HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Végig erősek és fegyelmezettek voltunk

2010.04.19. 13:02 F. Kapus

Gyors fizikai játékot valósítottunk meg, jóval többet játszottunk testtel, mint a közelmúltban bármikor, emelte ki a lengyelek elleni siker egy fontos elemét Énekes Lajos. A válogatott edzője dicsérte a fiatalokat, elégedett volt a védekezésünkkel, és nem tett szemrehányást a Palkovics-féle sornak sem amiatt, hogy egyelőre nem jönnek a gólok.

"Kifejezetten jól játszottunk. Az elemzés alapján azt mondhatom, egy-egy kisebb hiba volt ugyan a játékunkban, de nincs olyan mérkőzés, ahol ilyenek ne fordulnának elő. Ám ha egységesen jól játszik egy csapat, akkor ezek a hibák szinte észrevétlenek maradnak, mert érkezik egy társ, aki segít, így meg is oldódik a kritikus helyzet. A lengyelek ellen jellemzően így történt.

Nagyon jól védekeztünk, olyan játékot mutattunk hátul, ami Hetényi Zoltán fantasztikus védéseivel együtt megalapozta remek győzelmünket. Mindenki majdnem száz százalékot nyújtott, hatalmas koncentrációval hajtotta végig a hatvan percet. Gyors fizikai játékot valósítottunk meg, jóval többet játszottunk testtel, mint a közelmúltban bármikor.

Látszott a lengyeleken az előző napi mérkőzés fáradtsága, szombaton jóval a vasárnap mutatott szint felett teljesítettek. Ráadásul a harmadik bekapott gól után összezuhantak, amit remekül használtunk ki. Ez is dicséretes dolog. A középső harmadban megtornáztattak minket, de ez legyen a legrosszabb. Ekkor többet töltöttünk a saját harmadunkban, mint az első és a harmadik húsz percben. De végig erősek és fegyelmezettek voltunk, ez volt sikerünk kulcsa.

A fiatalok jól épültek be a csapatba, hozzák azt a szintet, amit várunk tőlük, és amilyenen a válogatott játszik. Sőt voltak briliáns cseréik is. Ha ezt művelik a továbbiakban is, és még növelni is tudják a váratlan pozitív megoldások számát, hosszú távon biztos helyük lesz a csapatban. Nagyon lényeges, hogy eddig megbízható teljesítményt nyújtottak.
Sokan kérdezik, mi a probléma a Palkovics-féle sorral. Bár a pontszerzés szempontjából valóban nem megy nekik, hatalmasat dolgoztak ők is, és az alapot, a védekező feladatot tökéletesen ellátták. Majd jönnek a gólok is, a Lengyelország elleni mérkőzés után mindenki dicséretet érdemel.

A két meccs között változtattunk a védekezésen. Mást kellett játszanunk, ez kiderült Dél-Korea ellen. Jobban kellett ügyelnünk a biztonságra, elmondtuk a játékosoknak, ennek érdekében mit kell tenniük, és ez a módosítás bejött. Úgy gondoljuk, ezen a szinsztémán érdemben már nem is fogunk korrigálni a következő mérkőzéseken. Ha ezt folytatjuk, úgy lehetünk a legeredményesebbek.

Hétfő délután fél négykor lesz egy átmozgató edzés jégen, ezenkívül szabadprogramot kaptak a játékosok. Leginkább aktív pihenést kértünk tőlük, de van olyan okos a csapat, hogy maguktól is így csinálnák a dolgokat."

50 komment

Címkék: vb énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ehhez sok mindent nem lehet hozzáfűzni. Köszönjük! Csak így tovább!
Sokan azt mondták, hogy nekünk minden bejött, nekik meg semmi. Én azt gondolom, hiába lőttek nagyjából ugyanannyit kapura, mint mi, egy kicsit vaktából is lövöldöztek, Hetényi pedig jól lefedezte a réseket, amit a védelem hagyott.
Mindent összevetve hatalmas élmény volt látni a fiúkat még a TV elöl is.
Hajrá Magyarország!
Nem tud valaki egy videó linket a horváth szlovén 1-10 hez nagyon kiváncsi lennék..
@.Anakin.: en ottvoltam. horvatok gyerekcsapattal jottek, 18 eves a kapusuk, masodik kapusik 16 eves. a csapat fele racsos fejvedoben jatszik meg... beszelgettem szurkolokkal, varjak h honosithassak a kanadaban elo horvatokat.

szlovenok meg... lehet h csak a 2 csapat kozotti kulombseg miatt, de ROHADTEROSEKnek tuntek...
@F. Kapus: Köszönöm !!!!
És Fradigy igen a látottak alapján rohadt erősnek tünnek!!
Én a Korea meccs után attól tartottam, hogy ugyan az esik meg velünk mint '86-ban a labdarúgó válogatottal (arra a kudarcra azóta sincs megfelelő magyarázat). Egy, a VB előtt erőtől duzzadó, magas színvonalú játékot produkáló társaság egyik pillanatról a másikra nem változhat meg ennyire.
A Lengyelek elleni meccs megnyugtatott. Most azt mondom, hogy nem baj ha nem megy a húzóembereknek, mert ott vannak a fiatalok akikkel valóban van NAGYON JÓ négy sorunk. A mostani VB-n ezt nem mondhatja el magáról rajtunk kívül egyik csapat sem. Altassuk csak tovább a szlovénokat. A horvátok és az angolok ellen ezek a fiatalok is hozzák majd a meccset és pénteken legyen Palkovics a csodafegyverünk.
Hajrá Magyarok!
Hajrá Magyar Hoki!
@F. Kapus: "Sőt voltak briliáns cseréik is."
Szépen ugrottak át a palánkon? :)
Tényleg!
Pénteken legyen Palkovics a mi "Kopitárunk".
@DominiKing: latom te az ilyen nagyszavak szerelmee vagy :):):) Cunami, meg Kopitar :D:D:D
@fradigy:
Nagy szavak, nagy játék.
Kis pénz nagy hoki!
@DominiKing: Kis pénz nagy hoki! -val 1000% egyetertek.

De en sajnos a nagy szavakat nem szeretem ;)
De mind1, ezt mar megbeszeltuk anno 1 Volan post alatt :P
Kérdés:

Mezszámok tekintetében milyen szabályozás van a Div. I-ben?
@fradigy:
Mentségemre csak annyit, hogy a nagy szavak nagy részét kis betűvel írom.
Sziasztok!
2 jegyet vennék péntekre a szlovén-magyarra. Az eladó számára két szabad helyet ajánlok fel a kocsiban az utazásra Budapestről.
06-30-3634953
tomi1956@gmail.com
Sziasztok,
Nincs vkinek közelebbi infója arról, hogy a szlovének mennyire veszik komolyan a személyi igazolvánnyal történő beléptetést?
Sajnos helyben vettünk jegyet a "döntőre" és most kissé aggódunk, hogy vajon tudjuk-e jelenlétünkkel emelni az este hangulatát?
Előre is köszi a válaszokat.
az ukránok közben hollandföldön 6-4-re mennek a litvánok ellen a 2. harmad vége felé, de 4-0 és 5-1 után már 5-4 is volt.
@kispufi: Hol nézed(hallgatod)? Van link?
@Neduddki: Szia, nincs is határ ha Maribor felé mentek az autópályán. Gyakorlatilag mi is akkor vettük észre amikor a telefonunk jelezte, hogy már más hálózaton vagyunk :-)
Szlovén rendes nemzet nincs velük baj. Ne felejtsetek el venni 10 napos matricát(15 euro) valamelyik magyar kútnál, mert azt nagyon büntetik. Budapestről az út 4 óra alatt rohanás nélkül simán megtehető.
@Neduddki: Van valami külön jelzés, vagy bélyegző a jegyen?
@szeretem a jégkorongot :-):
Szia, köszi a választ de asszem van itt vmi félreértés. Én a stadionba való bejutásról beszélek, mert a szlovén szektorba vettünk jegyet (máshova már nem lehetett kapni és a csapatért mindent.. :)) és most derült ki, hogy rá van nyomtatva, hogy csak szlovén ID-val lehet bejutni a helyünkre. Tegnap a lengyel meccs allatt a kommentátorok még meg is említették, hogy a szlovének állítólag komolyan veszik ezt a dolgot...
@Neduddki: küldenél róla egy képet? Ha nem megy, próbáld meg leírni, légyszíves. Nem szeretnék én is ilyet venni...
e-mail: tomi1956@gmail.com
@Neduddki: Ha gondolod megkérdezem neked a szervezőbizottságnál, hogy ilyenkor mi a teendő...
@szeretem a jégkorongot :-):
Azt nagyon megköszönném, előre is...
@beck111:
Képem sajna nincs (még nincsen kézben a jegy)de ékes angolsággal a következő olvasható a jegyen:
"Ticket, which you have in your hands is intended solely for the citizens of Slovenia. Entry is possible only with a valid identity document."... :(((
@Neduddki: Tegnap voltam kint a lengyel meccsen. Próbáltunk jegyet venni a péntekire, de nem kaptunk. Elmondták, hogy a szlovéneknek is csak csak ilyen felirattal adnak és nem fognak vele beengedni magyarokat... Remélem, hogy legközelebb jobb hírekkel szolgálhatok. Üdv.
nehéz egy rossz és egy kiváló meccs után bármit is jósolgatni. De ha azt vesszük, hogy ez a két meccsa a szélsőértéke a csapatnak, akkor nem nehéz eldönteni, hogy a brit és a szlovén csapatok elleni derbi kemény lesz. A lengyelek elleni meccset nehéz lesz felülmúlni, ezért is mondja Sator mester is, hogy kis lépésekkel előre, ne kalkuláljon senki, mert ő már látja ennek a buktatóját...
@beck111: ja bocs, közben melóztam is, amúgy semmi különsö, csak az iihf.com onlien-közvetítése. most éppen tököl a rendszer, az ukránok belehúztak és 12-5 lett a vége, de azt nem látom, hogy sikerült ilyen brutálisra az utolsó harmad.
@Neduddki: Sziasztok! Próbáljátok meg olyan jegyekre cserélni a szlovénokkal (+ euró segíthet), amelyeken még nincsen diszkriminatív jelzés. Hátha….. Különben a ti helyetek üresen maradna. Gondolom, kétszer nem adják el a jegyet….
@beck111: mar csak ilyen van sajnos...
@horivan: az azért lesz nehéz feladat, mert amíg a diszkriminatív jelzés rá nem került, addig kb 2-300 jegyet vettek a szlovének, ettől tojtak be a szervezők igazán
@horivan:
Sziasztok, mindenkinek köszi a kommenteket. Asszem kimegyünk és megpróbáljuk, lesz ami lesz. Max a végén együtt ünnepeljük a győzelmet a bejutottakkal egy sörözőben..:)
Mégegyszer köszi,
Sziasztok
@Neduddki:
Hali beszéltem pár emberrel, bár hivatalos választ a szervezőktől nem kaptam, de próbáljatok akkor bemenni amikor sokan vannak (7.30 körül) illetve, ha szántok 10 eurót egy sálra vagy SLO sapkára nem valószínű, hogy elkérik a személyiket :-P
@szeretem a jégkorongot :-):
" ha szántok 10 eurót egy sálra vagy SLO sapkára nem valószínű, hogy elkérik a személyiket :-P"
Mekkora ötlet :-))) bent meg sál le, és mehet a ria-ria :-)
Hát irigylek mindenkit, aki kint kiablálhat, én sajnos nem tudok ott lenni.
Most olvastam:

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/jegkorong-csak-berlet-valthato-a-szloven-magyar-meccsre-2025470

Jégkorong: csak bérlet váltható a szlovén-magyar meccsre

A szlovén szervezők tájékoztatása szerint kizárólag a szlovén–magyar meccsre már nincs jegy. A magyar-horvát és a magyar-brit találkozókra a helyszínen lehet belépőt venni egységesen tíz euróért.

A magyarok első körben 430, később pedig további 450 jegyet kaptak a szlovénok elleni összecsapásra, ám ezek már gazdára találtak. A szlovén rendezők határozottan jelezték: csak azok mehetnek be a szlovén szurkolóknak fenntartott szektorokba, akik fel tudnak mutatni nem magyar személyi igazolványt. Vagyis a szlovén szektorokba nem mehet be magyar drukker, csak más állampolgárságú. „
MTI

Ennek érdemes lenne utánajárni: „Vagyis a szlovén szektorokba nem mehet be magyar drukker, csak más állampolgárságú.” (Hajrá erdélyi szurkolók) Akkor ők bemehetnek a román személyivel? A jegyen nem ez van!
Mekkora élmény volt kint lenni ezen a meccsen, kár hogy nem tudtunk végig maradni. Hajrá Magyarok!
@beck111: Lehet, hogy eleg csak levenni a Magyar mezt es vasarolni egy szloven zaszlot a nyakba.
;-)
Hopp, most latom, hogy ez az otlet mar masnak is eszebe jutott ;-)
sziasztok,

Most értünk haza. Hát felejthetetlen volt, kösönöm mindenkinek akivel együtt énekeltünk, akivel együtt ugráltunk. Állítólag hihetetlenül jól néztünk ki.
Sajnos kint is azt mondták, hogy a jegy bal sarkába lévő felirat számít, meg a személyi... De nem hagyjuk magunkat. Ha nincs más akkor az utcán, sörözőben, bárhol de szurkolunk. Mi is megnéztük a szlovén meccset este, hát szánalmas volt. Szerintem a Szlovénia sem játszott nagyott. Hát nem volt ellenfél a pályán! Nem tartom mérvadónak azt a meccset. A szurkolók meg elég gyengusok. Megy a sramli meg a papírzászló lengetés :-) Aki ki tud menni pénteken vigyázzon. Állítólag a szlovénok az egész VB-t személyes ügynek tekintik, utálnak mindenkit, nem szurkolnak korrektül. A Korea meccs után mi is észre vettük. Bementünk egy kocsmába ahol közölték szlovén hely, csak szlovénokat szolgálnak ki. A vicces az volt, hogy a hely neve Guiness volt :-)
Sajnálom, hogy haza kellett jönni
@kuerten: Húh,biztos nagy élmény lehetett!Valóban a tévén keresztül szenzációsak voltatok...
Hát,ez a személyis cucc meg ez a kocsmás eset azért elég gáz..Persze,ilyen sajnos nálunk is simán előfordulhat,de akkor is...Ha így fogadják a külföldieket, akkor minek rendeznek vébét?!
A délszláv népek közül egyedül a szlovénekről feltételeztem azt, hogy náluk ilyen nem történik meg:(
Nem vitakeltésből,de mi is egy kocsmában néztük a szlovének meccsét,méghozzá a lengyel szurkerekkel együtt.Jól elvoltunk a szlovénekkel,miután megjegyeztem hogy erős a csapatuk aszonták a mienk sem kevésbé.Ugylátszik a kocsmák sem egyformák.
Szerintem csak azoktól a szurkolóktól fognak igazolványt kérni akik a legegyszerűbb kérdésre se sem tudnak szlovénül válaszolni. Aztán lehet rajtatok szlovén sál.
Nem kell meglepődni ezen a jegymizérián!
A tavalyi svájci VB-n történt szlovák-magyar utcai karate után senki nem gondolja komolyan, hogy a szlovén közönség közé beengedik a magyarokat?
@Iceblack: Ez bölcs megállapítás volt. A heti bérletet például a szlovén oldalra biztosították a magyaroknak.
süti beállítások módosítása