HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Ukrajna 4-2

2008.04.19. 12:50 D. Gromov

Egy lépésre vagyunk az A csoporttól. Egy nagyon nagy lépésre. Ahhoz, hogy világra szóló siker keretében feljussunk az elitbe, meg kell vernünk az oda erősen visszavágyó Ukrajnát. Muszáj ezt kiszurkolni valahogy. Élőben közvetítünk, szövegesen.

És mindjárt az elején felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jégkorongblog és az Ötödik Sor szurkolói klub díjat alapított, amelyet a vb legjobb magyar játékosának adunk át, akit pedig olvasóink választhatnak meg szavazataikkal. Egy regisztrált felhasználó egy szavazatot adhat le, a szavazógépben a keret valamennyi játékosát megtalálják. Az urnák a mérkőzés lefújása után néhány perccel zárulnak, és egyből kihirdetjük az eredményt.

Első harmad

Elkezdődött, Szuper Levente véd, természetesen. Óvatosan kezdtek a csapatok. Ocskay hatalmas lövése, Karpenko véd. 5. perc, beszorulunk. Kapura lövésekben 3-1 az ukránoknak. Palkovics ziccert csinál magának, felborítják. Ukrán helyzet, kimarad. Vas M., fölé. 9. perc, a helyzet fokozódik.

Horváth lő, még egy lövés, jól védekeznek az ukránok. Szuper nagyot véd. Még egyet, kapuvas.

1-0! Vas János, kontrából, léc alá, zseniálisan.

12. perc, hajtunk tovább. Kapura lövésben 6-5 ide. Palkovics óriási passza, Ocskay, kimarad. Ukrán kiállítás, Kaszjancsuk, a legnagyobb sztár megy le. Felállunk, kihozzák, Szuper véd. Iszonyatosan nagyot fog Karpenko. Hatalmas magyar lövések, Vas J.-t beleteperik a jégbe, az uránoknak rengeteg szerencséjük van. 16. perc.

Holéczy egyedül, lő, Karpenko véd. Vaszjunyin elmegy, leterítik, kiállítás, Varlamov megy le. Kapura lövésekben 12-6 ide. Hatalmas tumultus az ukrán kapu előtt, Horváth elképesztő helyzetet hagy ki, dulakodásba torkollanak a fejlemények, kettős kiállítás. Utolsó perc.

2-0! Palkovics egyedül, négy ember közt, zseniális gól.

Még egy ziccer, kimarad. Könyök miatt Kovács Csaba, két perc. Vége az első harmadnak, egyelőre sokkal jobbak vagyunk, mindenben. De lehet-e tartani ezt a tempót?

Második harmad

Emberhátrányban kezdünk. Elhozzuk a bulit. Óriási ukrán lövés, óriási Szuper-védés. Ukrán kiállítás a kapus akadályozásáért. Négy a négy ellen.

3-0! Peterdi meglódul, hatalmas gól, assziszt Ladányi.

Az ukránok máris időt kérnek.

Előnyben vagyunk, Palkovics lő, Karpenko véd. Az ukránok kapnak előnyt, Holéczy le, Cirul lő fölé. Meglépünk, Vas J. nagy passz, Ladányi főlé. Az ukránok gyorsulnak. Ukrán kiállítás. Óriási ukrán helyzet hátrányban. 9. perc. Horváth lő, Karpenko véd. Kivédekezték. Próbálják összeszedni magukat az ukránok. 25-10 kapura lövésekben ide, elképesztő.

Botfogásért megint ukrán emberelőny. Vaszjunyin hátrányból lő, Karpenko véd. Az ukránok nagyon nyomnak. 15. perc, előny már nincs, de az ukránok jönnek. Betolják Szupert a kapuba, nincs gól. Szuper véd megint.

3-1! Blahoj lövése becsúszik, Szuper hiába ér hozzá.

3-2! Szemencsenko hatalmas gólt lő, 18. perc.

Szalnyikov lő, Szuper véd. Még egy Szuper-védés. Vége a harmadnak. Az ukránok hihetetlenül feljavultak a vége. kőkemény utolsó harmad elé nézünk, rendezni kell a sorokat. Megpihenni, aztán odafigyelni nagyon.

Harmadik harmad

Nem kéne hagyni, hogy támadjanak. Tavaly az A csoportos vb döntőjében Kanada 3-0-ra verte a finneket, ziccert is kihagytak Ruutuék, aztán meglódult Rick Nash. Valahogy így kéne, az biztos. Kapura lövésekben még vezetünk, 26-24-re.

Ukrán lövés, felpattan. Palkovics nem tud elmenni. Vas M. támad, ez is felpattan. 3. perc. Az ukránok próbálnak berendezkedni a harmadukban, de csak óvatosan, most már félnek a kontrától, minden mindegy alapon nem megy. Ocskay lő, kötényre ment, Karpenko véd. 7. perc. Hihetetlen helyzetben lőnek fölé az ukránok.

Vaszjunyin lövi rá a visszapattanót, de megy be. Szvaszneket kilőtték. Face-offban jobbak vagyunk, megdöbbentő. 11. perc. Vaszjunyin ziccerben Palkovics zseniális passza után, kimarad. Vas J. hagy ki óriási helyzetet. Karpenko hogy ért vissza?

14. perc. Vaszjunyin ziccerben, kimarad, ukrán helyzet, az sem megy be, Horváth fején pattogott a korong, ukrán kiállítás. Nem állunk fel, lassítjuk a játékot. Még három perc.

Széliget megüti a korong, vérzik, feláll, lekorcsolyázik, takarítani kell. Reméljük, nincs nagyon nagy baj. Szusszanunk, az ukránok is megbeszélhetik, mit akarnak.

Szélig visszajön! Magyar helyzet, utána magyar kiállítás, Vas J. lemegy. Két perc van hátra. Egy perc.

4-2! Vas M. hátrányból, megvan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉGEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!

Most kifújjuk magunkat, berúgunk, utána elemzünk. Önök szerint a vb legjobb játékosa Palkovics Krisztián. Erről is lesz szó még. Nemsokára visszajövünk.

1319 komment

Címkék: magyarország vb ukrajna válogatott divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jövőre a csehek ellen!!!!!!!!!!! Mindenki legyen Prágában meccskezdésre! (már csak sörben jobbak a bohémek; rettegj, Prazdroj)

Nemzeti Sport született.
scip_ 2008.04.19. 16:08:30
...Gondoljatok bele mekkora reklamertek mar egy magyar-kanadai tétmeccs :D


Amit mi nyerünk majd meg!!!! :D
Fiúk gyönyörű volt! Várlak Titeket ahol megérkeztek! Hajrá Magyarország!!!
ezt pár sörrel kiszurkoltuk, na és Vas Marci góljánál üvöltés!!!
Grat mindenkinek, megérdemeltétek!!!
Üdv a focistáknak :D.......
Gyönyörű szombatunk volt !
Köszönet a fiúknak !!!! Játékosoknak, Edzőknek, Patnak, Lajosnak, Rudinak, Imrének, Ernőnek, Tóninak.
Szép volt !
Most ünnepeljünk, holnaptól pedig tegyünk azért, hogy Magyarország állandó szereplő legyen az elitben. Érdemes ezt a sportágat és utánpótlását támogatni.
Hajrá MAGYAR JÉGKORONG !!!
lakota: ofkorsz... :DDD

Alig várom, hogy a velem egyidős Sofron-t lássam a válogatottban Kanada ellen :D
én már feliratkoztam a svájci jegyigénylésre!
Fantasztikus volt!!
Mi is veletek vagyunk Székelyföld!! Menjünk együtt Svájcba jövőre!
Nem tudjátok véletlenül, hogy adja-e valami itthon fogható TV a másik csoport meccseit? Ezen az eufórikus érzésen már csak az tudna javítani, ha a lengyelek legyőznék az osztrákokat és följutnának (magyar és lengyel mégscsak két jó barát). Megyek, föl is bontom a lengyel vodkámat...
Gézabá': szintén. és természetesen szabi amíg megy a vb :)
Elsőként érkeztünk Sapporoba és elsőkként távozunk ! Szép volt fiuk !
lenne egy csomó dolgom, de itt ülök és ezt a blogot nézegetem. nagyon nagy királyság történt ma!
Gyerekek én is felnőtt ember vagyok (23 éves), de én is elsírtam magam! HAJRÁ MAGYAROK!!! Jövőre Svájcban találkozunk!!! Imádlak Benneteket!
Valaki nyomjon fel belőle egy kicsit youtube-ra! Hadd lássak belőle valamit én is!
Remélem nagy visszhangja lesz ennek a sikernek, meg a jövő évi vb-nek a médiában is, és egyre több gyerek kezd el jégkorongozni... :)

Remélem folytatódik ez a fejlődés... :)
Remélem gyorsan elkészül egy gólókról/ünneplésről összevágott magyar videó... Nézem youtubeot :D
Legutóbbi svájci vébén, 39-ben, 7. lett a csapat. Elfogadnám most is. Vagy kapjunk ki a döntőben 3:2-re a mémetektől, akkor sem leszek nagyon szomorú.
Hihetetlen élmény volt nézni ezt a magyar csapatot. 3:2-nél beszartam, hogy megint jön a magyar átok és a fiúk összezuhannak lelkileg. De végig annyira ott voltak fejben, annyira tudták, hogy ezt a meccset hogyan kell megnyerni, hogy az egyszerűen fantasztikus. És az, hogy Vass Marcinak a döntő pillanatban nem remegett meg a keze, azt mutatja, van ezekben a fiúkban valami, amit mostanában nem sok csapatsportban mondhatunk el magunkról. Én ilyenkor mindig elbőgöm magam.
Köszönöm én is a csapatnak, az edzőknek, a szurkolóknak, a támogatóknak stb. akik lehetővé tették ezt a hatalmas sikert!

Én is remélem, hogy több szponzora lesz a jégkorongnak hazánkban.


Tegnap írtam, hogy miért fekete a nadrág és nem piros vagy zöld. Rájöttem: sapka is fekete, rajta a fekete-kék színeket használó főtámogatóval.
Példaértékű! Le a kalappal! :-))
Gratulálok Fiúk! Gratulálok Pat Cortina és a csapat!
Szorítsuk meg Kanadát a Finneket és a Svédeket.. lesznek még csodák!
Emberemlékezet óta nem üvöltöttem tévé előtt. Ma volt miért odaülni, és volt minek örülni. Köszönöm, és gratulálok! Egészségetekre!
Sárközy? Szép-szép, de ne feledjük azt a munkát, amit Kercsóék tettek a magyar hokiért.
Jááááj.Még most is nehéz elhinni.Faterral végig szurkoltuk a meccset,de az utolsó gól volt a legcsodálatosabb!!!!Ugráltam mint egy idióta!!!!!Éljenek a fiúk és mindenki az MJSZ-nél!!!!
!!!!CORTINA FOR PRESIDENT!!!!!!!
mi is itt üldögélünk, ráadásul jó messze otthonról, Spanyolban élünk, jó apám üvöltve hívott a 4. gólnál, hogy MEGVAN!!!
Egyszerűen nem tudunk napirendre térni felette !!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA csoport !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kercsó még most is tesz a magyar hokiért, örök hála neki érte. Zalaegerszegen(ha jól tudom) neveli az új világsztárokat.
milyen jo most làtni, hogy a FOCISTàK is irogatnak,mikor màr tovàbb is jutottak a fiuk,JéGKORONKBAN!!!ès hulyesègeket is beszèlnek,de azèrt jo a hogy szurkolnak.lehet hogy ezutàn megrogzott hokiszurkolok lesznek.sosem lehet tudni,a magyar pènzrablo focit nèzve,ezidàig csak lefele zuhannunk ès èrdekes modon mèg mindig "jovedelmezo"sportàg.
milano69: Most nem kell ilyenekkel foglalkozni :) Engedj az eufória csábításának ;D
ez azért nem rossz: stats.iihf.com/Hydra/134/IHM134900_84_1_0.pdf

sport1 hétfőn ismétel, azt felveszem és elérhetővé teszem mindenkinek
Remélem, hogy néhány év múlva erre a napra úgy fogunk gondolni, mit egy állomás és nem a cél.

(alapvetően örök igazság a sportban, hogy nehezebb feljutni, mint bennmaradni)
ha belegondolunk fent vannak az olaszok (meg lehet őket ütni) és jön vagy az osztrák vagy a lengyel csapat (dettó)

akár még bentmaradás is lehet belőle
Paripa, jól tudod. És most is remek munkát végez.
Nem tudom emlékeztek-e rá, de nálunk egész gimiben ez volt a kedvenc mondatunk:)

Mi a jelszóóó??? Isten a Kercsóóóó!!!
Sikerült, még most sem tudjuk felfogni! Ha ez álom nem akarunk felkelni. Az utolsó gólnál elsírtam magam, és még most könnybe lábad a szemem. SZÉP VOLT FIÚK!!!!!. MEGÉRDEMLITEK! Most már állhatnak sorba a szponzorok, és nyithatják nagyra a tárcájukat. Nagyon nagy dolog a világ élvonalába tartozni, úgyhogy alig van támogatás. Köszönet a Pannonnak, hogy eddig is mellettük állt. Köszönöm a fiúknak, hogy bebízonyították, hogy minden elérhető csak küzdeni kell.
Van igazság!

Gratula a fiúknak, ünneplünk, megyek piálni!
Remélem most már a világ is kicsit jobban oda fog figyelni a magyar hokira, a magyar játékosokra.

Csak azt nem értem miért nincs junior bajnokságunk? mi az oka? szerintem az nagyon fontos lenne.
Sosem neztem jegkorongot, sosem erdekelt ez a sportag. Most viszont - nem is kicsit a lelkes Index-es cikkeknek koszonhetoen - mar kezd erdekelni.

Gratulalok a magyar sracoknak, szep teljesitmeny volt, buszkek vagyunk ratok. Csak igy tovabb!
scip:èn tudtam hogy megnyerjuk,màr2hete.ha nem hiszed nèzd meg mit irtam.azèrt 1kicsit izgultam,de azèrt a focistààààààk!!!
Nagyon szep volt, megerdemelten nyerek a fiuk!
A 2 gyors ukran golnal erosen beaggodtam, de legalabb izgalmasabb volt! :)
Gratula, es remelem nepszerubb lesz a jegkorong itthon is !
SZEP VOLT FIUK!
Szerintem nem kell csodálkozni azon, hogy minden harmadik fórumozónak a foci jut az eszébe. Apáink, meg nagyapáink magukban nyilván azért elmosolyodnak egy kicsit, ők még láttak magyar focistákat a világ élvonalában kergetni a labdát. Mi meg őket nem értjük, mit várnak még mindig a magyar futballtól. Nekünk most az jutott - és milyen szerencsések vagyunk - hogy van egy hokicsapatunk, amelyik bekerült a világ élvonalába. A jövőre nézve meg remény a sok kis kölök a jégen, akik mennek, mint az ördögök. Az ünneplés után meg el lehetne majd szépen kezdeni építkezni, és belerakni pár milliárdot minél több új pálya építésébe. De nem szuperdómokat kell felhúzni, hanem olyan helyeket, ahol minél több gyerek tud nyáron is korizni meg hokizni.
Jajj én még mindig nem hiszem el, hogy ha nézem majd a neten, akkor a legjobbak között kell keresni a magyar csapatot. Ez hihetetlen öröm :)

Ha már nagyon szóba hozta valaki a focit, a csehekről kéne példát venni. Jégkorong-foci-tenisz stb nagyon ott vannak a világ élvonalában.

Én szeretem a vízilabdás srácokat is, de az a sport alig ismert sajnos.
Konyorgom irja meg valaki, hogy most 16:38 kor hol tudok venni MAGYAR HOCKEY mezt. Hosszu ideje a legboldogabb napom. Koszi nektek fiuk.
Imádom a hokit és gratulálok a fiúknak!!!

Kanada, Oroszország, Csehország, Finnország, Svédország, USA => ezekkel fogunk játszani!!! Soha nem hittem volna, hogy ez az álom valóra válik!!!

Utoljára akkor örültem ennyire, amikor a Videoton bejutott az UEFA kupa döntőbe, vagy amikor a Fradi elverte a Newcastle-t.
hát, majd hétfőn tudsz a madonna sport-ban v. a sportmánia-ban :)))))))))))))))))))))
Tudtátok, hogy a jéghokit az észtek így hívják: "Jäähoki" és ez nem vicc :)
"Francois Pignon"

Azért a vizilabdát sem 5 országban jáccák, barátom...egy ekkora bravúrt és fílinget miért rontunk el, másik sikeres sportág fikázásával?...:-(

Különben pedig Hajrá Magyarok!!!!!!!!!!!!!!!!!

83' óta, a Bp-i "C" csoportos VB óta várom, sőt kívántam ezt a napot...:-)

hívják, ahogy akarják. két osztállyal feljebb vagyunk :)
Nincs még egy ennyire szerethető csapat!!! Talán még a női kézilabda... :)
Minden srácnak aranyba kéne foglalni a kezét... persze nem olvadtba, csak úgy jelképesen! :)

Nyeeeeeeeeertünk!
Kedves Paripa, tudtam, mert en eszt vagyok es nem adta eszt televizio magyar - ukran merkozest, de volt lehetosegem nezni baratoknal Sport1 musort, aki itt satelitrol vette. Gratulalok feljutashoz, sajnos Eesti jäähoki meeskond kiesett. (ugy mondjak mint magyarul jeghoki, csak g hangot nem ejtik).

Voltam tallinni ifjusagi vilagbajnoksagon is, ami nagyon jo volt szinten, magyar szempontbol. Mondjuk nekem nagymamam karpataljai magyar, szoval orulok eredmenynek akkor is most is.
Mina, nézz szét az észt sajtóban és írjál néhány sort, hogy estetek ki, amikor az elején még a feljutást is (titokban) reméltetek?
már van nyilatkozat!

Pat Cortina szövetségi kapitány:
„Ez a legjobb csapat, amellyel valaha együtt dolgoztam. Hihetetlen elszántság, fegyelem és alázat. Ez hozta meg a sikert. Köszönöm a fiúknak ezt az óriási élményt."

Studniczky Ferenc, a magyar szövetség elnöke:
„A magyar jégkorong utóbbi ötven éve volt benne ebben az utolsó, ukránok elleni találkozóban. Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegítette a csapatot ehhez a hatalmas bravúrhoz."

Kangyal Balázs csapatkapitány:
„Egy fantasztikus álmom vált valóra. Már nem lesz bennem hiányérzet, bármi történik is a jövőben..."

Szélig Viktor:
„Az első dolog, ami eszembe jutott, az az, hogy volt edzőnk, Kercsó Árpád megmondta: feljutunk az A csoportba. Sikerült!"

Hetényi Zoltán:
„Felejthetetlenné vált az első felnőtt világbajnokságom. Remélem, jövőre szerepelhetek az A csoportos vb-n."

Kovács Csaba:
„El sem hiszem, ami most történt velünk. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy nyertünk, feljutottunk. Köszönjük a szurkolást, éreztük, hogy otthonról is rengetegen szorítanak értünk."

Szuper Levente:
„Legmerészebb álmomban hittem, hogy feljuthatunk. Tíz éve voltam először felnőtt vb-n, akkor egy C csoportos arany lett a vége. És most is jött egy arany, de ez a siker A csoportot ért."

Tokaji Viktor:
„Erről álmodtam, és valóra vált."

Horváth András:
„Megvalósult az álmunk! Annyi fogadalmat tettem arra az esetre, ha feljutunk, hogy most majd alig győzöm teljesíteni őket. Először is el kell mennem egy tetováló szalonba."

Ocskay Gábor:
„Nagyon jól játszottunk az ukránok ellen is, akár ennél is több gólt lőhettünk volna, ugyanakkor elkerülhető találatokat kaptunk. Már az első harmadban éreztem, hogy legyőzhetjük őket. Tizenkilencedike van, ez a kedvenc számom, nem mellékesen: ilyen számú mezben játszom. Fantasztikus nap!"
Úgy estek ki, hogy nem lelkes észtek, hanem lélektelen játékot nyújtó,fásult oroszok alkották az észt csapat gerincét.
Abba belegondoltatok, hogy jövőre mi leszünk az a kiscsapat, akinek az aktuális ellenfélen kívül mindenki szurkolni fog? Jó lesz. ;)
szia mina! èn is sajnàlom hogy kiestetek,ès orulok hogy drukkolsz nekunk.de azèrt hajrà Eesti!majd jovoben!
Előszőr is gratulálok a csapatnak!

De engedjétek meg, ez annyira 'magyar' lesz megint. Amig egy csapat vagy sportoló évekig azért küzd, hogy a semmiből, eljusson valahová, a kutya sem foglalkozik vele. Pedig akkor lenne a leginkább szüksége a biztatásra és a jókívánságokra, amikor a kudarcból is kijut bőven. Lásd Kovács István, Szávay Ági. Amíg Ági csak a sokadik volt a listán, senkit sem érdekelt. Most mi van ? Amíg a hokisok csak 'voltak' ki foglalkozott velük? Főleg hogy 'csak' két vidéki csapatról van szó. Most bezzeg mindenki melléjük áll, és 'hajlandó' a siker részese lenni. Mi lett Kokóval amikor abbahagyta? Megint senki sem foglalkozott vele? Sőt még támadták is azért amiért éttermet nyitott, a hírnevét használva. De mivel már nem hoz sikert a 'hűséges' szurkolóknak, lehet támadni mindenféle mondva csinált dolgokkal.
A hokisok előre jutása nagy dolog. De azért akikkel most játszanak, azért nem kezdők. Ők a világ legjobbjai, ahová most mi is feljutottunk. Ne akarjuk már őket rögtön elverni. Kell egy kis józanság. Félreértés nem essék nem akarom hogy ne nyerjenek, de ne legyünk már elszállva magunktól.
Szóval maradjunk jó szurkolók, de akkor is ha nem megy majd a szekér!!!!!
Hajrá fiúk, mindent bele!!!
wqerty, szerintem itt senki sincs elszállva, senki sem azt mondta, hogy megnyerjük jövőre az A-csoportos VB-t v. hogy az első három között leszünk... Mellesleg ne általánosíts, mert szerintem itt sokan, természetesen én is, minden meccsre kimegyek amire csak tudok és ha vesztenek nem anyázom meg köködöm őket, én akkor is szeretem őket. üdv.
F. Pignon, megnézem én azt, amikor a szlovákok nekünk drukkolnak akárki ellen is...
kispufi: én is sokszor drukkolok nekik, pedig nem hiszem, hogy ez a történelmi feszültség a két nép között asszimmetrikus volna
még mindig hihetetlen. Pedig igaz :-)
Szerintem ma hanyagoljunk mindenféle negatív dolgot,és örüljünk a sikernek.Ma a srácok sok embernek példát mutattak:megmutatták hogy ha nagyon akarunk valamit,és összefogunk,és megszakadunk a cél érdekében,akkor sikeresek leszünk.Ja,és itt senki nem gondolja,hogy VB-t nyerünk jövőre,mi csak örülünk annak hogy feljutottunk a nagyok közé
Hajár FIUK
Gyönyörű nap!Szép volt srácok!GRATULÁLOK!A CSOPORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pontosan, én is ezt írtam! :)))
PMilan83
Csak néhány hozzászólás ami miatt az előzőt írtam. De tényleg hagyjuk, mert a mai nap nem erről kell szóljon.
Még egyszer, szép volt fiúk!!!!!!


-KÉZILABDA MÁR EJTVE IS, VAN NEKÜNK JOBB CSAPAT IS!!!
Francois Pignon 2008.04.19. 16:00:06
(Nem akarom a kéziseket megbántani, de arról a sportról a világ nagyobbik felén még nem is hallottak. ;) )


-EGY 'RÉGI' SZURKOLÓ
szbszig 2008.04.19. 15:22:30
Bevallom, nem szoktam nézni hokit egyáltalán, de most láttam a japánok és az ukránok ellen meccsét is a

válogatottnak, és szeretnék szívből gratulálni nekik! Nagyon nagyok voltak! Így tovább jövőre Svájcban is!


-EGY MÁSIK 'RÉGI' SZURKOLÓ
ILLED 2008.04.19. 15:34:34
Soha nem néztem hokit, unalmasnak találtam. DE EZ!!! DE EZ!!!! Most jókor jó helyen voltam, pont odakapcsoltam,

és soha nem bánom meg! Büszke vagyok rá, hogy magyar lehetek.


-FOCI IS EJTVE
Tiborc2008 2008.04.19. 15:37:26
Szép volt, fiúk!
Jó volt látni titeket a Himnuszt énekelve!
Nyomorult kisteleki-féle focimaffia helyett ezt a sportágat kellene támogatni.


-CSAK A HOKI FOG SZÁMÍTANI JÖVŐ HÉTTŐL
Corde 2008.04.19. 15:37:56
Szrintetek hányan fognak a jövő héten nemzeti hokimezt venni?
Édesanyám,édesanyám,az az egy kérésem,nemzeti mezt,nemzeti mezt,csináltasson nékem!
:-)


-MI VAGYUNK A LEGJOBBAK
kispufi 2008.04.19. 15:40:12
HIT, TUDÁS, AKARÁS - MAGYAR HOKI BRILLIÁNS!


-A FOCINAK VÉGE
MacPhisto 2008.04.19. 15:41:16
Hogy lehet hokit nem nézni??????

Mostantól nézzétek.

Ahol meg átkapcsoltak focira, azt a kocsmát felgyújtani, sóval behinteni a helyét!!!


-MOST MÁR, HOGY NYERTEK PERSZE HOGY MEGÉRDEMLIK, DE NEM FOGNAK KAPNI
inter4ever 2008.04.19. 15:44:18
Irány Svájc 2009!!! Mindenki együtt, akár 15 millióan!

Kisteleki te meg álmodj a sikerről ... de ahhoz tenni, s tenni kell!
Az MLSZ pénzét pedig tessék odaadni a hokisoknak! "Mert megérdemlik!"


-SIMÁN LEGYŐZZÜK ŐKET, HÁT PERSZE
nonestvolentis · vote.blog.hu/ 2008.04.19. 15:44:48
Ezt ényleg kb. akkor siker, mintha foci-vb-n a legjobb 16, vagy 8 közé jutnánk... :)

Az A-csoportos VB-t természetesen végignézem majd.
Amerika, Kanada, Finnország ,Szlovákia, Svédország..
RESZKESSENEK! :DDD


-AZ EGÉSZ ORSZÁG HOKIZNI FOG
theneverlate_Wizard 2008.04.19. 15:45:17
stadionokat sóval behinteni, csöveket lefektetni a földre, és már lehet is fagyasztani
hoki + kézilabda rulez
Wqerty:

Ha te is régóta olvasnád ezt a blogot és a hsz-kat, tudnád, hogy a "hoki jobb mint a foci", "mindenki hokizzon", "több pénzt a hokiba" nem a mai győzelem hatására kezdődött. Az meg, higy ez a mai győzelem új rajongókat hoz a sportágnak, sztem nem baj, sőt!
És igen mindenkit elverünk jövőre!!! :D De ne légy szomorú...
Mindegy, hogy az A csoportban milyen eredmények születnek, ha ott is ilyen lelkesedéssel, szívvel-lélekkel játszanak a srácok, már büszkék lehetünk rájuk!
HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!!!!!!
ez a wgerty vagy ki, milyen boldog lesz jövőre, ha esetleg kiesünk, EKKORA mellénye lesz, hogy ő bizony megmondta... undorító, sajnos tipikus magyar... Ne ám, hogy egyszer tudjunk örülni valaminek... ÁÁÁÁÁ, inkább ekkor is fikázzuk a másikat. szánalmas...
igaza van wqerty-nek ! nem szabad elszállni, hanem akkor is összefogni,bízni és kitartani, amikor hullámvölgy van :] !
Szeretem a vizilabdát, kézilabdát, focit, rögbit, amerikai focit, és még sok-sok sportot, de még1 ilyen gyors és látványos sport nem létezik a világon több, és mi most a legjobb 16 közé jutottunk:D
Wqerty:
Eddig azért nem vettem nemzeti mezt,mert 1xűen még sosem vettem ilyet magamnak.
Rengeteg nemzetközi meccsen (is) voltam már,legyen az bármilyen sportág.
És valszeg most már babonából sem fogok.
Szóval,nem nagyon értem,miről beszélsz.
Reálisan kell nézni az esélyeinket a jövő évi VB-n.Igenis van ott egy-két csapat (DEN,ITA,FRA,SLO)akikkel partiban tudunk lenni.Ezek ellen kell összpontosítani az erőinket és így ki tudjuk harcolni a bennmaradást.Ez fontos lenne a hoki hosszútávú fejlődéséhez is.Mindig apró lépésekkel lehet a csúcs közelébe vagy magára a csúcsra jutni.Na de hál'istennek ezt a magyar jégkorong irányítói is ugyanúgy tudják.Tehát előre,cél a helyünk stabilizálása a világelitben.
Hagyjátok wqertyt, ha ezt szűri le egy ekkora sikerből, akkor olyan mindegy mit mond...Gratula a fiúknak, grat a teamnek, grat a legjobbkor létrehozott blognak és grat egy régi cimborának, Svaszinak! You'll never walk alone fiúk és ez a lényeg!
Nemzeti mezt??? IGEN. Szombat este 17:26 perckor megvettem. Alsogatyaban rohantam a Madonna sportba. Ma este biztosan ebben fogok kozlekedni a varosban. Ha valaki reszegen lat akkor tudhatja, ez a MI hokisainknak szol. Ebben a qrva orszagban vegre lehet valaminek orulni.
Gratulálok a fiúknak!

Furcsa érzés, hogy büszkék lehetünk egy válogatottunkra.

hehe, azért látom akad egykét hobbidrukker...
pizarro, ha hiszed ha nem a fehérvári hokicsapat egyik támogatója a munkahelyem. Én magam is dolgoztam náluk, nekik, nem egyszer. Már évek óta tart a kapcsolat velük. És IGENIS NAGYON ÖRÜLÖK a mai sikerüknek. Légy szíves ne írj ilyeneket rólam.
Wqerty: angolul tudsz olvasni?!

Akkor fogadd meg az illetékes szervek ajánlását: "Can they survive in 2009? That's a totally different story – and for the Magyar players and their fans a very irrelevant question today. April 19, 2008 is party time." - iihf.com

Minden egyéb okos dolgot jegyezz fel gondosan a noteszedbe és küldd el nekünk a jövő héten. Addig mi nyaralunk, és nem vagyunk kíváncsiak a károgókrrrra.
wqerty: ja, és ne válaszolj az előző kommentemre. Elég lesz hétfőn.
Köszönöm ennek a blognak, hogy megszeretette velem a hokit. De persze még inkább köszönöm a magyar csapatnak. Nagyon szuper érzés volt, szinte csak az athéni olimpia férfivízilabda-döntője alatt éreztem ilyet. Gratulálok mindenkinek, aki részt vett a válogatott sikerében, sok ilyen remek helytállást szeretnék még látni :)
NAGY GRATU!!! /és remélem holnap minden újságban ez lesz címoldalon (és nem valami NBII-be száműzött fociedző, vagy mondjuk kisebbségi kormányzást vágyó nem vágyó esetleg vissza trianonos vagy mongyuk friss szilikon a tyű de mellekbe, esetleg kanálgörbítő "Jürgen" és csapata....) /
Igen. Köszönjük Kercsó Árpádnak, hogy a magyar hokit életre keltette, és kinevelte ezt a generációt.Ők jutottak fel a B-be és most megadatott az A. Remélem jövőre nem hagyják ki őket, még itt hadd játszanak egyet,mégha a 3x-t betöltötték is, és aztán jöhet a fiatalítás!
hát, úgy benyomtam, hogy most tértem magamhoz, SZÉP VOLT FIÚK!!! Jó úgy nézni a mostani A csoportos VB-t, hogy kettő csapat közülük nem lesz ott jövőre, mi meg IGEN!
22:30 MŰSORVÁLTOZÁS!!! Jégkorong - ÚJ
Magyarország-Ukrajna, Divízió I-es vb, csoportmérkőzés (mai) - Sport 2 tv
Gratulálok a fiúknak! Hihetetlen izgalmas lehetett, sajnos külföldön vagyok és nem láttam csak neten az össezfoglalót,de így is lúdbőröztem! Ez a generáció nagyon megérdemelte és amilyen körülmények között itt hokiznak az maga a csoda! Nem gondoltam volna, 15 éve, hogy elöbb lesz hokicsapatunk A-csoportos világbajnokságon, mint focicsapatunk világversenyen, de ezek a FIÚK megérdemlik. Olyan csapatsportágban, amelyet a világon sok helyen és nagy országokban ténylegesen is űznek és nagyon is odafigyelnek szerintem 1986 óta nem értünk el ilyen sikert. (Elnézést a vizilabdázoktól, kézilabdázoktól, én imádom őket, de lássuk be azért olyan sok országban a világon nem övezi akkora figyelem, mint a hokit)
Óriási gratuláció a fiúknak - és engedje meg mindenki nekem, hogy id. Ocskay Gábornak külön gratuláljak, mert sokan elfejetik, hogy micsoda fantasztikus nevelőedző ő. Rengeteg embernek rengeteg munkája van abban, hogy A-csoportos lehessen a válogatott, de a névsor élén Kercsó Árpád és id. Ocskay Gábor áll - ez meggyőződésem.
GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
1309 komment - azért ez durva :D
pallo: Azzal egyetértek, hogy a vízilabdát nem övezi akkora figyelem, na de a kézit? Németország, Spanyolország... 10 ezres nézőszámok! A kézinek nagyobb a népszerűsége(sokkal bővebb az élmezőny a nőknél is, na de a férfiaknál ott még inkább), mint a hokinak!
Borsy

Kézit igen, de csak Europában. Meg kontinensenként még egy-egy ország nőknél (Korea, Angola, Brazilia, Férfiaknál, Egyiptom, Argentina, Kina) de ennyi. Persze, Afrikában nem nagyon divat a jégkorong:), de azért USA és Kanada összesen több nézőt vonz, mint az egész kézilabda társadalom. Félre ne érts én imádom a magyar kéziseket és minden meccsüket megnézem és ugyanúgy iszonyatosan szorítok nekik, de a jégkorong eszerintem globálisan sokkal népszerűbb sportág, persze ebbe belejátszik nyilván, hogy Kanadában és USÁ-ban imádják.
Még annyi, hogy ha egy embert nagyátlagban megkérdeznek, hogy mondjon 5 világhírű jégkorongozót és 5 világhírű kézilabdázót, szerintem többnek fog jégkorongozó eszébe jutni, még Európában is, persze nyilván nem Spanyolországban, ahol nem nagyon erős a hoki:)
Pallo nezzuk akkor, bar azt hiszem nehez lesz 5nel megallni.
Ladányi Balázs, Palkovics Krisztián, Szuper Levente, Ocskay Gábor, Vas János, Vas Márton
Hoppa ez maris 6 :D
sziasztok !
98 tajekan talalkoztam eloszor a profi jegkoronggal, (NHL98 playstation:) kb ennyit is foglalkozatm vele, de a lenyeg hogy kepben vagyok a viszonyokat illetoen, egyebkent nem kovetem a hokit, DE megmondom oszinten, az agyam eldobom annyira hihetetlen hogy a sracok feljutottak, meg most sem ocsudtam fel, barcsak a focistaink is tudnanak hasonlo kaliberu valogatott teljesitmenyt nyujtani!
le a kalappal a magyar jegkorongvalogatott elott!

Egy "foci rajongo"
Én már az nhl2k8-ban megcsináltam a magyar válogatottat, rendes statisztikákkal, emberekkel, nevekkel, cm, kg-val, kb. egy lengyel, japán, osztrák szintre :))) vezetek a kazahok ellen 1-0 -ra :DDDD
Gratulálok a srácoknak és KÖSZÖNÖM ezt a felejthetetlen élményt!!!! 15 év után sírtam ismét pedig ez nem jellemző rám!!! Az összes elkényeztetett focista elmehet a picsába!!!!! Végre itt van egy sikjersport amit érdemes lenne támogatni, mert rengeteg lehetőség van benne!!!!
Mind a cégeknek és mind a média számára. Remélem ez a kurva kormány is penget egy kis pénzt mert megérdemelnék ezek a fiúk!
Sokan felvetették már ezt, hogy a foci helyett a hokiba kellene nagy pénzeket nyomni. Azért vannak ezzel kapcsolatban félelmeim, mert ha így történne, biztosan megjelennének "elkényeztetettek" a jégen is, meg sok lóvéra ácsingózó hiéna. Szóval, nem tudom, mi lenne a tökéletes megoldás, de óvatosabb lennék a központi támogatásokkal.
En mar az 1982-es C csoportos VB-n is minden nap kint voltam szurkolni, hat az se volt semmi, na de ez... Kulfoldon elek, ugyhogy nem tudtam eloben nezni, csak most nezem a youtube-on a videokat, tok jo!!! Annyira buli, hogy A csoportos hokicsapata van Magyarorszagnak! Es raadasul millioszorosan megerdemelten, tiszta gyozelemmel, kizarolag azert, mert jobbak voltunk. Az egesz VB alatt... Nem semmi, honnan hova fejlodott ez a sportag, hatartalan tisztelet mindenkinek, aki ezt megvalositotta.
süti beállítások módosítása