HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

EBEL-start szeptember második hetében

2010.05.20. 09:30 F. Kapus

Ugyanaz a 10 csapat vesz részt szeptembertől az EBEL-ben, amelyik az előző szezonban is szerepelt, mondta Axel Bammer, az EBEL marketingigazgatója az estihirlap.hu portálnak. Tovább után megírjuk azt is, hol folytatja pályafutását a Volán egyik svéd légiósa.

Bammer a fenti cikkben elmondta, több külföldi klub is jelezte az indulási szándékát. Mindenkitől begyűjtötték az információkat, de a 2010/11-es szezonban nem változtatnak. Már írtunk arról, hogy az olasz Bolzano és a lengyel Cracovia mellett a Vasas Bp. Stars is képbe került a ligánál. "Aki az osztrák bajnokságban akar indulni, annak rendkívül szigorú követelményeknek kell megfelelnie, másrészt el kell fogadnia a minden résztvevőre érvényes szabályokat. A jó hoki önmagában nem elég, ez kőkemény üzlet."

Az EBEL klubelnökei május 28-29-én találkoznak Szlovéniában. Itt sok fontos döntés születik majd, várhatóan elfogadják a végleges programot. A tervek szerint szeptember második hetében lesz a rajt, és a tv-közvetítési jogok körül is döntés születhet. Az előszezon már alakul, több csapat is rangos meccseket kötött le. A Red Bull Salzburg ebben is kiemelkedik a mezőnyből. A magyar bajnok programjáról egyelőre annyit tudni, hogy Fehérvárra érkezik Pat Cortina csapata, az EHC München.

Az előző szezon közben igazolt fiatal svéd hátvéd hazatért, Niklas Andersson az Almtunában folytatja pályafutását. Ez azt jelenti, hogy Vas Jánossal jövőre is egy ligában, a svéd másodosztályban játszik.

Bejelentette visszavonulását a Villach két legendája, Wolfgang Kromp és Günther Lanzinger. A 39, illetve 38 éves csatár 22, illetve 21 szezont húzott le a villachi felnőtt csapatban, egész életükben nem szolgáltak más klubot. Ketten együtt több mint 2000 hivatalos mérkőzést játszottak a csapat színeiben, Kromp 3, Lanzinger 2 olimpián szerepelt az osztrák válogatottban. A VSV hat bajnoki címéből ötben részesek voltak. Kromp 98-szoros, Lanzinger 127-szeres válogatottként vonul vissza.

40 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rettegj EBEL, jön a Fehérvári Cunami!

Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Egyébként már alig várom.

Szerintem jövőre (már nem most ősztől) indul a Stars, jó sok légióssal, de valószínűleg anyagilag megérné egy pesti EBEL csapat.
@DominiKing: ugy hianzyott mar a cunamid mint egy falat kenyer :D
Ezekszerint a szloven klubok anyagi helyzete rendezodik...
Az igen, RBS vs. SM-Liiga, Elitserien plusz a svájciak! Kíváncsiságom magasra hágott!
Mihály Árpádról valami hír?
Az azért elgondolkodtató, hogy Európa közepén egy 2.000.000 lakosu város létezhet úgy, hogy egyetlen úgynevezett kereskedelmi szempontből eladható sportágban sem tud felmutatni nemzetközi szinvonalu csapatot.
Még csak meg sem mozgatja a szponzorok fantáziáját. Mindenesetre érdekes Budapest sportmarketing pozicionálása.
@veghist: Én biztos, hogy vennék bérletet. Mégiscsak közelebb van, mint Szfvár, még kicsiny országunkban a távolság nem ölt túl nagy méreteket.
@hokikori: Mire gondolsz?

Hisz a Fradi és a Bp- Honvéd sincs magyar kézben. Mert eladták mindkettőt. Igaz sokra egyik vevő se ment vele.
@Leslieke: Én már a Starsra is veszek eleve, mert nincs messze, hoki, és nem fradi vagy UTE. Nekem ennyi elég, valahová meg járni kell.

Egyébként egyetértek azokkal, akik szerint szakmailag most sok lenne két Volán az oszágnak, de kereskedelmi szempontból szerintem sikeres lenne egy pesti csapat, a Zágráb mintájára, még ha nem is nagyon játszanának benne eleinte magyarok.
@hokikori: Szerintem azért, mert pl. a Kispest nem tud olyat csinálni, hogy bárkit is érdekeljen, a Fradi meg ue + idióta szurkolók, akik eijesztik a potenciális szurkolók nagyobb részét, és csak egy egyre kisebb kemény mag marad.
Viszont annak a pénznek a töredékéből lehetne egy korrekt hokicsapatot építeni, ami behozna heti egy-két alkalommal 4000 szurkolót. Lenne értelme pénzügyileg is.
@Leslieke:
Nem feltétlenül az a lényeg, hogy kinek a kezében van a klub, hanem az, hogy felemelt fejjel jár sok szurkoló és a népség katonaság zászlókat és mezeket vásárolva hírdeti saját helyi csapatának a dicsőségét. A legnépszerübb angol fociklubok a helyi lokálpatrióták kezében vannak?
Az NHL klubok a helyi város, vagy az illető állam polgárainak a kezében vannak?
Legyen a lakosoknak alkalma a helyszínen kultúrált körülmények között bíztatni a hazai kedvenceket és végre ne csak a TV előtt lessük más ország különböző sportágakban diadalmaskodó "atlétáit":
A Volán lehetséges nyári programjáról (torna valahol) illetve at Ifj. Ocskay Emléktornáról nincs semmi hír?
Egy olyan hülye kérdésem, hogy a Mol ligának van marketing igazgatója?
A liga vezetőinek figyelmébe ajánlanám a nyilatkozat utolsó mondatát: "A jó hoki önmagában nem elég, ez kőkemény üzlet."

A mondat második felét 3szor aláhúzva:)
@hokikori: Igazad van. Nálunk ez nem megy, nincsenek (vagy legalábbis kevesen vannak) normális szurkolók a fociban. Inkább rohannak az idióták törni-zúzni, egymást meg rendőröket verni.

Pedig egy országát hírnevét a sporton keresztül lehet az egyik legjobb módon öregbíteni.
@1116001: vezetői (üzleti) tanácsadó vagyok, sokszor sokmindenkinek felajánlottam, hogy segítek ingyen, de senkinek se volt rá szüksége amikor konkrétumokra került a szó....
@veghist:
Szomorú:(

És ezekután megy a sírás...
@veghist: érdekes, engem a hozzászólásaid egyáltalán nem győznek meg, hogy valami őrületesen átlátnád a jégkorong értékesítésének problematikáját. általában frázisokat puffogtatsz, különösebb konkrétumok nélkül. persze, nem it kell előállni a konkrétumokkal, de az három szóból kiderül, hogy ki az, aki valóban rendszerben gondolkozik, több év távlatában látja a folyamatokat, vagy egy "hogyan legyünk gazdagok 100 nap alatt" kiadvány sablonjait mondja vissza.
@hokikori:
Pontosítva: 1,7 millió fő
Aglomerációval 2,6 millió...Közép-kelet Európa legnagyobbja...
@szorgalmas: OK. Nem győztelek meg. Beszélgettünk mi már az életben? Ha igen, rendben. Ha nem, akkor csodállak, hogy ekkora emberismerő vagy. Ha döntéshozó, és nem ismerlek, akkor meg szívesen megismernélek, hátha mégis tudok egy-két dolgot mondani, aminek hasznát veszed. Egyébként igazad van, nem számoltam ki a business case-t, de szívesen megtenném, ha kapnék hozzá számokat.
@fradigy: Teljesen elhiszem, de tudod ugye, hogy kikre gondolok?
@veghist: itt nem emberismeretről van szó, hanem egy adott témában zajló párbeszédről. az ebel kapcsán bejött a mol liga a kommenteknél, és azt hiszem, hogy ez jó, mert a fenti sorokból nekünk azt kell végiggondolnunk (és nem csak nekünk, sőt...), hogy ez a teljesen kézzel fogható, közelben lévő példa milyen tanulságokkal szolgál számunkra, mi az, ami ebből átemelhető annak érdekében, hogy a mol liga egy jól működő, versenyképes sorozat legyen, ami nézők tömegeit vonzza, és akár más országok csapatai is érdeklődjenek, és itt akarjanak indulni. a te kommentjeid nem csak, de visszatérő elemként arról szólnak, hogy hogyan kéne nézőket eltávolítani. ezzel nekem két gondom van: a botrányok folytonos felemlegetése azt a látszatot kelti, hogy itt hadi állapotok uralkodnak, gyerek, nő, jóérzésű ember nem mehet meccsre. sokat ártasz ezzel. a másik, ehhez kapcsolódóan: ebben a szezonban volt saccra 90-100 meccs, csak a mol ligában. nem emlékszem komoly botrányra. egyre sem. senkinek nem esett bántódása. de a károgásodnak köszönhetően néha már én is elhiszem, hogy veszélyben vagyok. el sem tudod képzelni, mennyire káros ez. lebegtetsz egy nem létező fenyegetettséget. pedig azt te sem gondolod komolyan, hogy egy februári hétfő estén 600 család szorong otthon, mert ki szerettek volna menni a 4 fokos erzsébeti csarnokba a Fradi-Miskolcra, de nem mernek. elárulom, nincs 600 ilyen család. most nincs.

amúgy begugliztam, szóval a business case megtérülési tanulmyánt jelent. ha ez nem egy excel tábla kitöltését jelenti pár számmal, akkor biztos nagyon hasznos. azt hiszem, jó dolog, ha mindenki felméri, hogy hol tud segíteni, és ennek megfelően teszünk kedvenc sportágunk népszerűsítéséért. hogy ez a szándék nálad már konkretizálódott is, az egészen nagyszerű.
@szorgalmas: Ahha, szóval akkor a Fradiról van szó. Helyben vagyunk. Már azt hittem, hogy a szakmáról.

Tudod az a helyzet, hogy én ott voltam a Winter Classicon a teljes családdal öt csaj meg én, a legkisebb akkor 1,5 éves volt, és pechünkre ott próbáltunk bemenni, ahol a fradi szurkolók. Hát, nem sikerült bejutnunk. A többit, meg az okokat ismered.
Tudom, hogy a balhét nem a hardcore jégkorong szurkolók csinálták, de amint a MOL ligában elkezdene nőni a nézettség, megjelennének azok az arcok is a lelátón, akiket a Stefánián láttam, és az nagy baj lenne, mert nem látom a Ferencvárosnál sem hokiban, de főleg nem a fociban, hogy a szurkolók önszerveződően kivetnék magukból a nem odavalókat. Ilyen azért szokott pedig történni, pl. ne menjünk messze, a Volánnál is kértek meg embereket, hogy többet ne menjenek ki meccsre.
Gondolj bele, mi történne, ha véletlenül elszabadulna egy szponzor, és a Fradi elkezdene EBELben játszani, vagy csak jól szerepelne az aktuális nemzetközi sorozatban (álmodjuk azt, hogy egyszer összeáll egy BL)? Szerinted mi lenne egy Red Bull - Fradi meccsen, ha mondjuk nekik fúj a bíró?
Nem most látom a problémát, hanem akkor, amikor meglódul a nézőszám.
Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, ahhoz terméket kell csinálni a csapatokból és brandeket. Az kérdés, mennyire brand pl. az hogy Ferencváros, mert erősen megosztó az imidzse, ezért gondolom, hogy Pesten a Starsnak áll a zászló, mert nem megosztó, az utánpótlásnevelés jó imidzs, róluk tudom elképzelni, hogy a "komoly pesti csapat" üres helyét be tudják majd tölteni.
Most egy magyar csapat van, a Volán, ami brand, és két csapat van (Újváros és Stars) ami elindult valamerre szerintem. Gáz, hogy pl. a MOL liga nem brand, nincs honlapja, nem jelenik meg sehol entitásként. Szerintem a csapatoknak sokkal profibban kellene megszervezni magukat és a szurkolóikat, jó honlapokkal, élő fórumokkal, interakcióval stb. Érdekes módon ebben pl. a Miskolcot látom mozgolódni.
Ha van brand, van merchandise (mez, kulcstartó, bögre stb.) és sokkal egyszerűbb szponzorokat találni. Ja, a brandhez sikerek is kellenek, azt el is felejtettem!
Amiben még lenne nagy durranás, az hogy Budán alapítani egy jó csapatot, pályával mindennel. Budán még annyi sport sincs, mint pesten, viszont szponzor több lenne. Ha lenne 500 millerem, el is kezdeném csinálni.
Ja, ki kell ábrándítsalak, a BC alapja bizony egy excel, mondjuk nem egyszerű, de számolni még mindig így a legkönnyebb :-)
@veghist: no, akkor valamit rosszul írtam, mert nem, nem a Fradiról volt szó. még érintőlegesen sem. az, hogy felhoztam egy példában, ne zökkentsen ki minket. velem szakmázni amúgy nem fogsz tudni, én csak egy mezei szurkoló vagyok. a ljubljana szurkolói egyébként párszor megcsinálták a balhét ebel meccsen, kitiltották őket ausztriából, oszt ennyi. megjegyzem a valódi szurkoló arról ismerszik meg, hogy taszítja a steril, műanyag közeg. a hot-dog meccs közben, a fotel-szerű szék, a drukkballon csattogtatás mind olyan elem, melyik jó eséllyel távol tartják azokat akiktől te rettegsz. tehát ha sikerül minőségi javulást végrehajtani, akkor nem kell attól tartani, hogy több lesz a botrány, ezt bizton állíthatom. az a baj, hogy te ezt az egész kérdést tankönyv szerűen kezeled. mintha arról lenne szó, hogy hol nyiss közértet/kocsmát. ha nincs 500 méteren belül, akkor érdemes, az elkeszek majd odatalálnak. hát, ez nem így működik. egy sportegyesület a társadalmi bázisból, a szurkolókból tud építkezni. hogy fokozzam a sztentimentalizmust: a múltjából. kivéve, ha van pár csókos az állami/ök-i vezetésben, de ebbe most tényleg ne menjünk bele. egy szponzornak igenis vonzóbb az újpest, mint starts, még akkor is, ha te múltkor láttál egy verekedést, mert egységnyi befeketetéssel sokkal több ember tud felsorakozni mögötte hirtelen, mint egy gyökértelen klubnál. amúgy el sem tudom képzelni, hogy akkor, amikor alapjaiban kell egy dolgot átgondolni, kialakítani, akkor milyen számokat tudsz bepötyögni egy excel táblába, ami bármire is választ ad. az rendben van, hogy hány néző kell a nullszaldóhoz, de most nem ez a kérdés.

egyébként a szövetség védelmében. havonta kétszer nekünk is ajánlanak üzleti tanácsadást. üvöltve szoktam levágni a telefont. hogy valaki, idejön, és elmondja a tutit arról, amit napi szinten csinálok, és ismerem a legapróbb rezdüléseit, tudom (sejtem), hogy mi, hogy alakul az elkövetkező hónapokban... de idejön és elmondja, hogy majd hogy lesz több ügyfelem. na neeee. úgy telefonál ide, hogy kb a cég profiljáról, tevékenységéről sincs fogalma. de biztos én vagyok szűklátókörű.

ui: a budai jégkorongcsapat jól hangzik, nekem közelebb lenne:) de azt az 500 millát szerintem szorozd be kb néggyel, öttel, mert a félmilliárdból az infrastruktúrát sem tudod megeteremteni.

egyébként annak, hogy kétszer bepötyögtem a csendes dont, mindössze ennyi mondanivalója lett volna: ne démonizáljunk, és ne keltsünk felesleges pánikot.
@szorgalmas: 500 ahhoz kéne, hogy elkezdjek házalni, hogy ennyi már van, még kétszer ennyi kéne i milliárdból össze lehet hozni egy bővíthető pályát.
Szerintem feloldhatatlan közöttünk a véleménykülönbség. Ezzel együtt kell élni. A szakmánkat lehet fikázni, időnként van is miért, de szerintem értek hozzá, és igenis hogy meg lehet közelíteni a dolgot üzleti irányból. Az eredményekhez pénz kell, a pénzhez eredmények. És szerintem kettőnk közül nem feltétlenül én vagyok az előitéletes, még akkor se, ha meccs közben tényleg nem én ordítok a leghangosabban; tulságosan lefoglal a meccs.
Egyébként jól értem, hogy azt írod, hogy ne izguljak, ha jobb lesz a színvonal, és többen mennek ki, akkor az "igazi szurkolók" majd nem jönnek el, mert zavarni fogja őket a "divatszurkolók" hotdogja és drukkballonja...
Háát... furcsa meglátás. Szoktál Volán meccsre járni? Ott azok divatdrukkerek? Mert oda bárkit el tudok vinni magammal. Nem rettegek én semmitől, de nem szeretem, ha elb*sszák a szórakozásomat olyanok, akik azt sem tudják mi a tilos felszabadítás. És nincs semmi pánik, csak szerintem ezzel a mentalitással nem lehet előre lépni.
@veghist: "Szoktál Volán meccsre járni? Ott azok divatdrukkerek? " - a mentalitás, a hangulat, a szurkolás alapján: igen. aki valódi, túlfűtött hangulatú leláton nőtt fel, annak gyötrő hiányérzete van. pedig a volán még messze van az igazi ny-európai rágógumitól. ami egyesek számára oly áhított.

igazából nem érted amit mondok (szerintem ennek az az oka, hogy egy szociológus szemével, viszolygásával nézed a szurkolói szubkultúrát), biztosan én sem értem, amit te szeretnél, ennek ellenére jót beszélgettünk, köszi:)
Mindkettőtöknek igaza van, vagyis elbeszéltek egymás mellett! :) veghist-nek abban van igaza, hogy a botrányok ellehetetlenítenek egy ekkora üzleti vállalkozást, mint amilyen az EBEL-ben indulni. Szorgalmasnak meg abban van igaza, hogy szurkolók nélkül nincsen csapat. Ennek két leagazása van: egyrészt a túlfűtött hangulatú lelátókat szeretem, de az például kiveri nálam a biztosítékot, hogy egy felkészülési tornán külföldön pár Fradi-szurkoló a volánosokkal akar kötekedni. Ez egyszerre röhejes és borzalmas.
A másik a fontosabb leágazás: gyakran mondják, hogy Pesten a lélekszám miatt üzletileg sikeres lehet egy második EBEL-csapat. Szerintem ez kurvára nem ilyen egyszerű, és itt értek egyet maximálisan szorgalmassal. Lássuk be, Csicsó bá nem két nap alatt érte el, amit elért... a 3-4000-es nézőszám alapja nem az EBEL, hanem az elmúlt 20-30 év kőkemény munkája. Ezért tartom túlzásnak, hogy egy felnőttcsapattal két éve rendelkező klub akar indulni az EBEL-ben. Persze, lehet hogy nekik van igazuk, de két-három ezer ember nem fog hetente kétszeri gyakorisággal kilátogatni egy eseményre, csak azért, mert az EBEL. Fehérvárom mindennek az alapja a helyi (klub)hívők, erre rakódik a helyi identitás (vagyis azok a környékbeliek, akiket eredetileg annyira nem érdekelt a jégkorong) és legvégül szerintem maximum pár száz, az ország középső és nyugati részén élő hokifan, aki képes elmenni Fehérvárra. De a legfontosabb a helyi ultimate hokifan, akik már tíz-tizenöt-húsz ésatöbbi évvel ezelőtt is megtöltötték a csarnokot és jobb hangulatú meccseket produkáltak szurkolóként, mint manapság az EBEL-ben. Megjegyzem, ma játszanak mondjuk harminc kurvajó meccset (otthon), egyszerűen pszichológiai képtelenség minden meccsen olyan szinten (és pozitív értelemben) megőrülni, mint arra a pár meccsre, ami 10-15 évvel ezelőtt (meg azelőtt, csak más klubokkal) igazán éles volt. A lényeg, szerintem sokan idézik a fehérvári példát, de kevesen értik meg, hogy mindebben milyen fontos szerepe volt az évtizedes-fokozatos építőmunkának, illetve ezzel párhuzamosan sokan kissé mechanikusan gondolják ezt a lélekszám/potenciális szurkolók száma összefüggést, itt messze nem csak marketingről van szó, igenis nagyon fontos a társadalmi bázis. Nem véletlen, hogy az ország első EBEL-csapata nem Budapesten, hanem Fehérváron jött létre, ahol majdnem húszszor kevesebben laknak, mint a fővárosban. És ezek az arányok nem az elmúlt 10 évben alakultak így! :)
@vaze: Szerintem a Volán sokban hasonlít ilyen szempontból a Veszprém kézicsapatára. Nem véletlenül húzták fel ott sem a 6 ezres Arénát, ami meg is telik a Szeged ellen meg a BL meccsekre.Pedig ugye nem egy nagyváros.
@Henry The Navigator: nem ismerem annyira a Veszprém-sztorit, meg egyáltalán a kézilabdát, de igen és nem. Az aréna bonyolult ügy, elvileg Fehérváron jobb lenne a kihasználtsága (női kézi, férfi kosár, jégkorong), mégsme egyszerű felépíteni, mert marha drága. Egy ilyen csarnok meg végképp véget vet annak a szurkolói attitűdnek, ami után szorgalmas nosztalgiát érez és ami szerintem visszahozhatatlan.
@vaze: Inkább arra gondoltam, hogy harminc évvel ezelőtt még kiscsapat volt az akkori Építők, majd fokozatosan nőtték ki magukat és először lett egy remek csapatuk,profi támogatókkal(Bramac, Fotex, MKB) amelyik kinőtte a magyar bajnokságot, ez a Volán analógia, és ezt követte egy szokatlanul nagy csarnok megépítése, mert a BL meccseken profi körülmények között akarták fogadni az érkező nagycsapatokat. Fehérvárott pedig akarnak szintén egy nagyobb és profi csarnokot, ugyanezen okokból kifolyólag. A szurkolás is érdekes, a régi veszprémi tornateremben félelmetes volt a hangulat, összezsúfolva 2-3 ezer ember, de az Arénában bár valóban kicsit "úriasabb" lett a közönség, a pokoli hangulat megmaradt.
@Henry The Navigator: passzolok! :)))) (nem ismerem a kézit)
@vaze: "A lényeg, szerintem sokan idézik a fehérvári példát, de kevesen értik meg, hogy mindebben milyen fontos szerepe volt az évtizedes-fokozatos építőmunkának, illetve ezzel párhuzamosan sokan kissé mechanikusan gondolják ezt a lélekszám/potenciális szurkolók száma összefüggést, itt messze nem csak marketingről van szó, igenis nagyon fontos a társadalmi bázis. Nem véletlen, hogy az ország első EBEL-csapata nem Budapesten, hanem Fehérváron jött létre, ahol majdnem húszszor kevesebben laknak, mint a fővárosban. És ezek az arányok nem az elmúlt 10 évben alakultak így!" Fehérvár helyett Veszprém, EBEL helyett BL és máris kész.Bocs ha nagyon OFF voltam.:)
@Henry The Navigator: értettem a párhuzamot, de én mindig nagyon óvatos vagyok a használatukkal, gyakran jól hangzanak, de hamisak. Ahhoz, hogy ezt meg tudjam ítélni, sokkal többet kéne tudnom a Veszprémről és a férfi kéziről, nota bene a Fehérvárról és a magyar jégkorongról is... :))))
süti beállítások módosítása