HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Fehérvár-farm máris belekezdett

2010.07.13. 07:52 F. Kapus

"Meglepő taktikát fogunk játszani a szezonban, nekimegyünk mindenkinek, végig támadásra fogunk törekedni, mert fiatal, energikus csapatom fizikailag mindenkivel fel tudja venni a versenyt" – mondta blogunknak Kóger István, a Sapa Fehérvár AV19 Mol Ligában induló csapatának edzője. A farmcsapat hétfőn megkezdte a közvetlen felkészülést a szezonra. Kóger István edző vezetésével csoportosan végeznek szárazmunkát, nem úgy, mint a már szintén szervezetten, de egyénileg készülő Dab.Docler-játékosok.

"A teljes farmcsapaton kívül az EBEL-keret fiataljai is velünk készültek hétfőn is. Sofron István, Kóger Dániel, Nagy Gergő itt volt, velünk vannak, amíg el nem utaznak, de Benk András és Jobb Dávid engedéllyel nyaral még ezen a héten, ők jövő hétfőn csatlakoznak hozzánk. Az EBEL-csapat rutinosabb tagjai Énekes Lajossal készülnek szárazon az augusztus 2-ai jeges rajtig.

A héten napi egy edzés van, egyrészt a nagy meleg miatt, másrészt a rövid szünet után kell a fokozatosság. Délelőtt valamivel több mint két órát mozgunk, futás és erősítés a fő program. De már nem a súlyos, izomnövelő munka, hanem a gyorsítás, az állóképesség-fejlesztés második fázisa és a speciális feladatok vannak napirenden.”

A csapat magját az OB I.-ben tavaly kölcsönben szerepelt játékosok adják, köréjük épül a keret a saját nevelésű ifjúsági és junior korú játékosokból. Ötsornyi csatár áll rendelkezésre, de a védelem létszáma szerényebb, ezért Kóger István tervei szerint négy teljes csatársorral, de csak öt-hat hátvéddel kezdenek. Jelenleg két kapus van a keretben, Bálizs Bence és az 1994-es születésű Vay Ádám, még kérdéses, hogy hoznak-e egy rutinosabbat melléjük.

"Nem az eredménycentrikusság hajt minket, hanem az, hogy a játékosok minél többet fejlődjenek. Ennek érdekében komoly rotációt tervezek a csatárposzton, sőt az arra alkalmas támadókkal hátvédet is fogok játszatni. A taktikánk is ennek megfelelő lesz, öten támadunk, öten védekezünk majd. Hetek óta kapacitálom az eddig csatárként játszó Hegyi Ádámot, hogy próbálja ki magát egy szezon erejéig hátvédként. Nagyon jól ismerem erényeit és gyengeségeit, azt gondolom, egy jó Mol Liga-szezon alatt bebizonyítaná, hogy akár a Fehérvár EBEL-csapatában, akár a válogatottban számítani lehetne rá bekként. Minden képessége megvan ehhez, remek motivációjú, határozott, önmagával szemben is kemény jégkorongozó, aki eddig csatárként nem érte el maximális céljait, de meggyőződésem, hátvédként jó esélye lenne rá."

A vezetőedző azt mondja, fiatal, feltörekvő társasággal dolgozik, sokat dolgoznak az előrelépésért. Jelentős motiváció számukra, hogy idén vélhetően az eddigieknél nagyobb átjárás lesz az EBEL-keret irányába. "Meglepő taktikát fogunk játszani a szezonban, nekimegyünk mindenkinek, végig támadásra fogunk törekedni, mert fiatal, energikus csapatom fizikailag mindenkivel fel tudja venni a versenyt. Az lehet, hogy még nem vagyunk annyira ügyesek, mint a rutinosabb csapatok sokat tapasztalt játékosai, de ezt megpróbáljuk sok korcsolyázással, gyors játékkal ellensúlyozni. Mondtam, hogy nincs rajtunk eredménykényszer, de a játékosaimmal arról beszélgetünk, hogy nem akarunk pofozógépek lenni, meglepetésekre törekszünk az eredmények tekintetében is."

Kóger Istvánt korábban megrótták, amiért nem volt meg a szükséges edzői papírja. Mint megtudtuk, idén már ezzel sem lesz gond. "Beiratkoztam és folyamatosan végzem az edzőit, nyáron is foglalkoztam ezzel, ha minden jól halad, szeptemberben meglesz az OB I.-hez szükséges papírom."

21 komment

Címkék: fehérvár mol liga kóger istván

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hegyi remélem nem hisz neki és inkább visszajön csatárnak a Fradiba
Magabiztos nyilatkozat. Kíváncsi vagyok hogy össze tudnak e csiszolódni egy erős középcsapattá.
Sok sikert!
Hazai pályán jók lesznek!
Hegyi sztem a Fradiban bizonyította,hogy jó csatár. Azért sokkal jobb statja volt az OB1-ben meg a MOL Ligában is,mint 1-2 válogatott bőkeretbe bekerülő csatárnak...
@zsolt007:
Melyiken? Győr, Kaposvár, Fehérvár,

Poén akart lenni!!!!!!!!!!!
@KicsiÉn: Kaposvár tuti hazai pálya lesz ,mert az ott töltött Egyetemi éveim alatt sok embert csábítottam , csábítottunk Szoljanka blog társammal Kaposvárról Fehérvárra egy-egy meccs erejéig ,sőt akár többre is :)
Hegyit hátvédnek gondolattal egyet értek. Mindenki aki egyet egyenesen bele tud ütni a korongba csatár lesz itthon, ezért van csak 2 technikailag is képzett hátvéd a válogatottban. Hegyiből egy középszerű válogatott csatár lehetne, de ha hátvédként jó képzést kap ő lehet az új Toki a válogatottban!
A Starsról nem tud senki semmit? Nem nagyon hallható jövés-menés......vagyis menés igen:)
Komolyra fordítva a szót.....mikor hallhatunk igazolásokról?
"Sofron, Nagy Koger velünk vannak , amíg el nem utaznak.."Sofron is elutazik, és ő hova???Lehet, hogy a fiatal sorból hírmondó sem marad?Tudtok valamit?Egyébként az EBEL kerettel kapcsolatban túl nagy csend van. Megoldódott Hetényi ügye, Ladányinak van szerződése? /Palkovicsot már nem is kérdezem..../
Ha van egy kis esze ebbe nem megy bele Hegyi. Mindenesetre várjuk vissza a Fradiba!
@durex26: próbajátékra utazik, azt követően szeretné elfogadni, gondolom :)
Arról tud valaki valamit, hogy a Volán Pállfyval tárgyalt? a sportlap szerint a pénz miatt nem lett alku.
@barnabas7: Pálffy keveset kért a Volán meg sokat akart adni, így nem tudtak megállapodni :)
Az világos, csak meglepett a tárgyalás híre:)
@nagypi: mindig ez van, ezek a fránya sztárok, alábecsülik magukat, és nincs képük olyan hatalmas összegért játszani, mint amit a Volán kínál... :-)
amugy is keves a vedo a farm-ban.koll a rutin
Érdekes gondolatok. A hozzáállás jó, a többit meg majd meglátjuk. Gomez védőként? Akár még be is jöhet, a keménykedése meglenne hozzá... tetszik az ötlet, és ha bejön, az hasznára válna az egész magyra jégkorongnak.
süti beállítások módosítása