HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A szlovénok lemondtak Anze Kopitarról

2010.04.05. 20:15 F. Kapus

Nehézségek közt indul Szlovénia vb-felkészülése. Máris három játékossal kevesebben vannak a keretben. Anze Kopitar érkezésében már nem bíznak, Edo Terglav, a Briancon csatára térdsérülése miatt hagyja ki a szezon hátralévő részét, a Csehországban légiós Rok Pajic közös megegyezéssel nem megy az edzőtáborba, Ziga Pavlin sorsa az olasz bajnoki döntő hosszától függ. John Harrington szövetségi kapitány is nehéz helyzetbe került. A vb-előkészületekről szóló sajtótájékoztatón is elhangzottak érdekességek.

Anze Kopitar nem tud segíteni a szlovén válogatottnak a világbajnokságon, törődtek bele a ljubljanai híradások abba, hogy az NHL vasárnapi mérkőzéseinek alakulása miatt a Los Angeles Kings biztosította helyét a rájátszásban. Nem bíznak abban, hogy Kopitarék a legrövidebb úton kiesnek. Ez esetben az utolsó, magyarok elleni meccsre még hazaérne a klasszis. Persze kérdéses az is, a szakvezetés vállalná-e, hogy egy játékossal kevesebbel játssza végig a tornát egy bizonytalan kimenetelű akció miatt.

A szlovén válogatott hétfőn délután négy órakor találkozott Ljubljanában, hogy megkezdje a felkészülés utolsó szakaszát. Az tréningeket a másodedző Dany Gelinas vezeti, mert John Harrington szövetségi kapitány klubcsapatánál, az olasz Asiagónál tartózkodik, kedd este utazik Ljubljanába. A helyzete hasonló az előző évi magyar válogatottéhoz, amikor Pat Cortina ingázott klubja és a válogatott között. Mivel szombaton az Asiago legyőzte a Val Pusteriát, bejutott a bajnoki döntőbe. A finálé első négy mérkőzése – április 8., 10., 13., 15. – még nem lóg bele a vb-be, de az utána következő esetleges folytatás 17-én, 20-án és 22-án már igen. Érdekes kérdés, miként oldja meg az amerikai edző, az olasz klub és a szlovén szövetség ezt a kérdést. A szlovén szurkolóknak amiatt is fáj a fejük, hogy az Asiago ellenfele a Ritten lesz, ahol kiváló hátvédjük, Ziga Pavlin játszik. Az ő vb-szereplése immár az olasz bajnoki döntő hosszától függ. A jelenleg együtt lévőkhöz Luka Vidmar, Blaz Gregorc és Jan Mursak később csatlakozik.

Pénteken sajtótájékoztatót tartott a ljubljanai vb szervezőbizottsága. Matjaz Zargi, a szlovén szövetség főtitkára kijelentette, két héttel az esemény előtt minden az előre tervezettnek megfelelően halad. Roman Jakic, a vb helyszínéül szolgáló Hala Tivoli igazgatója a technikai részleteket ismertette. Április 11-én néhány napra bezár az intézmény, ennyi kell a vb-re való felkészítésre. A jégcsarnok körül rendelkezésre álló parkolóhelyek számát megnövelik, és felállítanak egy szurkolói sátrat is, ahol a belépővel nem rendelkezők óriási kivetítőn követhetik az eseményeket.

A rendezési költségek négyszázezer euróra, valamivel több mint százmillió forintra rúgnak. A csarnok maximális befogadóképessége 4300 fő, de a világbajnokságon ennél valamivel kevesebb nézőt tudnak beengedni az előírások és a protokoll miatt. A zavartalan munkát ötven önkéntes is segíti majd.

Külön szó esett a magyar szurkolók aktivitásáról. Szlovén információk szerint nálunk akár háromezer jegyet is el lehetett volna adni. Elmondták, a két ország szövetsége is tárgyalt a megoldásról. Hivatalos úton hétszáz belépő került Magyarországra, de az elhangzottak szerint a diszkriminatív jegyértékesítés ellenére sem biztosak a dolgukban. "A magyarok valósággal elkapkodták a nekik biztosított jegyeket, és más forrásokból is igyekeztek beszerezni belépőket, ezért a szlovén szövetség kéri a szlovén szurkolókat, a lehető leghamarabb vásárolják meg a belépőiket a szlovén–magyar meccsre."

45 komment

Címkék: vb szlovénia válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csupa jó hírek, nagyon remélem , hogy tényleg "döntő" lesz a szlovén-magyar.
Más forrásokból igyekeztünk beszerezni?
Csak azokból a forrásokból, amelyek minden nemzet szurkolói számára rendelkezésre állnak, csak gyorsak, szemfülesek voltunk...:))
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Jaja, nagyon királyul alakulnak a dolgok :D
Kopitár szevasz, Treglav sem jön, a Pajic gyerekről nem tudok túl sokat,de nem baj ,h nem lesz itt. Az olasz bajnoki döntő meg legyen 7 meccses, Leventéék essenek ki, aztán a szlovének meg rettegjenek :D
Valahogy nekemse fog hiányozni a Kopitar :D Most az egyszer a Los Angelesnek szurkolok :D
Mindjárt indulhatunk is Ljubljanába, el sem hiszem. Remélem Kopitar tényleg bukó, meg az olasz légiós srác is. HAJRÁ MAGYAROK!!!!
Gondoljatok bele: A lengyelek első nap elverik a szlovéneket, mi másnap hülyére alázzuk szegény barátainkat és már fel is jutottunk a körbeverések miatt :D
Azért ne örüljünk előre, ha így marad akkor 50-50 a javunkra :-) Lesz előtte vmi bemelegítés. Jó lenne meccs elött vhol összejönni, sörözni, énekelni, ha meg nyerünk akkor meg hajnalig :-)
Na, ha tényleg feljutunk pont a Szlovén meccsen képzelem mit művelünk Ljubljanába...
Adná Isten!!!
@Fradi-Mate:Na azért a bilibe ne érjen a kezed!!Félek bronzéremmel hazajövünk.
Rodman tesók és Razingar na meg vannak még ott jó játékosok sajna!!
@rol71: Attól miért félsz? :)
@rol71:
Bronzzal? ne szivass már !
Treglav meghatáozó játékos,olyan aki tudja irányítani a játékot. A többi meg zongoracipelő. Tudnak egy nagyon jó, egyszerű alapjátékot sok ütközéssel,ami nekünk nem izlik és ennyi. Sztem tuti feljutunk :D
Ja igen, Rodmanék és Razingar klasszisok, de nálunk is van pár... ;)
@F. Kapus:Mert sokan "A" csoportot várnak azért félek!Ránézek védőinkre és sírni tudnék nincs ezt a szintet megütő 4 bekk párunk!Tisztelet a kivételnek!!
@rol71: Na majd helyre tesszük ezt a kérdést. Nem is kell négy bekkpár, menjünk inkább hét védővel. :)
@F. Kapus:Már a lengyelek elleni meccset is marék Seduxennel fogom nézni!!:))
@rol71: Mondjuk ez mindig így volt. Már csak azért is, mert ez egy ilyen sportág, senki nem mehet biztosra soha.
@F. Kapus: Ettől a legszebb, legcsodálatosabb játék!!!
@F. Kapus: én azért BIZTOSAN szeretnék egy kassai turnét jövőre, és BIZTOSAN mérges leszek, ha nem sikerül. :)
(persze ha kanadába kellene utazni, akkor visszavennék az igényekből, na de így????)
@demizson bobby: Hát Kassára biztosan érdemes lenne kimenni egy Kanada-Svédországra is :)
@rol71: mester, ha igazad lesz, téged keresztre fognak feszíteni a hülye tippjeid miatt. Ha viszont tévedsz és túléled a sokkot, majd szeptemberben meghívlak egy vigasz zsíros kenyérre. :)
Terglav tudásáról talán Ladányiék tudnának mesélni. Az ő távollétéről eddig még csak álmodozni sem lehetett.Kopitar és Terglav hiánya a mi léptékeinkre lefordítva olyan mintha Palkovics és Ladányi nélkül menne harcba a magyar alakulat.
Biztos sok fog azon múlni, hogy mennyi gólt kapunk. Sajnos kb. 4 elég gyors védővel ezt nehéz ügy lesz megúszni. Remélem ennek ellenére sikerül nyerni minden meccsen!!!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!
Az első napon sok fog múlni ha sikerül megvernünk a lengyeleket akkor a szlovének nagy bajban lesznek. Hazai pálya,legjobb játékosuk nélkül...Nagy teher lesz rajtuk és ha egy kis szerencsénk van már az első napon nagy lépést tehetünk az A csoport felé...Persze ehhez mindenképp jól kell hangolnunk a hétévégén és remélem megtöltjük a sportarénát a srácokért! :D
@F. Kapus: köszönöm a vígasztaló szavakat :))))
Egyébként a jövő évi D1-ekről lehet már tudni vmit? Hol lesz, csoportbeosztás, ilyesmi...?
@demizson bobby: Mindig az A csoportos vb-k végefelé van az IIHF-kongresszus, és ott döntenek a következő évi vb-kről. Kivéve az A csoport, mert az ugye megvan már vagy 2014-ig.
@CoolPlax:
Első nap Koreával játszunk. ;)
@hokikori:

Így van. Szlovéneknek így lesz egy jó támadó triójuk,amelyik bármikor tud gólt lőni,de nálunk meg van 5-6 olyan magyar csatár,amely képes erre. Szerintem lépéselőnybe vagyunk mindenképpen. Ha meg Szuper nem lesz,akkor meg azon kell elgondolkozni,hogy Hetére vagy Budaira bizzák-e a szlovének elleni meccset.
Én már most jobban izgulok, mint Svájc előtt!
@Fradi-Mate: Felejtsd már el Budait!!!
bakker, akkor most nem láthatok egy nhl-es játékost! :(
@Bpstars: De láthatsz, csak nem Ljubljanában, kicsit távolabb. Akár két csapatra valót is egyidőben!
Lehet, hogy Andrej Hebar sem jatszhat.
Szombaton ejjel a Jesenice hat jatekosa a lakasan megtamadta es osszeverte a bajnokcsapat edzojet, Mike Posmat. Meg tart a vizsgalat, de allitolag a valogatott kerettag Hebar is a tamadok kozott volt.
24ur.com/sport/hokej/jeseniski-hokejisti-pretepli-posmo.html
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de úgy rémlik, hogy eredetileg egy héttel később kezdődtek volna a világbajnokság ljubljanai csoportjának küzdelmei, a szlovénok azonban módosították az időpontot. Minden jel szerint jókora öngólt rúgtak...
@Klko Bibai:

jesszus, ez komoly???
nem tud valaki szlovánul? nagyon kíváncsi lennék, hogy mit történt...

Amit így leírtál, az nagyon durva!!! Ha valaki tud plusz infot, ne tétovázzon!!!
@MZX11: A hír igaz, dolgozunk a témán, de várhatóan csak kora délután lesz cikkünk belőle, várjuk a fejleményeket.
@Klko Bibai: Akkor vannak ott gondok, szerencsére. Ez biztos nem tesz jót a felkészülésüknek.

De így is ottvan a 2 Rodman+Razingar(= 2 Vas+Ladányi),meg az amerikából haza érkezőkből is kiraknak egy sort.
Egy AHL játékos is egész más dimenzió,emlékezzetek vissza, Jankó mekkora lökés volt Szapporoban.
LA meg tuti nyerni fog egy meccset.:)

Azért ne szálljunk el.
A lengyelek ellen is meg szoktunk szenvedni, a brit meccsek meg mindig a legnehezebbek közé tartoztak. Az ütközőst hoki nagyon nem fekszik nekünk, hiába vagyunk technikailag jóval képzettebbek,a britek elleni meccseken mindig izgulni kellett.

Kétségtelen,eddig nekünk kedveznek a dolgok.:)
@F. Kapus:
köszi a választ! így elsőre elég elképesztőnek hangzik...
Várjuk mi is a fejleményeket :)

Dany-nek meg csak annyi megjegyzés (nem kötekedés céllal), hogy a két Rodman inkább 2 Palkoviccsal egyenlő - sajnos
Figyelmetekbe ajánlom az A csoportos VB hivatalos dalát, sok ismerős arccal...

www.youtube.com/watch?v=C03688ZPAe8&feature=channel

KP
@MZX11: Mursak-ról meg honi Detroit szurkolok elmondásai alapján az derült ki, hogy gyorsasága Helm-ével vetekszik, akik napjaink egyik leggyorsabb NHL játékosa...
@Stommy:

Jó, de akkor Te kit vinnél Hete mellett,ha Levi nem tudna jönni? Kiss azért sztem nem olyan jó,meg Budainak sokkal több tapasztalata van ilyen téren. Rajna meg még túl fiatal ehhez.
@MZX11: Google translate tud szlovénül... Semmi konkrétum nincs még a cikkben
@jegib: jól van, csak sajna a Google sokszor úgy tud idegen nyelven, mint én... bár nyilván a semminél persze több

Ha nincs semmi konkrétum, akkor kivárom F. Kapusékat a cikkel. A hat jesenice-i gondolom azért elég "konkrét" volt az edzőjükkel kapcsolatban...
@MZX11: Ha jol ertem, attol borultak ki, hogy a bajnoki cim unneplese utan az ittas edzo es Elik hazavitettek magukat az egyik fiatal szloven jatekossal, aki szinten ivott es visszafele autobalesetbe keveredett.
@Klko Bibai: itt egy cikk horvátul, www.jutarnji.hr/hokejasi-jesenica-na-proslavi-naslova-premlatili-vlastitog-trenera-/694282/
röviden arról szól, hogy a 6 játékos mindent tagad, az egyik szerint nem történt semmi, a másik 5 pedig azt mondja, hogy a bajnoki cím ünneplését követően csak hazakisérték az edzőt, aki nem is állt a lábán úgy berugott.

Hogy miért kell hat embernek hazakisérni az edzőt, az egy jó kérdés.
@Dany: Azért nem annyira, de tényleg gyors. És ami még fontos hasonló ügyességgel tartja meg a korongot A védőknek lesz dolguk vele az biztos. Szereti ezt a betörős hokit játszani :).
süti beállítások módosítása