HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A válogatott csökkenti az adókat

2008.04.21. 15:26 sydor

"A fiamat is kivettem volna az iskolából, de csak két órája tudtam meg, hogy lesz ez a rendezvény" – mondta egy válogatott mezbe öltözött apuka a Kisstadion mellett, 11 óra magasságában. Egy hölgy pedig rászólt a fiára, aki a többiekkel birkózott a fűben: "Ha összekoszolod a nadrágodat, agyonváglak." Valamennyien a válogatottat várták.

Mármint a magyar jégkorong-válogatottat, amely szombaton az ukránok legyőzésével kiharcolta, hogy jövőre az A csoportos világbajnokságon indulhasson.

A rendezvény délre volt meghirdetve, sokan már egy órával a kezdés előtt próbáltak helyet foglalni. Ám közben érkezett a hír, hogy az érkezés csúszik egy órát. Persze volt jól értesült szurkoló, aki tudta, csak nemrég indultak el Bécsből, és kettő előtt nem lesznek itt. Erre egy idősebb úr csak annyit mondott: "Nem baj, én azt is kivárom."

Sokan úgy vélték, a hétfő déli időpontnál keresve sem lehetett volna rosszabbat találni egy ilyen siker megünneplésére. Ha este hatra teszik, háromszor ennyi szurkoló jött volna ki, és a játékosok is elnézték volna, ha ennyivel később kerülnek ágyba. Ennek ellenére volt egész gyerekcsapat is, mezbe öltözve, fiatalok, idősebbek, és volt egy apuka, aki három kislányával jött ünnepelni.

A várakozás alatt Török László rádiós próbálta fokozni a hangulatot, de bármilyen jól is kezelte a napon aszalódó közönséget, a legnagyobb ováció akkor tört ki, amikor a mögötte látható kivetítőn Peterdi megszerezte a harmadik gólt az ukránok ellen. Amikor már Budapest környékén volt a busz, Török kivezényelte a népet a Kisstadion elé, hogy ott várják hangos szurkolással a győzteseket.

"Bonyolult dolog ez a siker, más dimenzióba került a magyar jégkorong, új időszámítás kezdődik. A feljutás húzóerővé válhat a sportág számára, gyerekek sora kezdhet el jégkorongozni" – bizakodott Studniczky Ferenc, a szövetség elnöke. Szerint csodával határos, ahogy Palkovicsék szerepeltek, de nem kételkedett a sikerben. "Ezt komolyan mondom, nem utólag akarok okoskodni, de ez a csapat annyira együtt volt, egy percig sem éreztem, hogy baj lehet" – mondta a buszra várva Studniczky, aki a jövő évi A csoportos tornával egyelőre nem akart foglalkozni.

Amikor a busz begördült, a fotósok és a szurkolók rohamától szinte le se tudtak szállni a csapat tagjai. Amikor nagy nehezen mégis, akkor pózoltak, bohóckodtak. Egyikük még azt is megígérte: "Csökkentjük az adókat!"

Végül mindenki megtalálta hozzátartozóit, és amíg Peterdi – aki a többiekkel együtt elmondása szerint 40 órája nem aludt – nagy örömmel pacsizott mindenkivel, édesapja a vállán sírt. A játékosok mindenki kérdéseire próbáltak válaszolni, de így is csak elcsípett mondatokat lehetett belőlük kiszedni a sorozatos autogramosztás és fényképezés közben.

Palkovics például – miközben alig akarta elengedni a győzteseknek járó díjat – csak annyit mondott: annak ellenére, hogy csak kis pont vagyunk a világban, megérdemeljük a sikert, ez a csapat szinte tíz éve együtt van, kitűztek egy célt, amit most sikerült elérni.

Az ukránok elleni meccs harmadik gólját szerző Peterdi állította, nem volt ideges 3-2-nél sem, hitte, hogy megcsinálják. És ennyit mondott 2009-ről is: "Úgy gondolom, nehezebb felkerülni, mint bent maradni. Itt a sikerhez öt meccset kell nyerned, ott akár két győzelemmel is megoldhatod a feladatot."

Update: ebben a posztban van még egy csomó fotó.

65 komment

Címkék: magyarország vb válogatott a csoport divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, ott voltam. Gyenge volt a szervezés, az tény. Török László se volt sokkal jobb. A hangulat meg a "tömeggel" egyenesen arányos. Kár érte.
Ennyit a károgásról. A srácok persze jó fejek voltak, meg esetlenek, viccesek, bárgyúk, kedvesek, tökéletlenek - nem úgy, mint a jégen. De hát mi pont azért szeretjük őket, amit ott nyújtanak. Ezért érdemeltek volna szebb-jobb ünneplést mára.
vegre itthon!

SZEP VOLT FIUK!
Akkor ide is:
Fantasztikus volt látni, ahogy a srácok meghatódtak a fogadtatástól. Nagyon megható volt látni Ocskay papát összeborulni a Gáborral. Viszont egyet nagyon sajnálok, hogy nem volt ott Budai Krisztián és a többi nagyszerű válogatott, akik nem fértek bele a keretbe, szerintem nekik is óriási szerepük van ebben a sikerben, remélem, hogy nem lesznek mellőzve. Szép volt fiúk! képek folyamatban...
Mennyi ember volt kb?
500, nagy jóindulattal...
Istenem, Török Lászlót honnan szedték elő???
Amúgy én is sajnálom, hogy ilyen kevesen voltunk kinn, ez a hétfő dél tényleg gyalázatos időpont a fogadásra, a szervezés is betyárszar volt. Ha már ennyi ember összejött, azt egy helyre kellett volna terelni, nem összevissza, mindegy, mi a fiúkért mentünk ki, és őket látva elfelejtettük ezt a kis gagyizmust. Öröm volt, hogy tudtak még ennyi szake után beszélni, de lehet, hogy a jetleg volt a bűnös?...:) KÖSZI FIÚK MÉGEGYSZER!!! (Nem elégszer...)
ez egy spontán fogadás volt, maradjunk ennyibe, barátok, szülök, ismerösök és a média vihara fogadta a fiukat.Szép volt és megható.
Sziasztok!

Sajnos nem nagyon lehetett megtenni a srácokkal, hogy egy 24 órás utazás után, még itt Pesten várjanak 3-4 órát! Sokan fehérváriak közülük, vagy reggel repülnek tovább!

Maradjunk annyiban, hogy majd még gondolkodunk egy jobban szervezett ünnepen, amikor a teljes csapat itthon lesz!
Tom(40), te aljas husky :)), bakker te kinn voltál??? Egy mentséged lesz, ha valóban minél előbb nyomod a képeket! :)
A szerkesztőkhöz lenne egy kérésem:)
Nem lehetne egy-két jó hosszú postban kirakni jó sok színfalak mögötti(japánban), ünneplős képeket, némi képaláírással? :)
Köszi előre is:)
A varakozast nem.
De anno Talmanak szervezteke gy SYMA csarnokos bulit.Talan egy hasonlot 3-4 e emberrel a hokisok is megbirnanak.

En a sajat fonokom vagyok, megse tudtam kimenni delben.Hetfon...eh
Gratulálok!

(az adóscsökkentős poén is megér egy különdíjat..:-))))
hunvikics Hozzászólásod örömmel tölt el, tényleg nem a legjobb ez a déli időpont, arról ne beszéljünk, hogy ha a busz 13 órakor (vagy 14) gördült be a kisstadionhoz, akkor adjunk még hozzá 7-et (ennyi az időeltolódás) és gondoljunk bele a vidékiek és a külföldön játszó játékosok állapotába. Sztem félig hullák szegények. Nagyon jó, hogy ennyi ember "fogadta" Őket, de jó lenne egy ankéton "beszélgetni a fiúkkal" természetesen némi pihenés után!
Sziasztok, létrehoztam ezt a wikipedia bejegyzést:
hu.wikipedia.org/wiki/Pat_Cortina
de mivel nem értek hokihoz elég rövidke lett. Ha valakinek van kedve, ideje rendesen megírhatná. (Illene szvsz.)

Egyébként gratulálok a fiúknak.
Szinte a kezdetektől követem a jégkorong.blog.hu írásait, egyszer regisztrálni is próbáltam, de valamiért nem sikerült, aztán nem erőltettem. Megelégedtem vele, hogy olvashattam az igazán színvonalas cikkeket (csak így tovább) - egyel kevesebb okoskodó. Most azonban lehetetlen nem hozzászólni az ügyhöz. Szombat óta eufóriában vagyok. Évekig busszal jártam Volán meccsekre vidékről, három-négy átszállással, meccs után a fehérvári pályaudvaron egy órát vártam a kilenc-ötvenes buszt, ha fújt, ha esett, ha fagyott, másnap meló. És ezt sosem áldozatnak éreztem, hanem kegynek, isteni szerencsének, hogy ott lehettem a Volán-Dunaferr rangadókon, a válogatott meccsein, a kontinentális kupákon - sajnos a Magyarország-Kanada meccsre nem kaptam jegyet, pedig már délelőtt eljöttem veszprémi munkahelyemről. Azért nagy dolog, amit ezek a srácok véghez vittek, mert a jégkorong olyan, hogy ha végig állod az első meccset a palánk mellett, akkor vagy örökre ott ragadsz, vagy elfelejted az egészet. Én ott ragadtam. És most ennek a sikernek a hatására ezrek fognak ismét ott ragadni. Ez csak jól jöhet a magyar jégkorongnak. KÖSZÖNÖM SRÁCOK!
mi jobb híján neten követtük az eseményeket, rádión nem adták a szemetek. izgulás meg F5 nyomogatás volt ezerrel :D
Az is qrva nagy élmény volt, ahogy a görög srác átjátszotta a rádióadóján keresztűl a SKYPE-közvetítést, hát nem felejtem le soha az tuti... :-)
Gratula a válogatottnak!

Nagyszerű sportteljesítmény!
Sajnos én sem értem rá, pedig szívesen megnéztem volna fiúkat. Na, majd most pihennek egy nagyot, aztán remélhetőleg valamikor később majd lesz egy nagyobb hepaj is!

A nyáron igyekszem nem elkölteni az összes pénzem, hogy szeptemberben legyen némi zsetonom jegyet venni legalább egy svájci meccsre!
Óóó, minden szuper, szép volt fiúk!! Nagy örömet szereztetek az egész országnak, az Év csapata díjra való szavazást ezzel lezártnak tekintem.
Csak azt a műmájer Gengszter Zoltánt ne láttam volna ot...
Szerintem semmi baj a Ganxstával, mindig a hoki mellett/körül volt,hangoztatta is ezt, nagy fan, játsza is, nem most lett hirtelen hokifan. Nem értem a problémát
Gangszta azért mindenhol megemlíti hokifanatizmusát (focival egyetemben..) ez a mez pedig igazán kedvére való lehetett, ami ma volt a srácokon...:-P
Ja, a Gangszta megemlíti, de érdekes módon mindig csak akkor tud megjelenni ha fürödhet a sikerben. Állítólag az Újpestnek is szurkol, de én az utóbbi 5 évben 1x láttam kinn hokimeccsen, akkor is a két NHL-es miatt jött ki akik a fradiban játszottak. A másik hasonló figura Böröczky Pepy, ő is ott nyomult ma az első sorban, gondolom lejmolt is valami relikviát a házi "múzeumába"....
hunvikics:
Nem tudom, mennyire te vagy a megfelelő ember, de láttam, valamennyire "belsősnek" tűnsz. A kérdésem az, hogy nem lehetne egy gálameccset szervezni a fiúknak, ahol együtt ünnepelhetnének a közönséggel? Szerintem akár Pestre, Fehérvárra, Újvárosba lenne ez, a teltház garantált. A bevétel meg mondjuk mehetne az utánpótlásnak... mikor, ha nem most? :)
Szerintem egyrészt leadhatta volna a meccset -legalább utólag - vmelyik "populárisabb" csatorna is, mert sport 1 nincs mindenkinek, másrészt miért kell ilyeneket írni egy cikkben, hogy "11 óra magasságában" - iszonyú ronda és értelmetlen is, persze sajna a média terjesztette el a jónép körében. Jó lenne most már helyre tenni, ilyen kifejezés nincs és nem is lesz soha, mert baromság!
innen a hoki Mekkajabol is gratula!!!
hihetetlen siker, meg mindig nem tertem magamhoz.
belegondolni is hihetetlen, hogy esetleg Kanadaval fogunk tetmerkozest jatszani. :-) akkor majd nem kell tobbet magyaraznom, hogy honnan is jottem.
SZEP VOLT FIUK!!!
A Millenáris velodromban meg még többen köszöntötték vasárnap a hazalátogató Bodrogi Laci világbajnoki ezüstérmes kerékpárost, csak arról valami miatt nem számolt be az index.
GRATULÁLOK SRÁCOK! Nem vagyok jégkorong őrült, de magyar vagyok és büszke arra amit elértetek! A magyar sajtó meg bekaphatja tövig, mert úgy néz ki csak ők maradtak le erről a sporttörténelmi eseményről (tisztelet a kivételnek, bár még most is keresem ezeket a kivételeket)
Akkor most a JÉGKORONG több pénzt kap majd, mint a foci, neeeem?? Igy lenne logikus és igazságos!!!! GRATULÁLOK A FIUKNAK !!!!!!
Hagyjuk már a foci-hoki összevetést. Egészen egyszerűen nem érti a lényeget az, aki a hokisok sikerét a fociba való belerúgásra akarja felhasználni.
Sziasztok!

Csak azt áruljátok el, mé vótak a fiúk argentin focimezben ???

Azért az arany tényleg nagy dolog. Vajon mit gondol most a viszkis ?

Az nem Argentin focimez, hanem a szponzor (Asszem Pannon GSM) polója, és színei :)
A nem az Argentínok, hanem a drága jó Pannon adta a pólót. Nem értem mi a baj Török Lacival? Emblematikus figurája Ő a Magyar hokinak, ugyan úgy mint Keró, Jaksi, Gaba bá és még sokan mások, akik nem engedték sírba dőlni ezt a sportot.

Remélem, hogy nem jut eszébe az MTV-nek, hogy szervezzen egy televíziós seggnyaló gálát, mint Talmácsinak. Az rettenetes volt.
Argentinnak argentinnak, de nem foci, hanem rögbimez. De persze szponzorcucc ez, és ezzel se lenne baj, ha valami kis apró trikolórt vagy címert rejtettek volna el rajta.
Jó, oké, lehet, hogy TörökLaci "emblematikus figurája" a jégkorongnak, de hogy hangulatot nem tud teremteni, az is biztos, de azért köszönjük meg neki, hogy beugrott, végülis, az az én bajom, hogy mióta hallom/látom, nem bírom...

A pannon jószar volt ezzel a szutyok pólóval, szánalmas volt, hogy valami magyar jelleget nem tudtak adni neki, hanem ez "húzzátok fel ezt, mert ezek adják a pénzt, nembaj, hogy nemmagyar". Szóval eddig ez kispályás, törölközés a hirtelen sikerbe.
Aqvaski,

olyan vagy, mint a református lelkészek, ők is mindig azokat szúrják le, akik ott vannak a templomban, amiatt, hogy milyen kevesen vannak a templomban :))
Sziasztok!

Szeretnék néhány dologra válaszolni a fentebbi kommentekkel kapcsolatban, és őszintén remélem, hogy Ti is elhiszitek hogy a Szövetség minden egyes munkatársa a legjobbat akarja a szurkolóknak, szponzoroknak, médiának, és végül de legkevésbé sem utolsósorban a CSAPATNAK! Tehát:

1. Azért került délre a csapat köszöntése, mert nem akartuk 33 óra kimerítő utazás után még 3-4 órát várakoztatni a fiúkat! Aki kint volt láthatta, hogy mennyire élvezték a srácok a dolgot, de azt is láthatta, hogy totál kimerültek, és... voltak! :) Jópáran a csapatból külföldre utaztak-utaznak, sokan Fehérvárra mentek, este TV szereplésük volt, ezért kellett ezt a megoldást választani!
2. A Kisstadion és Török Laci emblematikus értékei a magyar hokinak, lehet hogy szpíkerben és helyszínben is van jobb, de a hoki ünnepéhez ezt is méltónak gondoltuk (persze biztos van jobb is)!
3. Természetesen nem ez lesz a válogatott egyetlen köszöntése, hiszen "csak" a csapat fele volt itt! MIndenképpen lesz még egy nagyon hangsúlyos felvonása a történetnek, de jelen pillanatban ennyire még nem látunk előre! Igyekszünk méltóvá tenni az eseményt a siker értékéhez, és a szurkolók szeretetéhez! Természetesen az ötleteket szívesen vesszük (lásd gála-meccs ötlete)!
4. A trikó tényleg Pannon ajándék, de aki közelebbről megnézte, az láthatta, hogy egyik oldalon Pannon logó van, míg a másik oldalon "TEAM HUNGARY" felirat! Természetesen lehetne minden piors-fehér-zöld, de nekünk több elvárásnak is meg kell felelni, és úgy gondolom, hogy a sport (és kiemelten a hoki jelenlegi helyzetében) minden egyes támogatót nagyon meg kell becsülni, és meg kell találni azokat a kompromisszumokat, ami az eredményes és előremutató együttműködéshez szükséges! Ez a része a hokinak alapvetően üzlet, ahol mindkét félnek nyernie kell, hiszen csak ekkor lehet hosszútávú a kooperáció!

Remélem sikerült néhány kérdésben megvilágítani a dolgok hátterét, de természetesen tisztában vagyok azzal, hogy nem lehet mindig minden igényt kielégíteni! Mi mindig szem előtt tartjuk, hogy tanulni sohasem szégyen, így minden jó ötletre vevők vagyunk, és a Szövetségebn maximálisan próbálunk figyelni a szurkolók, a TI véleményetekre!

Őszintén remélem, hogy a továbbiakban is ilyen odaadó szeretettel viseltettek a hoki iránt, mert ezek a srácok MAXIMÁLISAN MEGÉRDEMLIK! Hozzájuk fogható sportemberekkel még nem nagyon talákoztam!

HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!
Igen a fiúk eléggé fáradtnak tüntek, különösen Ocskay Gabi, de türelmesen osztogatták az autogrammokat, fényképészkedtek mindekivel. Phenjenek egy jót s utána a teljes csapatnak tartsunk egy nagy ünneplést, köszöntést, hisz ezek a fiúk megérdemlik, hisz ők az igazi CSAPAT!!
En azt hiszem, hogy Pannon ide vagy oda, nem biztos, hogy egy ilyen "erdekes" kinezetu szponzorfelsoben kene reklamozni az egyik foszponzort. Egy izleses magyar szinu jo minosegu felso egy normalis meretu Pannon logoval es felirattal talan meg inkabb kifejezo lenne. De ez termeszetesen csak szemelyes megjegyzes. Foleg mert aki koveti az esemenyeket, az ugyis tudja, hogy Pannon, aki meg nem, az marketing szempontbol vajmi keveset er. Csak hogy legyen benne tudomany is :) En annak is tudnek orulni, ha tobb helyszinen is lenne, akar csak kisebb felhajtassal is valami koszontes, amikor egyutt van a csapat. Adott esetben Raon helyszineivel egyetertek. Nem kell feltetlenul gigaplazma kepernyos tv, csak a lenyeg legyen ott: a csapat! Lehessen veluk beszelgetni, lehessen nekik gratulalni, egy kozos foto, egy kezfogas, ami az embereknek oromet okoz. Ha mondjuk jegpalyan lenne a dolog, a kicsikkel(a helyi egyesulet, egyesuletek apro jatekosaira gondolok) lehetne kicsit egyutt mozogni, bohockodni. Szerintem sokkal konnyebb ugy peldanak venni valakit, aki kezzel foghato kozelsegben van, mint olyat, aki meg csak nem is ugyanazon a foldreszen el, es semmi koze a te kulturadhoz, nyelvedhez. Ha az ilyenek miatt csak egyetlen gyerekkel lesz tobb magyar hokis, azt mondom, talan mar akkor megerte.
Igazán, szívből gratulálok! Magyarországon is megéri építkezni!
Hát Srácok ISTENEK vagytok!!!!!
A kisfiam még csak 9 hónapos,de biztos,hogy viszem majd hokizni!!!
Remélem ez a siker majd abban is segíti a magyar játékosokat,hogy az NHL-ben is komolyan vegynek minket (pl.Vas Jankót aki már igazán bemutatkozhatna Starsban is nemcsak a fiókcsapatban vagy emlékezzetek Levire akinek nem sikerült Calgary-ban
a Flamesbe bekerülni,pedig simán megérdemelte volna csak amikor a vezetőedző megnézte,hogy honnan jött akkor azt mondta:"Hungary??Where is it??" Nnna most
már remélem tudja....)
HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!
Ott leszünk a VB-n,NEKTEK szurkolni!!!!
Szép volt fiúk!!
köcsög gankszta argentin buzi... csak nem az ő keze van a dologban remélem :)
fhh 2008.04.21. 19:01:20
"Akkor most a JÉGKORONG több pénzt kap majd, mint a foci, neeeem?? Igy lenne logikus és igazságos!!!!"

Hát hogyne...
Ahogy a kézilabda, amivel évek óta kint vagyunk VB-n, olimpián, EB-n, az is mennyivel több pénzt kap, mi?
Világszínvonalú női kéziseink (oké, a mostani VB nem sikerült igazán, de még mindig jobbak, mint akár a hokisok, és ez tény, nem ünneprontónak szántam itt a teljesen megérdemelt örömködésbe...) keresnek kb. annyit, mint egy NB-II-es focista.
És más eredményes sportágakra is ki lehetne térni, ami egyik sem foci.

Szóval a jégkorong is kb. ennyit várhat.
(Meg hát a kézilabdának pl. a nézőközönsége is népesebb, legalábbis errefelé.)

A hokis srácok egyébként minden dicséretet megérdemelnek. Bár én egyáltalán nem szeretem a jégkorongot, mégis néztem néhány meccset, odatették magukat rendesen. Megérdemelték, én is örültem a győzelmeknek és örülök az eredménynek, remélem, maradnak is az A csoportban.
Hunvikics:
Köszi a választ, szurkolok. :)
Akkor még egy kérdés: lehetne valami olyasmit szervezni, hogy előzetesen le lehessen adni jegyrendelést a svájci vb-re? Valahol biztos megmosolyogtató lehet, de én már most előre tartok attól, hogy szeptemberben klikkelőversenyt kel folytatnom azokkal, akiket esetleg csak ez a mostani diadal hozott a jégkorong közelébe. Nyugodtabb lennék, ha lenne valamilyen szervezés - akár a Sövetség, akár a Blog részéről -, amellyel biztosabban lehetne jegyekhez jutni. Írtam korábban, hogy két éve egy Videoton UEFA meccsre (amikor kevés esélyünk volt) is elment vagy 700 fehérvári szurkoló: ezek a magyarok ilyen őrültek, ha egy kis esélyt látnak valami nagy nemzetközi sikerre, sok embert semmi más nem fog érdekelni. Szerintem nem túlzás azt gondolni, hogy ezer magyra szurkoló tuti lesz Svájcban (bár én őszintén két-háromezer fanatikust vízionálok). Kérdés (de ez szól Gromovnak/F.Kapusnak is): lehetne valamilyen szervezéssel támogatni a szurkolókat, hogy megússzák infarktus nélkül a jegyvásárlási mizériát?
Előre is köszi a választ, üdv: Raon
Kedves Raon!
Mi lehetőségeinkhez képest mindenben támogatni fogjuk a szurkolókat, már csak azért is, mert magunk is azok volnánk :-)
Volt szerencsém jó néhány nagy vébét a helyszínen megnézni, megnyugtathatlak, nem lesz jegyvásárlási probléma.
Sem a zürichi 7500, sem a berni 17 000 férőhely nem lesz kevés, bárkivel is játsszunk.
Miért bántjátok a Pannon GSM-et? Ők legalább tettek valamit a hokiért eddig is.Az hogy a nagy médiaszerepléssel járó hazaérkeséskor a főszponzor "mezében"jelennek meg tök normális.A Pannon sem jótékonysági intézmény,évek óta sok pénzt ad megérdemlik.A Török Laci meg a Gangszta pedig "alanyi jogon" volt ott.Én 1979-ben voltam először hokimeccsen és a Török már akkor is ott volt bennfentesként,és azóta is 10-ből 7 meccsen látni.
Semmi baj a Pannonnal. Örüljünk, hogy évek óta van egy ilyen nagy és áldozatkész cég a magyar hoki mellett (és akkkor is ott voltak mikor a sajtóvisszhang jóval kisebb volt). A sikerek sok más mellett nekik is köszönhetőek, csak ők nem köszönetet várnak érte, hanem pl. azt, hogy a srácok húzzák fel a szponzortrikót. Sztem abszolút érthető.
Svájcba meg szervezzünk busz(oka)t és béreljünk ki egy kollégiumot!!! :)
a mez nem csak az argentínokra, hanem GZ másik szenvedélyes (hoki)csapatára is utal:) de félre a tréfát, ez szerintem is kicsinyesség ezen lovagolni, hogy miért nem minden P-F-Z. más: a csíkszeredai honlapokon is csökkenőben a HC-SC gyalázás, s szerepelnek a csapatnak gratuláló bejegyzések. a rosszemlékű második Alba-SC meccs, valamint amiatt, hogy Kercsó is onnan jött, ha jól tudom, továbbá nagyon erős bázis: nem merült fel, hogy ott is tartani bemutatót-ünneplést? (egy ősbudapesti írja ezeket:)
Raon!
A szövetség egyik embere azt mondta tegnap, terveznek majd csoportos utazást a szurkolóknak. Persze ez csak ígéret, hisz még messze van, de ígéret.
Azért nem hinném, bár így legyen, hogy miattunk (magyarok miatt) fog megtelni a berni és a zürichi aréna. Jó esetben 4-500 fő lesz aki kimegy majd, szerintem.
1000 ember kéne legalább. Amikor a németek voltak 1500an a divízió 1es vbn, akkor olyan szurkolást csaptak, hogy a TV majdnem leborult a polcról, a csarnoknak meg nem kellett sok, hogy össze ne omoljon.
Sziasztok, szerintem rengeteg ember menne el Svájcba megnézni a csapatot, de mivel a vb nem egy meccses, kevesebben tudják vállalni a legalább egy hetes túrát. Amúgy szerintem simán leszünk 500-an.
Én egyszer voltam A csoportos vb-n és aki nem volt még, annak egy pár szóban elmondanám, hogy egyszerűen szenzációs. A sok őrült finn és svéd egymást felülmúlva kreatívabbnál kreatívabb cuccokkból isszák a sört, aztán harmadok között megy az óriási bulizás mindenféle nemzeti mezbe öltözött arccal, nincs beszólás a másiknak, sőt .... és mindezt megélni úgy, hogy most a mieinknek szurkolhatunk???? Én el sem hiszem, de már elkezdtem spórolni rá.
Lakota ez a kolikiberles zsenialis:) Tamogatom es sporolok ezerrel:)
F.Kapus, solarys:
Köszi a választ! :)

És csatlakozom csudto-hoz, a kolibérlés óriási lenne! :)
Támogatom az ötletet. Közös kolit a magyar népnek!
Hát gyerekek! Ma rápillantottunk a párommal a svájci szállásokra. Egyrészt nagyon drága móka lesz, másrészt már most alig van hely a környéken. Rengeteg hely le van foglalva. Szóval ha nincs koli, szerezzetek sátrat meg hálózsákot :-)
Erre a sátor dologra én is gondoltam, de aztán eszembe jutott, hogy ott ilyenkor halálrafagynánk sátorban :S
Alszunk a kocsiban, a hideg ellen pedig forraltborral védekezünk.
Nahát még én is magamhoz tértem, szal akkor hozzá tenném, h GRATULA! A Ganxta vagy Gangszta vagy Gengsztö perödájsz Zoleee meg télleg csak azér ment oda, h vergődjön a kameráknak... önsztárolás a sok kereskedelmi buzi csatorna kókusz és társai riport műsorai meg őt interjúvolták a hokisok helyett... na ez a szánalom.hu. De azért nembaj, le kell... a tv-t, médiát, akkor is szép volt fiúk!!!
süti beállítások módosítása