HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyar gólokkal írt francia történelem

2008.03.22. 12:15 hokigóbé

Historique, magasztalja csapatát a Briancon honlapja. Fűz hozzá magyarázatot is: máris döntőbe jutott a csapat, Azt a Grenoble-t tudta elütni a továbbjutástól, amely a bajnoki cím védője és a francia kupa újdonsült győztese.

Számunkra az a nagyobb öröm, hogy hozzátették ehhez a maguk részét a magyarok is. A harmadik meccsen 2-1-re vezetett a hazai pályán, 3500 néző előtt küzdő Grenoble, amikor Vas Márton villant és egyenlített. Nem mellesleg: Szélig Viktor adta a passzt.

Hogy tovább fokozzuk: a sérülése után visszatért Ladányi Balázs büntetője döntötte el végképp, hogy az aranyért a Briancon fog játszani.

Az ellenfél a szintén három meccsen továbbjutott Rouen lesz. Az eredeti kiírás szerint az első meccs március 28-án esedékes. A további lehetséges időpontok: március 29. április 1., 2. és 5.

15 komment

Címkék: franciaország elődöntő briancon

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hat hogyha vegig megy 5 meccsig a donto, akkor nem
fognak tudni sokat keszulni a valogatottal a fiuk.
Azert az biztato, hogy jo formaban vannak.
Sztem idén most már fel kell jutnunk! Légiósaink repítik csapataikat, mindenütt Európában! Vas J. is jó formában van!
A L'Equipe is megemlékezik Ladányiról és Vasról (kár, hogy Ladányiról azt írták, a hosszabbításban döntötte el a meccset). A Briancon 20 év után van ismét a döntőben! A Ladányi büntető meg nem volt akármi: korábban írtátok, hogy beöltözve ül a padon, de nem játszik, mert nem kockáztatják a szerepeltetését. Így volt ez tegnap is, aztán jöttek a rávezetések, ahol az első 3-3 után jött a szétlövés, amit a Briancon kezdett. Ekkor szólt az edző Godónak, aki már vagy egy hónapja nem játszott, hogy lőjed, fiam; az meg odament és bummbeb...szta (copyright Egri János). Webtévén néztem, alig hittem a szememnek!

Még egy szurkerinfó: az Olimpijról szóló cikbben írtátok, hogy meg akarják szerezni a Briancon két ászát: Terglavot is Sivic-et. Előbbi már aláírt két évre, utóbbi hamarosan megteszi (a 3 milkós büdzsé fényében: vagy nem).
Szerintetek játszanak-e jövőre az EBEL-ben mindhárman, esetleg magyar csapat mezét felöltve? ;-)
Szélignek és Vasnak szerződése van, és szerintem Ladányi sem akar hazajönni, bár persze nyilván van az a pénz, az EBEL szakmailag is erősebb a Ligue Magnus-nál... Viszont az UTE-szivatás után azt nyilatkozta, hogy soha többé Magyarországon
Szerintem lesz az a pénz. Szélig azt nyilatkozta pár hónapja, hogy a rossz döntés éve volt 2007. Hívták Fehérvárra nyáron...
Szerintem Briancon szebb, mint Újpest, és még a levegő is tisztább!
A csarnok szempontjából viszont Fehérvárra kellene menjen! :)
Sportszakmailag pedig az EBEL többet jelent egy 33 éves intelligens válogatott játékosnak, mint a francia. Ráadásul mindhárman szülővárosuktól 50 km-re járnának edzésre, gyerekkori és válogatott játékostársaival érhetnének mindhárman tudásuk csúcsára. Annyira bármikor képesek lennének, mint az idei légiósok zöme. Én szívesebben költeném rájuk a pénzt. A közönség legalább ennyi lenne, de Újvárosból is többen járnának EBEL meccsre. A koncepció is erősödne, hogy a reményeink szerint 4 hét múlva "A" csoportos magyar válogatott jövőre bent is maradjon...
Szerintem az élet (egy sportolóé is) sokkal bonyolultabb annál, mintsemhogy sportszakmai kihívásokkal lehessen jellemezni. Godónak szerintem szüksége volt arra a fajta változásra, amit a franciaországi szerződése kínált neki. Sosem volt baj az erejével, az Újpestben is a meccsek nagyobbik felében jégen volt. Az EBEL taposómalma egyáltalán nem biztos, hogy ér annyit sportszakmailag, mint az, hogy egy jóval nyugodtabb környezetben kisimulhat az idegrendszere.
Maradjanak csak légiósaink máshol is! Egyrészt a színesebb játékstílus miatt, másrészt nem kéne 1 csapatba belerakni az egész válogatottat. 3. részt ezt az EBEL- szabálykönyv nem is engedi. Sőt, az lenne a jobb, ha minél többen mennének külföldre, erősebb bajnokságokba
Bízzuk ezt Godóre és bízzunk benne, hogy intelligens játékos marad, ha a Briancont választja is! ;) Azt meg enyhén szólva is aránytévesztésnek érzem, ha már most a következő évi A-csoportos bentmaradásunk miatt aggódunk...
De poénnak nem rossz /szerintem/.
Itt egy hosszabb interjú Luciano Basile-lal, a Briancon edzőjével, aki kitér Godóra is, a lényeg:

www.hockeyhebdo.com/interview_fiche.php?interview=8

Riporter: Miért Ladányi lőtte a büntetőt, így győzelemhez juttatva a csapatot?

LB: Ladányi, bár egy csatárról van szó, nem játszott már majdnem két hónapja, tehát egyáltalán nem volt evidens, hogy lövi-e vagy sem, de megkérdeztem őt, rám nézett és azt mondta: miért ne, ez a te döntésed, vagyis beküldtem. Arra is gondoltam, hogy az eddigi 2 büntetős meccsen csupa balszélső lőtte a büntiket, mi lenne, ha egy ezúttal jobbszélsővel próbálkoznánk. Ezenkívül nem játszott a meccsen, nem volt olyan ideges, talán nyugodtabban lőhetett, mint a többiek és talán ez döntött a végén [az előző kérdés arra vonatkozott, hogy mi dönthetett, erre nem nagyon tudott válaszolni, kondi, szív, szokásos].

A többit még nem volt időm meghallgatni, az elején annyit mondottt, hogy kicsit sajnálja, hogy nem négy nyert meccsig tart a döntő, hanem csak háromig.
Javítom magam, szóval Godóból nem lett időközben jobbszélső, Basile arról beszélt, hogy a kapus mindig (neki) balról kapta a lövéseket, tehát ki akart próbálni egy balszélsőt, hátha. Más kérdés, hogy Godó végül szemből lőtt...

Az interjúban egyébként még elmondta, hogy szezon előtt komolyan gondolta, hogy a Grenoble a legesélyesebb, sőt, most is az a véleménye, hogy egyénileg képzettebb játékosokból áll. A Rouen-nal kapcsolatban ugye közhely, hogy a leggólerősebb csapat találkozik a legjobb védelemmel, az edző szerint, ha ez egy alapszakasz meccs lenne, egyértelműen a Rouen lenne az esélyes, de ez már a play-off, és a bajnokságokat nem a támadók, hanem védelem nyeri meg... Az anyagi helyzetről elmondta, hogy már negyedik éve, hogy nagy nyomás alatt játszanak, idén volt a legveszélyesebb a helyzet, de az önkormányzati választások után úgy tűnik, évekre stabilizálódhat a helyzet és sikerül egyéb szponzorokat is találni!
süti beállítások módosítása