HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jagr–Klepis–Cervenka sor Omszkban?

2010.05.26. 10:03 kovacsistvan

Az A csoportos világbajnokság idején több KHL-es tranzakciót is végrehajtottak, utána pedig kiosztották a 2009/2010-es szezon legjobb játékosainak járó kitüntetéseket is.

A világbajnokság ideje alatt sok cseh játékos igazolt a KHL-be. A múltkor Caslava ment a CSZKA-ba, most a legnagyobb név talán Roman Cervenka, aki öt slaviás év után – az idén pontkirály volt a ligában – ősztől Jagr és Klepis csapattársa lesz az Avangardban. A világbajnokságon egy gólpasszig jutott Ondrej Nemec szintén öt év után hagyja ott cseh csapatát, ő az Energie Karlovy Varytól a Szeversztalhoz igazolt. Jaroslav Kudrna négy szezonban játszott a Metallurg Magnyitogorszkban, a legutóbbi volt a leggyengyébb, így hazatér a Liberechez, helyére a Szalavat Julajevtől Mika Hannula jön.

Magnyitogorszkból távozik Toni Koivisto, a Frölundában folytatja, honfitársa, Ilkka Heikkinen egy év tengerentúli próbálkozás után a Szibir csapatához ment. Jevgenyij Szkacskov a Traktortól a St. Louis Blueshoz megy, Alekszej Kuznyecov a Barisz után az Avangard kapujába állhat. Vagyim Berdnyikov az Atlanttól a Metallurg Novokuznyeckhez tart, Vaszilij Kosecskin nem marad a Magnyitogorszknál. Oleg Piganovics a Traktortól a Szpartakhoz érkezik, cserébe Gyenisz Bajev játszhat Cseljabinszkban.

Az új csapatok is megkezdték a csapatépítést: a Jugra leigazolta a svéd Tommy Warghot, a Bugyivelnyik Kijev pedig csehszlovák vonalon erősített: Tomas Kudelka, Leos Cermak, Tomas Bulik, Petr Gregorek, Petr Vampola és az ukrán válogatott kapus, Konsztantyin Szimcsuk ősztől az ukrán fővárosban lép jégre. Bő egy hónapja írtuk, hogy Jiri Hudler nem marad a Dinamónál, már alá is írta szerződését a Detroittal. Az OHK Dinamo Moszkva edzője az MVD-vel sikeres lett szövetségi kapitány, Olegs Znaroks lesz.

Ami az előző szezon díjazottjait illeti, a legjobb csapat kitüntetést, a Vszevolod Bobrov-díjat a Szalavat Julajev kapta. A legjobb góllövő Szergej Mozjakin (Atlant) lett, a leghatékonyabb védő Szergej Zubov (SZKA), a legjobb mesterlövész Marcel Hossa (Dinamo Riga). A szezon leghasznosabb játékosa a plusz-mínusz mutató alapján Patrick Thoresen (Szalavat Julajev). A legjobb edző Olegs Znaroks (MVD), az ő főnöke, Mihail Tyurkin (MVD Balasiha) kapta a legjobb klubvezető elismerést, a Valentin Szics-díjat, a legjobb játékvezető Vjacseszlav Bulanov lett.

Jiri Hudler azért kapott díjat, mert idén ő lőtt a leggyorsabban két gólt, szám szerint 12 másodperc alatt. Alekszandr Koreskov 41 évesen is húzóembere volt a Barisznak, ezért hűségéért jutalmazták. Az idei szezon iron manje Gennyadij Csurilov (Lokomotiv) lett, az "gentleman a jégen" díjakat Ruszlan Haszansin (Amur) és Szergej Zsukov (Lokomotiv) kapta. A KHL idei legjobb támadótriója a Cajanek–Jasin–Szusinszkij hármas lett. A legjobb újonc elismerés, a Cserepanov-díj Anatolij Nyikoncevhez (Avtomobiliszt) került. A legjobb kapus Petri Vehanen (Ak Barsz) volt, az arany hokiütő díját Alekszandr Radulov (Szalavat Julajev) kapta.

A rájátszás legjobbja Ilja Nyikulin (Ak Barsz) lett, az arany sisak díjat a hat legjobb hokis kapta, így az idei szezon sora: Michael Garnett (MVD), Szergej Zubov (SZKA), Dmitrij Kalinyin (Szalavat Julajev), Alekszandr Radulov (Szalavat Julajev), Marcel Hossa (Dinamo Riga), Szergej Mozjakin (Atlant). A tavalyi díjazottak itt és itt megtalálhatóak.

32 komment

Címkék: átigazolások khl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiváncsi vagyok Cervenkára a KHL-ben, de szerintem nagy fogás volt.
Vityazról semmi hír?:)
@csatoimi: elég ütős sor lesz ez a cseh trió
@csatoimi: remélem mihamarabb megihatunk egy jó pálinkát, mikor is köszönthetlek, mint hivatalosan is magyar állampolgárt:)
@kiralyfi: A kijevi csapatnak örülök, viszonylag közel van hozzánk, oda el tudok menni. Én is remélem, hogy mihamarabb kezet rázunk rá és megigyuk az áldomást is. :)
@csatoimi: ezek a kijevi meccsek jó kis lehetőségek Neked, de bízom benne, néha meglátogatsz egy Ebel vagy Mol liga meccset is:)
@csatoimi: Mit is szokás ilyenkor mondani? ;-)
Gratulálok, és remélem, minél hamarabb megkapod a papírokat!
Klepiš szerződését május 6-án felbontották.
@jacint70: nem tudjuk mit szokas mondani sze' ilyen meg nem igen volt :P
@sjödin: Addig semmi sem biztos, amíg alá nem ír máshová. Másrészt az eliteprospects linkje is rossz...
@kovacsistvan:

Jogos, bár tudomásom szerint Perjozsogint éppen Jágr mellé szerződtették.

Forrás: nhl.centerice.hu/hir.php?id=1378
Egyszer a csepeli Cservenka lakótelepen kaptam két pofont meg egy seggberúgást, de azért megbocsájtó ember lévén drukkolni fogok az Omszknak :D
@sjödin: Koritsánszky úr elnevezte Perezsogint Perjozsoginnak. De miért lenne Perjozsogin? Nyilván Tvjordovszkij még a másik átnevezett áldozata.
Mérget vennék rá, hogy K.A.-tól tanulta.(www.icezone.hu/hir.asp?id=345)

Még szerencse, hogy az Elitserienben szereplő "Timra" együttesének leírását igazi eminenstől leste el:(jegkorong.blog.hu/2010/04/27/hasek_egyelore_nem_keszulhet_a_vebere)
@sjödin: Brizsgalov, Zsaripov, Zsinovjev...

És mi van, ha Timra lett odaírva, nem pedig Timrå?
jegkorong.blog.hu/search?searchterm=Timr%C3%A5&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s
Tessék, itt van az összes Timrå...
Részemről vita befejezve. Nincs értelme.
@sjödin: @kovacsistvan: megnéztem, a gretsylaszlounokajavagyoken.blog.hu még szabad, ez a vita leginkább oda való :)
@F. Kapus:

Ezt nem is tudtam Rólad, gratulálok :-)

05/25/2010 Kapus (F) Lada Togliatti HC Slovan Bratislava

forrás:
eliteprospects.com/index.php?status=nationality&nationality=4&name=Slovakia
OFF
Nem tudja véletlenül valaki megmondani, hogy mikor lesz újabb Liga-ülés és ezzel együtt sorsolás?
(persze MOL-liga :) )
ON
És akkor a kiegészítés :D. Rachunek visszatért a Lokoba dinamótól. Sajnos Vishnevsky helyére, aki nem hajlandó maradni :(. Gondolom így már jó lesz a válogatottba is (szarházi Bikov). Elméletileg nem járunk rosszul.
Érdeklődünk Jori Lhetera iránt is. Tapparaba nagyon nyomta a gyerek, és fiatal is. Kéne egy ilyen gólvágó. Fizikuma is jó.
Edző poszton pedig Krugrerer tárgyalunk :D. Svájc edzője. De nem hiszem hogy aláírna, főleg, hogy újabban felmerült Suikkanen-volt TPS edzője- neve is. Talán maradunk a finn vonalnál. Eddig úgyahogy bejött de most kupa is kéne :D.
@durex26: Rachunekről már írtunk a múltkor.
Nem hinném, hogy Krueger menne Jaroszlavlba, inkább a TPS edzője, Suikkanen.
@kovacsistvan: Elnézést azt nem olvastam :). Szerintem se, csak itt adott egy nyilatkozatot, hogy mekkora nagy barát Yarkolevvel, és nem tartja kizártnak, hogy újra együtt dolgozzanak, miután hasonló elképzelésük van a hokiról. Szép duma, de nem hiszem, hogy összejön.
@durex26: Vhhaassutasss, a "finn vonal" már foglalt, BOCS :D (Kapanen, Hyvönen, Immonen, Pesonen, !VEHANEN!) :D najó, edző téren tiétek a mellékvágány! :D
Rachunekkel jól jár a Loko, Vishnevsky viszont elég komoly űrt hagy maga után szerintem.. miért nem marad?!
a jó Bikov pedig megkattanhatott ezután a VB ezüst után tutira, mert azóta ontja magából a hülyeségeket:
- kevesebb légiós a KHL-be
- Morozov helyett Kovy legyen a kapitány később is
WTF?!
Perjozsogin?! lol xD xD
nem ír ilyet az, aki látott valaha is legalább egyetlen Szalavat meccset a boxon xD Idén sokat lehetett hallani az "igazi nevét" a Szalavat - Ak Barsz széria alatt..
OFF

Nem volt közületek valaki a foci magyar kupa döntőjén ma este? Ha nem, az azt jelenti, hogy van ebben az országban legalább egy olyan ember, akinek dedikált eredeti Dinamo Moszkvás Вейнхандль meze van, és nem olvassa a blogot.

ON
@HAnonymus: Ha minden igaz, Sammer lesz az. Róla tudom, hogy van Weinhandl-meze.
@priest_: Amíg van pénz nálatok, marad a finn vonal. De lassan lehet tervezni az új Neftekhimikes mezt, és nevet :D.
Vishnevskyről annyit tudni, hogy még tárgyalni sem volt hajlandó a vezetőséggel. Eleinte a Debilsel hozták összefüggésbe, játszott már ott, és talán szabadidejében ott is lakik. Aztán utána azt íjrák, hogy nagy valószínűséggel marad a KHL-ben, valahol.
@HAnonymus: Azt a mezt én vettem és dedikáltattam Sammernek :)
Jó hallani, hogy hordja. :)
Lassan ideje cselekednem a még mindig meglévő tartozásaim ügyében.
@sjödin:

olyan betűket használni, amelyek a magyar ábécében nincsenek, a magyar helyesírás szerint nem kötelező

perjozsoginozni és zsaripovozni viszont mulatságos
@Prince09: Köszönöm szépen. Nem sikerült titokban tartanom :)
@HAnonymus: Igen, én voltam kint a meccsen. Annyival szeretném még kiegészíteni, hogy rajtam volt még az ecs-től kapott Dinamó sál is :)
Azt hiszem, hogy a mez ősszel többször fog feltűnni Erzsébeten is :)
@ecs: Tényleg ideje lenne. :) Már adom a következő megrendelést is, Cervenka, omszki meze kellene. Köszönöm előre is. :)
Klepiš - Szalavat Julajev Ufa
süti beállítások módosítása