HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Lehull a lepel az Alba Volánról

2010.06.02. 09:56 Hblog

Csütörtökön dél körül sajtótájékoztatón jelentik be, ki lesz a következő szezonban a magyar EBEL-csapat vezetőedzője. A friss Sapa Fehérvár AV19-hírekre kiéhezett szurkolók a szerkesztőségünkhoz is eljuttatott meghívó szerint egyebeket is megtudhatnak, a bejelentések ugyanis a vezetőedző bemutatásán túl így néznek ki: a 2010-2011-es szezon EBEL kerete; a 2010-2011-es szezon felkészülési menetrendje; az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia edzői stábjának személyi kérdései. Csak egyet kell tehát aludni, és jóval okosabbak leszünk a fontos kérdésre kapott válaszok birtokában.

130 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kíváncsi leszek azért a teljes holnapi napra! :)
Új játékosok érkezését is bejelentik?
@Henry The Navigator: szerintem egyenlőre inkább a mag együtttartása a lényeg.
Új játékosról nem tudok.
@ekanai: @Enzo Molinari: Kösz.Akkor mi lesz a meglepetés?Az edző már nem, ezt lelőttétek.
@Henry The Navigator: Remélem azért lesz, csak kivételesen nem szivárgott ki! :-)
@ekanai: Én Ramstedtre gondoltam, Weinstock és a Szereda miatt.De semmi alapja amúgy.Csak jó lenne már, ha egyszer nem idényközben kéne vadászni a centerekre. www.eliteprospects.com/player.php?player=1141
@Henry The Navigator: na talán kiegyezünk abban, szívesen látnám itt :)
@ekanai: Free agent egyébként.Pirével egy sorban játszott, szóval...Na mindegy, majd holnap úgy is lehull a lepel...
@Henry The Navigator: Ramstedt soha nem jatszott Pirevel egy csapatban....ha ra gondoltal.Peter Robi Wallenberg Ramstedt ez jatszott a Sportclub-nal az elso sorban
szerintem szokásos lesz: légiósok majd csak augusztusban várhatóak.
@szekus: Ja ja pont most jöttem rá, bocsánat.
@Esztuss: úgy, hogy megterheled, kicsi ülőgumóidat:)
@kiralyfi: :D:D
@Lacquo: Amúgy a felhajtható székek(mint Bécsben) sem rossz megoldás, mert ott aki akar leül aki akar nem...és ennyi csak akkor meg az a baj, h mögöttem leülnek én leszek a szemét, h mért állok xD
@Banderas29: Minden klubvezető álma az olyan szurkoló, aki képtelen tartani a száját. :) És az újságíróké is, fordított előjellel.
@Thomas_AV: meg egy sokkal komolyabb kabalafigura az új logo mellé, mert ez az ördög maga a botrány! :-( Méltatlan a csapathoz!
Személy szerint csalódott vagyok.
Véleményem szerint sokkal nagyobb edzői múlttal rendelkező edzőt is lehetet volna kereseni. (gyakorlatilag nívós bajnokságban nem is szerepelt, pedig már nem fiatal )
Roger,Ramstedt pedig ha igaz, az már vicc lenne :(
@FrankK: en pl nagyon megkedveltem Rogert a multevben. kicsi, gyors, robbanekony.
@csatoimi: Köszi szépen! Bocs, hogy tegnap nem válaszoltam, de nem tudtam már gépnél lenni.

A mai Sport tutira veszi Ulf Weinstock érkezését, és egy elejtett félmindatban Roger Holéczy jövetelét is.

Várom már a delet!
Hát...nemtudom. nekem érdekes ez az új edző. mol ligából edzőt hozni? érdekes. abszolute nem nagy név, semmi komoly sikert nem látok az adatlapján. mármint mint edző.
Ramstedtre meg nem tudom.én nem láttam játszani, de most már védőt kéne hozni, mert centerből rengeteg van. ott a Ladányi, Nathan M., Vaszjunyin is azt játszik, Nagy Gergő. Minek még center? Hátvédből meg egész évben szenvedés van, valaki szinte mindig duplázik...Bár lehet csak én látom hülyén a dolgokat. Benk idén is alkalmi megoldás lesz vagy végre elmegy mol ligázni? Nagyon nem látom szívesen a csapatban. tavaly nem sok mindent tudok elmondani róla, hogy mit is csinált. közönségkori ütővel....ennyi. rohanás fel kapuig, korongot kap, elveszti. ezért embert tartani? őt is valaki beszponzorálja?
Normális emberek kellenének, akik végig is tudnak játszani egy szezont, mert ideiglenes megoldás ez már magyar betegség. legyen szó bármiről.
@rrichy: Ladányi nem center, meg igazából szerintem Vaszjunyin sem...
jah és még valami.
KELLENÉNEK KEMÉNY JÁTÉKOSOK!!! AKIK NEM CSAK SIMOGATÓST JÁTSZANAK, ÉS A KAPUST IS MEG TUDJÁK VÉDENI. MERT MI LESZÜNK AZ EBEL BÁRÁNY DÍJAS CSAPATA, LEHET BÁRMIT CSINÁLNI, UGYSEM LESZ SEMMI. MI AZ HOGY JÁTÉKOSTÓL PÉNZT VONUNK LE, HA ODAÁLL ÉS MEGVÉDI?

tessék tenni ezért is valamit. aminek még örülnék, ha Árpihoz hasonlóan nem 180 centis 80 kilós emberekkel lenne tele a volán. Derek C.-t vissza:DDD
@Dave55: :DDDDDDD

A Godó...egész évben azt játszott, a Vaszjunyin meg sokáig az első sok centere volt.

Én 1 centert hiányolok, de őt meg sajnos már nem lehet leigazolni...:((
@rrichy: www.eliteprospects.com/player.php?player=19856
Én úgy emlékszem hogy Vas Marci szokott centert játszani, de lehet én vagyok hülye...:D
@rrichy: Nem jártál Volán meccsekre?
@Dave55: Ő az egyetlen valamirevaló center.
Vaszjunyin inkább csak vicc kategória.
@Pierre: Várj most tisztázzuk, hogy kire gondolsz? :)
-Rezsőt visszaigazoltuk,ez már biztos!!!Hurrá!!!Roger nyúl újra a pácban...Isten hozott újra nálunk Rezsőkém!!!
Nem hiszem el, hogy egyeseknek örömet okoz lelőni a poént... Akkor miért várjátok/követelitek a sajtótájékoztatókat, mikor mindenki ennyire jól informált?
sport szerint Orbán, Holéczy és Fodor megy a Volánhoz
@Spigott: Orbánt Cser-Palkovics intézte.

Na már dél van, van már hír?
@Rock me Amadeus: a sport ezt hivatalosra írja, plusz Szirányi még kérdéses
Ez valami vicc???Még az edzőt nem mondom,hátha egy jó kerettel valamit elér.
De az NSO-n feltüntetett játékosok??????
Ha a Mol ligába indul a Volán oké,de az EBELbe???Orbán,aki a Mol liga döntőn verekedett Gröschllel úgy mint két kislány,ő fogja majd Benoit Grattont???vagy hogy gondolták???Foci és Roger pedig már egyszer belebukott az EBELbe,kell erőltetni??Ha minden áron magyar játékos kell,akkor Hegyi Ádám Dunaújvárosból???Magosi Bálint??nem őket kellett volna inkább???
Nagyon remélem,h ez csak vmi kacsa az NSO-tól és a hivatalos bejelentésen kellemesen csalódok
@Vtomek: annyit azért hozzátennék, hogy azon a bunyón Gröschl verekedett úgy, mint egy kislány... Orbán jó lesz a Volánban sztm, meg fogja állni a helyét, bár nagyon nem értek egyet az átigazolásával. Remélem legalább megkértük az árát, ha már elmegy...
@Vtomek: Ne ragadtasd el magad, Roger olyan nagyon nem tudott belebukni az EBEL-be, hiszen egy meccset sem játszott ott. A többi átlad leírt nem objektív, úgyhogy nem vitatkozom.
@Vtomek: szerintem itt két csapatba igazolt játékosok vannak: ebel és mol-liga együtt. Orbán sokkal jobb és sokkal több van benne, mint Hegyiben, akinél mellesleg még a kapusunk is többet verekedett, ha ez számít...
@Vtomek: @Spigott: Gröschl mindig úgy verekszik mint egy kislány, Holéczy pedig sosem játszott az EBEL-ben, előtte küldték el, mert hogy túl kicsinek találták.
@F. Kapus: Ti is írtok cikket? Mert a Volán honlapon semmi nincs az edzőn kívül...
Nem a verekedésről van szó,de sztem velem együtt végignéztétek már az EBEL szezonokat és tudjátok,h volt olyan csatár(kanadai,amerikai,svéd)akit pl: Alen nem tudott megtartani.Nah most tippem szerint ezt Orbán sem fogja megtenni sajnos.Nem a verekedés a lényeg,mert ez a játék nem erről szól,de ide kell a rutin és a játéktudás,mert magasabb a szint.
Roger pedig sztem azóta sem nőtt,tehát elismerem,h tehetséges,de sajnos nem nagyon fog tudni érvényesülni meglátásom szerint.
@Vtomek: Acceptálom amit mondasz :D
Kivéve Rogerrel kapcsolatban, de ezeket hol olvastátok hogy Orbán stb... ?
Mert én NSO-n se láttam.
Orbán 20 éves. lesz az idén, nyilván nem arra gondoltak, hogy a nyáron szerzi meg a rutint. nyilván fognak még légióst is igazolni. nyugi! :)
Orbán jó igazolás nagyon.
@Vtomek: Akkor mondj rutinos, magyar, EBEL szintű védőt akit a Volánhoz vittél volna.
@Henry The Navigator: Köszi, nem találtam a jégkorongos híreknél, mindenesetre továbbra sem fogom kedvelni az nso-t..
Most néztem pont az erstebankliga.at-t,és ide sajnos nem magyar védő kell,h rendesen versenyben maradjunk.Tegyük hozzá,sajnos kicsi is a készlet a magyar védőkből,de ide légiós kell,mert a másik csapatok is innen onnan de minőségi légiósokat szereznek.
Persze azzal egyet értek,h várjuk meg amíg minden hivatalos lesz,hátha ott bújuk a névsorban egy Sergej Gonchar név:)
@Henry The Navigator: @Dave55: Írunk, persze, csak gyűjtjük az infókat, ha már gyorsak nem voltunk, legalább legyünk alaposak alapon :)
@Vtomek: De azok lesznek, tényleg nyugi,de a pontrendszer miatt csak légiósokkal nem lehet megoldani a védelmet sem.
@F. Kapus: Oké, köszi :)
Már várom, a blogot szívesebben olvasom mint az nso-t.
Azt tudom,persze,h korlátozott a légiósok száma,ezen szabály alól csak a Zagrab kivétel:)
@Vtomek: Nem tudom, mért panaszkodsz a buszsofőr tuti tud horvátul :D
viszont így már érthető a Stars elvágyódása is, mert elmegy Fodor, Roger, lehet Szirányi, s ahogy hallom Rajna sem biztos, hogy marad, így viszont tényleg összejöhet az a 30 kemény meccs a szlovén félamatőrökkel, mert annyira gyenge lesz a Stars.
De a sofőrnek is csak az apai ágon lévő nagymamája horvát és valójában őt is az ECHL vagy AHL-ből igazolták:)
Ott a sofőr sem mind1:)
@Vtomek: Igen ez lehetséges :D
@Vtomek: Én már annó is hülyeségnek tartottam az indoklást, és még most is annak tartom. Ez nem kosárlabda, teljesen mindegy, hogy ki hány cm. Egy Roland Kaspitz a Villach csatára korcsolyában kb. 170 cm és még is tavaly az EBEL-ben 53 meccsen 65 pontot szerzett. Ha Roger csak a felét gyűjti össze, már akkor is nagyon megérte leigazolni. Egyébként a válogatottban mindig hasznos játékosnak tartottam, így meggyőződésem, hogy a Volánban is ismét az lesz.
Remélem Foci az első Caps meccsen agyonveri Rottert.
@Vtomek: Nem teljesen értelek. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a magyar piacról nem nagyon tud már komolyan erősíteni a Volán. Egyedül Szélig lenne azonnali komoly erősítés, de ő aláírt a franciáknál. Így három lehetséges igazolási célcsoportja marad a Volánnak:

1. tehetséges magyar fiatalok, akiket berak a 4. sorba, és majd idővel kinövik magukat (vagy nem), de nem feltétlenül jelentenek azonnali erősítést.

2. klasszis (értsd NHL-szintű) külföldiek, főleg hiányposztokon. Ez a légióskorlát meg a pontrendszer miatt necces az EBEL-ben. Illetve csillagászati összegekbe kerülne.

3. "hajtóvadászat" magyar útlevéllel rendelkező küföldi játékosok után a nagyvilágban, Medvescak módszerrel. Ez viszont nagy apparátust kíván, és a végkimenetel is bizonytalan.

Már tavaly nyáron is mondtam, idén is tartom: a Volán annyira leigazolt már mindenkit vagy tavaly nyáron, vagy az azt megelőző 3-4 évben, aki egyáltalán szóba jöhet, hogy a jelenleginél erősebb keretet nem nagyon lehet összehozni. Egy dolgot tehetnek: a lehető legtöbbet megpróbálják kisajtolni-nyüstölni a meglévőekből és a fiatalokból. Másra egyszerűen nincsen lehetőség, vagy ha igen, iszonyatos költségei vannak. A magyar jégkorongban nincsen több Ladányi vagy Tokaji, akit még oda lehetne vinni.

Ez van, ezt kell szeretni, és a meglévő dolgokból kihozni a lehető legtöbbet.

(Aztán lehet, hogy Ocskay papa húz hirtelen valami váratlant, de nem nagyon hiszek benne)
@Henry The Navigator: egy városban játszottak, de két külön klubban:

Ramstedt: Sportclub
Mihály Á.: HC

Úgyhogy ez az egy sor nekem gyanús :-)
@nagypi: amiért azonnal megkapja a rendkívül objektív ligától a maga n+20 meccses eltiltását, oszt meg is jöttünk... :D
@gabute: Félreértés ne essék,én nem mondom,h rossz politika a magyar piac,teljesen helytálló dolog fiatalítani és a magyar válogatott hasznára képezni a játékosokat.
De jelen pillanatban Tokaji,Horváth,Ackeström és Jobb van,akik szóba jönnek(Bornhammar kérdéses tudtommal).Na most ez 2 sor,így a fiatal és EBEL rutin nélküli játékosok egyből erősen a csapat szerves részei lesznek,nincs idő tanulni,4.sorban próbálkozni,hanem egyből mélyvíz,és ez nehogy visszafelé süljön el.
@gabute: szekustól már megkaptam a magamét, elnéztem, ennyi. Mennyi ideig kell még vezekelnem a bűnömért?:)
@Spigott: Na akkor lesz egy kis huza-vona.Pénzről szóló, gondolom.
@Vtomek: Bornhammar úgy tudom, elment Franciaországba játszani.
Értem én, hogy spórolásból a legolcsóbb edzőt választottuk, de hogy a keret felállításánál is ez a koncepció. Úgy számolom, ha az eddig felsorolt játékosokat zömmel mind az első csapatban akarják foglalkoztatni felejtős, hogy komoly légiós igazolás lenne várható. Center poszt betelt, szélső van elég, hátvédek is megvannak. Esetleg ha valakit a farmba szánnak, helyettük jöhet max. 2 légiós, itt inkább hátvédposztra gondolok, de nagy durranásra nem számítok. Karcsúnak tűnik eddig. Gondolom, majd augusztus, szeptember körül esetleg igazolunk valami munkanélkülit. Ne legyen igazam.
@csatoimi: Pedig ő maradni akart. Most vagy elküldték vagy meggondolta magát.
@F. Kapus: Nagyon alapos cikk készülhet.
@Henry The Navigator: Hagydmar, most igazoljak a jatekosokat az NHLbol es a KHLbol, es leszervezik h kozos MOL-NHL-KHL liga lesz :P Termeszetesen az utazasi stb koltsegeket a penzes csapatok alljak ;)
@Csak a Sportklub : Reggelig ünnepeltem, most meg azt nyögöm. :)
@csatoimi: Ilyen unnepet, 8 napig kell unnepelni. :)
www.origo.hu/sport/jegkorong/20100603-sved-edzo-a-fehervari-hokicsapatnal.html

Itt 2011 augusztusára jósolják az új edzőpályát.
Valamint Fodor szerződtetése is még bizonytalan.
@zsiraf gyt: Jó nyilatkozat, nagy önbizalom, csak partnerek is kellenek hozzá.A Csíkszeredánál is ilyen kemény volt?
@Henry The Navigator: Nalunk az volt a baj, hogy nemigazan hallgattak a jatekosok az edzore.
Ulf szeretett volna még maradni, rengeteg terve volt, na de így alakult. Sok sikert neki az új csapatában!
@zsiraf gyt: bevallom, amikor meghallottam, hogy az első számú kiszemeltünkkel nem jött össze megállapodás, akkor elég rossz érzés fogott el. Azután, amikor felmerült Ulf neve, nem tudtam hová tenni a dolgot, mert végül is Szereda nem verte agyon a hazai csapatokat.
De ez a nyilatkozat... ilyen tökös legény kell ide, HEJ! E'mmá' döfi!

Már csak annyi kellene, hogy a játékosok a kétségkívül úriember (és általam is nagyra becsült) Tokaji helyett a nála kategóriákkal tökösebb Kovács Csabit tegyék meg csk-nak, és kezdhetünk bízni abban, hogy bár jelenleg hiába van kevesebb pénzünk, mint tavaly (ezt azoknak írom ide, akik képtelenek a helén kezelni az igazolási híreket), ősszel csakazértis megmutatjuk az EBEL-nek, milyen a magyarok Istene! :)

Ötlet egy új rigmusra, kérdezz-felelek formában:
Bevezetés az ismert Támadáááááás! Háborúúúúúúúúú!

Szónok:
Na mi látszik az új támadótaktikánkból emberek?

Tábor:
Csak a kondenzcsík!
Csak a kondenzcsík!
Csak a kondenzncsíííííííííííík!!!
Áléééééáléééééééé!
Csak a kondenzcsík...

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör

<img src="http://raon.uw.hu/ok666.jpg">
@Raon: Szerintem nagyon jó edző lesz az öreg.
Volán hivatalos honlap:
"- Egyelőre kérdőjeles a sorsa Mihály Árpinak és Hetényi Zolinak. Utóbbiért valóban bejelentkezett a finn csapat, de minden konkrétum nélkül, így szerintem – eddigi tapasztalatimból kiindulva – ingyen kellene nekik a kapusunk, ami ugyancsak nehézzé teszi a megegyezést."

DO:
"a fiatal játékos szerződése lehetőséget ad arra, hogy eligazolhasson, ám az esetleges klubváltás ténye még egyáltalán nem biztos, hiszen arról, annak feltételeiről még tárgyalni kell a Volán klubvezetésével is - és erre egyelőre nem került még sor."

Volán hivatalos honlap:
"A már említett Roger Holéczy (Vasas Bp. Starst) egy évre írt alá, míg a fiatal hátvéd, Orbán Attila (Dab.Docler) három évre kötelezte el magát."

Csak nekem ellentmondásosak ezek? Számomra a tavalyi Magosi ügyre emlékeztet.
@csatoimi: köszi, jó ezt hallani :)
fejemre szórjanak vagy szúrjanak?
Még mielőtt valaki elkezdene ekézni, hogy az a célja a Dab-nak, hogy megakadályozza Orbi esetleges fehérvári szerződését, szó sincs erről, csak vannak még nyitott kérdések, amelyeket a két klub vezetésének meg kell tárgyalnia.
Weinstock nyilatkozata a Volán honlapon igen eredeti. Nem akármilyen személyiség az látszik, kiváncsi leszek majd a trükkös emberelőnyös figurákra. Ha a kézilabdából csen ötleteket, akkor a szélső befutásra tippelek.
@Henry The Navigator: azért jégen ne fussunk :D de kínai figurát szívesen néznék minden meccsen, főleg ha az ellenfélnek mi lőjük :D
süti beállítások módosítása