HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ingyen sem kell az Alba Volán?

2007.12.04. 10:17 F. Kapus

Egy igazolás és egy kirúgás kellett ahhoz, hogy a fehérvári/magyar jégkorongszurkolók újra bízzanak kedvenceikben. Mindkét tranzakció külhoni szereplőket érintett. Az Alba Volán november 13-án megszerezte a finn válogatott csatár, Toni Sihvonen játékjogát, november 22-én pedig megvált a szlovák edzőtől, Jan Jaskótól. A statisztikákat kedvelők a cikk végén találják a három időszak produktumának összehasonlítását.

Erre a két nevezetes dátumra hívjuk fel a figyelmet, mint amelyek alapjaiban változtatták meg a székesfehérvári együttes szereplését, pontosabban eredményességét az osztrák első osztályú bajnokságban. Az addig kudarcot vereségre halmozó gárda először megtanult nyögvenyelősen nyerni, majd az utóbbi időben megy ez már magabiztosabban is. Közben jönnek a vereségek is, de ez ebben a sportágban valahogy így természetes.

Hozzászólóink és magunk is nagy lelkesedésünkben valami olyasmit fogalmaztunk meg, hogy nem kell ide se svéd, se finn szakember, jó lesz nekünk a hazai, az ősvolános, az első bejelentések alapján Jasko helyére csak ideiglenesen kinevezett Énekes Lajos. Aztán a külföldi tréner nem jött, de az eredmények igen.

Kíváncsiak voltunk Ocskay Gábor szakosztály-igazgató véleményére az edzőkérdésben. Megtudtuk, amit nem tudtunk: Énekes nem vezetőedző, hanem pályaedző, és nem kíván hosszú távon első számú trénerként dolgozni. Mindeddig hat nagyszerű edző mellett ténykedett közmegelégedésre, három évtizede az egyesületet szolgálja, és nem az a karakter, aki erre a posztra kell. Mindenesetre a tűzoltómunkát nagyszerűen látja el. Mint a szakosztály vezére elmondta, a napokban már megtalálni vélték a végleges megoldást, de nem, még nincs meg. Momentán korábbi Alba-edzők között keresgélnek.

Az Erste Bank Liga alapszakasza 2008. január 4-én ér véget. Ekkor a bajnokság 7., 8., 9. és 10. helyezettje a még kiadó két helyért oda-visszavágó alapon brusztol egymással, összesen hatot játszanak tehát. A 7. két, a 8. egy pluszponttal kezdi ezt a kiskört, az utolsó kettő nullával. Az Alba igazából már erre az időszakra készül, és a nullával számol. A szakasz rajta január 11., ami az átigazolási időszak vége is egyben. Eddigre kell összeállnia egy megfelelően kemény gárdának, amelynek az alapjai adottak. Ocskay elmondása szerint még egy vagy két játékost kívánnak igazolni, az anyagi lehetőségek és az igények függvényében. A bajnokság közben érkezett három meghatározó légiós, Guntis Galvins, Chris Allen és Toni Sihvonen szerződése a szezon végéig szól, ők maradnak.

Nyájas olvasóink körében is gyakorta felmerülő kérdés, mi lesz jövőre. Megkérdeztük ezt is. A jövő az Alba Volán elöljáróinak a kezében van. Az EBEL vezetői jelezték, nem kívánnak a létszámon változtatni, ha anyagilag bírja a Volán, jövőre is helye lesz a ligában, akárhol is végez.

De vajon bírja-e a Volán? Erre nem kaptunk megnyugtató választ, mert a megoldás még nem született meg. Ocskay véleménye szerint látszik, hogy még egyszer az ideihez hasonló módon nem lehet nekimenni a szezonnak. Alapvető, hogy találjanak egy névadó főszponzort. Ha kell, külföldön fognak keresni, mert az EBEL nagy reklámértékkel bír Ausztriában. Bármilyen meglepő, a vizuális médiában nyugati szomszédainknál (és tegyük hozzá, Németországban is) többet szerepel a csapat, mint idehaza. Mindenesetre a szakosztály-vezetés eltökélt, szeretnék, ha nem egyalkalmas kaland maradna az EBEL-szereplés.

Adódik a kérdés: miért nem közvetítenek a hazai televíziók több meccset? Gondolnánk, drága, de nem. A közvetítési jogok az EBEL tulajdonában vannak, és mint Ocskay Gábor elmondta, hajlandóak ingyen meccseket adni bármely magyar csatornának, csak írásbeli engedélyt kell kérni. Nehezen érthető, hogy ennyit miért nem ér a legjobb magyar csapat. A sporttelevízió által adott egy-két találkozó édeskevés. Várjuk a fejleményeket.

A 3 különböző időszak számokban

A Jasko-éra:
19 mérkőzés, 1 győzelem, 18 vereség (ebből 2 döntetlen utáni, azaz 1 pontot érő), 4 pont, 11%-os teljesítmény, lőtt gólok átlaga: 1,6, a kapottaké: 4,4

Jan Jasko vezetőedzői közreműködése mellett megérkezik a harmadik szezon közbeni idegenlégiós-igazolás is, azaz Sihvonen:
4 mérkőzés, 1 győzelem, 3 vereség (ebből 1 döntetlen utáni, azaz 1 pontot érő), 3 pont, 38%-os teljesítmény, lőtt gólok átlaga: 2,3, a kapottaké: 3,0

Jasko el, ideiglenesen Énekes irányít:
5 mérkőzés, 2 győzelem, 3 vereség (ebből 1 döntetlen utáni, azaz 1 pontot érő), 5 pont, 50%-os teljesítmény, lőtt gólok átlaga: 2,6, a kapottaké: 2,6
Megjegyzés: jelenleg a táblázaton a 6. helyen álló, azaz magát közvetlenül a bajnoki címért folyó rájátszásba kvalifikáló csapat teljesítménye 57%-os

16 komment

Címkék: énekes allen alba volán galvins ebel sihvonen ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez számomra is érthetetlen, hogy miért nem közvetít egyik magyar adó se meccseket.
Remélem jövőre összejön egy nagy szponzor, 1-2 nagy igazolás és eredményesebb lesz az EBEL-ben való szereplés.
Hajrá Alba!
Pedig itt lenne a nagy lehetőség az amúgy is mindig pénszűkében lévő közszolgálati adók előtt, hogy nívós bajnokikat közvetítsenek, de úgy látszik, nem kívánnak élni a lehetőséggel.
Persze tudom, hogy egy-egy ilyen meccs leközvetítése nem nulla forintba kerülne, mégha a jogokért nem is kellene fizetni, de azért szerény véleményem szerint meg kellene próbálni, és ha a reklámbevételek miatt neadjúristen mégis megérné, akkor el lehetne gondolkodni egy hosszabb periódus jogának megszerzésén.
Nem értem én sem, miért nem lehet értékeket is közvetíteni?
Végre van egy csapat, aki kicsit túlnyújtózkodik a takarón! Több szereplési lehetőséget nekik!
"Momentán korábbi Alba-edzők között keresgélnek." ez érdekes.. mégis, ki jöhet szóba?? Cortina nyilván nem (sajnos..) neki élő szerződése van. Dvorák nem alakított valami nagyot, Sajban esetleg? Őt meg csak nem hozzák vissza, csúnyán leszerepeltünk vele mielőtt jött volna Cortina. esetleg magyar edző? Kiss Tibi?? hmm..
ja, a sport1 meg bekaphatja.. inkább adják a skót bajnoki focimeccseket (könyörgöm, hát mi közünk hozzá??), mint a Volánt, röhej..
Nos medvid utolsó bejegyzése ölég fura...
Tőlem persze bekaphatja, de a Sport1 pont kettővel közvetített több meccset, mint bármely más adó.
Vajon mit ad az EBEL ingyen? A jogot vagy az ő felvételüket lehet ingyen átvenni? Nekem ez a postból nem világos. Az utóbbi esetben el nem hiszem, hogy a még oly kevés néző mellett is ne lehetne rentábilis a közvetítés. Abban, sajnos, biztos vagyok, nem lenne sok nézője. Nem olvassa a blogot egy médiában jártas ember? Tényleg nem éri meg? Ha a botrányos magyar foci megéri egyik-másik csatornának, akkor nehezen hiszem, hogy ez nem.

Remélem, jövőre is marad a Volán! Hajrá, előre a szponzorért, az sem érdekel, ha osztrák!
Én is szorítok nekik. Kérdés, hogy szponzorilag hogy állnak. A fevita, akinek szvsz még esélye is lett volna valamit keverni az osztrák piacon nincs, az alba volán, akinek semmi reklám igazából nem kell támogat, ezt nagyon tisztelem. (ugyanakkor veszélyes, a volánok "mávosítása" épp folyamatban van, így nem tudom menyire tudnak ők szponzorok maradni...)
Ha itthon ingyen sincs közvetítés, akkor nem tudom mennyire várhatunk új szponzort, valami nagyobb fehérvári érdekeltségű cég jöhetne, úgysincs olyan sportág, aminek élőben több nézője lenne. Bár az átlag 2000 néző nem olyan sok, de könyörgöm hol van ehhez a foci, pedig ott állítom több pénz van...
Edzőkérdésben mit akarnak volt volán edzővel? Jelenleg nincs olyan,akinek nincs élő szerződése,és a szurkolók szívesen látnának.
Mindenesetre hajrá Volán!
Bure,
és akkor most vakok közt a félszemű a király??
én egy két csatornával bíró sport tv-t nem mérnék "bármely más" adóhoz. az a 2 közvetítés meg pont 26-tal kevesebb, mint ahány meccset eddig az EBEL-ben játszottunk. kiváncsi lennék, hogy mindeközben mondjuk a másodosztályú FTC hány focimeccsét nézhettük élőben.. vagy mondjuk hányszor hallgathattuk Korda Gyuri bá pókerközvetítéseit adott esetben pl mindkét csatornán egyszerre..
szóval fura vagy nem, nekem akkor is ez a véleményem.
félreértések elkerülése végett egyébként a sport1 a kedvenc csatornám. még így is.
Nekem is gyakran eszembe jut, hogy ki nézi vajon heti 8 órában a snookert. Azt azért nem feltételezem, hogy totál idióták, vagy szemétládák ülnek a csatornáknál. Az "ingyen sem kell az ebel közvetítés" az gondolom pont olyan, mint az "akkor eltiltom a Volán játékosokat a válogatott szerepléstől": Ocskay hőbörgés. Még egy kutya gólösszefoglaló sincs az EBEL honlapján, biztosan ingyen van a közvetítési jog.

Tippem: jövőre az OMV lesz az Alba szponzora.
Azt mondjuk alapból nem fogom fel, ki néz skót focit. Én mindenesetre inkább nézném a Volán meccseit helyette, meg az Arsenal Tv helyett. Elég bosszantó, hogy nem nagyon lehet élőben követni a Volán meccseit. Az EBEL honlapon megyeget, de nem az igazi.
Gyanítom, úgy lesz ez, mint Talmácsival, ill. Szávayval. Útjukat a csúcsig, illetve annak kapujáig magasról leszarta mindegyik tv. Aztán mikor jöttek a győzelmek, jöhettek a közvetítések is. Kár, mert magyar teniszezőnőt és motorost, és persze a hokisokat akkor is megnézném, ha épp nem győzelemre esélyesek (ok, a motorversenyen úgysem látod azt, aki nincs az első 6-8-ban). Ráadásul a Volán a közvetített meccseken is jól játszott, csak rutintalan, meg balszerencsés volt.
Most majd nyernek még két meccset, oszt talán jöhet újra a közvetítés.
Arsenal Tv, biliárd, skót foci stb, egy egész éves sorozat relatíve ingyen. /valszeg hozzácsapva valami más joghoz.../ Egy Magyarországi közvetítés - egy darab! - 1.5-2 millió forint. Az EBEL engedi a közvetítést, de magyarok közvetítettek, aki ott volt Fehérváron, láthatta. Szóval így van az 'ingyen.'
Ráadásul, bármily fájó, a skót focit, vagy Gyuri bá'-t többen nézik mint a hokit. Üljön mindenki, minden hokimeccs alatt a képernyőre meredve a TV elé, lesz sok reklámozó, és több közvetítés... :-)
Kanadai lesz az edző?

Fejér Megyei Hírlap
Megjelenés dátuma: 2007. december 05. 16:58.00
Szerző: Bobory Balázs

Székesfehérvár - Hamarosan kiderül, ki lesz az Alba Volán jégkorong-csapatának új vezetőedzője. Ted Sator is a kalapban van.

Meg nem erősített információink szerint a vezetők gőzerővel tárgyalnak a jelöltekkel, köztük a kanadai Ted Satorral is, aki 1985-87-ig az NHL-ben a New York Rangers, majd a következő két évben a Buffalo Sabres vezetőedzője volt. Sator Európában az olasz, a svéd és a finn élvonalben is szakmai felelős volt, áprilisban pedig a szlovén válogatott szövetségi kapitányaként éppen a magyar csapat kárára vezette együttesét az A-csoportba. Az albások vezérkara hamarosan pontot tesz a tárgyalások végére. Pénteken még biztosan Énekes Lajos irányítja a gárdát a Villach elleni EBEL-mérkőzésen
mondjuk én személy szerint jobban örültem volna, ha Lajos marad, de elsőre ez sem hangzik rosszul.
Egy igen mérvadó sportnapilap (Blikk vagy Napi Ász, nem tudom, anyámék melyiket veszik :P) már Esa Tikkanent emlegette egyik nap.. :)
:) most kivételesen nem lőttek nagyon mellé. szintén az fmh híre volt, hogy Tikkanennel már mindenben megegyeztek az AV vezetői, de ő az utolsó utáni pillanatban családi okokra hivatkozva visszamondta..
süti beállítások módosítása