HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hári János az OHL-ben folytathatja

2010.05.11. 10:08 F. Kapus

A következő idényben az OHL-ben játszhat Hári János. A magyar junior- és ifjúsági válogatott csatár egy svéd lapnak nyilatkozott erről. Jégkorongozóink közül eddig csak Szuper Levente szerepelt a legmagasabb kanadai juniorligában. A svéd U18-as bajnokság pontkirálya lehet az első magyar mezőnyjátékos a legtöbb NHL-játékost adó ligában.

Hári az interjúban elmondja, marasztalta a Farjestad, volt egyéb svéd ajánlata is, de sok kanadai juniorligás klub is hívta. Még nem döntött véglegesen, úgy érzi, két héten belül eldől, hol játszik jövőre. Két csapat nevét említi a cikk, a Sudbury Wolvesét és a Sault Ste. Marie Greyhoundsét. Hári több egykor ott játszóval beszélt, mindenki pozitívan nyilatkozott, menedzsere szerint is ez szolgálja fejlődését a leginkább. Úgy tudjuk, már tavaly nyáron is keresték Hárit a tengerentúlról, de akkor a svédeket választotta. Hozzá kell tenni, csapata nem teljesítette minden ígéretét, csatártársával, Erik Thorell-lel ellentétben nem kapott bemutatkozási lehetőséget az elitserienes csapatban. Igaz, ennek ellenére már a felnőtt bajnokságban is játszott.

Thomas Rundqvist, a Farjestad sportigazgatója elmondta, szerették volna megtartani Hárit, és nem vet jó fényt csapatukra, hogy ehelyett a fiatalember mást választ, de tudomásul kell venniük, hogy ilyen az élet. A cikk megemlíti, hogy bár a svédek is hívták, Hári János a magyar válogatottságot választotta.

44 komment

Címkék: svédország hári ohl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sok sikert.. rohamos fejlôdést kívánok neki
" A cikk megemlíti, hogy bár a svédek is hívták, Hári János a magyar válogatottságot választotta."

Minden tiszteletem a Hári Jánosé. Sok sikert és veszek vele egy OHL-es mezt is. :)
Ez igen! Sok sikert!
Ez igen!!! Sok sikert a továbbiakban is!!!
Szuper! Csak így tovább! Tényleg nem kell már sok az első magyar NHL-es játékosig...
Még egy nagyon jó hír! Grat és nagyon sok sikert!
De jó lenne már, ha a szlovénok néznék mikor tud jönni a Hári a VB-re, mint ahogy mi néztük a Kings eredményeit Kopitar miatt! :-)
@csatoimi: Ettől a mondattól a hideg is kirázott. :) A szive nagyon a helyén van a srácnak. Igazi példaképe lehet a magyar sportnak!
Egy igaz szivü magyar fiatalember,a svéd válogatottság helyett a magyart választotta!!!
Gratulálok,és sok sikert!!!
Szívesen látnék vele valamelyik TV-ben egy riportot, akár fókusz színvonalú műsorban is... Nem lenne rossz omen a magyar hokinak, sőt nem lenne rossz reklámarca sem a magyar hokinak.
@hokimoki: Nagyszerű az ötlet, csak az a kérdés, hogy a nemfiatal válogatott játékosok mennyire néznék jó szemmel!
Sok sikert Jani!
Mégha a melegítő is meglenne!:-)
@shootka: Inkább nézném ezt, mint pl a sok marhaságot, amit mutogatnak. Sajnos ennek még nincs reklámértéke... legfeljebb számunkra :(
"A cikk megemlíti, hogy bár a svédek is hívták, Hári János a magyar válogatottságot választotta."

respekt <o
gratula ,sok sikert!
Szép! Szívesen hallanék valami első kézből info-t Hokihari-tól.
Még néhány srác a CHL-be és rendben leszünk. Mondjuk a Hardi Ricsi? Apropó tudja valaki, hogy áll Izsák és Farkas honosítása?
@Tomibá: reklám nélkül nem is lesz reklámértéke a hokinak.
@hokimoki: Sajna, Magyarországon ez még nem érdekszféra... csak a tipmixes foci :(
Hajrá Hári!!! Óriási hír!
Hány éves Hári? 17..? Alig várom a felnőtt válogatottságát!

@csatoimi: @Te_Hülye_Dagadt!: @hokimoki: @kapusLaci: Ettől a döntéstől én nem hatódok meg. Szerintem ez alap. Annyit játszhat majd és kereshet külföldön, amennyit akar. Miért lenne más ország állampolgára és válogatottja..?
@Surdilovics: Hát egy Svéd válogatottal esetleg lehetne A csoportos világbajnok is,esetleg olimpia bajnok,ezt magyar hokiválogatottba nem nagyon tudná elérni.Ezért le a kalappal Hári elött!!!
@Surdilovics:
Kicsit talán eröltetett lesz ez a hasonlat, de választhatná a svédeket úgy mint Bodrogi Laci (kerékpáros) a franciákat.
Kölyök kora óta kint él, oda köti minden. A lehetőségek is jobbak ott minden téren. Nem beszélve arról, hogy svéd válogatottként (természetesen csak ha befutja azt a felnőtt karriert amit jósolnak neki) mindig esélyes olimpiát, vb-t nyerni.
@kapusLaci: Jogos felvetés...

Egyébként megtaláltam a cikket és mivel tudok svédül, szemlézem az érintett részt:

"Janos Hari magyar állampolgár, de egy időben tervezte, hogy svéd állampolgárságot is szerez, hogy Svédországot képviselje. De a 2008-09-es szezonban játszott pár meccset a magyar U20as válogatottban, és így a szabályok szerint 4 évig kellett volna várnia, hogy Svédország csapatában játszhasson.
- Így úgy érzem, hogy ezt nem kell erőltetni, ennek így nincs értelme. - mondta Hári.
- Akkor helyette te leszel a nagy magyar sztár?
- Igen, lehetséges (nevet). Nem lesz nagyon nehéz, ha folytatom a fejlődésemet. De magyar hoki évről évre fejlődik"

Forrás:
www.vf.se/Sport/Varmland/Supertalangen-Janos-Hari-lamnar-Farjestad-100511.aspx
(egy vidéki napilap netes kiadása)
@1116001: Most magyarázta meg valaki pár napja, hogy csak a Stanley cup számít...
@Surdilovics: "Nem lesz nagyon nehéz, ha folytatom a fejlődésemet"

Tulajdonképpen igaza van...
Vas J, Németh, Hardi: Allsvenskan
Hári: OHL
Hetényi: SM- Liiga
Szuper: DEL
Szélig: FFHG
a többiek meg az EBEL- ben nyomják.
Lesz itt nagy ugrás pár éven belül!
Remek hír, gratulálok Jani !
Remélem tényleg hamarosan (ilyen fejlődési ütem mellett biztosan) bemutatkozhatsz az NHL-ben (és a nagyválogatottban).
Sok sikert (és egészséget) a tengerentúlon !
@jágör68: Németh és Hardi is Allsvenskanos? Hol fognak játszani?
@jágör68: Ezeket honnan veszed?(Németh,Hardi)
nem beszélve a mol-ligásokról: szirányi, galanisz, rajna, magosi, orbán, kiss és a többiek!
Sok sikert!

Fókuszról szólva: ahhoz, hogy bekerülj, vagy nagyon nagy témának kell lenni, vagy fizetsz érte:) Mondjuk átgondolandó PR lépés lenne utóbbi is.
@Surdilovics: ez azért kemény. szerénység, hazaszeretet süt ezen sorokból... nekem ez a nemzetválasztó dolog fura, és inkább érzelmi, mint egzisztenciális kérdésnek tartom. sőt, még azt sem mondhatom, hogy különösebben toleráns lennék az ez ügyben másként gondolkodókkal.

ezt a fókusz izét viszont nem értem. mit profitálna abból, ha szedett-vedett bulvár izékben szerepelne kiszel tünde előtt, hajdú péter után? ez tényleg fontos?
@szorgalmas: sok az izé, sok az ital:(
@Surdilovics: az elv ami számít, amit írtál azzal mindenki tisztában van... :)
azt gondolom, időarányosan az eddig elért eredményeit tekintve Hári az eddigi legnagyobb tehetség, de még szinte (?) gyerek. Ezt azoknak is a figyelmébe ajánlanám, akik megbotránkoznak a nyilatkozatán(ak fordításán) és azoknak is, akik máris a kezébe helyeznék a magyar jégkorong jövőjét...
Ez igen! Hajrá, mutasd meg nekik is mit tudsz! :)
@szorgalmas: sajnos, hogy az ország figyelme felkeltsen "azonosulni" kell a hulladékkal. Manapság az ilyen kaliberű műsorokkal van tele a tv, az ember csak ezekből értesül, ezekre kapja fel a fejét, sajnos. Egy bikicsunáj halandzsával sztár lehet valaki és ismeri az egész ország... szerintem egy fókuszos, naplós, akármis riporttal sokkal több emberhez jutna el a magyar jégkorong híre, beleértve a szponzorokat (elsősorban a kis és középvállalkozókat, akiket max kapcsolatok útján tudnád meggyőzni arról, hogy támogasson).

Szerintem óriási szenzáció, hogy valaki ott toporog az NHL kapujában illetve az ahhoz vezető úton. Ez miben különbözik attól, hogy valaki a Forma1 kapujában toporog? Pont múlt héten volt egy 17 éves magyar srác, aki szülői támogatással kint él talán Angliában és sorra nyeri a forma 3000-et és most őt tartják a legnagyobb esélyesnek arra, hogy bemutatkozhasson az elitben. Megmondom őszintén, ha nincs vele riport abban a műsorban, akkor azt sem tudom, hogy létezik egy ilyen sportolónk.

Ha valaki kiemelkedő eredménye miatt szerepel mondjuk a Fókuszban vagy akármelyik reggeli beszélgetős műsorban, attól még nem lesz belőle nevetség tárgyát képező celeb.
@hokimoki: Bizony, le kell menni (kutyába) bulvárba. Ha valakiről azt mondják a Blikkben, hogy sztár, akkor ő az. Ha valamiről azt írják, érdekes, akkor az az. Sajnos most itt tart az ország. Ha a népek látnak valakit/valamit fókuszban, vagy valami hasonlóban, olvasnak róla a sztorimagazinban, vagy hasonlóban, akkor érdeklődni fognak utána.
Ezért kellene a szövetségnek erre fordítani a propagandakeret egy részét.
Több bulvár = több néző.
@Gaudi: Ennyi.
Azért azt szeretném még megjegyezni, hogy részemről ez a gondolat nem kifejezetten Janira irányul, nem sztárolni akarom, mert amúgy bárkiről szivesen látnánk többet és nem csak akkor, amikor világcsodát visznek véghez vagy éppen tragédia van. Azért ragadtam le annál a gondolatnál, hogy Hári Jani miért ne szerepelhetne, mert elvégre jelen pillanatban ő van legközelebb a csodához.
@hokimoki: Én is a jégkorongra egészében gondoltam, nem konkrétan Janira. Magyarországon kell a jégkorongot népszerűsíteni, hogy több pénz kerülhessen be. Jani olyan helyeken játszik, és remélhetőleg még fog is sokáig, ahol a pénz nem probléma.
@Gaudi: bocsi, hogy neked címeztem, igazából úgy általánosságban szerettem volna, mert korábban felmerült valakiben a kérdés, hogy vajon a nagy öregek mit szólnának ehhez.
Az NHL.COM -on a 2010-es draftra jelöltek között János a 44. helyen van az európai mezőnyjátékosok között. Kíváncsi vagyok végül hányadik helyen kel majd el, és melyik csapathoz. Nálam 1/1.
süti beállítások módosítása