HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Risto Kurkinen a Vasas új edzője

2010.08.02. 14:03 kerusz

A 47 éves finn Risto Kurkinen edzi a jövőben a Vasas felnőttcsapatát. A szakember 1985-ben mutatkozott be a JYP Jyväskylä játékosaként a finn elitligában, és rögtön az év újonca címet érdemelte ki 36 mérkőzésén szerzett 32 góljával és 15 átadásával. Bár a Pittsburgh Penguins draftolta, sosem lépett pályára NHL-meccsen, egy IHL-ben töltött idény után visszatért anyaegyesületébe. Játékospályafutása alatt megfordult még a svéd első osztályban a HV71-ben, a TuTo Turkuban, majd később az osztrák élvonalbeli EHC Lustenauban. A német első osztályból vonult vissza 1997-ben. Edzőként a svéd Kristianstads IK-nál kezdett dolgozni, majd a JYP-nél Matti Alatalo segítője lett. 2007-ben távoztak a JYP éléről, ezután újra a Kristianstadnál dolgozott.

44 komment

Címkék: edzők vasas mol liga kurkinen

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plusz információk:
www.nemzetisport.hu/jegkorong/a-finn-risto-kurkinen-a-vasas-uj-edzoje-2039427/

Biztos már készül, de mikor várhatjuk a cikket, hogy mely csapatok neveztek az utánpótlás bajnokságokba. Mindig nagyon jó szokott lenni. :-)
Így még jobban fogom utálni őket :)
Hát volt egy év Stars, már kialakult valami, aztán egy év Vasas-Bp.Stars (Vasas és Stars szurkolók egymás mellett élésével), és most marad a "csakavasas".

Így kicsit nehéz azonosulni a klubbal, de mindegy, a játékosoknak szurkolunk, egy darabig marad a hajrásztársz:)

Ja:
"A Vasas kombinált bérletei természetesen a jégkorongcsapat 2010–2011-es hazai bajnoki mérkőzéseire is érvényesek lesznek."

Baromira bízom benne, hogy lesz külön hokibérlet is......
sportclub.blog.hu/2010/08/02/jegen_a_csapat_1
A HSC is megtartotta elsõ jégedzését Charles Franzen,Michael Larsson és Nagy Béla edzõkkel.
Hajrá Vasas! Továbbra is ott leszünk!
Végre kiderült az új edző. a Csapat neve továbbrai Vasas-Budapest Stars csak a cikk írója szokás szerint rövidített (gyakori újságíró fogás). A fin edző jó lenne ha visszahozná Niko Kluuskerit, tavaly ő volt a legjobb légiós a Starsban. Fiatal kora ellenére profi mentalitással játszott és technikailag is képzett volt főleg korizásban.
@Star&stripes: "A csapat neve a következő szezontól Vasas Budapest Starsról Vasasra változik." Nemzeti Sport Online
@Star&stripes: olvasd mar el horivan cikket, ha mar kedvenc csapatodrol van szo....

csillagok mulnak, szuletnek vasasok :P
Pedig sikerült meggyőznöm az asszonyt, hogy a következő idénybe vegyünk Stars-bérletet. De Vasas-bérletet nem fogok venni, valahogy nem visz rá a lélek.
@Rettenet tábornok:
Miért? A csapatban lévő játékosok mások lesznek?:-(
@peterszky: "Így még jobban fogom utálni őket :) "

Nem hinném, hogy nemes érzelmeid holmi csapatnév befolyásolni tudná:)

@Rettenet tábornok: "De Vasas-bérletet nem fogok venni, valahogy nem visz rá a lélek."

Azt hittem, a játékosoknak szurkolunk...
Én akkor hagyom ki a bérletvásárlást, ha kizárólag "kombinált bérlet"-ben képesek gondolkozni.
@facsipesz: Egy 125 éves klub szurkolójaként mondhatom: játékosok jönnek, játékosok mennek. Egyedül a klub szellemisége és a szurkolója örök.

De ha a klub pont ezen változtato, akkor már meg is dőlt a dolog...

Stars-szurkolóként biztos, hogy nagyon nem tetszene ez a döntés.
@peterszky: Minden csapat gyökértelenül kezdte,mi sem vagyunk mások,csak fiatalabbak.
@gumikigyo: Magyarország jellemzően kétféle történetszociológiai klubfejlődés van: a vidéki és a fővárosi. Viszont az alapja mindkettőnek ugyanaz: egy közösség. Az első klubok mindenhol "társadalmi" klubként jöttek létre (ilyen az UTE, az MTK, az FTC vagy a Kispest is), vagyis közösségek, társadalmi csoportok hozták őket létre. Aztán a köréjük csoportosuló közösség az idők folyamán mindig bővült, módósult, változott.

Vidéken a lokálpatriotizmus vált a klubok meghatározó közösségformáló hátterévé: mindegy, hogy egy város csapatát Videotonnak, Alba Volánnak, Cornexinek vagy Albacompnak hívnak. Kék-fehér, bordó-szürke avagy piros-kék. A lényeg, hogy a várost képviseli.

Budapesten másképp alakult. Az FTC, az MTK és a Vasas társadalmi osztályok klubjai lettek (kispolgárság, nagypolgárság, munkásság), míg a Kispest és az Újpest inkább a helyi embereket tudta megmozgatni, de őket társadalmi különbségek nélkül.

Sok minden változott, így a klubok körüli közösségek értékrendeje is (pl. 1915-ben fel sem merült egyetlen fradistában sem, hogy lelkes antikommunista lesz, 1950-ben mégis azok lettek. Vagy a háborúk közötti kb. 15 debreceni klub közül kizárólag a vasúti dolgozókat tömörítő DVSC gondolta volna, hogy az 50-es évekre az egész város képviselője lesz?), de ezek a változások az egész közösségen egységesen mentek végbe.

Egy dolog nem változott: a klubok és azok szellemisége a körülöttük kialakuló közösségekben, azaz a szurkolókban éltek mindig is. Olyan volt a klub, amilyenek a szurkolói! (ez pedig nem feltétlenül azonos a meccsre járók összességével!)

A Bp. Stars teljesen más megközelítést használt. Nem szólított meg sem társadalmi osztályt, sem lokális közösséget. Önmagában egyedül a teljes főváros lokálpatriotizmusára tudott apellálni. Ez csak vidéken működik. Budapest túl nagy és túl sokszínű hozzá. No meg "történelmileg így alakult". Ezért eleve esélytelen volt.

Ennek ellenére két vonzereje mégis volt a Starsnak: mivel kiemelkedő utánpótlásnevelő munkát folytattak, ezért sok szülő járatta oda hokizni a gyerekét. Ezek a szülők, illetve a gyerekek szurkoltak a klubnak. Illetve hirtelen leigazoltak sok népszerű játékost, akik révén szintén sokan megkedvelték a klubot.

De egyik sem jelent olyan szintű beágyazottságot, ami évtizedekre megalapozhatna egy klubot. Hiányzk a megszólított réteg!

A Vasassal való fúzió gyökeres váltást jelent. Az eddig, maximum 1000 fős szimpatizánsi kört ez vélhetően nagyon fájdalmasan érinti. Viszont a klub kap egy esélyt arra, hogy egy meglévő közösségbe betagozódjon. A közösség nem biztos, hogy be fogja fogadni. Ezt csak a jövő fogja eldönteni.

Összegezve: minden klub gyökértelenül kezdte, de teljesen más utat választottak. Vidéken lehet gyökértelenül kezdeni, Budapesten csak akkor, ha a kialakult, működő, sikeres sémákat követi egy klub. Itt nem hiszem, hogy bármikor is sikeres lehetne egy Vienna Capitals. Itt kizárólag HC Austria Wiennek meg HC Rapid Wiennek van esélye.

Uff.
@gabute: "De egyik sem jelent olyan szintű beágyazottságot, ami évtizedekre megalapozhatna egy klubot. Hiányzik a megszólított réteg!"

Én igazából a szurkolókkal való kapcsolatot hiányoltam. Mint az együttes, aki játszik, meghajol, "Köszi!", kalap-kabát. Habár 2 év alatt nem is alakulhatott ki olyan masszív tábor, akikkel egyáltalán lehetett volna ankétozni: 15-50-es létszám volt max. idegenben, dobosaink is Vasas-szurkolók voltak - érthetően kevésbé lelkesedtek a hokiért, mint mi.
Amikor meglett az OB I bronz, a barátnőkön-rokonokon kívül csak a jégkorong.tv stábja meg mi ketten a fiammal vártuk meg a játékosokat Erzsébeten..

Lehet, hogy nekünk szurkolóknak is kellett volna erőltetni a fél-hivatalos kapcsolatfelvételt a klubbal, hogy "itt vagyunk mi, a mindenért hálás fizetővendégek", erre nem volt érkezés. Pedig lenne pár ötlet a büfé színvonalával és most a bérlettel kapcsolatban..:)

Habár volt Szurkolók vs. Bp.Stars felnőtt meccs, amely a beszámolók alapján egy jó hangulatú, "parázs" mérkőzés volt:) - sajnos a VB alatt, sajnos akkor még nem játszottam, na majd a következőn én leszek a legnagyobb sirály (zsiráf)!:)

Minden szezon egy új kezdet, ráadásul mindjárt itt van. Csakazértis: Hajrá Stars!:))
@gabute: én pedug nagyon örültem neki, hogy végre egy új klub alakul Budapesten 2 vagy 3 éve. Egy olyan klub aminek nincs múltja. És olyan klub lett, ahol jó játékosok játszanak/játszottak. Úgy reméltem, hogy valamit elindított, esetleg az ő példájából erőt merít más fővárosi vagy vidéki csapat...de nem...ráadásul olyan érzésem van, hogy Balázsék kitalálták, első évben ment is mert akkor még volt lóvé, kezdeti lendület, majd jött a második, mikor lendület meg volt de lové már kevesebb, ezért kellett valamilyen fúzió a Vasassal, majd most meg gyakorlatilag megszűntek létezni, mint Bp. Stars...lett belőlük jó öreg Vasas:D

üdv
@horivan: azért ma ismét szép darabbal bővült a "Klasszikusok Billtől". :D
(talán egész Európa egyik legnagyszerűbb létesítménye)
@gabute: Nagyon szépen levezetted a klubszerveződés szociológiai hátterét. De ma már egy jó marketinggel, és megfelelő mennyiségű pénzzel, és ennek eredményeként magas szinvonalú szórakoztatással akár Budapesten is bevezethető lenne néhány idény alatt egy új hoki, megkockáztatom még egy új foci klub is. Ez a mai valóságshow-k logikája, itt a semmiből "sztárok születnek"...Nagyot változott a világ amióta pl. az MTK létrejött, mostanára az ingerszegény környezetben az ő szurkereik sem maradtak sokkal többen , mint ezren....
@budaijegesmedve: "itt a semmiből "sztárok születnek"

pümkösdi királyságok ezek. egy egyesületnek nem járható út bb évi, vv leó, és a többi szépreményű celeb útja. duzzogva vallom be, hogy a konkurens csapat szimpatizánsa példaértékűen szedte össze, amiről időnként igyekszem valamit beböfögni.

megjegyzem nem csak itt van ez így. van szerencsém elég sok hamburgival kapcsolatban állni. ki hsv, ki st. pauli, de a jégkorongot leszarják, és mindannyian elsőként azt említik, hogy képtelenek kötődni egy odaköltöztetett franchise-hoz.
@szorgalmas: ez mind ok, de azért annak a lehetőségét nem tartod fenn, hogy nem mind a hatmilliárd embertársad gondolkodik így?
@F. Kapus: szerintem ez nem gondolkodás kérdése, hanem egy jelenség. még azt sem állítom, hogy univerzális. amerikában pl. úgy tűnik, működőképes a franchiseok pakolászása. ha esetleg úgy tűnt, hogy általános érvényű igazságokat akartam kinyilatkoztatni, akkor rosszul fogalmaztam, sorry.
@budaijegesmedve: Én mindig, mindenben azt tapasztalom, hogy Budapesten ez a módi egyszerűen működésképtelen. A másodosztályú celebjeinkre nem kíváncsiak az emberek.

Plusz nem kétlem, hogy iszonytatóan sok pénzzel, és nagyon magas színvonallal ideig-óráig megoldható lenne ez a dolog. De ehhez egy EBEL, vagy Cseh Extraliga győzelemre esélyes csapat kéne Budapesten, hogy érdekelje az embereket valamilyen szinten.

De ez is csak addig működik, amíg ott van mögötte a pénz, mégpedig a rengeteg pénz. Ha feleződik a büdzsé, és "csak" Volán-szintű lesz a klub eredményessége, akkor marad 200 néző.

A Medvescak ugyanezt az utat járja, járta be. Csak kisebb, lokálpatriótább, és gyakorlatilag "egyklubos" (Dinamo Zagreb, mivel az NK-nak és a Lokomotivnak gyakorlatilag senki sem szurkol) városban, így kevesebb is elég az embereknek.

Ha újra "csak" Interliga szintű lesz a csapatuk, akkor újra 150 néző előtt fog játszani a Medvescak is...és ez a teljes szimpatizánsi körét, az érdeklődők összességét fogja jelenteni.
@szorgalmas: Európában fontosabbak a tradíciók, mint a tenger másik oldalán. Meg teljesen más a sportklubok működési logikája: ideát az amatőr klubokból fejlődtek ki a professzionálisak. Odaát viszont a profi klubok eleve azzal a logikával alakultak meg (Franchise), amiben most is működnek.
Én nem tudom mire ez a nagy önérzetesség! Senki sem úgy született, hogy lila vagy zöld a vére. Én sem azért lettem lila szurkoló, mert Újpesten születtem. Valamiért még gyermekként úgy adódott, hogy szinpatizáltam a lilákkal (talán Törőcsik volt az oka, holott nem vagyok foci drukker). A jégkorong mint sportág vonzott és több ismerősöm gyermeke is lilaként kezdte.
De ez nem jelenti azt, hogy utálnom kell ha történik valami más és újabb eséllyel létrejön egy klub.
Sokszor olyan érzésem hogy tökk mindegy miért de utálni kell a Starst, vagy mosmár Vasast.
Nekem teljesen mindegy mi a neve, a lényeg, hogy jó és szinvonalas mérkőzéseket lássak.
Valahol nem kis szerepe van az újpesti hokitörténetnek abban, hogy régi izig-vérig "lila srácok" ma már más színekben kergetik a pakkot.
Egy lila szurker (nem tudom hol vannak, mert az elmúlt szezonban a lelátón nem sürün találhattunk közülök 50-nél többet) most jobban elfogadja, ha kedvenc "Borbija" az ősellenfél zöld mezét húzza magára, mitha piros-kéket. Nem mindegy????? A lényeg, hogy sajnos már nem lilában játszik.
Egy előnye talán lehet a zöld-lila keveredésnek, megszünik a jégre bedobált petárda, és az ordenáré szurkolás.
El kéne már felejteni a "Pék mester lehozza kapust" és utáljuk a Vasast-Stárst tökmindegy miért történeteket. Örüljünk annak, hogy minél több csapat próbál a magyar hoki fejlődése érdekében tenni valamit!
HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!
@avessik: "most jobban elfogadja, ha kedvenc "Borbija" az ősellenfél zöld mezét húzza magára, mitha piros-kéket. Nem mindegy????? A lényeg, hogy sajnos már nem lilában játszik."

nem, nem mindegy. Az igaz, hogy sajnos nem lilában. De ha olvastad, tudod, inkább a Fradiban ha nem nálunk. Én már tavasszal leírtam, csak csillagosban ne kelljen látnom kedvenceimet.
Senkinek nem volt a lilák közül más véleménye, azóta sem. Nyilván olvastad az ehhez kapcsolódó kommenteket. Biztos rosszul vagyunk bekötve.
Vagy valami más okunk van erre :(
@1885*: Én jelentkeznék, akármilyen más mezben szívesebben látnám.
@forestjr: nos, akkor az ominozus cikknél, nyilván lekerülte a figyelmemet a véleményed, akkor úgymondanám, a többség megértette Borbi döntését. Én változatlanul kitartok a bárhol csak ott ne. Így jó?
@1885*: Szerintem nem is írtam akkor véleményt, azért jeleztem most :) . Engem nem zavar, hogy Te így gondolod, viszont nekem még mindig a Fradi az ősi rivális, és nem hiszem, hogy meg fogom Őt nézni zöld mezben. Persze mindettől függetlenül akár meg is érthetem a döntését.
@forestjr: Miért, Vasasban drukkolnál neki?
p.s. szerintem sem írtál akkor véleményt, aki írt én ÚGY EMLÉKSZEM, velem volt egy véleményen, nem baj ha most nem keresem vissza és másolom be?
De én még azt is bevállalom ha csak én gondolom így ;)
Nem kell megérteni Gergőt, hisz oly hosszú egy sportkarrier...belefér néhány feltámadást kivárni.
Én is megértem ha Te így gondolod :)
Biztos olvastad az utehokin, és a Fradihokin Borbás nyilatkozatait, szerinted neki ez volt élete vágya, hogy eligazoljon az UTE-ból az ős riválishoz?
@1885*: Én mindig drukkolok neki, az idén is fogok, de nem akarom Fradi mezben látni, ennyi. A döntését meg mint írtam is, elfogadom, de bárhol máshol szívesebben látnám.
@forestjr: mindig küldök majd egy emailt, mielőtt képet vagy videót közlünk, amin szerepel :)
@forestjr: OK! akkor reméljük, hogy már jövőre normális lila-fehérben drukkolhatunk Gergőnek mindketten :)
@F. Kapus: ne kekeckedjél már :)
@1885*: A fenéket! Szolgálok és védek :)
@F. Kapus: Elég ha kitakarjátok :) .
@1885*: Boldog lennék, de sajnos nem ez a realitás .
@F. Kapus: :D azért, fel kell, hogy kössétek a gatyát, mert még el sem kezdődőtt a szezon, és már paprikás a hangulat :) és most nem forestjr és az én köztem zajlott párbeszédre célzok ;)
@forestjr: azért én bízom benne, hogy nem tart sokáig a jelen állapot, tudod a lepényhal...
süti beállítások módosítása