HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Fehérvár EBEL-kerete is edzésbe állt

2010.07.28. 09:03 F. Kapus

A farmcsapat és az EBEL-keret fiatalabb játékosai után két héttel a magyar bajnok rutinosabbjai is elkezdték a munkát hétfőn Székesfehérváron. A játékosok három napig Énekes Lajos vezetésével végzik a szárazedzéseket, aztán csütörtökön és pénteken a teljes állomány fizikai felmérése következik. Hétfőtől pedig már jégen is edz a társaság, de akkor már Ulf Weinstock vezetőedző veszi kezébe a szakmai ügyek irányítását.

"Az új edzőnk szeretné megtudni, milyen állapotban vannak a játékosok – mondta blogunknak Énekes Lajos. – Ezért aprólékos fizikai tesztet végzünk, amely nagy részben a már megszokott feladatokból áll, ehhez csak néhány új számot kért hozzátenni Ulf Weinstock." A svéd tréner vasárnap este érkezik Magyarországra, és hétfőn már ő vezényli az első jeges foglalkozást.

"A száraz felkészülés tekintetében igazán sok mindent nem határozott meg számunkra a vezetőedző, ránk bízta a fizikai alapozás munkáját. Ebben már kellő rutinuk, többéves tapasztalatunk van. Kóger István más jellegű munkát végez a fiatalokkal, hiszen náluk vannak még komolyan fejleszthető dolgok, az idősebbeknél bizonyos paraméterekre ez már nem igaz, náluk a szinten tartáson és az erősítésen van a hangsúly."

A rutinosabb játékosok kötelezően előírt edzéstervet nem kaptak a nyári pihenés időszakára, de mint Énekes Lajos két nap tapasztalata alapján megjegyezte, látszik, hogy nem csak pihenéssel töltötték az időt a játékosok. "Profi mentalitású sportolók, tudják, milyen állapotban kell érkezni a felkészülés elejére."

A keret nagy részben már összeállt, a tervek szerint két légiós védő még biztosan érkezik. Ulf Weinstock egy nagyobb, bő kerettel kezdheti meg a felkészülést, a tervek szerint a farmcsapat több játékosa is az első kerettel edz egy ideig, hiszen látnia kell, kikből válogathat a szezon során. A végleges keret kialakításakor tapasztalatai szerint és a ponthatár figyelembe vételével (korábbi információk szerint a két érkező légióssal együtt 67 pontot tesz majd ki a keret, tehát 7 pont értékben meg kell válni játékosoktól) döntheti el, kiket nevez a Fehérvár az EBEL-be. A fiatalok számára nyilvánvaló előnyt biztosít, hogy pontértékük nem növeli a csapatét.

Az MJSZ júliusi hírlevelében Palkovics Krisztián nyilatkozott a válogatottságáról. Mint mondta, természetesen ebben a szezonban is ott lesz a nemzeti csapatban, majd így folytatta: "Nagyon sok meccsünk van év közben, és nekünk, idősebb játékosoknak bizony nehezebben megy az akklimatizálódás. Ezért van az, hogy év közben kevesebbet játszunk a válogatottban, de ez nem jelenti azt, hogy nem készülünk fel becsületesen a világbajnokságra."

A Sapa Fehérvár AV19 a pénteki határidőig nem csak a farmcsapatot, de az EBEL-est is benevezi az OB I.-be. Hogy ez az együttes megkapja-e az indulási jogot, arról a szövetség elnöksége dönt augusztusban. Miként pozitív elbírálás esetén arról is, hogy mennyien és milyen feltételekkel játszhatnak vissza az EBEL-keretből a farmcsapatba. Mint emlékezetes, legutóbb két évvel ezelőtt volt olyan, hogy két csapattal versenyzett az Alba Volán. Akkor 15 játékost kellett a klubnak megneveznie, ők csak az EBEL-csapatban játszhattak, a többiek mindkettőben.

Nem csak a csapat, hanem annak háttere is épül ezen a nyáron. Jelenleg mind a fehérvári jégcsarnok, mind a hokiakadémiások szállásául szolgáló kollégium építési terület. A munkálatokról fotógalériát találnak itt és itt. Az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban különösen sietni kell a munkával, mert csütörtökön meg kell kezdeni a jégkészítést.

33 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel kóger mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélem két nagyon jó védő jön, mert eddig elég gyenge a keret.

Hajrá VOLÁN!
Látom, nem csak én érzem azt, hogy kicsit állva maradtunk igazolás ügyben a többiekhez képest...
@_Vezo_: @woody74: a tavalyi gyenge volt?

Ha bejön az edző számítása, akkor még jobb lehet.
Én erre annyit mondanék, amennyiben a tavalyi keret 100%-ban megmaradt volna, akkor egy új edzővel nyilván meg lehetett volna ismételni a rájátszásba jutást, v. akár fokozni az elért eredményt. Viszont nemhogy megmaradt, sajnos jelentősen gyengült a keret... Ettől még a 8. ba jutás még így is reálisabb, mint mondjuk 2 évvel ezelőtt - teszem hozzá, szerintem...
@mike80: Azért Focinak és Rogernek örülök, de nem tudom, hogy mire lesznek képesek ebben az évről-évre erősödő Ebelben.

Ps: A Medvescak ultra brutál lesz megint :D
Nekem egy orbitális nagy közhely jutott eszembe, miszerint jobb később, mint soha! Várjuk a védőket. Tutira veszem, hogy északiak lesznek ők is. Bornhammarral mi van?
Érkezett:
Fodor Szabolcs (Vasas Bp. Stars)
Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars)
Orbán Attila (Dab.Docler)
Flinta Botond (FTC)

Távozott:
Niklas Andersson (SWE, Almtuna, SWE-2.)
Juha Alén (FIN, Rouen, FRA-1.)
Vas János (Tingsryd, SWE-2.)
Kóger Dániel (Laredo Bucks, CHL, USA)

Ha jön két védő, akkor a keret nagyjából megegyezik a tavalyival!!!
@Pierre: miben? létszámban? :D (mert ugye még 2 vkit ki is kell tenni, vagy legalábbis le)
Hajrá Volán! Hajrá Pire :)

Remélem idén is fasza lesz a szezon! :)
Szerintem Ondrejcik és Flinta megy vissza a farmba (ez 8 pont???), de Fodor sem lesz tartósan az EBEL keret tagja.
Ha két védőt hozunk (és még Silléről is szó volt, vagy ő az egyik?), meg a Kóger I. a Hegyiből is védőt akar csinálni, akkor hátul jók leszünk.
Én viszont elől Jankót és Danit pótolnám, de kivel? (És még Gergő is mehet)Tóth Adrián? Hegyi?
Fodor??
Viszont a Palko-Holéczy-Martz, Fekete-Kovács-Mihály, Ladányi-Vas-Fodor/Sofi, Hegyi-Nagy G.-Sofi/Fodor sorok azért nem olyan rosszak, hogy keseregni kellene! Mindenesetre én már félretettem egy bérlet árát, alig várom, hogy elkölthessem rá!
@petyagergő: en sem ertem ezt a pityergest. sot kifejezetten... de ez mar legyen az en bajom :P

flinta tuti farmos lesz, en figyeltem a fradiba, haaaaat. ha nem hinnem hogy csatoiminek jo szeme van az ilyensmihez.... ;)
@fradigy: a legtöbbel egyetértek!

Érdekes dolog ez az igazolásosdi. Szerintem a tavalyi Volán nagyon jó keret volt, talán jó ideig nem lesz olyna erős keretünk - de én beérném azzal, ha kisebb nevekkel ugyan, de jobb csapatjátékkal zárnánk az idei szezont.
Mert azért ne felejtsük el, hogy
- bár brutál volt a hazai pályánk (és ez miért ne lehetne ugyanilyen jó? sosem azzal nyertünk, hogy mi voltunk az esélyesek), idegenben nagy nullák voltunk. Ha ebben előrébb tudunk lépni, már jobbak lehetünk, mint tavaly!
- Árpi az elején jó volt, a végére bedarálta a rendszeredző. Ha az új edző megtalálja vele a közös hangot, és Árpi idén stabilabb formát mutat, akkor azzal rengeteget nyerhetünk! Meggyőződésem, hogy Árpi ezzel az 58 ponttal messze nem hozta ki magából a maximumot!
- a magyaroknak az lehet a motiváció, hogy itt lesz a vb. Sőt, az aranygenerációnak talán ez lesz az utolsó esélye arra, hogy VISSZAJUSSUNK (mennyivel jobban hangzik ez, mint a feljutás :)) ) az A csoportba! Én bízok az "öregekben", hogy idén még egy csodát láthatunk tőlük
- ha a fiataljaink úgy fejlődnek, ahogy eddig, akkor idén is várható pár meglepetés. Pl. Sofitól én legalább 15 gólt várok, és szerintem nem is lehetetlen, hogy ezt elérje
- ha a tavalyi szezont nézzük, azért ne feledjük, hogy Godó sokat küzdött a könyökével, Süti erősen hullmázó teljesítmény nyújtott, Fekete Dani messze nem hozta azt, mint az előző évben - szóval bennük nagy potenciál van! Ha mindegyik csak 20-30 %-al lesz jobb, mint tavaly (és ez szintén reális lehet), akkor az már +10 gól, ami meccseket dönthet el a javunkra!
- Kókusznak én imádtam a játékát: csak a gólt hiányoltam belőle. Szerintem pontokban Roger megfelelően pótolja majd.
- Vas Jankó elvileg nagy érvágás, de nekem elég vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Valahogy nem érzem úgy, hogy pótolhatatlan veszteség érte a csapatot a távozásával, hogy az a 15 gól, amit lőtt, annyira hiányozni fog (nem is emlékszem olyan meccsre, amit Jankó döntött volna el a javunkra). Nekem az rémlik vele kapcsolatban, hogy amikor ment a csapatnak, akkor neki is, de amikor a csapatnak nem ment, ő sem tudott segíteni. Nekünk pedig olyan emberek kellenek, akik a hullámvölgyeken át tudják a csapatot segíteni. Majd villan a Sofi, és nem lesz gond. :))
- ne feledjük, hogy Nathanban még mindig lenne tartalék, én tőle is többet várnék (pontokban mérve is). Szerintem neki sem volt meg a megfelelő helye, és ha idén meglesz, az sokat fog számítani.
- ha Gergő is elmegy, NA AZ MÁR BAJ lenne, de én bízom abban, hogy vár még egy évet. Szerintem neki is jót tenne, ha játszana még nálunk egy jó szezont, összevadászna harminc pontot, és akkor jövőre sokkal jobb ajánlatokból tudna válogatni!
- ami a védőinket illeti, Alent sajnálom egyedül, de ki tudja, lehet, hogy jobbat tudunk hozni a helyére (ez mondjuk lutri). A szöszi hála az égnek, hogy nem marad - Bornammarral kapcsolatba meg ismét nem tudom, mit gondoljak. Az elején jól kezdett, de a végére (főleg a rájátszásra) meccsek mentek el a sorozatos hibázásain. Lehet, jobb lenne egy új védővel próbálkozni (főleg ha az új edzőnk aktivizálja magát - amúgy is szimpatikus volt számomra, hogy külön kiemelte, olyan védőt akart, aki TUD TÁVOLRÓL LŐNI! Végre!).
- Focit én sem tudom hová tenni, de majd meglátjuk. Az szerintem nem baj, ha Benk és Artyom kicsit jobban összekapja magát (főleg Artyom), hátha jó dolgok sülnek ki ebből is. A farmcsapat azért jó, mert a folyamatos játéklehetőséggek lehet, hogy ők élni tudnának (van egy elméletem, miszerint ha Artyom pár meccsen keresztül ütne pár gólt, végre eszébejutna, mire képes ő, hogy kell ezt igazából csinálni).
- Sille remélem csak egy rossz vicc, a fiatalokat meglátjuk.

Szóval én összességében azt mondom, ha sikerülne két JÓ védőt igazolni, nem is lennénk akkor nagy bajban, ha meglenne hozzá a megfelelő taktika. Azért ne feledjük: a tavalyi szezon ezzel az edzővel elég nagy szenvedés volt...

Hajrá Volááán!!!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Bocs Fradigy, ez Petyagergőnek ment volna. :)
@Raon: SOHA meg nem bocsajtok! SOHA :P

En Pirenel pl ugy gondolom, hogy nem jo ha 1 sorbanvan a Palkoval. Olyan 2dudasegycsardaban erzes. De sztem is tobbre kepes ha hagyjak jatszani a sajat mackos stilusaban.
@fradigy: Ezt akartam írni kb. Raon írására Én is, ezt a Pire-Palkó-Martz dolgot ki kéne már valahogy találni, megtalálni a legjobb párosításokat...
@Szoljanka: én már megtaláltam, fentebb láthatod:))) CsatóImi is azt írta régebben Árpiról, hogy a Feketéékkel ment jól, meg szerinte a Ladányi/Vas/Mihály lenne jó sor...

@Raon: egyetértünk, deén soha nem tudnék ennyit írni. Sille helyett: meddig ígérgetünk még pl. Maklárinak? Kapjon lehetőséget az elején, legfeljebb könnyűnek találtatik, mint Benk, meg Artyom. Akkor ott a farm, hogy fejlődjenek még.
Lehet, elkerülte a figyelmem, de nem látom, mi van Hetével. Még megy az egyezkedés?
@Sanya91: Na asszem javítom magam gyorsan! Lent azt írják, hogy szóbeszéd. Akkor mégsem olyan egyértelmű..
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak kiszúrtam Roger és Foci nevét valahol.

Véleményem szerint Rogerrel jól járt a Volán, simán tudja hozni azt a szintet, amit elvárnak tőle. Feltéve persze, ha olyan formában játszik, mint a tavalyi szezon második felében. Az elődöntőben pl. majdnem mindig bajba kerültünk, ha Nála volt a korong.

Fodorról már nem ez a véleményem, szerintem nem lesz hosszú életű az EBEL keretben. Bár amikor a játékra összpontosított (sokszor nem így volt) akkor voltak igen jó meccsei is. Nem tudom hány pontot foglal a keretből, de ha ráadásul még sokat is, akkor csak epizód szerep jut neki idén az EBEL keretben. Bár már az is nagy szó, hogy visszahívták.
(és szerencséjére Fisera nem fér be egyetlen osztrák csapatba sem) :)
Én úgy gondolom, hogy karcsú lesz az EBEL keret, persze sikerülne még ütös szélsőt igazolni a 2védő mellé akkor meg lehet a playoff ismét. Valaki írta valahol, a 37 éves Peltonent. Na az nem semmi lenne...
@Pierre: nem tudom hogy a mol ligából jövő játékosok közül kire gondoltál hogy helyettesíti a távozókat???

Én azon is csodálkoznék, ezek közül mindenki az ebel-es keretben játszana. Vas Jankó nagy érvágás, és az a baj, hogy az érkezők közül a Roger az aki sebességben tudja amit kell...

Persze lehet okoskodni, hogy a tavalyi keret ez meg az, de egy dolgot ne felejtsen el senki: HA MINDENKI ERŐSITETT ÉS MI MARADTUNK AZON A SZINTEN AHOL TAVALY, AKKOR LABDÁBA SEM RÚGUNK!!! Igy is csak az itthoni szereplés miatt lettünk ott ahol, de ha más csapatok erősebbek lettek, akkor fel kell kötni a gatyót!!! Igy is sok hibával játszunk, és csatlakozom mindenkihez aki azt mondja, hogy komoly védő munka kell ahhoz, hogy a végén ne rgjuk le a körmünket
@rrichy: A mindenki erősített azért túlzás. A Jesenice és a Ljubljana egyértelműen gyengült tavalyhoz képest.
@Pierre: Orbán Ati még mindig nem a ti játékosotok:P
@Theutus: én mondjuk egyébként már úgy hallottam...
off: (ha lányod nem jön) gyere te is játszani holnap!
@Raon: A mai hírlapban olvastad a Foci interjút? Engem meglepett a motiváltsága. Lehet, mégis stabil EBEL keret tag lesz!?
@Henry The Navigator: Dejóó! Le se kell játszani a meccseket stabil 8. hely?
Hát engem nem nyugtat meg, hogy van még 2 csapat a 10ből aki gyengült...zágráb is mindig verhető volt, majd nézd meg idén...ez az a kategória amit te mondasz, hogy nem csak én kaptam anyu 1est hanem még másik 2 ember is...ki nem ***** le!!?
szeretnék idén is izgalmas meccseket látni itthon, és idegenben hozni meccseket.Ha a volán kerül szóba ausztiába akkor ne az legyen az első szó amire mindenki gondol h basszus ezek stabil utolsónak jöttek ide? :s :s :s
az a baj, hogy emellé még jön a "magyar betegség" nevezetű fogalom: jajj vezetünk akkor már le lehet állni. ezt láthatod kézilabdában is, fociban, stb,stb Sajnos ott a volán múlt szezon végi újváros elleni meccse...anynira lenyilatkozta mindenki, hogy nem veszik fél vállról és az újváros jó csapat. ez igaz. nagyon jó, de ha picit is komolyan veszik és nem lazsálják el akkor sima meccs. kövezzetek meg, hogy én lenézem a mol ligát, meg ilyesmi, de sajnos ennyi a külümbség...

lehet kicsit durva amiket írok, de nagyon sok emberrel beszélek erről és mindenki ott van, hogy idén a rájátszás is komoly fegyvertény lesz:((
@Lazlee: a héten még nyaraló üzemmódban vagyok, így kihagynám a dolgot...majd legközelebb
"Mint emlékezetes, legutóbb két évvel ezelőtt volt olyan, hogy két csapattal versenyzett az Alba Volán. Akkor 15 játékost kellett a klubnak megneveznie, ők csak az EBEL-csapatban játszhattak, a többiek mindkettőben."

Mint emlékezetes olyan is volt, hogy a farmcsapat játszott majd beült a helyére a EBEL Volán és mindkét csapat érmet kapott.

Ezt nagyon le kell szabályozni, hogy ne lepődhessen meg senki, hogy a farm helyett EBEL csapat lesz az ellenfél.
En kicsit felek a szezontol.
Jaszberenyi vagyok, de Fehervarra jarok meccsekre, mert ott van jo hoki.

Mondjuk jonak igerkezik a Mol liga, a Fradira kulonosen kivancsi leszek.

De hogy ne offoljak, a tavalyi keret jo keret volt, ez kicsit gyengebnek tunik. Ezt a pontozasi rendszert sem ertem, hogy miert van igy a pontozas.

A Medvescsak brutal lesz.

Szertinem a 8.hely a realis, ahogyan olvastam, majdnem mindenki jobban fejlodott vagy igazolt.

Vedok kellenek, remelem finn-sved vedok jonnek. Rutinosak es jo lovok. Egy reszt orulok, hogy a fiatalokat hivjak kulfoldrol, es kivanom, hogy menjenek el. Nem azert mert a Volannak jobb ez, sot vaslzeg ez rosszabb a Volannak, de a hatekosoknak es a valogatottnak mindenkepp jot tesz a kulfoldi tapasztalat szerzes.

Viszont akkor kivel potoljak a csatarokat pl. kivancsi leszek az uj sorokra, ki kivel jatszik majd. Illetve mi lesz azokkal akik serultek voltak, vagy keves jatek lehetoseget kaptak? Pl. Artyom vagy Rastislav?

Es Hetenyi ha elmegy, akkor ki lesz helyette??

Nem tudom, hogy vaygtok vele, de Bornhamart es Alent sajnalom hogy elmentek.
Gyorshír: szlovén válogatott hátvédet igazolt a Sapa Fehérvár
A Sapa Fehérvár AV19 örömmel tájékoztatja szurkolóit, hogy sikerült megállapodnia Ales Kranjccal, a szlovén válogatott hátvédjével. A 29 éves játékos tavaly a Vienna Capitals meghatározó tagja volt.
süti beállítások módosítása