HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem jelentkezett más a vb-rendezésre

2010.05.13. 14:37 F. Kapus

A nemzetközi szövetség arról tájékoztatta a tagországokat, hogy bár május 7-én lejárt a 2011-es világbajnokságok rendezésére kiírt jelentkezési határidő, azt május 20-ig meghosszabbítja. Kiderült, hogy a divízió 1 azon csoportjára, amelyikben hazánk szerepel, egyelőre csak mi jelentkeztünk. A határidő-módosítás miatt azonban még nem lehet kijelenteni, hogy Magyarországon lesz a 2011-es vb. A helyszínekről a május 20–23. között tartandó IIHF-kongresszuson szavaznak.

Magyarország a Papp László Budapest Sportarénában kívánja lebonyolítani a jövő áprilisi vb-t. Legnagyobb riválisainknak a spanyolok tűntek, akik azonban a héten jelezték, nem kívánnak rendezni, egyszersmind a magyar pályázat mellé álltak. Mivel a jelenleg zajló A csoportos vb kiesői legkésőbb május 18-án kiderülnek, még azzal is számolni kell, hogy ők is benyújtják szándékukat az IIHF-kongresszusig. Ellenfelünk Japán, Hollandia, Dél-Korea és Spanyolország mellett az A vb 15. helyezettje lesz.

A felnőtteknél a divízió 2 B csoportjában a legnagyobb az érdeklődés. Itt a hat résztvevő, Horvátország, Románia, Izland, Bulgária, Kína és Írország közül az első négy jelentkezett a házigazda szerepkörére. A juniorok divízió 2-es vb-jén 2011-ben hazánk Lengyelország, Románia, Dél-Korea, Kína és Ausztrália ellen szeretné kiharcolni a feljutást jelentő első helyet. A rendezésre egyedül Románia jelentkezett.

Az ifjúságiaknál lett, magyar, japán, kazah, brit, olasz csoport alakult ki, itt egyelőre egy vállalkozó sem akadt a rendezésre. Emlékezetes, hogy a 2010. évi U20-as vb esetében is csak a kongresszuson dőlt el, hogy Magyarország elvállalja a rendezést, akkor sem volt előzetes jelentkező.

A felnőtt női vb divízió 3-as csoportjára sincs aspiráns, ahol Hollandia, Ausztrália, Szlovénia, Horvátország és Belgium lesz az ellenfelünk. A programban egyelőre nem szerepel a női U18-as vb bővítése, ez ügyben a magyar szövetség a héten tájékoztatást kér, mivel az MJSZ beadta indulási szándékát.

57 komment

Címkék: magyarország vb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyerjük meg a rendezést, majd a vb-t is!
"nyerjük meg a rendezést, majd a vb-t is! "

USA ellen nehéz lesz! :)
Óriási lenne a tengeren túlon, div1-es bajnokságon szurkolni, mondjuk Washingtonban! :)
milyen mar, nem ertem. mas nem jelentkezett.
es? multevben is csak szlovenok jelentkeztek...
Mi a fenének kell az Arénában rendezni. Szar a jég, szar a palánk, 9000 helyből 7000-ről alig látni a pályát. A hangolat sokkal rosszabb, mint egy kisebb csarnokban!
@Fly_G_Fly: Epitsunk egy arenat.beszallok 2db alig hasznalt B30-as teglaval.:-)
@Fly_G_Fly: Nem uncsi már ez a nyavajgás?! Hol lenne szerinted alkalmas? Max a koriközpont szóba jöhet, de harmad akkora a befogadó kéepessége. Vagy negyed ház előtt játszhatnánk megint Debrecenben. A többi magyar pálya alkalmatlan ilyen rendezvény lebonyolítására!!!!
Ha megkapjuk a rendezés jogát ( ha más nem jelentkezik tuti esély van rá:-) ) ha a 2 kieső az olasz ,és a francia válogatott lesz,akkor csakis akkor van esély feljutni ( másik 2 jelölt sokkal jobb nálunk )Mivel az ország Bp centrikus nyilván az arénába viszik a meccseket,ahol sok ember elfér ( más kérdés hogy a jóval kisebb fehérvári és dab pályáról mindenhonnann 100% ban látni a jégfelületet,míg az Arénáról ez nemigen mondható el.Jegyárak is gondolom majd 2x annyiba fognak kerülni a fővárosban ,mint fehérváron ,és dunában lenne a vb,igaz ez kutyát nemfog érdekelni ha feljut a csapat........
Azért kell az Arénában rendezni, hogy beférjen az a 4758db koreai szurkoló és a 7230 spanyol fanatikus :)
Ennyire nem akarjak, hogy mi rendezzuk??? Ez mar milyen? Ha be akarjak varni a kiesoket (tavaly bezzeg rank nem vartak) akkor minek irtak ki mostanra a hataridot?? Ez ugy gaz, ahogy van.
@munkagep:
Tegyük fel érvényesül a papírforma: Franciák és az olaszok esnek ki. Tegyük fel, hogy mindketten pályáznának a rendezésre. És meg is kapnák a jogot. Mik lehetnek a legvalószínűbb helyszínek?:)
@@munkagep: Ez tényleg jó kérdés, hogy miért hosszabbítják a határidőt utólag...
@Borsy: azért, mert sok tornára nincs még jelentkező.
@1116001: Gondolom Bolzano, illetve Briancon, Grenoble, talán Strasbourg...
Egyértelmű, hogy Fehérváron kellene rendezni,mert a csapat több, mint felének az az abszolut hazai pálya, míg az Aréna mindenkinek idegen.Másrészt, mert ott a lelátók elhelyezkedése miatt telt háznál olyan erős szurkolói nyomást lehet az ellenfélre és persze a játékvezetőre gyakorolni, mint sehol másutt,/legfeljebb a régi szép időkben a Kisstadionban, meg talán a régi BS-ben/ és ez egy kiélezett helyzetbe döntő lehet. Az más kérdés, hogy a "széplelkek" IIHF, szponzorok stb. ebbe belemennének-e, mint pl. utoljára 2002-ben, valószínűleg nem....
@budaijegesmedve: Fogós kérdés, hogy azt az utat követjük-e, hogy olyan helyekre visszük ahol a hokira még jócskán ráfér a népszerűsítés (Budapest, Debrecen, esetleg Miskolc), vagy a két őshazába Újvárosba, és Fehérvárra.
Ez utóbbi variáció régen kapott lehetőséget, abban teljesen igazad van, hogy az újvárosi, fehérvári telt ház hangulata összehasonlíthatatlanabbul jobb a fentieknél...
@budaijegesmedve: Milyen jó kis anyázás lenne, hogy a 2500-3000 jegy milyen hamar elfogyott és ki érdemli meg és ki nem (tudom, hogy nagyobb a fehérvári pálya, de VB-re kell külön sajtóhely, vendégszurkolóknak 10%, illetve szponzori jegyek, így max ennyi jutna átlagos halandóknak)
@budaijegesmedve: a magyar jégkorong népszerűsége rég kinőtte fehérvárt, nincs más lehetőség ma magyarországon, mint az aréna, esetleg debrecen jöhet még szóba alternatívaként. ez van: fehérvárra szép nagy csarnok kell. normális körülményekkel a volán is 4-5 ezres átlagot tudna produkálni
@AG 2.0: Sokan gondoljuk ezt Veled együtt így, csak végre lenne már realitása ennek.
Simán hoznánk 4-5000-ren azt a hangulatot ebben a csarnokban, mint amit a horvátok produkálnak, és rangos helyszíne lehetnénk a válogatott eseményeknek is...
@munkagep: Nekem is ez volt az első reakcióm, amikor elolvastam a főkommentet.
Azóta is dühöngök:

Ha vminek van határidője, akkor azt be kell tartani!

De megint mi történt?

Gumifalu határidő!

Ha vmikor eltávolodok a hokitól, annak a szubjektív dolgok elfogadása lesz az oka. Ilyenekre gondolok, hogy nagyon sokan természetesnek veszik, hogy a meccseken általában megfújják a bírók a hazai pályát. Könyörgöm, az lenne a minimális elvárás, hogy objektíven bíráskodjanak és mindig a jobbik győzzön!
@budaijegesmedve: A Pannon tornára sem telt meg a csarnok.
1:pannon torna kicsit szarul volt marketingelve, 2 meccs volt, jah és az előző felkészülési mérkőzéseket fehérváron játszották, ergo kimaradt a szezon fele itt pesten. meg akkor is, az egy torna, nem egy vb, ahol az a csoport a cél.

2:a fehérváriaknak ott van a volán, akik heti többször játszanak ultraszínvonalas hokit, míg itt pesten inkább a válogatott az ami hozza azt a színvonalat.

3:pest központi helyen van, nem kell senkinek sem szívnia átszállással miegyébbel ha jönni akar, és vb-re tuti hogy jönne boldog-boldogtalan, szerintem oda még nagyobb arénát is megtöltenénk. persze ehez elengedhetetlen a megfelelő reklám is, hogy az emberek tudjanak róla, és ne csak a sporttv-n menjen rola reklám.

4: budapesti vagyok :D bár szerintem észrevehető volt :)
Én azt gondolom tisztán kell látni: Ki a tököm rendezne azért div vb-t hogy megnézzék mondjuk Magyírország hogyan veri tönkre Őket + a kieső is természetesen. Szerintem egyszerű pánikdöntés született. "Csak egy jelentkező, hát kicsit még várjunk" kételkedem benne, ha ugyanez olimpián fordulna elő ne várnának még, illetve ne lenne pánik. Másik: ugye az Arénás rendezés takk pakk kb. 200 misi. Kérdem én minek nem utazunk inkább? Az kerül a csapatnak max 5 misibe, de most nagyot mondtam. Úgyis megint az utolsó meccsen dől el minden, mi fanatikusok úgyis elmegyünk a csapattal, mert erre "esküdtünk" fel. Szerény számításaimk szerint nem kevés pénz maradna így amit a hokiba lehetne forgatni.
Na kövezzetek meg :-)
Jó lenne egy hazai VB-n feljutni...
@sutyi2: Asszem bebolondulna az egész ország, vagy ha az nem is, én tuti! :-)
@budaijegesmedve: nem hiszem, hogy ha megkérdeznéd pl Ladányit, hogy azt mondaná hogy az Aréna neki "idegen" lenne és nem hazai pálya... Miért, nem itthon játszik? Semmi baj sincs az Arénával, minél többen mennek el, az annál jobb mindenkinek...
Én fehérváriként is azt mondom, hogy a mi csarnokunk erre nem lenne alkalmas. Egyszerűen kicsi.
Inkább ne legyen teltház és legyen az arénában, de mindenki jusson be aki akar. Persze a szervezés legyen toppon, jó reklám, stb. El kell érni, hogy minnél többeket kapjon el a hokiláz :) és akkor simán meg lehet tölteni az arénát is.
@Szoljanka: Öshaza...azt a ku-tya mindenit, nem lehetsz több 25 évesnél...sebaj...Budapesten miért is férne rá a népszerűsítés...mert a klubcsapatok olyan gyengék, hogy senki nem kíváncsi rájuk?...a Starsnál is idéntől nőtt a létszám (ott legalább jó a management)...a válogatott meccsekre mindig 5-6 ezren mennek el, ha az ellenfél legalább egy Ausztria szintű csapat...Miskolcon, ahol messze a legtöbben látogatják a Mol-ligát, OB1-et, amíg nálatok sem volt EBEL, addig kevesebben voltatok mint Miskolcon...Más..."Ez utóbbi variáció régen kapott lehetőséget"...Valóban alig-alig volt valami...legutóbbi Pannon Hoki Kupa, Konti Kupák, 2002-es Div I. VB (bocs, akkor még túl fiatal voltál)...volt olyan felkészülési szezon, amikor Budapesten nem volt semmilyen mérkőzés (2007-2008)
Visszatérve a két Div I-es magyar rendezésű VB-kre. Itt van két statisztika:
www.iihf.com/hockey/x/0102/WSIB/cs/pg000003.htm
www.iihf.com/hockey/x/0203/WSIA/0203/scripts/standings/pg000001.htm
...érdemes figyelni a nézőszámokat, nem számoltam utána, de szembetűnő a különbség, ráadásul a megközelíthetőség sem okoz akkora problémát. Meg kellene érteni már végre, hogy nem csak Székesfehérvár-Dunaújváros vonalban vannak hokiszurkolók (legfőképpen válogatottat illetően) Egyébként kíváncsi lennék hány "nem magyar" meccsre mennél ki (ha nem USA-t kapjuk :-)), ha fehérvári-újvárosi rendezés lenne (gondot okozna az idő, az ár, a hideg, a zsíroskenyér minősége - talán ez nem, ki tudja még mi?)
Már most elnézést kérek a visszafogottabbaktól, de olvasva a kommenteket, nem értem miért fikázunk állandóan, ahelyett, hogy örülnénk, és drukkolnánk a hazai rendezésnek (ami ráadásul még nem is biztos) Jövőre minden meccsünkön (és ne csak a sajátjainkon!) töltsük meg minél jobban az Arénát!
Hajrá Magyarország!
Szombathelyi vagyok, ha szeretnék vb meccset látni,akkor az Aréna a megoldás. Minden más helyszín kb. egy napi utazás,Fehérvár is.
@Ringleader: a 2005-t csak azért hagytam ki, mert a nézőszámok nagyjából megegyeznek a 2002-el (picit magasabbak), viszont a 2003-nál alacsonyabbak
www.iihf.com/Hydra/Tournaments_05/output/wsia/hydra.iihf.com/IIHF_Core/jsp/content/web_output/index.jsp@compId=1000000010
Ebből következik...sok minden, de legfőképp az, hogy a megközelíthetőség szempontjából Budapest a legideálisabb.
Hozzáértőtől kérdezném :)Itt nincs olyan előírás, hogyha komoly nemzetközi mérkőzést akarsz csinálni, akkor "le kell székezni" az egészet vagy x százalékát a nézőtérnek? Nekem rémlik valami ilyesmi, de lehet nem jól.
@PMilan83: Többen félreértettek. Persze, hogy az Aréna a "steril" megoldás, bár azt azért nem állítanám, hogy "semmi baj nincs vele"./pl. jégkorong meccsre nézői szempontból az egyik leggyengébb, amit valaha láttam, pedig néhány helyen már voltam tengeren innen és túl, ráadásul ezen a blogon is többször olvastam a játékosok panaszait a jég minőségére, a nagy melegre stb, az öltözők, meg a toalettek viszont biztos sokkal jobbak :)/
Tehát csak arról szólna az észrevétel, hogy a feljutást eldöntö egy vagy két meccsen -feltéve ha telt ház lenne !- a hazai pálya előnye talán jobban érvényesíthető lenne a fehérvári "oroszlánbarlangban".És ne haragudjon meg senki, de ezen egy esetben valóban a győzelem fontosabb, mint, az hogy néhány szurkolónak "jó
feelingje" legyen. Kedvükért a Korea, Spanyol meccseket az Arénában tartanánk meg, lehetne móka, meg kacagás :-))
@Ringleader: A régi Bs ne hasonlítsuk az újhoz. Én már elég öreg vagyok és voltam mindegyikben. A régi hangulata és elrendezése sokkal jobb volt.
@PMilan83: természetesen értem mit akarsz mondani, és azt is tudom, hogy probléma van ott a jéggel is, de én nem a "jó feeling"-ről beszélek, hanem arról hogy én meg pont úgy látom, hogy az Arénából is lehet idézlek: "oroszlánbarlangot" csinálni, pont a létszám miatt és pont azért mert mindenki tudja hogy nem egy kis barátságos edzőmeccsekről van szó.

@benö51: engem 6 éves korom óta vitt ki apám a régi BS-be, nem vagyok öreg amint látod, de nekem is jobban bejött a régi...
@benö51: ??? Én ilyet nem mondtam (írtam)
@Ringleader: Egyébként izlések és pofonok, de ez az Aréna sokkal profibb, mint a régi BS, ezért más is a hangulata. Hoki szempontjából lehet, hogy rosszabb (bár erről inkább a pályán lévők véleményére lennék kíváncsi), de minden egyéb szempontból jobb.
az arénából nem látni (???), fehérvár nem jó. duncsi sem... szerintem vissza kéne vonni a jelentkezést. nekem már nincs is kedvem hozzá, hogy őszinte legyek.
Elnézést a hozzáértőktől,én úgymond újkeletű hokirajongó vagyok.Véletlen folytán Fehérvárra kezdtem néhány éve eljárni,megkedveltem a játékot már azelőtt is(Izvesztyija,kanada kupa fekete tv-n),de igazán nemrég óta járok rendszeresen hokira.Ha tehetem heti 2-3 alkalommal utazok 80km-re Fehérvárra,Budapestre,áldoztam a Ljubljanai VB-re és már számolgattam,mibe kerülhet valyon egy Spanyol kiruccanás.Ha úgy alakul örömmel megyek akár Debrecenbe is,vagy Miskolcra....Pesten meg igyexem jó helyre jegyet szerezni.
Basszus, gyerekek! Minek ez a "hozzáértőzés", meg "őshazázás"? Van egy hír, miszerint a MJSZ megpályázta a 2011-s Div. I-es VB-t, lefoglalva a Papp László Arénát. Ezek után felsoroljátok a fél országot, csak ne az Arénában legyen, és ez minden egyes alkalommal, amikor az Aréna a "házigazda" megtörténik. Nem unalmas?
Lehet csak nekem van rossz napom...
>Mi a fenének kell az Arénában rendezni. Szar a jég, szar a palánk
Nem lehet "megjavitani"? Ido van ra, nem?
Én örülök az Arénának. Legalább lesz elég jegy.
Meg nem kell kocsikáznom két órát :D

Már ha megnyerjük...
Kisstadion,Jaszbereny?:-)IIHF World Classic Tournament(a palyak mar megvannak)
@Ringleader: Nem sokkal, de kicsit több vagyok, mint 25 éves:)
Nem úgy értettem, hogy Budapesten annyira gyengék a klubcsapatok, hogy ott mindenképpen népszerűsíteni kell a hokit, de az általam említett két városban az utóbbi 10-15 évben sokkal népszerűbb, sokkal látogatottabb, ergo más hangulata van egy meccsnek.
Igen, Miskolcon valóban népszerű, ezért is tettem az "esetleg" szót e város elé.
Az események amiket leírtál nem voltak olyan régen, hogy ne lettem volna ott rajtuk, de az utóbbi időben jócskán volt válogatott esemény Budapesten is, no meg Debrecenben, Miskolcon...
Azt próbáltam meg leírni ( úgy látszik nem sok sikerrel ), hogy mi Fejérben nagyon szívesen látnánk már egy ilyen eseményt, de természetesen szívesen látjuk bárhol az országban.
Alap lenne, hogy minden meccsre kimennék amelyen a magyarok játszanának ha itthon lenne a VB.
Egyáltalán nem volt célom a fikázás, ugyanannyira örülök annak, hogy egyre népszerűbb a hoki itthon, mint Te...
És ha a BS-ben lesz oda is elmegyek, csak hiányzik a megszokott hangulat.
Kedves Pakktársak!

Mi lenne, ha arra "szavaznánk", hogy nyerjük el, legyen az Aréna, utána meg szép csendben "dolgoznánk" egy évet azon, hogy megteljen az az Aréna? Mindenkinek vannak barátai, kollégái, stb., be lehet vetni a "suttogó propagandát". Nem akarok politizálni, de erre egyszer volt valakinek valami mondása...
@jacint70: Abszolút egyetértek.

Én például azt szeretném, ha itt a blogon meghirdetnénk egy szurkolói szektort/szektorokat!
(kvázi 1000-1400 ember tuti:D)
Legyenek egy helyen a dobosok, szurkerek,s azok aki állva szeretik/fogják nézni a meccseket.
De - s most elnézést mindenkitől remélem nem értitek félre - nem ez a szektor lenne ahol azok néznék, akik érdeklődők, először vannak meccsen (idősebbek/kisgyerekek/nem szeret állni/...) néznék.
Az elmúlt években volt szerencsém megismerni a VB-ken sok szurkolótársunkat (legalábbis látásból:DD) s jó lenne egy helyről szurkolni megint.
Így nem lenne az, hogy szétforgácsolódna egy kicsit a szurkolói tábor, s mindenki megtalálná azt ahonnan szeret s ahogyan szeret szurkolni.
S így jobban garantált a hangulat. Sztem.
Feladat: Jeloljetek be az alabbi kepen, azokat a helyeket "ahonnan alig latni a palyat"!

farm4.static.flickr.com/3231/3023154594_a390c5cf3d_b.jpg
@Szoljanka: egyébként nem hiába írtam, hogy lehet nekem van-e rossz napom, mert így a végére érve (munka szempontjából) valóban erős, amiket leírtam.
Viszont a 10-15 év nem "őshaza". Hangulata persze, hogy másabb, mert nívós hoki van. Itt is van hangulat, ha a meccs jó minőségű. Szlovéniában is, Svájcban is volt hangulat. Ha Jászberényben, vagy a Kisstadionban lenne a VB (2011 April Classic World Championships Division I), ott is lenne, ne félj!
Persze, első szándékom a "heccelés" volt azzal a 25 évvel, de hidd el, bárhol lenne a VB (elérhető helyen), Neked is, nekem is ott a helyünk, ez nem kérdés.
Ha megbántottalak volna, ELNÉZÉST!
Hát mi van itt? SVK-DAN 0:1,CAN-NOR 0:1
Hihetetlen, hogy egyesekből mit vált ki ez a hír?! Nem siránkozni kéne, hogy miért pont az Aréna, hanem örülni, hogy EGYÁLTALÁN Magyarországon(!) kerül megrendezésre, hogy a jégkorong csekély támogatása ellenére is, feltudunk mutatni olyan jégcsarnokot/kat amire rá is bólintanak. Így is rengeteg szurkoló kisérte a csapatot, ha meg itthon lesz, tökmindegy, hogy Fehérváron, Budapesten vagy akárhol, de együtt lesz a csapat, még több és több szurkoló és élvezzük a meccseket! A hangulat annál jobb lesz minél többen vagyunk, ez a csapatot sem hátráltatja, sőt! Az Aréna meg pláne alkalmas erre...
Az meg, hogy nem lesz az Arénában teltház, hülyeség, a pannon kupán majdnem mindig teltház van, és ne felejtsük el, mennyien kisérték a csapatot "messzebbre" is, a másik, ezek nem barátságos meccsek lesznek! Mi is mennyien vagyunk kommentezők:) mi is ott leszünk:D...
@Ringleader: O.K., majd iszunk rá egy sört..:)
süti beállítások módosítása