HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nyerni szeretnénk ma este Klagenfurtban

2010.10.26. 13:56 F. Kapus

"Úgy indultunk útnak, hogy nyerni szeretnénk ma este Klagenfurtban. Az akarattal és a hozzáállással maximálisan elégedett voltam vasárnap. Ha a csapat játéka ugyanúgy működik majd, mint a Ljubljana ellen, akkor nagyon meg tudjuk keseríteni a listavezető életét is." Énekes Lajos edző azt is hozzátette, hogy változatlan sorokkal és ismét Tommi Satosaarival a kapujában lép jégre Klagenfurtban a Sapa Fehérvár AV19.

"A finn kapussal kezdünk, reméljük, vele is fejezzük be a meccset. Jól védett vasárnap, megadta a csapatnak a kellő tartást. Ha a védekező munkánk pontossága előtérbe tud kerülni, és továbbra is kevés hibával látjuk el a feladatokat hátul, akkor lesz esélyünk a pontszerzésre még Klagenfurtban is.

A védekezés jól működött a Ljubljana ellen, mindkét kapott gól szerencsétlen körülmények között esett. A siker titka az volt, hogy az első sorunk ismét sok gólt tudott ütni. Az előrejátékunkkal eddig sem volt nagy probléma, sőt sokszor jól ment. De ez mit sem ér, ha a kialakított helyzeteinket nem lőjük be. A rapszodikus befejezések miatt sokszor hátrányt szenved csapatunk, a kihagyott helyzetek visszaütnek.

Vasárnap sajnáltam a másik két sort, akik nem tudtak eredményesek lenni, mert ők is mindent megtettek a sikerért. Sokat dolgoztak, jó úton járnak, de még nem sikerült gólt elérniük. Biztosak lehetünk abban, hogy ez az átok is megtörik előbb-utóbb. Kifejezetten motivált társaságot láttam legutóbb, és ma is ilyenek leszünk, biztos vagyok benne.

Annyi változtatást tervezek, hogy több emberrel szeretném lejátszani a klagenfurti meccset. A negyedik sor is lehetőséget kap terveim szerint, és nemcsak hat hátvédet használunk majd. Orbán Attila az Olimpija elleni mérkőzés elején nem kapott lehetőséget, mert Hegyi Ádám kezdett Ackeström mellett. Amikor Hegyit kiállították, akkor Orbán nem tudta a játék ritmusát úgy felvenni, ahogy vártam, Hegyi jobban benne volt a mérkőzésben, ezért játszottunk végig három bekkpárral. Ennek a mai mérkőzésre vonatkozó következménye nem lesz, természetesen továbbra is számolok Orbánnal."

Megérkezett a csapat új svéd centere, aki kedden a farmcsapattal jégre is ment. Eric Johansson szerdán kapcsolódik be az EBEL-keret munkájába. Mihály Árpád kezéről hamarosan lekerül a gipsz, elkezdhet dolgozni. Egyelőre csak korcsolyázhat és biciklizhet, kell 3-4 nap, mire ütőt vehet a kezébe. Nem valószínű, hogy már ezen a héten játszhat. Jobb Dávid válla rendbe jött, kedden ő is részt vett a farmcsapat edzésén, ha minden rendben lesz, az is elképzelhető, hogy az UTE ellen játszik este.

A Fehérvár még nem nyert az EBEL-ben a Klagenfurt otthonában. Ez most sem lesz könnyű feladat, a KAC 4 pontos előnnyel vezeti a tabellát, 14 meccséből 11-et megnyert, és a három vereségből kétszer is pontot szerzett, azaz csak egy meccset vesztett el hatvan perc alatt, a 4. fordulóban Linzben kapott ki 4-1-re. Az első körben pontot szerzett ellenük a Fehérvár, a hosszabbításban nyert Magyarországon a KAC 6-5-re. Emlékezetes volt az a találkozó, nemcsak Mihály Árpád kiállítása miatt, hanem mert 1-4-ről, majd a vége előtt 4-5-ről is visszajött a magyar bajnok.

74 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem sok minden szól mellettümnk, így ez ismét egy remek lehetőség az újabb csodához. Álljunk hozzá úgy, ahogy Salzburgban: legyen meg a becsületünk, amikor lejövünk a végén a jégről. Persze azt sem bánnánk, ha az eredmény is az ottanihoz hasonló lenne. :)
Hajrá Volán!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Sok sikert , nem sok csapat távozik győztesen Klagenfurtból ( szerintem mi sem fogunk,de ne legyen igazam)Jó lenne ha a többi sor is felnőne bizonyos szintig az első sorhoz, mert csakis akkor lehet (a jó adag szerencse mellett ) esély a győzelemre.Még 1 dolog szól mellettünk,az Ebel kiszámíthatatlansága.Szerintem ehhez hasonló hoki bajnokság nincs európában,ahol ennyire nem számít,hogy ki a pálya választó,hol áll a tabellán , első e vagy tök utolsó,a pillanatnyi forma a sporik,és a szerencse dönt,remélem most a javunkra.
@Raon: Dehogyis nem! Az, hogy nem csak a Dallas, de minden sorozat megszakad egyszer.
Tehát:
Reszkess Klagenfurt, mert jön a "fehérvári cunami"!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Mi történt Mihály kezével? Esetleg ha valaki tudja megkérem, hogy írja meg.
Melyik TV adó közvetíti a meccset? Vagy Online hol lehet megnézni?
Este A farm mecset megnézzük az új centert, elvégre ő nincs bent az "átkozott" 15- ben
@benö51: Szerintem nem fog játszani,csak edzett a farm csapattal, de attól még este szurkolj a kis volánnak:))
@exL:1: Pedig jó lenne látni
Sajnos 3-4 gól van a két csapat között, bár a Salzburg meccs előtt is ezt éreztem. Az egy pont is óriási bravúr lenne, nehéz hetünk lesz, remélem az edző és az új center még jobban felrázza a brigádot!
Ütközzünk, korcsolyázzunk, tüzeljünk sokat!
@Raon: Egyetértek. Ha a csapat nem is nyer, de a szurkoló azt látja, hogy a jégen meghalt mind, akkor a szurkoló örül, és neki az elég.
Legyen úgy fiúk, ahogy szeretnétek, hajrá Sapa Fehérvár AV 19 Remélem ma a szerencse is mellétek szegődik:)
@banyszi: ha valaki tud online kozvetitesrol nagyon megkerem irja meg koszi elore is
@J.RAMSTEDT: bocs elméláztam, de már itt van előttem mindkettő:)
Hát, ez a 17-4-es kapuralövés oda határeset...
@Raon: Pont ezt akartam írni én is. Altatjuk őket...
@Raon: meglátod mindjárt felébredünk:) remélem...:)
@Raon: abból a négyből egy kapuvas volt, legalább is a laola szerint... reméljük pattan még befele is...
Legyen igazatok, szerintem az 1-0 szép helytállás, pláne ilyen arányok mellett. :)
Nafrancba... 2-0 és kiállítás nálunk.
Zig-zag Medvescsak...:D Remélem a macik feltámadnak, mert különben megint utolsók leszünk...
OK, asszem itt a vége... :(
És Bigit még ki is küldték...
valami nagyon nem stimmel a közvetítéssel... a 44. percre írják a gólt, de még a második harmad megy, plusz nem volt szünet... Mi van???
Mondjuk a Kac eddig átlagban több, mint négy gólt lőtt meccsenként.
@advocatusdiaboli: na azért! javították... nem mintha számítana...sajnos...:(((
3-0. Nem kapus kérdése ez gyerekek! Mi van velünk már megint? Miért a jó b..k..a.. nem tudnak véééééédeeeekeeeezniiii könyörgöm???????
Lajos bossként nyilván nem nyilatkozhatta azt hogy kikapni megyünk oda,és cél az, hogy a csapat védelmét ismerve ússzuk meg 6gól alatt.Az eredmény alakulását figyelembe véve még lehet nyerni klagenfurtba ,igaz nem a jégcsarnokban hanem este a helyi kaszinóban.
3. sor hozza a gólokat, csak sajnos nem nekünk.
gólt lőttek a macik, még a végén mázlink lehet... Ha már nyerni nem tudunk...
Édes istenem, 25-5 a kapuralövés... mi lehet ott. 42 lövés két harmad alatt! Ennyi nekünk egy egész meccsen nem szokott összejönni!
Legalább a kicsiknek megy, ott 2-0 ide :)
öööö... 42-9 (!!!) a kapuralövés!!! Nem nekünk... ez azért elég durva!!! így azért mindjárt másként fest a 3 bekapott gól...
@Raon: megint egyfelé jár az agyunk... Nem akarlak ismételni, csak megtréfált a blogmotor...
@exL:1: nem azt nyilatkozta, hogy nyerünk, hanem azt, hogy szeretnénk és ez igaz nem?:)
Nem szeretnék senkit megbántani, de úgy kell nekünk az új edző, mint falura a villany! Már várom, hogy kézbe vegye a csapatot!
Hegyi, Benk, Fekete 3 kapott gól, Roger, Oszi, Krajnc 2... azért ezek is elég beszédes adatok sajnos (főleg az eddigi formák ismeretében).
@advocatusdiaboli: tréfának jobban örülhettünk volna :(
Kell az az edző, nem vitás!
@Raon: bár Benk itt kilóg, ő mostanában egész jól ment
Palkó beköszönt, plusz egyenlítettek a macik!!! :)
Vezetnek a macik!!! Zig-zag Medvescsak!!! :D
@advocatusdiaboli: nah, ez nagyon kellett, a becsületgól most legalább megvan :)
mindjárt jön Godó is!
Jaj de szép, na még egyet Palkó a mesterhármasért:) Kicsit sem vagyok telhetetlen:)
@banyszi: való igaz,de gps koordinátát sem adott meg arra a helyre ahol nyerni szeretne ,így lehet a jégcsarnok is( bár az eredményt nézve 5ös lottó telitatlálatra több az esély) és lehet a kaszinó is:-)
Krisztián beindult! Mindjárt egyenlít...
2 harmad védekezés, 1 támadás
Tyűha! Jó az öreg a háznál! :)
@exL:1: jól van na:) Mostanában nem vagy valami pozitív hangulatban:)
Istenem, de nagy poén lenne, ha bevernénk! :))
@banyszi: igyekszem, igyekszem,veszek be 2 kapszula anti negativust.-))
@Raon: ne álmodj ébren, mikor voltunk mi az uccsó percekben emberelőnyben bármelyik meccsen?:(
@banyszi: tavaly az ob1-ben. Utáltak is érte minket rendesen :))
Fenébe, csak meglett az ötödik...
jó'van visszahoztak a földre...:(
Nem lenne itt semmi gond, csak a hatékonyságon kellene növelni. Ha pl feljavulna 50% körülire, akkor az első hét harmad után mi vezettünk volna:DD

Mellesleg szerintem Klotenben Kanada ellen is többet lőttünk 9-nél...
@Raon: ugye tudod, hogy az EBEL-re gondoltam:) sztem még soha:(
@banyszi: persze, csak próbáltam pozitív lenni :)
Az Ebelben sajnos igazad van.
59:59-nél egyenlített a Linz :(
@Imőcz: még ez is:( szegény embert az ág is húzza:( Nem baj, majd pénteken:)
@banyszi: Így van. Hajrá Volán!
Lassan de biztosan kettéválik a mezőny, az Olimpia, a Volán a Linz és Graz fog itt kapaszkodni a 8.-dik helyért.
Minden rosszban van valami jó is, lehet hogy nem kell a rálátszáshoz a meccs/pont átlag, elég lehet 50 -is.
Mi lett volna, ha az első sor megint meglövi a maga három gólját...
süti beállítások módosítása