HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hat hátvéddel játszik ma este a Fehérvár

2010.10.08. 14:30 F. Kapus

Horváth András, Ales Kranjc és Nathan Martz nélkül, de az új szlovák hátvéddel, Juraj Durcóval megerősítve áll fel a Fehérvár pénteken. Ismét listavezető, de ezúttal nem a Salzburg, hanem a Klagenfurt érkezik Magyarországra az EBEL pénteki fordulójában. A magyar bajnok nyolcból hatszor legyőzte a KAC-ot, ráadásul a legutóbbi hat alkalommal. Lassan tehát három éve nem nyert Székesfehérváron a 2008/09-es EBEL-bajnok.

Kezdésként Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a hiányzókról beszélt: "Horváthnak könyökproblémái vannak, átmenetileg be is gipszelték, most úgy tűnik, tíznapos kihagyás vár rá. Martz még mindig a fejsérülése miatt nem játszhat, orvosi tanácsra. Kranjcot valamilyen vírus támadta meg, két napja otthon fekszik. Satosaari végül a padra le tud ülni, de ő is beteg volt néhány napig."

Értelemszerűen Hetényi kezd a kapuban, és a sorok is változnak. "Az első sorunk marad, a másodikban ismét összekerül Mihály és Palkovics, Nagy Gergő lesz a centerük. A harmadik támadótrióban Fekete és Kovács Csaba között Holéczy harcol, Fodor, Vaszjunyin és Benk a negyedik sorban kapott helyet, Hegyi Ádám a tartalék. Bekkből szűken vagyunk, két légiósunk, Ackeström és az újonc Durco mellett Tokaji tartozik a tapasztaltabbak közé, rajtuk kívül három fiatal, Orbán, Jobb és Maklári vár bevetésre."

Durco szerdán edzett először a csapattal. Két-három tréning alapján nehéz következtetéseket levonni, Énekes Lajos is óvatosan elemezte az eddig látottakat. "Jól korcsolyázik, magabiztosan kezeli a korongot. Amennyire edzésen ez lemérhető, megfelelő kondícióban van. De a lényeg úgyis a tétmérkőzésen derül ki mindenkiről. Idén még nem játszott, ezért mérkőzéshiánya is lehet, tapasztalataim szerint ez nem az első néhány meccsen jöhet ki, hanem inkább utána, a visszatéréstől számított 2-3 hét múlva. Egyből a sűrűjébe kerül a szlovák védő, használni fogjuk előnyben és hátrányban is, mert hat hátvédünk van összesen. Máris megmutathatja, mit tud.

A Klagenfurt ellen megbolygatott összeállításban is szeretnénk jó teljesítményt nyújtani. Ez idehaza legutóbb sikerült a Red Bull Salzburg ellen. Ha kellőképpen tartunk a Klagenfurt elleni meccstől, és ennek köszönhetően mindenki teljes mértékben koncentrál, akkor újra jó mérkőzést játszhatunk háromezer nézőnk és a Sportklub Tv nyilvánossága előtt."

Vasárnap az utolsó percekben kapott góllal maradt alul a Fehérvár Ljubljanában 3-2-re. "Még ma is úgy gondolom, Ljubljanában elvesztettünk két pontot. Az Olimpija sem volt túl fényes aznap, de mi annyira sem. Volt egy-két jó teljesítmény csapatunkban, de több gyenge is. Feltűnő volt, hogy a fiatalok milyen fáradtan mozognak, ez érthetetlen, hiszen egyrészt még csak két mérkőzés van hetente, másrészt azt gondolom, az idősebbek hamarabb fáradnak el a terheléstől. Ezen mindenképpen változtatnunk kell.

A mutatott teljesítmény ellenére is volt esélyünk a győzelemre, nem is kevés, de a szerencse nem állt mellénk. Ez általában így is szokott lenni, mert ha minden tőlünk telhetőt megteszünk, akkor többször talál meg minket a szerencse, mint akkor, ha ez nem mondható el rólunk. A háromból két gólt kaptunk egyéni hiba után. Fiatal védőink ütőjén kétszer úgy pattant át a korong, hogy már nem lehetett jóvá tenni a hibát. Egy rutinosabb védő számít az ilyen lehetőségre, arra, hogy egy vakond elődugja a fejét a jégből, de a fiatalok nem voltak erre felkészülve."

99 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Martz sérülését okozó játékost utólag nem lehet sehogy se szankcionálni? (vagy esetleg volt bünti csak nem tudok róla?) Vicc h kapott 2 percet azt csókolom. Főleg ha az itteni előzményeket is nézzük.
Mi lesz Durco mezszáma?
Ma a sérülésekre való tekintettel megalkuvó leszek és nem várom el a "cunamit". Ma megelékszem egy apró, úgy kb. 3 - 4 gólos győzelemmel is.
Reszkess aktuális EBEL ranglista vezető, mert jönnek a fehérvári ördögök!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Melyik tévé adja?
@szeszter: Nem kapott még 2 percet sem, nem volt kiállítás belőle!

@defó: A Sportklub, mint mindig!
@defó: Ember olvasd már el figyelmesebben azt a cikket....
@kiralyfi: Az milyen tematikájú adó, nem ismerem.;)
@Kreck: Kb. ugyanez jutott eszembe nekem is... :-)
@Henry The Navigator: @sutyi2: van átfedés, ott is vannak botok, lövés, szúrás, botfogás, test a test elleni játék, bottal akasztás, mi több, bottal lökés, játék késleltetése, fejre, nyakra irányuló támadás, buli, hátulról lökés, durva játék, durvább esetben könyökhasználat, még durvább esetben akár zebra is :)
@F. Kapus: Sőt, még az emberelőnyös szituációkban is van hasonlóság; viszont különbség, hogy mindig ki is használják.
@F. Kapus: Fejre és nyakra irányuló támadás?? Inkább meg sem kérdezem mire asszociálsz...
@F. Kapus: ááá nem akarom tudni, hogy a zebra szájában síp van!
Jobbra ma külön odafigyelek. Ha most is gyenge, akkor szerintem nem kellene erőltetni.
Ma különösen oda kell figyelni! Bekkhiány, és a listavezető KAC.
@kovacsistvan: de csak akkor, ha sikerül felállni (bár lehet kontrából is)
F.Kapus "gigalájk" Neked:) Nagyon nagy vagy:D:D:D:D
Nagyon jót röhögtem, ha gondolod este vendégem vagy egy italra fváron, már nagyon várom a meccset...
Másfél óra és go:D
@F. Kapus: A színészkedés kimaradt, meg még egy, de az már nagyon gusztustalan lenne :)
@Lacquo: mitől lenne épp ma jó ???annyira nem idevaló , hogy hihetetlen,de 1 a mákja évek óta,mégpedig hogy a hátvéd poszt nálunk jobban hiánycikk, mint Észak Koreában a George Bush szobor.
@F. Kapus: FELADOM MESTER, TE NYERTÉL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D
@kovacsistvan: NEMÁR SRÁÁÁCOKK!!! Itt sírok-hahotázom-röhögök a könnyeimet törölgetve a melóhelyemen, a főnököm meg nem érti, de mire elmagyaráztam neki, már ő is hangosan vihog! Tegyük hozzá, hogy Hölgyről van szó! :-D
@F. Kapus: de úgy vettem észre, hogy a magas bottal való játékot itt nem szankcionálják különösebben, sőt! xD
@sutyi2: Akkor nem csoda h vihog:) Szárnyal a fantázia:)
@F. Kapus: Öcsém ember áhhh:D

@kiralyfi: Te se gondoltad, h mileyn lavinát indítasz el itt.

Jelentem péntek délután. Komolytalanság. Jókedv. ÉS a világ legjobb sportja. Mi kell még!
@horivan: Durco elméletileg a 44# mezbe játszik ha jól tudom...
Hát ez így nagyon nehéz lesz 2 védő + 1 védekezdni tudó csatár hiánya... remélem Durco nagyon jó lesz és a két fiatal is hozza a 120%-ot, különben nem lesz esélyünk!
@F. Kapus: Hetler vajon felkereste őket? Mutatott be néhány "fogást" még a tavaly, lenne sikere ott is.
Csak úgy mellékesen - azoknak akik nem tudják (hogy ne kínlódjanak mindenféle nyakatekert kiejtéssel):
A Durco - szlovákul Ďurčo, és így kell olvasni "magyarul": Gyurcso. Csak ennyi:-)
Aki esetleg Veszprém felől menne- van még 3 hely a kocsiban
+36709486263
Jászberény környékéről - keresztül - senki nem szokott menni ?:(
@F. Kapus: Csak nem a "meg nem engedett testtel való játék"-ra gondolsz ? :-)
Viszem a DVD t a deadbull meccsről, már nem tudom ki kérte.
Szünetben az oldalsó dohányzó helyen megtalál.
Tud valaki stream-et tenni a meccsről? Előre is köszi!
valaki strem-et legyen kedves:) köszönöm
huhh, Pire bekeményített...
@F. Kapus: A Crosby féle fenékriszálásra gondolsz a kapus előtt? :P Azt is szankcionálni kellene :DDDD Szegény kapusok zavarba jönnek, hogy most vajon mit akar??? :DDD
@Chicken: Ki is rakatta magát véglegesre... :(
Aztaqqqqqqq Palko lőtt egyet :))))))))) 1:1 :D
Na 2:1 a KAC-nak, még kb. 2 percig vogymuk hátrányban. :(
jó meccs lesz, még az 1:2 ellenére is...
Szerintem benézte a bíró, de biztos jólmegcseszik Pirét még ezután:(.
@durex26: amikor nekiment a kapusnak már az "érdekes" volt. sztem min. 5 meccs...
valaki mondjon mar valamit
Nem tudja valaki kozvetiteni
STREAM PLIZZZZ
@Chicken: hátra korizott, nem látta, a kapus meg szaltót egy nagyot:). Az ütközés meg véletlen volt, de szerintem is lesz 5 meccs. Menyasszonyhoki :(.
@durex26: majd' egyetértünk... (a védekezés ma is necces)
@Chicken: mondjuk a KAC kurva jó.
Az a baj, h. én szívesen írnék, de akkor pont lemaradok a meccsről :D Háttal van a gép a TV-hez képest :DDD
Na Holéczyt is kirakták - áthúzódik a büntije a kövi harmadra, lefújták.
@Chicken: Dehogyis, a válogatottat nézem, az viszont sima. Te hol lesed?
adjatok mar egy online streamet :) nezzek en is egy kis hokit
@E.Attila: https//:fotel.balcsi.tévé (szorri, nálam ez a sztrím)
Pire ütközése necces volt, de ha megnézi az ember a lassítást amikor elöröl mutatják, akkor látszik, hogy elöször a vállát találja el a KAC játékosának....sokszor tud ilyenkor a játékos saját válla sérülést okizni magának.
Sajna ez 6-8 meccs eltiltás lesz...
@IndiszKretén: lent vagyok és a szülinap után le is jöhettek holnap...
@canuck: nem tudom, szerintem ez a meccs részéről egy agymenés, érzek benne némi szándékot... nem tudom... (ha a kapusaffér nincs nem ilyen súlyos, ill. talán épp emiatt nem alaptalan.)
@Chicken: sajnos nekem az nem megy. Nalam a
london.agy.tv de sajnos nem mukszik. Nezni nezem de hiaba :)
Koszi
hát két ultra alacsony odds játszik ma: 1,san marino nem áll fel, 2,linzi edzőt a susnyásba küldik.
Godó lőtt egyet :)
bambuser.com/dashboard/271271 nem tudom ha megy elvileg hang kell legyen telefonról megy tehát semmi kritika :). Tesztek alapján jól ordít a bemondó
Hetényit ragasszák már oda a gólvonalhoz!
Vass Marci is góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól :)
Zágrábban igen komoly fieszta hangulat lehet.
@Chicken: az tény, hogy a srác a korongot nézte és nem látta Pirét...ezt lehet szándékosságnak nevezni. Viszont ahogy Rejtö is írta már: Nem lehet minden pofon/ütközés mellé közlekedési rendört állítani...

mindegy, pörögnek a srácok, Palkó megtalálta végre a játékkedvét és mindenki hajt!
@durex26: nem muxik valamiert a link: This broadcast is not available right now. Probalkozok meg :) KOSZONOM
Kéne stream... :( Sportklubért egy vagyont kéne fizetni a tetves UPCnek, nem értem, miért nincs SPORT CSOMAG... Tetvek... :(
Na most van a bedobás.
@Vincenzo90: Nekem havi 900-ért van SportKlubbom MinDig TV-n.
Már 4-et lőttünk kapura.
Sajnos Dieter betalált:(
Oszit felrúgta Scofield, előnben voltunk két percig, de mire idejöttem tőlünk is lett egy kiállítás :( 6:31 van még hátra kb.
durex26 által linkelt steamen van hang, kép nincs, lehet hallgatni a kommentárt... Holéczy lőtt, aztán megint. :D Léderer for president!
Hetényi védett... Beszorítottuk a KAC-ot.
"Ladányi a levegőbe. Koronggal. Nem Ladányi volt levegőben, hanem a korong." Magasbot nálunk, a buli a védekező harmadunkban.
ez a bemutatkozás
:)
Gyurkó gól 5:5 :DDDDDDDDDD
@Vincenzo90: Ja meg az elején is volt egy olyan, hogy: "Miháááááááááááááááááály, ja nem Mihály, hiszen ő már a padon ül, Palkoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiics"

:DDDDDDD
Ó, szegény Srácok :(
Hosszabbítás, Vas előre bulizott, hátrányban kezdtük. Letelt a kiállítás... Mégsem. Vesztettünk. Szép lehetett, fiúk.
Mindig mondom a TV-nek, Léderernek, hogy ne kiabálja már el, mert akkor mindig ez van... de sajnos nem hall engem. :P
talán ezek után kiborul a medvék horvát kanadai billije
Ma buta bekapott gólokkal kaptunk ki. :(

a tabella :

Team Sp. P.
1 Klagenfurter AC 9 14
2 EC Rekord-Fenster VSV 9 12
3 HK Acroni Jesenice 9 11
4 Vienna Capitals 9 10
5 KHL Medvescak Zagreb 9 10
6 Red Bull Salzburg 9 10
7 HDD Tilia Olimpija Ljubljana 9 9
8 EC Moser Medical Graz 99ers 9 8
9 Fehervar Alba Volan 19 9 7
10 Liwest Black Wings Linz 9 5
@szeszter: szeretem a lavinákat:) itt egyébként minden benne van a pakliban...:)
@kiralyfi: hülye kérdésre jó válasz volt a Hustler. :)
@csatoimi: azt azért megnézném, hogy az okos hozzászóló keresi a Hustlert, és mikor megtalálja, várja, mikor lesz már hoki:):):)
süti beállítások módosítása