HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Minden idők leghosszabb eltiltásai

2007.12.26. 07:14 D. Gromov

Részletesen beszámoltunk a minap Chris Simon bűncselekményéről és bűnhődéséről egyaránt. Mindazonáltal a tsn.ca mintegy a kedvünkért összeszedte a National Hockey League történetének leghosszabb eltiltásait. Látszik, hogy az organizátorok egyre keményebben büntetnek, megelőzendő a súlyos sérüléseket, de igyekezetük mintha mérsékelt sikerrel járna csupán. A lényeg: az összeállítást kiszemléztük, és hogy gömbölyűbb legyen a sztori, mellékeltünk néhány videót is.

Egy életre

Billy Coutu (Boston Bruins) az 1927-es Stanley Kupa-döntő negyedik összecsapásán mosott be a játékvezetőnek, s ezzel véget vetett saját pályafutásának. Ideiglenesen: 1929 októberében megkegyelmeztek neki, engedélyezték, hogy kisebb ligákban játszhasson. Az 1932/33-as szezonban a Montreal Canadiens tulajdonosa aztán kijárta neki az NHL-bocsánatot is.

30 meccsre

Chris Simon (New York Islanders) élettörténetének legújabb fejezetét olvasóink alaposan megismerhették.

25 meccsre

Chris Simon idén tavasszal Ryan Hollweget vágta szájon ütővel, ezt az esetet is prezentáltuk néhány napja.

Jesse Boulerice (Philadelphia Flyers) Ryan Keslert gyilkolta meg kis híján 2007. októberében, akkor, amikor csapata rettentő simán vezetett a Vancouver ellen.

23 meccsre

Marty McSorley (Boston Bruins) 2000 februárjában verte le ütővel a vancouveri Donald Brasheart. Előbb 23 meccs lett belőle, aztán egy év. McSorleyt bíróság is elítélte testi sértésért, 18 hónap felfüggesztettet kapott. Többé nem játszott az NHL-ben.

Gordie Dwyer (Tampa Bay Lightning) 2000 szeptemberében a Washington elleni előszezonmeccsen hagyta el a büntetőpadot egy derekas verekedés kedvéért.

21 meccsre

Dale Hunternek (Washington Capitals) 1993 májusában valamiért nem tetszett, hogy Pierre Turgeon (NY Islanders) örül remekbe szabott góljának. Ritka gusztustalan mozdulatsor.

20 meccsre

Steve Downie (Philadelphia Flyers) előszezonmeccsen iktatta ki Dean McAmmondot (Ottawa Senators) idén szeptemberben. Vele kezdődött a philadelphiaiak őszi ámokfutása.

Sean Hill (New York Islanders) doppingolt, ő az első az NHL-ben, akit tiltott szerek használata miatt meszeltek el.

Tom Lysiak (Chicago Blackhawks) elgáncsolta a vonalbírót, még 1983-ban, a Hartford Whalers elleni meccsen.

Todd Bertuzzi (Vancouver Canucks) hátulról ütötte le Steve Moore-t (Colorado), aki arccal zuhant a jégre. Az áldozatnak megsérült a nyakcsigolyája és súlyos agyrázkódást szenvedett. Moore a két csapat eggyel korábbi meccsén bántotta a vancouveri Naslundot – elvben szabályosan –, Bertuzzi ezért iparkodott bosszút állni.

Brad May (Phoenix Coyotes) ütővel csapta arcul Steve Heinzét (Columbus Blue Jackets) 2000 novemberében.

Hát eddig tartottak a legsúlyosabbak. De akadtak még 16, 13, 12, 11  és 10 meccses eltiltások is bőven – aki minden nüanszra kíváncsi, kattintson. Néha persze nem teljesen érthető, valaki miért kap csak annyit, amennyit – vagyis túl keveset. Végezetül megmutatjuk, hogyan taglózta le Matt Johnson (Los Angeles Kings) Jeff Beukeboomot (NY Rangers) 1998 novemberében. Tizenkét meccsel jutalmazták – többet érdemelt volna.

34 komment

Címkék: videó nhl eltiltások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezért nem nézi senki ezt a sportot.
Nem látni a korongot, és fogatlan barmok verik egymást. Unalmasabb, mint a golf.
Én ilyen esetben hagynám, hogy a sértett játékos csapattársai "revansot vegyenek". Csak egy olyan 1-2 perc után avatkoznék közbe a bírók helyében.
káposzta 2007.12.26. 15:43:51


hát igen, aki két db 2 perces videóból leír egy egész sportágat ami egyébként Kanada nemzeti sportja, annak a szavára van mit adni....
ha nem ebből ítélnél hanem megnéznél 5 meccset végig akkor ha nem látod a korongot akkor is tudod hol van, megszokod a mozdulatsorokat, a korong mozgását, a játékosok ütőkezelését, stb stb
mindig annál van a korong aki 2 kézzel fogja az ütőt és a jegen tartja, ha ez segit vmit...
unalmas egy sport, de azért többségében 1 az 1 ellen játszák le ezeket a bunyókat
Sasha:
Néha megnézem a magyar válogatott meccseit, de egyébként nem tud lekötni ez a sport, sajnálom :)
Az amerikai foci sokkal brutálisabbnak tűnik, de ott tizedannyi sportszerűtlenség sincs. Azért is népszerűbb mindenhol. Kivéve Kanadát (szegényeknek csak a hokicsapatuk jó :) )
Káposzta írtam egy választ a kommentedre, de Karácsonyra való tekintettel nem postoltam.

Inkább csak megkérlek légyszives ne általánosíts a hokival kapcsolatban, pár millióan nézik ezt a sportágat világszerte (nekik nem unalmas), ha nem tudtad és azért írtad elég szomorú, ha tudtad és ennek ellenére írtad még szomorúbb. A fogatlan barmok meg sportemberek, akiket ha nem is kell szeretned, de a teljesítményüket tiszteletben kell(ene) tartanod.

egész életemben focit néztem. aztán kb 4 évvel ezelőtt láttam egy nhl meccset. azóta nem láttam egyetlen focimeccset sem. nem köt le. aki azt állitja h a hoki unalmas sport, az nem latott meg egyetlen meccset sem. csak idejon a hokis forumra fikazni a hokit. szanalmas barom kaposzta, nincs jobb dolgod? primitiv ember az, aki barmilyen sportagat leminosit, csak mert neki nem tetszik.
szép ez...majd mindig hátulról
Unalmas... Hát nem tudom. Nekem a foci az. Lassú, sunyi, alattomos(mi van egy szögletnél pl) fetrengős-színészkedős (amit pl a portugálok műveltek a vb-n).
Nem is tudok angol top meccseken kívül mást megnézni.
Persze a hokiban is előfordul alattomosság . Meg is büntetik az elkövetőjét. De színészkedni fetrengeni egy jégkorongozót sem látsz. Nincs felesleges időhúzás, a reklamálás is ritka és még sorolhatnám.
+ Ha 1x is volt korcsolya a lábadon és ütő a kezedben - szerintem nem lehet megunni.
Próbálja ki aki fikázza és megszereti ezt sportot.
Egyszer egy UTE-Fradin is volt valami bottal arcon csapás. Nem emlékszem pontosan, de talán valami anyázás miatt.
káposzta, ha megnéznél néhány részletet névrokonod Kapusztyin mozdulataiból, ha a Mihajlov, Harlamov, Cigankov stb. csapaton nevelkedtél volna, ha láttad volna amikor a lengyelek leverték a Canada kupán a szovjet válogatottat, ha emlékeznél a Winnipeg Jets olimpiai szereplésére az első golfütésekkel, ha kint drukkoltál volna a szép emlékű BS-ben a magyar válogatott B-csoportba jutását eredményező meccsen úgy huszonakárhány éve, ha... no akkor nem írogatnál ekkora ökörségeket.
Hagyjátok, hadd nézze a focit, elég büntetés az neki.
A fociban is volt egy Vinnie Jones, aki begyűjtött pár pirosat. Keménykedések meg életveszély mindenhol van. Egyszer Wimbledonban halántékon szerváltak egy bírót és belehalt. Dél-Afrikában villám csapott egy focistadionba. A vizilabdások is darálják egymást, a kézisek is. Ja ha jég és sportolói brutalitás, akkor ne hagyjuk ki Tonya Hardingot és élettársát a látszólag ártalmatlan műkorcsolyából. Állítólag a ruszki csajok is nyírták egymást az olimpiai keretért, volt, hogy edzésen az egyik átkorcsolyázott az elesett vetélytársnője kezén.

Meg vannak a jégkorongban balesetek is. Egyszer egy palánknak ütközésnél ráborult a plexitábla Gretzky feleségére.
Mivel Kanadának ugyebár csak a hokicsapata jó, ezért következzen pár "nevenincs" kanadai világbajnok: Jacques Villeneuve (F1), Brad Gushue (curling), Ross McDonald (vitorlázás), Melanie McQuaid (terepkerékpár), Amanda Overland (gyorskorcsolya)... Tartok tőle, hogy úszásban, atlétikában és hasonló, alig ismert sportágakban is vannak páran világbajnok kanadaiak.
az ilyeneket kapásból örökre el lehetne tiltani. a másik életét veszélyeztetik a mozdulatok, és ezzel lehetne tán egyedül elrettenteni a fogatlan barmokat. (most szndékosan írtam ezt, mert természetesen nem a játékosokkal van a gond, hanem az állatokkal, akik játékosnak látszó lények, de nem játékosok, hanem állatok, nem valók oda.)
HgGina! Ben Johnsont kihagytad :) (BOCS)
aszongy eltuntek a videok a tuberol :((
Egy biológus ismerősöm szerint a káposzta egy zöldség. Nem csoda, ha zöldséget beszél. Továbbá a jól fejlett káposzta fejének nagyjából 90 %-a víz.
Ez a tény mindent megmagyaráz.
azzigen, a Ben Johnson. De ő megbukott.
Tudod az atlétika unalmas. Ezért nem nézem. Unalmas 100 m sík döntő, unalmas magasugrás, unalmas 4x100 váltó, unalmas tízpróba. Dögunalom.
bertuzzit imadtam regen, ponteros, sok PIMmel, ugyhogy idealis volt a fantasy teamembe. aztan ez a parasztsag.. amugy allitolag crawford mondta azt a jatekosainak, hogy mindenkepp "buntessek meg" moore-t, aztan mivel mashogy nem ment..
hahha, domi a vilag legjobbja volt a mufajban :)
talan avery es carcillo lehetnek az utodok.
Benito,

nem mi tehetünk róla, hogy nem büntették meg annyira :)
(Niedermayer legyilkolásáért, ugye, kapott 11 meccset, ez volt neki a legtöbb, ha a tsn.ca nem téved)
Domi amúgy egyszer biztosan kap egy saját, külön bejáratú, lakályos posztot, hátha örülni fog neki
káposzta!
Egy ilyen általad preferált "sportoló"
(focista vagy mi?) kb. 30 perc jégkorong edzéstől sugárban hányna... és nem mondom hogy ahol van pénz erre az észjátékban sem szűkölködő gyönyörűségre (aminek most egy oscmány szeletébe láthattál bele) a jégkorongra, akkor ezek a srácok mennyit dolgoznak ezért a tudásért.
Vicces az összehasonlítás, pedig én foci kapus voltam. De agyhalottak mindenhol vannak... a jégen is, meg a monitor túloldalán is.
Szép Karácsonyt!
káposzta, úristen de hülye érv ez!!! unalmas??? veled nagy gond van haver...
Engem inkább az érdekelne, hogy micsoda retardált faszkalapnak kell már lenni ahhoz, hogy leüss/legázolj pl. egy teljesen szabályosan szerzett gólnak örülő játékost?! Odamegy mögé, és hátulról leveri?! Az ilyen menthetetlenül jellemgyenge hulladékot miért nem tiltják el MINDEN csapatjátéktól örök életére?
"Draki 2007.12.26. 16:59:43
... A fogatlan barmok meg sportemberek, ..."
Lófaszt sportemberek. Ha valami, akkor a hoki igazán nem a sportszerűségről szól, kérdezzetek profi játékost vagy edzőt (ennek ellenére szeretem, játszom is). Nézd meg a videókat, az esetek 90%-ában a leütött játékos csapattársai mint az agyatlan vérengző barom rohannak elégtételt venni, az nem zavarja őket, hogy a kolléga ájultan fekszik a jégen, esetleg lenyeli a nyelvét vagy megfullad a szétvert szájából a torkába folyó vértől. Az se baj, ha pont ők maguk tiporják meg, csak sikerüljön valahogy szájonvágni az ellent. Egyetlen videón láttam, hogy a fekvő embert a csapattársak korrektül körbeállják, nehogy valaki rálépjen, nekik riszpekt.
Materazzi megtanulhatna korcsolyázni, lenne végre 100 éves eltiltás.
A hoki lehetne a legfantasztikusabb sport a világon, ha betartanák a szabályokat és a fentiekhez hasonló állatokat örökre eltiltanák és még rács mögé is dugnák.
A foci csak azért nem ilyen (még), mert kisebb a sebesség.
enrikó karúszó kivételével senki nem vette észre, hogy szinte egyáltalán nem foglalkoznak a sérülttel, aki a bunyó végégig akár meg is halhat.
Az NHL-t nem szeretem és nem is nagyon nézem. Kisebb a pálya, hogy sok ütközés legyen, amiből sokkal nagyobb valószínűséggel lehet bunyó is.
Nézzétek meg a közönség reakcióit is néhány videón! Szerintem azok (sic!) egy része sem nevezhető embernek.
Szerintem az európai hoki sokkal technikásabb, csak "odaát" annyi pénz van benne ami miatt mindenki ott akar játszani.
Igaz, így legalább egyszer majd többen lesznek az ésszel hokizók.
"JuAn 2007.12.27. 10:10:04
Kisebb a pálya, hogy sok ütközés legyen, amiből sokkal nagyobb valószínűséggel lehet bunyó is."
A bunyó valóban bekalkulált, közönségcsalogató dolog. Nincs is vele baj, ameddig a "klasszikus stílusban" (ütőt eldob, általában kesztyűt is, összekapaszkodik és groteszk balettet táncol) csinálják, a felszerelés miatt szinte lehetetlen fájdalmat okozni a másiknak. Az igazi geciséget a bottal lehet csinálni (főleg a tollatlan végével közelről bökve), a bírók gyakran nem veszik észre, pedig törik a borda, szakad le a vese stb. A másik ilyen a korcsolyával tiprás, ha sikerül botlásnak vagy véletlennek álcázni. A crosscheck meg a bottal ütés nagyon látható, garantált a büntetés.

"Nézzétek meg a közönség reakcióit is néhány videón! Szerintem azok (sic!) egy része sem nevezhető embernek."
Ez nem sportág függő, nemrég voltam kézilabdán Győrben, ott is bőven voltak ilyenek.

"Szerintem az európai hoki sokkal technikásabb,"
Ez igaz, habár a technikás játék csúcsai, a "tenyésztett" szovjetek már kihaltak.
Férfias sprot férfiaknak. Aki ugráló fekákat akar bámulni tegye, sajna már minden sportágban ez van a hokin kívül. A hoki sebesség, erő, ügyesség, gyorsaság. Ja és lehet látni a korongot, csak tudni kell, hogy hol keresd.

Ja ha ki mész meccsre nincs is szebb mint a palánkra szorított játékos puffanása a plexin!!! Ha egyszer akár egy amatőr meccsre is kimész ott ragadsz mert ez egy nagyszerű játék!
süti beállítások módosítása