HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A szomszédba költözhet a KHL

2010.07.16. 19:41 F. Kapus

A KHL illetékes bizottsága szerdán és csütörtökön megvizsgálta az új poprádi klub, a HC Lev által biztosított feltételrendszert. Bejárták a 4500 férőhelyes jégcsarnokot, megnézték a repülőteret és a szállodákat. Péntekre elkészítették jelentésüket, amelyben támogatják a Szlovákiában játszó csapat felvételét a KHL-be. Ugyanakkor egy sor hiányosságot találtak, amelyeket a szezon elejéig pótolni kell. Ennek sikeressége alapfeltétele a KHL-indulásnak. A végső döntést a KHL igazgatótanácsa hozza majd meg, ennek időpontja nem szerepel a KHL közleményében. A klub vezetői ígérik, minden rendben megy majd, ha így lesz, a világ második legerősebb ligájának mérkőzései elérhető közelségben rendszeresen megtekinthetővé válnak a magyar szurkolók számára is.

A HC Lev egy csehországi bejegyzésű projekt, amely először Hradec Kralovében kívánt KHL-csapatot építeni, de a cseh szövetség végül ezt nem engedélyezte, így júniusban megszakadtak a tárgyalások. A 24. KHL-helyre ekkor másik új klub, a Bugyivelnyik Kijev tűnt befutónak, de kiderült, nincs mögöttük megfelelő jégcsarnok. Eközben a HC Lev egy országgal arrébb kezdett próbálkozásba, és úgy tűnik, Poprádon sikerrel jártak. Érdekesség, hogy a város régi csapatától, a HK Popradtól – amelynek edzője a korábbi magyar szövetségi kapitány, Jan Jasko lesz az új idényben – teljesen független a HC Lev, így az 55 ezres kisvárosnak egyszerre lehet egy szlovák extraligás és egy KHL-es csapata.

Poprád a KHL legnyugatibb helyszíne lesz, értelemszerűen a nyugati konferenciába sorolják be. Oroszország, Lettország, Fehéroroszország és Kazahsztán után Szlovákia az orosz bázisú liga ötödik országa, és az első, amely nem Szovjetunió utódállama. Mindenki izgalommal várja, milyen játékosokkal töltik fel a csapatot, hiszen a felső kategóriás európai játékosok java már szerződéssel rendelkezik. Nem meglepő, hogy a várakozások szerint túlnyomórészt cseh és szlovák jégkorongozók alkotják majd a csapatot. A HC Lev képviselője szerint elsősorban a poprádi jégcsarnokban kell átalakításokat végezniük, ezek a munkák legfeljebb három hetet vesznek majd igénybe, de pénzügyileg és műszakilag is gond nélkül megvalósíthatóak.

26 komment

Címkék: khl poprád hc lev

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó hír. Csak a szomszédba kell menni a Metallurgért, a Szalavat Julajevért, az Ak Barszért, és a többiekért :)
@kovacsistvan: Ez tényleg jó hír, ha beveszik, veszek egy bérletet is.
Nagyon jó ezt hallani!!!
De voltam én ott egyszer egy Poprád-Zólyom meccsen és nem teljesen éreztem magam biztonságban Magyarként!
@OTeR: Ezt most hagyjuk abba, kérek mindenkit. Én az elmúlt két évben Pozsonyban, Kassán, Szakolcán és Zólyomban voltam szlovák bajnokin, és sehol sem merült fel bennem, hogy nem lennék biztonságban, pedig aktuális társaimmal magyarul beszéltem, nemcsak a csarnokban, de meccs előtt-után a restiben is. Nyilván bárkit bármikor érhet rossz élmény, de teljesen fölöslegesen ne keltsünk hangulatot.
Teljesen igazad van, ettől még én is ott leszek remélhetőleg egy-két meccsen, csak élményként írtam! A meccs és a csarnok nem volt rossz!
@OTeR: Én Poprád-Diósgyőr kosárlabda meccsen voltam egyszer. Közel 200-an mentünk Borsodból, a helyi keménymag cseppet meglepődött :) A büfé a mérkőzés előtt 10 perccel bezárt, mert elfogyott a sör :)
A meccs végén meg a poprádiak tapsoltak meg minket és a végén jó barátságban váltunk el, pedig mindkét oldalon képviseltették magukat az úgymond hoolok, majd meginvitáltak minket egy hokimeccsre.
Hasonlóképpen Kassán sem volt probléma.
@kovacsistvan: tudnnál egy linket küldeni a KHL fizetésekről?
meleg a pite, 4500 férőhelyes csarnok, bérletet sem biztos , hogy lehet venni majd...ne legyen igazam.
van ott bőven annyi ember a környéken, hogy megvegyék.
@kiralyfi: 5500-as a csarnok.
@SweFan: Nem nyilvánosak a fizetések.
Ez az!!Ennyi előnye lehet a globalizációnak. Ha lenne elég pénze, pl. a Fradinak, akkor Budapestet, mint meccshelyszínt, imádnák az orosz testvérek, ezt tapasztalatból tudjuk, negyven évig voltak a "vendégeink"....Komolyra fordítva, az út világos, európai hokicirkusz NHL módra, premier helyekkel Stockholm, Berlin, Prága, Helsinki,Zürich, Bern, stb, esetleg Budapest, a minta adott-
Ha Poprádról működni fog, akkor nem létezik, hogy jobb helyekről nem menne....
Ez az!!Ennyi előnye lehet a globalizációnak. Ha lenne elég pénze, pl. a Fradinak, akkor Budapestet, mint meccshelyszínt, imádnák az orosz testvérek, ezt tapasztalatból tudjuk, negyven évig voltak a "vendégeink"....Komolyra fordítva, az út világos, európai hokicirkusz NHL módra, premier helyekkel Stockholm, Berlin, Prága, Helsinki,Zürich, Bern, stb, esetleg Budapest, a minta adott-
Ha Poprádról működni fog, akkor nem létezik, hogy jobb helyekről nem menne....
@F. Kapus: ez nem hangulat, ez tény - csak ennyit, nehogy abba a gyanúba keveredjek, hogy esetleg nem eléggé szeretem a szlovákokat...itt élek 64 éve, valamivel többet tudok erről...elnézést, már be is fejeztem, mea culpa, mea maxima culpa....
Én voltam ebbe a csarnokban , nagyon jó :D:D
@pontőő: Ráadásul ennek a Popradi pályának a méretei NHL-normára lett áttcsinálva.Kisseb lett.
Azt mondja meg valaki, a csehek, hogy voltak ekkora marhák, hogy képesek voltak elűzni egy KHL-es csapatot?
@csatoimi: A helyzet korántsem egyszerű. A szlovák szövetség máris jelezte, nehogy félreértés legyen, a HC Lev nem tagja a szlovák szövetségnek, úgy szólván semmi közük nincs hozzájuk. Jelen pillanatban a HC Lev KHL-indulása minden nemzeti és nemzetközi szabálynak ellentmond. Ezzel a helyzettel kell valamit kezdeni.
Mielőtt virtuálisan fejberúgnál, jelzem, én pl. örülnék egy ilyen szintű bajnokság mérkőzéseinek kis hazánkban, de jobb, ha ennek hatásait először csöndben megtekintjük a szomszédban :)
@F. Kapus: ezt tényleg nem értem. vajon miért szarakodnak a csehek? nem dícsőség nekik egy KHL-es csapat?
@csatoimi: gondolom, rengeteg járulékos problémát vet fel, nem véletlen, hogy a svédek, a finnek és a csehek három éve folyamatosan ellenállnak a csábításnak
@F. Kapus: Sziasztok! Valahol olvastam, hogy több, mint 1 milliárd forintot kap az a nemzeti szövetség, amelyik ad csapatot a KHL-be. Ez kb. 4 millió euró. Budapesten egy csapat 28 hazai meccsel és 7500 átlagnézőszámmal (ennyi volt tavaly a Medvescsak nézőszáma az EBEL-ben is) számolva nettó 5 millió euróból lehetne gazdálkodni, szponzori pénz nélkül. Ebben persze benne van KHL 4 millió eurója is. Tavaly a legkevesebb költségvetésű KHL-csapat is kb ennyiből gazdálkodott. Ez nem lenne jó üzlet, országimázs, stb???
@Norvard: én nem tiltakoznék az biztos :D
@priest_: Csak hogy vonulsz ki párduc mezben egy Ak Barsz- HK Будапешт meccsre :D?
@priest_: Egy Vityaz Eger-Ak Barsz meccsen kinek szurkolnál? :D
@durex26: A HK Budapest-Lokomotiv meccsre milyen mezben mennél ki?
@OTeR: Magyarként sokszor voltam Poprad meccsen. Soha nem volt kellemetlen élményem. Utána a helyi "Bodicsek"-ben együtt iszogattunk a helyi b-középpel is. Csak + élményekkel jöttem el a csarnokból.
süti beállítások módosítása