HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az első lépés Prágában

2008.04.15. 07:15 F. Kapus

Serdülő válogatottunk a hosszú hétvégén Prágában vendégszerepelt a Spring Challenge Cupon. Tíz csapatból a 6. helyen végeztünk, hasznos tapasztalatokkal tértünk haza.

Nem élcsapatokkal találkoztunk, hanem megbízható, erős közepes együttesekkel – kezdte beszámolóját Géczi Gábor csapatvezető. Mind az öt mérkőzés tanulságos volt, az eredmények ellenére elégedettek lehetünk. Öt szoros találkozót játszottunk, győzelmi esélyeink is voltak. De nem ez volt a lényeges ezen a tornán. Felmértük, hol tartunk. Ebből a csapatból kerülnek ki egy-két éven belül az ifjúsági válogatott játékosai.

Az út elején vagyunk, az első lépéseknél. Egyöntetű véleménye volt a szakmai stábnak, hogy a mostani U16-os keret nincs lemaradva sem fizikailag, sem korcsolyatudásban. Az ő alapjaik jobbak, mint a jelenleg 18 évesekéi voltak két éve.

A tornán 3x15 perces harmadokat játszottunk. Ellenfeleink cseh és svéd klubcsapatok voltak. A csoportmeccseket két 2-1-es vereséggel kezdtük. Másnap egy 4-4-es döntetlen után megszereztük egyetlen győzelmünket, 3-2-re vertük cseh riválisunkat. A teljes statisztika elérhető ezen az oldalon, 1992-esek, B csoport. A kvintettben a harmadik helyen végeztünk.

Az ötödik helyért a svéd Halmstaddal találkoztunk, és háromszori vezetés után végül 4-3-ra kikaptunk. A kupában a legtöbb gólunkat Fekti Ádám szerezte, a Red Bull Salzburg légiósa négyszer volt eredményes.

Mint már írtuk, a tornára a Bp. Stars kupája miatt nem utazott el nyolc fővárosi játékos, és egyéb elfoglaltság miatt a három legjobb külföldi bajnokságban szereplő légiós.

20 komment

Címkék: magyarország válogatott serdülő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bíztató szereplés.Hajrá Magyarok!
Nekem kedvesek ezek az eredmények.
Egy-egy góllal kikapni hokiban nem rázós, sőt, akár lehetett volna másképp is. (Tudom,tudom, gólra játsszák. De itt elsősorban arról van szó, hogy nem játszunk alárendelt szerepet.)
Azt hiszem iszonyatos fejlődésben van a magyar hoki.
Nagyon-nagyon rendben lesznek itt a dolgok.
Már ide sem kellene írnom: remélem lesz több támogatója ennek a sportnak, mert azt látni kell, hogy itt keményen dolgoznak a sikerekért.
Én ezt a mondatot nem igazán tudom értelmezni:
"Ebből a csapatból kerülnek ki egy-két éven belül az ifjúsági válogatott játékosai."
Mégegyszer elolvasva egyáltalán nem!
Nem hiányzik egy "is"? Vagy csak a Prágában szerepeltek közül kerülnek ki?
Vagy: "2 év" ? Nem sok egy kicsit?Az már juniorba hajlik...
Mindenkitől elnézést, akit megbántok, ez teljesen szubjektív vélemény, szóval ez a Prágába kiutazó csapat a Stars serdülő csapatától akár két számjegyű vereséget is kapna. Ez is megérne egy tanulmányt.
Jol van, szep volt, csak igy tovabb! Jo lesz ez, tenyleg!!!
De, hiányzik egy is, ha betű szerint értelmezzük.
Tekintve, hogy most 1992/93-as csapat ment ki, nem sok a 2 év. A 2010-es ifi vb-n lesznek a legidősebbek 1992-es születésűek.
zsilett: Azért el ne hidd. A Volán-serdülő a szezonban aránylag szoros meccseket játszott a Stars-zal, sőt egyszer majdnem meg is verte, egy tulajodnképpeni bírói műhiba volt ennek a gátja.

Persze a Stars serdülői - és ezt a döntőn is bizonyították - előrébb tartanak a Volánénál, de a két számjegy erős, erős túlzás.
Kedves KCS!
Mondtam, hogy ez szubjektív vélemény, de nem egyedül vagyok ezzel.
Az, viszont tény, hogy a döntőben a 2 mérkőzésen
24:4 volt a gólarány a Stars javára.
Kíváncsian várom jövőre az 1991/92 es korosztály
válogatott szereplését az ifi vb-n, mivel tényleg ez a korosztály, ahol nem szűkölködik a magyar hokisport tehetségekben.
Nem élcsapatok???A svéd csapat elég jó nevű. Még azt sem zárom ki, hogy ezen a tornán nívósabb ellenfelek gyűltek össze, mint a Stars budapesti tornáján.
Az orosz csapatok és a kanadai csapat hát no comment...
Nekem csalódás volt az ellenfelek minősége !!!
Nem tudm, hogy milyen szinten állnak a hazájukban az oroszok, vagy a Linz, de még azok a horvátok is bíztatóbbak voltak akik a 11-1-es vereségük egyetlen gólját PP2-ből tudták elérni.
Aztán Gallóék úgy bedühödtek, hogy a maradék szimpla emberhátrány ellenére 45 másodpercen belül gyors két SH gólt berámoltak.
A kicsiknél a döntőben a minszkiek utolsó gólja emberhátrányos gól volt és végig a mieink domináltak. A minszkiek legjobbjának a kapusukat választották !!!
Nagyon jó érzés, hogy a magyar bajnokság toronymagasan legjobb csapatának tagjait és két klasszis idegenlégiósainkat nélkülőző erősen tartalékos U-16 ilyen szépen helyt állt.
Gratulálok mindenkinek aki a hétvégi tornákon játékosként, vagy szakmai vezetőként részt vett.
Bocsánat, de így nem teljes !!!
Azoknal is gratulálok akik ezeket a kiválogatott játékosokat a klubjaikban felkészítették.
A döntő gólaránya olyan volt, amilyen - azt tudni kell, hogy a Volán kapusa nem tudott részt venni a döntőn, és ez sok mindenre kihatott. Ettől függetlenül, megérdemelten nyert a Stars, de a gólkülönbség nem tükrözi a két csapat közti különbséget - 3-4 gólt tartanék reális különbségnek meccsenként.
Kedves Zsilett!
A két tornán nem ugyanaz a korosztály-beosztás volt. A prágai nemzetközi tornán a serdülőválogatottunk a 92-ben és az után születettek mezőnyében indult sorai közt jónéhány 93-ban született tehetséges játékossal. A Budapest Stars által rendezett tornán pedig a következő szezon korcsoport beosztása szerint játszottak: az ifimezőnyben 91-92 -ben született, a serdülőben pedig 93-94 -ben született játékosok. Így - véleményem szerint - még nehezebben értelmezhető a "mi lett vona, ha" gondolatmenet. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindkét tornából (mindkét korcsoportból) láthattam meccseket, így meggyőződhettem arról, hogy nem túlzás a jó eredményt prognosztizálni a serdülő válogatottak (bármelyik egyesület, bármelyik tornán játszó válogatottjai) tekintetében.
A Prágai torna kiírás szerint egy csapatban 3 túlkoros játszhatott. Ezzel ellenfeleink éltek is.
92-es születésű csapattal jöttek, + 3 91-es játékossal megerősítve.
T. Zsilett! Érdekes felvetés, hogy a két csapat mit játszana egymással. Az biztos jó meccs lenne, de én úgy gondolom (ismerve a játékosokat) többgólos válogatott siker lenne!
a Stars serdülő csapatára gondoltam természetesen.
Galló és Hári nélkül!
Kedves Zsilett!
Mielőtt teljesen elájulnál a 24 lőtt góltól a serdülő bajnoki döntön,két nagyon komoly játékvezetői hibára hívom fel a figyelmedet! A Sztárok két kapuralövése után a Játékvezető NEM TALÁLTA A KAPUBAN a korongot!!! Mert mindkét esetben a kapus mammutjába szorult!!!Namármost akkor mitől lett gól???Egyértelműen nem láthatta senki,hogy a pakk átment a gólvonalon!Úgyhiszem ,hasonló bírói hátszél nélkül is símán nyertek volna a Sztárok.
Remélem jövőre verve lesz a "nagy csapat" aki az idén Úgy nyert Kölyök bajnokságot,hogy egyszer 2:2 lett,egyszer 3:2-re kikapott a Volántól!Rájátszás nem volt.
Valaki elárúlná,hogy miért van az,hogy ha nem egy starsról szóló cikk kerül ide,máris lefikázza egy starsos szülő??
Megértem,hogy büszkék az eredményeikre,csak hát a mostani isi és serdülő csapatuk neveléséhez sok közük nincs mert ugye mindenki tudja,hogy innen-onnan toborozták őket.
A másik téma,az,hogy ki miért nem volt ott Prágában.
A Torna nemzetközi IIHF szünetben volt ahol,minden korosztályban kötelesek a játékosok a válogatottak rendelkezésére állni. De mondjuk legyünk megértők a starsos játékosokkal szemben…De szerintem az vérlázító,hogy más külföldön játszó játékosok inkább a stars tornára mennek és nem állnak a válogatott rendelkezésére. Itt olvashattunk írásokat,hogy a szövetség,milyen buta,hogy ezeket a játékosokat akik ácsingóznak a válogatott szereplésre nem hívják…hát ezekről ennyit. Azt sem értem,ha a stars olyan erős miért volt szükség 4-5 játékossal megerősíteni a csapatukat?illetve az ő „saját” játékosaik a kulacsba a vizet hordák a meccsek alatt?szerintem akinek egyéb el fogatságai vannak az ne legyen válogatott,mert az említettek között azért van olyan aki már többször lemondta
Tavaly a stars 93,93-ben ezen a tornán első lett és a döntöben a szlovák válogatotat verte el most meg 6.hely ez nem valami jo szereplés mondjuk nem voltak ott a legjobjaink
1...2!
www.icehockey.hu/index.php?pg=news_5_116
Itt ebben a cikkben olvashatod a tavalyi Stars-os eredményeket. Akkor ott a '94-esek lettek az elsők. ( hivatalos oldal : www.challenger.cz/anglictina.html )

Egyébként is elég nehéz összehasonlítani két egymást követő év csapatait.

Örüljünk annak, hogy sok 92-93-as próbálhatta ki magát a múlt héten, ki Prágában, ki Pesten.

Kong!

A Stars-nak, nem volt szüksége a külföldön játszó játékosaira, de te soha nem fogod azt megérteni, hogy akik elmentek, mert azt gondolták, hogy a fejlődésükhöz szűkek a Stars által nyújtott lehetőségek, mindig szívesen látott vendégek lesznek.
Elárulom, az általad vízhordóknak titulált játékosoknak pedig, nagyon hasznos volt az ő jelenlétük.
Sokat tanulhattak tőlük, és szerintem, élményt is jelentett számukra, velük játszani.
Persze, van olyan aki nagy felhajtás és balhé közepette távozott, szidva az edzőket, a vezetést, feljelentgette a gyerek játékosokat, meg nem történt esetekkel vádolva őket.
Majd, miután kirugták az új helyről is hasonló problémák miatt, vissza akart jönni.
Elmondta a szülőknek védőbeszédként, hogy rá jött csak a Stars-ba folyik igazi szakmai munka, és ezen belül is, Dima munkája az igazi.
Amikor a szülők szembesítették, hogy eddig egészen mást állított, és hogy bunkózta, gyökerezte, fenyegette, feljelentgette más gyerekeit, a válasz az volt; régen volt és felejtsék el.
Hát nem felejtette el senki.
A szavazás eredménye a visszafogadásról: 29 nem, 1 igen. Az egy, nem ismerte az illetőt és a múltját.
Ugye Kong, ez egy érdekes és tanulságos történet.
Kérlek tanúlj belőle, mert kevés az egyesület Magyarországon, főleg Budapesten.
Kedves Hokisap(u)ka!
Jó a történet, de ugye akkor Te sem várod el, hogy mások felejtsék el a múltat?!
Amúgy mindig is megvetettem azokat az embereket, akik úgy mennek el valahonnan, hogy kigyót-békát kiabálnak másokra.
Üdv
Kedves Tillasz!

A múlt, sok tanulságot hordoz, a jövő pedig sok lehetőséget.
Ha, bármelyikben úgy érzed, van mit megbeszélni, én szívesen megtenném!
süti beállítások módosítása