HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyar lesz a román bajnok

2008.02.17. 18:10 F. Kapus

Történelmi csapást mért a HC Csíkszereda a Steaua Bucurestire. Élt a lehetőséggel, és már az első fővárosi mérkőzésen kiharcolta a döntőbe jutást a román bajnokságban. A döntőben csíkszeredai rangadó lesz, hiszen a Sportclub már korábban bebiztosította a helyét.

Két mérkőzés volt e hétvége előtt hátra a döntőbe jutásért folytatott harcból. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a HC számára két pont a finálét jelenti. Már az első találkozón hármat szerzett, hiszen 5-2-re nyert a Steaua otthonában. Ha ügyesen kattintanak, még egy gólösszefoglaló videót is találnak ezen az oldalon.

A Steaua ukrán, a HC szlovák légiósokkal megerősített kerettel igyekezett az SC mellé férkőzni, de végül az utóbbi időben harmatgyenge formában lévő, a Progymet is alig verő HC magabiztos sikert aratott. Fájó lehetett a Steaua-szurkolóknak a rájátszás hetedik csíkiak elleni mérkőzésén a hatodik vereséget átélni.

Két szempontból is történelmi esemény ez. A 2002-ben alakult HC Csíkszereda először menetelt a döntőig, eddigi legjobbja az ötödik helyezés volt. De ami még fontosabb: a román hokihistóriában unikum, hogy a döntőt a Steaua nélkül rendezik meg.

A menetrend szerint a finálé első mérkőzésére jövő vasárnap kerül sor. A négy győzelemig tartó párharc március 21-ig is eltarthat.

Nagy kérdés ezek után, hogy a magyar OB 1 mennyire lesz fontos, és melyik csíki csapatnak. Ha sikerül is az időpont-egyeztetés, a versenynaptár túlzsúfolttá válik a két helyen egyszerre küzdő erdélyieknek.

A román sajtó és közvélemény nehezen kezeli Erdély térhódítását az élsportban. Labdarúgásban öt ponttal vezeti a bajnokságot a CFR Cluj, míg futsalban a magyar válogatott játékosokkal felálló Székelyudvarhely a legjobb. Most pedig a hoki is elveszett.

42 komment

Címkék: sc csíkszereda hc csíkszereda steaua bucuresti

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá srácok! Éljen a hoki!
Nem, ezt írtam. "A román sajtó és közvélemény nehezen kezeli Erdély térhódítását az élsportban."
De ha jól olvasom a soraid, akkor az UTE hokiban szlovák, míg fociban az Arsenal francia, a Milan meg brazil csapat? És most hagyjuk azt a nem elhanyagolható kérdést, hogy Kolozsvár magyar vagy román város-e.
"Kedves" pat brit!
Szép te hozzászolasod: hol tanul te mágyár???
:-)

F.Kapus: csodálatra méltó az önuralmad...példát veszek róla!

Hajrá Erdélyország!
Ó, ez csak egy újabb bennfenteskedő, ilyenből van száz, ezer, millió avagy az internetpenetráció járulékos betegsége. Hanem, Hajrá Szereda! :)
Most miért kell úgy csinálni, mintha nem arról szólt volna a bejegyzés, hogy a magyar csapatok jönnek fel a román sportban? (Miért kezelné nehezen a román közvélemény az "erdélyi" sikereket?) Ebben a kontextusban hangzott kicsit furcsán a CFR megemlítése, mert - a múltjuk ellenére - őket már nehéz magyar csapatnak tekinteni. SAJNOS. Így jobb? Amúgy természetesen hajrá HC Csíkszereda!
hajrá Erdély! Hajrá Székelyföld! Hajrá magyar sport!
Francescoli, most mi a szarért kell egyből (ráadásul teljesen alaptalanul) letámadni? Csak mondta, és még igaza is van.
Szándékom szerint a cikk arról szólt, hogy a román jégkorongbajnokságban SC-HC döntő lesz.
Amit te kiolvastál belőle, azt még csak nem is sugallotta.
Hajrá magyarok Erdélyben!
Székelyföldnek a jégkorong, meg egyáltalán a sportok önálló arculatot jelenthetnek. Ez egy olyan helyi adottság amire érdemes komoly PR és szakmai munkát tenni, és a mindenkori helyi vezetés szintjén is prioritásként kezelni. Remélem még hallunk hasonló híreket a közeljövőben is:)
Hál' Istennek jövünk fel!!!! Csíkszeredai döntő lesz a hokiban, a foci élvonalában a CFR vezet, remélem bajnok is lesz, habár egyetlen egy magyar sincs a csapatban, de román sem sok, és magyar a tulaj (Pászkány Árpád, a helyi TriGránit vezér), a női kosárlabdában a sepsiszentgyörgyi csapat második helyen van, ezelőtt egy héttel az első, amúgy bajnokcsapat Aradot 32 (!!!) ponttal verte, és bajnokesélyes, a férfi kosárlabdabajnokságban meg egyre jobbak az erdélyi csapatok. Második éve a legjobb és legsportszerűbb szurkológárda díját a marosvásárhelyi csapat nyerte és minden mérközés végén felhangzik a "szép volt fiúk", több mint telt ház előtt. Hajrá BC Mures, hajrá!!!! Héj, héj!
A székelyek tudnak valamit, amit mi itthon már elfelejtettünk. Össze tudnak fogni.
Az erdélyi csapatok sikerei mellett aggaszt az egymással rivalizáló székely-csapatok szurkolótáborainak viselkedése. Majd egy Szereda-Szereda hoki meccs után írj arról a gyűlöletről is amellyel a szurkolótáborok elárasztják egymást.
Hajrá Szereda...Udvarhely...Székelyföld...Magyarország...!!!
A mai napig beleborzongok, ha meghallgatom a Netről letöltött "...piszkáld ki, piszkáld ki belőle..." mp3-at, amit a csíki drukkerek adtak elő.

Köszönet érte!
Grat minde ket magyar csapatnak...Es hajra HC...:P na jo hajra SC is:D Fidel az a szam:D:Dd az hatalmas:D:Dlol:D:D:D
beszarok, hogy egy ilyen cikk milyen hozzászólásokat generál. kiváncsi vagyok, hogy hogy lehetett volna megfogalmazni, hogy ezek elkerülhetőek legyenek.

Mondjuk megértem, van, aki ugrik az Erdély szóra és asszociál mindenfélét. De én még emlékszem azokra az időkre, amikor nem "Szatmári Hirlapnak" hívták a szatmárnémeti magyar napilapot, hanem "Satu Mare-i Hírlap"... Valószínüleg ez itt is megoldást jelenteni. Aztán majd menne a lamentálás ezen is. Na mindegy, túl sokat szóltam.
"A román sajtó és közvélemény nehezen kezeli Erdély térhódítását az élsportban."

Ha nem tetszik, vissza lehet adni. :)

Ez csak poén, ne flame-eljetek.
Szóval: nekem Kolozsvár, szebben hangzik, mint Cluj, nem?

Szerintem minden magyar így van ezzel, de ennek a csapatnak speciel ez a neve.
www.cfrcluj.com/
Ez volt ma reggel az egyetlen jó hír az indexen. De ez tényleg az.
Hátha visszakerülnek a lovak is... :)
Kedves F. Kapus!Itt egy megoldási javaslat az általad feltett nagy kérdésre:
Úgy tudom, hogy a HC Csíkszereda választ magának ellenfelet.Talán a Miskolc helyett érdemes lenne az SC-t választania és az OB I versenybizottságot rávennék, hogy a román bajnoki döntők bizonyos mérkőzéseit számítsa be a magyar bajnokság kvalifikációjába.Így megmaradhatna a magyar bajnoki rész komolysága, valamint nem mellékesen az utazást és a meccsdömpinget is megspórolnák.

Hajrá Erdély! Hajrá Székelyföld! Románostúl, magyarorstúl, székelyestül!
Hokikori!
Ha jól tudom a szabályt, a 2-4. helyezettek az 5-7.-ek közül választhatnak.
szep. megjegyzem ugy az SC mint a HC jobban teszi ha a hazai bajnoksagra gyur - az ALBA-nak idehaza meg egyik csapat sem _melto_ ellenfele. szerintem nekik jobb egy hazai kupa mint egy masodik hely egy kulfoldi bajnoksagban (en legalabbis igy gondolkodnek az ottaniak helyeben) az meg, hogy ki a magyar meg ki a _NEM_ teljesseggel irrelevans - szamomra legalabbis. sokakkal egyetemben nekem is van kedvenc NHL-es csapatom (mitobb tobb is) de egyiknel sem az szamit, hogy melyikben mennyi tengerentuli jatekos szerepel szazalekosan ... ez a fajta beidegzodes (becsipodes) teljesen ertelmet veszti onnantol, hogy a palyan ket rivalizalo csapat hokizni kezd. amugy a kanadai es az amerikai himnuszt lattam mar _kulfoldiek_ altal is enekelni ... a kozonsegrol nem is szolva. hol itt a baj?! ez csak egy jatek, nem is akar milyen. a tobbinek semmi keresnivaloja nincs sem a palyan, sem annak a kornyeken (lsd. UTE-Fradi legutobbi TVs meccsen tortentek)
T. F. Kapus, a CFR Clujnak magyar játékosa tán nincs is, a tulaja viszont magyar, ezért - s tradíciói okán - Románia-szerte magyar csapatként tekintenek rájuk, bár igaz: főleg a románok. A kolozsvári önkormányzat tavaly sokkal nagyobb jutalmat szavazott meg a másodosztályban bajnok egyetemi csapatnak, a román csapatnak aposztrofált Universitatea Clujnak, mint az első osztályban bronzérmes és történetében először UEFA Kupa-induléási jogot szerző CFR-nek. A CFR most pedig vezet; ja a frissen feljutott U. Cluj meg tökutolsó.
Francescoli, ugyan, világosítsál már fel, hogy pat brit korábbi hozzászólásban milyen nyelvi-nyelvhasználati hibát vettél te észre, hogy megkérdezed, hogy hol tanult magyarul?
F. Kapus meg ne tegyél úgy, mintha nem értenéd, pat miről beszél két ízben is:
persze, hogy a bejegyzés egésze nem arról szól, hogy jönnek fel a magyarok, hanem hogy sc-hc döntő lesz, de a Cluj említése abban a bekezdésben igenis azt implikálja, hogy "magyar" csapatként (városként stb.) említed, másrészt a bekezdésből, hogy ti. a "A román sajtó és közvélemény nehezen kezeli Erdély térhódítását az élsportban." nehezen lehet mást kiolvasni, mint amit pat: "hogy a magyar csapatok jönnek fel a román sportban? " és ez nem vidítja fel a románokat. Vagy lehet, hogy magyartanárként baj van a szövegértésemmel?
A CFR elsősége leginkább azért okoz gondot a román bajnokságban, mert a fővárosi csapatok képtelenek lenyelni, hogy "vidéki" áll a tabella élén, ezért próbálnak mindenféle szabályzatmódosítással kicseszni a kolozsváriakkal (pl. egy meccsen csk bizonyos számú idegenlégiós állhat fel), akik a télen erőst bevásároltak. Nem kell ebbe semmi etnikai feszültséget belemagyarázni, abból sajna van elég a hokiban és a teremfociban, de a fociban is, ha nem is ebben az esetben.
innét ne, Kolozsvárról. Amúgy "ki a jó? Szereda!!!"
Ja, az erdély-regát különbségek és előítéletek nem etnikai alapúak. A nem erdélyi románok gyakran nem bírják az erdélyi románokat, mint ahogy fordítva se. HarCov-ot még csak csak azonosítja a román közvélemény a magyarokkal, de egész Erdélyt már régen nem (mért is tenné egy összeségében elég kis arányú kisebbségért). Szal a CFR azért csípi a szemüket mert Cluj erdélyi és nem a 20% magyar lakosság miatt. Én is egyetértek azzal, hogy hajrá Erdély! de a nemzeti érzelműeknek is tudni illene, hogy ez azt jelenti, hogy többször annyi románnak szurkolunk, mint magyarnak. Nekem speciel ezzel semmi bajom nincs.
Hát épp itt az indexen találtam egy klassz és elég új (novemberi) beszámolót a kolozsvári fociról, rávilágítva a magyar csapat/román csapat-vitákra, eredettörténettel és jelenkori tényekkel, pontosítva és jól bővítve mindazt, amit feljebb fejből írtam:
nst.blog.hu/2007/11/30/a_kolozsvari_derbi
Kedves F.Kapus!Biztos vagyok benne, hogy a szabályt jobban ismered, mint én.
Amit én megpróbáltam az a következő:
Az MJSz honlapján:www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_125
megnéztem az aktuális versenyszabályzatot (különösen a 7-es paragrafust), majd a versenykiírást a releváns mellékleteivel és ebből nekem nem tünt egyértelműnek, hogy az SC nem választhat szabadon az ellenfelek közül.Nem találtam meg azt a passzust ami előírja, hogy csak az 5-7 közül választhat magának ellenfelet.
Még a honlapon közzétett versenybírósági határozatokat is elolvastam, de attól sem lettem okosabb.Nekem itt hiányzik egy láncszem, mert ez így nem kerek, de az is lehet, hogy rossz dokumentumokban keresgélek!!!
F.Kapus! előzőhöz:Nem SC hanem a HC választ !!!
A HC nem választhatja az SC-t, és egyébként sem lenne jó egyik csapatnak sem, hiszen azért mindegyik a legjobb négyben akarja tudni magát. Hiszen román bajnok csak az egyik lehet, s ezt tudják is. A legjobb négyben pedig el lehet kapni a DAB-ot, és akkor ott a magyar második hely.
Nem azért, hogy fokozzam, de az SC választhat, mégpedig másodikként, a HC után. Merthogy a DAB nem választ, hanem vár egy kört.
És még: F.Kapus, kösz, hogy ránk is figyeltek!
CFR Cluj = Kolozsvári Vasutas SC

ilyen néven alakult, és amíg a szurkolók KVSC 1907 feliratú transzparens mögűl kiabálják, hogy "Hajrá Kolozsvár", addíg magyar csapat marad. A románoknak szúrja a szemét, pláne most, mert most nem csak a sportban félnek a magyaroktól, hanem politikában is. Félnek, hogy Erdély követi Koszovó példáját...
süti beállítások módosítása