HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Litvánia 6-0

2008.04.14. 11:38 D. Gromov

Sima ügy volt, sokkal simább, mint az észtek ellen. A papíron gyengébb ellenfelet így kell megverni, lazán, magabiztosan, mondhatni, fél gőzzel. És egy igen jó első sorral.

Úgy kezdődött a meccs, ahogyan az egy nappal előbbi, kiküldték Gröschl Tamást. De nem úgy folytatódott. Az első harmad feléig mintha egyenlő erők küzdöttek volna, de magyar kétpercesre litván kétpercessel válaszoltak a bírók, gyorsan hozzátettek még egyet, és ez elég volt, hogy négy a három ellen Vas Márton bekotorja az első magyar gólt. A csatárt hálából felborították a litvánok, kettős fór és egy Ocskay-gól lett a következménye. Ettől kezdve már látszott, hogy ügyesebbek és erősebbek vagyunk, nem kicsit. Amit tegnap nem mondtunk: külön öröm, hogy a bulikat is jobban csináljuk, mint az ellenfelek, pedig ebben halványak szoktunk lenni régebben.

A második harmad végképp a mienk volt, egy biccenéssel, ki kellett védekeznünk egy kettős hátrányt. Sikerrel tettük, utána már csak a mi kezünkben volt a fonál. Annyira, hogy Palkovics bevágta első gólját, nem is akárhogy, a levegőből tette be a plexiről a kapu elé visszapattant korongot. A litvánok ezután csak szabálytalanságaikkal tűntek ki, mígnem Kovács Csaba büntetőből megszerezte a csapat negyedik, önmaga harmadik találatát. A végén csúnyán a palánkra lökték Tokajit.

Aki nem is jött vissza, igyekszünk mielőbb utánanézni, mennyire problémás a sérülése. Az utolsó húsz perc nélkülözött minden izgalmat, a litvánok nem voltak képesek felpörögni, mi nem nagyon akartunk. Volt néhány helyzetünk így is, sokáig nem ment be egyik sem. Az utolsó előtti percben aztán Ocskay duplázott, a végén Ladányi tette be a hatodikat. 6-0, egy góllal jobbak vagyunk a japánoknál.

Ez rendben is van teljesen, amit szerettünk volna, megkapjuk, az elvben gyengébb ellenfeleket bedaráljuk, ahogy kell, többet lőve, dominálva. Pláne jó, hogy továbbra is jól megy minden sor, a litvánok ellen talán a második volt halványabb, de feljavult az első, mindenkire lehet számítani. A japánok ellen muszáj is lesz pörögnie mindenkinek.

Update: Leleszi Zoltán csapatvezető arról tájékoztatta blogunkat, hogy Tokaji Viktornak a combizma zúzódott, nincs nagy baj tehát, gyakorlatilag biztosra vehető, hogy legjobb védőink egyike már szerdán jégre léphet.

32 komment

Címkék: magyarország vb válogatott litvánia divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a bulik számát tekintve mintha egy picit jobbak lettek volna a Litvánok. (35-37 talán?)
De igen, talán már ez is fejlődés :-))))

viszont szerintem a harmadik harmad első felében elég jól pörögtek a Litvánok.

Persze a lényegen nem változtat: NYERTÜNK! :-)

Külön örülök, hogy Ocskay, Palkovics és Ladányi is lőtt gólt. Remélem ez mégjobban lelkesíti őket (is)!
Ancsin aranyköpése a szünetben: "Nem folyásolja be."
44-22 a kapura lövések aránya...
Az a baj, hogy pont a legerősebb védőpárunk bomlik meg, ha szegény Tokajinak komolyabb baja van. :(
Bicegve ment ki, de elég magabiztos volt a járása. Azt hittem kifordulok a fotelből amikor kapta hátulról azt a sportszerűtlenül otromba lökést. Ráadásul, ahogy Ancsin Jani mondta, abszlout nem számított rá. Nagyon szorítunk érte, hogy mielőbb gyógyuljon meg.
Ez a bulis dolog tényleg rendben volt már tegnap is. Ma, sajnos nem tudtam nézni csak a neten, így örömmel olvasom, hogy ebben ma is jók voltunk. Jól értem, hogy ma jobb volt az első sor, mint tegnap?! Remek! Ha holnap összerakják a két első meccset, akkor meg lehet a Japán elleni győzelem is. Aki hozzám hasonlóan holnap sem tud TV-zni, annak itt az online lehetőség címe:
www.iihf.com/channels/iihf-world-new-ib-chamionship/statistics.html

A Sport TV-t meg csókoltatom. Annak örülök, hogy élőben adják a meccset, de a 15:00-kor, meg a 23:15-kor kezdődő ismétléssel sokimndent nem tudok csinálni. az egyik korai, a másik késői. 17:45-kor Kaposvár-ZTE focimeccs élőben. Ezt tényleg nézi valaki?
Ide is leírom, hátha nem mindenki olvassa újra a poszt végét:

Leleszi Zoltán csapatvezető arról tájékoztatta blogunkat, hogy Tokaji Viktornak a combizma zúzódott, nincs nagy baj tehát, gyakorlatilag biztosra vehető, hogy legjobb védőink egyike már szerdán jégre léphet.
Megnyugtattál Gromov, köszi! :)
A Japán elleni meccset meg ha jol látom aznap nem is ismétlik.
D. Gromov, megelőztél bennünket. :-)
HAJRÁ MAGYAROK!!!! :D
Grat a csapatnak! A sporttévén azért furcsa volt ahogy lekeverték hirtelen, a mondat közepén Ancsint..
jóvan srácok, kár, hogy nem látom a meccseket.
Kár hogy dolgozó nép vagyok és itt nincs TV. Mostjön csak a neheze, hajrá magyarok.
szisaztok!

bocs, ha ez OFF, de a fenti link nem hiszem, h. ezt tartalmazná, úgyh.meg kell kérdjem:

tud vki linket, ahol neten vmi TV-adón lehet nézni a meccsekete?

Nagyon szépen köszi! És a segítségért egy darab mogyorónyomot fel tudok ajánlani!

HAJRÁ MAGYAROK!
Sima meccs volt, végre ébredezik az első sor is!:D
Tokiért aggódtunk, ezek szerint talán mégsem kell annyira. Köszi-köszi a beszámolókat!!!!
Gratula a CSAPATnak, Tokinak jobbulást. Ezek a litvánok ritka sportszerűtlenül játszanak... Azért az se volt semmi, ahogy Ocskayt gáncsolták a kapu előtt a 2. harmadban. A lényeg, hogy megúsztuk komolyabb sérülés nélkül... :)
D.Gromov! Köszi a gyors infót Tokajiról.
Szerdán nagy szükség lesz rá.
Magyar - litván meccs góljai:

www.youtube.com/watch?v=agtAdZz1PZs


Magyar - észt meccsről 10 perces összefoglaló:

www.youtube.com/watch?v=hWUe2Gd9buw
VCR ill. DVD-R/W a megoldas. elobbi kisse odivatu, masik netan dragabb a kelletenel, de mindenkepp megeri. en sokaig az elobbit, egy ideje az utobbit hasznalom. nem is maradok le NHL-es es magyar hokis eventekrol. egy valogatott meccs nagyjabol ket oraban megfer, amaz meg harom, ha elo es nincs hosszabbitas, az ismetles meg 1:45 korul. a DVD-s verzional lehet ugyeskedni az idopontokkal - gondolva egy kicsit a rajatszasos OT-ra.

de a lenyeg: 2-0 a gyozelmeket tekintve. ez remek kezdet! hajra!!!!
"továbbra is jól megy minden sor, a litvánok ellen talán a második volt halványabb, de feljavult az első"

Ez utóbbi valóban örömteli, a második sorunk meg 2 gól és egy kiharcolt büntető, én azt mondom: soha rosszabbat! ;)
HOKri!
Kösz a gólokat.
Gratulálok a CSAPATnak!
Gratulálok a srácoknak! Nagyon szép a kezdet, reméljük a folytatás is hasonló lesz szerdán.
A japánok viszont jóval erősebbek lesznek, mint az előzé két ellenfél de nagyon biztató volt az eddigi játék.
A sorjaink rendben vannak, a sebesség és erőszakosság megfelelő, morálisan rendben vannak a srácok. Erről biztosan Pat tesz is, hogy így maradjon. Arra leszek kíváncsa esetleg, hogy Vas Jani szerdán hol fog játszani, de amondó vagyok, hogy Ladányi és a tesójával egy sorban. De akkor Pedró hol fog?
Szép volt srácok, Hajrá Magyarország!!!
A japók mind3 góljukat ee-ből ütötték: ez nekem elég szenvedésesnek tűnik... bár lehet, hogy csak én szenvedtem, ahogy vártam, mikor frissül már a kis ablak :D A második sor zseniális, az első kezd belejönni, a harmadik - számomra - meglepően pörgős, ráadásul Feketéék is ott vannak: én az utóbbi évek legjobb magyar csapatának látom őket, mág akkor is, ha a mai meccs nem kívánt 100%-ot. Tényleg, Vas Jankó vajon ki helyére kerül?
Hi,

NHL (és egyéb) meccsekre NET-es közvetítéseire itt lehet felkészülni www1.myp2p.eu távolkelet erős ezekben, biztos van div I. is, csak nincs rajta a listákon
Vas Jankó szombaton kapus lesz (hála a körbeveréseknek, nekünk már csak örömmeccs lesz az ukránok elleni)
Szerintem tök jó, hogy megint nyertünk. ÉLJEN ÉLJEN!!!!!!!!
Az nem tök jó, hogy nem láttam mert dógoznom kell:-(
Az sem tök jó, hogy nem egészen legális oldal címét, linkjét ide írja, az akire ez vonatkozik:-(
Jó lesz ez a japánok ellen, akik eddig a litvánokkal és a horvátokkal játszottak... talán kérni sem lehetett volna jobban.

Horvátokra megérkezik Vas Jankó, aztán hajrá, nyomjuk le az ukránokat is!

HAJRÁ MAGYAROK!:)
Bettyno, sajnálom, hogy megbántódtál, de nem egészen értelek. Akinek nem inge nem veszi magára, nem nézi. Ha pedig az a problémád, hogy "nyilványosan" írtam, kifejezetten álságosnak érzem. Az "oldal" legális, közvetítéseket nézni nem feltétlenül az. Nem bíztatok senkit semmire, ne nézd. HAJRÁ MAGYAROK
Hajrá srácok!!!
Sok sikert a soron következő meccsekhez, jó lenne ha végre sikerülne bekerülni a legjobbak közé:) hiszen ott a helyünk:D
Talán tudja valaki a választ:
Szuper volt a figura, de miért büntették???
Az ellenfél harmadánál győztes buli után a megszerzett korongot a vonalnál lévő ütő játékosnak hátrajátszuk, majd
elzárással az ellenfél védőit megakadályozzuk a lövő játékosra való rárepülésben
Azt magyarázza el nekem valaki, hogy miért állították ki a magyar játékost egy mintaszerű, szabályos elzárás után és miért csinálhatják meg magasabb szinten ezt a figurát egy meccsen akár húsz alakalommal büntetlenül??? Már ez is nem megengedett testjáték, vagy akadályozás, holott az ütő nem volt köztük !!!Sérülésveszély nuku !!!Ezek mind a játék fineszességéhez és a szépségéhez hozzátartozó dolgok amelyek mind a kosárlabdában, mind az amerikai fociban a taktikai tárház legértékesebb elemei.
Szörnyen letörne, ha ezeket a momentumokat kitiltanák a mi sportunkból.
süti beállítások módosítása