HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A magyar válogatottság fontos nekem

2010.11.01. 22:07 F. Kapus

"Az az álmom, hogy a magyar válogatottban szerepeljek 2011 tavaszán a budapesti világbajnokságon, és minden ellenfelünket legyőzve feljussunk az A csoportba" – mondta blogunknak Ladislav Sikorcin, a HSC Csíkszereda csatára. A 25 éves jégkorongozó meghatározó szerepet játszott az erdélyiek Kontinentális Kupa-sikerében, és az utóbbi időben a Mol Ligában is fontos gólokban működik közre listavezető csapatában.

"Hiszek benne, hogy hamarosan magyar állampolgár leszek – folytatta a magyar felmenőkkel rendelkező, Szlovákiában született center, aki a Mol Ligában 16 mérkőzésen 14 gólt szerzett és 17 gólpasszt adott, 31 ponttal áll. Több gólt senki sem szerzett. – Ismét megtisztelve éreztem magam, amikor a válogatott keretben megláttam a nevemet, boldog vagyok, hogy a legjobbakkal játszhatok egy csapatban. A magyar válogatottság nagyon fontos nekem, ha nem így lenne, nem tettem volna annyi lépést már eddig is az állampolgárság megszerzéséért.

A sikeres maribori szereplés az egyik legkomolyabb tervem volt erre a szezonra. Boldog vagyok, hogy sikerült legyőznünk a kazah bajnokot. Nem ismerem testközelből az EBEL játékerejét, de a maribori meccsek színvonalasabbak voltak, mint amilyeneket a Mol Ligában játszunk. A kazahok voltak a favoritok, és remekül játszottak a Dab.Docler ellen az első meccsen. Ez a találkozó sokat segített edzőnknek abban, hogy sikeresen készítsen fel minket a komoly harcra. A HSC Csíkszeredában betöltött szerepem más, mint ami az UTE-ban volt. Nem volt könnyű beilleszkednem az új csapatomba, de túlvagyok ezen. Nagyszerű érzés, hogy olyan csapat tagja lehetek, amelyiknél nagyon magasak az elvárások és a célok.

Azt hiszem, minden játékos célja a fejlődés. Természetesen én is így vagyok ezzel, és szeretnék idővel egyre jobb ligákban játszani. A legközelebbi célom, ami a szemem előtt lebeg, hogy csapatomat Mol Liga-győzelemhez segítsem. Az álmom az, hogy a magyar válogatottban szerepeljek a budapesti világbajnokságon, és minden ellenfelünket legyőzve feljussunk az A csoportba."

110 komment

Címkék: válogatott mol liga sikorcin hsc csíkszereda

Gondolom akik Sikorcint fikázzák a nyelvtudás miatt, ugyanilyen hévvel nagymagyarországoznak két sör után. Szerencsétlen tót atyafiak meg mit tegyenek? 1000 évig ide tartoztak, némelyik meg még most is ide akar. Mi a baj ezzel, majmok? : )

Nem mellesleg a Liga egyik legjobb formában lévő támadója, aki évek óta készül a hivatalos magyar válogatottságra. Kapcsoljatok majd el, ha ő üti a győztes gólt az olaszok ellen...
@gabute: Ez tetszik!

@Ez már vicc: Csak ezért regisztáltál?
@Szenszej: erre én már tavaly is azt mondtam, hogy ha nincs nála jobb "eredeti magyar", ami eleve hülyeség, mert ő is az, szóval addig nyugodtan jöhet ide, és alázhatja gólokkal az ellenfelet.

ha címeres mez van valakin, és gólt lő, én ugyanúgy ordítva ugrálni fogok, nem érdekel, hogy az anyja vagy a nagymamája volt magyar.
@bdan: Sikorcin nagyon jó játékos, és mint ember is nagyszerű. sokat fog ő még segíteni a válogatottnak. Hajrá, Sziki.!!!!!
Szerintem azon, hogy jobb magyar, vagy kevesbe jobb magyar, hulyeseg filozofalni.
Mint azon is, hogy kulhonbol ki, es milyen okbol erkezik ide jatszani, majd elni.
Szerintem akkor a sok kulfoldon dolgozo magyart is meg kellene kovezni, mert itthon nem akart/tudott elhelyezkedni a szakmajaban. De kiment kulfoldre dolgozni, mert ott pizzafutarkent is jol keres. (Pedig ez csak az itteni viszonyokra nezve igaz.) Tehat miert baj, ha el jon abbol a kornyezetbol, ahol nem ertekelik/eredmenyes annyira, es egy masikban probal szerencset, ezzel mind o sikeresebb lehet, mind pedig az adott kozeg is fejlodhet.
Ha jol megnezitek, a horvatok, szlovenek, osztrakok, stb. is ezt csinaljak. Nem kell kovetnunk ezt a vonalat, de ha akad egy lehetoseg, ne feljunk hasznalni, s majd az ido eldonti rosszul dontottunk-e, vagy sem.

Viszont en Szappanost is szivesen latnam a vallogatotban, mar csak azert is mert mi Jasz gyerekek tartsunk ossze.
Adhatnank neki is egy eselyt, elvegre nem kis melo volt idaig eljutni neki.

Zarszonak: En ugyanugy fogok orulni egy valogatottban lott Sikorcin golnak, mint egy Szappanos golnak, vagy Palkovics golnak.
Mert mindenki lehet ertekes tagja a kozossegnek attolfuggetlenul, hogy hol szuletett.
@gabute: Bakker! Roger nem unatkozott az elmúlt időszakban, ha már ennyi Holeczy van Magyarországon :)))
@csatoimi: :) ahogy mondod. Hajrá Siki!
Nem hülyeség azon agyalni, hogy ki a jó magyar, meg ki nem, csak szerintem ez semmi mástól nem függ, mint hogy valaki mit tesz a nemzetéért. És aki felhúzza a címeres mezt, és büszkén viseli, és lövi a gólokat, az megdolgozik érte, hogy elfogadjuk, és senkinek nincs joga kritizálni. Ahogy szerintem aki eldobja a szemetet az utcán, azt én jogosan nem fogom SOHA rendes magyar embernek tartani. Az apróságokon múlik, egy közösség akkor fogad be, ha teszel azért a közösségért. Von Siebenbuergen, te meg ne akarj már bomlasztani légyszíves! :) Isten hozott, Sziki!
@bdan: Azt hiszem "beleláttál" a hozzászólásomba valami olyan rosszindulatot, amit nem tartalmazott, sőt kiemeltem, hogy egyáltalán nem csak a jégkorongra és főleg nem Sikorcin esetére értettem azt, amít írtam. Örülök, hogy egy olyan jó jéghokis, mint Sikorcin magyar válogatott szeretne lenni, pláne szép, hogy még magyar rokonai is vannak. De ugyanígy reagálnék, ha holnap azt mondaná, mondjuk Sidney Crosby, vagy Patrick Kane hogy ő bizony mindent megtenne, hogy magyar válogatott lehessen... :)

Nálam pl:, a 4 nagyszülőmből 3-nak nem magyar anyanyelvűek voltak a szülei, szóval egyáltalán nem ilyen szempontból érdekel a kérdés, hogy ki magyar, meg ki nem, meg ki magyarabb és kevésbé magyarabb, Nagy-Magyarország kérdése sem volt sosem aktuális nálam... Vagy, hogy az jobban lehet-e magyar válogatott, aki levezeti az őseit Szent Istvánig, mint az, akinek mondjuk a szülei egyébként marslakók voltak és tegnap költöztek Magyarországra... Nem ez érdekes nekem.

Azért is írtam, hogy nagyon hosszan lehetne sorolni az érveket pro és kontra. Amit Szekig is megfogalmazott az is érdekes aspektusa a kérdésnek. Ha Sikorcin van olyan jó/szerencsés hokis, hogy stabil Extraliga játékos és stabil szlovák válogatott lenne, eszébe jutott volna valaha is, hogy magyar válogatott legyen?! Ahogy Joe Sakic Kanadával nyert olimpiát, valószínűleg sosem jutott eszébe, hogy horvát válogatott legyen, míg lehet (persze, nem tudom) John Hecimovic (a realitások ismeretében) örömmel lenne horvát válogatott hokis. A világ rendje ez és kész egyébként...

A mai multikulturális világban, ahol - pláne ezen a vidéken - nagy ritkaság, hogy egy ember ne lehetne - nem túl távoli rokonai révén - kapásból legalább 3-4 országban is válogatott... Ahogy minden angol focista, aki nem elég jó az angol válogatotthoz, de van ambíciója a nemzetek közötti futballra, talál egy ír rokont... :)
Sikorcin edesanyja magyar...
Ez biztos??
Akkor neki miért nincs legalább félig magyar neve???
Mindjárt kiderül az is, hogy Ő magyar Ocskay G. meg román volt!! Érdekes
@a. Bárd: sőt, már mindegyiknek saját lakcíme és telefonszáma van... nagyon szapora a srác :-)
@cybertronic: Az egy dolog, hogy a neve nem magyar, de ő sem tud magyarul...
Tegye mindenki a szívére a kezét, aki beszélt már vele és úgy mondja, hogy tud magyarul. Mert NEM tud.

Nekem nem a személyével van bajom, hanem azzal, hogy ő szlovák, nem magyar.
@cybertronic: nem biztos, hogy magyar az édesanyja, mert mindenki saját döntése, hogy milyen nemzethez tartozónak érzi magát, és nem hallottam még erről nyilatkozni. Viszont az is biztos, hogy tökéletesen, anyanyelvi szinten beszél magyarul Sikorcin anyukája.
@Ez már vicc:
Igen igazad van!!! Most amúgy Magyar Állampolgár????
@Ez már vicc: egy szlovákiai vagy erdélyi magyartól elvárás, hogy beszéljen szlovákul/románul, vagy elég ha magyarként csak magyarul beszél? És egy magyarországi szlováktól elvárás, hogy beszéljen magyarul? Utóbbi még magyar állampolgár is... és nem tud magyarul.
@gabute: Nekem nem elvárás, hogy egy felvidéki, vagy erdélyi magyar beszéljen szlovákul, vagy románul. Nem ő akart szlovák/román állampolgár lenni, oda született. Magyarországi szlovák hogy kaphat magyar állampolgárságot, ha nem tud magyarul? Ha itt született és úgy, akkor legalább annyira magyar, mint amennyire egy erdélyi magyar román. Semennyire.
@Ez már vicc: @cybertronic: Azért mert nyitogatod a nickeket, nem Te vagy szerencsére a hangos többség.
Hajrá Sziki!
Ladislav Sikorcin édesanyja szlovák nevet visel.Roger Holéczy édesanyja magyar,valamint Omaré is.Egy magyar anya bárhol a világon is él,megtanitja gyermekét magyarul,sokszor előbb mint az adott ország nyelvén beszélni.Tehát ezért nem beszéli a magyar nyelvet Sikorcin,mert nem volt aki megtanitotta volna.Az lehet,hogy a mama később tanult magyarul, ki tudja.A gyermeke viszont nem beszéli és nem is magyar állampolgár.Ilyen alapon,akár bármely ország cimeres mezét is magára húzhatja.De legjobban a saját nemzetiét.
@Ez már vicc: Jartal te mar allampolgarsagi vizsgan?
Nekem van olyan ismerosom, aki anyanyelvi szinten beszel magyarul, s a vizsgarol majdnem kirugtak. De a mellette palyazo kinai csalad minimalisan sem tudott magyarul, nekik bezzeg siman meg lett az allampolgarsag.
Ha annak a sok kinainak, stb-nek lehet allampolgarsaga, akkor pl egy ilyen kaliberu sportolonak miert nem?
Ha meg a nagy magyarkodast vesszuk alapul. Grof Szechenyi sem tudott magyarul, megis nagy magyarnak tartjuk szamon. Csak hogy a trendi vonalbol idezzek.
Ma a mai magyarok 70%-a nem tud jol magyarul beszelni. (En sem.) Szerintem az egy gyenge kifogas, hogy beszeljen magyarul. Legyen allampolgar, legyen ertekes magyar, s kozben raer jol megtanulni magyarul. S egy erdelyi magyar lehet nagyobb magyar, mint aki itt szuletett es veri magat. Mint ahogy lehetett magyarabb egy Lengyel tabornok, mint sok itt elo, idevalosi.
Szerintem a temat mostmar nem kene tovabb boncolgatni. (S igen, ha hazamegyek, otthon van ekezetem is. Itt pedig csak pako mod van bekapcsolva.)
Nezz korbe, es lass...
Jöjjön,lőjön és örüljön együtt velünk minden MAGYAR válogatottban szerzett góljának,pontjának és győzelmének.
Várom szeretettel!
@jaje: Roger mennyire beszélt magyarul 4-5 éve?
Szikorcsin László amúgy Révkomáromban született, kb. 2km-re a magyar határtól.
Olvasgatom itt a hozzászólásokat és bennem is megfogalmazódott bennem is egy vélemény.
Attól tartok én a másik oldalról közelítem meg a ezt a problémát. Igen PROBLÉMÁNAK nevezem mert az is!

Manapság nézve a Magyar Válogatottban már szerepel külföldi játékos. (Nem 1 se 2)
Nem mondom azt nagyon jó dolog de ők már bizonyítottak és ki is vívták a Magyar közönség elismerését! Azt mondom, hogy ám legyen de tudnunk kell hol a határ! ! !
Most gondoljunk bele abba, hogy Sikorcin (IS) a Magyar Válogatott játékosa lesz, így mit fognak érezni azok a MAGYAR játékosok akik azért nem kerülhet bele a keretbe, mert egy Szlovák játszik (mondjuk így) az Ő helyén???
Főleg mit fogunk mi érezni akkor, amikor egy tehetséges MAGYAR srácot fogunk látni más nemzet színeiben játszani???? (Ilyesmi problémák miatt)
Másrészről szerintem Sikorcin csak szeretné kihasználni a „Nincs ló jó a szamár is” esetét!
Szerintem ha lett volna jobb lehetősége akkor biztos vagyok benne, hogy azt is letagadta volna járt itt!!!
Azért megjegyezném kíváncsi vagyok mi lesz LADISLAV NAGY-al ??? Most ugye fut a szekér nem számít semmi de mi lesz eljár az idő felette? Nem fog kelleni a kutyának se.
Majd akkor foja fennhangon szajkózni „ÉN MAGYAR VAGYOK!” és amilyen hülyék vagyunk mi tártkarokkal fogadjuk majd a NAGY MAGYAR honfitársunkat akinek mellesleg több köze lehet mint a témában említett Sikorcin.
Visszatérve Sikorcin-hoz. Problémának tartom azért is mert ha esetleg Válogatott lesz így célpont lesz a Nemzeti Mez minden jött-ment számára!!!!
Sajnos ez a probléma az országgal is mert sajnos többre becsüljük az idegeneket mint a saját fiainkat!!!

Ez csak az én véleményem DE HA GONDOLJÁTOK CSERÉLJÉTEK LE A MAGYAR VÁLOGATOTTAT VALAMI KORCS KÖZÉPEURÓPAI HULLADÉKRA MERT MI MAGYAROK OLYAN KEDVES NÉP VAGYUNK!!!!
@Puckman Éliás: Nem magamban írogatok. Csak gondoltam, ha más elmondhatja a véleményét, akkor én is.
Sajnálom, hogy csak annak a véleménye fontos, akivel egyet értesz. Ez viszi előre a világot!
@Szekig: Mivel magyar állampolgár vagyok, nem volt szükségem állampolgársági vizsgára. De láttam nem is egyet. Az, hogy egy kínai is kaphat, azt tudjuk, miről szól. És az is ugyan így felháborít, de erről nem a jégkorong blogon fogok értekezni.
Nekem azért nem szimpatikus, ha egy nem magyar magyar állampolgár akar lenni, mert csak érdekből teszi. A kínai itt árulhatja a filléres szarjait, sikorcin meg nem fér be a tót válogatottba, így a magyarból akar magasabb ligába kerülni, vagyis nem akar Magyarországon játszani.
Az édesanyja egyébként valóban tökéletesen beszél magyarul és egy kedves hölgy!
@Szekig: "Grof Szechenyi sem tudott magyarul, "

ez nem igaz, beszélt magyarul.
Remélem lesz népszavazás a kérdésben.
@szorgalmas: ott voltál?
a Szikhartová magyar név???
Hajrá Sziki:)
Sok sikert kivánok neki az állampolgárság megszerzéséhez és mindenben az életben:D
!!!GO SIKORCIN GO!!!

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.11.02. 13:58:03

@Puckman Éliás: nem, fotelből okosokodom.

amúgy én igennel szavaznék, ha sejthetném, hogy sikorcin itt szeretne letelepedni, a gyerekei magyarul fognak beszélni, pályafutása befejeztével pedig magyar kiskölyköket tanít teszem azt korcsolyázni. vagy szexboltot nyit a józsefvárosban, vagy mittudomén. ezt az idő majd eldönti. de én csak azért nem lennék szent cook szigeteki állampolgár, hogy beférjek az ottani szinkronúszó csapatba.
Jah és ne fikázza senki se,mert egy nagyon jó játékosról van szó és szerintem sokat segitene a válogatottnak a feljutáshoz.
Radulovics, Janics, Ondrejcik, Sirina, Pérez, Miriuta, Leandro, Adrian Popa, Eklemovics, Kubala (cseh volt!).
De:
Puskás, Kubala(:D), Hunyadi Emese, Valkai Erzsébet, Nagy László (?), Szabó Melinda (gólt lőtt ellünk a VB döntőben).
stb-stb.
@szorgalmas: ez ennél egyszerűbb (vagy bonyolultabb), nem? szerintem nem azért jött ide, mert eleve válogatott akart lenni, és szomorú volt, hogy nem fér be a szlovákba. ide jött, megszerették, megszeretett itt, így alakultak a dolgok. én sem azért jöttem ide és lettem magyar állampolgár, mert jégkorongblogot akartam alapítani, hogy aztán naponta tízszer felbasszák az agyamat (nem rád gondolok), hanem csak így alakult :)
@HSC-68:
Szerintem hozzuk a válogatottba: Luongo-t, + a Detroit első sorát lehet, hogy titkon ők is Magyarok!
+nagyon segítenék a válogatottat.
Sikorcin gondolom azért lehet magyar válogatott, mert aktuálisan nincs nála jobb született magyar játékos. Innentől kezdve szerintem másodlagos, hogy helyet vesz el másoktól. Ennél fontosabb, hogy a válogatottban az elérhető legjobb játékosok szerepeljenek.
@szorgalmas: beszéltél vele? :D Amúgy meg Liszt Ferenc volt az a magyar aki nem beszélt magyarul!
@szorgalmas: megfosztasz attól, hogy drukkolhassak neked, miközben szinkronúszol??? ez nagyon csúnya dolog :(
@HSC-68: @bracsa: igen.
@HSC-68: Én a helyedben és magam nevében is mondom,sokkal jobban tennéd,ha mondjuk Petres mellett korteskednél,mert ö is megérdemelné.@908665: Ja! Szikhartová Helena a magyar anya.
@Puckman Éliás: Tőlem beírhatsz még ezer példát, mert sajnos van is, akkor sem fogok sem ezekkel, sem a jelenlegi példával egyet érteni.
Magyar Nemzeti Válogatott és NEM Nemzetek Válogatottja. Szerintem kiabál a különbség.
Én amondó vagyok, hogy inkább Mihály Árpád legyen a válogatottban mint ez a sikorcin
@cybertronic: Árpi MÉG nem lehet...szóval nem az ő helyét veszi el.
@cybertronic: én meg amondó vagyok, hogy téged kéne megfosztani a magyar állampolgárságtól
@1885*: Azt tudom de Ő legalább MAGYAR
@Puckman Éliás: Miért is???? Azért mert MAGYAR játékosokat szeretnék látni a MAGYAR válogatottban???
EZÉRT???

INKÁBB TŐLED KELLENE ELVENNI HA EGYÁLTALÁN AZ VAGY!!!

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.11.02. 14:26:09

@Video Tóni: na ja, meg az aradi 13 több, mint fele.

@AG 2.0: egyszerű hát. én nem feltételezem, hogy aljas, megfontolt szándékkal idejött, hogy ő majd jól válogatott lesz.

idejött, jól érzi magát, megteszik neki az ország, a mentalitás, az emberek, megtanulja a nyelvet, úgy érzi, hogy hozzá tud tenni a dolgokhoz válogatott lesz, itt szeretne élni. OK.

idejön, leszarja hol van, otthon van esélyem? nincs. vesz egy telket Trencsén mellett, bekerül, van pár jó meccse egy másik ország csapatában, van pár rosszabb, igazából mindegy, majd hazaoldalog.

egyszer leírtam már F.Kapusnak. nem egy ördögtől való dolog, hogy magyar emberek játsszanak magyar nemzeti csapatokban. és ha nem is könnyen, de el lehet dönteni, hogy ki az. ez csak sport basszus. nem élet-halál kérdés. irtózva néztem az azeri futsal válogatottat is az eb-n...

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.11.02. 14:28:03

@szorgalmas: a hazaoldalog után lemaradt egy NEM OK.

ilyen stílusos, látványos, hatásos módon írogatok ma. jó mi?
@cybertronic: most mit kiabálsz? én tudom, hogy Árpi magyar, de ha Te meg tudod, hogy még nem játszhat a válogatottban akkor miért hoztad fel ellenpéldaként?
Na be is fejezem, mert ez megint csak egy parttalan vita, aki fikázni akarja Sikit az úgyis csak hajtogatja a magáét. Még jó, hogy a játéktudását nem vitatjátok.
Rajtatok múlna akkor a Palkovicsékat is lecserélnétek szlovákra (mert ugye mindenkinél van jobb).
@1885*: Felhozok jobb példát!

Hoffmann Jánosi

Így jobban teccik'???

Tudod ők MAGYAROK!!!
@cybertronic: Palkovicséket sajnos az élet fogja lecserélni, Palko 1975, Godo 1976-ban született, szerinted hány éves korig lehet bírni azt amit azon a szinten kell???
Isten hozott Sziki!
@cybertronic: @Ez már vicc: Szerintettek olyan nagy bolt magyar válogatottnak lenni? Zsákszámra kapják a pénzt minden egyes alkalommal, amikor magukra húzzák a mezt, amikor újra alapoznak a VB előtt? Nem kockáztatja a sérülést minden egyes éles meccsel?
El kellene zárni minden idegen előle ezt a hoki-paradicsomot, a tejjel mézzel folyó kánaánt, mert az NHL játékosok tömegével fognak idejönni. Luongo, + a Detroit első sora (szenvedés lesz nézni őket, elriasztják a közönséget, megeszik a gyerekeket), lehúznak 2 évet a Volánban, és mindenkit kiszorítanak. Ne hagyjuk!! Ha kell tüntetni én ott leszek.
@cybertronic:
Azt se hagyjuk, ha Palkovics szintű légiósok akarnak egyfolytában 2 évet Magyarországon, magyar csapatban hokizni (nagyon rossz lenne, jjaaajjj), még a végén befurakodnak a magyar válogatottban.
@1885*: Jó, akkor legyen a Te szívednek fájdalmas, például Borbás elől is elveszi a helyet.
az a vicc, h ha meg gyengen megy a valogatottnak, akkor azert sirnatok. ja es kopkodnetek a tobbi orszagra akinek jol megy, mert nem csinal ilyensmibol problemat es honosit. mert igy mukodik a vilag...
Leszögezem, nemzeti hovatartozással bírok.
Ellenben sajnos ki kell mondanom, a bunkózást nem tűröm, már pedig ez a Sikorcin elleni hecckampány az...
Nyugodtan levehetitek a fejem, többet ide nem írok, nyugodtan fitogtassátok az erőtöket, a net előtt, ott könnyű...

Viszlát blog, kár értetek...
@cybertronic: ha már jobb példa kell: Borbás, Rafaj, / persze nem tudom Rafi nevébe lehet belekötsz. /
és hamár annyira magyarkodunk helyesen így írjuk:
ez jobban TETSZIK :) ?
@cybertronic: Kocka meg nem fradista!
@cybertronic: Palkovics szerintem szláv gyerek, idejött parasztvakítani a magyarokat.
szerintem alapvetően azt kell eldönteni, hogy miről szól a magyar jégkorong válogatott. ha úgy kezeljük, mint egy "sima" klubcsapatot, ahol a cél a lehető legjobb eredmény, akkor jó út ez a honosítgatás, de akkor azért komolyabb játékosokat is neki kéne állni honosítani, hogy igazán jól tudjunk szerepelni.(pl Novak). ez esetben mondjuk a magyar himnuszt se kell nekik feltétlenül eljátszani, játsszák nekik azt a dalt, amit a játékosok többsége leginkább szeret. ennek az útnak az a nagy előnye, hogy valszeg hamar el lehetne érni egy stabil A csoportos tagságot, és lehetne mondani, hogy milyen f*sza is a magyar jégkorong válogatott. több példa van a világban, ahol ezt az utat járták be.

ha azonban mondjuk a válogatottság ennél többről kéne, hogy szóljon, akkor meg ne honosítsunk olyanokat, akiket "csak" a magyar válogatott érdekel és nem Magyarország
@peterszky: na lassú a blog, v. én, Borbit írtam mielőtt olvastam volna a kommented, tudod sajnos tőle nem Siki veszi el a helyet, tudod akkor sem engedték oda amikor Sikorcin még meg sem említette, hogy magyar válogatott akar lenni.
De ha ettől Neked jobb, igen emiatt fáj a szívem, mint ahogy fájt eddig is.
Most örülünk Vincent?
@Video Tóni: Vegre egy hozzaszolas amitol nem szegyellem mar, hogy ezeket a kommenteket elolvastam. :)

Amugy meg Sziki legyen magyar(hivatalosan is!), ha ugy akarja, senkinek nincs (elvi) joga ebben megkerdojelezni. Majd, mint allampolgar, barkivel egyenlo eselyekkel indul a bekerulesert.

Ettol eltekintve, az anyukaja nem jo munkat vegzett Revkomaromban (igen a gyerekneveles IS munka!), de ennek a temahoz most nincs sok koze.
Szerintem nincs azzal semmi gond ha valaki magyar és magyar válogatott szeretne lenni. Az első egy-két meccsen úgyis kiderül, hogy mennyire érzi magáénak a csapatot; ha a szívét-lelkét kiteszi a jégre és küzd minden erejével akkor a most huhogók is befogják a szájukat és respektálják a teljesítményét, de ha csak kóvályog majd a pályán akkor úgyis ki lesz penderítve a csapatból.
Adjunk neki esélyt, bizonyítsa, hogy itt a helye! Én mindenesetre szurkolok neki, miként anno Rogernek és Omarnak is szurkoltam!
@Terda: Mivel más, magasabb bajnokságban akar játszani és a válogatottban jobban szem előtt van, biztos, hogy küzdeni fog.
Van, akinek megfelel, hogy a válogatottat eszközként használják, van, akinek nem.
@Terda: a "gond" most éppen abból van, hogy jelen esetben egy nem magyar szeretne magyar válogatott lenni

és erről folyik a polemizálás, egyik oldalon a "kit érdekel a nemzetiség, a teljesítmény számít" dolog van, másik oldalon pedig a "számít a nemzetiség" is van.
@1885*: Nekem az a gondom, hogy itt van ez az ember, jó játékos, nem tagadom, meg egy kupa, ami felkészülés a VB-re. Mellé állítom, hogy a jelenlegi törvény alapján nem igazán sanszos az állampolgársága (nem beszél magyarul, annak ellenére, hogy megszeretett itt, ennyi idő alatt azért kialakulhatott volna valami...) és majd tavasszal kapkodhatunk, hogy akkor ki a franc is fog hirtelen összeszokni a többiekkel. Egyszerűen elfogadhatatlannak tartom, hogy válogatott meccsen ilyen játékosokkal kísérleteznek (Martz is volt tán régebben?), amúgy is a honosítások ellen vagyok.

Az meg szomorú, hogy sokan akár egy vietnámi négert is elnéznének akár a válogatottban, ha ennek köszönhetően A csoportba kerülnénk. Nekem megfelelne simán a W csoport is, ha látnám rajtuk, hogy kiteszik a szívüket a pályára a címerért.
@peterszky: értelek én, azért én egy kicsit megalkuvó vagyok, és nekem megfelelne ha Sikorcinnal feljutnánk az A-ba, egyrészt azért ő mégsem "vietnámi..." másrészt, szerintem kitenné a szívét lelkét, na jó Borbás persze jobban :)
@peterszky: Miért,ha egy Cortina sírhatott a magyar himnuszon, akkor miért gondolod, hogy Sikorcin nem teszi ki a szívét majd a válogatottban és miért veszed természetesnek, hogy egy magyar játékos, pusztán azért mert itt született, pedig minden esetben igen?
@cybertronic: Ezt mire kérdezted -arra, hogy Sikorcin anyja magyar? - akkor nagyon el vagy tájolódva - az anyja neve nyugodtan magyar lehet, máshol nem divat a Buznyák Róbertné Hollán Julianna féle agyrém...
szerinem valogatottba vele.a teljesitmenye miatt boven megerdemli.ha nem akarna valogatott lenni,mar reg "lemondta" volna.Majd,ha az latszik a jatekan,hogy nem teszi ki a lelket akkor kezdjetek fikazni.addig nem erdemes.
Itt olvasgatva a kommenteket kaptam egy kepet hogy sokan vannak akik szeretnek a magyar vallogatottba latni Sikorcint es sokan nem...az arany kb fele-fele...az en szemelyes velemenyem az hogy Sikorcin ha magyar anyatol szarmazik akkor en szerintem semmi akadaja hogy a magyar mezt magara oltse...ez azert komoly tema es nem mi leszunk azok akik errol majd donteni fognak...es az is igaz hogy ha Sikorcint behivnak a szlovak valogatottba akkor o gyalog is haza menne ccsak jatszhasson...ez nem azt jelenti hogy a mienkbe nem fog beleadni apait anyait...de nezzuk csak meg a szlovak valogatott keretet visszamenoleg 4-5 evre...ott lehet legalabb 10 olyan jatekost talalni akik magyar felmenokkel rendelkeznek...NA EZEKET KELLENE A MAGYAR JEGKORONGSZOVETSEG VALAHOGY "ATIGAZOLJA" A MAGYAR VALOGATOTTBA... biztos vagyok benne hogy akadna 1-2 jatekos aki szivesen jonne... es neha eljohetnenek erdelybe is szetnezni, akad tehetseges gyerek eleg...megjegyzem a roman valogatott 99 szazalekat MAGYAR jatekosok alkotjak...Hajra Magyarok
Kedvenc magyartanárom azt mondta, hagyni kell az embereket beszélni, mert a hülyeség felszámolja önmagát. Nem volt igaza, de sebaj, akkor még nem volt internet, lehet ezért.
Utoljára, de tényleg utoljára játsszuk végig ezt a témakört, legyen. Nem fogok szó szerint idézni, mert ezt a hányást nincs kedvem még egyszer végigolvasni, de tételesen visszautalok a nyilvánvaló hazugságokra:
1. Sikorcin azért akar magyar válogatott lenni, mert szlovák nem tudott lenni, most pedig itt akar felkapaszkodni, hogy több pénzért jobb ligába szerződjön. Válaszom: Nyilvánvalóan jó példa erre a Szapporóban győztes válogatott szinte valamennyi tagja.
2. Sikorcin elveszi a helyet a magyarok elől. Válaszom: 13-14 csatárhely van a magyar válogatottban, aki ide nem fér be a jelenlegi 50-60-as keretből, az nem Sikorcint kell okolja ezért.
3. Sikorcinnak esélye sincs megkapni a vb-ig a magyar állampolgárságot. Válaszom: Aki ezt állítja, hazudik, számtalan precedens van arra, hogy magyarul nem nagyon tudó külföldi állampolgár magyar állampolgárságot kap. Ehhez még ez új törvény sem kellene.
4. Sikorcin nem magyar. Válaszom: De, magyar, ha így jobban tetszik: MAGYAR. Egyszerűen azért, mert magyar az anyja és azért, mert az akar lenni. Bővebb válaszom: Azok, akik most klubérdekből, családi érintettség okán, álhazafiságból vagy nettó szlovákgyűlöletük miatt fröcsögnek, máskor könnyes szemmel említik a horvát vagy az olasz példát. Olyan nemzetek azok, akik gondolkodás nélkül megadják az állampolgárságot a sajátjuknak, a magukfajtának, mondták eddig. És aztán az első adandó alkalommal, amikor hasonló példa kapcsán lehet egy jót szlovákozni, nemmagyarozni, feláldozzák a magyar állampolgárság szent ügyét ezen az oltáron.
Javaslatom: mindenki nézzem szét a saját családjában, baráti körében, tekintse végig a családfákat, és gondolkozzon el azon, hányan lennének az ismerősök közül magyar állampolgárok, ha a nehéz pillanatokban ugyanilyen gusztustalan hozzáállással találkoztak volna.
Ez a poszt és az alatta gyűlő kommentek jó példát szolgáltatnak arra, hogy miért nem kell hagyni fröcsögni a zajos kisebbséget. Azért, mert bár ebben az ügyben nagyjából 3%-on állnak az ellenzők, mégis úgy tűnik, ők vannak többen, hiszen a csöndes többségnek már hányingere van ettől a témától, és érzi, bármit is fölöslegesen ír, a válasz mindig ugyanaz lesz.
A blogot minősíti, hogy a nektek nem tetsző véleményeket, mégha cizelláltak is, törlitek!
Gratulálok!
@Nem korrekt: Igen, ez is a blogot minősíti. A provokatív, hazug, mást gyalázó kommenteket törökjük. Köszönjük az elismerést.
Cél az Elit osztály áprilisban, de nem mindenáron!

Ne tévesszük össze a válogatottat egy klubcsapattal.
Csapatnyi idegenlégióssal lehet bajnokságot, kupát, nemzetközi tornát nyerni, de egy válogatott a NEMZETET képviselje.
Tudom, nem erre megy a világ, de nem biztos, hogy a nagy globalizáció begyűrüzése a Sportba elfogadható.

Azért remélem ez a Sikorcin ügy nem fog Nagy Laci féle évekig tartó huzavonává alakulni.

más: VB bérletek mikortól lesznek?
@potocsi: amúgy mi köze van annak a globalizációhoz, ha egy magyar anya fia a magyar válogatottban játszik?
@F. Kapus: Kicsit talán későn szóltál közbe, de mindenképpen igazad van és remélem, a későbbiekben is vigyázod a blog szellemiségét.

Kedves Ladislav!

A jégkorong szerető többség szívesen lát és veled együtt fog örülni, ha jól szerepelsz a magyar válogatott színeiben.

Sok sikert!
@F. Kapus: azért jól összemosol dolgokat

1; Sikorcin azért akar magyar válogatott lenni, mert szlovák nem tudott. Ha beférne a szlovákokhoz soha nem is került volna Magyarországra. az viszont igaz, hogy azért mert magyar válogatott lesz nem fog automatikusan több pénzt keresni, meg jobb ligába kerülni

2; forgathatod, ahogy akarod, de egy helyet elvesz. és mondjuk Dubekkel már kettőt. Martzzal pedig már hármat. és hol a határ? amúgy szerintem ez elvi kérdés, akarunk-e légióst látni a magyar válogatottban? én nem szeretnék, a többség valszeg igen. persze felfoghatjuk úgy is az egészet, hogy "Magyarországot képviselő válogatott" és nem úgy, hogy "magyar válogatott".

3; valóban simán megkaphatja, lásd pl Perez a kéziseknél. de szerintem ez egy nagyon rossz gyakorlat, és szerintem felháborító, hogy azért mert valaki jó sportoló előnyt élvez mondjuk egy kárpátaljai magyar informatikussal szemben, aki mondjuk szintén nagyon jó a saját szakmájában. és akkor talán itt érdemes megemlékezni a rossz emlékezetű dec. 5.-i népszavazásról is...

4; Dubek és Sikorcin olyan szinten magyarok ,hogy annak ellenére, hogy állítólag magyar mindkettőjük édesanyja, hosszú évek óta itt játszanak, és mégse nem tudnak magyarul. A WC-n a szlovák zászló is ott diszelgett a mezükön, Sikorcin pedig maga nyilatkozta a nyáron, hogy nem tudja, hogy mi lesz, ugye a szlovák törvények miatt. Azaz fontos neki a magyar válogatott, de ha ezért buknia kellett volna a szlovák állampolgárságot akkor már nem lett volna annyira fontos neki.
én nem is igazán értem miért akarod bizonygatni, hogy Sikorcin magyar. azokat értem, akik azt mondják, hogy tökmindegy a nemzetiség, a lényeg a teljesítmény, amivel segitheti a Magyarországot képviselő válogatottat, minden más csak ezután jön.
@F. Kapus:
A magyar Anya az tuti? vagy csak megtanult magyarul?
Ha igen, mea culpa, de akkor meg azt nem értem, hogy hogy nem tud Sikorcin magyarul?
Talán nem lenne nagy kérés, ha közvetlen magyar felmenői vannak, hogy ha nem is ízesen, de beszélje az anyanyelvét!

Globalizációhoz egy kérdés: német labdarúgó válogatott, a török Özil a németeknél, a szintén török Altintop a törököknél, mindketten Németországban születtek
melyik a szimpatikusabb?
@E9+2: Na, már megérte ennyit írnom, neked meg ennyiszer visszajönnöd, nagyon sok mindenben egyet értünk. Komolyan.
@F. Kapus: pedig ezt a hsz-t bőven törölhetnéd, hisz az általad törölt hozzászólásokban sem írtam mást, mint itt. nem is értettem, hogy miért lettek törölve. mondjuk jókat röhögtem rajta, meg igazából már tippelgetük, hogy melyik hsz mennyi időt fog megélni :-)

lehet, hogy sokmindenben egyetértünk, bár én ezt nem látom, de az biztos, hogy az alap dologban nem.

szerintem Sikorcin (és Dubek is) szlovák és ezért nincs keresnivalója a magyar válogatottban.
szerinted pedig magyar, és mint ilyen játszhat is a magyar válogatottban

azért mondjuk nem tudom mit szólnál, ha mondjuk Eade, Vychodil, Dubek, Novak, Sikorcin és Mamic, Fisera, MacSweyn,Sabol,Kiricsenko sorok szerepelnének a válogatottban
@E9+2: ez rémálom lenne, mégha sokan közülük tudás alapján be is férnének :(

ui: jobb ha nem adsz ilyen ötleteket, mert vmi funkcionárius az MJSZben még a végén ráharap
@E9+2: Szerintem magyar az, aki annak vallja vagy érzi magát, aki az akar lenni, aki magyar állampolgár, akinek vannak magyar rokonai. Fontos dolog a nyelvtudás is, nyilván meg is fog tanulni. Ám csupán ehhez fűzni az elfogadottságot nonszensz, egyrészt ugye a történelmi magyar hősök s a többik a jó ellenpéldák, másrészt egyik párizsi haverom, aki a magyar matematikusok iránti tiszteletből megtanult magyarul.
Nem gondolom, hogy az utolsó bekezdésben felsoroltak közül Sikorcinon, Dubeken és Vychodilon kívül bárkinek is magyar felmenői lennének, de ha igen, és az aktuális szövetségi kapitány szerint beférnek, tőlem jöhetnek.
@F. Kapus: azért mondjuk a történelmi hősöket, ha lehet ne keverjük ide. mert ugye voltak itt példának citálva a 48/49-s szabadságharc nem magyar nemzetiségű hősei, na de Ők az életüket adták Magyarországért

míg mondjuk Sikorcin a szlovák állampolgárságát se adta volna érte...

és szerinted Sikorcin magyarnak érzi magát? a szlovák zászlóval díszített mezében? vagy a nyári hezitálásának a tükrében?

szerintem Sikorcin csak ki akarja aknázni a magyar válogatottban rejlő lehetőséget, azazhogy a sport karrierje még teljesebb legyen, és legyen esélye egy A csoportos vébén való szereplésre. És ezért mindent meg is fog tenni, tehát én attól nem tartok, hogy majd alibizni fog a válogatottban. de ez nem a nemzeti színeknek, a magyarságának vagy Magyarországnak fog szólni, hanem saját magának. persze ebből profitálhat is a válogatott, de ha egyet beengedünk, akkor hol a határ?

és a felsorolt emberek pont annyira gondolják magukat magyarnak, mint Sikorcin vagy Dubek.
@E9+2: Nem szerettem volna, de : ki a fészkes nehézség akarna idejönni a "nagy kánaánba", amikor úgy vagyunk, ahogy? A béka alfelét nyaldossuk gazdaságilag és mindenhogy másképp is, a szellemi szárnyalásainkról már nem is beszélve!
Nem kell mindenkit szarozni... F.Kapus jól szólt! Uff, én beszéltem! Hagyjuk abba!
A Telenor Kupára Kedvezményes Szállás Lehetöséget biztosít a JANCSÁR HOTEL érd 0622/514-524!
A JANCSÁR MINDIG VÁR
@blokkoló: Kösz, de Érd messze van Fehérvártól.
@budapestijeti: ne hagyjatok abba sracok.bepakoltam a vacsim a gep ele :)
uff:nem tudja valaki,honnan lehet szurkoloi dobot szerezni?
@B-mac: Hangszerboltban próbáltad már?
@B-mac: gyere a Telenor kupára és vedd el InfernOtól.
www.youtube.com/watch?v=Bup7UFubyuk
@potocsi: "Globalizációhoz egy kérdés: német labdarúgó válogatott, a török Özil a németeknél, a szintén török Altintop a törököknél, mindketten Németországban születtek melyik a szimpatikusabb?" - Mehmet Scholl
@E9+2: "forgathatod, ahogy akarod, de egy helyet elvesz. és mondjuk Dubekkel már kettőt" - Kitől? A náluk jobbaktól, vagy rosszabbaktól? Lényeges kérdés!
@F. Kapus: a legfrappánsabb az lett volna, ha a kommented után lezártátok volna a témát! A hülyeség láthatóan nem akarja felszámolni önmagát!

Mindenkinek azt kívánom, hogy áprilisban, a sorsdöntő olaszok elleni meccs után a csarnok zengjen a Szikigóóól-tól, amit a Ria-ria Hungária kövessen...hajnalig!

Kedvenc válogatottbeli sorom lenne az Enafatti, Sille, Dubek, Sikorcin, Holéczy

A "LEGNAGYOBB" véleménye is ez volt: "Korábban már javasoltam a szövetségnek, hogy keressenek külföldön élő, de magyar származású hokisokat, akik erősíthetnék a magyar válogatottat."
@B-mac: egy korábbi bejegyzés alatt már volt, LBogár kolléga említette facsipesz-nek, hogy: "dobot készít: Kiss József, 30/223-0649 A címe: 20.ker (Erzsébet) Szolyva u. 9." Remélem sikered lesz!
Ezt a sok magasröptű hozzászólást!
Történelmi fórum ezitten?
A magyar női kézi válogatottból néhány beszédes név: Herr, Görbicz, Pálinger, Kovacsicz, Mehlmann, Szamoránsky, Szucsánszki, Vérten. Természetesen mindannyian MAGYAROK, csak azt akartam jelezni, hogy egy sok nemzetiségű, asszimilálódott lakossággal rendelkező térségben élünk, ahol sokkal több a közös, mint ami elválaszt bennünket.
Számtalan magyar nagyságot hozhatnánk fel, akik alig, vagy gyengén beszéltek magyarul,pl.: wikipédia, "1870. és 1873. között Liszt magyarul tanult. Nyelvtanára Vadász Zsigmond piarista szerzetes, gimnáziumi tanár volt. A zeneszerzőnek soha nem sikerült tökéletesen megtanulnia magyarul, azonban könnyebb szövegeket el tudott olvasni és sok mindent megértett, ha elég lassan beszéltek hozzá." A 48/49-es tábornokok, vezetők is leginkább németül tudtak egymással szót érteni, de ez másodlagos volt. A legismertebb magyart is Purczeld-nek hívták, mielőtt Puskásra magyarosított volna. Nem vagyok a honosítás támogatója, értelmetlen, amikor osztrák kínaiak verik a magyarokat asztaliteniszben, de a Kárpát-medencében ennek a kérdésnek, 1000 év keveredés után nagyon kis jelentősége van.
süti beállítások módosítása