HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyar párharc az EWCC-ben is

2010.10.29. 14:34 Hblog

Ma kezdődik az ausztriai Sankt Pöltenben a női bajnokok selejtezője. Két csapattal is érdekelt a magyar női mezőny, a címvédő UTE Marilyn mellett az idei szezontól a fiúkhoz hasonlóan nálunk is induló román bajnok HSC Csíkszereda is ebben a csoportban érdekelt.

A másik két résztvevő az osztrák Vienna Sabres és a szlovák HC OSY Spisská Nová Ves. Az osztrákok régi ismerősök, korábban az EWHL-ben játszottunk is egymás ellen. A bécsiek ma is ebben a ligában játszanak, vezetik a mezőnyt. A tornára Salzburg elleni idegenbeli győzelemmel indulnak. Csapatuk kétségkívül legnagyobb csillaga a kanadai Samantha Hunt, aki az EWHL-ben 7 mérkőzésen 22 gólnál és 12 gólpassznál jár. Mellette is számos kitűnő hazai és külföldi játékos van a csapatban. Az iglóiak lehetnek a bécsiek legnagyobb ellenfelei. Ők a szlovák női hoki harmadik számú képviselői, hiszen a Slovan Bratislava és az MHK Martin éppen az EWHL-ben játszik.

Az UTE Marilyn az MTK elleni vereséggel, a csíkiak négy magyar bajnoki mérkőzéssel, közte két győzelemmel és két vereséggel melegítettek a tornára. Az újpestiek honlapja hosszú előzetest közöl, esélylatolgatással, interjúkkal. A selejtezőcsoport honlapját erre a linkre kattintva érik el, az eredményeket remélhetőleg gyorsan közzéteszik.

A menetrend:

október 29. péntek
16:00 Spisská Nová Ves–Csíkszereda
19:00 Vienna Sabres–UTE-Marilyn
október 30, szombat
16:00 UTE-Marilyn–Csíkszereda
19:00 Vienna Sabres–Spisská Nová Ves
október 31, vasárnap
16:00 Spisska Nova Ves–UTE-Marilyn
19:00 Vienna Sabres–Csíkszereda

30 komment

Címkék: nők csíkszereda ute marilyn női jégkorong ewcc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jv oldalon is érintve van kicsiny hazánk.... a bolzanoban zajló EWCC tornán Gérnyi Kata fúj középen! hajrá!
természetesen szorítok az UTE Marylin és a HSC Csíkszereda csapatának sikeres szerepléséért is! hajrá!
Spisska Nova Ves SC Miercurea Ciuc 12:1 (1:1, 0:5, 0:6)
Rossz így látni a városneveket.
@Rock me Amadeus: A hivatalos oldalon írták így az eredményt. Sajnos a harmadok eredményeit felcserélték.
"Két csapattal is érdekelt a magyar női mezőny, a címvédő UTE Marilyn mellett..." - ez ugye nem azt jelenti, hogy az UTE Marylin sportágtörténeti sikert elérve nyerte meg tavaly az EWCC-t?

Megnézve az EWHL honlapját azt látom, hogy ott játszik a Team Netherlands - gondolom ez a holland válogatott. Még ott van a Terme Maribor is, ők meg a szlovén válogatott gerincét adhatják.

Februárban viszont a válogatott Hollandia, Belgium, Szlovénia, Horvátország, Ausztrália társaságában játszik. Az esélylatolgatást másra bízom, de érdekelne egy bővebb cikk... (!)
Vienna Sabres–UTE-Marilyn 17-0
Szép volt lányok! Ez a mai valóság!
Mindenki vonja le a megfelelő konzekvenciát a továbbiakra! És ők alkotják a válogatott gerincét! Vicc!
Jó magyar szokás szerint, ismét ausztráliai vb jutalomutat szerveznek néhány levitézlett öreglánynak!
@Iceblack:

Kedves nevét nem vállaló nőihoki rajongó!

Bizton állíthatom, hogy bármelyik másik magyar női csapat hasonló eredményt ért volna el! De nem is ez a lényeg! Hihetetlennek tartom, hogy a jelen helyzetben, amikor annyian dolgoznak azért, hogy a női jégkorongozás feljebb tudjon lépni, amikor a lányok sok mindent félretéve, a saját költségükön dolgoznak azért, hogy jobbak legyenek, és egy a magyar női csapatoktól független szövetségi kapitánnyal dolgoznak együtt, még mindig van olyan, aki csak és kizárólag rosszindulatú megjegyzéseket képes tenni. Nehéz lett volna valami bátorítót írni a szerencsétleneknek, akik ezt elviselni kényszerültek?
Láttam a meccset, és elmondhatom, hogy mindent megtettek a lányok, de sajnos sok hiba csúszott a játékukba. 17 biztosan :-)

A lányoknak sok sikert a továbbiakra!
Neked pedig szép álmokat! :-)
@Iceblack: Legfeljebb kibasznak innen: irigy féreg vagy.
@Iceblack: Szerintem próbáljunk konstruktívak lenni. Mondj neveket, akik nem tagjai a keretnek és ki kellene vinni őket szerinted Ausztráliába.
@Iceroadtruckers: válogatott gerince... nézd már végig a többi csapat névsorát, jóval összetettebb az a válogatott, eltelt pár év, fel kell ébredni.

Amúgy kitartást a vereség után és sok sikert a következő derbikre!
@kerusz: Legyünk konstruktívak! Amúgy én nem azt mondtam kit kéne, hanem hogy kit nem kéne! Ha női hoki világában dolgozók ezt nem látják, az őket minősíti! De az elgondolkodtató, hogy nem kerülnek behívásra még a bő keretbe se jelenleg is aktív 50 szeres válogatottak (Darányi, Kálmán) , miközben mindenkit behívtak aki részt vett az U18as szöv. kapitány (Gömöri) által, nyáron szervezett fizetős edzőtáborban!
Modjuk, hogy őt kinevezte ki a felnőtt szöv. kapitánynak arról tényleg nincs fogalmam, mindenesetre érdekes, hogy semmiféle nyilvános pályáztatás nem történt!
Elgondolkodtató az is, hogyan cserélt helyet egyik napról a másikra a kapusposzton a Modla-Kapolyi páros a válogatott keretben - előbbi kárára - miután Modla eligazolt az UTEból, Kapolyi meg odaigazolt.
A válogatott keretében jelenleg is van olyan játékos, aki a kötelező teszteket el se végezte!
Annak ellenére, hogy mindenki - én is - a magyar hoki sikeréért szurkol, igazán alap lenne, hogy a sok jólértesültek válaszolgatás helyett kicsit körbenéznének a női hoki belsőbb köreiben. Már ha módjuk van rá!
Van még tovább! Mondjam még? :))
A 17 akkor is 17!
És ez várhatóan nem lesz egyedi a válogatottnál sem!
Hogy mennyire van támogatva a magyar nöi hoki azt nem tudom,de a leirtak alapján elég gyengén.
Ma kimegyek az UTE-CSIKSZEREDA meccsre,hogy kinek fogok szurkolni nem árulom el,nyerjen a jobbik!!!
Hajrá Magyar és Székely nöi jégkorong!!!
@Iceblack: Igazán konstruktív elmére vall, ha valaki levitézlett öreglányoknak titulálja a keret egyes tagjait, majd ugyanebből a keretből hiányolja Darányit és Kálmán Zitát... Gondolkodni szoktál, mielőtt leírsz valamit, vagy végülis névtelenül nem számít?

Darányi amúgy a 2008-as VB előtt (három nappal) lemondta a válogatottságot. Ha esetleg nem tudnál az esetről, te kis jólértesült Anonimus.

A magyar női hoki sikeréért te legfeljebb akkor szurkoltál, amikor érdekelt voltál a válogatottnál. Amúgy teszel rá nagy ívben, téged a saját csapatod érdekel egyedül, hívják azt akár MTK-nak, akár máshogy.

Jah, és a Gömöri-stábról kellő tisztelettel beszélj. Több jóakarat, szakértelem és igyekezet van egyetlen hajszálukban, mint amiről te életedben egyáltalán hallottál. A Modla-Kapolyi párhuzamról amit írtál, egy vicc. Bölcs a mondás, mely szerint "ki mint él, úgy ítél"... Ha jellemes ember volnál, a sok mocskolódás után legalább a nevedet leírtad volna.

Murai Norbert
Bálna
@Ilthis.:
A válogatott gerince kifejezést nem én használtam.

@Iceblack:
Ha annyira odavagy a női hokiért, nem lennél ilyen rosszindulatú. Valószínűleg te magad vagy a lányod nem került be a bő keretbe sem. Nem fogok egyesével válaszolgatni a feltett vagy fel nem tett kérdéseidre, de ha jobban ismernéd a körülményeket eszedbe sem jutna, hogy ezeket leírjad.

Azt gondolom, hogy az, aki a magyar jégkorongot szereti, és ezen belül a nőket is szereti, mind azért szorít, hogy a magyar jégkorong feljebb vagy előrébb lépjen. A válogatott szövetségi kapitány kinevezésének felelőssége a szövetségé.
A válogatott keret kihirdetésének felelőssége a kapitányt terheli. Nem gondolom, hogy egyik vagy másik felelőtlen lenne és ezt gondolni nagy merészség és pofátlanság, nem mellesleg hozzá nem értés.

Erről ennyit. Lányok! Nektek szorítunk! Ügyesek legyetek, és mutassátok meg a hitetlenkedőknek, hogy nincs igazuk! Hajrá Magyar Női Jégkorong!
@kapusLaci: indulj időben, nem a Megyerin van a meccs:)
@Iceroadtruckers: bocsánat, valóban nem neked akartam címezni, hanem Iceblack-nek.

Még annyival kiegészíteném, hogy százezres nagyságrendű fejenkénti zsebbenyúlásnál kissé túlzás jutalomútról beszélni... no mindegy...

Továbbá nem lennék éppen a szövetségi kapitány helyében sem, amikor ki kell jelölni az utazó keretet. A 2-3 évvel ezelőtti helyzethez képest nem kis számú játékosállomány szaladt itt össze ill. nőtt fel.
Talán az lenne ésszerű, ha odaállítanánk egy fiatal csapattal, akik körbekorizzák a mezőnyt, de ne feledkezzünk meg azokról sem, akik tizen-x év alatt kitaposták az utat nem éppen mai körülmények között, sokszor nagy pofonokba szaladva. Többeknek valószínűleg ez lehet az utolsó VB szereplésük. Szerintem megérdemlik...
Azt meg ne felejtsük el, hogy az ifjú nemzedék elég szép jövő előtt áll, esélyük van a legjobbak közé érni, tehát előttük a lehetőség még nagyon sokáig adott.
Emlékezzünk csak vissza, amikor a fiúk keretén ment a vita a svájci A csoportos VB előtt. Ott sem volt könnyű helyzetben a szakmai stáb, hogy kiket vigyenek és bizony kaptak olyanok is lehetőséget, akiknek soha többet nem adatik meg, megérdemelték, ők küzdöttek meg érte.
Visszatérve a lányokhoz, végre újra lesz VB, ki tudja mennyit kell várni a következőre...
Biztos vagyok benne, hogy ha mondjuk valami közelebbi helyen lenne a VB, akkor lehet nem volna akkora felháborodás egyesek részéről, hogy kit hívtak be és kit nem a bő keretbe, mert pont nem érdekelné, itt inkább a hely egzotikussága miatt van ez a cirkusz szerintem. Csak, hogy a hazai rendezésű VB-t se felejtsük ki, szerintem a címeres mez sokkal fontosabb és többet ér holmi klubérdeknél vagy személyeskedésnél.
@Ilthis.: Azt se felejtsük el továbbá, hogy az IIHF szabályai szerint 18 év felettiek vehetnek részt a felnőtt női VB-n, illetve külön szabályokban rögzített engedélyek beszerzése után olyanok, akik betöltötték a 16. életévüket legkésőbb a VB nyitónapjáig.
@kerusz: köszönöm a kiegészítést!
Mai eredmények:
UTE Marilyn- HSC Csíkszereda 6-0 (2-0, 1-0, 3-0)
EHV Vienna Sabres - HC OSY Spisska Nova Ves 11-0 (2-0, 4-0, 5-0)
Gratulálok a tegnapi győzelemhez!!
A vitába kívülállóként nem kívánok beleszólni. A kívülállót úgy értem, hogy egyik csapat tagja sem vagyok, habár jómagam is játszottam. Viszont szivesen meghallgatnám mindkét felet, aztán majd inkább maradok az arany középútnál.

Mivel a VB előtt kezd paprikás lenni a hangulat, így van egy olyan sanda gyanum, hogy sajnos most talán még könnyebb lesz kijelölni azt a keretet, ez pedig nem jó :(
Amikor elkezdődött a bajnokság és nézegettem a jegyzőkönyveket, bizony sok dolog meglepett...

De azt magyarázza meg nekem valaki, hogy mi olyan indok vagy érdek fontosabb attól, hogy valaki ne menjen el a válogatottba vagy épp azért dobjanak ki valakit a csapatából, mert el mert menni? Ez annyira nonszensz számomra. A szememben a címeres mez az egy olyan fogalom, ami független kellene legyen a klubok közötti ellentétektől.
A problémákat rendezzétek le iszapbírkózásban, de ez ne menjen már a válogatott kárára! Ez senkinek sem jó, de legfőképpen a fejlődésnek indult magyar női hokinak nem.
Sajnálom, hogy kárba veszett a hosszú hozzászólásokba fektetett energia.
@kerusz: Én kifejezetten örülök neki, mégha az enyém is volt a hosszú hozzászólás.

Amúgy a lányaink felhívták a figyelmemet az engedékeny okos ember és a szenvedő szamár alkotta mondásra. Ennek értelmében innentől nem reagálok az értelmetlen és rosszindulatú beírogatásokra.
Spisska Nova Ves (Igló) - UTE-Marilyn 3:1.

A lányok ma hihetetlen nagyot küzdöttek, két harmad után 1:0 volt az eredmény, megpróbáltunk nyerni, helyette kaptunk kettőt. Szépítő gólunkat az 59. percben emberhátrányban, egy egész pályás szólót követően szerezte Ida Zeline Lien. Nagyon szép volt, örülök, hogy láthattam ezt a meccset!
@Bálna_: Gratulálok a lányoknak! Hiányoztatok ám az összefogás napjáról, de így igazolt a hiányzás!
gratulálok a lányoknak:)
az biztos hogy az öregebb lányok kitaposták az utat..de már sok tehetségesebb egyén tűnt fel a válogatott keretében. Az utolsó edzés a válogatottban elég szánalmas volt. A felnőtt játékosok az csak estek keltek a pályán.Eddig a válogatott nagy jó dolog volt,most már kevésbé.Itt az a lényeg hogy legjobbak kerüljenek be és nem az hogy akiket jónak találunk vagy éppen melyik csapatba játszik,melyik edző kegyeltje.Az öregebbeknek elkel dönteni hogy játszani vagy főzni akarunk.Az u18-as válogatottból már lassan kiesnek a sokkal tehetségesebb ,sokkal tapasztaltabbak játékosok és akkor már az öregeknek nem lesz helyük.

Na most ha a többség ennyire védte a felnőtt válogatottat akkor majd megnézzük hogy Ausztráliába mit fognak művelni. És nem (Rónai,Gasparics,és a többi fiatal eredményei vagyunk kíváncsi hanem Kérnyi és Victor és a többi öreg eredményére. Sok sikert
@Rock me Amadeus: Köszönöm a nevükben is, többen (én is) ott lettünk volna, de St.Pöltenből nem nagyon lehetett megoldani :)
@hoki1995: a válogatott egy csapat. Nem értem, miért, kinek jó, ha külön nagyítóval nézzük a 20 éven aluliakat és külön a főzőtanfolyamosokat. Szerintem, ha Rónai Alexa fog egy gólt lőni, annak az öregek ugyanúgy örülnek és mondjuk Alexa se szomorkodni fog Victor Zsuzsi góljánál, ebben biztos vagyok.
Nem kellene megint szakadékot ásnod a fiatal és a náluk idősebbek közé. Majd Csaba és Buci eldönti, kik fogják alkotni azt a csapatot, akik megpróbálnak együtt helytállni odakint.
@Esztör_11: na akkor hajrá;) sok sikert.
"Majd Csaba és Buci eldönti"
vagy inkáb a szemetesvödör ;)
"A szövetség reagált Nagy László levelére"

"... A keret összeállítása a szövetségi kapitány kompetenciája. A világ legjobbjai között azok a játékosok képviselhetik a magyar színeket, akiket kvalitásuk, sportformájuk, emberi tulajdonságaik alapján Mocsai Lajos arra érdemesnek tart, és akik megtiszteltetésnek tartják a címeres mez viselését, vállalva az ezzel járó kötelezettségeket..."

Milyen érdekes válogatási szisztéma?!
Ja, hogy ez a normális? Akik eddig kritikával szóltak hozzá a bloghoz, legalább közelítenek Mocsai Lajos sportszakmai elismertségéhez?
Nem, ugye?! Ezen kellene elgondolkozni!
süti beállítások módosítása