HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Segítsenek Pat Cortinának!

2008.02.19. 09:12 D. Gromov

Arra gondoltunk, hogy játszunk megint. A magyar válogatott egyféle kerettel állt fel decemberben Miskolcon, másfélével februárban Tilburgban. A szövetségi kapitány nyilván gondolkodik, hogyan is nézzen ki az ideális keret. Mi is ezt tesszük.

Persze tudjuk, sok idő visszavan az áprilisi megméretésig, a magyar bajnokság sem ért véget – sőt lényegében csak ezután kezdődik –, de a sok szempontból meghatározó EIHC-tornákon végül is túlvagyunk.

Azt találtuk ki tehát, hogy először is elmondjuk, mi kiket néznénk feltétlenül jó szemmel a vb-keretben. Egy ketrecőrt, négy védőt és hat csatárt nevezünk meg. Ugyanennyit pedig válasszanak ki önök.

Embereink: Szuper Levente (kapus), Tokaji, Horváth, Szélig, Erdélyi (védők), Ocskay, Palkovics, Vaszjunyin, Vas János, Vas Márton, Ladányi (csatárok). Nem vitás, a legkevésbé sem fix, hogy Vas János ott tud lenni Szapporóban, számoltunk vele mégis.

A többieket beleraktuk egy szavazógépbe. Nem minden játékost, aki megfordult már magyar jégen, hanem főként azokat, akikkel Pat Cortina kalkulált az elmúlt hónapokban és években. Regisztrált júzereinknek nincs más dolguk, mint kiválasztani tizenegyet (lehetőleg szintén egy kapus, négy védő, hat csatár felosztásban), majd megnyomni az OK gombot. A rendszer tudomásul veszi és elraktározza a voksokat. És kiírja, hogy már szavaztál.

A játék 2008. március 8. nulla óráig tart. Lehet, hogy közlünk részeredményeket is, meglátjuk. Hát kalandra fel, előre is köszönjük mindenki szíves részvételét.

30 komment

Címkék: válogatott cortina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó látni, hogy a szerkesztőség szerint is megérett már Erdélyi Peti a stabil válogatottságra, sajna szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban hogy Cortina is így gondolja-e... Szavazásom a fiatalítás jegyébben zajlott, így nálam a keret tagja: Hetényi, Sofron, Kovács Cs, Kiss Á, Galanisz, Jóbb, és Hegyi is... persze ez csak álom, mert tuti hogy pl Kangyal is utazik, pedig már marhára nem kéne a keretbe... szerintem
Jó lenne elkapni az ukránokat áprilisban. Hajrá Fiúk!
Attól tartok, h az újvárosi fiatalokat nem nagyon fogja figyelembe venni Cortina. Pedig megérdemelnék, h ott legyenek a keretben, sőt, h játszanak is. Nah majd kiderül.
Nem játszom! Sándor Szilárd nincs benne.
meg Berta sem:( bosszúból 11 Kangyallal szavaztam...
Berta bennevan:)
Mondjuk jó lett volna külön bontani a szavazást ahogy kérik (1 kapushely, 4 védőhely és 6 csatárhely) és csak a megadott pozíciójú játékosokat sorolta volna fel. Így Kangyal nem jutott volna 11 szavazathoz :)))
Berta ott van a listán, ha jól látom.

Sándoron erősen gondolkodtunk, aztán ezt írtuk a szövegbe: "főként azokat, akikkel Pat Cortina kalkulált az elmúlt hónapokban és években".

Sándor neve, sajnos vagy sem, emlékeink szerint nemigen fordult meg a szövetségi kapitány fejében.
Tudom, csak hangulatkeltés volt:D
Nálam Benk nyert Sofronnal szemben, Gröschl és társai kuka.
Cortinának lövése sincs, ki az Sándor Szilárd.
Kedves D. Gromov!
Ezen a blogon sokan, sokszor hiányolták S. Szilárdot a válogatottból és mint írod Ti magatok is erősen gondolkodtatok a lista szerkesztésekor.
Egy ilyen lista a szövetségi kapitánynak egy visszajelzés is lehet a témával foglalkozók részéről.Így az üzenet az, hogy lám-lám, még a közvélemény sem javasolja.Bárcsak még erősebben gondolkodtatok volna és az idézőjeles megjegyzést hagytátok volna el!
Tudtommal Jánosi Csaba 2008 előtt nem egyszer szerepelt Pat Cortina keretében és az OB I-es kanadai táblázat harmadik legeredményesebb hazai játékosa.Személy szerint őt is hiányolom.

Meg tudja valaki válaszolni, hogy mi az oka annak, hogy a szlovák bajnokságban úgyan mindig szerepel 3-4 fradi játékos ,de az általában nem a három legponterősebb fradi játékosok közül kerül ki?
De, Berta benne volt, rá szavaztam először. Vagy az Benk volt? Én úgy emlékszem, hogy mindkettőre szavaztam '^^
Én csak Svasznekig látom a névsort... :(
Mit rontok el?
Emberek, HOL VAN JÁNOSI??
A Sport 1 tv-ben hallottam Hajdú nyilatkozatát, aki a női kézilabda válogatott edzője és azt mondta, hogy úgy érzi magát mint egy túrista, mert járja az országot és keresi a megfelelő embereket a keretbe.Kérdem én Cortina hogy tudja megitélni ki mennyire fejlődött, vagy éppen ki van hullámvölgybe, mikor egyetlen meccsen, se hazain se külföldin nem látta a játékosokat.Lehet, hogy ezeken a játékosokon kívül is van olyan srác, aki már megérett a válogatottságra, csak senki nem figyel oda.
Alapvetően nem Cortina figyeli meg a játékosokat, hanem Énekes Lajos, aki mint segítő dolgozik mellette (tavaly is ez a rendszer volt)... az más kérdés hogy ő hány meccset nézet meg idén, erre vonatkozó infóm nincs, és nem akarok hülyeséget írni.
A legérdekesebb választás a kapus poszton lesz, mert azzal hogy egy klubban van Hetényi és Budai, és azzal hogy Heti jobb idényen van túl(?!)a választásnál kiderül hogy a konzervetivizmus győz, vagy az idén mutatott teljesítmény...
Énekes is EBEL meccseken volt eddig zömmel, de azért mégiscsak van rálátása, legalább a Volánra.
Szerintem meg jó az öreg a háznál, tehát igen is kell a Kangyal. Arra nem gondoltatok, hogy ugyan nem Ő a leggyorsabb ma már, de olyan rutinnal és tudással rendelkezik (pl fejben), amit át kell adni a fiataloknak ahhoz, hogy ezen a szinten maradhasson, sőt fejlődjön a csapat.
Artyom Vaszjunyin miért nincs a listán? Az egyik legjobb fiatal "magyar" hokis. Igy nem tudok rá szavazni.
Bocsi, már látom, alapember! Igy oké!
Szerintem Énekes idén ötnél kevesebb magyar bajnokit látott. Cortina meg nem sok magyar játékossal találkozik a német másodosztályban.
Csatárokkal nincs (nagy) baj, de a védőink.. Nem is igazán tudok kit beválogatni, maradnak az Erste Ligában edződött védők. És cserekapusnak Hetényi
Csatlakozom quitz hozzászólásához!!!:))Így nem is szavaznék,tudom nem számít semmit.Kapásból vennék ki 8 játékost a sorból az idei teljesítményük alapján.:)))Azt gondolom az "alap" emberekből is lehetne találni olyat akinél van jobb tutira.Láttam itthon mérkőzést nem egyet,vannak tényleg jó,ügyes fiatalok akik megérdemelnék.Berta folyamatos jó játékával,elvarázsol.Egyet mondjatok már meg légyszi,mert voltam kint farm csapat mérkőzést is nézni.Félelmetes, jó,pörgős mérkőzést láttam ott is ,nem egyet:)))
Ugyan az a két magyar fiú a Salzburgból miért nem kap lehetőséget?Kezdem azt gondolni ez Énekes Lala bosszúja ,hogy elhagyták a volánt.Azt gondolom olyan edzőt kellene a válogatott élére rakni,aki egész évben figyeli a játékosokat a teljesítményt.Így ez Pferd svans!!:))))
Osztrák junior ligából a válogatottba??
Quitz Cortina az EBL-ben volt idén!
Kong!Nézz utána!!!!A Farm csapatban játszanak,de az is igaz ,hogy néha lejátszanak a juniorba.Amikor a két mérkőzés nem üti egymást!
Gondolom a szlovák szöv.kapitány nézi az Nhl mérkőzéseket,így van infója a játékosairol is.)))D
Kong, Cortina januárig volt az Innsbruck edzője, amíg el nem küldték. Éppen ezért látta háromszor az Albában játszó magyarokat. Ennél többször látta őket Lelkes, de másokat ő sem. Az EBEL Alba a potenciális keret kb. felét adja. Nem lehet ennyiből építkezni. Mindegy, majd meglátjuk. Szurkolok a csapatnak, akárkikből is áll.
Cortina olvassa a blogot? Tavaly volt némi polémia, mikor az NS újságírója felvetette Kiss Ákos nevét, aztán azt se tudta Pat, hogy ki az.
Remélem több esélye van a blognak, mint a boxkesztyűs tűbefűzésnek.
Már régóta problémája Pat Cortinának, hogy a válogatottnál mi a cél: 1. hosszú távra tervezni, és folyamatosan fiatalokat beépíteni, felvállalva ezzel a gyengébb szereplést a VB-n, vagy 2. megcélozni a feljutást, a és a lehető legtapasztaltabb gárdával elmenni a VB-re!

Hét nap alatt 5 kőkemény, éles tétmeccset nem biztos hogy elbírnak a fiatalok, pláne ha nincs közöttük néhány rutinosabb ember (mint például Ocskay, Kangyal).

Sándor Szilárd esetén pedig talán az a gond, hogy a 3-4. sorban már nem biztos, hogy a penge játék, a sok gólszerzés lenne az elsődleges feladata! Ezt elképzelhető, hogy nem is tudná olyan szinten megvalósítani, mint a jelenlegi játékosok!
Sándor Szilárd már 2002 óta nincs bent a válogatott keretben, és ez nem csak Cortinára fogható.
A kis Sofron védelmében csak tényeket nézzünk:
eredményesebb a Benk Andrásnál,aki a legtöbb Ebel meccsen játszott,MINDEN létező sorban és összeállításban.Az eredmény 3? pont.Gólt nem lőtt.
Benk statisztikája: www.erstebankliga.at/9b631674db928a6ef4c0a89ee18c4e27.html?player=35295
2 gól 7 assziszt Úgyhogy neki helye van. Senki ne várjon Kopitar szintű gólvágókat tőlünk, csoda, hogy ilyen jó csatáraink vannak.
Na, a védelem az már más tészta...
süti beállítások módosítása