HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

És most bajnokok vagyunk

2010.04.27. 16:20 F. Kapus

2010 áprilisát soha nem fogom elfelejteni. 14-én megszületett az első unokám, 15-én az Asiagóval olasz bajnok lettem, 23-án pedig feljutottunk az A csoportba a szlovén válogatottal. Most azonnal haza kell telefonálnom a feleségemnek, vásároljon egy lottószelvényt, mondta John Harrington, Szlovénia amerikai szövetségi kapitánya Magyarország legyőzése után, a feljutás mámorában. Szlovénia 2011-ben hatodszor szerepel majd a legjobbak között. Helyi visszahangok következnek a vb-győzelemről.

"4-1-re nyertünk, de végig óvatos voltam, mert élénken élt bennem a britek elleni meccs, amikor egy pillanat alatt kiegyenlített az ellenfelünk – folytatta a játékosként olimpiai bajnoki címet nyert tréner. – Csak Mursak gólja után szabadultam fel. A srácok fantasztikusan dolgoztak, a magyarok a végén alig tudtak kapura lőni. 22 másodperccel a vége előtt Danny Gelinas másodedzőmmel egymásra néztünk, és azt mondtam neki, megcsináltuk. Büszke vagyok a fiainkra, kemény munkát végeztek, és most bajnokok vagyunk. Nem tudtam volna előre elképzelni, hogy úgy fogunk játszani a magyarok ellen, ahogy a második és a harmadik harmadban. Azt is elviseltük, hogy kulcsemberünk, Jan Urbas az elején kidőlt a legjobb formában lévő sorunkból. Igazi csapat voltunk.

Egész héten gondjaink voltak az emberelőnyös játékunkkal, de Magyarország ellen két gólt is fórból szereztünk. Minden összejött, jól támadtunk, nagy kapusteljesítménnyel támogattuk meg a remek védelmet, pörgős játékot nyújtottunk. Meg kell említenem Ziga Jeglic páldáját. Már tavaly is közel állt ahhoz, hogy elvigyem a vb-re, de Litvánia előtt azt mondtam neki, még nem vagy elég jó, de eljön majd a te időd is. Tudomásul vette, bólintott, dolgozott, és most, élete első vb-jén a mezőny legjobb csatára lett."

A szövetségi kapitány csütörtökön repül haza. Mint elmondta, júliusban tér vissza Szlovéniába. Akkor Bledben a 23 éven aluliaknak tart edzőtábort, ezt tekinti az A csoportos vb-felkészülés kezdetének. "Edzünk, erősítünk, lesznek fitneszprogramok is. Sok dolgunk van, jövő áprilisban már elitcsapatokkal szemben kell helyt állnunk. Először csak barátságos, aztán kőkemény tétmérkőzéseken."

Tomaz Razingar csapatkapitány: "Gyors korcsolyázással és remek csapatjátékkal nagyon erősek voltunk az utolsó mérkőzésünkön. Mi voltunk a pályán a jobb csapat, ez egyértelműnek tűnt. A vb alatt sokat hibáztunk, próbáltuk ezeket kijavítani, és összességében a végére mi lettünk a legjobbak."

Ziga Pavlin hátvéd: "Ez a vb számunkra nemhogy jó, egyenesen fantasztikus volt. Pedig fiatal csapattal álltunk ki, 2007 óta csak négyen maradtak a keretben. Ez igazán jó jel a jövőre nézve. A vb eleje óta abban bíztunk, hogy valamikor megtaláljuk a megfelelő játékritmust, és végül ez sikerült. A döntőben játszottunk a legjobban, megérdemelten nyertünk. Gyorsabban korcsolyáztunk, mint korábban, közben keveset hibáztunk. A harmadik harmadot is megnyomtuk, jól használtuk ki az előnyöket."

Rok Ticar csatár: "Jó játékkal fejeztük be a világbajnokságot. Az utolsó meccsen mentünk előre, ahogy tudtunk, határozottan, szilárdan, keményen támadtunk. Meg akartuk lepni a magyarokat, sikerült. Az első harmadban voltak problémáink a befejezésekkel, de ez javult, és így szerencsére négy gólt is lőttünk. A védekezésben is jól dolgoztunk, segített a kapusunk is, ha kellett. 2007-ben az állóhelyről néztem a ljubljanai vb-t, nagyon nagy dolog, hogy most játékosként sikerült a feljutás. Büszkeség töltött el a meccs után."

Ziga Jeglic csatár, aki a nagy siker ellenére marad Jesenicében, még egy évig szerződés köti a szlovén EBEL-csapathoz: "Okosan játszottunk, megvártuk, amíg a magyarok hibáznak. Sok időt töltöttünk a támadóharmadban, ez fontos volt. Győzelmünk megérdemelt. Tiszteltük a magyar csapatot, láttuk, milyen jó ritmusban játszanak, mi is gyors játékkal akartunk eredményt elérni ellenük. Igen agresszíven kezdtünk, korai gólt szereztünk, utána megállíthatatlanok voltunk. Tudtuk, kiket kell feltartóztatnunk a magyarok közül. Az erősségeik semlegesítésére koncentráltunk, a gyengeségeiket igyekeztünk kihasználni. Ilyen a hoki, a végén mi nyertünk. Sok kiállítást ítéltek a magyarok ellen, ezt nem jól tűrte a csapat, a végére elfáradtak, nem tudták, mitévők legyenek, mi kihasználtuk ezt.

Nagyon örülök, hogy részt vehettem életem első felnőtt vb-jén. Korábban is kaptam meghívást a kerethez, de csak a mostani szezonban bizonyítottam be, hogy erős játékot tudok játszani. Az elmúlt években ezért és egyéb hiányosságaim miatt nem voltam a csapatban, de ilyen az élet, egyszer fent, máskor lent. A szezon során Magyarországon és Japánban is ott voltam. Ez meglepett, de örültem, hogy annyi lehetőséget kaptunk a válogatottban, ami alatt megszolgálhattuk a bizalmat. A világ legjobbjai ellen játszani érdekes, de jelenleg még nem gondolok erre. A következő szezon jár a fejemben. Aztán majd a végén elkezdünk felkészülni a szlovákiai útra."

Jan Mursak csatár: "Az egész csapattal elégedettek lehetünk. A vb elején a támadásokkal voltak problémáink, több sorunkban is voltak csatárok, akik korábban még soha nem játszottak együtt. Pénteken viszont a legjobb formánkat mutattuk. Bebizonyítottuk, hogy a mi sorunkban is tudunk egyszerre mind az öten jól játszani. Számomra a siker még nagyobb, mert sokakkal ellentétben még vb-t és bajnokságot sem nyertem soha. Utánpótláskoromban nem sikerült az i-re feltenni a pontot, pályafutásom első győzelme ez. Tudtuk, hogy a magyarok erősek lesznek, jól védekeznek, nagy formában van a kapusuk, de megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobbak."

Ide tartozó hír, hogy az Olimpija Ljubljana két évvel meghosszabbította decemberben érkezett finn edzője, Hannu Jarvenpaa szerződését. Mint a klubelnök és az edző a helyi sajtónak kifejtette, céljuk, hogy fiatal szlovén játékosokból újjáépítsék csapatukat. A múlt hét végén mindössze két igazolt játékosuk volt, mindketten 1989-es születésűek: Ziga Pance és Nejc Berlisk. A cél természetesen a rájátszásba jutás lesz az EBEL-ben.

18 komment

Címkék: vb szlovénia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért ehez kellettek a bírók is szerintem!!!!!!!!!!!
@xdgabixd: nem is kis mértékben ...
Jobban pörögtek. Gratulálok nekik.
Lehet ,hogy bírói segédlet nélkül is ment volna nekik.-((
„Egész héten gondjaink voltak az emberelőnyös játékunkkal, de Magyarország ellen két gólt is fórból szereztünk.”

Végül is volt idő intenzíven gyakorolni az első 2 harmad alatt... a 7. emberelőny már egész jól ment! A 8. is gól lett…
@FAGyis: Igen mert a második harmadban a bírók döntöték el a meccset és szerintem ez igy nem nagyon van rendjén.De majd jövöre Pesten talán nekünk is lessz ilyen hátszelünk.Hajrá MAGYAROK!!!!!!!!!
@xdgabixd: én remélem, hátszél nélkül fogunk feljutni!!!
Nem a bírók miatt szúrtuk el. Hete óriási hibája, valamint a srácok hozzáállása volt a bibi. Ez van, nem lehet mindig tutti lenni. Sokkal fontosabb lenne, hogy a vidéki hokiműhelyek tovább erősődjenek, hosszú távon ez a lényeg. Mi pedig jövőre Kassa helyett remélem Budapesten szurkolunk.
@fabot: nem fogjuk megkapni! a spanyolok kapjak , ez szinte biztos. nepszerusiteni akarja az iihf a sportot a feltorekvo orszagokban!
@xdgabixd: hagyjuk már ezt a bíró dolgot! élő adásban nézve én is szidtam mindegyiket, meg ki akartam b.szni az LCD-t. de higgadtan visszanézve a meccset kénytelen vagyok elismerni, h szétkoriztak minket...
Tényleg jobban pörögtek, de nem volt fair a kiállítási arány, úgy könnyű jól pörögni, volt tőlük talán a második harmadban palánkra lökés (elég dúrva), és nem is lett következménye, a tv közvetítést meg sajnálom, azt lehet tudni pontosan mi okozta ezt a hibát?
Ti mennyire naivak vagytok! Istenem! Mondjuk, biztos nem éltétek meg a 83-as C VB-t személyesen a BS-ben 12.000-néző előtt.
@fabot: Budapestet kell erősíteni mert csak akkor erős ez a sportág is ha Budapesten jó az utánpótlás.
Természetesen ha van egy jó Fradi és Újpest.
@defó: meg szerencse, hogy van itt legalabb egy valaki aki nem naiv...
Volt róla buletinem a 83-as vébéről, amit az ajtómra ragasztottam darabokban de le kellett szednem :), pedig az nagy érték lenne mostanság, az 1998-as döntőt megtekintettem, legjobbak azok a mérkőzések amikor hátrányban fordul a kockácska
@emilio: Volt egy Csíkszereda-Volán meccs valamikor... Utána nagy "hőbi" volt, hogy csaltak a Volánnak a sok kiállítással... Válaszként az hangzott el, hogy gyorsabb volt a Volán...
Persze, hogy gyorsabb volt...De válaszként még ez is elhangzott: www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=18027 És ezt a témát lezártnak tekintem. Van, amikor a "hőbi" jogos, és van, amikor nem. Ladányi Balázs megmondta a frankót...nagyszerű összefoglalója a történéseknek.
süti beállítások módosítása