HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szuperék bejutottak az elődöntőbe

2010.04.07. 23:22 F. Kapus

A Hannover Scorpions 4-3-ra nyerte a DEL-negyedöntő ötödik mérkőzését, így az idén szinte végig a kispadon ülő válogatott kapusunk továbbra sem tud a magyar kerettel készülni a szlovéniai világbajnokságra. Az elődöntőben az alapszakasz-hetedik Ingolstadttal találkoznak Szuper Leventéék. Érdekesség, hogy az első két helyezett máris kiesett a versenyből, főleg a toronymagas esélyes Eisbären Berlin bukása meglepő. A német bajnoki rájátszás menetrendje alapján megállapítható, hogy az április 17-i vb-rajtra még így is odaérhet Szuper, ha három vagy négy mérkőzésen szenvednek vereséget. Az ötödik mérkőzés a vb második napján lenne esedékes. Természetesen a Hannover döntőbe jutása esetén minden számolgatás felesleges. Még két magyar vonatkozású hírünk van Németországból.

Mindeközben a lengyel szurkolók egyik legjobb védőjükért aggódnak hasonló módon. Adam Borzecki a SERC Wild Wingsszel a Bundesliga 2-ben harcol a feljutásért. Az elődöntő első mérkőzését odahaza vesztették el. Érdekesség, hogy míg az első osztályban három, a második vonalban négy győzelem szükséges a továbbjutáshoz. Ha hatodik meccsre kerül sor, akkor ellenünk már nem játszhat Borzecki. Az elődöntő másik ágán Pat Cortina 5-2-es győzelemre vezette az EHC Münchent.

40 komment

Címkék: németország válogatott szuper del cortina bundesliga 2 borzecki

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélem Levi német bajnok lesz és a válogatott Hetényi Zolival döntőt játszik a szlovének ellen...

Aztán, hogy jövőre ki védi a MAGYAR csapat kapuját az A csoportban?

Mindegy, csak legyen A csoport és mindegy, csak Hetényi Zolinak jó szezonja legyen jövőre is a Volánnál...
Hete lesz a kapusunk! Örülök, mert Ő a kedvencem, de Levinek is örültem volna...
Basszus... Ezek a németek nem velünk vannak. Tavaly az edzőnket, most az egyik legjobbunkat húzzák ki alólunk (tavaly ráadásul A csoport- ami ugye később van, addigra azért illene befejezni mindenhol, dehát a roppant fontos, drága Bundesliga II még azért ment. Na jó, akkor most beveszek egy nyugtatót. Ui. németeket legutóbb csak az mentette meg a kieséstől, hogy ők rendezik az idei VB-t. Különben játszhatnának ők is a Div. I.-ben, akkor gondolom befejezték volna a h.lye bajnokságukat időben...
Hetényii Zoliiiii:D
Budai. Kivánom, hogy ő is átélhesse a Szapporoi érzést.
@akimaki: bocs h ezt mondom de Budai már nincs olyan szinten mint volt anno.....sajnos...
Kopitar-effektus, csak eggyel rosszabb... Kiváncsi vagyok, meddig várnak Leventére a nevezéssel... Vagy megjátszák a "trükköt", hogyha végre jöhet, akkor "lesérül" valamelyik kapus?
És vajon szakmailag mennyire vállalható, hogy minden felkészülés nélkül betegyenek egy "padozó" kapust...
Csak elmélkedtem...
@jacint70: ....hasonló a véleményem!!!!
Aki meg végigszenvedi a felkészülést...annak a végén:-lapát!!????
Mindent bele Zoli,itt a lehetöség,élni kell vele!!!
BUDAIT A KAPUBA!!!!!!!!! Ő a legjobb! Nem megérdemelné, hanem ő kell oda!
@marhahusi: Ezt talán Sator meg Énekes eltudja dönteni...
Hetényi sem védett olyan sokat, míg Budai végigvédte a szezont, így nem kérdéses ki az első számú kapusunk.
@Lazlee: :) @csatoimi: Ha nem jön Szuper, akkor Hete lesz az első számú kapus.
@csatoimi: Betlizett is egy párszor.
Hetényi legalább amikor lehetőséget kapott, akkor jól védett.
Szreintem meg nem kell elsőszámú kapus, védjenek felváltva
Hetényi Zoli 91,6%-os védési hatékonysággal és 3,27-es kapott gól átlaggal az EBEL 3.-ik legjobb kapusa volt idén.

Budai Krisztián 90,73%-os védési hatékonysággal és 4,38-as kapott gól átlaggal az OB1-ben alapszakasz 7.-ik, a középszakasz 4.-ik, a rájátszásban pedig a 6.-ik helyre volt jó.

A két bajnokság közti szintet azt hiszem nem kell bemutatni, mindenki látta. Ezek függvényében, azt hiszem, kicsit erős megállapítás, hogy Krinó az első számú kapusunk. Persze semmi bajom Krinóval.
@Harczi: Mint az ob1 döntő utolsó meccsén is. Ha így véd a szlovének ellen is, akkor izgalmasabb lesz a meccs a kelletnél.
@M.Lac: Csak nem mindegy, hogy ez az átlag miből jön ki. Az egyik ötven meccset védett, a másik meg hatot. Ne legyetek elfogultak.
@Skyblue: aki elsőre nem tudja eldönteni, hogy Pedrónak helye van-e a keretben, az ezt sem tudja jól megítélni :)
@csatoimi: Ha nem haragszol ezen azért jót kacagtam magamban :) (Mármint az elfogultságos mondatodon)
@csatoimi: 6 meccsen védeni 1136:35 percet nekem sehogy sem jön ki. Bár matekból sohasem voltam a legjobb :)

Ahogy kérted, utána néztem miből jön az átlag.

Míg Krinó az alábbi lista szerinti játékosokkal nézett farkasszemet:
www.regi.icehockey.hu/reg06/pont_statisztika_obi09ra.php

addig Hete a következőkkel:
www.erstebankliga.at/eb7a97b5707d163f288509ea6c8324bd.html?season=4i&team=0&position=0&nation=0&report=2&submit=K%FCld%E9s&playername=

Ne említsük már egy lapon a két játékos listát, mert azzal csak magunkat csapjuk be és azokat, akik olvassák a "karaténkat".

Valószínüleg ha a Volán másodszámú kapusa Hortay Olivér (nem lebecslően) lenne, Hete is többet védett volna. Olivérnek 13 perc jutott az idei szezonban, már ha lehet hinni az MJSZ statisztikájának. Ez csak a Ferencváros felelőssége, hogy egy kapusra építkeztek egy teljes szezon alatt.

Természetesen akárki is védi a válogatott kapuját, szurkolni fogok neki, de továbbra sem érzem úgy, hogy Krinó vezetné a "ranglistát". Részemről befejeztem a témát, de személyesen folytathatjuk majd, ha továbbra sem sikerült meggyőznöm vagy legalább közelebb hozni az általam vélt valósághoz. :)
@M.Lac: @csatoimi: Nem szeretnék döntőbíró lenni a vitátokban, de ha azt a listát veszed elő M.Lac, hogy melyik kapus kivel nézett farkasszemet az ellenfelek közül, akkor vedd elő azt is, hogy melyik kapus előtt kik védekeztek.
Ha Luongo előtt a Fradi játékosai állnának, lehet, hogy gyengébb mutatókat produkálna Hetényinél, aki előtt a Volánosok védekeznek. De attól még Luongo a jobb kapus.
Egyébként nem tudok állást foglalni, melyiküket védetném, talán Hetényi kicsit kiegyensúlyozottabb. Talán.
@jegib: Nem haragszom. Nem vagyok elfogult, csak így látom. Kacagj nyugodtan.
@M.Lac: Nekem tényleg mindegy ki véd, csak jól tegye azt! :)
Én nagyon birom Levit, sztem jöjjön Ljubljanába (számomra nem kérdés, hogy ő lenne a legjobb első számú kapusunk, ha védhetett volna a DEL-ben, vagy a felkészülés alatt), de mivel csak a felkészülés végén csatlakozhatna így a szurkolói szektorba várnám. Várom:)
Sztem van annyira profi, hogy e döntés elfogadja, s mi is jól járnánk.
Még ha Szuper Levi ott lehetne a VB-n akkor is Hetényit védetném.Levinek nagyon kevés meccse volt ebbe a szezonba,nem hiszem hogy nagy formában van,meg pszihikailag is maga alatt lehet.
Szerintem Sator Hetének fog adni nagyobb bizalmat,de ez nem jelenti azt hogy ö védi végig a VB-t.
@Tomi Kallio: Abba teljesen igazad van hogy milyen védelemmel rendelkezik a csapat,ez nagyon sokat számit a kapusteljesitménybe.
hahaha, ma a Nemzetis Sport ma egy cikkben ezerszer leírta, hogy Szuperék megnyerték az elődöntőt és döntősök. Dilettáns bagázs.
Nálam Szuper távollétében Hetényi jobb kapus, de a Pannon Hoki Kupa óta én az ős esetében a mentális felkészültség hiányát látom nála. Nem tudom képes-e esetlegesen akkora nyomás alatt kiugróan teljesíteni, mint pl. Szuper Sapporoban az ukrán vagy japán meccsen... Pedig ez döntő lehet...
A mai nemzeti sportban van egy statisztika ami valószínű hülyeség, de abban azt írják hogy Budai idén 31 meccsen még Hetényi 29 meccsen védett! Nem tudom de nekem ez gyanús. Ha valaki tud egy statisztikát akkor légyszíves linkelje be. Terméseztessen az edzők nem valószínű hogy a statisztikai adatok alapján fognak dönteni és az sem kizárt hogy felváltva fognak védeni! Kezdjen a jobbik! Hajrá Magyarok!
@check: plusz ott volt ugye annak a ligaválogatottnak hívott valaminek a meccse a volán ellen, ahol nehezen viselte a védelem hiányából is adódó feszültséget, meg a rengeteg gólt... Az is igaz viszont, hogy nem látjuk az edzéseken ki mit nyújt, ráadásul bármi lesz is a döntés, egy kapus-specialista szemének hajlamos hinni az ember! :)
és ha Levi végig a padon ült és volt havonta egy meccse, akkor is ő a legjobb magyar kapus? Mármint fel tud készülni mondjuk két nap alatt egy vb-re a padról?

minden él nélkül kérdezem, szeretném, ha így lenne...
@OTeR: Budai 47 meccs: (24Mol liga 91,1%;+ 16 Ob1 középszakasz 92,8;+ 7 ob1 po 88,9%)

Hetényi 30meccs: (23EBEL 91,6%; +6ob1 po 91,7%)
Nekem tökéletes megoldásnak tűnik, hogy Hete kezd szombat-vasárnap, kedden Krinó kifogja a horvátok szemét, majd egy könnyed ráhangolódás az angolok ellen, hogy aztán pénteken az egész csapat Zolika kapuja felé rohanjon a meccs után, lehajigálva a szerelést...

Levi pedig a szombati sportban egész oldalas cikkben kifejti, hogy örül az A csoportnak, mert jövőre az NHL-en kívül minden bajnokság tuti befejeződik a vb-ig :-)
@Prince09: Ugy legyen!Azon a hétvégén biztos nem jozanodok ki:))
@Prince09: Valahogy én sem bánnám ezt a felállást! :)
süti beállítások módosítása