HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hári és Hardi egyre ponterősebb

2010.03.30. 12:04 F. Kapus

Komoly sikereket érnek el külföldön játszó fiataljaink, ezúttal a megszokottnál is nagyobb eredményekről számolhatunk be. Hardi Richárd csapata megnyerte állama legmagasabb szintű ifjúsági bajnokságát, a magyar csatár kulcsszereplő volt. Még soha nem fordult elő, hogy a svéd U18-as bajnokság négyes döntőjébe két magyar is bejusson, idén Hári Jánosért és Nemes Benjáminért szoríthatunk. Hentes Kristóf a svájci juniorbajnokságban lett ezüstérmes, Fekti Ádám ugyanezen korosztályban Ausztriából hozott aranyat. Galló Illésék a nem sportiskolás ifjúsági csapatok Moszkva régióbeli bajnokságát nyerték meg.

Hardi Richárd a Notre Dame Hounds játékosa. A nagyon jó nevű college csapata bejutott a legnívósabb osztályban az állami döntőbe. A midget AAA csapatnak nem tagja a magyar támadó, elsősorban a midget AA-ban játszott, ott All Star MVP lett. Szezon közben néhány meccsen jégre lépett a legfelső osztályban is. A döntő három nyert meccsig tartott. A Notre Dame az első két mérkőzést elvesztette, ekkor az edzők felhívták Hardit a 3A-s csapathoz. Jó döntés volt. Első meccsén belőtte a győztes gólt, adott egy gólpasszt is, a másodikon 2-1-ről 3-1-re módosította az állást. A mindent eldöntő ötödik találkozón – ahol a körítés kiváló volt: háromezer néző, élő tévéközvetítés – két gólpasszt adott. A Notre Dame Hounds így 3-2-re nyerte Sasketchewan ifjúsági bajnokságát. Így jogot szerzett arra, hogy a Telus Cupon megvédje előző évi országos bajnoki címét, ahol a hat kanadai régió bajnoka csap össze. Hardi Richárd is meghívót kapott az eseményre, de jelezte, mivel korábban már megállapodott a magyar válogatott szakvezetőivel, és a repülőjegye is megvan, a világbajnokság jelenleg fontosabb számára.

A svéd rájátszásban a Hári Jánossal felálló Farjestadnak két, a Nemes Benjámint alkalmazó Djurgardennek egy ellenfelét kellett legyőznie. Háriék 2-0-val verték ki a bivalyerős Leksandot, a két meccsen hét gólt lőtt a Farjestad, Hári hatszor volt pontszerző. A negyeddöntőben a Skelleftea várt rájuk, két idegenbeli mérkőzéssel kezdtek. Az elsőn 5-2-re vezetett a hazai csapat, másfél perccel a vége előtt is 5-3 volt az állás. Ekkor Hári két gólpasszával egyenlített a Farjestad, majd a hosszabbítás 38. másodpercében a győzelmet is megszerezte. Másnap egyenlített a Skelleftea, így következhetett a mindent eldöntő hétfői találkozó, immár Karlstadban. 8-2-re nyertek Háriék, a magyar csatár három gólt lőtt, három gólpasszt adott a mérkőzésen. Hári 5 mérkőzésen 5 gólt lőtt, 12 gólpasszt adott, 17 pontjával második a még versenyben lévő pontszerzők között, sortársa, Erik Thorell előzi egy egységgel.

Ugyancsak három mérkőzés kellett a Djurgardennek, hogy a final fourba jusson. A fővárosiak idegenben nyerték a harmadikat, 6-3-ra. Nemes Benjámin nem szerzett pontot a találkozókon. A bajnoki elődöntőre április 2-án kerül sor, a Farjestad a Brynasszal, a Djurgarden a Frölundával csap össze. Helyosztók másnap.

Hentes Kristóf svájci aranya idén sem jött össze. A Kloten Flyers juniorjaival a döntőt kiharcoló magyar támadó a szezon végén nem játszhatott egészségügyi problémái miatt. Csapata 3-0-s vereséget szenvedett a döntőben a GCK Lionstól.

Galló Illés ezt a szezont az Atlant Mityiscsinél töltötte. A KHL-farmbajnokságában, az MHL-ben nem jutott szóhoz, de húzóembere volt a nem sportiskolás ifjúsági csapatok Moszkva régióbeli bajnokságát megnyerő együttesnek. A moszkvai juniorbajnokságban is végig szerepelt, ott a csapat kevésbé volt sikeres, a nyolcadik helyen zárt.

Az egy évvel korábbi ezüstöt aranyra javította Fekti Ádám és a Red Bull Salzburg juniorcsapata az osztrák bajnokságban. Az ősszel sérüléssel bajlódó magyar támadó végül egy pont per meccs feletti átlagot teljesített a szezonban. Az elődöntőkben is szerzett gólt és pontokat, de a döntő legutolsó mérkőzésén nem játszott.

Említést érdemel még Sebők Balázs, aki a MAC-ból igazolt a finn serdülőbajnokság egyik élcsapatához, a Karpat Ouluhoz. Az 1994-es ifjúsági válogatott kerettag támadó a 11. helyen végzett a kanadai táblázaton, csapata második legeredményesebb hokisa volt.

36 komment

Címkék: hentes utánpótlás nemes sebők légiósok hári galló fekti ádám hardi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

el se hiszem, hogy magyar játékosok ilyen sikeresek tudnak lenni. Oriási gratuláció minden érintettnek, mindenkinek nagyon szorítunk!

Hentes egészségügyi problémáiról mit lehet tudni? Veszélyezteti ez a VB tagságát?
Ssii- rrááálly! Riszpekt!
Bárcsak magyar védőt is láthatnánk már erős külföldi bajnokságban..
De nagyon JÓ volt ezt olvasni.:))
Csak halkan megjegyzem, hogy a Hardi, Hári, Nemes, Hentes és Gallo ötösfogat, megfordult KÁ. kezei között.
" Hardi Richárd is meghívót kapott az eseményre, de jelezte, mivel korábban már megállapodott a magyar válogatott szakvezetőivel, és a repülőjegye is megvan, a világbajnokság jelenleg fontosabb számára."

Gratulálok!!! Ez megsüvegelendő Harditól.!!!
Még 30 ilyen játékost kívánok!
@csatoimi: Pont ezt akartam írni, de előtte ráfrissítettem és láttam, hogy megelőztél. :)

Valami ilyesmit akartam kérdezni:
Csak én érzem úgy, hogy ez hatalmas áldozat Harditól a Címeres Mezért, a magyar jégkorongért???
A kanadai legfelső kategóriás ifjúsági bajnokságának final-tour-ját kihagyja, hogy Kis Hazánkat képviselhesse a VB-n!!!!

Úgy látszik Hardi tanult a #19-estől:
"Amikor neked játsszák a Himnuszt, kicsordul a könnyed, de borsózik a hátad, és úgy érzed, ezért érdemes volt élni. Akkor nem azt számolod, hogy hány fogadat ütötték ki, hogy a térded kikopott és a gerinced sem az igazi már, csak állsz, és elönt a hála, hogy mindez neked jutott." #19

És csatlakozok Imihez! Megsüvegelendő!!!
@tiriakos: Nekem egyből a kedvenc játékosom lett.
@csatoimi: @tiriakos: Egyetertek. Ugyanakkor nem tudom mennyire erthetik ezt meg odaat.
@SzDaniel: Hm, Kanada nem USA. De azért mégis azt gondolom, hogy az ilyesmi nem nagyon fér az ottaniak fejébe.
Egy Harditól ez tényleg meglepetés. Imi, van már Hardi-mezed?
De jó ez! Gyerünk, gyerekek!!!! :) (Notre Dame-éknál meg majd legközelebb hamarabb hívják Hardit a 3A-ba ;) )
Lehet tudni, hogy mi baja, vagy mi volt a baja Hentes Kristófnak és az U-18-as VB-re rendben lesz-e?
Hári már 2. körös, összesítésben 60. pozícióban van 2010 NHL draft előrejelzésen, gratulálok.

nhlyoungguns.com/NHL-2010-Entry-Draft-List-Top-210/
(Fekti Ádám 183.)

Már várom, hogy lássam a csapatot, és ezeket a fiúkat a szlovákok ellen április 6-án. Ha így viszonyulnak a címeres mezhez méltók lesznek az elődökhöz, és kedvenceinké válnak.
Szíve a pályán és a helyén. A szurkolók értékelni fogják !!!!
@Rock me Amadeus: Azért Te jó érzékkel tudsz mindenből sz@rt csinálni, különösen ha a Sztársz érintett bármiben.
@jágör68: Egy legény van csak a gáton :)

www.pointstreak.com/prostats/playerpage.html?playerid=3219542&seasonid=4336

A kisebb sérülése után végre játszik Balázs is.
@Miskolcifan: az a durva, hogy nincs előtte cseh játékos. Szlovák is csak egy, 3-al előzi meg. Én annak is örülnék, ha elkelne a drafton!

Iminek ajánlom figyelmébe a köv. nagy orosz tehetséget:
nhlyoungguns.com/2010-NHL-Draft/Player-Profile/Kirill-Kabanov/
Ovienál kisebb lövőerő, Malkini technika!
valaki készül lengyelbe?
Én az összes ilyen cikknél a sorok között olvasok: stabil "A" csoport : )
gratulálok mindenkinek főleg Hardinak de azért Kocsis Fecót is megemlíthetéttek vna:)
@Bpstars: Köszönöm, már meg is néztem a gyereket. :) Ezt a Hardit ismerted-e? Nálatok játszott?
Sok sikert a fent emlitett hokisoknak es azoknak is akik Magyarorszagon es hatarokon kivul alazattal edznek es jatszanak a nagy celok eleresenek remenyeben.Amit most mondok(irok)jol jegyezzetek meg,5 even belul Magyarorszag stabil A csoportos csapat lessz es a fehervari akademiarol valaki(en a Vokla,Szabo Pal Krisztian,Rokaly triora szavazok de barki lehet)stabil NHL jatekos.Remelem mi Sportklubosok se maradunk el fenyevnyire a magyar csapatoktol hisz nalunk is jo utanpotlaskepzes folyik.Sajnos ezzel a managementel kotve hiszem.En titkon remenykedem egy Ebel szereplesben valamikor, persze ehhez rengeteg penz kellene es infrastrukturalis fejlesztes(talan a Brassoi repter jo kiindulo pont lehetne).Az atlagnezoszammal biztos nem lenne gond,szerintem siman lenne min4000 stabil berletes hisz a szeredai ember a jo szinvonalra biztos vevo lenne(amihez sajnos az utobbi idoben nem igen vagyunk hozzaszoktatva),na de addig is en almodok tovabb nyitott szemmel es minden fiatal(idosebb) hokisnak sok sikert kivanok.Azert Hajra Sportklub mindhalalig!
Hári Jánossal kapcsolatban ez a hír még mindig állja a helyét? Szomorú lennék ha igen.
jegkorong.blog.hu/2008/02/04/hari_janost_elvesztettuk
@--Tidzs--: Azóta már vagy 3 vb-n játszott.Talán 2 U20-ason ill. egy u18-ason.
@Miskolcifan: Ill. hülyeséget beszélek,mert az idei U20-asra nem tudott jönni.Így 1-1 vb-n volt,meg most is jön.
@Miskolcifan: Ami ugye jégkorongban nem akadálya annak, hogy később svéd válogatott legyen akár.
De reméljük, hogy marad nálunk!
@hosszú lépés: Tudtommal az utánpótlás vb-n való részvétel után is kell várni néhány évet,ha másik válogatottban akar játszani.De én nagyon remélem,hogy amit Jani egyszer eldöntött az úgy is lesz :)
@csatoimi: igen. Elég öntörvényű srác, de nagyon komolyan veszi a hokit. Szerintem volt abban kockázat, hogy kiment a tengerentúlra, de most már azt mondom jó döntés volt. Technikás jégkorongot játszik, PP-ben brutálisan jó. Tavaly Nemessel egy sorban az U18-as csapat legeredményesebb sorát alkották:
stats.iihf.com/Hydra/170/IHM170000_85B_6_0.pdf
pedig akkor még serdülő volt! Ha jól tudom még jövőre is játszhat az ifi vb-n.

Nagyon drukkolok a fiúknak! De nem tartanám kudarcnak, ha nem jutunk fel. Rajtunk kívül van még 2 nagyon jó csapat!
@Miskolcifan: Első mondat: passz, valszeg igen. Második: egyetértünk. :)
@hosszú lépés: "– Mikor mutatkozhat be a magyar felnőtt válogatottban?

Abban bízom, reálisan 2-3 éven belül debütálhatok. Először persze Pat Cortinának kellene látnia engem. Azt csak ő tudja majd megmondani, mennyit kell még dolgoznom, hogy elérjem a felnőtt válogatott szintjét."

Pat helyett persze Ted :D
@Bpstars: Nagyon szeretném megnézni ezeket a srácokat egyszer, szerinted mikor lesz erre lehetőség? A lengyel vb nem jó nekem.
@csatoimi: április 6. (18:30); 7. (15:30) Icecenter
A szlovák U17-esekkel játszunk, ha minden igaz.
Azt nem tudom kik lesznek itthon...
@csatoimi: @Bpstars:
Tudtommal mindenki itthon lesz addigra.
Nagy show lesz, mert a felnőtt válogatott több tagja is megnézi az edzés után a fiatalokat és a felnőtt válogatott edzői stábja is megtekinti a mérkőzést. Jó lenne ha minél többen kijönnének szurkolni.
A lengyelországi VB sincs ám olyan messze.
Főleg a miskolciaknak akik bő 3 órás autózással ki is tudnak jutni.
Én a magam részéről a lengyelek és a németek elleni egymás utáni napokon zajló mérkőzéseket a helyszínen tervezem végig izgulni.
@hokikori: ez nagyon jól hangzik! :)
@horivan: Először örültem ennek a linknek, de nem hiszem pl hogy Nino Niederreiter 69. helyen fog elkelni, Hári után.
süti beállítások módosítása