HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hajós: Így még nem ütköztek le

2010.11.05. 14:08 F. Kapus

Kedden a Fehérvár–Brassó Mol Liga-mérkőzésen Adorján József, a vendégek hátvédje szabálytalanul állította meg Hajós Rolandot, a Fehérvár EBEL-ben is bemutatkozó csatárát. A fiatal támadó keze eltört, agyrázkódása miatt két napig kórházban ápolták. Tovább után Hajós Roland elmondja, mire emlékszik mindebből, a szakértő értékeli a látottakat, és megmutatjuk az esetről készült videót.

"Az eseményekre egyáltalán nem emlékszem – vágott bele a 20 éves jégkorongozó. – Megnéztem a videót, látszik, hogy én is hibáztam, nem vigyáztam magamra eléggé, mert lent volt a fejem. Amikor nyúltam a korongért, hogy magamhoz húzzam, akkor találta el ellenfelem a könyökével vagy a vállával a fejemet. Jó néhány éve játszom a felnőttek között, de így még nem ütköztek le soha."

Hajós kézközépcsontja eltört és el is mozdult, ezt visszahelyezték kedden a kórházban. 4-5 hétig gipszben lesz a keze, visszatérésére 6-7 hét múlva van esély. A nagy erejű ütközéstől az eszméletét ugyan nem vesztette el, de mint mondja, semmire nem emlékszik, ami utána történt. "Mondták a csapattársak, hogy egész jól felálltam az eset után, és a videón is ez látszik. Még két cserére beküldött az edző is, mert úgy tűnt, nincs semmi bajom. De minderről nemigen tudok, mert azokból a percekből nagyjából egy pillanatra sem emlékszem."

Nem meglepő mindez, annak tudatában, hogy az orvosok a vizsgálatok után nem engedték haza kedden a sportolót. Kezelésre és megfigyelésre két napig kórházban maradt, csütörtök délután térhetett haza. "Pihennem kell még jó darabig, azt mondták. Még fáj a fejem, de már jobban vagyok."

Megkértük Beck Pétert, az IIHF játékvezető-ellenőrét, értékelje a látottakat. "A felvételen nem látom pontosan, hogy a keresztező játékos a könyökével Hajós fejét vagy csak a karját, vállát találja el, de véleményem szerint ez egy fejre irányuló mozdulat. Az egyértelműen látszik, hogy nem a korong megszerzése volt a hátvéd célja. Mivel a sérülés veszélye is fennállt, a fejre irányuló támadásért megítélt 5 perc plusz végleges fegyelmi büntetés jó ítélet, de a végleges kiállítás is megállta volna a helyét."

30 komment

Címkék: beck videók hajós adorján mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az ilyen tuskókat kéne eltiltani hónapokra, meg jól agyonverni.
Hát ez bizony Roland hibája. A bekknek meg nem a korongot kell figyelni, hanem testre kell menni. A csatárnak meg védenie kell magát, bőven volt ideje érzékelni,hogy jobbról jön a kontakt.
Az meg egy másik dolog,hogy ez kemény sport, és akit így leütköznek, valószínűleg nem tudja jól megállapítani,hogy hogy van és vissza akar menni játszani, ezt tapasztalatból tudom, de az edző vagy orvos azért jobban utánajárhatna. Mázli hogy nem sérült rá.
Jobbulást!
ja, az ő hibája. Szánalmas. NHL-ben ez két meccs szokott lenni.
szeretem ezt a "kemeny es ferfias sport" dolgot... en javaslom a bot helyett a kiegyenesitett kaszat es baseball utot kiegeszitonek...

ez szerintem sinterseg...
Ez a Hajós hibája??? A hátvéd vállal beleszáll az arcába! Ahhoz hogy megállítsa nem hiszem hogy agyrázkódásig kell ütközni valakit!!
@vivacuba: az NHL-ben ilyent nem látsz, mert aki így kullog azt már a juniorknál elintézik ennél sokkal durvábban. Egyébként ezt "Az egyértelműen látszik, hogy nem a korong megszerzése volt a hátvéd célja" hogy kell értelmezni?
@durex26: Ugye nem akarod összehasonlítani a MOL ligát az NHL-el? mert ha összehasonlítható a két liga szinvonala, csak akkor van értelme a sebesség összehasonlításának... Amúgy meg nem látsz az NHL-ben eltíltást érő könyöklést?!WTF?!

Amúgy meg nem mozgott a korong fele a védő, sőt az ütővel se tett olyan mozdulatot hogy ő szeretné elérni a korongot, egyértelműen emberre ment, amivel nem lenne baj, hiszen ez a védő dolga, hogy vagy a pakk vagy a támadó akadjunk meg benne, csak hát ne így...
@durex26: de, sajna ott is vannak ilyen esetek, most nem akarok linkelni, ennek ehhez semmi köze. Ha valaki fejre megy azt komolyabb bajnokságokban eltiltják.
@Stommy: nem én hasonlítottam :D, csak mondtam ahogy a fiatalember is, hogy nem nagyon éri meg lehajtott fejjel korizni sehol, ettől csak jobb játékos lesz, a könyököt lehet tiltani bár nekem se egyértelmű, de ha a kevesebb időt töltött volna lehajtott fejjel, biztos nem szalad ekkora pofonba. Sajnálatos, vagy nem, de ez a játék gyorsul, és alkalmazkodni kell, szerintem ha Adorján csak simán megáll akkor is hatalmasat esik, a saját lendülete miatt.
Mióta kell/muszáj egy védőnek korongszerző mozdulatokat bemutatni? minek kell ez kiemelni?, az ütközés mint fogalom megállja a helyét, hisz korongot birtoklót ütközött le, csak rosszul lett kivitelezve. Véleményem szerint, ha nincs lent a feje, vagy hamarabb észlel vállát kapja el, szándékosságot sérülésokozásra nem látok benne.
@durex26: Nehéz értékelni a helyzetet csak a videóról. Amikor ez történt, akkor már volt sérülést okozó szabálytalanság (Benk szenvedte el), amit továbbengedtek, és volt egy másik fejre irányuló szabálytalanság, amit büntettek a játékvezetők.
A védőnek a koronghoz azonban már semmi köze nem volt, abban viszont igazad van, hogy szándékosság nem feltételezhető. Abban is vitatkoznék, hogy a félig lehajtott fej a korong és a csel miatt volt.
Érdekes, hogy a támadást követő fehérvári játékos úgy ítélte meg pár méterről a szituációt, hogy szándékos volt és elégtételt is próbált venni.
Szumma szummárum, ez a jelenet a Brassó részéről a sokadik durva (és nem kemény) jelenet volt.
A játékvezetők a két 5 perces brassói emberhátrányt 4, de lehet, hogy 5 jogtalan 2 perces fehérvári kiállítással próbálták kompenzálni, ami abban az értelemben jót tesz a csapatnak, hogy tanulják a speciális játékokat.
Jobbulást, Roland!
most azért ne gyerekeskedjünk! persze hogy szándékos volt, ez a védő dolga
mit kellett volna a védőnek tennie?
ejsze hagynia kellett volna... még a kiállítás jogosságát is lehet vitatni
Szegény srác... Én nem érzem szándékosnak a mozdulatot (mármint abban az értelemben, hogy amortizálni akart volna), de Hajós belenézett rendesen, jobbulást. Viszont ilyenkor egy pofánvágást illene realizálni, vajon S.z.a.b.i.n.a hol volt?
URAIM EZ HOKI!NEM JÖTT ÖSSZE SRÁCNAK A CSEL VAGYIS NEM JÓ FELE AKARTA ELHÚZNI A KORONGOT !ENNYI!JOBBULÁST!
Nem sakkról beszélünk az biztos. Nem tisztem eldönteni, hogy ki mit hogyan és miért, de sajnos ez igy van, a hátvéd dolga emberre menni és megakadályozni a kapuhoz jutást. Mielőbbi gyógyulást kívánok Rolandnak. Minden rosszban van valami jó is, eztán biztosan fenn lesz a feje, ami jót fog tenni a hokinak:)
@JR V: Akkor csak nézd meg a könyököt, szépen húzza a védő felfele a fej irányába, a mai szabályok szerint egyértelmű végleges. Azt én se tételezem fel, hogy sérülésokozás volt a célja a védőnek, de azt tisztán látta, hogy meg kell állítani, különben kapuig gyalogol.
Kézfejen volt a törés! Azt meg balra eltartotta magától, talán a kesztyűje is lerepült a botba verhette be? Szerencsétlen eset a sérülés miatt,mondjuk egyet értek azzal aki azt mondta, az a védő dolga, hogy megállítsa a csatárt. A súlykülönbség is legalább 10-15 kiló volt "Brassó" javára.
Nem balerinak jatszak ezt a sportot! Durva utkozes...durva sport...
Én nem tudom, de ez így felvételről most nem néz ki sem túlságosan durvának sem alattomosnak
@sziszi_15: igen, talán a könyökhasználat itélet védhető, de a fejre, nyakra ütközés szerintem nem
Mikor valaki, olyan helyzetben van, hogy nem tudja magát védeni, és a védő AKI TISZTÁBAN VAN EZZEL ilyenkor szabáyltalankodik vele, az egy tapló paraszt. Ha valaki erre a helyzetre ráhúzza az általános "ez egy kemény sport" kifejezést, az is az !.
Ez a mondat valóban igaz, általánosan a jégkorongról.
Hozzá kell tennem, hogy ha ezt az esetet nézem , nem mondtam volna, hogy ilyen sérülés lesz a vége, de aki volt már jégen érzi, hogy akár egy kis jobbrakorival vagy fékezéssel elkerülhető lett volna a törés !!!
@udii: Neki ment a falnak!!Jobbulást
szerintem nem szándékos volt. Jobbulást Rolandnak!
MOst nm azert de a csatar nezzen fel ne mennyen mind egy huje fejetlenul!!!!!!!!!!!
Megmagyarázza meg már valaki, hogy a hátvéd testhez szorított könyökével hogy tud fejre támadni? Persze, hogy szándékos volt, testel keményen megállította a támadót. Vessen magára, a lógatja az orrát a kapu előtt és azt hiszi, hogy egyedül baletezik a jégen.

Gyógyulást a fiatal tehetséges srácnak. Remélhetően tanul majd belőle.
Szegíny srác belénézet egy szabálos ütközetbe. Az iljen szabálos semiségek miadt folytont a vér a Csík-Stelli mecseken.
Div. II. alja
Gyógyulj meg Roli!
@KITAO: Persze, aki így megy bele egy ütközésbe az ne csodálkozzon,ha megsérül. A hátvéd meg nem azt tanulta,hogy vigyázzon az ellenfélre, hátha ő nem vigyáz magára, hanem, hogy testtel neki kell menni. Ez alap. Tök szabályos lett volna a bekk, ha Roland beleáll, ahogy kell!
Hát, hogy őszinte legyek, én nem nagyon látok még szabálytalanságot sem... Ettől függetlenül gyógyulást a srácnak, tanuljon belőle.
@Bálna_: ja, könyökkel menni fejre... kimondottan támogatja a szabálykönyv. Már előtte is utazott mindenkire és direkt provokált mindenkit...
süti beállítások módosítása