HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A HSC visszavágna a Dab.Doclernek

2010.10.08. 13:00 F. Kapus

Újra megmérkőzik az első két helyén álló csapat, a HSC Csíkszereda és a Dab.Docler, de biztosak lehetünk benne, a másik három összecsapás is izgalmas lesz a Mol Liga pénteki fordulójában. Az utóbbi időben sok a sérült a csapatoknál, ezért egy gyors körképet adunk, hol ki nem játszhat, illetve a sérültek, betegek közül ki épült fel.

A Vasas sok játékosát nélkülözve utazott Romániába, elsősorban a fiataljait hagyta Budapesten. Sándor Sz. továbbra is sérült, rajta kívül nem utazott el Maszlov, Wéber, Géczi, Hardi R., Virág Cs. és Szajbert K., utóbbi elsősorban edzői feladatai miatt. Így három sorral és egy tartalék csatárral, Strenkkel állnak ki. A Dab.Docler három sérültjét nélkülözi ezen a túrán, Győri, Mestyán és Papp Cs. nem állhat csapata rendelkezésére, pedig rájuk is szükség lenne a HSC otthonában. Merthogy a csíkiak nem is titkolják, nagyon fontosnak tartják, hogy visszavágjanak a múltkori sima 3-1-ért.

"Ismét fontos mérkőzések előtt állunk, de az az igazság, elsősorban arra koncentrálunk, hogy a dunaújvárosiaknak visszavágjunk – mondta blogunknak Nagy Béla, a HSC edzője. – Természetesen utána a Vasast is szeretnénk legyőzni, de a Dab-meccs kiemelt fontosságú. Biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzést játszunk este, és az a leglényegesebb, hogy a közönség jó hokit lásson. És aztán nyer a jobb csapat."

A Csíkszeredát sújtó sérüléshullám csitulni látszik, Novak után Hurtaj is felépült, csak egy eltiltottjuk van a fontos hokisok közül. Mivel az előző fordulóban Bíró Ottó Újpesten végleges kiállítást kapott – ez volt a szezon második match büntetése, korábban a steauás Munteanu kapott hasonlót –, automatikus az eltiltása két mérkőzésre.

A Miskolc Dertont és Kállait nem tudja jégre küldeni, de Waddell meggyógyult. Vendégük a Brassó lesz, amely továbbra sincs túl jó helyzetben. Vitalij Kiricsenko, Basilidesz Tibor, Imecs Attila és Sikó Szilárd mellett a lábadozó Nagy Csaba és Laczkó Attila sem játszhat pénteken, sőt Kaupo Kaljuste szereplése is kérdéses. Ebben a szezonban egyszer már nyert a Miskolc 5-2-re a Brassó ellen.

Az UTE számára eljött az a mérkőzés, amelyen előzetesen az első pontszerzésben gondolkodhattak. Ezt a számítást keresztülhúzta a Steaua elleni szép siker, tehát a Fehérvár-farmot már hárompontosan fogadhatják a fiatal lila-fehérek. Ancsin János a győzelemre tör csapatával. "A Steaua elleni győzelem nagyon kellett a csapatunknak, elsősorban pszichikailag. De ettől mit sem változott a helyzet, nagyon sokat kell még dolgoznunk, mert továbbra is látszik, van hová fejlődnünk."

Davis és Roczanov továbbra sincs, az edző reményei szerint a jövő héten visszatérhetnek. Vörös lázas, emiatt hagyja ki a pénteki meccset. Úgy tűnik, Németh Attila hosszú kihagyás után újra játszhat, és az elmúlt napokban belázasodott csapatkapitány, Tolnai Attila is rendelkezésre áll végül.

Természetesen a Fehérvár fiataljai is a sikerért utaznak Budapestre. Már csak azért is, mert egy győzelemmel közel kerülhetnek a hatodik helyhez. "Nehéz mérkőzés vár ránk, mert tudjuk jól, az UTE elsősorban minket tart legyőzhető ellenfélnek a Mol Ligában, és ennek megfelelően készül ellenünk – mondta blogunknak Kóger István, a Fehérvár edzője. – Szerencsére hiányzóink legtöbbje ott lehet velünk, csak Erdélyi Tamás válla nem jó még, ő ezen a héten még pihen. Bálizs Bence áll majd a kapuban, ezúttal Vég Ádám lesz cseréje, mert Vay Ádámra fontos ifjúsági bajnoki mérkőzés vár szombaton."

282 komment

Címkék: mol liga kóger istván ancsin jános nagy béla

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@1885*: Én azért kíváncsi lettem volna, ha azt mondja a szövetség, hogy akkor el lehet vonulni farkangyalka, tényleg visszalép-e... Nem hiszem, viszont ezentúl ez a módszer bevett gyakorlat lesz, az biztos. Persze minden a magyar jégkorong érdekében...
@check: mi a nagyon gyenge? Az hogy Szilassy az utolsó játékrészben a büntetőpadról bejön és gáncsolásért megy is vissza? Ez nem durva, hanem fegyelem kérdése.
@check: megint egyet gondoltunk, nekem is pont ez jutott eszembe, hogy én azt mondtam volna, jó akkor viszlát,erre biztos a magyar jégkorong érdekében átgondolták volna, és "nagy szívességet téve" maradtak volna. Sosem vezet jóra, ha engedünk a zsarolásnak, baromi nagy öngól...
@SC 2009: A hozzászólásod... De ez sem volt jobb...
@1885*: Így van. De azért vissza az alapokhoz: egyáltalán hogy veszi akárki a bátorságot arra, hogy személyes érdekei érvényesítése érdekében nyomást gyakoroljon a szövetségre?!?! Mégis hova vezet ez?!?!
Egyértelműen a szövetség is felelős az ügyben, azt kellett volna válaszolni a Vasas felvetésére, hogy oké, menjetek a francba és kész.
Comment jelenj meg..
@check: Szerintem meg a tied volt gyenge. A Dab-nál a fejekben kell rendet rakni, mert ennyi fölösleges kiállítást rég nem láttam. De te szerencsére ott voltál és láttad, hogy milyen részrehajló volt a bíró... Például volt amikor pár percen keresztül szó szerint vadászták Novákot.Az ilyen már tényleg nem más, mint fegyelem kérdése.
@check: úgy veszi a bátorságot, hogy nem azt a választ kapták, hogy húzzanak a francba. Nagyon rossz irányba vezet. És azért vették a bátorságot, mert máskor is bejött. Ők az egyenlőbbek, lásd csak a a "C" meg "A" betűk, esetét. Ők az egyenlőbbek! Csak tudnám miért?
@1885*: Kicsit morcosnak tűnsz.:)
@SportClub: Én annak örülök, hogy igy "rendetlen fejekkel" is hoztuk döntetlenre a meccset. Ez azt jelenti, hogy ha majd rendben lesz minden, akkor jobbak leszünk nálatok.
@1885*: Azért arra kíváncsi vagyok ha mondjuk a Miskolc, Brassó vagy mondjuk UTE próbálkozik ilyen zsarolósdival, nekik is enged e a szövetség... De biztos megint mi blogolók generáljuk a feszültséget meg a problémákat és vagyunk hibásak mindenért.. :)

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.10.08. 23:13:51

@1885*: hüfikém, a jó isten csókoljon homlokon, vissza se nézz. érezted, hogy nem jó ez itt neked. helyes-helyes. esetleg mág kocekkal beszélhetnél, hogy ott melegebb víz jön a tusolóból, kangyal bárkinek ingyen melíroz, a szponzornak köszönhetően nem kell távfűtést fizetni, vagy hogy jövőre a slohokejben indultok. próbáld meg, köszi
A meccs nem volt látványos, inkább küzdelmes, sok emberelőnyünk volt, amit borzasztóan játszodtunk meg, vagy a dab védekezett jól, az eredmény így igazságos. A masodik harmad végén eldönthettük volna a meccset, nem tettük.
@1885*: hát többek között ezért szeretik itt ennyien a kangyalföld hc-t...de én nem akarok vitát generálni:)
@1885*: Ha ez valóban így történt, akkor nagy a gáz.
@Uteapu: miért lennék morcos? Nem belőlem csináltak bohócot. :)
@cornwall: a válasz: nekik nyilván nem. Igen a hibás teljesen egyértelműen én vagyok, mert bemásoltam a cikket :D
@szorgalmas: tetszik amit írsz 2 dolgot azért megjegyeznék, Nem én vagyok hüfike, ha figyeltél én pont felháborítónak tartom az egészet történetet. Nem a slohokejbe mennek hanem az NHL-be.
A másik, Kockát azért én nem nagyon küldözgetném a helyetekbe.
kanadai táblázat: 1. Peterdi Imre 10 5 8 13 36 13.8 9 10 -1
2. Kiss Gábor 10 5 6 11 32 15.6 8 7 1
3. Borbás Gergely 10 4 7 11 26 15.3 8 3 5 :)

@kiralyfi: :D igen, szeretjük.

Azért nem értem, hogy engedhettek a zsarolásak, nyilvánvalóan blöfföltek. Frászt léptek volna ki, mint ahogy nem mentek sem Ebelbe, sem szlovéniába. Kiváncsian várom a következő húzásukat.

@forestjr: mármint az, hogy a befőtt teszi el a nagyit? Hát elég gáz. :(
@1885*: Mi lesz a legközelebbi húzásuk? Majd eszükbe jut, hogy ha legközelebb kikapnak, akkor kilépnek a MOL Ligából.
@Spigott: vagy kilépnek a MOL ligából, amennyiben a Szövetség nem garantálja, hogy kangyalföld hc lesz a bajnok!
tehát, ha egy klub egy játékosát, annak érvényes szerződése ellenére nem akarja átengedni a vasasnak, akkor a szövetség nyomást gyakorol az adott klubra, hogy a vasaska nehogy visszalépjen

szerintem zsaroljuk be a nemzetközi szövetséget, hogy, ha nem jutunk fel az A-ba akkor visszalépünk
@E11: "tehát, ha egy klub egy játékosát, annak érvényes szerződése ellenére nem akarja átengedni a ..." ugyanilyen szituációból indult a probléma. A fradi tájékoztatása kissé egyoldalú. Érdemes volna az Elnökség döntésének előzményeit is megismerned.
@gm: Ezért nem lenne baj, ha a másik fél is tájékoztatna, elmondaná az álláspontját. Ja, hogy ők még az internetes megjelenést sem tartják fontosnak. Biztos erről is más tehet és ha nem csinál a szövetség vagy a többi csapat nekik egy honlapot, akkor ilépnek a MOL ligából.
@gm: Ismertesd már velünk, légy oly szíves.
@gm: Ványi ügyben a szövetség elnöksége hozott egy döntést, a Fradi javára

hüffner ügyben is született ilyen döntés?
@OliBLOOD: azért ebben az ügyben a szövetségnek is bőven lenne tájékoztatási feladata
mi az, hogy a "szövetség elöljáróinak hatására" ?
érdekelne, hogy milyen nyomásgyakorlást alkalmaztak ezek a derék elöljárók, miket ígértek, mikkel fenyegettek
@OliBLOOD: Remélem, hogy lesz ebben az ügyben tájékoztatás. Szerintem ez az ügy szurkolói pozícióból (természetes elfogultság) nagyon nehezen érthető meg, hiszen a befektetői biztonságról, a fair managementről szól. Számomra érthetetlen, hogy a fradi management miért adott ki ilyen (feszültségkeltő) kommünikét, hiszen ezzel a cserével mindkét függő helyzet megnyugtatóan rendeződött.
@gm: fair managementről nem beszélhetünk ha valaki a bajnokságból való kilépéssel fenyegetőzik.
@gm@OliBLOOD: : A hangoskodás helyett érdemes lenne a tényeket megnézni. Ványinak élő, 3 éves szerződése volt a vasassal, a vasas nem akarta ingyen elengedni.Az átigazolási bizottság elnöke (Csabai G.)ennek ellenére átigazolta a fradiba. Ha ez holnap egy dabossal esik meg, akkor mi történik? Nem szép a fenyegetőzés, de ha bárki szerződés ellenére elvihető, akkor nincs értelme csapatokról beszélni.Egyébként a nyáron Csabai mondta, hogy nem indulnak a Mol ligában, ha a Volán visszajöhet a rájátszásra.Nyilván ez nem fenyegetőzés.
@funbasten: A fenyegetőzésről akkor is ugyanez volt a véleményem, sőt a Steaua esetén is.
Nagyon rossz irányba megy a liga, hogy ha az érdekérvényesítés fő eszköze a ligából való kilépéssel zsarolás.
A leírásod alapján a Vasas ugyenezt tette Hüffnerrel. Neki is élő szerződése volt tudtommal. Kinéztek onnan egy játékost, majd elkezdték játszani a durcást, hogy ha nem lesz az övék akkor kilépnek. Mi lesz ha holnap pl Magosit nézik ki, vagy esetleg Palkovicsot?
@gm: Ebben a kérdésben a Vasas magatartása védhetetlen. Idézek az MJSZ alapszabályából:

9.§
[...]
4./ A tagot a szövetség közgyűlése kizárhatja, ha ismételten vagy súlyosan az alapszabályt sértő magatartást tanúsít.

10§
[...]
2./ A szövetség tagjának kötelezettségei:
[...]
b./ a szövetség alapszabályának és egyéb szabályzatainak, valamint a szövetség szervei által hozott határozatoknak a betartása, illetőleg megtartásának biztosítása,

18§
1./ A szövetség tevékenységét két közgyűlés közötti időszakban a szövetség elnöksége irányítja. Az elnökség a szövetség működését érintő valamennyi kérdésben döntésre jogosult szerv, kivéve azokat az ügyeket, amelyek az alapszabály szerint a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartoznak, vagy amelyeket a közgyűlés saját hatáskörbe utalt.
2./ Az elnökség hatásköre:
[...]
b./ a szövetség törvényes és alapszabályszerű működésének biztosítása,
[...]
m./ a hatáskörébe utalt jogorvoslati kérelmek elbírálása, illetőleg másodfokú fegyelmi jogkör gyakorlása,

Nem kétséges, hogy a szövetség alapszabályának súlyos megszegése, ha az elnökség döntésének a tag nem veti alá magát, nem tartja be, hanem helyette megzsarolja az elnökséget. Normális helyeken az ilyenért a tagot gondolkodás nélkül kizárják.
@OliBLOOD: Tudomásom szerintnem keresték Hüffnert, ennek megfelelően nem is kérték az átigazolását. A Ványi ügyben vállalták, hogy nem mennek bíróságra, ha elengedik cserébe az őket megkereső játékost. Egyébként a fenyegetőzést a fradin kívül megerősítette más is? Számomra a tanulság; hagyni kell mindenkit abban a bajnokságban indulni, ahol akar. Nem kötelező a Mol liga senkinek. Jövőre nem lesz Vasas és mindenki megnyugodhat. Magosin meg keressen pénzt a Dab és neveljen még jó sok hasonló játékost!
Magosi nagyon jó játékos, lesz itt még harc érte. :)
@Imam Khomeini: Nem tisztem megvédeni a Vasas igazát, erre van a klubnak személyzete. Csak annak a véleményemnek adtam hangot, hogy ezt az ügyet nem célszerű klubcsataként felfogni, mert a jégkorongba kerülő szponzori pénzekre minden klubnak szüksége van, és ha a hoki nem kelt bizalmat a befektetőiben, akkor az az egész sportág károsodik.
@funbasten: "Jövőre nem lesz Vasas és mindenki megnyugodhat"

ezt most hogy érted?

1. új nevük lesz?
2. EBEL?
3. Szlovénia?
4. KHL?
5. NHL?

6. esetleg Kangyal Liga? tán az lenne a legegyszerűbb, maguk írhatnák és újraírhatnák a szabályokat.
@gm: Szerintem meg van egy határ, ahol azt kell mondani, hogy ilyen áron inkább ne kerüljön pénz a jégkorongba. A játékosok majd találnak maguknak új csapatot, Gyima meg legfeljebb elkezd gombát termeszteni a kétpályás jégcsarnokában. Egyébként tudod, hogy az ügy elsimítása érdekében ki tett most pénzt a Vasasba?
@1885*: Vicces. Azt mondtam, ha másutt fognak játszani, az ellenfeleknek láthatóan nem fognak hiányozni. Ha ez így van, akkor meg nem tök mindegy, hogy hova mennek.
@1885*: 7; az önkormányzati eredményekkel végleg elzáródnak a közpénzcsapok és megszűnnek
@E11: hát...véletlenül a 13.ker kakukktojás. ;)Ettől még a csapok elzáródhatnak. Bár megmondták már 1000 x, hogy ezek a közpénzek a blogolok rosszindulatú pletykái vagy valami ilyesmi.

@funbasten: nem vicces, olyan határozottnak tűntél, újraolvastam, nem volt ott HA.

esetleg újabb fenyegetés: ha nem szeretnek minket a blogosok nem indulunk a Mol Ligába :D :D :D
@Imam Khomeini: Igen, de nem szeretném ezt publikus felületen kitárgyalni, mert - habár a blogra kommentelők többsége kultúrember - felesleges ellenségeskedésbe torkollna ez is. Az ügy elsimult. szerintem jobb volna pozitív irányba fordítani a szurkolók energiáit. Kár, hogy a VB még messze van, mert olyankor a szurkolók is tudnak "átfogóan hokiban" gondolkodni.
@gm: Azt nem tudod véletlenül, hogy Ványi miért nem játszott legutóbb az U20-as válogatottban?
@check: tehát kár szidni a Román szövetséget
a Magyar sem kiválobb
Mostantól mindenkinek meg kell gondolni szavait az elnökségin, mert könnyen nyilvánosságra kerülhet a teljesség igénye nélkül, névtelenül, hiteltelenül.
@Imam Khomeini: Van egy olyan érzésem, hogy te is tudod. Szenecsére a következő junior-programon már lesz lehetősége Gergőnek.
@HSC77: Neked nagyon komoly komplexusaid vannak, ha ez jutott erről eszedbe. Mindkettőt bírálni kell, ha alkalmatlan, mert akkor megy előre a világ, ha szembenézünk a hülyeségekkel. Azt viszont látom, hogy te ezt ésszel fel nem foghatod.
@gm: Még azt is tudom, hogy kinek támadt az a nagyszerű ötlete, hogy nem játszhat Ványi. Nem lehet büszke erre az ötletére.
@1885*: Nem rossz ötlet:-)Egyébként azt írtam(szándékoztam írni), ha minden csapatot engednek máshol játszani, jövőre nem lesz vasas a Mol ligában.
Valaki leírná, hogy mondjuk ebben a szezonban a vasas kitől és mennyi közpénzt kapott? Annyi jól informált ember ül itt, biztos hamar meglesz a pontos szám.

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.10.09. 12:37:43

@1885*: eszembe sem jutott, hogy te lennél hüfike, de mivel te voltál oly kedves és megosztottad velünk a hírt, gondoltam a te hozzászólásodra (és nem rád!) hivatkozva reflektálok az eseményekre. A hiba természetesen az én készülékemben van, a félreérthető megnyilvánulás miatt szíves elnézését kérem mindnyájatoknak.

amúgy így októberben elég ócska dolog (meg máskor is az, csapattól függetlenül) ezzel fenyegetőzni, hiszen semmi, de semmi realitása. legalábbis nagyságrendekkel kevesebb, mint júniusban. szóval én hevesen az ajtó felé mutogatnék, ha kangyal egyszer ilyesmivel fenyegetne.
@szorgalmas: én már csak ilyen megosztó vagyok :D :D :D amúgy igen, egy gyengécske blöff, mégis a szponzoroknak / akik szigorúan üzleti szempontokból támogatják a klubot, mint azt korábban már megtudhattuk /mit mondtak volna, látványos edzéseket fogunk tartani, amik teltházat vonzanak :) már van nagyon szép mezünk amit nem csúfítunk el felesleges betűkkel :)...MOL- ba nem játszunk, ha nem az van amit mi akarunk és kész.
Másik amit nem értek, ha hüfike akkora durranás, hogy most ekkora feszkót kell miatta csinálni, miért nem igazolták le nyáron?
Vagy az elmúlt egy-két hónap alatt vált kangyalföldi szintű játékossá?

Vagy arra gondoltak, így növelhetik a népszerűségi indexüket :)
@1885*: b.kangyal biztos megunta, hogy róla szoktak megemlékezni a Fradisták és akart valakit maga helyett

lehet azt gondolja, hogy most majd hüfike lesz a figyelem középpontjában :-)
@E11: ne legyél igazságtalan, van ott még szerethető, gergely, svasznek, stb. ódry színpados berta ;)
@funbasten: Vagy mindenki ebédel, vagy senki nem tud konkrétumot a "közpénzezők" közül...
A kilépősdi tuti nem Kangyal ötlet, erről biztos nem egy alkalmazott dönt.Az átigazolást is nehezen acsarkodhatta össze tegnap, mivel ha jól látom a jegyzőkönyvből - Bukarestben volt a csapattal.
@1885*: Nyáron a fradi többet ígért. Most el akart jönni kevesebbért.Volt már ilyen, lesz is ilyen.
@funbasten: Fordítsuk meg a dolgot egy pillanatra. Te 100%-osan ki mered jelenteni, hogy semmi közpénz nem csordogált el a Sztárz/Vasas Sztárz/Vasas (kinek melyik tetszik, az aláhúzandó) kapcsán az utóbbi években vagy akár a MOSTANI témában?
@peterszky: A felnőtthöz egy fillér se. Tavaly volt főtáv, nézőpont kérdése, hogy ez közpénz-e (jogilag nem, közvetve viszont igen). Ha erre fújjolunk, nézzük meg a többi csapat honlapját; szinte mindenütt van közműves cég, mint támogató.A Starshoz (azaz a gyerekekhez) biztos ment önkormányzati pénz, de csak néhány millió ft. Persze lehet ezt is sokallni, ha eleve utálod a starst, de akkor meg úgy sem érdekelnek a tények.
Ma a vasas az egyetlen felnőtt csapat az ob/I-ben, ahova sem állami támogatás, sem ök-i pénz nem megy.Ez teljesen rendben is van, csak ilyenkor különösen idegesítő a sok hülyeség, amit erről lehet olvasni.Gondolom, Téged sem (engem sem, gyerekekhez menne a pénz sportolásra)háborít fel, hogy az önkori évi 30millás működési ktg-et vállal át a leendő fradi sátorral kapcsolatban.(De senki nem kérdezi meg, mi az oka, hogy ennek ellenére még egy nyomorult engedély iránti kérelem sem ment be az ök-hoz)Na, lehet kiabálni:-)
" Az eset igen érdekes és szomorú, ugyanis nem először születik precedens, rossz precedens a magyar jégkorongban."
Dicséretes önirónia a fradihoki részéről, amennyiben a visszalépéssel zsarolásra gondoltak.
@kerusz: A Fehérvár szereplésénél az OB I-ben ők is valami hasonlóval fenyegetőztek, és érték el a ponthatár bevezetését emlékeim szerint.
@nazgul: azért az érdekelne, hogy egy olyan bajnokságból/ligából, ahova nem történt még nevezés hogyan lehet visszalépni?

értem én, hogy csúsztatás, meg a dolgok összemosása régi bolsi trükk ,de ennél azért komolyabb dolgokkal kéne előjönnötök
@E11: Látom megértetted a lényeget és rátapintottál a "nem indulok" és "visszalépek" zsarolástípusok közötti óriási különbségre.
"kéne előjönnötök" :) Az üldözési mánia és ellenségkép gyártás régi bolsi trükk.
@nazgul: hát szerintem elég nagy különbség van. hisz a visszalépésnél egyszer már elfogadtam a játékszabályokat, míg a nem indulóknál ugye az van, hogy nem tetszenek a tervezett szabályok és ezért nem is szándékozom indulni. ugye a vasas is gondolkozott más bajnokságban, régebben a liláknál is felmerült a tót másodosztály, és ugye a volán is elvándorolt máshova. nincs azzal gond, ha valaki nem akar elindulni egy neki nem tetsző, nem megfelelő bajnokságban. de, ha egyszer elindul, akkor ne akarjon már belőle kiszállni, csak azért mert nem igazolhat le egy játékost.

a többes szám pedig annak szólt, hogy többen is igyekeztek a két dolog közt párhuzamot felállítani, nem Te voltál az első
@E11: Zsarolás mindkettő, a lényege: ha nem úgy lesz ahogy én akarom, akkor nem indulok/kiszállok. Ráadásul blöff is, mert egyik sem gondolta komolyan, csak valamit el akart érni vele, és mindkét esetben sajnos sikerült is. Ez pedig valóban rossz precedens.
@E11: Van igazságod, nem vitatom. De a "balhé" nem arról szólt, hogy nem igazolhattak le valakit, nem is volt átigazolási kérelmük beadva. Nézz utána, miről döntött az elnökség! (Ványi vasasból fradiba mehet, élő szerződése és a vasas tiltakozása ellenére, valamint négy starsos gyerek meg a volánba, szintén szerződés ellenére)Ha vannak szabályok - élő szerződéssel csak akkor igazolhat el a játékos, ha a clubja hozzájárul -, akkor azt tartsák tiszteletben,függetlenül attól, ki és hova akar igazolni.Mint tavaly Berta Ákos esetében... Hüffner csak a megoldást jelentette a vitában, kétségtelenül szerencsétlen módon. Ezzel együtt jó lenne már inkább a holnapi meccsekről gondolkodni, a "táborok" úgysem hisznek egymásnak, nincs több a sztoriban. Szerintem.
@nazgul: Mi az, hogy én akarom. A Volán visszajátszókat nem hiszem, hogy csak mi akartuk volna korlátozni, az már egy másik kérdés, hogy a többiek valamiért a döntésnél ültek szépen csöndben. Utána valahogyan mégsem tiltakoztak a döntés ellen, valamiért úgy érzem, nagyon is meg vannak elégedve vele. Lehet rosszul látom...
@funbasten: Milyen szerződése volt, amatőr vagy profi? Nem mindegy, főleg nem Magyarországon.
@nazgul: Nagyon rosszul emlékszel.
@nazgul: Nem egészen. A Ferencváros nem egy rá nézve kedvezőtlen de kötelező döntés megváltoztatását akarta elérni, hanem a döntés előtt revolverezett. Az sem volt szép, de elvi különbség, hogy a döntés megszületése után elfogadták azt.
@peterszky: A Volán magyar bajnoki részvétele esetében nemcsak a Fradi volt annak a pártján, hogy "meggyengített" csapat jöhessen csak vissza a magyar bajnokságba.
@kerusz: Most akkor rosszul emlékszem vagy mégis zsaroltak(revolvereztek, ha így jobban tetszik)?
@nazgul: ha az autókereskedőnél fekete kocsit akarnak Neked adni, de Te csak fehéret vagy hajlandó megvenni az zsarolás? persze valahol ez is felfogható zsarolásnak

vagy inkább az a zsarolás, hogy megveszed a kocsit részletre, furikázol is vele valamennyit, aztán meg kitalálod, hogy a további részleteket csak, akkor vagy hajlandó fizetni, ha a kocsiba beszerelnek neked egy új rádiót, természetesen ingyen
@peterszky: Pont, mint Berta Ákosnak. Nézd, biztos vagyok benne, hogy akkor sem tudnálak meggyőzni, hogy Cs.G. dobta be a szart a ventillátorba, ha betünként végig mennénk a szerződésen vagy az MJSZ ilyen ügyekben hozott határozatain. A közpénzezés sem fog megszűnni, senkit nem érdekel, hogy mi a valóság. Olvasgatom Mihály Árpi ütközésének az értékelését. Egy szurkoló táboron belül megy a vita, az esetet mindenki megnézheti, kikockázhatja, tehát arról vitáznak, aminek minden részletét ismerik. A vita az anyázás szintjére ért. Hangsúlyozom, egy tábor, ismert eseményről veszekszik. Hogy tudnánk mi itt csak az igazság közelébe is jutni, amikor nem egy csapatnak szurkolunk, nem ismerünk minden részletet és tele vagyunk (?) előítéletekkel a másik igazságát illetően. Ezért javasoltam a tűzszünetet.Uff
@nazgul: Nem mindegy, hogy egy döntés előtt vagy nagyon kemény, vagy pedig a döntés után. A Vasas-eset veszélye, hogy egy érvényes és kötelező elnökségi döntés megváltoztatását jogilag megkérdőjelezhető módon csikarták ki.

Az MJSZ közgyűlése, vagy az ügyészség, bíróság a megfelelő fóruma egy érvényes és kötelező elnökségi döntés megváltoztatásának.
@kerusz: Azt hittem a fradihoki autentikus forrás:

"Az összejövetel úgy kezdődött, hogy a Ferencváros az idén nem lesz tagja az OB I-es mezőnynek. Az ok a fehérvári csapat korlátok nélküli visszajátszása. Azt szerettük volna elérni, hogy Fehérvár EBEL-es csapata ne vehessen részt a jelenlegi módon a magyar bajnokságban. Ezzel a kijelentéssel magunkra maradtunk ugyan, ám később sikerült elfogadtatni javaslatunkat, így elhárultak az akadályok."

@E11: Ha többen dobjátok össze a pénzt az autóra és a többieknek jó a fekete, de a te részed nélkül nincs autó (csak bicikli), akkor igen, zsarolás.
@funbasten: Teljesen lényegtelen, hogy Cs.G. konfliktushelyzetet idézett-e elő vagy sem, volt egy érvényes elnökségi döntés.
@kerusz: Melyik elnökségi döntés megváltoztatását csikarták ki? Én eddig úgy értettem, hogy az elnökség engedélyezte Vályi és a többiek eligazolását, a Vasas elkezdett fenyegetőzni, végül kizsarolta Hüfit a döntés ELFOGADÁSÁÉRT cserébe. Javíts, ha tévedek.
@funbasten: Nem azt kérdeztem, hogy kinek volt hasonló, hanem azt, hogy amatőr-e vagy profi? Rengeteg ilyen eset volt a honi sportéletben, jégkorongon kívül is, ahol semmibe vették az amatőr szerződést.
@kerusz: Ekkora helyzeti előnnyel nem tudok vwersenyezni :) Így higgyen az ember annak, amit olvas. Lehet, hogy a mai hírük sem igaz, mi pedig fölöslegesen moralizálunk?
@nazgul: Ványi eligazolását ellenszolgáltatás nélkül engedélyezte az elnökség.
@kerusz: És bárki megváltoztatta?! A döntés az volt, hogy Ványi - a szerződése ellenére - a fradié.Az egyezség nem változtatta meg a döntést, arról szól, hogy nem lesz pereskedés.Vagy csütörtök óta született új elnökségi döntés?
@kerusz: És az elnökség a Vasas nyomására megváltoztatta döntését, belefoglalva, hogy cserébe jár Hüfi? A már nem is annyira autentikus forrásom (fradihoki) szerint ők járultak ehhez végül hozzá, igaz az elnökség közbenjárására, nincs szó elnökségi döntésről.
@funbasten: Nem. A döntés arról szólt, hogy Ványi a szerződését felmondta és nem köti már szerződés a Vasashoz, a Fradi leigazolhatja.
@nazgul: Nem. Sokkal zűrösebb a történet, de nem lesz ízlésesebb akkor sem.
@kerusz: Ki jött elő a kompromisszumos megoldással, hogy legyen Hüfi a Vasasé? Most már kérjük a teljes sztorit vágatlanul :)
@nazgul: Egyébként summa summarum, akár előzetesen, akár utólag, akár igaz ügyért, akár becstelenért, de aki ki-/visszalépéssel, nem indulással való zsarolással igyekszik elérni a célját, azzal nem lenne szabad szóbaállnia sem az elnökségnek, sem a csapatoknak, mert túszejtőkkel nem tárgyalunk. Hamar kiderülne, hogy ki a nyúl és ki a puska.
@peterszky: Új szponzor a Vasasnál! És nem közpénz (talán)! :)
@peterszky: Ha ilyen egyszerű igazolni, felveszem a Kangyal vezetéknevet és elszegődöm játékosügynöknek. Még fizetniük sem kell a kluboknak!
@peterszky: van két régi Fradi játékos akit szívesen látnék újra zöld-fehérben: Strudwick és Niedermayer. Kifizetné Őket az elnökség, vagy csak a Vasasnak igazolnak játékosokat?
@kerusz: Felmondta, mint Berta? Akkor is a vasas ellen döntöttek. Ha nem lett volna szaros az ügy, elengedik a vasas kezét. Szerintem jobb is lett volna.Na, én nem rágom tovább a gittet. Mint pár órája írtam, jövőre már nem kell ilyenekről vitázni; a vasast engedi az elnökség másutt játszani, a többiek meg békében élnek, mint ahogy korábban is. Jó éjt mindenkinek!
@funbasten: Szóval szerinted egy jogtalanság feljogosít egy másik jogtalanságra. Bravó, előre az anarchia irányába.
@nazgul: Egészen pontosan látod a helyzetet.
Eddig nem hittem a Vasassal kapcsolatban írt "egyenlőbb az egyenlőbbnél" összeesküvéselméleteknek, de most perdöntő bizonyítékom van. A bwin-en kifizették a Steaua-Vasas 2-esre tett tétem nyereményét!!!
Fel kéne vennem a kontaktot ezzel az elnökségi taggal. Múltkor kinéztem magamnak egy csodaszép cipőt, de nem akarták olcsóbban adni, arról pedig hallani sem akartak, hogy ingyen elviszem. :-(
Hátha velem is lenne ilyen bőkezű. Végül is, a távfűtést azt rendesen fizetem...
@kerusz: itt is van az idevágó hír a szövetség honlapjáról:

"Kényes téma jött ezután, az átigazolási bizottság döntéseinek megfellebbezése. Két ügyről volt szó. Az első lényege, hogy Ványi Gergő a Vasasból a Fradiba kívánt igazolni, ehhez azonban klubja nem járult hozzá, mondván, a hokis jogellenesen mondta fel a szerződését. A piros-kékek ezen álláspontját az átigazolási bizottság nem osztotta, és erre az álláspontra helyezkedett most az elnökség is. A másik ügy négy Stars-hokis távozása volt, akik a Fradi Hokiakadémián folytatnák a pályafutásukat. Nekik első fokon, s most jogerősen is zöld utat adtak. A Vasas ezen ügyek kapcsán azzal a javaslattal állt elő, hogy az MJSZ az átigazolási ügyek kezelésére hozzon létre ad hoc-bizottságot, s abba az OB I-es klubok október 15-ig delegáljanak szakmai meg jogi szakértőket. E testületnek aztán 60 napja lesz arra, hogy javaslatot tegyen egy új átigazolási szabályzatra. Addig viszont semmilyen vitás átigazolási ügyben nem születik döntés."
@peterszky: Ha ez igaz, akkor ez tényleg nagy gáz...
@check: Miért ne lenne igaz?
Sajnos, ma ez a rendszer.
@KrisztiFTC: Nem szeretném kétsgébe vonni, félreértettél. Csak miután nem egy hivatalos oldalon jelent meg, ezért nem lehet autentikus forrásnak tekinteni. Ezzel együtt természetesen lehet igaz minden szava.
roppant káros dolog a zsarolást intézményesíteni, a problémákat szőnyeg alá söpörni, a konfliktusok elől való elmenekülés
Remélem kimostatok miden szennyest jöhet az ésszerű érvelés.Kritikán aluli a bíráskodások nagy része mind két országban 5-7% a pálya dőlés szöge ez pedig a játék rovására megy,ha nagy G.Péter így bíráskodna az EBL és DEL is mind otthon megköszönnék de többet nem kérnének belőle.A tavalyi rájátszás előtt el is ismerte nem szeretne a Volánnak bíráskodni mert nem tudna objektíven fújni,a mit be is bizonyít azonnal mihelyt ki megy fütyürészni s mivel a nagyoktól illik tanulni követik a jó példát a mások is.Nesze neked hoki igazodj el ha tudsz.
süti beállítások módosítása