HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Steaua mínusz háromról verte a Dabot

2010.10.10. 20:40 Hblog

Most már biztos, hogy a bukaresti Mol Liga csapat a tavalyi alapszakaszgyőztes mumusa. A Dab.Docler nemrégiben kétgólos vezetést adott le hazai jégen, ezúttal pedig már 4-1-re vezetett idegenben, onnan fordítottak sorozatban lőtt öt góllal Georgescuék, a vége 6-5 lett. Nem járt jobban a Csíkszeredában próbálkozó Vasas, a találkozón csupán három gól született, mindet a HSC szerezte, 3-0. A Ferencváros szépen belekezdett a Brassó ellen, a 3-1-es első harmadot azonban két 0-2-es követte, 3-5-nél szólalt meg a duda utoljára. Egyszerű a matek: mind a három romániai csapat győztesen vonulhatott le a jégről a mai fordulóban. A nap negyedik mérkőzésén a Miskolc a Fehérvár-farmot fogadta, és alaposan megszenvedett a sikerért. A forgatókönyv hasonlított a bukarestihez, 4-1-re megléptek Mereteiék, de ők sem tudták megőrizni előnyüket, a sorozatban bekapott ötösre már nem volt válaszuk, 6-4. A Miskolc pontelőnnyel második a ligában.

238 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi a turot foglalkoztok ti Csato Imivel ? nezzetek magatokra es a csapataitokra egyszer ! Az hogy megvert Miskolc parszor vagy dab vagy a tobbi mit jelent ? Egy jo bajnoksagot nem ? nem kellene inkabb oruljetek hogy erosodik a bvajnoksagounk ?
@BenczeAttila58: Hát persze, még fizessenek is azért, hogy a kurva anyjukat szidják, és lecsalózzák őket.
@check: Például azt, hogy gond nélkül lehet pihentetni x meccsen keresztül azokat, akik rossz (játékvezetői) formában vannak. Ehhez kell egy megfelelő létszámú játékvezetői keret, olyan játékvezetőkkel, akiket gond nélkül és bármikor el lehet küldeni meccset vezetni Miskolcra mondjuk (ez este hat órás kezdésnél azt jelenti, hogy ő mondjuk délután kettőtől szabad, ami megfelelő munkahelyet is feltételez). Mert most például az is szempont a JV küldésnél, hogy kit lehet elküldeni egy két órányi autóútra megrendezendő meccsre.

De még sokkal jobb lenne, ha a játékvezetők (tulajdonképpen elegendő lenne első körben a Mol Liga JV-kereténél elérni ezt) meccsnapja úgy telhetne, hogy reggel nem kell menniük dolgozni, és akkor egész nap nyugodtan tudnak készülni az esti "fellépésére".
"Meghalt Mátyás király,
Oda az IGAZSÁG!
Megjött CSATOIMI
Újra van IGAZSÁG!":-)
Ez ami itt megy, tényleg komolytalan.
Olyanok mondanak véleményt, akik nem látták a meccset, fogalmuk sincs, ki, mit tesz fel a hokira és mindezt a tévedhetetlenség ruhájába öltöztetve.
Az hab a tortán, hogy egy Miskolc-SAPA Farm meccsről mindenkinek minden eszébe csak maga a meccs nem. (Tisztelet a kivételnek!)
De majd, ha valakit a meccs is érdekelné, leírom azt is.
@Tillasz: Szerintem Kóger látta a meccset.
@kerusz: Ezt értem, az előző kommentemben hasonlót írtam én is. Ha ezt takarja, akkor nem nagyon értem, hogy miért vannak ellene a klubok.
Az, hogy ki/hogyan/mikorra képes vhova odaérni csak technikai jellegű kérdés szerintem, tudomásul kell venni, hogy Miskolc pl. 200 km Budapesttől és kész. Ezt a dolgot a jv-nek kell vállalnia és megoldania (miután nincs olyan hazánkban, hogy profi jv). Ellenben ha vállalja a dolgot, akkor az elvárás vele szemben is ugyanaz, mint aki 10 km-ről megy és előtte nem kellett dolgoznia. Ez alapvetés. Ne haragudj, de ilyenek mögé nem szabad elbújni. Lehet, hogy újdonság, de vannak a jv-i működésben objektivitások is, ilyen pl. a következetesség vagy a fegyelmezőképesség. Az nem távolság vagy fáradtság kérdése.
@Tillasz: hallgatlak; illetve olvaslak.
az mekkora már, hogy öldöklő csata folyik szájkarate formájában, de ez így van jól:)
@BenczeAttila58: Öreg, amit Te próbálsz népszerűsíteni, az az amatőr játékvezetés. Lehet olyat is, de akkor ne is várj sokat.

A példádban szereplő Miskolc is akkor lépett egy kategóriát feljebb, amikor a csapat amatőrből profivá vált.

Az, hogy Neked lövésed nincs arról, mit keres meg egy játékvezető pl. az UP-meccsekkel, és mennyiben fedezi az a költségeit, ne zavarjon. Hogy fingod nincs arról, hogy a JV-k is maguknak veszik a felszerelésüket, szintén ne zavarjon. Hogy még sosem hallottál arról, hogy maguk fizetik a szezon előtti többnapos, bentlakásos edzőtáboruk költségeit, az nem lényeges. Hogy azért is fizetnek, hogy eleget lehessenek jégen a meccseken kívül, az is csak felborítaná a koncepciódat. Úgyhogy ne is tegyünk ezekről említést.

Nem tűnt még fel, basszus, hogy Magyarországon egyetlen játékvezető sincs, aki meg tudna élni abból, hogy a magyar bajnokságban meccseket vezet?

Évi hány forintot kellene kötelező jelleggel saját zsebből invesztálniuk a játékvezetésbe ahhoz, hogy elégedett legyél?
@csatoimi: Ez így van és benne volt annyi gerincesség, hogy a meccs végén a jegyzőkönyvbe tegyen panaszt a zsűrinél.
Durco játszhat a farmban kedden? Csakhogy ismerkedjen a hazai jéggel, és szokja a fiatal társakat!!
nos végeztem pár számítást a jegyzőkönyvek alapján:
Miskolc hazai meccsein a kiállítási arány:
145:256
ha az 5-10-20 perces büntiket nem számolom akkor:
95:156 - ez kb 30 kisbünti többlet, amit azért sokallok jómagam is, bár nehéz megítélni a dolgokat úgy, hogy nem látta az ember a mérkőzéseket
a kisebb számok a Miskolci, a nagyobbak a vendégek kiállítási percei
A Miskolc idegenbeli meccsein:
93:119 - szintén a Miskolciaké elöl
68:74, ha nem számolom a nagyobb tételeket
a Varjú vezette Miskolci meccseken:
54:135 az összesített kiállítási arány, ami 4 meccset jelent a 13-ból
a hazai meccseikből szándékosan nem a kirívóakat kiragadva a következő volt a helyzet:
Vasas elleni vesztes meccsen volt 12:20+10
a Fehérvár elleni 10:2-n 6:16
Miskolc - Fradi 6.5-n 10:18
Mis-Dab 6:3-n 17+20-20+25

szóval a számok tükrében mindenki ítélje meg a dolgokat úgy, ahogyan akarja, de azt nagyon halkan jegyzem meg, hogy nem csodálkozom azon, ha néhányan ki vannak akadva a bíráskodáson
és ezt Miskolci részről egyáltalán nem kell személyes támadásnak venni, mert nem a csapatuk ellen szól
ha a blogon is közzétett kimutatás az NHL-es átlag felé menne el azt gondolom senkinek sem lenne semmi problémája a játékvezetéssel
/mielőtt bárki betámadna leírom ide is, hogy tudom nagyon jól a DAB idén rohadtul fegyelmezetlenül játszik és szed össze felesleges kiállításokat, tehát nem a saját mundérunkat szeretném védeni/
ha véletlenül 1-2 percet tévedtem volna mialatt összeszórtam ezt a kis statisztikát előre elnézést kérek érte - a lényegi dolgokon azt hiszem nem változtat
@Theutus: Ezt nem veszi senki személyes támadásnak,mert nagyon jól tudjuk milyen a szívó ágon lenni...Az viszont mi,ha nem személyes támadás,hogy vki konkrétan a teljes szponzori körünket lecsalózza és rágalmazza?
@kerusz: azon meg érdemes lenne elgondolkodni a liga klubvezetőinek, hogy fizessenek nagyobb összeget a bíráskodásért
ezzel viszont az lenne a probléma, hogy keményen kérhetnének is érte következetességet, egységes szemléletmódot, stb
egyébként tiszta szívből kívánom a játékvezetőknek, hogy éljenek meg ezen tevékenységükből
nem bántani akartam egyébként őket
@Miskolcifan: Imi nem mondott még csak hasonlót sem, ti olvastátok ki azt a mondanivalójából...
az sem tetszett amikor Imi lecsalózta Varjút - említettem is neki - de az sem tetszik amikor Imit vádoljátok butaságokkal
azonban ha megnézed a hevenyészett statisztikámat asszem elismerheted, hogy pár vendégcsapat vezetője, játékosa, szurkolója, szponzora, akárkije kiakad...
és még egyszer mondom: nem a csapatotok ellen szól, aki ezen dohog
@check: Nézd, ha már a kolléga felvetette a munka után hokizás esetét, akkor induljunk abból a különbségből, amit a Miskolc játékosai mutattak tavaly és idén. Kb. ezt vetítsd ki arra az esetre, amikor a JV nem profi, de legalább annyit megtehet, hogy aznap nem a munkahelyéről esik be meccset vezetni.

Könnyű azt mondani, hogy aki vállalja, az azt is vállalja, hogy meló után megy bíráskodni. Majd kérdezd meg Retyétől vagy Vladótól mondjuk, hogy van-e különbség akkor, ha egy konfliktusokkal terhelt munkanapod után fúj, vagy ha pihenten érkezik a meccsre vezetni. És ha egyszer testületileg nem vállalják, és ezért azt mondja neked a Versenybíróság, hogy a holnapi meccs JV hiányában elmarad...?

A 10 km és a 200 km meg pl. azért érdekes, mert adott, hogy kiknek van játékvezetői vizsgájuk és hol laknak, hol dolgoznak. Hogy érezd, hogy milyen a helyzet: két éve még nem volt egyszerű a teljes fordulók lebonyolítása a MOL Ligában a létszámgondok miatt. Pont ezért fontos, hogy mit lehet biztosítani a JV-k számára.

És persze, igen, nyilván a javuló körülményekhez emelkedő elvárások is kell, hogy tartozzanak.

De az, hogy itt rendszeresen csalóznak (ez az én értelmezésemben szándékos, egyoldalú, rosszindulatú tévedések sorozatát jelenti), mindenképpen nagyon meredek.

Itt van néhány Miskolci játékos tavalyi és idei produkciója. Van köztük első, második, és harmadik soros is.

17. Egri Gergely 12 0 2 2 12 0 2 17 -15 Miskolci JJSE
9. Egri Gergely 13 3 4 7 28 10.7 10 10 0 Miskolci JJSE

8. Láda Balázs 24 3 7 10 37 8.1 18 32 -14 Miskolci JJSE
8. Láda Balázs 13 3 4 7 33 9 13 11 2 Miskolci JJSE

12. Láda Péter 24 0 5 5 46 0 19 29 -10 Miskolci JJSE
10. Láda Péter 13 0 7 7 17 0 8 9 -1 Miskolci JJSE
@Miskolcifan: pl az ellenünk játszott mérkőzés sem az élete meccse volt a soros bírónak (ifj.Sóós)
de azért nem érdemes részünkről a bíráskodásra szót pazarolni, mivel teljesen amatőr hibákból származó gólokat kaptunk és teljesen megérdemelt vereséget szenvedtünk ellenetek
azonban mások érezhetik úgy egy szorosabb meccsen, hogy a bírók miatt lett olyan az eredmény, amilyen
@Theutus: Hát ezt nem tudom máshogy érteni,csak úgy,hogy a támogatóink fizetnek a bíróknak:

"Valamit tenni kell ez ellen, mert elhiszem azt, hogy a ti támogatóitoknak minden, illetve ilyen áron is kell az eredmény, de ez tönkreteszi a más csapatok befektetéseit, szorgos munkáját. "

A játékvezetést pedig én is ismerem,eddig tendencia volt,hogy mi hőbörögtünk a bírókra,most fordult a szerencsénk.
@Theutus: Volt az idei szezon előtt egy ilyen javaslata a JT-nek, tehát ők nem zárkóznak el ez elől.
@kerusz: ebben természetesen igazad van
kijelenthető, hogy a magyar jégkorong színvonal emelkedésének alapfeltételei közé tartozik az is, hogy a bírók főállásban fújják a sípot
ez a Szövetség és a klubok érdeke, kvázi fizessék meg

azonban abban checknek igaza van, hogy nem igazán jó hivatkozási alap a munka utáni fáradtságra hivatkozni és jelentősen lerontani avagy teljesen tönkretenni egy-egy csapat mérkőzését
@kerusz: BA58 nem az amatőr, hanem a profi játékvezetésről ír. Rámutat arra, hogy aki zsebbe nyúl, képezi magát, annak van csak lehetősége jó bíróként közreműködni. Amit itt írsz, az egy demagóg duma, nem jósolok hosszú távú jövőt a szövetségnél. Tanúsítod egyben azt is, hogy értelmezési problémáidon felül nincs információd az utánpótlás költségeiről szülői oldalon. Profi utánpótlás csapatnál U8-tól U18-ig több mint 10.000.000. Ft-ba kerül a gyermek szerelése, tagdíja, utaztatása, továbbá a bíró, zsűri, orvos részköltsége, illetve az edzőtáborok, hazai, és nemzetközi tornákon való részvétel költsége. Ha bírja pénzel a szülő, és fejlődik a palánta, akkor 18-20 évesen a többsége ingyen, vagy részben kevés összegért a MOL Ligában játszik 1000-4000 eurós játékosok ellen. Majd idővel többen abba hagyják; vagy azért mert nem kapnak szerződést, vagy azért mert tovább tanulnak. Így a fent nevezett összeg a hoki szempontjából a család tekintetében kidobott pénz az ablakon. Ezek után döntsd el te, hogy mennyibe kerül egy jó bíró ??? Vagy gyűjtsünk pénzt a képzésükre ??? Szánalmas hozzászólás !!!!
@kerusz: akkor egyszerű a helyzet
kíváncsi lennék rá, hogy a klubok vezetői hogyan vélekednek erről a problémáról - ezt esetleg egy körkérdés formájában megszűrhetnétek
ha egyértelműen elzárkóznak, akkor a szurkolóknak és edzőknek sincs miért háborogni, menjen tovább ilyen langyosan a dolog

azonban valszeg mindenkinek jobb lenne, ha rövid úton történne valamilyen pozitív változás
pl a Mol Liga rájátszásában ki lehetne próbálni, hogy tisztességes javadalmazásért mely bírói kör alkalmas főállásban erre a pályára
én meg azt mondom, hogy bátoríani kell minden érdeklődőt, hogy ha lehet menjen jégkorong játékvezetőnek. A nagyobb létszám, a számok törvénye és az amlített statisztika alapján, nagyobb az esély arra, hogy minőségi javulás induljon meg. Bár ha a blog eme hozzászólásait olvassa, akkor nem biztos, hogy vonzóbb nem lett a jégen való bíráskodás...

További jó bloggolást! :D
és még valami: ahhoz, hogy valaki Mol Ligás főállású bíró legyen nyugodtan toljon bele a saját pénzéből, ahogy a játékosok vagy a nagybetűsben több százezren tesszük annak reményében, hogy befektetésünk a későbbiekben megtérül
@Theutus: Bocs, egyetlen bírót sem hallottam erre hivatkozni, gondolom, Te sem. Attól még tény, hogy nem mindegy, milyen szellemi és lelki állapotban vezetnek le egy meccset egy gyors és sérülésveszélyes sportágban.

Továbbá nem profi bírókról beszélek, hanem olyan bírókról, akik nem úgy esnek be meló után a meccseikre.
@aeroan42: minden relatív...gondolj bele a kanadai olimpián az Usa team-nek semmi kifogása sem volt az ellen, hogy a vezető bíró kanadai volt
szóval van az a szint, ahol bírónak lenni komoly kihívás és társadalmi elismerés jár érte
erre van példa az NFL, NBA, foci, stb is, szóval egyáltalán nem elrugaszkodott a valóságtól
@kerusz: Egyiküket sem kell megkérdeznem ilyesmiről, magam is csináltam nem egyszer. Szóval tudom, mi a pálya, mennyi energia, befektetés, szabadidő, stb.
Ezzel együtt mondom azt, hogy az ilyen kellemetlen dolgokat vállalni kell. Azonban, HA azt mondja, hogy igen, így is akarom, akkor az elvárás vele szemben ugyanaz, mint azzal szemben, akit nem terhelnek ilyen tényezők.
Azt azért látni kell, hogy a fejlődéshez nélkülözhetetlenek tárgyi feltételek is, én ebben körben látom azt, hogy segítséget nyújthatna nekik valaki (szövetség!!!).
A csalózás természetesen nem szép dolog, az esetek döntő hányadában nem is igaz (bár azért van rá élő példa!!!) viszont kiszűrni, visszaszorítani a súlyos, eredményt befolyásoló tévedéseket, hibákat csak magas, keményen és következetesen megkövetelt követelményekkel lehet. Csak ez vezet pozitív irányba.
@kerusz: gondolom azért abban egyetértünk, hogy ami most zajlik az nem a sportág fejlődését és népszerűsítését szolgálja
valamit érdemes lenne tenni azért, hogy jobb legyen (szerintem a bíráknak is jobb lenne)
nem vagyok az a fajta fanatikus, aki akkor is a bírót anyázza, ha a játékos elesik a kék vonalban
relatíve kevés meccsen akadtam ki teljesen a bíró ténykedésén
azonban az a fajta következetlenség, meccs szétfújás ami nem ritkán zajlik az már-már nevetséges (személyeskedés nélkül)
@check: tökéletesen igazad van. Csak azt ne várd a kluboktól, a szövetségtől, a szurkolóktól, hogy ők fizessék a bírók képzését. Ilyen alapon a játékosok költségeit is lehet vállalni, továbbá akkor legyenek ingyenesek a belépők.
a másik oldala meg az a dolognak, ha a bíráink feltöltődött állapotban és kellő koncentráltsággal, következetesen fújnának valószínűleg a hazai játékosok sem tudnák kihasználni a gyengeségüket és ezáltal is rögtön tisztulna a kép
azonban addig, amíg a játékosnak fingja sincsen arról, hogy X megmozdulását miért büntették amikor előtte hasonlót vele együtt elkövettek már 5-6 alkalommal, addig ne várjunk csodát
a másik kérdés pedig az, hogy rendezett viszonyok között lehet, hogy az edzők is díjaznák a teljesen feleslegesen, buta módon szabálytalankodókat
de valahol el kellene kezdeni, mert ez így nem vezet sehova sem
@Theutus: a blog eddigi életében a bírók kaptak hideget, meleget. Viszont a mérkőzések "többsége" - néhány utalástól eltekintve - sporimentes volt. Igaz, néhány alkalom kiveri a biztosítékot edzőnél, játékosnál, és szurkolónál egyaránt; ezt történt most is. Megy az élet tovább; nyer a jobb, és a szerencsésebb.
@Jégkorong: Már elnézést, ki várta el, hogy a klubok fizessék a játékvezetők képzését? Remélem Te sem gondolod komolyan, hogy a Szövetségnek nem feladata a JV-képzés támogatása. Igenis az, éppúgy, mint az edzőképzésé. Szerencsére költ is erre a szövetség. Például ilyen eset volt IIHF-instruktorok meghívása válogatott tornákra játékvezető-ellenőrnek, majd a mérkőzések után az események videós elemzése vele.
@kerusz: és most visszatérek a kedvenc témáim egyikére
szerinted mennyire kell indiszponáltnak lennie az egész magyar bírói karnak ahhoz, hogy elnézzék a Stars/Vasas mezein a C/A betűk hiányát x idő óta?
szerinted, ha ezt a kis nüansznyi problémát nem tudják kezelni, akkor mit várhat el tőlük bárki is?
vagy ez nem is indiszponáltság kérdése?
ha nem indiszponáltság, akkor következetlenség?
vagy a bírói kar egységesen eldöntötte, hogy ezen szabály a Vasasra nem vonatkozik, mert egyenlőbbek?
szóval értem én, hogy gőzgép...de addig, amíg alapjaiban teljes a következetlenség ne csodálkozzon senki sem, hogy néhányan lecsalózzák a bírókat, még akkor sem, ha tudjuk, hogy igazából nem szándékosan teszik
@Theutus: Nyugodj meg, minden bíró beletolja azt az összeget, az is, aki nem lesz Mol ligás bíró.
@Jégkorong: többek között a cigány kérdést is elhallgatták hazánkban az ötvenes évek óta
vagy itt van a timföldgyár vezetőinek felelősségvállalása, stb
(bocs egyáltalán nem akartam politikai felhangot kelteni és rasszista sem vagyok)
az a helyzet, hogy kis hazánkban a legtöbb ember menekül a problémák feltárása elől és azt gondolja, ha nem beszél róla, akkor azok nincsenek is
a problémák nagyobb része magától azonban csak nagyon szerencsés esetekben oldódik meg
@kerusz: ezt írtabb fentebb: " Mindezek mellett pedig minden olyan lépés ellen, amely a legkisebb elmozdulást is jelenthetné egy számonkérhetőbb játékvezetői rendszer irányába, azok hadakoznak a legerőteljesebben, akik aztán a játékvezetői tévedések közvetlen áldozatai lesznek, vagy annak érzik magukat (igen, a klubok)." A játékvezetői rendszer fejlődéséhez, képzéséhez bíróra is szükség van; tudom. Tudom továbbá azt is, hogy a Szövetség feladata a JV képzés. De mivel kevés pénzösszeg áll az MJSZ rendelkezésére, igenis zsebbe kell nyúlni a sporinak keményen ahhoz, hogy jó bíró lehessen.
@kerusz: nem vagyok ideges:)
tulajdonképpen még a vége az lesz, hogy én érezzem szarul magamat amiatt, amit mások követnek el vagy nem csinálnak meg...
megismétlem: nem a bírókat akartam bántani, piszkálni egyetlen hozzászólásommal sem
nem sajnálnám tőlük, ha Mol Ligás meccsek közmegelégedésre történő vezetéséből normálisan megélnének
tudom van hiba a játékosokban, edzőkben és szurkolókban is bőven
de a dolgok agyonhallgatása illetve olyan irányú elintézése, hogy fáradtak, meg munkából mennek meg büdös a lábuk, de nem értek rá megmosni az nem vezet sehova sem
illetve minden második meccsnapon többen lesznek akik csalóznak, buziznak, kurvaanyáznak stb.
@Theutus: a bírók tekintetében monopol helyzet van. Amennyiben hibázik, pihentetik. Egy hónap múlva pedig elmaradnak a mérkőzések a "büntetésben" lévő sporik miatt. Így tehát a bíró lett a legfontosabb "kellék; szükséglet" a hokiban. Nem a csapat, nem a klub, nem a szurkoló, hanem a BÍRÓ !!!!
@Theutus: Nem tudom, mindenesetre ebben az ügyben levélben megkerestem a Vasast és a JT-t is. A klubot felszólítottam a szabálykönyv rájuk vonatkozó pontjainak betartására, a JT-t pedig arra, hogy érvényesítsék ugyancsak a szabálykönyv előírásait abban az esetben, ha a klub mégsem tartaná be a rá vonatkozó dolgokat. Egyelőre csak remélem, hogy így is lesz. A jelenlegi versenykiírás a C és A betű hiányát nem bünteti egyéb módon, mint a szabálykönyv. Jövőre nem ilyen lesz a versenykiírás, ezt megígérhetem. De őszintén szólva végtelenül szánalmasnak tartom, hogy ilyen pitiáner, de végtelenül irritáló dolgokkal is foglalkozni kell.
@kerusz: ez mind szép, és üdvös. A Vasas pedig a Ványi féle szerződés kapcsán bejelentette: kilép a MOL Ligából. A farok kezdi csóválni a kutyát...
@kerusz: Még annyit, hogy azt nem tudjuk, mi lenne a JT hozzáállása akkor, ha más klub sem jelölné meg a csapatkapitány és helyettesei mezét, mert ilyen eset még emlékeim szerint más csapatoknál nem nagyon fordult elő. De remélem, nem is akarja senki sem letesztelni.

De tényleg, vannak sokkal fontosabb problémák ennél, pl. egy rapid módon döntésképes fegyelmi eljárási rend bevezetése még a mostani szezon közben, mert a Gergely Csaba és Kiss Dániel-féle többhetes hercehurcák mindenkinek ártanak (a következő forduló előtt dönteni kellene tudni az eltiltásokról videó és jegyzőkönyv, eseménynapló alapján).
@Jégkorong: Erről az ügyről most nem szeretnék beszélni, bár megvan róla a véleményem.
@kerusz: előbb-utóbb csak megegyezünk... Remélem belátható időn belől megoldódik a bírók képzése.
@Theutus: Végigolvasva a beirásokat,szerintem te látsz a legjobban bele a dolgokba.
Nem akarok kötekedni senkivel,sajnos csak azt a kevés meccset látom a MOL ligábol amit a tévé mutat,igy véleményem is szerény.
Ha lejár az alapszakasz,megvannak a rájátszásra bejutott csapatok,külföldi birokat kell hozni,hogy ne legyen az hogy most a Miskolcnak csalnak,vagy a Fradinak vagy a Csikszeredának.
A play off-ba igy is ugy is a legjobbak jutnak be,mivel hogy hosszu a bajnokság,annyit ugy se lehet a jobbak ellen csalni,hogy ne jussanak be.
Véleményem szerint ez a legjobb megoldás,és nem lehetetlen megfizetni öket,lehet Ukrajnábol,Csehországbol,vagy Szlovákiábol hozni öket.Igy aztán kuss lessz,mert egyiküknek se lessz érdeke csalni.
@kapusLaci: csak addig a "tévedések" tönkre tehetik adott esetben a csapat teljes évi munkáját is ...
@Jégkorong: Ebbe igazat adok neked!
Elég nehéz az egész ügy,de dolgozni kellene rajta hogy oldodjon meg a játékvezetöi probléma.
@kapusLaci: Ha sosem vezetnek a magyar bírók éles meccseket, akkor sosem fognak továbbfejlődni. A hokisnak is a kemény meccsek kellenek a fejlődéshez, a játékvezetőknek is. Általában minden játékvezető tökéletesen tud elméletben meccset vezetni (ahogy minden szurkoló is). Nyilván a JT is végig fogja gondolni, hogy kikre lehet playoff-meccset bízni.

Mindazonáltal felhívnám a figyelmet arra, hogy a tavalyi debreceni U20-as VB-n egy szlovák bíró vezette a magyar-brit meccset. Lehet, hogy nem azt kellene nézni, honnan való a JV, hanem azt, hogy kiről van szó. Nyilván van alkalmas magyar bíró és alkalmatlan cseh is.

És elsőként le kellene már végre szokni a "csal" szó használatáról.
@kapusLaci: ehhez viszont a bírók anyagi kötelezettségvállalása is szükséges, ami nem két forint.
@Jégkorong: Ezen is szeretnénk dolgozni.
@kerusz: ez a hozzászólás !!! Így már sok sikert, jó munkát tudok kívánni a Szövetségbe !!! A BA58-as hozzászólásodat betudom "tévedésnek"...)))
@Jégkorong: a Mol Liga jelenlegi kiírása olyan, hogy igazából 1-1 vereség az éves munkát azért nem teszi tönkre (a 8-9. helyezett meccsel a kiesésért a rájátszásból)
igaz ugyan, hogy nem mindegy, hogy az alapszakasz helyezés alapján ki kivel meccsel a POban, de asszem aki nyerni akar annak édes mindegy, hogy mikor ver meg pl bennünket

@kapusLaci: lehet igazad van a külföldi bírókkal
azonban én mégis örülnék neki, ha a hazai bírók tisztességes fizetésért illetve annak elmaradásáért fújnák a sípot, mert örökké nem lehet mindent külföldről hozni
valahogyan kell fejlődnie a hazai sporiknak is

@kerusz:tudom, hogy teljesen pitiáner dolog amit példaként felhoztam, azonban érzékeltetni szerettem volna, hogy alapvető gondok vannak
a "csal" szó használata mindaddig megmarad, amíg ilyen rémesen következetlenül fújnak (legalábbis szerintem mindig lesznek olyanok, akik csalózni fognak - a Fradi elleni idegenbeli meccsek kivételével alapvetően fel szoktam erre-arra bukkanni, kvázi látom, hallom a szurkolói reakciókat...enyhén szólva mosolyogtató dolog, amikor a "csőlátású" fanok - akár a sajátjaink is - teli tüdőből kiállításért ordít, amikor az ellen elesik a vonalban
vagy, hogy saját vonatkozású példánál maradjak: egyszerűen átsiklik azon tény felett, hogy a rájátszásban Pesten Retye óriásit hibázott, amikor nem adott meg egy Starsos gólt
és a klubvezetőkkel, játékosokkal is baj van, lásd pl Gergely esetét avagy az edző vagy a klubvezető kínos hallgatását az esettel kapcsolatban...szóval tényleg van minden téren tennivaló és azt gondolom csak akkor javulhat ez a helyzet, ha beszélnek egymással a JT, a bírók, a klubvezetők)
természetesen azt elismerem, hogy a bírónak is lehet abszolúte rossz napja, ahogy a tiszavirágnak is, ami ugye azért meglehetősen peches dolog:P
bazz elszállt egy hozzászólásom???
nincs kedvem újra megfogalmazni
@kerusz: "És elsöként le kellene már végre szokni a "csal"szo használatárol"
Igaz az hogy téved jobban hallatszik,de a végeredmény ugyanaz:))
@kapusLaci: asszem ebben tökéletesen igazad van, a "sokat tévedett" tulajdonképpen a "csalt" szalonképesebb, takargatós megfogalmazása.
és itt megint visszakanyarodhatunk arra:
ha az szarral harcolsz, ha megbírod is, ha megbír is szaros lészesz.
)@Theutus: " a Mol Liga jelenlegi kiírása olyan, hogy igazából 1-1 vereség az éves munkát azért nem teszi tönkre (a 8-9. helyezett meccsel a kiesésért a rájátszásból
igaz ugyan, hogy nem mindegy, hogy az alapszakasz helyezés alapján ki kivel meccsel a POban, de asszem aki nyerni akar annak édes mindegy, hogy mikor ver meg pl bennünket..." Bár lenne igazad... A bíráskodás kapcsán az általam leírtakat az elmúlt 40 év "rossz" tapasztalatai mondatták ki a sok jó mellett... Örülök neki, hogy ilyenben még nem volt részed, sem játékosként, sem edzőként, sem pedig szurkolóként. Szerencsés vagy...
@Theutus: azonban mégis kulturáltabb és intelligensebb a tévedés szó használata, mivel az azért elég ritkán fordul elő, hogy valaki előre eltervezett módon sújtson ítéleteivel egy csapatot

és még valami: ami a legjobban fel tud bosszantani: oké hibázzon a bíró, de könyörgöm ne próbáljon utána kompenzálni
vállalja be a tévedését és legalább csak az egyik oldalon fogják szidni:)
@Jégkorong: valamit félreérthettél, ha az írásaimból az jött volna le számodra, hogy teljesen elégedett vagyok a játékvezetőkkel
@Theutus: dehogy, csak nem tudok felejteni...
@Theutus: "azonban mégis kulturáltabb és intelligensebb a tévedés szó használata, mivel az azért elég ritkán fordul elő, hogy valaki előre eltervezett módon sújtson ítéleteivel egy csapatot"

Na látod, pontosan ezért nem ugyanaz a "téved", "hibázik", mint a "csal"...
@Miskolcifan: "
Miskolcifan 2010.10.11. 18:15:27
@Theutus: Hát ezt nem tudom máshogy érteni,csak úgy,hogy a támogatóink fizetnek a bíróknak:

"Valamit tenni kell ez ellen, mert elhiszem azt, hogy a ti támogatóitoknak minden, illetve ilyen áron is kell az eredmény, de ez tönkreteszi a más csapatok befektetéseit, szorgos munkáját. "

Ezért kár volt annyi új nick nevet csinálni. :) Nagyon rosszul értelmezted, ha így értetted, de hát csak ennyi baj legyen. A lényeg az, hogy változzon valami, illetve mozduljanak el a dolgok pozitív irányba.
@csatoimi: Nem szokásom az ilyen gyerekes hülyéskedés az új nickekkel és engem sem kell hülyének nézni,mert ezt nem lehet máshogy értelmezni.Ha a játékvezetéssel van bajod menj a szövetségbe vagy Varjúhoz,de az ilyen megjegyzéseket légy oly szíves mellőzd mert itt is legalább olyan szorgosan dolgozik mindenki.És az összes miskolci hokiszerető nevében utasítom vissza,hogy mi "ilyen áron" hozzuk az eredményeket.
@Miskolcifan: egy-egy adott mérkőzésről van szó ( Miskolc - HSC; Miskolc - Volán farm ), és nem a Miskolc eddig mérkőzéseiről, teljesítményéről, adott esetekben a megérdemelt győzelmeiről. Eddig is voltak bírói tévedések, amelyek a mérkőzések végeredményeit befolyásolták, csak nem volt fórum, nem volt blog. A személyes találkozások alkalmával beszéltük meg a látottakat, a tapasztaltakat. Telejesítményetek alapján ott a helyetek a dobogón.
@Jégkorong: Világos,hogy nem az egész eddigi szezonunkról van szó.De szerintem minden jóérzésű hokiszurkoló zsebében kinyílna a bicska,mikor a csapatáról ill. támogatói köréről ilyeneket irkálnak.A bíráskodás más tészta,volt részünk már hasonlókban nekünk is,nem kell bemutatni.
@Miskolcifan: nem bemutatni akartam, csak adott esetben Varjúval nem vagyok "kibékülve; ennyi !!!
@Jégkorong: Szidtuk mi is Varjút eleget,de attól még egy szintet lehetne tartani az ilyen nagy elméleteket illetően.
@csatoimi: neked ugy latom nagyon kielegito dolog minden nem altalad rokonszenves kommentelo-re azt allitani hogy uj nick vagy 2-3 nick-el rendelkeznek.Lassan azonos tunetekkel rendelkezel mint Gyurcsany Feri(skizofrenia)
@Miskolcifan: milyen szintet kellene tartanom a nagy elméleteket illetően ? Varjú eleget tévedett, erről beszélek.
@Jégkorong: Félreértesz.Nem rád gondoltam az előbb,hanem Csató Imire és arra a mondatára miszerint nálunk a támogatói kör bármilyen áron eredményt akar,arra utalva ezzel,hogy nem tiszták a meccseink...
@Miskolcifan: nem értettelek félre, mert az én bejegyzésemre írtad ! Meghülyültem...
@Jégkorong: Azért a tiédre írtam,mert te szólítottál meg :) Én meg próbáltam elmagyarázni,hogy mi a bajom.
@Jégkorong: Nem várok ilyesmit. Azt azonban talán igényként megfogalmazhatom, hogy a jv-k fizikai felkészülését és karbantartását szolgáló jégidőt biztosítson a szövetség a testületnek. Én ezt szükséges és indokolt, hasznos dolognak tartom.
Az, hogy milyen felszerelés, hogyan meg mennyiért egy másik kérdés, bár az OB1ben van jv-szponzor.
@szekus: téged csak kacagni tudlak. :)))))
@szekus: ne keverjük össze teljesen a dolgokat

A skizofrénia vagy hasadásos elmezavar kóros állapot, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása. Az ennek nyomán elterjedt "tudathasadás" kifejezést tévesen használják a skizofréniára és disszociatív személyiségzavarra is, összekeverve a két fogalmat. A valóságban a skizofrénia nem azonos a többszörös személyiséggel.

Csak az ojjektivitás miatt:P
@Miskolcifan: szerintem Imivel tudsz bicska nélkül is beszélgetni:)
továbbra is fenntartom azt, hogy nem azt olvastad amit Imi írt, hanem amit akartál
értsd meg, hogy Iminek semmi baja sincs a csapatotokkal, még akkor sem, ha ezt te így értelmezted
@Theutus: ne vedd komolyan, az úr csak egy frusztrált valaki, akinek nem ment le a torkán a H betű.
@check: " Azt azonban talán igényként megfogalmazhatom, hogy a jv-k fizikai felkészülését és karbantartását szolgáló jégidőt biztosítson a szövetség a testületnek. "

JV-k karbantartását ? Lehetséges, hogy van ilyen, de én erről még nem hallottam.

Jégidő biztosítása ? Zsebbe kell nyúlni, hetente többször, éveken át, és akkor lesz ... Akár még több is, mint amire a pénz futja...
@csatoimi: Ugyan miért lennék frusztrált? :D Te lázadozol itt ellenünk,mióta kikaptatok,nekünk egy percig nincs okunk frusztráltnak lenni,mivel a miskolci hoki legjobb szezonját futjuk.

@Theutus: Akkor magyarázzátok már el nekem,hogyan kell azt a mondatot érteni,mert nekem csakis egy jelentéssel bír.
@csatoimi: Azt meg nem hiszem,hogy te vagy hivatott eldönteni,hogy kit vegyen komolyan is kit nem.
@Miskolcifan: már elnézést, de én mindezeket szekusra értettem és nem rád.
@csatoimi: Bocsi akkor,visszaszívva.
@Miskolcifan: na látod, így értesz félre mindent. :) nekem semmi bajom Veletek, ezt értsétek meg. Ha még tíz ilyen csapat lenne mint Ti, én annak örvendenék.
@csatoimi: Viszont a hsz-em másik fele még él.Szeretném megtudni,hogy miként lehet még érteni azt a megjegyzésed.
@Miskolcifan: ez sért téged:

"Valamit tenni kell ez ellen, mert elhiszem azt, hogy a ti támogatóitoknak minden, illetve ilyen áron is kell az eredmény, de ez tönkreteszi a más csapatok befektetéseit, szorgos munkáját. "

Egy átlagos támogatót aki nem vesz részt a hokis élet mindennapjaiban, csak ránéz a tabellára és arra, hogy mire adta ki a pénzt, nem igazán érdekli, hogy a támogatott csapata miként érte el ezt az eredményt, gondolván itt az esetleges bírói tévedésekre is, a lényeg neki, hogy az elvárt eredmény lehetőleg meglegyen.
@csatoimi: Nem győztél meg igazán,mert 10-szeri elolvasása után is az jött le,ami elsőre,de spongyát rá.
Illetve még annyit,hogy a játékvezetőkkel kapcsolatos problémák nálunk is előjöttek már bőven,attól,hogy te arról nem tudsz.Szóval nem vagyunk mi sem kivétel,fújtak már el itt is meccset elég durván nem is egyszer.Ezért nem értem,miért kellett ezt ennyire ránk kihegyezni (tippem van :P ).
@csatoimi: Nem kellemes,ha egy szép sorozat véget ér :)
@Miskolcifan: nem volt az olyan nagy sorozat. :) meg hidd el, mi semmivel nem vagyunk jobbak nálatok, talán hosszabb a cserepadunk. Én most teljesen reálisan úgy tartom, hogy DAB, Miskolc meg HSC olyan egyenlő játékerőt képviselő csapatok, kicsivel van e hármas mögött a Vasas, Brassó és Fradi trió. A Volán és Steaua következnek, majd az UTE. Az első hatból kis szerencsével bárki nyerheti a Mol ligát, bár ha teljesen őszinte akarok lenni, végső győztesnek a DAB és HSC közül látok valakit, esetleg a Miskolc.
@csatoimi: Szerintem nem vagyunk egy szinten veletek és a DAB-bal mégpedig a harmadik sorok miatt.Azt én is úgy látom,hogy a Fraditól és a Brassótól most jobbak vagyunk,a Vasas kb egy szint velünk.Akkor lehetne változás a harmadik sorunk ügyben ha Sike Zoli játékra tudna jelentkezni...Azt sajnálom még,hogy Popovics Patrik úgy döntött,ahogy,ha ő marad akkor én is azt mondom,hogy bármi elérhető lett volna,bár panaszra így sincs okunk.
@Miskolcifan: Ezért is tettelek a harmadik esélyesnek a végső győzelemnél. Nálunk most Petres felépültével négy jó sor van, hátha tudunk ezzel kezdeni valamit.

Popovics nagyon jó játékos lehetne, csak kicsit fejben kéne javuljon még, na meg több alázat is elvárható lenne részéről.
Szeretném jelezni, hogy ma az éj leple alatt szerencsésen hazatért túrázó kis csapatunk Székelyföldről.

@csatoimi: Millió köszönet a pénteki meccs utáni vendéglátásért, a hazaútra kapott sörök gyorsan elfogytak, céljukat elérték :)

Tervbe volt véve a vasárnapi HSC-Vasas meccs megtekintése, de aztán győzött a jó idő és a Hargita hívó szava :)
Volt az újvárosi szurkolók között 1-2 jégkorong szűz is, akiknek a pénteki volt az első meccse, a kívánt eredményt elértük, holnap utaznak le Pestről Újvárosba a Kohász-Miskolc mérkőzésre.

Sok mindent nem láttunk még, így hamarosan visszatérünk!
@a. Bárd: na látod, és még alig akartátok elvinni. :) szívesen látunk bármikor, sportszerű és lelkes szurkolók voltatok, gratulálok Nektek.
@Jégkorong: A karbantartás a fizikai állapotra értendő... :) És szerintem pl. ez igeni nagyon hasznos tevékenység, a meccseken jó használható képességet ad. Ezt a szövetség megfinanszírozhatná, a többi alapvetően amúgy s egyéni képességek és felkészülés kérdése.
@Jégkorong: Pedig a jégidő biztosítása komoly kérdés. Szerinted a fehérvári illetőségű játékvezetők (még ha fizetnének is a jégért) mikor tudnának ezen a héten jégre menni? www.albavolanhockey.hu/_user/browser/2010_41.xls Vagy az is elvárható tőlük, hogy Zalaegerszegen béreljenek jeget?
@csatoimi:
Korrekt hozzászólások.
Csak ne lenne HSC és Brassó meccs - idegenben! - , meg az a rohadt igazságmondásozás, meg csalózás!:-)
@check: a fizikai állóképesség nem tevékenység, hanem az utóbbinak a következménye.

@kerusz: ott vagyunk ahol a part szakad. A nem akarásnak nyögés a vége... Egyrészt vannak korai, illetve késői órákban szabad időpontok. ( Sejtem, ilyenkor jön az, hogy munkába kell menni, pihenni kell, család, stb...) Másrészt van közönségkori. ( Ebben az időpontban mérkőzést vezet, stb... ) Beszéljék meg, és kérezkedjenek fel az iskolai oktatásra. ( Tudom, délelőtt dolgoznak, vagy nem lehetséges. ) Ami viszont megoldás lehet, összedobják a jégidő árát, és normálisabb időpontban jeget bérelnek. Gondolom erre is lesz kifogás ( sokba kerül, stb..). Ha már itt tartunk, kérdeznék néhány dolgot. Hány alkalommal jelentkeztek pénzzel a zsebben a bírók a kluboknál, hogy jeget akarnak bérelni heti 2-3 alkalommal ? Amikor van több jégidő - felkészülési időszak, bajnokság vége, stb... - akkor hány hétre foglalták le a jeget ? ( Kivétel az edzőtábor. ) Sorolhatnám tovább, nincs értelme. Nincs szabad jég, nincs annyi szabadidő, nincs elegendő pénz a bérlésre. Mi a megoldás ? Mivel a támogatásból erre nem futja, szponzor nincs, jégidő sincs, megy az élet tovább…
@csatoimi: Látom Bárd már megelőzött... :)
De azért még egyszer: köszönjük!
@Jégkorong: Csak mondom, hogy a közönségkorcsolyázásokkal egy napon van általában a legtöbb meccs, szombaton és vasárnap aki él és mozog, meccset vezet. Ez nem kifogás, hanem tény.
@kerusz: és mi lenne, ha nem meccsnapokon vezetnének meccset! nem akarásnak, nyögés a vége! :)
@tiriakos: igazán nincs amit, tiszta szívesen. :)
süti beállítások módosítása