HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nehéz egy új játékrendszerre átállni

2012.02.13. 16:32 Hblog

Jó játékkal jó eredményt ért el a magyar ifjúsági válogatott a háromnapos Jégvilág Négy Nemzet tornán. Három felettünk jegyzett válogatottat is sikerült legyőzni, Olaszország, Franciaország és Szlovénia is Magyarország mögött zárt a Jégpalotában rendezett hétvégi eseményen. A mérkőzések utáni edzői értékeléseket már olvashatták nyájas olvasóink, ezúttal négy főszereplő véleményét kínáljuk, tovább után.

Hári Norbert hosszú évek óta Svédországban jégkorongozik, jelenleg a Flemingsberg csatára. Először játszott a magyar utánpótlás-válogatottban, bátyjához mérve is technikás hokisnak tartják, aki a magyar szakembereket is meggyőzte. "Nagyon jó volt a csapat összetartása, jól harcoltunk minden meccsen, végig küzdöttünk a győzelemért. Rég játszottam idehaza, mindenki jól fogadott a csapatban, jól kijöttem a társakkal. De ez nem csak velem volt így, senki nem volt egyedül, mert nagyon együtt volt a társaság, és azt hiszem, ez a mérkőzéseken is látszott."

Az 1995-ben született játékos nem hagyott kétséget a folytatással kapcsolatban. "Ha bekerülök a világbajnoki keretbe, akkor mindenképpen szeretnék jönni áprilisban is. Befogadtak, jól éreztem itt magam, a hazai rendezésű vb ráadásul különlegesen jó lesz. Bízom benne, hogy a lelátón a hangulat legalább olyan lesz, mint amilyen ezúttal volt. Örülök, hogy ilyen sok a kíváncsiak voltak ránk, és hogy nem okoztunk csalódást."

A svéd bajnoksághoz szokott támadó szerint is magas színvonalú torna volt a mostani. "Minden csapat nálunk magasabb osztályban játszik. Meccsről meccsre egyre nehezebb csapatokkal találkoztunk, de jól harcoltunk, és jó eredményt értünk el."

A hátvéd poszton játszó Korbuly Gergely szintén Svédországból jött haza. Az Alingsas bekkje nemrég már a felnőtt bajnokságban is bemutatkozott. "Az első meccsen nagyon izgultam, mert Eric Thurston edző most látott először, ez meg is látszott kicsit a teljesítményemen, de szerencsére 10-15 perc után belerázódtam a játékba. Úgy gondolom, hogy az olasz meccsen ment a legjobban a játék, sokat tudtam hozzátenni a csapat győzelméhez. Azt kívánom magamnak és a csapatnak is, hogy a vébén is legalább így menjen a játék. Áprilisig még sokat dolgozom azon, hogy ez így is legyen."

Mennyire sajátították el Eric Thurston szisztémáját? "Nehéz volt egy teljesen új játékrendszert átvenni, de szerencsére a csapatnak ez gyorsan sikerült. Mind a három meccsen taktikailag fegyelmezettek voltunk."

Ezen a három meccsen a hátvédekkel sem volt probléma, pedig az elmúlt évek tapasztalatai szerint ezen a poszton vagyunk a leginkább lemaradva. "Úgy gondolom, hogy ezen a tornán négy jó hátvédpárral vágtunk neki a kihívásoknak, és szerintem a hátvéd munkával nem voltak nagy problémák. Összehasonlítva az előző évvel, idén jobb csapatszellemben álltunk a meccsekhez. A világbajnokságon minden meccsre győzni megyünk majd ki a jégre, ha hasonlóan jó összhang és csapategység lesz, mint most volt, akkor akár még az aranyéremre is esélyünk van. Megfogadtuk, ha megnyerjük a vébét, Tornyi Gábor felszerelés-menedzser hajától megszabadulunk."

Nagy Krisztián Finnországban fejlődik, ez évben a KalPa ifjúsági csapatának tagja. "Nagyon jó volt a csapat hangulata. Főleg a negyedik sor teljesítményét tartom nagyon jónak, mivel nekik van egyébként a legrosszabb feladatuk. Játék szempontjából egyelőre még nem tudtuk kiépíteni a megfelelő egységet, mert sok helyről érkeztünk a csapatba. Ehhez még idő kell, de a vb-re nagyon jól össze fog állni. Úgy vettem észre, az első meccseken elkövetett hibákat folyamatosan ki tudtuk javítani, meccsről meccsre jobbak voltunk. A torna jobb színvonalú volt, mint az előzőek, azonban a most elért eredményünk ellenére szerintem még többet ki tudunk hozni a magunkból.

Az utolsó meccsre viszonylag jól összeálltak az emberelőnyre és a hátrányra összeállított sorok, ugyanakkor a világbajnokság még nehezebb lesz, mint ez a torna, és még a speciális játékokat is nagyon sokat kell gyakorolnunk, mert ez kiemelkedő fontosságú. Erre nagyon jó példa, hogy a franciák ellen két gólt is szereztünk előnyben és mindegyik hátrányt kivédekeztük, pedig a franciák a tornán nagyon jó emberelőnyt játszottak."

A kanadai edző által elvártak Nagy Krisztiánnak is újat jelentettek. "Az elején nagyon nehéz volt hozzászokni ehhez az új taktikához, amit Thurston vezetőedző játszat, egy teljesen más hokit játszom Finnországban, mert az ottani edző mást kér. A mostani játék sokkal erőszakosabb volt, de a franciák ellen nagyon jól bejött. A pályán és a pályán kívül is nagyon sok pozitívumot tanultunk az edzőnktől az egész torna alatt."

"Nagyon jól éreztem magam a csapatban, ez köszönhető volt a csapatépítő programoknak is – mondta Fliszár Zalán, aki a Vasasból érkezett a válogatottba. – Egy nagyon jó hangulatú héten vagyunk túl. Sajnos az előző nemzetközi tornára egy sérülés miatt nem utazhattam el, akkor három mérkőzést játszott a válogatott Franciaországban. Ez még keményebb munkára motivált, de ha mentem volna Franciaországba, akkor is ugyanilyen hozzáállással lépek jégre most, mert ha felveszem a magyar címeres mezt, akkor úgy gondolom, mindent meg kell tennem a csapatért.

A mostani ellenfeleink mind eggyel feljebb lévő csoportban vannak. A győzelmeink a jó csapatmunkán alapultak, mindenki kihozta magából a legjobbat, betartottuk az edző utasításait, és egy igazi csapatként harcoltunk a jégen. Úgy érzem, személy szerint mindent megtettem a csapat sikeréért, az edzők utasításait követtem, a mostani teljesítményemmel meg voltam elégedve, de természetesen van még mit tanulnom, javítanom áprilisig.

A világbajnokságon is nagyon nehéz meccsek várnak ránk, nincsenek nagy különbségek a csapatok között. Az dönthet, hogy melyik csapat küzd majd jobban a győzelemért. Éppen ezért bizakodva várom a székesfehérvári világbajnokságot."

Szólj hozzá!

Címkék: ifjúsági u18 korbuly hári norbert nagy krisztián fliszár

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása