HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Közvetíthetik az Ocskay-emléktornát

2010.08.19. 11:31 kerusz

Az EBEL megnevezte új televíziós partnereit, akik a 2012/2013-as idény végéig közvetítik a mérkőzéseket. A megállapodás értelmében a szurkolók legalább hatvan találkozót nézhetnek meg ingyen, HD minőségben. Ocskay Gábor blogunknak elmondta, a klub közel áll egy magyar csatornával a szezon közvetítéseiról szóló megállapodáshoz.

Az EBEL-ben a A Free Tv csatornáján a Servus Tv közvetít minden vasárnap egy mérkőzést élőben. Ezen felül a rájátszás minden fordulójából egy meccs képernyőre kerül. Ha több sorsdöntő mérkőzést rendeznek egy időben, körkapcsolással készülnek. Ezek mellett hokimagazin és hétfőnként visszatekintés lesz látható az osztrák nézők számára. A LAOLA1.tv az interneten közvetít mérkőzéseket. A pénteki játéknapok legérdekesebb meccsei a www.laola1.tv oldalon élőben elérhetőek lesznek elérhetőek (minden pénteken egy), sőt ebben a szezonban először minden mérkőzésről készül összefoglaló, ezt a www.servustv.com és a www.laola1.tv oldalon lehet majd megnézni.

A tervek szerint a Medvescak Zagreb minden hazai mérkőzését közvetíti a televízió. Egyenlő arányban kerülnek a mérkőzések képernyőre a horvát állami televízióban és a SportKlubon. A Sapa Fehérvár AV19 mérkőzéseiről szeptember elején várható pontos információ. Ocskay Gábor szakosztályfőnök blogunknak elmondta, a klub közel áll egy magyar csatornával a közvetítésekről szóló megállapodáshoz. A tervek szerint mintegy 20 mérkőzés kerülne képernyőre itthon a szezonban, köztük az ifj. Ocskay Gábor-emléktorna mind a négy találkozója, valamint a zágrábi EBEL-találkozók is.

19 komment

Címkék: ebel közvetítések

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elégedett lennék egy nagyon jó minőségü online stream-el is :) Nhl meccseket is sokan így követik tökéletesen.
akk ha jól számolok "csak" 13 hazai EBEL mérkőzés lesz közvetítve???? az majdnem a fele a hazai meccseknek.... :(:(
tényleg többen néznének egy 2001-es barca vagy mu meccset 15-ödjére is??? erősen kétlem...
@cric82: Nyugodj bele, így állunk sajnos. Póker meg foci, az kell a népnek.
Kerusz:

A tavalyi szezon végén volt egy ilyen hír a szomszéd sajtóban, akkor is azt kérdeztem, hogy a Free Tv az ingyenes csatorna vagy sem ?
A másik hogy a Sportklub átveheti-e az összefoglalókat, illetve egyáltalán tervezik-e a Free-vel az együttműködést ?
Úgy tudom, a Sky-nak is megmaradt a joga közvetítésekre, csak a kizárólagosság tűnt el belőle.
A harmadik kérdés , az új média a több és tartalmasabb közvetítés mellett , csapatonként 1 millió euró-t is ígért a jogokért ebből részesedik a Volán is ?
@hüjeliba: A Free TV ingyenes, se szerintem Ausztrián kívül nemigen fogható, bár nem tudom. A jogokat a sportsman media group vette meg, nem a Sky TV. A jogok szerintem kizárólagosak. A jogdíj mértékéről nincs hivatalos nyilvános információ, és arról sem, hogy a jogdíjakból a csapatok hogyan részesülnek. De a nem osztrák csapatok a jogaikkal saját maguk rendelkeznek (amennyiben nem akarják a tévés meccset éppen az ő csarnokukból közvetíteni), hiszen ezért tudják eladni ők a meccseiket a saját országaik csatornáinak. Gondolom, a Volán sem fizet az általa eladott meccsek jogdíjából az osztrák, szlovén, horvát csapatoknak, így ők sem részesülnek az ausztriai jogdíjakból.
Attól tartok, hogy a fentebb írtak nem írják át a tavalyi év gyakorlatát, ergo az otthoni háztartásokban (tv és net egyaránt) nem lesz fogható a nem hazai, másképp fogalmazva bármely éppen műsorra tűzött EBEL mérkőzés - élőben. Miután a Laola csekkolja az IP címet és Ausztrián kívül tavaly is letiltotta a képes közvetítéseket, így a Servus TV közvetítése lehetne az egyetlen alternatíva. Itt viszont - ha jól olvasom- akkor szintén más csatorna sugározza az élőben átvett anyagot (Free TV)ami valszeg szintén nem lesz elérhető, max. streamen keresztül, ami tavaly se nagyon volt.

Így mi max. a magyar és horvát Sportklub megállapodásában bízhatunk, amennyiben átveszik egymástól a M.Zagreb vs AVS meccseket ha id. Ocskay a Sportklub csatornával állapodik meg egyáltalán, és nem mással. Pedig a poszt olvasásakor bíztam abban, hogy pár osztrák rangadót v. Volán idegenbeli meccset is nyomon lehet követni, de erre sajnos így változatlanul kevés az esély.
@kerusz: "Gondolom, a Volán sem fizet az általa eladott meccsek jogdíjából" sajnos kis hazánkban nem igen kapnak csapatok jogdíjat semmiféle általuk szervezett közvetítés után. Örüljön a szponzor h egyáltalán képernyőn van, ez a magyar adók mentalitása. Bár lehet a Digi gerjesztette árharcban (foci kapcsán) megmozdul valami. @mike80: "Miután a Laola csekkolja az IP címet és Ausztrián kívül tavaly is letiltotta a képes közvetítéseket" hát ezt meg én nem is értem! Az lenne a logikus, hogy otthon (Ausztria) ne lehessen neten nézni, de a többi országból már miért ne lehetne nézni online? Marhák... a kézilabda BL-t is így csinálják: online, de a két érintett csapat országában nem elérhető, azok nézzék a helyi tv-n.
Az osztrák IP nem gond, csak találni kell egy stabil osztrák proxy szervert.
Attól félek, hogy abban a 60 meccsben nagyon kevés AVS meccs lesz.

Ha Horvátországban minden meccset adni tudnak akkor itthon miért nem???
Bár erősen valószínüsítem, hogy idén több meccsre tudok elmenni, mint az előző 2 évben.
Gondolom a hazai meccsek 96,51 %-ban amit közvetít a tv ,az ellenfelek a 2 szlovén csapat és a zágráb lesznek.Monduk ebből a zagreb jó játékerőt képvisel.Kár hogy nem lesznek tvn keresztül láthatóak az osztrák élcsapatok elleni meccsek,pedig mindegyik csapatban akad nem 1 ex nhl játékos.( nem olyan aki 4év alatt 2x lépett jégre akkor is azért mert letöltötte a csapat büntit a bünt,padon )salzburg és a Bécs szokott jól bevásárolninagy nevekből. sport tv-ket tényleg nem értem.Itt az ősz ,eljön a hoki szezon,és csesznek heti rendszerességgel közvetíteni meccseket, nemcsak ebelt, hanem mol ligásat sem.Ha jól számolom 4 sport adónk van,érdekes hogy 1ikre sem fér be kedd péntek vagy vas este hoki közvetítés.Viszont érdekes mód befér a sok konzerv műsor ami bármikor leadható lenne.póker, horgász műsor, golf, 1996 os mu, arsenal chelsea tv s meccsek,már csak a paleloit tv által ie 3456ban felvett mamut vadászat dorongokkal c többpróbás verseny hiányzik a palettáról.
@exL:1: leírom újra: az élő jégkorongközvetítés sokba kerül. a nézőszámhoz viszonyítva is.
amit csak másoktól átveszel (póker, 96os mu) azért egyszer fizecc, azt csókolom. ehez a bekerüléshez képest többen nézik. ergo ezt adják.
@Lazlee: nem írtál nekem újdonságot ezzel kapcsolatban.Nem is vártam azt, hogy a hsz. em elolvasása után összeülnek a sport tv-k nagy emberei,és egymásra rálicitálva közvetiteni akarják az összes ebel,mol ligás de még az ob 2es bajnokikat is.Élő közvetítés tudom nem olcsó dolog,de ha már a hoki bent van a legnépszerűbb támogatott sportágak között, az mutatkozzon meg a tv közvetítésekben is.Osztrákoknál az ebel , tvn keresztül nézettebb évek óta,mint az osztrák bundesliga,pedig fociban vastagon előttünk járnak.Volán hazai meccsein a nézőszám 2403 - 3012 körül mozog.Mol ligás rangadón is összejön 700 - 1000néző,ez nemigen marad alatta egy honvéd- paks bajnoki labdarúgó mérkőzés 821nézőjéhez képest, ahova az emberek zöme azért jár,hogy aludjon egy jót a leláton( úgysincs semmi izgalom ),és addig az asszony sem nyomorgatja otthon.Tudom tudom a foci vezetősportág nálunk,még akkor is ha világeseményen 24éve nem volt kint a felnőtt válogatott,és nem is lesz cca még 1x ennyi ideig,hacsak a tornák létszámát nem emelik fel 24ről 165 re.Csomó városban nyilt az utóbbi pár évben jégpálya ,tehát a hoki a korcsolyázás népszerű sport,kikellene aknázni ezt. Nemhinném hogyha valamelyik sportadó beiktatná rendszeresen a hoki közvetítéseket ,akkor drasztikusan megcsappannna a nézőszáma.Emlékszem mikor jópár éve Komlósi Gábor (aki ping pong örült volt ) lett a tv sportosztályán riporterből szerkesztő, a sporthírek végén mindig becsempészett 1-2 asztaliteniszes hírt,esetleg pár mp-s bejátszást is,ha mást nem serdülő ob 5ből,és ahogy elnéztem , a lelátón nem volt tömegnyomor,és a csarnokok előtt sem álldogáltak jegyüzérek.November végétől- februárig szünetel az nb1es labdarúgó bajnokság is,jópár közvetített külföldivel egyetemben.Ott a lenne a lehetőség,hogy adásba kerüljenek jégkorong mérkőzések, csak hozzáállás kérdése.
@kerusz:
Nem közvetlen részesedésre gondoltam, hiszen ezt a pénzt, ha egyáltalán ennyi, az EBEL mint vállalkozás kapja és ebből a liga működési költségeit, illetve a pénzdíjakat lehet fizetni. Csak arra hogy a csapatok akiknek a meccse képre kerül kapnak e valamilyen extrát a megjelenések arányában.

@Lazlee:
Épp ezért kérdeztem, azt ,hogy a kész mások által készített összefoglalókat tervezi-e átvenni a hazai média bármely szereplője, hiszen ez sokkal olcsóbb, mint azt elkészíteni és összevágni, megcsinálni a stúdiófelvételeket stb. adott esetben elég ha feliratozzák.
Nem hiszem el, hogy nincs egy sportcsatorna sem, aki felfedezné, hogy az AV19 jégkorong meccseire nem csak a fehérváriak kíváncsiak, hanem az ország minden hokiszurkolója. Szerintem ez azért nem kevés ember.
Követelem, hogy minden Volán meccset élőben közvetítsenek, különben csuda nagy verekedést rendezek!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Nem hiszem el, hogy nincs egy sportcsatorna sem, aki felfedezné, hogy az AV19 jégkorong meccseire nem csak a fehérváriak kíváncsiak, hanem az ország minden hokiszurkolója. Szerintem ez azért nem kevés ember.
Követelem, hogy minden Volán meccset élőben közvetítsenek, különben csuda nagy verekedést rendezek!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@exL:1: amit leírtál abban egy hiba van: ha valamelyik sportadó beiktatná rendszeresen a hoki közvetítéseket ,akkor drasztikusan megcsappannna a nézőszáma.
Az a gond, hogy nem nő! Míg a Honvéd meccsét annak a 821nek a 150-200xosa nézi meg, jégkorongnál jó, ha 35xöse. És ez talán a volán esetében igaz. Bár @DominiKing: szerintem el van tévedve. Kérdezz meg néhány fradistát, vagy NHL rajongót (mind jégkorong szurkoló) mennyire szarják le a Volánt. Elmondom neked az én példámat is: én pl eléggé. Már csak azért is mert egynapok a meccsnapok, hidd el, hogy inkább nézem az internetes jegyzőkönyvet, mint a tévéközvetítést!
@hüjeliba: maximálisan támogatom, sőt, MOLon is készülni kell ugye videónak, simán heti két egy órás adást (kedd, vasárnap) el tudnék képzelni! (azért ezek a napok, hogy legyen idő elkészíteni, bár a vetítési időpontot ügyesen kell megválasztani, hogy odaérjünk meccsre :D)
@Lazlee: Helyesbítek:
Minden magyar hoki szurkoló mínusz egy.
@DominiKing: legalabb jot nevettem itt unalmamban. De vigyazz ha nem valtoztatjak meg erettsegin lesz szovegertes is.
süti beállítások módosítása