HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Bemutatkozik az új Dab.Docler

2011.09.09. 12:48 F. Kapus

Három mérkőzéssel folytatódik a Mol Liga. A keddi rajton a Fehérvár nagy meglepetésre legyőzte a címvédő HSC Csíkszeredát. A vesztesek ezúttal pihennek, az UTE pedig csak vasárnap mutatkozik be. 17.30-kor tévés meccsel indul a program, a Miskolc az FTC-t fogadja, 19 órakor Fehérvár–Steaua, 19.15-kor Dab.Docler–Brassó párosítás lesz. A mérkőzések a Lokomotiv Jaroszlavl tragédiája miatt egyperces gyászszünettel kezdődnek. tovább után az edzők helyzetjelentése és a várható sorok összeállítása is megtalálható.

"Nagy izgalommal várom a Mol Liga kezdetét, számomra egy kicsit ugrás lesz ez az ismeretlenbe, hiszen mindeddig összesen egy mérkőzést láttam Budapesten – mondta blogunknak Greg Lindqvist, a Miskolc svéd vezetőedzője. – Igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint felkészülni a szezonra, amióta a csapatnál vagyok, az edzőmérkőzéseken kívül több mint 40 jeges és 20 szárazedzés is a játékosaim lábában van. Szerencsére sérülések nem nagyon hátráltattak bennünket a felkészülésben.

Sajnálom, hogy Bonar egy kicsit későn csatlakozott hozzánk, de ő tavalyról azért ismeri már a csapat zömét. Volt a felkészülési mérkőzéseink között jó is, rossz is, igyekeztünk a jó dolgokat tovább javítani, a rosszakból pedig tanulni. Ez lesz az első éles mérkőzésünk a szezonban, ráadásul hazai jégen. Sok nézőt várunk a csarnokba, a tv is közvetíti a találkozót, a játékosoknak kell majd egy kis idő, hogy megnyugodjanak. Ellenfelünk sötét ló, nyáron átalakult és felkészülési mérkőzést sem játszott, így nehéz megtippelni, mit várhatunk tőle. De nekünk nem is velük kell foglalkoznunk, a feladat az, hogy a saját játékunkat játsszuk, dolgozzunk keményen a mérkőzés első percétől az utolsóig. Természetesen győzni szeretnénk, de a legfontosabb az, hogy milyen minőségű munkát végeznek játékosaim a jégen.

Pénteken Budai Krisztián kezd a kapuban, tartalékja Gyenes Dávid lesz. Négy csatársorral készülünk, az elsőben Fodor, Dubek és Bonar, a másodikban Saluga, Sijka és Rafaj, a harmadikban Popovics, Szilágyi és Ritó játszik. A negyedikben Túróczy, Tóth Ádám és még egy fiatal játékos szerepel. A három védőpár: Jarabek–Lindgren, Láda P.–Chmelo, Orosz-Budai Roland." A miskolci meccsre járók itt találják a gyakorlati tudnivalókat. A kezdődobás joga liciten elkelt, meglepetést ígérnek a miskolci vezetők és szurkolók. A Jegesmedvék meghívták a város többi első ligás csapatát, és mind a női kosárlabdázók, mint a labdarúgók elfogadták az invitálást, ennek érdekében a DKSK és a DVTK is korábbra tette pénteki edzését.

A Ferencvárosnál lecserélődött a vezetőség, és a csapat is tucatnyi helyen változott. Meghatározó válogatott játékosok távoztak, de sok értéket sikerült megmenteni, sőt erősítés is érkezett a zöld-fehérekhez. Dobos Tamás vezetőedző jelezte, csapata még nem kész, de sokat dolgozott. A nyári átigazolásokkal kapcsolatban egyedül azt sajnálja, hogy Svasznek Bence nem náluk folytatja pályafutását. A szezonnyitó meccsen Racko áll majd a kapuban, Hortay a cseréje. A sorok várhatóan így festenek majd: Hietamaki, Sivonen, Heikkinen, Schellin, Nagy L. – Géczi, Bontovics, Hoffmann, Jánosi, Rosztocsil – Székely Mádai, Hajdú, Kiss G., Borbás, Berta – Molnár Á., Wéber, Feil A., és esetleg egy-két fiatal játékos.

A Fehérvár-farmot nem kell bemutatni, nem várható nagy változás az első mérkőzéshez képest, legfeljebb annyi, hogy Tóth Adrián ezúttal az EBEL-csapattal Jesenicébe utazik, viszont Orbán Attila a Mol ligás csapatot erősíti. A Steaua hullámzó eredményeket ért el a felkészülés során. A bukarestiek játékoskerete igen szűk, idegenlégiósuk is csak egy van jelenleg, és aligha lesz meg a négy soruk Székesfehérváron. Mindazonáltal soha nem szabad könnyedén venni őket, mert például Csíkszeredában is nyerni tudtak nemrég. Felkészülésüket nagyban nehezítette, hogy az előző évhez hasonlóan ezúttal sem sikerült időben jeget készíteni a Flamaropol-jégcsarnokban, ahol jelenleg sincs jég, így a Steaua Brassóban, Csíkszeredában, végül pedig Gyergyószentmiklóson készült a szezonra.

A legnagyobb érdeklődés a Dab.Docler bemutatkozását övezi. A világhírű edző, a komoly szakmai háttér, és a sohasem látott bő játékoskeret a klubvezetés szerint visszacsalogatja a jégcsarnokba a hajdanvolt szép számú nézősereget. Szilassy Zoltán visszavonulása miatt új csapatkapitányt is választottak a piros-fehérek, ez évben Galanisz Nikandrosz viseli a C betűt. Jó hír, hogy Peterdi Imre után egy másik korábban visszavonult válogatott játékos, Tőkési Lajos is edzésbe állt a héten, de ők természetesen még nem játszanak. Peterdi legkorábban kedden, legkésőbb a jövő hét végén ott lesz a csapatban. A Szerbiában született Szabados Róbert sem lép jégre addig, míg nem kapja meg a magyar állampolgárságát, mert akkor egész szezonban légiósnak számítana. A dunaújvárosiak reményei szerint ez már csak napok kérdése. Ezen a mérkőzésen Papp Csaba helyettesítheti.

"Az aktuális legjobb csapattal kezdjük a bajnokságot – ismertette a terveket immáron edzőként Szilassy Zoltán. – Még nem döntöttük el, hogy hét vagy nyolc hátvédet nevezünk-e. Az első sorban újra összeállt a Kiss Á., Galanisz, Azari trió, a további csatársorok: Somogyi, Vaszjunyin, Szappanos – Gröschl, Pavuk, Papp V. – Mestyán, Virág T., Papp Cs. A védőpárosok teljesen külön mozognak a csatároktól, tehát nem fix sorokkal játszunk. Hegyi és Pozsgai, Kiss D. és Hüffner, Jobb és Lencsés, valamint Nagy R. helye biztos, meglátjuk, lesz-e nyolcadik bekkünk. Megkérdőjelezhetetlenül Sevela az első számú kapusunk, cseréje Rajna vagy Kiss T. lesz." Információnk szerint van esély arra, hogy a megszokott online videóközvetítések folytatódnak Dunaújvárosból.

A Brassónál sok gonddal kell az edzőknek megküzdeniük, meghatározó játékosaik közül jó néhányan hiányoznak Dunaújvárosban, és ahogy Kovács László edző fogalmazott, jó ha meglesz a három teljes soruk: "Csapatkapitányunk, Adorján József térsérülés miatt nem lehet velünk, és szlovák csatárunk, Andrej Rajcak játéka is erősen kérdéses ugyanezért. Casey Bartzennel még tárgyalunk, nincs minden elrendezve, ezért nem biztos a játéka, és Pál Zoltán sincs itt." Az előző évi újvárosi kedvenc, Milan Varga már a startnál visszatér a DAB-pályára, miként Borsos Attila is több mint ismerős errefelé, Fodor Csanád és Péter Zsolt pedig itt kezdte a felkészülést. "A Mol Ligában az a célunk, hogy a kiemelkedő két csapat, a HSC Csíkszereda és a Dab.Docler után következzünk, mindenkivel fel szeretnénk venni a versenyt, teljes odaadással játszunk már pénteken is. A problémáinkon úrrá kell lennünk, és odahaza különösen ki kell szolgálnunk a lelkes és egyre gyarapodó közönségünket."

Miskolcon az Ifj. Sós, Juhász, Soós D., Székesfehérváron a Babic, Kovács B., Nagy A., Dunaújvárosban a Haszonits, Abonyi, Wolf játékvezetői hármas működik közre.

Szólj hozzá!

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása