HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A miskolciak megverték az Újpestet

2008.02.18. 08:26 jegesember

A pénteki székesfehérvári vereséggel az utolsó helyre csúszott Miskolci Jegesmedvék bravúros győzelmet arattak a negyedik helyen álló Újpest ellen. A másik vasárnapi meccsen a Dunaújváros, ahogy vártuk, bezsebelte a 3 pontot az FTC-Érsekújvár ellen, és ezzel eldőlt, hogy az első helyen zárja az alapszakaszt.

Az Acélbikák tudták, ha nyernek Érsekújváron a magyar-szlovák páros ellen, akkor megvan az első hely. Nem is szöszmötöltek sokat, már az első harmadban háromgólos előnyt szereztek, majd a következő két harmadot is megnyerték egy-egy góllal. A 6-1-es győzelemmel 78 pontja van az éllovas Dab.Extra.hu-nak – második a HC Csíkszereda 77, harmadik az SC Csíkszereda 75 ponttal –, amely jövő pénteken a Miskolc ellen hazai jégen játssza utolsó alapszakaszbeli meccsét.

Az ellen a Miskolc ellen, amely talán a bajnokság eddigi legnagyobb bravúrját produkálta azzal, hogy 3-2-re verte az Újpestet. A borsodiaknak az előző öt meccsen 8-25-ös gólaránnyal nulla pontot sikerült szerezniük a lilák ellen. Úgy tűnt, ezúttal sem lesz ez másként: a hetedik percben Dubek (assziszt: Voskar) lőtt emberelőnyös gólt, két perccel később Zlocha (Skrovanek) növelte kettőre az újpestiek előnyét. A Jegesmedvék az első harmad utolsó percében Popovics (Sike) góljával szépítettek. A miskolciak a következő két harmadban is a végére tartogatták a gólokat: a 37. percben Karcák (Kiss A.) egyenlített, majd az 59. percben Béres (Urbán) szerezte meg a mindent eldöntő gólt.

A Miskolc ezzel a győzelemmel 20 pontos, és megelőzi a 18 pontos Alba Volánt. Az UTE a vereség ellenére maradt a negyedik helye,n 62 pontjával, mögötte messze leszakadva ötödik az FTC-Érsekújvár 36 ponttal. A bajnokság alapszakaszából még három meccs van hátra, a miskolciak már említett dunaújvárosi túrája mellett az UTE megy Székesfehérvárra és az FTC-hez Érsekújvárra.

Az alapszakasz végeredménye csak egy ponton kérdéses: a 20 pontos Miskolc és a 18 pontos Alba küzd az utolsó hely elkerüléséért; bár ennek sincs nagy jelentősége, hiszen mindenki részt vesz a február 27-én kezdődő rájátszásban.

Hogy hogyan néz ki a folytatás? A Dunaújváros már ott van a legjobb négy között, míg a 2-7. helyezett csapatok két győztes meccsig tartó párharcot játszanak egymással az elődöntőbe jutásért. Előbb a 2., aztán a 3. helyezett csapat választ az 5-6-7. helyezettek közül, és a maradékot kapja a 4. helyezett. Ez azt valószínűsíti, hogy a két csíki csapat a Miskolccal és az FTC-Érsekújvárral, az Újpest pedig az Alba Volánnal játszik a négy közé jutásért.

Bár az még kérdéses, hogyan cselekszenek végül a szeredaiak, hiszen egymás ellen játsszák a román döntőt, és könnyen lehet, hogy az fontosabb lesz számukra. Magyarországon ugyanis az erős Alba Volán és a szintén nem gyenge DAB megoldhatatlan feladatot jelenthet számukra. Nem biztos tehát, hogy teljes erőbedobással vállalják a harcot mindkét fronton.

11 komment

Címkék: dunaújváros miskolc ftc ute alba volán ob 1 sc csíkszereda hc csíkszereda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt azért el kellene mondani, hogy az Újpestnél 4 védő kiesett (Szirányi, Mocek, Cop, Senko) és Hetler törött bordával játszott...

Elég gáz eredmény, de tétje már nem volt a mérkőzésnek. Inkább itt legyenek rossz formában, mint majd a rájátszásban
Egy postot az is megérne, miért csak negyedik az UTE? Nem emlékszem, milyen tervekkel vágtak neki az idénynek, de tartok tőle, nem ilyenekkel. Néhány éve, amikor Ancsin volt az edző, volt valami "arca" a csapatnak.
Hétvégén megnéztem az Újváros elleni meccsüket, amin az első harmadban egálban volt a két csapat, ám a másodikat, uralta az Újváros, a harmadikban meg már csak figyelnie kellett. Van egy kazal szlovák játékosuk, csak eredményük nincs. Félreértés ne essék semmi bajom, a szlovákokkal - DAB ellen is Lezo volt a legjobb - de gyanítom, azért szerződtetnek külföldről játékosokat, hogy belátható időn belül bajnokok legyenek. Ha véletlenül a 4 közé jutásért kikapják az ALBÁ-t akkor erre nincs esélyük.
Igen el lehetne mondani, kevés védő volt, meg hogy nem volt tétje. De akkor is inkább azon kellene elgondolkodni, hogy ebben az évben sok pénzből mit sikerült csinálni Újpesten. "Fiatal, szerethető Újpest" ez volt a tavalyi kudarc után a zászlóra tűzve, de nagyon úgy néz ki helyezetlen lesz a csapat.
Gratulálok a Maciknak!! Izgalmas meccsen, ahol a végén már kétsorozott a vendég sikerült nyerni.
Még nincs vége a szezonnak, kár volna előre temetni az Újpestet...
Szerintem idén a Volántól sem kell már annyira becsinálni, szóval hajrá lilák
A sok szlovák helyet a saját nevelésű fiataloknak kéne lehetőséget adni-minél többet - mert lehet hogy lenne egy gyenge szezonjuk, de ídővel beleerősödnének a felnőtt bajnokságba... szerintem.
Kíváncsi lennék egy UTE - DAB összefoglalóra, mert az első gól szerintem kisles volt. A négybírós rendszerről csak annyit, hogy a negyedik bírónak a video mögött kellene ülnie, s a vitatott fontos eseményeket 20 másodperc alatt visszanézni. Azt pedig már több helyről hallom hogy a Volán már nem annyira veszélyes ellenfél. Gondolom akik ezt hangoztatják nem voltak kinn az istállónak titulált épületben (igen, Magyarországon ez az egyetlen olyan többfunkciós épület ami jégkorongcsarnokként és istállóként funkcionál, és igen, meccs után terelik be a lovakat ha ezt akarja a többség hallani) ebben az évedban, amely jelenleg Magyarország jégkorongfellegvára. Ezen persze lehet röhögni, az igazság sokszor fáj. Pénteken pár dolog kiderül. Szerintem jó bemelegítés lesz a rájátszásra. Hajrá Volán!
Rosszul tudom, hogy már nincs kisles? Videóbíró meg nem oly rég volt a hokiban, de mivel állandóan állt a játék megszüntették. Vagy erre is rosszul emlékszem?
Rosszul tudod. Tényleg nem nevezik kislesnek, de attól még az. www.hokibirok.hu/downloads/uj_szabalyzat/Szabaly2006_2010.doc
470-es és 471-es pontja ugyan teljesen ellentmond egymásnak, de értelmezze ki hogy akarja. A videóbírót pedig csak fontos helyzetekben alkalmaznám, pl lesből született gól, kislesből született gól. Egyéb kötözködés? Mielőtt valaki kommentezi a hozzászólásom olvasson utána a szabálynak, ne mindig nekem kelljen bizonyítékok után kutakodnom mert valaki nem ért egyet avval amit írtam. Köszönöm előre is.
Ej, be barátságos vagy!
Egyrészt megnéztem a szabálykönyvet magam is. Vágom! Más a neve. Azért más, mert nincs értelme már a kislesnek, mint fogalomnak. Mindamellett megengedtem magamnak, hogy rosszul olvastam, értettem, vagy emlékeztem a szabályra ezért kérdőjeles mondatot írtam.
Amennyiben a kommenteket kötözködésnek érzed, akkor ne olvasd egyiket sem. Jó esetben ugyanis ez egy kultúrált vitafórum, ami azáltal is válik kultúráltál, hogy nem képzeljük magunkat mindentudónak és épp ezért nem szabjuk meg senkinek, mikor írjon véleményt! Továbbra is írok megjegyzéseket, amiben elő fog fordulni pontatlanság. Nem azért, mert akarom, hanem mert hibázok. Ez van!
Ok, elnézést, nem azért írtam, csak máshova is írogatok, s néha olyan hülyeségeket írnak, s most itt jött elő bennem, nem téged akartalak letámadni evvel. Sorry.
süti beállítások módosítása