HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Izrael ellen kezd az ifiválogatott

2008.03.23. 11:38 D. Gromov

Az U18-asok szerencsésen megérkeztek Tallinnba, tájékoztatta blogunkat Géczi Gábor csapatfőnök. A fiataloknak elsőként Izraelt kell legyőzniük a divízió 1 felé vezető úton.

Tegnapra nem írtak ki edzést, csak kipakolni mentek a jégcsarnokba. Géczi jelezte, a pálya a nemzetközi szabályok adta határokon belül a lehető legkisebb, a jég gyors.

A csapat remek hangulatban várja a megméretést, Balogh Bálintot Frankfurtban, a tranzitváróban köszöntötték fel 17. születésnapján.

A vasárnap átmozgatással kezdődött reggel, este nyolctól jöhet a meccs. Az izraeli válogatottat Dusan Dvorak, egy szlovák származású kanadai szakember irányítja.

31 komment

Címkék: vb válogatott divízió 2 u18 géczi gábor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak a miheztartás végett, nézzük a nemzetközi szabályokat:

"Az IIHF rendezvényein a pálya méretének 60-61 m hosszúnak és 29-30 m szélesnek kell lennie."

Szóval nem sokat befolyásol ez az 1-1 méter, asszem...
Hajrá Magyarok Hajrá fiuk!Akik kint vagytok Nektek kell győznötök és feljutnotok.Mindent bele!
A pálya adatai:
Premia Ice Arena was opened in December 2002.
It has 2 ice rinks (28 x 58m).
The temperature at the arena is always +8 degrees (Celsius).
KCs, neked valamai betegség van a fejedben?

Vagy kikkel vitatkozol mostanában, és miért?
Pék-fóbiája van... ha valahol felbukkan a neve, máris írni kell kényszerűen valami negatívat a cikkről.
Amúgy a 28*58 és a 61*30 méter között sok van ám, épp most nyírtam idén először füvet, és a kb. 200 m2 az ilyenkor sok:)
Ezen a linken lehet követni a vb meccseit:
www.iihf.com/channels/iihf-world-u18-iib-championship/statistics.html


Itt van a hivatalos link (ritkábban frissítik):
www.u18mm.eestikad.ee/
Én csak azon élcelődtem, hogy egy méteres eltérést enged meg a szabály, és ezt az egy métert sikerült úgy tálalni, mintha valami rettenetes különbség lenne.

Az már csak hab a tortán, hogy a pálya - mint azt Tillasz is beírta - nem a "nemzetközi szabályokon belül a legkisebb", hanem nem felel meg a nemzetközi szabályoknak...
Amúgy én nem vitatkoztam "mostanában", csak az aranyérmes cikk kapcsán, de az meg úgy volt vérlázító, ahogy. Ott nem nekem kell szégyellnem magam.
Bizony nem. Olvassuk csak el figyelmesen why mindkèt kommentjèt.
Ha ott voltál a helyszínen, láthattad, hogy az egyik szünetben külön köszöntötte a klub és a közönség azokat, akik a csapat tagjai voltak, de a rájátszásban kimaradtak a csapatból az edző döntése alapján. A játékosok széles mosollyal, nagy örömmel fogadták a közönség jogos ünneplését, és senki nem tűnt megalázottnak. Mert nem is volt.

Biztos van olyan játékos, aki úgy érezte, hogy szerepet kellett volna kapnia a rájátszásban, de nem kapott - megsértődni biztos egyszerűbb, mint dolgozni. Sofron megdolgozott a helyéért a csapatban, és be is épült, sőt, húzóember tudott lenni a rájátszásban. Saját munkájának, szorgalmának köszönheti.

Van játékos, aki játszhatott volna a rájátszásban a "farmcsapatból", de nem volt hajlandó lejárni a "nagycsapat" edzéseire, hiába kérlelték sokan, sokszor - mindig minden fontosabb volt.

Kívülről, otthonról a fotelből könnyű ítélkezni, játékosok teljesítményét méltónak vagy méltatlannak mondani az aranyéremre - sokkal nehezebb lenne utánajárni a dolgoknak.

Lehet tíz perc alatt összedobni vagdalkozó cikekket, megbántva vele sokakat. Még megsértődni is lehet a reakciókon, névtelen reagálók véleményével takarózva. Csak csodálkozni nem.
Bocs az ekezet nelkulisegert, de kulfoldon vagyok, es ez a gep nem tudja a magyar abc-t.
Sajnos kommunikacionk kezd teljesen elterni az eredeti problematol. Marmint attol, amelyrol a cikk szol, nem pedig amelyet kedves KCs belemagyaraz.
"Sofron megdolgozott a helyéért a csapatban, és be is épült, sőt, húzóember tudott lenni a rájátszásban. Saját munkájának, szorgalmának köszönheti."
Ezzel a mondattal szerintem sajat farkadba haraptal (mar bocs a fajdalmas szokepert). Errol beszeltem: aki kiharcolja a helyet, aki megerdemli a jatekot, az legyen bajnokcsapat tagja. Aki az utolso helyre jo produkciora kepes, az pedig ne. Ezek a sracok nem harcoltak ki a helyuket, hanem a klub celjainak megfeleloen felhasznaltak oket. Ha az EBEL-ben nem indult volna a csapat, kozuluk a legtobben nem jatszottak volna az OB 1-ben. Mert meg nem elso osztalyu jatekosok, nemhogy bajnokok. Ezt a rajatszasban a klubvezetes is bizonyitotta azzal, hogy egyikuknek sem adott egy masodpercet sem.
Bizonyara tiszteletre melto, amit tettek ez evben, de ez nem jelenti ennel tobbet. Mondjuk ki: nem onerobol jatszottak a bajnokcsapatban. Es ez a legfobb kulonbseg a vb-kerettag meg a Buzsaky-fele hasonlathoz kepest. Ok kiharcoltak a helyet maguknak.
A klub amugy ezt ugy halalhatta volna meg a fiatalembereknek, ahogy why irja. Akinek a velemenyevel nem takarozni kivanok, hanem peldalozni. Hidd el, nem veletlenul nevtelenul irt be. Gondolom, szeretne meg jegkorongozni. Lehet, pont nalatok. Es azt is hidd el, hogy valoban az egyik srac edesanyja. Persze, lehet, te jobban aterzed mind az o, mind pedig fia helyzetet.
Az ebel döntöben valamiért elvették az Olimpia 3. gyözelmét/2-2 az állás/ tudtok erröl valamit?
Grzonikot a 3. meccsen eltiltották, emiatt az értékével (2,5) kevesebb, mint 65 pontból gazdálkodhattak volna a 4. meccsen, de 64,5 pontnyi hokist neveztek be.
F. Kapus: szerintem sokáig nem érdemes folytatnunk ezt a párbeszédet, mert elbeszélünk egymás mellett, amiben nekem is megvan a magam felelőssége nyilvánvalóan. De még mindig a megérdemli-nem érdemli meg, teljesítmény-nem teljesítmény viszonylatban nézed a dolgot, pedig a csapatsportágaknál a világon mindenhol a csapattagságért alanyi jogon jár a csapat által kiharcolt érem. Ennyi.

Hogy rosszindulatból vagy más okból próbálod a Volánon feltalálni a spanyol viaszt, az nyitott kérdés, de nem is túl érdekes.
KCs, ha elbeszéltek egymás mellett, az nem párbeszéd.

Ha szerinted ezen a blogon Alba Volán-ellenesség van, akkor nálad valami nem stimmel.

Pihenj meg, gondolkodj el a dolgokon, aztán gyere vissza, mindig szívesen látunk.
Spanyolország-Románia: 8-1.
A nyólcból hatot, a Sztárszos külödítmény ütötte!
Bocs!
Románia-Spanyolország: 8-1
Szerintem nem beszélnek el egymás mellett, csak KCs szerint ez csapatsport, ahol nem lehet különbséget tenni, F.Kapus szerint meg csapatsport, de a lebonyolítási rend (kvázi két csapat, amit egyébként nem Oli miatt kellett anno A-nak és B-nek elkeresztelni, be szép is lenne, ha Oli írná a volánhonlapot, ezzel szemben a volánszurkerek követelték ki, mert csak az egyikre voltak kiváncsiak), szóval az OB1 rendszere miatt ebben az esetben igenis két külön csapatról beszélhetünk.
D. Gromov: Szó sincs Volán-ellenességről ezen a blogon, csak volt egy cikk, ami nagyon sokakat - köztük engem is - felháborított.
Vissza a fiukhoz, Ma ESP-ROM 1:8, EST-GBR 3:5, este ISR-HUN meccs.A VN-n mindenki bizonyithat,játékos és a Géczi G,/PÉK,Ancsin/ vál.rendszergazda team is.Bizunk a feljutásban!
Legyunk konstruktivak. Cikkem szuzseje annyi, hogy van egy rossz helyzet, amely nekem nem tetszik. Errol a helyzetrol nem csak az Alba Volan tehet, es elismerem, ez az ev az EBEL-debutalas miatt kulonleges, kiserleti volt.
Viszont ezen a helyzeten szerintem leginkabb az Alba Volan tud javitani.
Elinditja a fiatalokat az OB 1-ben, es kilobbizza, hogy az EBEL-ben jatszok kulon csapattal reszt vehessenek a rajatszasban, alapszakasz nelkul, mondjuk mint a szlovenek.
Mit tudsz, van erre vonatkozo terv vagy szandek, kedves KCs?
Szia KCS!nyugodtan név szerint leírhatnád , ki volt az az elvetemült , akinak könyörögtek a felnőttben, és még sem ment le . Szerintem előbb járj utána a dolgoknak , utána írkálj!!!!
Kobaki: szerintem meg te járj utána.

F. Kapus: az egyenlet sokismeretlenes, az biztos, hogy a Volán - mint eddig is - annak a lehetőségét keresi, hogy sikerüljön megteremteni az EBEL-indulás feltételeit, majd pedig összeegyeztetni az EBEL-szereplést a magyar bajnoki szerepléssel, miközben a fiatal játékosaink fejlődése is biztosított.

Ugyanakkor látni kell, hogy a magyar jégkorong egyes döntéshozó testületeiben olyan személyek is ülnek bizonyos klubok képviseletében, akik a Volánnal szemben igencsak ellenségesek, mondhatni ott tesznek keresztbe, ahol csak tudnak, és ez nem tesz könnyebbé semmit.
"Találjuk ki az országos bajnokságot!"-hoz nemrég írtam, hogy miért nem lenne olyan egyszerű nálunk a szlovén példa. Szlovéniában a z Olimpija B simán továbbment a rájátszásban. Nálunk a Volán B nem tudná ezt megtenni.Márpedig ha jövőre is lesz olyan szabály, hogy bizonyos játékosok csak az EBEL-ben játszhatnak, akkor a magyar rájátszás csak akkor kezdődhet,amint a Volán végzett az EBEL-el.
Közben 5-0-lal hoztuk az első harmadot, ha jól számolom, ötből négy előnytbelőttünk, bár nyilván nem Izrael lesz a legnagyobb ellenfél
Hajrá, már 7-0!
ajjaj, gólt kaptunk, Pék monnyon le!
Már 11:1!!!!!!!!!!!!!
Gratulálonk! A 19:1 jó ráhangolás volt. A holnap 13:oo ROM-GBR mérkőzésen kiderül milyenek a potenciális ellenfelek. Hajrá magyarok!
süti beállítások módosítása