HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nemzetközi tornák Káposztásmegyeren

2010.04.01. 15:22 F. Kapus

Folytatódik a European Golden Puck 2010 eseménysorozat. A múlt heti remek kölyöktorna után egy nem kevésbé erős U16-os és U11-es kupát rendez a Bp. Stars az Icecenterben.

A serdülők tízcsapatos mezőnyében a rendező magyar csapaton kívül csak külföldiek lesznek. A péntektől vasárnapig tartó tornán a legizgalmasabb ellenfelek között van a kanadai Riverside Rangers, az orosz Atlant Mityiscsi, a szlovák HC Presov, a szlovén Olimpija Ljubljana és az LA Stars néven induló St. Pölten-i hokiadadémia.

Az U11-eseknél még koncentráltabb a mezőny. Itt három magyar résztvevő lesz a nyolcból, a hazaiakon kívül az UTE két csapattal indul, egyikben az 1999-ben, a másikban a 2000-ben születettek játszanak. Eljön az osztrák válogatott, a cseh Zlin, a svájci Servette, a szlovák Dukla Trencin és még egy cseh csapat. Az események online követhetők lesznek, itt.

A már lezajlott U14-es tornát három hármas csoportban rendezték meg, a csoportmeccsek után az első két csapat a felső, a harmadik az alsó ágra jutott. A magyar B válogatott nehéz sorsolást kapott, az orosz Mozsajszkkal és a szlovén Olimpija Ljubljanával kerültek egy csoportba. Az oroszokkal 1-1-es döntetlent játszottak, a szlovénektől 2-1-re kikaptak. Így az alsó ágra kerültek, a hetedik helyért játszhattak, nagy fölénnyel meg is nyerték ezt a szakaszt.

A magyar B válogatott a következő kerettel készült a tornára:
Kapusok: Arany Gergely (UTE), Kéri Erik (Dunaferr).
Védők: Kelemen Kristóf (Sapa Fehérvár AV19), Hegedűs Győző (Dunaferr), Bartha Olivér (Miskolc), Legéndi Marcell (Drago Skorpiók), Kaiser Vilmos, Szautner Márk (UTE).
Csatárok: Bödök Bence, Fischer Noel, Szlama Dániel, Terbócs István (UTE), Mátyásy Bence, Sági Martin (Dunaferr), Antal Norbert, Gáspár Máté, Mazzag Dániel (Egerszegi Titánok), Balogh Bence, Szűts István, Nyuli Zsombor, Lakatos Dániel (Sapa Fehérvár AV19).

A kölykök mezőnyében a MAC A csapata szerezte meg a győzelmet. A csoportkörben 4-3-as legyőzték a rendkívül erős horvát válogatottat, majd a középszakaszban az angol szelekció ellen is hasonló eredményt értek el. Egy orosz klubcsapattal vívott csatában 7-4-re nyertek, és mivel az oroszok is legyőzték az angolokat, a döntőben ismétlődött a két csapat párharca: 7-2-es eredménnyel ismét a MAC került ki győztesként. A bronzéremért a horvát és az angol nemzeti csapat csatázott, szomszédaink 6-2-re nyertek. A mindkét válogatottól vereséget szenvedő Bp. Stars az ötödik helyet szerezte meg, miután 4-1-re verte az Olimpiját.

A kanadai táblázaton horvát játékos végzett az élen, őt öt magyar követte, közülük a legjobb a MAC-os Keresztury Erik lett, aki a torna legjobbjai közé is bekerült.

Örömteli, hogy klubcsapataink nagy erőkkel járják a kontinens nemzetközi tornáit. A MAC sem ül a babérokon, április 9-től Plzenben a Lekov Cupon szerepel kölyök A csapatával, 34 kemény ellenféllel szemben.

Külön öröm: Debrecen is rendez hasonló tornákat. Nemrég ötcsapatos kölyöktornával rukkoltak elő, ahol a gyergyószentmiklósiak biztosították a nemzetköziséget. Az erdélyiek ráadásul meg is nyerték a kupát, éppen a MAC B csapata előtt.

19 komment

Címkék: előkészítő serdülő utánpótlás bp. stars u16 u11 european golden puck

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öröm ilyen cikkeket olvasni, szeretem látni, hogy előre halad a magyar hoki, és respekt Kangyaléknak.
Lesz ott még amatőr kupa is :)

Egy kis magamutogatás:
hcrozmarok.hu/fooldal.php?aaa=main_bajnoksag.php3

Erről is legyetek szívesek írni :P
Sajnos nem az Atlant jött.
26-27-28-án Zalaegerszegen is nagyszabású kölyök tornát rendeztek, 7 csapat részvételével. 2 magyar csapat játszott a tornán, jó lenne erről is részletesebben olvasni.
@csillageva: Kérésedre: A zalaegerszegi 96-97-es tornán edzőink Ladislav Boros és Vladimir Babic előzetesen a 3-4 hely megszerzését tartotta reálisnak. Az Egerszegi Titánok azonban gyorsan alkalmazkodtak a meccsek ritmusához mely messze nem a magyar bajnokságban megszokott volt és óriási akarattal küzdöttek, aminek magabiztos torna győzelem lett az eredménye.

A 2x20 perces félidőnkénti külön eredményt jelentő pontszámítás mellett a 7 csapatos tornán körbejátszás volt. Komoly játékerőt jelentő ellenfelek voltak a szlovák csapatok: Trebisov, Topolcsány,Skalica ill. a csehek: Hockey Akademia Pardubice,HC Tábor és bajnokságban általunk megelőzött Dragó Budapest csapata is rendkívül jól játszott.
Az Egerszegi Titánok tornagyőztes csapatát a következő gyerekek alkották :
Kovács Marcell, Henczi Bendegúz(kapusok)
Ronga Róbert, Kéner Márió,Marosvári Kristóf,Péterfi Dániel,Horváth András,Henczi Gyula,Mazzag Dániel,Baki-Heckenast József, Antal Norbert,Kiss Márk,Gombos Bence, Kiss Patrik, Tóth Bence,Szabó Krisztián
A torna kiváló hangulatban, sportszerű keretek között zajlott melyet jól bizonyított az eredményhirdetés utáni közös fotózkodás valamint a már most átadott meghívás csehországi és szlovákiai őszi tornákra!
Remélem a magyar hoki nem jár úgy, mint a magyar futball, amely a szakemberek szerint 15 éves korig fel tudja venni a lépést a legrangosabb ellenfelekkel, aztán pár év múlva meg csúnyán kikap tőlük.
@Corzez: ".... aztán pár év múlva meg csúnyán kikap tőlük. "
Kitől kaptunk ki az utóbbi években csúnyán?
A big7 a letteket és a fehéroroszokat is oktatja.
@sem-leg-s:"...a meccsek ritmusához mely messze nem a magyar bajnokságban megszokott "
Azért nem minősítve a lebonyolítás rendszerét fontos megemlíteni, hogy az egerszegi csapat nem a felsőházban izlelgette a magyar bajnokságot!!!
Szívből remélem, hogy a 2010/2011-es idényben már lesz lehetősége a zalaiaknak a felsőházi csapatok ellen is bemutatni a tudását. Tekintettel arra, hogy éppen ezen cikk szól a MAC "A" azaz a hazai kölyökbajnokság ezüstérmesének a közepesen erős nemzetközi mezőnyben megszerzett aranyérméről nem hiszem, hogy a korosztályos magyar bajnokság szinvonalát éppen most kellene kritizálni. Részemről soha rosszabbat!!!
@hokikori: Ha Te ebben kritikát láttál csak sajnállak... Akkor javítok - mert láttam nem egy "felsőházas" meccset is - messze a felsőház ritmusa felett zajlottak a meccsek!

Így már o.k.? :-)
@Corzez: @hokikori: @sem-leg-s: Azt szerintem nagyon gyorsan felejtsük el, hogy 15 éves korig fel tudjuk venni a versenyt a legjobbakkal. Ez nincs így, és a mi életünkben nem is igen lesz, hogy Kanada, Oroszország, vagy éppen Svédország legjobbjaival versenyképesek legyünk, de már 12 évesen sem.
Nagyszerű, hogy klubcsapataink, szelekcióink jó eredményeket érnek el nemzetközi tornákon, de ez nem jelenti azt, hogy versenyképesek vagyunk a legjobbakkal.
@F. Kapus:

Egyetértek F. Kapussal….

Azért messze van még, hogy bármelyik utánpótlás bajnokságunkat még az A-csoportos top 8-asok színvonalához hasonlítsuk (én már Svájcot is ide veszem). Van még hova fejlődni bőven.

Amikor Nemesék nyilatkoztak a szlovák utánpótlás bajnokságban szerzett tapasztalatikról, azt érdemes elolvasni.

A jó erőfelmérő az A-csapat a prágai World Selects Invitational Tournamentje lesz Április 20-25. között. Ez a torna az utánpótlás-korosztályok "világbajnokságának" tekinthető, kizárólag válogatott, illetve "AAA" tudásszintű együttesek vesznek részt rajta.

Tavaly az A válogatott egy meccset sem nyert, azt hiszem 6-7-8 meccset játszottunk. Általában több góllal kaptunk ki. Apránként kell előrelépni piramist szélesíteni.
@horivan: igaz, hogy kikaptak, de azt hiszem mégsem vallottak szégyent, s talán ennek is köszönhető, hogy női U15-ös kategóriában is érkezett megkeresés a torna szervezőitől, amelyet természetesen örömmel elfogadtunk...
@horivan: sőt, ha jól látom, a Rigában megrendezésre kerülő '97-es World Select tornára is kaptunk meghívást!

www.eastcoastselects.com/SelectsHockeyNetwork.com/EuropeSelects.com/WS-Invitational/97_TeamsRosters.php
@MeLa:

Elnézést kérek, ha félre érthető voltam. Nem negatív akartam lenni.

Nem vallottunk szégyent, ezért is lehetünk idén ott a top-7 országok csapatai, válogatottjai között. 2010-es tornán résztvevők feladata, hogy egy picit előre lépjünk. Kapjunk el 1-2 meccset.
Hogy a 2011-es tornára is kapjunk meghívást..... És itt valóban lemérhető, hogy hol tartunk, ez jó visszajelzés az edzőknek játékosoknak, a magyar hokinak.
@horivan: nem hiszem, hogy negítv lettél volna, vagyis én nem úgy értettem. Inkább arra akartam célozni, hogy lassan-lassan utánpótlás vonalon is felkerülünk a hoki térképre.
@MeLa:

Én is így érzem, és ezt tovább kell erősíteni!

Úgy látom, hogy már a szövetség is felismerte ezt. (Gondolom segített a + 170 millió támogatás a megvalósításban). Az A válogatott is jobban készül az eseményre, mint tavaly. _Több edzéssel, összetartással. Ez által egy kis többlet előnyt szerezhetünk a többi csapattal szembe. Vagy inkább csökkenthetjük a még meglévő hátrányunkat.

Úgy emlékszem, hogy a kis Hári tavaly a svéd select tagja volt, és a család mesélte, hogy nem volt semmi extra felkészülésük.

Ezt a kis pluszt kihasználhatjuk, egységesebb csapatot kialakítva, ezáltal emelve a magyar hoki nemzetközi tekintélyét, amely más tornákra történő meghívásokban csapódhat le….
@F. Kapus: A legjobbak megszorítását a focistákra értettem. Az világos számomra, hogy hokiban már az is nagy eredmény, ha egy jó cseh vagy szlovák csapattal partiban tudunk lenni.
@sem-leg-s: nagyon szépen köszönöm a kis beszámolódat.
Én csak remélni tudom, /bár többen nem fogtok ebben egyetérteni/, hogy következő idényben, amikor is a serdülő korosztályba lépünk /1996/, nem választják alsóházra és felsőházra a csapatokat. Az alsó házi mérkőzések többsége nem volt kihivás, abban egyetérthetünk, hogy az alsó házban is található legalább 4 olyan csapat, akik tisztességgel megbirkóztak volna idén is a felsőházban zajló mérkőzésekkel. Arról nem is beszélek, hogy a Szövetség egyáltalán nem is törődik azzal, hogy mi is lett az alsóház végső eredménye, hisz pl. Dragónak 2 le sem játszott mérkőzése is van. Ez nem tisztességes a gyerekekkel szemben, akik szivvel, lélekkel mérkőztek egymással.
Kedves csillageva!
Teljesen megértem az észrevételedet, de az csak jó a magyar hokinak, hogy már az utánpótlásban arról beszélhetünk, hogy felsőház és alsóház. A kölyök korosztályban ebben az idényben 18 csapat indult el a bajnokságban ami mindenképpen rekord. Én valami olyan dolgot tudnék elképzelni (nem feltétlenül lemondva az idény előtti előselejtezőről) ami egy alapszakasz lejátszása után egy időben hosszabb középszakaszban öltene testet. Például az alapszakasz két alsóházi győztese automatikusan csatlakozna az alapszakasz felsőházi legjobb 4 csapatához, míg a felső ház 5. és 6. helyezettje egy hétvégi tornán megvívna az alsóházi alapszakasz másodikokkal és a két legjobbal már indulhatna is a TOP 8 középszakasz. Az alapszakasz felsőházának 7. és 8. helyezettje az alsóházban küzdhetne tovább.
@hokikori: Tökéletes terv, jó lenne, ha megvalósitásra is kerülne. Valami hasonló dolgot vártam egész szezonban, nem hittem, hogy ennyire leértékelődik az alsóház.
süti beállítások módosítása