HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Három Mol Liga-csapat az aranyért indul

2010.07.18. 14:20 F. Kapus

Két hét múlva a legtöbb Mol ligás csapat már jégen edz, a Stars augusztus 9-én, a Dab.Docler 16-án megy jégre. A kilencből hét keretről már vannak részletes információk, de természetesen még sok változásra lehet számítani. A Mol Liga-győzelem máris három csapat kinyilatkozott célja, a dobogóra az indulók jelentős többsége minimális célként tekint. Ambiciózus évadnak ígérkezik tehát a 2010/11-es.

"Nem titok, szeretnénk megnyerni a Mol Ligát, illetve a magyar bajnokságot is, valamint a Kontinentális Kupában is úgy szeretnék szerepelni, hogy arra joggal lehessen büszke a magyar jégkorongos társadalom" – nyilatkozta Azari Zsolt Dab.Docler-ügyvezető a dunaujvaros.comnak. A dunaújvárosi hoki vezetője elmondta, bár az állandóság a legnagyobb erősségük, természetesen J. P. MacCallum vezetőedzővel azon fáradoznak, hogy tovább tudják erősíteni a játékoskeretet.

A megreformált miskolci csapat ennél szerényebb, de eddigi eredményeihez képest nagyon komoly tervekkel indul neki az új szezonnak, mindhárom fronton dobogóra szeretne kerülni. A csapat magját a saját nevelésű játékosok adják, akik két bevált szlovákiai (Saluga és Sijka), továbbá négy újonnan igazolandó kanadai légióssal erősödnek meg.

A nyár legnagyobb felfordulását okozó Ferencvárosi TC eddig 12 igazolásnál tart. Csabai Gábor szakosztály-igazgató ennek ellenére rendszeresen türelméről biztosítja a csapatot. Mint mondja, idő kell a kimagasló eredmények eléréséhez, az első szezon célja a jó játék, aminek következtében egyre több néző látogatja majd az FTC mérkőzéseit. Éppen ezért nem lesz eredménykényszer a csapaton, de a válogatott játékosokkal beszélgetve az azért kiderül, ők is csalódottak lennének, ha legalább az egyik versenysorozatban nem jutnának el az éremszerzésig az előttünk álló szezonban.

A Vasas Bp. Stars szenvedte el eddig a legnagyobb veszteségeket. Ennek ellenére keretükben még így is kétsornyi válogatott szintű jégkorongozó neve olvasható. Ez azt jelenti, hogy néhány megfelelő erősségű játékossal megerősítve és kiemelkedő szakmai munkával megtámogatva ismét bármire képes lehet a Mol Liga címvédője.

A tavasz óta a dunaújvárosiakhoz hasonlóan szinte egyfolytában szárazon készülő Sapa Fehérvár AV19 edzője, Kóger István szerint nem eredménycentrikus csapat lesz, hanem a játékosok fejlődése áll a középpontban. Versenyképességüket nyilván nem erősíti, hogy idegenlégiósok nélkül, elsősorban a saját utánpótlásukra támaszkodva állítják ki csapatukat.

A Fenestela 68 Brassó szakosztályvezetője, Miklós Ervin sem tagadja, egy céljuk van idén a Mol Ligában, a győzelem. Új csarnokukat először használhatják teljesen szezonon át, a felkészülésük is itt zajlik, és a Brassó Kupán valamint a Csíki Sör Kupán kívül nem is terveznek egyéb előszezonbeli mérkőzést.

Ráduly Róbert Csíkszereda polgármestereként aktív szerepet vállalt a Sport Club nyári felélesztésében. A tartozásokat rendezni kellett, mert a helyzet kezelhetetlenné vált, a működésbe új szponzorokat vontak be, e folyamat eredményeként SC helyett HSC Csíkszereda néven versenyeznek a 2010/11-es szezontól. Céljuk egyértelmű, mindhárom sorozatban, tehát a Mol Ligában, a román bajnokságban és a román kupában győzelemre törnek, a Kontinentális Kupában az első, maribori fordulót pedig szeretnék az első helyen befejezni. A jégkorong-fanatikus politikus azt sem titkolta, zsinórban megszerzett négy román bajnoki cím után ezúttal a Mol Liga-győzelem a legfontosabb a HSC számára. Az új svéd edzővel felálló csíkiak tíz felkészülési mérkőzést játszanak.

Kiderült az is, hogy a román bajnokság idén hatcsapatos lesz, a lebonyolításról is döntöttek. A 2008/09-es szezonban még Mol Liga-induló, az idei visszatérésen sokáig gondolkodó Gyergyószentmiklósnak viszont komoly problémák vannak a jégpályával kapcsolatban.

Jelenleg az UTE-ról és a Steauáról tudni a legkevesebb konkrétumot. A Megyeri úti helyzettel kapcsolatban a jövő hétre ígért tájékoztatást Zsigmond Barna szakosztályvezető. Itt mindenképpen változás, hogy a vezetőedző-jelölt Ancsin János mellé egy külföldi szakembert is igazolni kívánnak a szakmai stábba.

Amennyiben a Steaua egyben tartja előző évi keretét, esetleg pénze lesz még arra is, hogy a honosítás előtt álló ukránok mellé egyéb légiósokat is hozzon, nagyon komoly ellenfele lehet bármelyik csapatnak. És ne feledjük, legutóbbi indulásakor sem túl sok választotta el a bukarestieket a rájátszástól.

43 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reálisan négy csapatnak van egyforma esélye a Mol liga megnyerésére, a Fradi, Dab, Brassó és HSC. A Miskolc, Steaua és a Volán is okozhat kellemetlen perceket, de végső győzelemre nem tartom esélyesnek őket. A Stars gyengécske még, az Uteról sajnos sok jó hír nincs, az utolsó helyre tippelem a csapatot.
Na mostmár kezdödhetne a szezon igazán.Már alig várom.Hajrá Fradi!!!!!!!!!
@csatoimi: egyértelmű Dab-HSC párharcot várok, a Fradi viszont okozhat kellemetlen meglepetést - már tavaly is sok borsot törtek az aktuális ellenfeleik orra alá, csak valahogy a befejezéseik nem sikerültek. A listáról hiányzik a Stars, ami szerintem korai temetés, ne feledjük, tavaly is hogy odaértek a végére a kezdeti nagy pofonok után, viszont a Brassó nekem kilóg a sorból, lehet, hogy a távolság, pontosabban a rálátásom hiánya teszi. De valami mindenképpen azt súgja, komoly és kemény évad elé nézünk, hejj, mennyit fogjuk még ekézni egymást e hasábokon, te Imre, hallod :)
@Nyuszí O_o: Igen, érdekes szezon lesz, már alig várom, hogy kezdődjön. Aztán nagyon nem ekézni. :)
@csatoimi: "A Stars gyengécske még" Azért jó ez a MOL liga, mert így lehet jellemezni egy olyan csapatot, ahol közel két sornyi felnőtt válogatott kerettagon kívül szinte csak junior, vagy ifjúsági válogatott játékos található. Amennyiben ezzel a kerettel a csapat csak a pofozógép szerepét lesz képes eljátszani, akkor a finn edzők adják vissza a szakmai oklevelüket. Komolyan mondom, ekkora "nyersanyagból" (szóba jöhető játékosok száma) ilyen viszonylag erős mezőnyt létrehozni lassan már a művészet kategóriába tartozik.
Hajrá Miskolc és Stars.
Szappanos majd szétlövi az ellenfelek kapuját, csak legyen mellette társ aki osztogat :D
@FRee: Miskolcon melyik barátod játszik? :)
@F. Kapus: Van 1-2 ismerős :) Lejártunk edzeni is. Edzőnk és haver is ott lakott egy ideig és ezáltal voltunk ott pár kupán,tornán játszani - italozni :) Rendes embereket ismertem meg és szép a csarnok is :) Természetesen az ismerős sokat dob a dolgokon.
@FRee: így van, én ezért drukkolok minden magyar csapatnak, de ezt senki nem hiszi el nekem :)
@csatoimi: ...'reálisan' ?
Én tárolom e véleményed, mondjuk december végéig.
Akkor már sokkal okosabbak leszünk mindannyian.
@F. Kapus: A fradinak életedben nem drukkoltál a többinek biztos
@csatoimi: csakis az emberiesség határain belül - de rendre a határig merészkedve :)
@hokikori: igen, igen, egyről beszélünk...ráadásul ott még légiósokról sincs szó (gyanda a sanúm, hogy a tavalyi receptet követik, ha engedi a kiírás)
@F. Kapus: az a jó, hogy néhány (na jó, sok) év után tényleg mindenki ismerős :)
@zsolt007: huuu bazz, ezen vinnyogok, hempergek, a nap tréfája, apám!!!
@Nyuszí O_o: Mit is momdjak, hirtelen engem is jobb kedvre derített :) .
@F. Kapus: Én elhiszem, mert én is ilyen vagyok.
Hajrá AV19! (Ez az EBEL-re vonatkozik). Hajrá Magyar Hoki! (Ez pedig minden másra, még a román bajnokságot is beleértve).
Nem tudom a Brassó meg tudja-e szerezni a MOL liga győzelmet , szivem szerint azt mondanám , hogy igen . De szerintem a Román bajnokság mégis csak a HSC és a Brassó között dőll majd el .
@zsolt007: hát öcsém, engem is sikerült megmosolyogtatni....te sem mindig tudod mit beszélsz.Leülhetsz..egyes!
MOL liga jobb lesz mint tavaly volt remélem
csapatokokat így tippelem ebbe a bajnokságba ...

Dab.Docler hozza tavalyi formáját 1.-2. hely várható

Fenestela 68 Brassó nem ismerem a csapatot 7.-9. hely

Ferencvárosi TC legjobban megerősített keret a tavalyihoz képet, DAB méltó ellenfele lesz 1.-3.hely

HSC Csíkszereda erősödött 3.-4. helyre várható

Miskolci Jegesmedvék meglepetés csapat lesz , túl lépik tavalyi helyezésüket 6.hely várható

Sapa Fehérvár AV19 (Mol Liga)újonc a keret fiatalok , hozzák a tisztességes helytállást 8.-9.hely

Vasas Bp. Stars tavalyi kerethez képest gyengültek , nem roggyannak össze akkor talán a 4.-5. helyre be érnek

UTE legjobban gyengült csapat talán a AV19-et meg előzhetik 7.-8.hely

a Steaua Rangers másik román csapat alsóházba várható 7.-9. hely

Meglássuk milyen lesz az idei MOL liga bajokság, remélem kevesebb kiállításokkal és verekedésekkel ... Játékvezetők is közre játszanak hogy hogy fújnak bele a meccsbe és melyik csapat ellen fújnak ...
Hajrá Mi! :D Véleményem szerint a MOL ligában a négybe kerülés kisebb csoda lenne,de tudjuk,hogy képes a csapat kisebb-nagyobb csodákra :) A hazai porondon (OB1-MK) viszont csalódás lenne dobogós hely nélkül maradni.Persze sok függ majd a 4 kanadaitól,ha legalább olyanok lesznek,mint az újvárosiak,akkor bármi lehet :)
Megfelelő légiósok nélkül mi sem leszünk esélyesek az biztos. Min két csatár kell Magó mellé, és két jó bekk sem ártana. Ha ez meglesz, akkor bizakodhatunk.
Tippelek én is :)

1. DAB
2. HSC Csíkszereda
3. FTC
4. Vasas Bp. Stars
5. Miskolc
6. Fenestela Brassó
7. Steaua
8. AV19 fiatalok
9. UTE
@gogosz: ebben egywetértünk
@Bálna_: szerintem a Brassó előbbre fog kerülni, a Fradinál nagy kérdés mikorra tudják csapattá kovácsolni a frissen összevásárolt játékosokat
az UTE miatt részvétem és hajrá Canucks:)
@csatoimi: remélem Mariborban nem feleslegesen verem magam költségekbe:D
először ott győzünk le benneteket majd remélhetőleg a Mol liga döntőjében...(a hangulat miatt jó lenne veletek döntőzni:)))
a bronzmeccsen pedig a Fradi játszik várhatóan a Brassóval
@Theutus: ha csak ezért leszel Mariborban, akkor tényleg feleslegesen költessz. :)
@csatoimi: mi másért mennék Mariborba, mint a továbbjutásunkat ünnepelni?:)
@csatoimi: még két kérdés Imi
mikor készül el az új honlapotok?
augusztusban Fehérváron itt leszel a felkészülési meccsen?
@Theutus: az új honlap fogalmam sincs, hogy mikor készül el, agusztusban viszont biztos ott leszek Fehérváron.
@csatoimi: ok, köszi
én is ott leszek, kíváncsian várom mire mentek a Volán ellen
@Theutus: Annyira azért nem egyértelmű a brassóiak jó szereplése, bár egy rossz szezon esetén biztos volnának olyanok, akik turmixgépbe dugnák a játékosok végtagjait.
@thor80: nemtom...maradjunk annyiban, hogy bízom Imi tárgyilagosságában és a kiszivárgó hírekben
ha nem lesznek 4-ben, akkor sem leszek szomorú
a turmixgépet meg használják csak rendeltetése szerint
a blogon ismertetett játékos keretek alapján a kakukktojás minden csapatnál a légiósok száma és minősége
ha azok is ismertek lesznek, akkor okosabbak leszünk
Merjünk nagyot álmodni!

1. UTE
2. HSC Csíkszereda
3. DAB
4. FTC
5. Miskolc
6. Fenestela Brassó
7. Steaua
8. AV19 fiatalok
9. Stars
@Rock me Amadeus: azt hittem hirtelen h forditott a listad, de aztan lattam h akkor a Stars az "elso" ;)

Amugy meg tok igazad van, optimistan kell hoza allni, nem sirva nyafogva. Harcolni kell s kesz.
1. FTC
2. HSC
3. DAB
4. Stars
@Rock me Amadeus: Az UTE 1. hely nagyon merész :D
HSC Csikszereda
DAB
Brassó
FTC
Steaua
Stars
Miskolc
UTE
AV19 fiatalok
én is! :)
Aranyért: Dab-HSC
Bronzért: Ftc-Stars
5-9 sorrend: Brassó, Miskolc, AV19II, Ute, Steu
Arany: Fradi, a többi nem érdekel :D
@Theutus: Meglátjuk. Az UTE nem szívügyem, de elkeserítő látni, ahogy megásták maguknak a sírt, majd szépen belefekszenek, a többiek pedig összehordják a földet a koporsóra.
@Theutus: Ket mecset a Volan is meg a Club meg er, nem? Tisztaba vagyunk h ki a Volan es tiszteljuk is! Arol nem is beszelve h idenykezdes van.
Tisztelettel; Csikszereda.
@csatoimi: miért nem olyanokkal csináltattok honlapot, akik értenek is hozzá? véletlenül ismerek egy ilyen brigádot :) a neten nincsenek határok, távolságok - és nem lesz késedelmes a frissítés csak azért, ha pl. ti nyertek :) (illetve ez már nem rajtunk múlik, ui. a frissítést már átadjuk az admin jogosultságokkal a partnernek)
@szittyavezír: igen, sztem is kb. ez a realitás, de abban is sokaknak igaza van, hogy a légiósok minősége még alaposan bekavarhat. (és szerintem az is, hogy a csütörtöki végszavazás után ki milyen gyorsan lép a lehetésges támogatók felé: a fradi esélyei ezzel sztem nőnek, az UTE kap egy utolsó utáni sanszot, és ha ügyesek vagyunk/leszünk, még mi is jól kijöhetünk a buliból)
Tippelek én is:)

1. HSC Csikszereda
2. SCM Fenestela 68 Brassó
3. DAB Docler
4. FTC
5. Stars
6. Miskolc
7. Steaua
8. AV19 Fiatalok
9. UTE
süti beállítások módosítása