HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A HC Levet egy évre máris befogadnák

2010.07.24. 20:02 kerusz

A szlovák proficsapatokat tömörítő szervezet, a Pro Hockey három feltétellel engedélyezné a HC Lev KHL-indulását poprádi hazai pályán. Lassan, de biztosan tehát minden adott lehet ahhoz, hogy valóban legyenek KHL-es mérkőzések a szlovákiai kisvárosban.

Az első feltétel, hogy rendeződjön a csapat indulásának minden jogi részlete. Az orosz szövetségnek hivatalosan is kérvényeznie kell a szlovák szövetségnél a HC Lev indulását, és mindeközben a HC Levnek meg kell szereznie az IIHF beleegyezését a sorozatban való induláshoz. Ez utóbbira azért van szükség, mert a klub egyetlen ország szövetségének sem tagja. Nyilván a procedúra részeként a HC Lev aláveti magát a nemzetközi szövetség szabályainak, mindazonáltal érdekes döntés lesz, és precedenst teremt, hogy mely ország szövetségéhez fog csatlakozni ez a cseh bejegyzésű csapat.

A második feltétel, hogy a HC Lev egy nem nyilvános összegű kompenzációt fizessen a Pro Hockeynek és a HC Popradnak. A harmadik pedig, hogy az új klub vegye tudomásul, a mostani engedély csupán egyetlen szezonra, a 2010/11-esre szól.

A HC Lev vezetése örömmel nyugtázta a közleményt. A csapat vezetése így reagált: "Örülünk, hogy a szlovák extraliga klubjai elismerik és méltányolják a KHL tekintélyét és hírnevét. Az, hogy a KHL-ben szlovákiai csapat is játszik, további lehetőségeket teremt minden érintettnek. Hisszük, hogy a HC Lev KHL-es szereplése további szurkolókat vonz és felkelti sokak érdeklődését a játék iránt is."

18 komment

Címkék: szlovákia khl extraliga hc lev

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@fradigy: Dehogy lehet, a cseh szövetség 4 millió eurót se akart elfogadni. De nekünk, magyaroknak ez így jobb.
De most komolyan, mindenki jatsza itt a marha fontos vétó jogu szervezetet, de minek? Mire es miert jo nekik, hogy egy gazdag hatterrel rendelkezo csapat ne indulhasson el a vilag 2. legjobb bajnoksagaban? Hisz ezzel nagyon sok ember figyelmet felkeltenek, csomo penzt bezsebelhetnenek a jegyekbol, reklambol, szponzori penzekbol. Kis gyerekek eloben lathatjak Jagrt, Hasekot, Fedorovot, Nabokovot, Jashint es meg egy csomo mas vilagsztart! Mi karuk szarmazna belole, vilagositson mar fel valaki, mert ugy felnek ettol a KHLtol ezek a szervezetek, mint a tuztol...
Miert rossz egy szovetsegnek, hogy az orszagban legyen egy KHL-es csapat? Ugy felnek tole, mint a tuztol!
A Pro Hokej csak bizonyos feltételekkel ment bele a csapatokkal.Osszeultek a klubb vezetoi,és szavaztak.Négy klubb volt ellene(Slovan Bratislava,HC 05 Banská Bystrica,MHC Martin,HKM Zvolen),négy igen(Dukla Trenčin,HK 36 Skalica,MsHK Zilina,HK Poprad),és nem szavaztak ketten(HC Košice,HC Nitra).Az IIHF részukrol minden rendben volna,és nem is szolnak bele mondja Fasel.Ami kell megadják.Minden a szlovák jégkorong szovetségen mulik.Ok mondanak igent,vagy nemet.Ezzel az egész KHL es ugyel csak meggyorsul az amugyis tervben lévo uj jégcsarnok(edzésre)kiépítése is.
Kicsit korai, és kicsit off, de esetleg a várható jegyárakról van már vmi információ? Poprád igen közel van;)
Köszi előre is a választ!
@Taszi: Egy ilyen klub elviheti a szponzorokat és a média érdeklődést a tradicionális nagy klubbok elől. Meg rossz üzenete is van az egésznek szerintem. A szlovák hoki nincs rászorulva a KHL-re, viszont a KHL-nek égető szügsége van a terjeszkedésre.
A csehek nem véletlenül utasították el a KHL csapatot, ők annál jóval büszkébb nemzet hogy kilóra megvegyék őket. Csodálkozom hogy a Kassa nem szavazott, előzetesen azt vártam hogy az ellenzők között lesz, de ugye pénz beszél...
@Stommy: A viszonyokat csak felületesen ismerve úgy gondolom, az Extraligának mindenképpen át kell esnie egy vérátömlesztésen a versenyképesség érdekében, és mint azt egyéb (észak-, nyugat- és kelet-európai) példákon keresztül láthattuk, egy ország bajnoksága önmagában már nem tud konkurenciát teremteni az épülő nemzetközi ligáknak. Valahol már említették a megújuló csehszlovák ligára vonatkozó ötletet, ám amíg az együttműködésnek nem mutatkoznak kézzelfogható jelei, a szlovákok kénytelenek lesznek elfogadni, hogy lassan körbefonják őket a versenytársak. Ilyen ez a popszakma.
@Disznóvágási Feri: Az Extraliga egy eros,stabil liga,ami évrol évre jobb.A klubboknak tobb lett a pénzuk.A HC Košice azota felhuzta eropa talaán legjobb jégcsarnokát.A Slovan jovore szintén egy gyonyoru jegcsarnokban fog játszani.Vérátomlesztés itt nem kell,max még tobb pénz,ami mindég jol jon.Minden évben van egy kieso,vagy feljuto csapat a szlovák 1 ligábol.A csehszlovák liga szétvállasa ota két stabil cseh és szlovák Extraliga jott létre.Ez az egyik gond,hogy mi lessz a tobbi stabil cseh,és szlovák Extraligás klubokkal,ha osszeálna a csehszlovák liga?Láttam tobb variáciot ebbol az egész projektbol.Jobnak jobb volna,mert ott a tradicio,meg a rivalita,ami vonzana még tobb nézot.Na és ott van a svéd verzio,mivel most rukkoltak elo.Itt senki nem fog senkit korbefonni.Az hogy netán megkapja a szlovák jégkorongszovetségtol a HC Lev Poprad az engdélyt,hogy induljon a KHL ben semmi negatívat nem látok benne.Ebbol ugy is csak Poprád huzna hasznot.De nehéz ezt most elore megmondani.
@Dukla Trenčín: A cseh bajnokság sokkal erősebb mint a szlovák. Voltam itt is ott is meccsen, nem lehet összehasonlitani. A kassai csarnok viszont tényleg nagyon komoly.
@csatoimi: A kassai csarnok az élő példája, hogyan lehet úgy privatizálni, hogy a vevő is magáénak érezzen valamit abból, ahová érkezik. Igen nagy részét a kassai vasmű amerikai tulajdonosa állta. Ha csak azt a rengeteg acélt adta, amiből összehegesztették, máris nagy dolog. Aztán most a vb-re épülő edzőcsarnokba is bedobtak közel 100 millió forintot. Nem sok ilyen magyarországi példáról tudok.
@csatoimi: a cseh bajnokság tényleg erősebb, de a legjobb szlovák csapatok igencsak megállnák a helyüket egy összevont ligában is. Csak sok a kérdés gondolom hogy mi legyen a kimaradókkal, milyen arányban osztozzanak a helyeken a csapatok, és hogy hány csapat kéne egy ilyen bajnokságba. Felvevő piac adott.
@csatoimi: Néztem elég volt csehszlovák ligát,és cseh Extraligát(éloben!),és nem erosseb az biztos.Csak tobb a szponzor! Minden évben játszanak cseh és szlovák klubbok egymás ellen,és nincs jobb,mert hol egyik,hol a másik nyer.Még mindég emlészek Pállfyra a Duklában 1991-ben,mikor fiatal volt,és a Skoda Plzen ellen volt a donto,hogy hány nézo volt akkor,és hogy játszott a Dukla akkor és most.Akkor bajnok lett!Szép nosztalgia.A színvonal számomra egyforma.Vannak ott is altato meccsek.Nem hiszem hogy tudnák donteni elore,hogy melyik a jobb csapat a szlovák bajnok HC Košice,vagy a cseh bajnok HC Pardubice.Lekéne játszani az biztos.
@Dukla Trenčín: Elhiszem neked, nekem úgy tünt, hogy a cseheknél nagyobb az iram. Egy Slovan-Kassa persze ott is megállná a helyét, én úgy átlagban gondoltam. Ha egy játékost akarsz igazolni, akkor is van egy 30% különbség, azonos színtűek között.
@Dukla Trenčín: Biztosan nyilván akkor lehetne beszélni az erőviszonyokról, ha ismét egymás ellen játszanának, mert tétmeccs kevés volt mostanában egymás ellen, a barátságosakat meg hagyjuk. Mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy 9-10 szlovák extraligás játékossal felálló Szlovákia világbajnok lehetne.
@F. Kapus: Minden cseh-szlovák világsztár Stastný testvérek,Jágr,Hašek,Bondra,Pállfy,Demitra,Eliaš,Gáborík sorolhatnám csehszlovák,cseh-szlovák Extraligában tanultak meg hokizni!Cseh és szlovák extraligák világsztárokat hoztak ki.Persze van év,mikor jobb atermés,és van mikor semmi.Az NHL-be nem ugy kerulsz ki hogy ott kezdesz hokizni.Ezt minden edzo magyarázza nálunk,hogy gyertek hokizni,és olyanok lesztek mint Hossa,Lukáč,Lála Klíma stb.Ugyhogy akik játszanak az olympián csehek,szlovákok,azok mind extraligás játékosok,akik szorgalommal mégjobb szintre vitték magukat.Az Extraligábol draftolják a juniorokat,és nem NHL-bol NHL-be.Eggyszer Jiří Holík azt mondta,hogy nagyonsok tehetcséges csehszlovák hokis van,csak nem tudnak a tehetcségukkel érvényesulni,mert nem dolgoznak elég keményen,szorgalmasan magukon.Ahoz,hogy Gáborík légy álítolag 500szlovák korona kell,meg egy év,és becsuletes munka.Hihetetlen,de emit elolvastam,az egy oldal sem volt.Nem részletezem,hogy mi volt oda írva,de ezeket csinálta Jágr,és Hossa is.Ezt egy szlovák edzo mondta,aki kint él kanadában,és sok nagy játékossal foglalkozott.Nem rossz az Extraliga!
@Dukla Trenčín: Ne láss már mindig ellenfelet bennünk. Kurva jó az extraliga, bárcsak ilyen lenne a magyar bajnokság. Nagyon jó a szlovák jégkorong, bárcsak ilyen lenne a magyar. Nagyon jók a szlovák játékosok, Gaborik, Demitra és Chara a kedvenceim közé tartoznak, akik ráadásul tényleg jó fejeknek tűnnek, ahogy a múltkor írtad. Pusztán azt írtam, hogy a cseh extraliga játékerőben, pénzben, marketingben felülmúlja a szlovákot, mert ma nem mondasz tíz olyan szlovák extraligás játékost, akik együtt tagjai lehetnének egy világbajnok csapatnak.
@F. Kapus: szerintem most PONT nem latott, csak vedte a ligajat ;)
na meg aztan elvarod hogy a vilagbajnokos szurkadat 1bol megertse? :P:P:P
süti beállítások módosítása