HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Küzdött, de kiesett az UTE

2008.02.28. 22:11 F. Kapus

Két csapat csatlakozott ma a Dab.extra.hu együtteséhez. A HC Csíkszereda és az Alba Volán is fölényes győzelemmel került a legjobb négy közé.

 

 

 

 

 

 

A szerdai 3-1-re még két gólt pakoltak a csíkiak, 5-1-re verték meg a Miskolci Jegesmedvéket. Ahogy az első meccsen, úgy a másodikon is csak a vége felé szerzett gólt a borsodi csapat. A játék képe egyértelmű hazai fölényt mutatott, nem meglepetésre.

Az Alba Volán hívei lélegzet-visszafojtva figyelték az előző napi mérkőzést. És ahogyan ott alakultak a dolgok, az alapján a második találkozót is. Pláne, hogy az első harmad után még döntetlen állás, 1-1 állt a táblán. A két csapat közötti vélt vagy valós különbség a 29. percig rejtve maradt, legalábbis számszerűleg. Aztán néhány támadás alatt eldőlt a továbbjutás kérdése. Ezt követően a legnagyobb izgalmat a sok kiállítás, valamint Mocek és Vaszjunyin bunyója jelentette. Mindketten mehettek zuhanyozni. A tavalyi negyedik helyezés után e szezonnak ismét nagy tervekkel nekivágó újpestiek az ötödik helyen zártak.

A Sport Club négy góllal verte a Fradit, pedig az 50. percig még csak 4-3 volt. A hazaiaknál sok hiányzó volt, ennek ellenére fölényesen nyertek. Fegyasov hozta a tőle megszokott két pontot.

Amíg a többiek brusztolnak az elődöntőért, addig a már ott lévő Dab.extra.hu is készül. Csütörtökön és pénteken a szlovák extraligába vágyó HC 05 Banská Bystricát látják vendégül Dunaújvárosban. A besztercebányaiak az alapszakaszban a második helyen végeztek, de csak rosszabb gólkülönbségük miatt nem nyerték meg azt. Nos, az első meccset a Dab 6-5-re hozta. Gólszerzők: Galanisz 3, Szilassy, Klacansky, Borsos. A találkozó jó színvonalú, helyenként kemény játékot hozott. A hivatalos oldalon élő közvetítésben lehetett nyomon követni az eseményeket. Valószínűleg így lesz ez pénteken is.

negyeddöntő

HC Csíkszereda (2)-Miskolc (7)2-03-15-103.02.   
UTE (4)-Alba Volán (6)0-21-21-503.02.    
SC Csíkszereda (3)-FTC (5)1-07-302.29.03.02.    
A Dab.extra.hu (1) már elődöntős     02.21.02.24.02.14.02.14.

A táblázatban a csapatnevek után zárójelben az alapszakaszbeli helyezésüket találják, vastaggal a két csapat párharcának összesített állása szerepel. A belinkelt eredmények a lejátszott meccsek végeredményei, rájuk kattintva a statisztika ugrik fel. A dátumok a várható mérkőzésidőpontok. 3 rubrika esetén 2, 5-nél 3, 7-nél 4 győzelemig tart a páros mérkőzés.

16 komment

Címkék: magyarország bajnokság ob 1 rájátszás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jobb volt a Volán, becsületesen játszott az Újpest is, de legkésőbb az 1:3 után rezignáltak. Gonda megint remekül védett, igen peches gólokat kapott ma is.
Azonban meg kell említsek pár dolgot:

-Kifejezetten irritáló és flegma volt helyenként, amit a Volán művelt. Amikor percekig magyaráztak, mintha Volánra külön szabályok vonatkoznának (mondjuk vonatkoznak is, de erről még írok).
-Bírók a 2. harmadtól nem vezették jól a meccset. Az a 2+2 perces Újpesti büntetés egy vicc volt. Egy teljesen szabályos check volt, max látványos. Aztán még szépen egy másik 2 percet, amint leszenvedtük, szóval 2 percig Volán emberelöny.Még szép, hogy gólt lőttek. Azonban Újpest is összeszedhetné magát, mert tényleg becsúsztak teljesen felesleges kiállítások is...Orvosolni kellene ezt a problámát.
Bezzeg Volánosok nem kaptam fegyelmi kiállítást, pedig hisztiztek percekig.

-NAGYON etikátlannak tartom, amit a Volán idén művelt, hogy "Titánokkal" lejátszatják a szar kis alapszakaszt, aztán küldük őket haza, onnan majd megnyerik a bajnokságot... Újpest lejátszott 36 meccset (mindenhová elutaztak), aztán 2 meccsen elveszítenek mindent. Egy olyan csapat ellen, aki 1 bajnokit játszott és benn van a negyeddöntőben.És valószínüleg onnan nyeri meg a bajnokságot.
Ezzel az erővel UTE jobban tette volna, ha összes bajnokit lemondja, lett volna 0 pontja 0:300 gólaránnyal, azt valamelyik Csíkszereda ellen játszik rájátszásban... Na melyik lett volna jobb?
Legyen Volán EBEL-ben, de akkor ne barmolja szét a hazai ligát...

Könnyen lehet, hogy most a harag és a csalódottság írja a sorokat, de szívből remélem nem megy megint fehérvárra a bajnoki cím.
És a MJSZ sürgősen változtasson a bajnokság kiírásán
Persze 6 percig emberelőny,félreírtam az előbb...
F.Kapus:
Az utóbbi hónapokban egyre növekvő tisztelettel olvastam a blogodat, szerintem nagyon jó cikkeket írsz, gratulálok - de itt most dobtam egy hátas. Ne haragudj, de milyen hülység már az, hogy a "Volán hívek lélegzet-visszafojtva figyeltek"?
Tudom, nem úszom meg, hogy nagyképű vagyok, de én az első meccsen nem tapasztaltam ilyet. A legtöbb szurkolónál izgalom helyett inkább unalom volt a színvonal hiánya, meg bosszankodás a Volános sztárok bénázása miatt. A legnagyobb bosszankodás meg talán azért volt, hogy ez a magyar bajnoki ki-kimeccs (az amúgy remekül felpörgő Újpest ellenére) a legbénább EBEL meccs színvonalát nem érte el. Aztán én mondjuk örültem volna annak, ha szerdán nyer az Ute (ők is megérdemelték volna, mert ők legalább szívvel-lélekkel küzdöttek, nem tehetnek arról, hogy ennyit tudnak - meg mi is megérdemeltük volna, hogy észbekapjunk), de ha így lett volna, a továbbjutás egy pillanatig nem lehetett kérdéses. Ez a csütörtöki meccsen be is bizonyosodott, a két csapat egyszerűen más dimenzió, ennyi. Én is marhára örültem, amikor a Continentál Cupa meccseken megszorítottuk a nálunk lényegesen jobb csapatot, de a lelkem mélyén azért tudtam, hogy nem sok esélyünk volt győzni.

A Szereda más kérdés, ott esetleg lehet meglepetés, de úgy gondolom - és cseppet sem örülök, hogy szerintem ez a realitás, mert ezzel a remek meccsek lehetőségét veszítjük el -, sajnos nagy arra az esély, hogy a Volán megint félgőzzel behúzza ezt a bajnokságot. Én örülnék a legjobban, ha lenne olyan ellenfél, aki nagyobb erőbedobásra késztítné a fiúkat, mert az így elért győzelmeknek örülni sem lehet. Lehet utálni, kritizálni, hogy milyen nagyképű fehévári vagyok - de aki erre kedvet érez, esetleg abba gondoljon bele, hogy én csak egy csalódott szurkoló vagyok, aki a régi Dunaferres rangadókon még látott igazi meccseket, és nem tehet arról, hogy azokhoz a csatákhoz képest az elmúlt évek magyar bajnoki átlagszínvonala sajnos egy rossz vicc. Én szurkolok a többi csapatnak, hogy feljebb kapaszkodjanak, mert ez így senkinek nem jó.
freddyD:
Teljesen mindegy, milyen a kiírás, úgy is lesznek olyanok, akiket frusztrál, hogy a Volán játékereje egy kategóriával jobb, mint az ő kedvenc csapatáé, és az illető úgy is ki fog találni valamit, hogy rázhassa a ketrecét. Az is ismert jelenség, hogy a gyengébb csapat szurkolja minden vélt vagy valós hibát világraszóló bírói csalásnak tüntet fel, és ezt a vereség egyik legegyértelműbb okai közt említi meg...

Egyébként a Volános flegmasággal egyetértek, hidd el, ez a félgőzzel játszunk egyet, mert úgy is nyerünk mentalitás sok fehérvári szurkolónak sem tetszik. Az etikátlanság is jogos: szerintem az lett volna korrekt, ha mondjuk jutalomból a fiatalok nyolc-tíz legjobbja bekerült volna a rájátszásos keretbe a nagycsapat nyolc-tíz legrosszabja helyett. Nem, értem (illetve sajnos értem) miért nem lépte ezt meg a vezetőség, a bajnoki címet így is csak mi ronthatjuk el.
Fentebb olvasottak szerint nehéz indulatok nélkül nyilatkozni a tegnapi mecssről. Én nem láttam, de "nevem a jelem" és az elmúlt évtizedek nagy UTE csapatára visszaemlékezve nem szerény sportemberek jutnak eszembe Ancsin Jani lila mezes kortársai. A sportban az erős diktál, akik lilák is lehetnek, de míg a Volán 30 éve FOLYAMATOSAN MINDEN KOROSZTÁLYBAN részt vesz a bajnokságokban eredménytől függetlenül, a IV. kerület kis létszámú utánpótlás csapatokkal hézagosan vett részt minden bajnokságban nyitott pályás korszakukban. Az elmúlt évtizedek gyenge időszakait is felvállalva teljesen megérdemelt a Volán jelenlegi helyzete és remélem, hogy Miskolcon is valami hasonló fog bekövetkezni. Ennek természetes időbeli felfutása van párhuzamosan az elvégzett valós munkával. Ennek példája, hogy Horváth András Fehérvárra érkezésekor csodálkozva látta, hogy még a 39 éves Kangyal Balázs is a lelkét kiköpi minden edzésen, pedig már csak levezetni kéne neki. Később is nyilatkozta, hogy nem is gondolta, mennyit kell Fehérváron dolgozni. Aki kijárt EBEL meccsre, láthatta, hogy honnan hová fejlődött Horváth még 32 évesen is fél szezon alatt! Tehát csak csendben dolgozni, dolgozni és az idő meghozza az eredményt.
Raon:
nincs igazad, kinn voltam az első meccsen és persze minden volános (én is) sima győzelemre számított a volán régebben mutatott játéka alapján; de nagyon nem ez történt. Ezért volt lélegzet visszafojtott figyelés részünkről is. Bármi lehetett volna a végeredmény, mert az újpest lelkesen küzdött, a volán meg enervált volt, ötlettelen; a veresége nem lett volna meglepetés a mutatott játéka alapján. Barátaimmal ezért már csak a 3. harmadban reménykedtünk, ahol mindig kiderül a különbség, de még ez se jött be, csak 1 talált gól a hosszabbításban.
MecKenna: én is kint voltam, és körülöttem az volt a reakció, amit írtam. Meccs után is sokan így éreztek. Ha nyer az Ute (megérdemelten), akkor sem lett volna baj. A csapat keménymagja visszahozott egy bajnoki döntőt null háromról, amikor aztán tényleg padlón voltak - egy esetleges Ute győzelem meg azért nem számított volna ekkora válságnak. Én csak becsülni tudom azokat a szurkolókat, akik ezen a meccsen is tudtak izgulni - bennem (meg még sokakban) ennyit ez a meccs nem mozgatott meg.
Magam is kint voltam a meccsen. Teljesen semlegesként. Van amiért a Volánt szeretem, van amiért az UTE-t.
Nem hiszem, hogy a Volán flegma volt. Azt hiszem, nem vették oly komolyan ezt a mérkőzést. Miért tették volna? Sejtették, hogy ennyivel is tudnak nyerni, ha meg nem, legalább hazai közönség előtt jutnak 4 közé. Egyetlen ember, Kangyal Balázs, magyarázott túl sokat. Ő tényleg időnként feleslegesen beszélt a bíróknak. Ellenben az UTE-ban is volt egy-két játékos, akik a játék helyett az ALBA-s játékosok provokálásával voltak elfoglalva. A 2+2 perc, ha jól emlékszem, egy olyan könyöklés büntetése volt, ami után a szenvedő fehérvári fél vérző orral ment le a jégről. Ez az eset egyáltalán nem volt megjátszott, épp jól láttam. Valamint Gonda jól védett, de a Horváth András által ütött gól, szerintem, a lelkén szárad, mert feleslegesen messze kikorcsolyázott a kapujából és már a Palkovics is mattolta.
FreddyD-nek: A Volánnak simán fent lehet tartani egy helyet a negyeddöntőben még pár évig, ezzel nincs gond, ugyanis ha végig játszák az alapszakaszt, úgyis megnyerik :)Ezzel semmi problémám nincs.... Viszont a farmcsapatot nem szabadna megállítani, játszák végig ők is a bajnokságot, ezt kell jövőre megoldani, mert ez a pofátlanság, nem amit te mondasz. Akárki akármennyire is Volánellenes (mint én), nyugodtan bevallhatja, hogy a Volánnak ott a helye a legjobb csapatok között, akár végig játsza az alapszakaszt, akár nem. Amúgy a volán is lejátszott nem 1, nem 2 mérkőzést, ez nem igaz, hogy egy meccsre álltak ki, sztem ők még fáradtabbak lehetnek mint a nagy Újpest. Mert ők is elutaztak minden mérkőzésre, csak az EBEL-ben. Amiben az Újpest meghalna. Másik dolog: ha azt csinálná az ute amit mondtál, 3 meccs után kizárták volna őket :) Szal akkor tedd fel magadnak mégegyszer ezt a kérdést, és válaszolj rá:) "aztán 2 meccsen elveszítenek mindent." ----> nem 2 meccsen veszítettek el mindent, több meccset kellett volna megnyerni, nem ezen a 2 meccsen múllott minden. Gondolj a "szar kis" alapszakaszra. Az utolsó bekezdéseddel viszont teljesen egyet értek, mindkét gondolattal:) Egy DAB szurkoló
Raon: akkor lehet, h 1más mellett ültünk és Te adtál csokit a fiaimnak? :))
A kiemeléssel az a baj, hogy így a bajnokság győztese csak 2 scapattal találkozna (elődöntő-döntő), a többiek csak azt vennék észre, hogy egy csapat miatt hátrébbcsúsznak a végeredmény számolásakor.
Ha már kiemelés, akkor "szuperdöntő". OB1 bajnoka a Volánnal.
Úgy gondoltam ezt a kiemelést, ha több csapat vesz részt később a bajnokságban :) De most hogy mondod a szuperdöntő még jobb ötlet lenne, azt hiszem Szlovéniában van így a Jesenicével ? Javítsatok ki, nem vagyok benne biztos :)
@Gabberboy
Biztos hogy ott lenne a rájátszásban a Volán (mivel eleve mindenki benne van, de nem erre akarok célozni), de akkor se kapjon ingyen semmit. Mert idén bizony ingyen kapta, hála a Fehérvári Titánoknak és a Jégkorong Szövetség csodás ötleteinek. Én még emlékszem olyanra is, hogy a Volánt kizárták a bajnokságból, aztán pár napra rá, tistza véletlenül pénzbírság lett az egészből.

Tudom, hogy EBEL-ben nyomta a Volán és Újpest még annyit sem ért volna el mint ők (bár utolsók ők is lettek volna :P), de nem korrekt, hogy most pár meccs erejéig visszajönnek, azt várhatóan laposraverik a bajnokságot.

Igaz, hogy az alapszakasz elejét az Újpest úgy elszarta mint annak a rendje, aztán vagy 15 meccsig veretlen volt, mégsem tudott továbblépni, ami mondjuk annak is köszönhető, hogy jó pár mérkőzést a Csíkszerede ingyen megnyert, mert egyesek még el sem utaztak. Ha becsületesen megnyerték volna a meccset, más volna a helyzet, akkor nem bosszantaná ez az embert.

Egyébként egyszer valaki teljesen jól fogalmazott, miszerint az alapszakasz lényege annyi, hogy kerüld el a 4. helyet.
Szerintem legyen 8 csapat és ahogy sok országban jól működik 1-8,2-7,3-6,4-5 play off. Vagy hasonló rendszerrel, ha nincs 8 csapat, de ez volna szerintem a legkorrektebb.
Elvileg meglesz a 8 csapat :)
A Volán kizárása ha jól emlészem novemberben volt, az kicsit más dolog, Ocskay papa lehuzta a gatyáját és lehajolt a szappanért, végeredmény: nem zárták ki a Jolánt :)
Ujpesten nagyon magukénak érzik a csapatot/13 szlovák/ 500 nézö megy ki a szezon meccsére,elgondolgodtato.
No és? a Jesenice meg az Olmpija is csak az EBEL végeztével száll be a hazai bajnokságba. A Jesenice már két éve a Ljubljana meg most sztem még a döntőig is elmenetelhet. De mind1, a szlovénok biztos hülyék a jégkoronghoz, elvégre 2 milliós nemzetként "csak" a 16.-ak és egy NHL-es szupersztárjuk van. Az EBEL nélkül ők se lennének sehol. Csak gondolom ott a válogatott szereplése a fő, meg a fejlődés; nem elsősorban egy- két klubcsapat
süti beállítások módosítása