HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Vienna Capitals 2-7

2010.09.24. 21:38 Hblog

Akik nem szoktak hozzá a Sapa Fehérvár AV19 feltámadásaihoz, már az első harmadban úgy gondolhatták, eldőlt a Vienna Capitals elleni meccs. A hazai csapat álmosan, az ellenfél agilisan kezdett, már a 3. percben hátrányban voltunk. Megijedni sem volt időnk, megkaptuk a másodikat, Fortier és Gratton, később Rotter azt csinált velünk, amit akart, 17:03-nál 0-4-nél jártunk. A harmad utolsó percében szerencsére Vas Márton szépített, ekkor úgy nézett ki, visszajöhetünk. A második menetben pláne: Ladányi Balázs kettős fórból hatalmas gólt lőtt, mínusz kettőnél tartottunk, támadásban maradtunk, de végül csak eggyel nyertük ezt a húsz percet. A harmadik felvonásban megint erőszakosabban kezdett játszani a Vienna, a kulcsembereket nem tudtuk megfogni, Gratton a 49. percben belőtte az ötödiket, ettől teljesen elment játékosaink kedve, ilyet ritkán látunk, úgyhogy kaptak még kettőt. Az eleje és a vége nem volt szép, 2-7. További eredmények: Medvescak–Villach 4-2, Jesenice–Salzburg 3-2, Graz–Linz 1-2, Klagenfurt–Olimpija 5-2.

170 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@blackiii: Csíkszereda edzője volt utoljára de 25 éve edzősködik és ember four szar kihasználása nem uj keletű dolog!
Szeretem a játékát, okosan, ugyanakor a rap-around-okat kihasználva játszott tavaly. Ami a VOLAN-ra nem jellemző, mármint én csak azt láttam h a 24essel néha összeütktöztek.. de nyilván mindketten arra töreedtek h. ilyen ne történjen meg!
Hát emberek... ma egy csapat viselhette büszkén az Alba Volán mezt, és az a farm csapatunk volt. Óriási gratuláció nekik, ebbe tudunk kapaszkodni, hogy ha mást nem, közülük kikerülhetnek azok a játékosok, akikkel bízhatunk a szebb jövőben!
Ami a tata-válogatottat illeti... érzem én, hogy erre aludnom kellene egyet, mert olyanokat fogok írni, ami visszavonhatatlan sértésekkel járhat. Félreértés ne essék, ez önmagában nem zavart - viszont ha már bevallottan bántani fogok embereket, akkor előtte igyekszek utánanézni a tényeknek, nehogy szimpla hisztinek tűnjön az egész. Ami biztos, hogy jópár játékosunk esetében részemről elfogyott a türelem, és kutyául nem érdekel, hogy ki mekkora sztár, meg milyen áldás, hogy nálunk játszik, ilyen teljesítménnyel a bús picsába eltakarodhat, senki nem fog sírni utána. Nem kötelező nálunk alibizni a jégen. Én örülnék a legjobban, ha csak a mai meccsről lenne szó, de egyesek esetében ez sajnos már tendencia. Akkor inkább már jöjjenek a fiatalok: az már olyan kurvára mindegy, hogy ötöt-hetet kapunk, vagy tizenkettőt, de amíg tart a tanulóidőszak, náluk legalább nem bosszankodna feleslegesen az ember. Nem utolsósorban ők a jövő - és ha valami ennyire nem akar menni, inkább kezdjük el előbb építeni a jövőt, ezzel még mindig jobban járunk hosszú távon. A tata-válogatottból meg ki-ki számoljon el a lelkiismeretével maga, hogy a hősökből idáig süllyedtek az idei szezonra. Tisztelet a nagyon kis számú kivételnek!
Ha visszaolvasnám az elmúlt évek hozzászólásait, kb. azt látnám, hogy Sator mekkora hülye volt, Tolvanennél szinte mindenki jobban csinálta volna, Weinstock meg a legrosszabb választás volt már az elején. Ha Scotty Bowman lenne az edző, szerintem róla is kiderülne, hogy egy szakbarbár és nem tudja, hogy kell előnyt játszatni...

Szerintem a realitás az, hogy a Volán kerete tele van olyan játékosokkal, akik x évesen elértek karrierjük csúcsára azzal, hogy egy EBEL szintű ligában játszhatnak, ráadásul ott megállták a helyüket az elmúlt években. Az ellenfelek többségénél olyan játékosok játszanak, akik az NHL-ben, vagy annak közelében voltak fénykorukban, később rangosabb európai bajnokságokban, jó csapatokban játszottak és vénségükre jó pénzért levezetnek pár évet az EBEL-ben. Kiveszik azt a pénzt, amit még lehet... Egészen más felállás... Én egyébként már a tavalyi rájátszást is csodaként éltem meg.

23 és 30 éves kor között az egy szem Kovács Csabán kívül mondjunk más olyan magyar hokist a csapatból, aki a Volánban meghatározó lenne... Ezek a fiúk minden tiszteletet megérdemelnek, szerintem erejükön felül teljesítenek évek óta. Ki kell menni legközelebb is, szurkolni kell, mert egy ilyen hosszú alapszakaszban sok győzelem lesz és ebben a ligában a rájátszás is elérhető. Csak a helyén kell mindent kezelni. Lehet nincs igazam...
Gyenge az edző és a játékosállomány is, sajnos ez van. Pénz meg gondolom nincs. Magyar anziksz a javából.
@Raon: Teljesen egyet értek veled. Látnunk kell, hogy amit a szlovén csapatok csinálnak a tavalyi szezon óta az lesz a jó út. Olcsó légiósok és mellettük a fiatalok. Tóth, Kis, Meretei, Hajós nyugodtan játszhatna. 2 évvel ezelőtt Tóth Adrián pontokat csinált az Ebelben. Tolvanenn nagy hibája volt, hogy nem játszatta, pedig Sator zokszó nélkül berakta a csapatba.
hmmmmm ... :( melózás miatt kimaradt nekem ez a meccs, de bármi is történik , akkoris HAJRÁ VOLÁN, Hajrá Jégkorong!

u.i : "...Ez így nem mehet tovább! Holnap csapatértekezletet tartok, nem fog következmények nélkül maradni a ma esti produkció!... by AV honlap- ULF
irány az 1000 komment majd a blogon ! ;) :)
@Thomas_AV: Szia, te jól jártál azzal, hogy nem láttad.
Fekete egyre szürkébb, Kovács ott volt a top-on, Benk egyre motiváltabb, a védelelmről nem beszélek, az edzőről meg aztán végképp. Ide orosz edző kell, azt hiszem gatyába rázná őket...
Na, aludtam egyet a tegnap látottakra, így talán higgadtabban tudok fogalmazni... Az első harmad után haza akartam menni, a második után maradni akartam, a harmadik után meg azt mondtam, talán mégis haza kellett volna mennem... Basszus, én NEM EZT A VOLÁNT SZERETEM!!!! A Bécs nyilván jobb csapat, kiváló játékosokkal, akitől ki lehet kapni, de NEM ÍGY!!! Ötlettelen, lélektelen, alibiző közönségkori!!! Négysorozunk, amikor három sorra való ütőképes játékosunk is alig van! A védelem nulla, az ellenfél akadálytalanul tesz két-három kört a kapunk előtt a koronggal anélkül, hogy bárki csak MEGPRÓBÁLNÁ megakasztani!!! Támadásaink nincsenek, azt a néhány vérszegény "lövést", amit eleresztünk a kapuba állított kerti szék is hárítaná!!! Ha nem lesz valami gyökeres változás NAPOKON belül, egy kérdés marad a szezonban, hogy 20 ponttal leszünk tizedikek, vagy 30-cal... Ulf mester indul a repülő!!!!
@OTeR: Szerintem azért, mert a Farm roadshow-n van, ha ott megsérül egy kapus, nehéz hirtelen pótolni. Ezért inkább odament Bálizs és Vay, minthogy valamelyikük ücsörögjön itt a padon...
Kezdem azt hinni, hogy innen nincs kiút, pedig hinni kell a csapatban. A Jesenice elleni vereség tegnap is eszembe jutott, hogy az meg lehetett volna. Semmi baj nem lenne, ha többi meccset hoztuk volna. Nem hiszem el, hogy csak 1 győzelem van. Ez nagyon nem jó.
Tegnap rossz volt látni, hogy mennyi passz nem sikerült, és mennyire szerencsétlen volt minden. A Viennának minden összejött, a jó passzoktól kezdve, a kevés kiállításig, a sok gólig.
Ez az edző meg... Nem is értettem, mikor ide került, hogy miért...??!!
Eleve jobb kellett volna, mint Tolvanen, de most ez nagyon nem így van. Tolvanen meg szerintem nem is volt (olyan) rossz.
Idén, nem, hogy egy Playoffba kerülést, hanem legalább onnan is 1 továbbjutást várnék, de így kb. utolsó helyek valamelyike van kilátásban. és tényleg... most miben reménykedjünk, mikor nem nagyon látszik javulás? Remélem azért meglesz a javulás, bízzunk benne!!
Hajrá Volán!
Martz és Árpi nagyon fontos 4-4 pontot foglal le a csapatban. És a honosításukra sincs szükség, nem lennének húzóemberek a válogatottban sem a látottak alapján. Az idei igazolásaink pedig csak arra voltak jók, hogy legyen 4 sorunk, de erősítés nem történt.
Ha jól tudom, Bornhammarnak még nincs csapata...Sztem még 2 csatár, 2 védő, esetleg (ha nagyon sok pénzünk van, ami nincs)1 kapus s.o.s. kellene...
De ilyen játékkal jövőre még kevesebb pénzünk lesz, mivel elmaradnak a támogatók, mert ez a játék semmit nem ér. Sportklub is majd meggondolja, hogy mit közvetít, és akkor hirtelen nagyon könnyen a padlón találhatjuk magunkat, és kezdhetjük elölről az építkezést, de gyanítom, hogy akkor már Csicsó bá nélkül, őnélküle pedig nincs fehérvári jégkorong.
Azért még próbálok optimista lenni...
Szenszejjel egyetértek itt még Sator se volt jó edz, ő is el lett kergetve ,más kérdés, hog az újonc Zágrábbal mentek egy kört a playoffban, plusz a válogatottnál is remek munkát végzett, nagy hiba volt elküldeni anno.

Más kérdés,hogy szakmailag visszalépés MOL ligás edzőt igazolni,azért ha olyan nagy szaktekintély lett volna,nem Kelet Európában kötött volna ki,amikor a többi csapatnál meg NHL múltú edzők vannak...

Ez a keret meg gyenge, főleg a védelem 0. Kranjc volt az egyetlen igazolás a nyáron...Bornhammar-t még látni vélték az első meccseken a nézőtéren, meg ott volt Alen,meg a másik svéd, gyengültünk egyértelműen,meg lehet nézni a többi csapat honnan igazolt.

Pénz nélkül nem lehet eredményt elérni, akármennyire is akarjuk, a magyar húzóemberek kezdene kiöregedni sajnos.
A Zágráb kanadai horvátokkal ugyan,de playoffba fog jutni, jutott, első éven. Azért nem egyenlők a feltételek, nem egy ex NHL-essel kell felvenni a versenyt..

Szupernek még mindig nincs csapata-bár fejébe vette az amerikai dolgot,de erről már lecsúszott szerintem,de lassan el lehetne gondolkodni rajta is, max rotálják a 3 kapust, úgy sincs formában egyik sem jelenleg...
@AVfan: mi történt? nem olyan rég még Árpi volt a legnagyobb játékos, az örök példakép. Gyorsan változnak az idők.

hajrá, Volán!
@Dany: ha annyira odavagy Szuperért, akkor vitesd vissza a Fradiba. Őszintén remélem, hogy nálunk fel sem merül a leigazolása, így is épp elég demoralizáló hatással kell megküzdeni.
Sok fórumozós társammal ellentétben én nem a játékosokon verném el a port.
Úgy gondolom, hogy azok a játékosok, akik a tavalyi idényben az itthoni meccseken tudtak nagyszerűen játszani (sőt néha idegenben is) az idei szezonra nem felejthettek ennyit.
A mutatott roszz játékot én egyértelműen Ulf felelősségének érzem. Lehet, hogy jó edző,(ezt csak a mérkőzések alapján nem lehet megítélni) de nekünk nem ilyen habitusú, elképzelésű edzőre van szükségünk.
Már a letámadásos elképzelése sem volt jó. Ezzekkel a játékosokkal nem lehet letámadást játszani. Légiósokra, akik tudnának ilyen rendszerben játszani meg nincs pénzünk.
Sajnos jelenleg nincs a csapatnak se ritmusa,se játéka, az emberelőnyök kihasználásáról már ne is beszéljünk.
Az is a vezetőedző felelőssége, hogy a játékosok motiválatlanok és sokan formán kívül játszanak ( Mihály, Palkovics, Martz).
Ezek alapján én is úgy gondolom, hogy az edzőváltás jót tenne a csapatnak.
Ettől függetlenül kérek minden szurkolótársamat, hogy jöjjön és szurkoljon a csapatnak, mert ilyen kor van ránk a legnagyobb szükség. Talán egyszer átlendülünk a holtponton.
Hajrá Volán!
Hajrá Volán!
Hajrá Volán!
Ez a teljesítmény a mol ligában elég lenne, de lehet, hogy egy ilyen motiválatlan szarkupacot, még a Farm is elverne, de kíváncsi lennék egy Csíkszeredára vagy egy erősen motivált Miskolcra akár...ha olyan formát nyújt a Volán, mint ebben a szezonban, akkor még a Mol liga sem lenne biztos. Ez egy nagy fos.

Az, hogy kevés a pénz, és nincs, még el tudom fogadni-bár jegyzem meg, ez tipikus magyar betegség, és szánalom, bár úgy látom igencsak szaporodtak a Fehérvár támogatói a tavalyi szezonhoz képest, pl. a jégfelületen. Még Csicsó bá, most kell sürgősen igazolni, most még lehet változtatni! Na de, ha ilyen a keret, akkor ilyen, nem probléma, de akkor is ki lehet kapni becsülettel...na ez a Volánnak nincs meg...és ami elszomorít, hogy a tavlyi szezonban öröm volt minden játékosra nézni, jó meccsek voltak, még azok is ahol kikaptunk. De mopst mi van...nagy semmi!

Tolvanen meg jó edző volt, akárki akármit is ond...nem bejutottunk a playoffba?????
Kapus poszton semmi gond nincs, ilyen védekező munka mellett nehéz jobban játszani...Ha a csapatnak ennyire nem megy, akkor a kapus sem fog tudni bravúrokat bemutatni... Vagy ha úgy gondoljátok kapust kéne igazolni, akkor a többi játékos maradhat nyugodtan az öltözőben, lehet még úgy is könnyebb dolga lenne.
Tolvanennel meg Satorral nekem semmi bajom nem volt, szerintem jól csinálták.
A tegnapi játékról meg annyit, hogy télleg felesleges Palkó mellé berakni Benket, és nem azért mert nem jó játékos, hanem, mert két különböző hokit képviselnek. Benk jól ütközik, korongot szerez, lehet, hogy passzolni is tud, de ez a centerezés dolog nem nagyon megy neki...Egyébként szerintem nem vele volt a gond ma, sőt (ha a ziccereit nem nézzük) akkor talán ő és Kovács Csabi küzdöttek szépen...Martz és Mihály...Ha ilyen játékot mutatnak, mint tegnap akkor nem honosítani, hanem elküldeni kell őket. Én elhiszem, hogy jó játékosok, mert azok, tavalyi szezonban nagyon szerettem őket. De nekem ne mondja senki, h Mihály csak nincs formában. A tavalyi playoff óta nincs formában? Ne álltassuk magunkat... Egyetlen jó sorunk van Marci, Godó, Sofi....De ez édeskevés...Balu lassú, Tokaji már nem olyan erős...Szóval vannak itt problémák...És nem feltétlenül az edző...Vagy a motiváció..
@Reasand: Ebben is van igazság, eddig a kukarugdosós edzők jobban bejöttek...De nem feltétlenül minden az ő hibája...Rutinosnak kéne már lennie a csapat gerincének annyira, hogy ha rossz edzőt is kapnak, akkor is tudniuk kéne, hogyan kell csinálni...

Amúgy ha bárkit megbántottam az előző kommentemmel, bocsánat.
@alpec: számomra Mihály Árpád sosem volt kedvenc. Lehet,h összekeversz valakivel...
Lehet sok volt ez a 3 50- 60- 70 (válogatott- fellépésekkel együtt) meccses szezon az OB1- ből kinőt nagyoknak is.
3 év kemény tempó, és itt a 4.
A védelem tegnap nulla volt- talán Tokinak voltak jó megmozdulásai.
Ilyen lassú védelemmel nem kellene a letámadást erőltetni, mert 1 hiba a kékvonalnál aztán el is jönnek szólóban akár 4-2, 3-1- re is- ahogy tegnap jópárszor meg is történt. Az meg milyen már, hogy Fortier, Bouchard meg Gratton egyedül átmentek 4 emberen?
A másik meg a sok tökölés- várják a passzokat- de egy helyben állva a palánk mellett. Ilyen gondolkodásbeli és gyorsaságbeli hátránnyal nehéz lesz támadásokat indítani.
Az elcikázó játékosokat meg csapkodjuk, gáncsoljuk, csoda, hogy megúsztuk ennyi kiállítással.
@mordok: Egyetértek!
Tavaly a vesztes meccs is egy öröm volt, jó volt kint lenni, tegnap legszívesebben sírtam volna...Csak még a könnyeim sem érdemelte meg ez a játék...
Volán honlapon 2-8 lett a meccs eredménye...Hát ők sem túl optimisták:)
@Szenszej: sajnos teljesen igazad van...

@alpec: Árpi tavaly se volt isten, csak egyesek annak próbálták beállítani... Szerintem a válogatottba se fér majd be.

@Esztuss: ha Benket kiveszed abból a sorból, akkor ki fog ott korongot szerezni? Ki fog ott visszamenni védekezni? Ki ütközik középen? A másik kettő nem nagyon... :/
@AVfan: Nem rajtunk múlt az utolsó pár percben, hogy nem annyi lett:D
@AVfan: Csató Imi volt a kedvenc, tudom :) Amúgy keress csak vissza a hozzászólásaid között :D

Mihály jó játékos, a legjobbjaink közül való, még ha nem is megy neki most a játék (sokan vannak ezzel így). Megtalálni őt név szerint úgy, hogy tavaly pontkirály volt, azóta meg 5 meccs ment le az én értékrendem szerint legalábbis gusztustalan.

Hajrá, Volán!
@miki78: Eddig jó volt az a sor Benk nélkül is...De nem tudom kit tennék a helyére, mert Feketét sem szakítanám el Kovácstól és Godót se szedném ki az első sorból...de ezért nem én vagyok az edző...De mondjuk, most, hogy így belegondolok, lehet, hogy Nagyot tenném be helyette....
@Esztuss: Tudják is ösztönönösen, hogy mit csináljanak, csak az a baj, hogy a tudatosság hiányzik, ami az edző oldaláról kellene, hogy jöjjön.
Csak ösztönös játékkal nem lehet az EBEL-ben meccseket nyerni.
@alpec: Csató Iminek azt gondolom,h a fehérváriak hálásak lehetnek, vagy tévedek?
Tavaly pontkirály volt Árpi, de azóta vmi megváltozott. Tavaly már a play offban is nulla volt, és ez a formája tart azóta is. Vedd le a rózsaszín szemüveget, JÓ REGGELT!!!Mi abban a gusztustalan, ha vki reálisan látja a dolgokat? És ezzel nem vagyok egyedül...
@miki78: szerinted. szerintem sem Isten, de 40 + pontot nem lehet véletlenül összehozni ebben a bajnokságban.
@Esztuss: Eddig jó volt az a sor Benk nélkül???? Mikor? Egyébként az a 2. legjobb sorunk Ladányiék után. Sajnos a helyzetek kimaradnak egyelőre. De tegnap Vas is a 3. ziccerét lőtte be, azaz kihagyott kettőt, Sofi is kihagyott két 99%-os helyzetet. Kovács Csabáék sora meg még helyzetbe se kerül, max. alibi lövések vannak meccsek óta. NEm értem, miért pont azt a sort akarjátok szétszedni, ami még viszonylag működik. Idő kell Benknek is. Tavaly majdnem végigülte a szezont, ha betalálna, megjönne az önbizalma. Nem hinném, hogy ő az akin el kell verni a port.

A 4 pontos Mihály vagy a rutinos Fekete mit csinál? Holéczy mit csinál? Nekik kéne húzóemberként menniük!!!
@alpec: persze hogy nem, de azt is nézd meg, hogy milyen meccseket hozott tavaly? Hány gólt ütött a hosszabbításban vagy a rájátszásban? A meccseket eldöntő gólokat többségében Ladányi és Palkovics hozta tavaly is, Mihály sok pontot szerzett olyan meccseken, amikor 4-5 gólos előnyben vagy éppen 4-5 gólos hátrányban voltunk, azaz semmi jelentősége nem volt. Most meg még ezt sem hozza... nem értem miért kell valakit felmenteni a kritika alól?
@AVfan: Télleg nem vagy egyedül...
@AVfan: Azért tartalak igazságtalannak, mert Palkónak ugyanaz a kritika járna, mint Árpinak és Martz-nek pl.
Sőt én úgy látom, Godó, Vas M., Sofi és talán Süti játszik elfogadhatót idén.

De ne szidjuk már őket, van elég bajuk szerintem. Majd megoldják valahogy.
@miki78: Egyáltalán nem rajta verem a port, sőt azt mondom, hogy jó játékos, én elhiszem, hogy idő kell neki...De akkor sem jó abban a sorban. Nem olyan szintű játékos, mint az a sor...Ennyit mondtam. És kitartok emelett, mert nekem nem tetszenek ezek a variációk... És ők a 2. legjobb sor, sztem 2,3.,4. sor ugyanolyan gyenge volt tegnap, nem csinált senki semmit...3 rossz közül nem lehet kiválasztani a jobb rosszat...
@petyagergő: Palkó is megkapja a kritikáját, csak ő nem egy jó szezont húzott le a volánnál, nem egy szezon miatt istenítik... De tény, hogy tegnap ő is minősíthetetlenül játszott.
És igenis meg kell kapniuk a kritikát... Van elég gondjuk, köszönjék maguknak...szerintem.
@Esztuss: nem pont a tegnapi "produkcióra" gondoltam, hanem mondjuk a Zágráb ellenire, ott ők voltak az 1. sor után a legjobbak!
Tény, hogy a Zágráb ellen nem voltak rosszak, de akkor az összes sornak ment... Mindegy igazából, de nekem nem tetszik, hogy Benk ott játszik. Ennyi ízlések és pofonok:)
@Esztuss: Szerintem is jól mondjátok, elküldeni Pirét és Martzot, elávaterázunk ezt-azt a volántól, és hozzuk Pállfyt meg Satant, ponttöbblet se lesz, majd honosítjuk őket, Pállfyt nem lesz nehéz, Satanban is kapunk magyart, és irány az olimpiai arany. 58-ból lement 5 azaz öt darab meccs, s már szinte nincs hely a repülőkön annyit foglaltok.
A csapat " játékát " látva egy Stallone film címe jut eszembe : " TÚL A CSÚCSON !!! Sajnos tudomásul kell venni ,hogy ez a keret amivel véghez kellene vinni a csodát azaz a 8.helyet,de azt is tudomásul kell venni,hogy ezzel a kerettel ez nem fog menni ( hacsak a 2 szlovén csapat be nem csődöl szezon közben )Ugyanis kiscsapat lévén ,illene kihasználni a szinte 100% os helyzeteket, szólókat,főleg akkor ha válogatott csatáraink teszik ezt.Bazi jó lenne ha a mester a csapat értekezleten kihangsúlyozná,hogy az a rakás gól amiket kaptunk, azok zöme mind helyezett lövés,egy sem a kapus hasán keresztül vánszorgott át,míg a mi játékosaink kapussal szemben állva centikről is képesek a mell és a hasvédő kellős közepét eltalálni.Miért nem isznak kannás bort célzó víz gyanánt a meccs előtt,hátha bejön,miért ne??? ennél szarabbak nem lehetnek.Minden ebel csapat alkalmaz a szezonban 6 alkalommal ( mikor velünk játszanak) sebész belgyógyászt,hogy hazafelé a buszon ,vagy hazai mecscek esetén az öltözőben elláthassák sürgösségileg a sok lövéstől súlyos hasfal és mell húzódást szenvedett kapusaikat.Kikapni ki lehet , ez benne van a sportban,főleg az ebelben,de nem úgy ahogy mi tesszük rendszeresen. Minden pályára lépő nem is tudom ki ,játékost nem írhatok,mert ettől messze voltak a volán mezesek ,mélységesen szégyenlhetik magukat.Nem kapnak rossz fizetést,mol ligában a legjobban fizetett játékos nem keres annyit mint nálunk a legszarabb,illene már emiatt is meghalni a jégen.
@Esztuss: ez szerintem csak a te személyes unszimpátiád felé :) de ha tudna jobbat az edző, akkor biztos ő lenne ott. Sajnos abból válogatunk, aki itt van.. te sem tudsz jobbat mondani...
@exL:1:

"Miért nem isznak kannás bort célzó víz gyanánt a meccs előtt,hátha bejön,miért ne???"

szerintem van, aki iszik :)))))
Álljunk meg egy szóra és próbáljunk kicsit lehiggadni-véleményem szerint a pályán nem az edző játszik-1-sokan talán észre sem vették,hogy az első sor mennyit volt a jégen,különösen Toki-Balu-Vass-meglátásom szerint. Egy sorral nem lehet EBEL meccset nyerni-bármennyire fáj-a többiek hol voltak? Lehet kritizálni a védelmet-úgy, hogy ebbe mindenki benne van-sajnos évek óta csak a hátvédeket szapuljuk-pedig ez csapatmunka! Nem fordulhatna elő, hogy a két bekk küzd a korongér a három csatár meg a kék vonalon várja erre-arra korizgatva az indítást. Sajna tegnap az volt a meglátásom,hogy, ez így ment. A /csatárok/ elvétve vettek részt a védekezésbe-őket az nem érdekelte ezért fordulhatott elő a /több körös gól/ Persze nagyon jól tudjuk-kik a királyok a pályán-ha nyerünk, de a királycsinálókról többnyire elfeledkezünk!
Várunk vissza benneteket a MOL-ligába.
@miki78: Van, aki túl sokat is!:) Megissza egy este az egész szezonra valót...
Kíváncsian várom a híreket a csapatértekezletről... Ennek a szégyenteljes produkciónak van mégy egy jelentős vetülete: Tavaly, mikor ment a szekér, táblás teltházzal ment az összes hazai meccs. Még egy-két ilyen kínszenvedés, mint a tegnapi, és lassan kezdenek elmaradozni a nézők, hiszen ERRE nem sokan kíváncsiak... Lassan már csak 1000-1500 fanatikus lesz kint a meccseken. Ennek egyenes hozadéka, hogy még nehezebb lesz sponzort/TV közvetítést találni a következő szezonra, mert nem lesz reklámértéke a fehérváti hokinak. Na akkor aztán tényleg becsukhatjuk a boltot... Ne legyen igazam... Én továbbra is bízom a feltámadásban!!! HAJRÁ VOLÁN!!!!
Még mindig nagyon dühös vagyok! De kurvára...

Azt sem értem, hogy miért mol ligából kell erősíteni??? Vannak tehetséges emberek a mol ligában is, de nem véletlen, hogy ott vannk!

Az is igaz, hogy a volanban is vannak szép számmal, akik sajnos már inkább mol ligás szintűek...és nem EBEL-esek!

Ocskay bá, én értem, hogy erősíteni kell a magyar vonalat, meg pénzhiány, ami már közehely, de tessék mondani, milyen erősítés a Holéczy-Orbán pl.? Egy értékes játékos jött a volánba, ez pedig a szlovén Ales K.

Egy igazolással meg nem lehet felvenni a versenyt!
@mordok: "Vannak tehetséges emberek a mol ligában is, de nem véletlen, hogy ott vannk!"

az év legszánalmasabb hozzászólása
@Puckman Éliás: pedig igaz, ahogy igaz ez minden ligára és az ott játszó játékosokra.. ha NHL szintű embereink lennének, akkor szvsz az NHL-ben játszanának.

@mordok: Orbán szerintem erősítés lett volna, mert ügyes gyerek, csak itt kellett volna tartani Bornhammart és Alent is! Nem teljesen értem, h miért kellett elküldeni őket, amikor ők maradni akartak...
És a szurkolásról mi a véleményetek-nézzünk már magunkba-is néha kedves kommentezők-tavaly nem egyszer volt példa rá, hogy az ötödik sor hozta magát tegnap viszont nem!Kinek szólt a fütty az első harmad után? Vagy egy harmad után már mi-is a hitünket vesztettük? Temetjük a csapatot-az öregek huzzanak el a fiatalok meg még nem igazán érettek? Ha mi szurkerek-akik mérkőzésről mérkőzésre kijárunk-egy harmad után már nem bízunk a csapatba akkor megette a fene az egészet -vegyünk példát a zágrábi szurkerekről-vagy annak idején a K:A:C: igen szimpi - pár szurkeréről-szerintem nagyon sokat számit egy csapatnak-ha a szurkolói vele vannak-még akkor-is ha veszít-és még akkor-is ha ezt elítélhető módon teszi!
-A csörgősipkás bohóc a dobosok felett elmehet a picsába a folytonos fütyölésével!!!Ha tegnap a csapat szégyent is vallott,Ő(mármint a csörgősipkás!) volt a SZURKOLÓK SZÉGYENE!!!Nem így kell hazai csapatot biztatni(lásd. Zágráb-Salzburg 0-5),és nem csak ha jól megy,kell a csapat mellett mulatozni!!!Inkább maradj otthon és vakargasd!!!Szükség van viszont MINDEN IGAZI SZURKOLÓRA,hogy fölfelé toljuk a csapat szekerét!És most szándékosan nem "szakmáztam"!Az legyen a csapatvezetés dolga...
a szurkolók így is túl toleránsak. a végén a tapsból nem csak a bécsiek kaptak...
@miki78: Nem tudok lehet, de az tuti, h nem antipatikus nekem, mert mondtam már, hogy ő jó játékos, csak nem abban a sorban kéne lennie ennyi...
@Esztuss: benk a legjobb öt hazai játékos között volt tegnap. minimum. és nemcsak tegnap.
@AG 2.0: ezt írtam énis az első kommentemben!!!!!!
7. golt jol megtapsoltátok! Amugy szanalom, h olyanok okoskodnak itt akik korizni se tudnak.Vicc az egesz :)
Szerintem nagyon nagy szégyen ahogy tegnap játszottunk! Szok voltak a leggyengébbek akiknek húzniuk kéne a csapatot! Kiváncsi lennék arra -nem védem az edzőt- hogy a fiúk mennyire azt játszották amit kért tőlük. Olyan volt ez mintha tudatos lett volna ez a játék. Így is lehet edzőt buktattni, csak ez nem korrekt 3000 emberrel. Ha néztétek a "sztárok" kaptak négy gólt. Nézem most a tv-ben ismétlésben, hát elég siralmas! Az biztos védelmet erősíteni kell, nagyon sok a kapott gól.
@Puckman Éliás: ez szánalmas???

Akkor hány pontnál van Roger?

A védők, hogy játszanak?

A mol liga és az ebel között pont akkora különbség van, mint mondjuk ebel között és skandinávok között, avgy valamelyik amerikai bajnokság között...van de ritka, hogy magyar játszik vagy osztrák pl. a tengerentúlon...

Akárki akármit mond, én úgy látom, hogy a tavalyi védelem sziintekkel job bovlt mint az idei...
Sajnos az is tény hogy a szurkolás konvergál mostanában a pályán mutatott teljesítményhez. Amivel alapvetően nem lenne baj de a b középből jövő fütyülés már szánalmas. Bevallom én is be-be üvöltöm a kritikáimat nem túl cizellált hangnemben, de sosem fütyülök. Nem tartom magam fanatikus szurkolónak, bár évek óta minden meccsen ott vagyok, csak a jó jégkorong szeretete miatt járok ki. Nem a divatszurkolók (kicsit talán én is az vagyok) idegesítenek, hanem a magukat törzsszurkolóknak vagy b középnek definiáló, minden féle szurkolói körhöz tartozó, mindig ugyan oda állni akaró, mezbe öltözött korcsolyázni nem tudó bohócok. Nekik az lenne a kötelességük, hogy a csapatot biztassák minden körülmények között. Doboljanak. énekeljék a dalaikat, bár azt a hajlongósat inkább ne mert az idegesítően szar. Amennyiben a törzsszurkolói mag képes lenne normális szurkolásra, úgy a hozzám hasonló divatszurkolók is át tudnák venni a ritmust és tisztességes módon bíztatnánk a fiúkat. Ezzel a fújolással és füttyögéssel elbasszák az élményt. Tény, hogy a tegnapi játék gyalázatosan gyenge volt, bár tudnék egy két nevet kiemelni, aki odatette magát, de összeségében a csapatjáték és némely egyéni teljesítmény is egy rakás fos volt. Ennek ellenére szurkolni kéne, aztán a végén inkább nem tapsolni. Az, hogy megy a fújolás, a végén meg tapsolás, egy baromság. Lassan eljutunk, oda, hogy idehaza is szarul fog menni a játék, mert flusztráltak lesznek a játékosok a szurkolói magatartás miatt. Akinek nem inge ne vegye magára.
@váradi: egy kicsit te is visszavehetnél, és megválogathatnád a szavaid. Én nem fütyültem csak 10 év után először eljöttem a meccs vége előtt... Annak aki megvette a jegyet igazi szurkoló, és joga van kifejezni a véleményét normál kereteken belül. Ebbe a fütyülés azt gondolom simán belefér.
@Enzo Molinari: hadd ne sajnáljam már a fiúkat, hogy kb. 10 év után először ki lettek fütyülve, ez a teljesítmény tegnap ennyit ért. Hidd el a srácok nem ettől aludtak rosszul tegnap éjjel, mindannyian egészséges lelkületű, sportemberek. Aki tegnap fütyült, az jövő héten ugyanúgy szurkolni és tapsolni fog amennyiben olyan teljesítményt lát.
@Enzo Molinari: Madridban, Munchenben, Barcelonaban is fütyülnek fujjolnak a szurkolok ha olyan a csapat. ebben semmi gaz nincs. ez is egy velemeny. ebbol kell tanulni es nem megsertodni. ki lehet kapni 7-2 ugy hogy az ember megszakad akkor nincs futyules. tegnap nem ezt lattam.
@pakero: A Jesenice ellen is volt fütyülés. Korábbi idénybekben is volt gyenge játék, de fütyülés nem. Szerinted, ha nem megy a srácoknak ki kell fütyülni őket?
@miki78: Mert az NHL szintű emberek rögtön az NHL-be születnek? Szerintem más ligákból igazolják őket. De lehet, hogy én tévedek mégis.
Nem gondolom hogy mindig minden esetben fütyülni kell, de vannak olyan meccsek amikor ez belefér. Néha a szurkolónak is kritizálni kell
@mordok: A védők? Nem akarom védeni a hibáikat-mert vannak. De nézd meg a statisztikát! Az első 115-ben van egypár hátvéd-ha ezt létszámarányosan kivetítjük (csatárok/védők)nekem az jön le, hogy a csatárokkal van a nagyobb gond és nem a védőkkel! Többnyire a csatár megkapja a ziccert és nem tudja mit kezdjen vele számtalan esetbe ez volt tegnap-is ziccerbe cseleznek - rátekerednek a korongra a kicsit erősebb passzokat nem tudják lekezelni....stb. Persze ez csapatmunka ahol a védőnek fel kell érnie a támadókkal és a csatároknak visszaérni védekezni! Csatár kell vagy védő? Olyan csatár aki agilisen tud védekezni.A sok kapott gól nemcsak a hátvédek hibájából adódik, nagyon sok az elvesztett korong és a korongok többségét a csatárok veszítik el aztán az ellenfél letámad három a kettő, vagy kettő az egybe!
@kerusz: hogyne, az OBI-ből is rengeteget igazoltak eddig :)
@pakero: -Szánalmas vagy,okostojás!Ha nem Te fütyültél,mint ahogy írtad,akkor nem hozzád szóltam!Nagyon jól látszott szemből,hogy ki fütyült!A srácok is nagyon jól tudják,hogy a tegnapi teljesítményük kritikán aluli volt,sajnos,de nagyon bántja Őket,hogy bár végrehajtják az edzői utasításokat,hullámzó,néhol szar a teljesítményük!Hidd el,hisz köztük élek.Rossz rájuk nézni,mikor értetlenül néznek maguk elé,látom,hogy görcsösen akarnak,és nem értik mi a gond,miért jönnek sorba a zakók?!?Szerinted ebben a helyzetükben segítesz rajtuk a fütyöléssel?!?Gondolkodj...
@Enzo Molinari: -Teljesen igazad van!Köszi.
@váradi: Èn ùgylátom,-sajnos nincs vezére a csapatnak!!! Kellene egy "igazi kiscsicsò"...aki felülröl most kevés! :( /sajnos/
Sajnos nem látunk a színfalak mögé, nem tudni milyen viszonyban van Ulf mester a csapat meghatározó tagjaival. Tegnap viszont nagyon fura volt az edző, a meccs alatt csak állt a padnál és nézte a nulla játékot. A Jesenice ellen még időt kért, variálta a sorokat, embereket vett ki és rakott be a csapatba, de tegnap szinte csak állt és várta a csodát. Persze nem csak ő a felelős a tegnapi gyatra teljesítményért, de Cortina mester szerintem szétrúgta volna az öltözőt az első harmad után, s akár még fel is pofozott volna néhány játékost.
Persze a fő felelősök maguk a játékosok. Rossz volt nézni ahogy körbe korcsolyáztak minket a bécsiek, addig-addig forgolódtak, passzolgattak míg ziccerbe nem kerültek, amit persze ki is használtak, könnyedén. Tegnap az első és a harmadik játékrészben több osztálynyi különbség volt a két csapat között.
@váradi: Az a jó hogy nálam már csak te vagy szánalmasabb. Nem kétlem hogy a fiúkat megviseli ez a helyzet, de még egyszer hangsúlyozom, aki megvette a jegyet és kiment annak joga van kifejezni a véleményét akár fütyüléssel is! Ez nem azt jelenti hogy az illető a szurkolók szégyene, és menjen a picsába ahogy te fentebb rendkívül összeszedetten és kulturáltan kérted. Ha valóban srácok közt élsz, akkor azt is tudod hogy volt akinek az volt a véleménye a csapatból is hogy sajnos megérdemelték a szurkolói vélemény nyilvánítást.
@miki78: Nem, az OB I-ből az EBEL-be szoktak igazolni.
Most hol van a sok a hozzáértő, aki előző idényben Tolvanent szidta az első meccstől kezdve? Akkor az volt a probléma, hogy kevergette a sorokat, tegnap hányszor változtatott meccs közben Weinstock? De tudjuk, Mihálynak nem volt szimpatikus Tolvanen, egy olyan játékosnak, aki tegnap a legnagyobb alibi játékot mutatta be, és látszik, hogy fizikálisan óriási lemaradása van. Az új edzőt megbuktatja a csapat. Kár volt váltani év végén. Tolvanentől azt várták, hogy bevigye a csapatot a rájátszásba, ami sikerült. Hagyni kellette volna tovább dolgozni, ráadásul szerény volt, nem ígért 40%-os emberelőny kihasználást.
@pakero: -Nem a füttyszóra gondoltak!Az nagyon zavarja Őket!Mindegyiket...Ja,és gondolj néha nem csak a jogaidra,hanem a kötelességeidre is!Mi lenne,ha mondjuk néha Ők is viszontkifejezhetnék a nemtetszésüket a szurkolói magatartást illetően?Gondolom,az bántaná a füledet!Legalább annyira,mint az övékét a füttyszó!Ja,persze Nekik nincs joguk véleménnyilvánításra,csak Neked!Van egyéb mód is,meccsen kívül,amikor kifejezheted a véleményed!A meccsen szurkolj,hisz azért váltasz jegyet!Minden körülmények közt...Akkor is,ha szarok vagyunk!HAJRÁ VOLÁN!!!
@kerusz: maradjunk a tényeknél, az OBI-ből max. a Volánba szoktak igazolni, más EBEL-csapat még a Volánból se igazol, nemhogy az OBI-ből.. Igaz, ez a Volán tök utolsó az EBEL-ben, talán ez se véletlen...
@váradi: szerintem ezt sürgősen hagyd abba, mert a szánalmasság nem kifejezés arra, amit itt levágsz. Függetlenül attól, hogy a mondandódnak lenne-e megfontolandó része vagy nem, ez a túlfűtött picsogás - megfejelve a szurkolói kötelességgel - gázosabb mutatvány a srácok tegnapi borzalmánál is. Nem vagy alulfizetett jogász véletlénül? Azok szoktak ekkora sznobériát levágni ilyen erklcsi piedesztálról...
A szurkolásról meg annyit, hogy bár kétségkívül van igazság abban, hogy ez lehetne sokkal jobb is, írd már meg nekünk mester, hogy te hol állsz és milyen szurkolást csinálsz a meccsen. Hány embert tanítasz és hányat tudsz bevonni, hogy ilyen isteni magasságokból osztod az észt? Csak hogy meglegyen előttünk a követendő példa, hogy eleget tegyünk a kötelességeinknek...
Ha tévedtem, kézséggel elismerem és itt mindenki előtt elnézésedet kérem, csak írd meg, ki vagy és milyen eredményeid vannak ezen a területen (ha már arról áradozol itt végig, hogy mindenki értsen ahhoz is ahhoz, amit kritizál ugye).

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@váradi: Bocs én nem akarok belefolyni a vitátokba, de szerintem össze vagy keveredve. Játékosnak az a feladata, hogy játszon. Ha jól játszik tapsot -és itt Fehérváron csokit is- kap. Ha rosszul, de küzd akkor ha tapsot nem is vállveregetést kaphat. Viszont ha lélektelenűl veszít akkor füttyöt, fujjolást! Sajnos a Jesenice első harmadában, a Vienna első és harmadik harmadában ez történt. Ezt vállalja amikor sportoló lesz! Ha te sem teljesítesz a munkádban a fönököd téged is leszúr. Valahogy a nézőnek ki kell fejeznie a véléményét. Nem mindig csoki van! Voltam egyszer Bayern.Juve BL meccsen. Nagyon szar meccs volt. 60 ezer ember fújjolt! Német Olasz együtt! Ez van! Küzdeni kell minden helyzetben! Tavaly volt oilyan meccs amikor veszítettek mégis könnyeztünk örömünkben. Lásd Play Off bécsi meccs. Na ezt nem láttam ezen a két meccsen. Ennek ellenére Hajrá Volán, Hajrá
@Raon: -Ugyan alulfizetett vagyok,de nem jogász,hanem gyógytornász!És nem picsogok,hanem azokról az érzésekről írok,amikről Neked fogalmad sincs nézőként a meccs hevében,de Én meccsről-meccsre átélem velük a kispadon!
De nem írok többet,abbahagyom,hisz a nézőnek(mint a tanárnak is!),mindíg igaza van!Akkor is,ha nincs...
Sziasztok!

Ha megengedtek egy külsős véleményt...

Eddig csak a Jesenice elleni meccset láttam, de a híreket abszolút követem, meg a keretet is ismerem.

Szerintem a probléma viszont egyszerű, és nem az edző. Hanem az, hogy bizonyos kor és bizonyos pályafutás után már nehéz motiválni egy játékost. Azzal, hogy "na érd el azt, amit tavaly", nem lehet. Egy 25 évesnél ez még oké, de egy 35 évesnél nem. Azért lehetett szerintem tavalyig a maximumot kisajtolni Ladányiék korosztályából, mert minden évben magasabbra lett téve a léc, nagyobb volt az elvárás, és ez motiválta őket, többet akartak.

Idén ez megakadt. Objektív okok miatt idén nem lehetett magasabbra rakni a lécet. Egyszerűen 60 pontból nem lehet jobb keretet összerakni Magyarországon. De ez nem motiváló az idősebbeknek. Nem véletlen, hogy az eddigi egyetlen diadalnál is egy fiatal, Sofi vitte hátán a Volánt.

Szóval én így látom. Remélem, nincs igazam (vagy igazam van, csak változás áll be). :-) És a jövőben jobban szerepel a Volán. Sok sikert hozzá!
Külön gratulálni szeretnék annak a két ökör agyunak, akik a harmadok közti szünetben rendezték le, egymás közötti dolgaikat ökölpárbajjal!!Félpálya vonalánál az alsó sorban!!(Edudus érintett lehetsz az ügyben egyik félről)Ennél már csak a csapat teljesítménye volt lehangolóbb!!:((
@váradi:Ha nekem az étteremben nem ízlik az étel nem fogom azt mondani a pincérnek,hogy jól esett és borravalót se adok ha a felszolgálás se tetszik, azaz a tegnapi teljesítménynél a nem tetszésemet had fejezzem ki füttyel!!
@váradi:

Egyet kell értenem Raon-nal! EZ EGY MUNKAHELY. Senkinek nem mondta senki, hogy neki itt kell játszania. Ha a munkám nem megfelelően végezném szólnának főnökeim(lásd fütty), lehet szólnak még1x és talán ha régóta vagyok ott még1x...DE ENNYI. Mi mindannyian azért járunk ki, mert SZERETÜNK OTT LENNI. Függő vagyok, hiányzik a jég illata ha nem vagyok kint, DE EZ MEGENGEDHETETLEN. Aki pedig nem tudja normálisan végezni a munkáját menjen és keressen más szakmát, vagy próbálja meg egy másik cégnél ahol nincsenek ekkora elvárások. Tudja mindenki kik azok akik tavaly ütköztek és kitették a lelküket is a jégre és most mintha vett volna egy 180 fokos fordulatot velük a világ...

Tisztelem mindenki munkáját, de egy dolgot ne felejtsen el senki: én akkor is kint leszek ha ennél jobban kikapunk, de lesznek akik nem ilyen fanatikusok....
@HAJNAL: igazad van, jelenleg szinte a teljes csapat használhatatlan....

Mint a legelső hozzászólásomban ebben a topikban is említettem, a helyzetkihasználásunk 0 volt...ami ilyen ligában elengedhetetlen és megbocsáthatatlan!

Ennek következménye lesz, úgy érzem ez a keret minden téren hagy kivánni valót maga után...valahogy nem gömbölyű itt valami!
@Enzo Molinari: Azt gondolom, hogy a fanatikus szurkolóknak intézett "mindig ugyan oda állni akaró, mezbe öltözött korcsolyázni nem tudó bohócok" megszólítás nem fog felhőtlen tetszést kiváltani; főképp nem fogja elérni azt a hatást, hogy - megint szavaiddal élve - kötelességük legyen a divatszurkolók felvezetése és az élmény el nem baszása.
@solarys: Tévedsz, Ulf nem csak várta a csodát, már az első harmadban változtatott a sorokon. Jöttünk is fel a második harmadra, amikor a Bécs rápihent a harmadik harmadra, sajnos nem tudtunk egyenlíteni.
Akkor is más lett volna a meccs, ha Marci beüti a ziccert a kettős emberhátrányban. Kicsit térjetek már észre, hogy voltak a pályán olyanok akik mentek, akartak. Voltak gyengék is, alibizők is szép számmal, változás kell nem vitás, de adottak a keretek, a csapat mellé kell állni akkor is, ha ennél sokkal többet nem várhatunk. Éppen ezért a szurkolók egymásra haragítása nagyon nem kívánatos.
Uff! Hajrá Volán! Győzni fogunk Linzben, mert az elégtétel az kell!!!
@jakim: A "sztárok" különösen Martz és Mihály nagyon visszaestek! Ilyen teljesítménnyel nem ők lesznek a válogatottunk megváltói.
Bornhammart meg Alent tényleg mi küldtük el?
A tavalyi sorösszetételekben ugyanis többségében jól muzsikált a Volán. Mihály és Palkó egy sorban.
Ha meg most visszanézem az elmúlt meccsek összefoglalóit rengetegszer nem érnek vissza a védők. Ez a Weinstock- taktika nem nekünk való.
De persze utólag könnyű belátni, idén nagy a visszaesés igazolások szintjén is.
@jágör68: mi küldtük el őket.. Davidnak a csaja is itt van/volt..
Pénteken amúgy nem kellett visszaérni, mert ki se tudtunk jönni a harmadból, vagyis semmi nem látszott a támadójátékból, ezt nehéz Ulfra fogni. Nem azért kaptunk egy 7-est, mert támadtunk, mint az állat, hanem azért, mert semmit nem csináltunk.

Kiváncsi leszek a mai linzi túrára!
@váradi: Nem tudom mióta vagy a csapat mellett. Én a kezdetektől kijártam a pályára. Láttam sok jó-rossz és esetleg még bunda meccset is. A pénteki nappal az volt a baj, hogy a szív nem látszott sok játékoson - tisztelet a kivételnek- A nézőtérről nem lehet személy szerinti véleményt nyilvánítani a játékosokról, hogy ki érdemelt az nap csókit és ki érdemelt füttyöt. A siker is közös a csapat életében meg a nézők előtti bukás is. Pénteken erre volt példa, mint ahogy a múltban is volt. Ezen a sportolóknak túl kell tenniük magukat.
Neked meg nem kéne lázítanod a blogon
üdv
Benő
Fehérvár ördögi Kör
aki már látta az első fehérvári hoki meccset is ahol taps közepette jöttek le a fiúk a jégről az Újpest elleni 0-6 után
@váradi: jó, hogy ezt megírtad, kár, hogy nem ezzel kezdted, sokkal könnyebb lett volna tisztába tenni pár néhány dolgot. Én azt javasolnám, ugorjunk neki ennek még egyszer, egy higgadtabb-normálisabb vitastílusban.

Tehát:
- először is, minden elismerésem a hivatásodhoz, ez egy szép szakma, és kár, hogy méltánytalanul alul van fizetve (sajnos)
- az is tiszteletet érdemel, hogy véded a fiúkat, hidd el, ezt senki nem vonja kétségbe, bármit is mutasson a látszat
- az is jó, hogy megírod, te hogy látod belülről a dolgot, mert a fiúk lelkületével kapcsolatban tényleg kevés ismeret áll az egyszeri szurkoló rendelkezésére. Benfentesként nyiéván sokkal jobban tisztában vagy a dolgok hátterével, és abban is biztos vagyok, hogy több olyan dolgot tudsz, amelyek ütős érvek lehetnének, de nem írhatod ide le (és mondjuk nem is tartoznak a nagyközönségre)

Amiben viszont - szerintem - tévedsz, az a következő. Azt írod:
> nem picsogok,hanem azokról az érzésekről írok,amikről Neked fogalmad sincs nézőként a meccs hevében,de Én meccsről-meccsre átélem velük a kispadon!

Tudod, a szurkoló sem jókedvében fütyül... és amikor ennek virtuális megfelelője megjelenik itt a fórumon, olyankor azokról az érzésekről írnak az emberek, amelyekről Neked - a beírásaid alapján - fogalmad sincs benfentesként a meccs hevében, de Ők meccsről-meccsre átélik ezt egymással a lelátón!
Ha már az önkritika és a belátás hiányát kéred számon másokon, légyszíves kezd magaddal a vizsgálatod. Nem vonom kétségbe azt, hogy a szándékod jó (megvédeni a játékosokat, ne adj isten barátaidat). De ennek nem az a helyes módja, hogy a jó szándéktól hevítve inkorrekt módon vagdalkozol olyan dolgokról (szurkolói kötelesség), amelyekről nem biztos, hogy van fogalmad. Illetve amelyeket ha igazad lenne, sem lenne korrekt így mások fejéhez vágni!

Ami pedig a fütyülést illeti, ezúton szeretnék pakero kolléga védelmére kelni (én nem fütyültem, de nem értettem, mi a rákot kell megtapsolni ezen a teljesítményen a végén, és bevallom, csak azért nem rohantam a palánk mellé azt üvölteni a játékosok fölé, hogy "Mi a fasz volt ez srácok? Mit képzelsz magadról Árpi??? Mikor ment utoljára a játék, Dani??? ... ", mert még mindig sokan álltak előttem. Jelzem, hogy nem is emlékszem, mikor akadtam ki így utoljára Volános játékosokra).

> De nem írok többet,abbahagyom,hisz a nézőnek(mint a tanárnak is!),mindíg igaza van!Akkor is,ha nincs...

Nem, ez természetesen nem így van. Viszont szerintem az általad is említett belátás része, hogy nyitottak legyünk a másik igazságára, hogy megpróbáljuk megérteni, a másik mit miért csinál. Hátha kiderül, hogy a világ nem olyan fekete-fehér, ahogy az látszik.
Te ugyanis érzésekről beszélsz itt, és én ezzel jelen helzetben a leghatározottabban nem értek egyet. Illetve ha érzésekről lenne szó, egy szavaddal nem szállnék vitába. Ezeket a srácokat tiszteljük, szeretjük, és legközelebb akkor is kimegyünk megnézni őket, ha így játszanak, mint most. Letettek már annyit az asztalra, hogy akkor is "reménykedjünk a feltámadásukban".

A szurkolói rekació azonban nem csak érzelmi indíttatású lehet - és szerintem te alapvetően itt érted félre a dolgot. Mert mi van, ha itt nem csak szimpla bosszankodásról van szó, hanem egy komoly munka és világszemléleti különbségről?

Tudod, én azt az elvet vallom, hogy a játékosok szeretete egy dolog - a munkájuk, a teljesítményük megítélése meg egy másik. Sőt, mivel jégkorongról beszélünk, ami dupla Y kromoszómás sportág, férfiakról beszélünk, a fenébe is, tehát szerintem ne keverjük ide a mai világban divatos emós propagandákat.

Ha nem higgadok le péntek este, én konkrétan így kezdtem volna a játékosoknak írt bejegyzésem: Árpi, Dani, Nathan, légyszíves nyúljatok már be a gatyátokba, hátha találtok ott valamit...
De most komolyan: nem az a baj, hogy kikaptak, ilyet láttunk már rengetegszer. Nem az a baj, hogy esélyünk sem volt - aki nem tegnap kezdte a szurkolást, tisztában van a realitással.
De azt a MEGALÁZÁST, amit kaptunk, hadd ne kelljen már mosolyogva-tapsikolva elviselni! Hadd ne ÉN érezzem rosszul magam azért, hogy a fiúknak rosszul esik, ha kifütyülik őket! Hát most férfiakről beszélünk, vagy emós gizdákról???

Szerintem a fiúk is PONTOSAN tudják, hogy a fehérvári közönség abszolút melletük áll, hogy nagyon ritkán mutatja ki a nemtetszését, és nagyon-nagyon toleráns. Szerintem talán túlságosan is (és itt utalnék vissza Csicsóbá nyári nyilatkozatára: tehát szerinte is így van!).
Tehát én azt mondom, hogy a füttyért nemhogy nem kellene lecseszni a másikat, hanem inkább bízzunk abban, hogy a játékosok megértik, hogy ENNEK AZÉRT MÁR SÚLYA VAN!

Mondok három példát (tudva, hogy az illetőkhöz vissza fognak jutni ezek a szavak), hogy rámutassak, milyen az, amikor egy szurkoló meggyőződése inog meg.

Nathan Martz. Martzisten, ahogy az első szezonban játszott, a leghasznosabb szürke eminenciás, ahogy tavaly. Szó nincs rá, mit művel az idén nyártól (pl. magyarázza már el neki valaki, hogy legalább próbáljon meg kapu felé ütni - az ellenfél fog meglepődni a legjobban...).
Persze a szurkoló megértő, meg minden - de mégis meddig legyen az? Mert lehet rosszul játszani, de az ő tudásával ilyen kiégett-alibi korongkergetést bemutatni... ők akar válogatott lenni? Ilyen hozzáállással? Komolyan? Hát inkább ne legyen. Nem kellenek a kiégett sztárok (az ilyen légiósokkal televan a Nationalliga is, az ötszáz nhl meccsüket meg a fülük mögé tűzhetik, ha már derogál nekik hajtani). Inkább jöjjenek a harapós fiatalok, akikben még van tűz, akiknek dobban a szíve, ha megkapja az esélyt a bizonyításra!

Aztán ott van Mihály Árpi. Nálam nagyobb tisztelője kevés lehet a csarnokban - de ez részemről sosem volt vakhit, ez van. Én nagyon sokáig megértő voltam, de van egy pont, amikor az ember rádöbben, hogy ezzel már csak saját magából csinál hülyét. Mert egyszer az a baj, hogy süt a nap, azután az a baj, hogy nem süt, majd az edző, majd a taktika, a hányadik sor... az éles meccsek pedig szépen lemennek úgy, hogy a mesternek nyoma nincs a jégen... persze vita nélkül extraklasszisról van szó, de amikor igazán kellett volna, nem tudtunk számítani rá... a pletykák az éjszakai életről meg persze nyilván mind megalapozatlanok, és nincs semmi összefüggés... és mi meg persze örüljünk annak, hogy egy ekkora sztár itt van nálunk és bízzunk abban, hogy egyszer "majd formába jön".
Nem, én már nem bízok benne. Én soha nem fogom kétségbevonni Árpi tudását (ha összeszedné magát, szerintem a legjobb magyar jégkorongozó válhatna belőle) - de ez a mostani ember, aki egy túlsúlyos macilaciként szédeleg a jégen (ejtőernyővel a hátán), már csak a mezében emlékeztet arra a remek felépítésű, gyors, extra harcos, technikás csatárzsenire, akit tavaly ősszel megismertünk. Nem vonom kétségbe, hogy ő küzd és akar. De bazmeg február óta árnyéka önmagának! Nem látni tőle ütközéseket sem, az idei szezonban hihetetlenül lassú lett, elpattan től a korong, egy cselt nem bír normálisan megcsinálni, konkétan csak nimbuszrombolás, amit itt művel. Ennyi pénzért. Hát nem, nem leszek megértő, és azt mondom, ha ez nem akar menni neki, akkor van ilyen, jöjjenek a következmények. Neki a képességei alapján HÚZNIA kellene a csapatot, sztárnak kellene lennie, aki a szezon végére 60-70 pontot is el tudna érni! (és gondolom úgy már jönnének neki a még tutibb ajánlatok is!) Ehelyett lassan már abban kell gondolkodni, hogy mivel teljesen észrevehetetlen a jégen, a fizetéséből két közepes szintű légiós védőt tudnánk alkalmazni, és úgy talán előbre tartana a csapat...
Szedd már össze magad, Árpi! Hogy akarsz így válogatott lenni? Oda ennyi nem lesz elég, még Tőled sem... Ez neked a magyar harcos mentalitás, a magyar szív? Ez az a profi jégkorong, amelyről tavaly nyilatkoztál? Mutasd már meg végre, hogy kell ezt csinálni!!!

Fekete Dani, a harmadik kiugró példa. Két éve csatárzseni volt, akit még az osztrák szurkolók is elismertek. Tavaly beleszürkült a mezőnybe, árnyéka volt önmagának. Idén meg a jelenlegi játéka alapján örülnénk ennek az árnyéknak is... Mi a fene történt vele, hogy így visszaesett? Mi kellene ahhoz, hogy felidézze, milyen kivételes képességeket mutatott???
Hát szerintem nem a megértés. Ezt ugyanis egy éven át próbáltuk - és lám, hol tartunk most.

Szóval visszatérve az alapkérdésre: kedves váradi, egy szurkoló ugyanúgy nyerni akar, mint a játékosok. Elhiszed vagy sem, a fütty sem a játékosok ELLEN szól, hanem éppenhogy ÉRTÜK.
Persze abban igazad van, hogy a legjobb lenne fergeteges szurkolásba fojtani a szurkolói bánatot - ha csak ezt írtad volna, elsőként értek egyet. De ezt a kötelesség dolgot hagyjuk már, mert ezen az alapon meg a játékosok "kötelessége" lenne, hogy már ha jégkorongoznak, férfiak, a Volán játékosai, akkor bármi áron hajtsák ki a belüket a jégen, hogy ha kikapnak is, emelt fővel mehessenek le a jégről. És akkor a szurkolóktól is meg fogják kapni az elismerést, ami nem füttyszó lesz.
Pénteken nem ez történt. Ilyen megalázó vereségeket azért nem gyakran látunk Fehérváron. Tény, hogy kicsit el vagyunk kényeztetve, és nincsen semmi tragédia, ha becsúszik egy-egy ilyen.
Viszont a szurkoló is emberből van, és az efféle vereségekre ki-ki a vérmérséklete szerint reagálhat. Ha akarod, kihozhatod a füttyszóból azt, hogy a szurkoló egy alantas féreg, aki nem képes belátni-megérteni a hátteret, és aljas módon a játékosok kárára van - de ha közelebb akarsz járni az igazsághoz, végiggondolod azt is, hogy mi van, ha inkább aggodalom, a csapat ltése, az idei játékban megmutatkozó tendenciák miatti szorongás áll a háttérben.

Summa summárum: szerintem amíg ennyi ember kimegy a csarnokba (bármilyen eredmények is vannak), addig nem édemes, nem korrekt a szurkolókat bátani, mert a legfőbb kérdésre a folyamatos jelenlétüknél egyértelműbb állásfoglalás nem létezik a világon.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Uraim vannak a jégkorongban aranyigazságok, mint ahogy az életben is.
Az egyik ilyen igazság, hogy a nyári individuális felkészülést a kedves barátaink elsimlizték, értve ez alatt Mihály urat, Fekete urat, Kovács Csaba urat. De beszélhetünk az egész csapatról.
A másik: a jégkorong nagy mértékben egy motivációs sport. Az után érdeklődnék, hogy ezeket a játékosokat mi motiválja? A motiváció minden egyes személyben kell, hogy megszülessen, a szezon előtti individuális felkészülésen. Mi a motiváció? A pénz, a siker, vagy a pesti éjszaka? Hogy indulnak neki egy szezonnak?
A harmadik aranyigazság, hogy az edző nem tud gólt ütni. Ezek a játékosok kész, profi játékosok, akik most úgy érzem, engem becsaptak az 1400 forintomért. Én bevállalom az 1400 ft-ot, de a játékosok, hogy intézik el ezt magukban?

Ha eldöntöttük, hogy a 10.-ek leszünk az EBEL-ben, akkor ezt olcsóbban is meg lehet oldani.
Egyébként több van ebben a csapatban, csak ügyesen titkolják! Ezeket az elvesztett pontokat fogjuk üldözni egész szezonban.

Egyébként: Hajrá Volán!
@Raon: Bár arra nem szorulok hogy meg kelljen védeni :), de minden mondatoddal mélységesen egyet értek. Remélem te nem jutsz azon blogtársak sorsára akik őszintén kifejetették a véleményüket, aztán elüldözték őket a blogról, és elnémultak.
@Raon: -Köszi,minden szavadat értem,de nem minden szavaddal értek egyet,viszont elfogadom!Végtére is Te(Ti) vagy(tok) a szurkolók,Én meg "csak" dolgozom a meccs közben.Köszönöm,hogy lehiggadva újra írtál,Én is higgadtabb vagyok ma már,és ezúton is elnézést kérek mindenkitől,akit hirtelen felindulásomban megsértettem!
Ha gondolod,és időd engedi,bármelyik meccsünk szünetében cserélhetnénk eszmét,a kispadon mindíg megtalálsz,keress bátran!Örülnék Neki...HAJRÁ VOLÁN!!!
@pakero: köszi, és jogos, nem megvédeni akartalak (bénán fogalmaztam, elnézést), csak ugyanazon az oldalon érvelni, mint te. Az elnémulástól nem kell tartani, sokkal grafománabb vagyok annál, hogy bárki el tudjon üldözni innen(na jó, ha pl. a hülyeségem miatt kitiltanának, az alólam is ki tudná rántani a talajt :) ).

@váradi: köszönöm a szavaidat, bíztam abban, hogy így átmegy a véleményem lényege (bár visszaolvasva úgy látom, maradt néhány necces rész - külön köszönet, hogy ezeket is elviselted).
Örülök, hogy felajánlottad a megkeresést, a következő meccsen igyekszem is élni a lehetőséggel, és élőben foltatjuk. :)

@Charta77: ez igen! Így kell tömören, frappánsan megírni azt, amivel én pl. oldalakon át próbálkoztam. Fogadd őszinte elismerésem!
Remélem a srácok mielőbb feledtetik ezeket a gondolatokat, és legközelebb a pozitív dolgokról
tudsz előadni hasonlóan meggyőző érveket. :)

Hajrá Volán!
üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@rol71: Roli, mivel megszólítottál, írok, egyébként nem volt szándékomban. Egyrészt úgy gondolom, hogy amíg nincs ismereted a dolgokról, addig ne avatkozz bele, másrészt ez a téma nem a blogra való. Ha érdekel, akkor beszélhetünk róla a csarnokban, akár kedden, viszont idehozni ezt a témát (főleg engem megszemélyesítve) felesleges, hogy aztán úgy alkossanak az emberek vélményt a dologról, hogy valójában a két érintett félen kívül csak kevesen tudják miről van szó.
Sajnálom, hogy nem néztem az elmúlt 2napba ide a blogra, s nem tudtam eddig hozzászólni a dolgokhoz... de így utólag nem is szeretnék... Raon: köszönöm a szavakat s azt kell írnom mindenbe egyet értek veled...
váradi: csak tudd én vagyok az a bohócsapkás, s ha problémád van pénteken nyugodtam szólj s megbeszéljük személyesen... ja s csak annyit az első bejegyzésedhez, h azt nem jegyezted meg vagy talán nem láttad még h sokszor az én hangommal kezdődnek a szurkolások(tisztelet a kivetélnek)...

Üdw.: BugyiBuci
BlueBrothers szurkolói klub
süti beállítások módosítása