HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Prágában serdülnek tovább

2008.04.09. 09:00 F. Kapus

Serdülőválogatottunk a hét végén Prágába utazik, ahol a hagyományos Spring Challenge Cupon vesz részt. Ezzel egy időben lesz a Budapest Stars tornája is.

A cseh fővárosban két ötös csoportban küzdenek majd a csapatok, ha minden igaz, 3x15 perces mérkőzéseken. A magyar válogatott a B jelűbe kapott besorolást. Pénteken és szombaton két-két mérkőzés vár a csapatokra, vasárnapra a helyosztók maradnak. Ellenfelünk három cseh és egy svéd klubcsapat lesz.

A szelekció tartalékos, mert a Bp. Stars csapata is most rendezi szintén hagyományos tornáját, a European Golden Puckot. Emiatt a bő keretben szereplő nyolc fővárosi fiatal, név szerint Bereczky Gergő, Dorner Benjámin, Fodor Zoltán, Hardi Richárd, Kovács Viktor, Nagy Richárd, Nemes Benjámin és Németh Attila nem utazik Csehországba.

Mivel a Bp. Stars az 1992/93-as korosztályban úgyszólván egyeduralkodó idehaza, jelentősen gyengült a csapat. Viszont a tornák így remek fejlődési és tájékozódási lehetőséget jelentenek a válogatott közelében lévő valamennyi játékos számára.

Az edzők e-mailben megkeresték a külföldön játszó, a korosztályos válogatottnál szóba jöhető játékosokat. Fekti Ádám (Salzburg), Galló Illés (Belije Medvegyi, orosz), Hári János (Farjestad, svéd) és Hentes Kristóf (Kloten Flyers, svájci) közül csak Fekti vállalta a szereplést, a többiek egyéb elfoglaltságaik miatt nem mennek Prágába.

A válogatott keret: Kapusok: Gyenes Dávid (Miskolc), Hajek Márk (UTE). Hátvédek: Erdélyi Tamás, Varga Arnold (Dunaferr), Géczi Gergely, Sommer Tamás (UTE), Gőz Balázs (Miskolc), Hegedűs Koppány, Kelemen Tibor, Kovács Dávid (Alba Volán). Csatárok: Bendi Balázs, Meretei Márkó, Reiter Richárd (Alba Volán), Dömötör Róbert, Pichler Ádám, Szirányi Dániel (UTE), Fekti Ádám (Red Bull Salzburg, osztrák), Komáromi Dávid, Papp Csaba (Dunaferr), Korpos Gergő, Túróczi Örs (Miskolc), Ódry Tamás (Tisza Volán Szeged). Edzők: Fekti István, Mayer Péter.

18 komment

Címkék: magyarország válogatott serdülő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyéb elfoglaltság... hihetetlenek. Nyílván nagyon fontos amiért el kell lógni a válogatott meccset. Most persze megint én leszek a főgonosz
Nem, de megint olyasmit mondasz, amiben nem feltétlenül van igazad: ezek a játékosok többnyire európai élcsapatoknál edződnek, ahol nem szokás (a klubjuk szempontjából nézve) ulibuli tornákra elkéredzkedni. Egyszerűen nem is az ő döntésük. Másrészt a cikk külön is kiemeli, hogy így legalább meg lehet nézni, a válogatott-közeli emberek hol tartanak, szóval így is jó szolgálatot tehet a torna...
Hát lehet,úgy is nézni,hogy ez egy „uli-buli” torna!
De úgy is lehet nézni,hogy az U-16 os válogatottnak ez az egyetlen nemzetközi tornája ebben az évben ahol az edzők erős (nem uli buli) csapatok ellen lemérhetnék a játékosok tudását.
Persze, ha a cikk végére nem lett volna beírva,hogy az edzők megkeresték a játékosokat,akkor néhány „jól értesült” már írná is,hogy ez a rossz szövetség nem hívja a szuper játékosokat.
Mellesleg Európában végedért az összes utánpótlás bajnokság. Meg hát ez a hétvége HIVATALOS IIHF szünet,így ilyenkor bajnoki sem lehetne,viszont minden csapatnak el kéne engedni a játékosokat.
Szerintem ez nem igazán méltó hozzáállás a nemzeti csapathoz.
Starson már nem is csodálkozok…
A klubok szempontjából mindenképpen az (uli-buli), nekik semmi érdekük elengedni a játékosokat. És igazad van: ezek elvileg a külföldi klubok, mit mondjunk akkor a Stars-ra?
Hát mindenesetre érdekes...
"egyéb elfoglaltságaik"...
Jó lenne azért tudni mi az, mert így ott bujkál a kisördög mindenkiben, mi lehet az IGAZSÁG???
A Bajnokságnak vége.Meg IIHF szünet is van. Tehát...
16 éves srácoknak ma már nem az a legnagyobb dicsőség, hogy a válogatottban játszhatnak........
Szomorú.....
Nem akarok találgatni, madadjon meg az "egyéb elfoglaltságaik"...a szerző titka, de kérném átgondolni a következőket:
Ezek a srácok még nem profi sportolók, hanem "mellékállásban" tanulók, gyerekek, unokák, testvérek stb.Ez a torna külföldön van és nem egy VB akárhogyan is nézzük.
Amennyiben egy tanulás és helyi bajnokság szempontjából uborkaszezonban a saját hazájukban rendezünk egy nívós megmérettetést személy szerint nagyobb esélyt látok arra, hogy részt vesznek rajta a külföldön játszó tehetséges gyerekek.
Sajnálom, hogy ebben az évben ez az egyetlen lehetőség az U 16-os válogatott részére, de én már ezen a blogon korábban javasoltam, hogy a talán már rendszeressé váló augusztusi budapesti tornán a mi U 18-as csapatunk helyett, vagy mellett az U 16-os csapatunk mérközzön meg a cseh és a szlovák hasonló koru válogatottal.Nem zavar engem a francia U 18-as csapat, de ha mindenképpen négy résztvevő kell akkor már inkább ők maradjanak otthon.
nem a szerző titka, mi több, már nem is sokáig titok
Galló, Hári itthon vannak. Ők sem tagjai a válogatottnak ?
Nincsenek itthon, csak lesznek, merthogy du., este jönnek.
Való igaz ! De nem ez volt a kérdés ! Gondolom ilyenkor ismételten dekonstruktív vagyok, nem ? ... egy hetet pihen...Kösz D. Gramov ! A szent ügyet kemény kézzel kell képviselni !!! Az ilyen módszerek ismerősek, mert ebben éltünk több mint negyven évig !!! Olyan vagy mint Dima, és elnöke, keménykezű, vaskalapos. Bravo !!! Sok sikert !!!
F.Kapus: Lásd 2008.04.10. 10:24:41-kor kelt beírásomat...

Blogozóknak:
Most szabadultam 10 óra 20 perc 47 másodperckor. Tudjátok hol voltam az elmúlt egy hétben ? Előzetesben. Miért ? Mert a Stars kapcsán D. Gromov(ék) szerint dekonstruktív véleményeket, kérdéseket fogalmaztam meg többek között Dimával, és elnökével szemben !!! Bűn, nagy bűn !!! HALÁLOS BŰN !!! Kizárjuk a blogról, mert ilyen emberekre nincs szükség. GRATULÁLOK, látom ehhez is értetek !!! Az, hogy miért kérdeztem, illetve írtam ennyire dekonsruktívan, látszólag senkit nem érdekel. Jobb ha tudjátok, hogy az igazságnak csak egy arca van. Az igaz, hogy annak kifejezésére más hangnemet is lehetett volna használni, de az erkölcsöt, szabályokat, EMBERSÉGET tekintve az általam megszólítottak sem kellemes, gerinces, és halk szavú emberek.

A Stars 92-es válogatott gyermekeit nem engedték el a Prágai tornára, mert egyrészt ez idő alatt torna van, másrészt későn szóltak nekik. Kedves elnök úr ! Ajánlom figyelmébe az MJSZ Versenyszabályzatának 10 § Egyéb rendelkezések bekezdését. Sok sikert a Spisákkal, Hárival, Gallóval megerősített hazai tornán… Remélem a felzárkózók a padot melegítve sokat fejlődnek !!!
Gallo tegnap kupadöntőt játszott Moszkvában.
Kedves Szülő,

a személyes sérelmek megbeszélésének helye nem lehet ez a blog. van telefon, email, kijár káposztásmegyerre a villamos. ez a hangnem, amit ön használ, nem fog itten elterjedni, ez egészen biztos

sajnálom
D.Gromov ! Szomorú vagyok, mert ez a megállapítás nem egységesen igaz minden blogozóra. Dima a vb alatt csak mondta, és mondta a magáét. Ez nem is lenne baj, csak a válogatott edzővel szembeni stílus, hangnem, és részigazság hagy kivánni valót maga után. Neki nem tanácsolta senki azt a három nap alatt, hogy van telefon, e-mail, és villamos... Elképzelhető, hogy csak Szergej ismerte Pék telefonszámát, vagy e-mail címét, s ezért írt a blogba. Tovább megyek. Látta felkészülést. Kinek mondta el véleményét, Péknek, Géczinek, a szövetségben valakinek ? Nem hiszem, mert akkor közel egy hétig nem háborgott volna. Ennyit az igazságról.
Nincs személyes sérelem bennem, csupán az igazságérzet mondattja velem a leírtakat.
süti beállítások módosítása