HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ferencváros-Fehérvár 3-6

2010.03.13. 21:29 kerusz

Nagyon tisztességesen küzdve kapott ki három góllal a Ferencváros a Sapa Fehérvár AV19-től az OB I. elődöntőjének első mérkőzésén. Az első 10-12 percet nagyon megnyomta az EBEL-ben edződő gárda, és két gyors góllal megnyugtató előnyt is szerzett. Ezután enyhült a nyomás, és a hazaiak is többször alakítottak ki lehetőségeket. A második harmadot döntetlenre is hozták, és a kapuralövések számában sem maradtak el jelentősen, a 3-6-os végeredmény több, mint dicséretes Szergej Oreskin csapatától. Örömteli, hogy közel telt ház buzdította a csapatokat Pesterzsébeten, csak a vendégszektorban voltak üres helyek, nem nagy számban. Folytatás holnap este 6-kor, Székesfehérváron.

166 komment

Címkék: ftc alba volán ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@budaijegesmedve: Nem veszed észre, hogy te vagy itt az egyetlen, aki csinálja a fesztivált (már bocs)?
@edudus: Akkor engem nagyon megtevesztett eddig a Raon. :) Ezt nem neztem volna ki belole. :) Akkor igy vajon hiteles lesz az Ordogi Kor beszamoloja?
@csatoimi: Ha annyira fáradt minden bizonnyal holnapig várnod kell arra a beszámolóra.. :)
@edudus: Szerintem a Volán azért indul, mert a város, a szponzorok miatt szüksége van a bajnoki címre/meg jól mutat a zászló belógatva a lelátó fölött, megjegyzem fogy a hely.../,
de ne felejtsétek el, de eshetőleges szándékkal, de erről az "élvezetről" le is mondott, amikor ismert lobbiereje ellenére elfogadta, hogy nem biztos, hogy odaér.
A megoldás lehetne, hogy a bajnoki címért csak a döntőben szállna be, mint regnáló bajnok, amíg az..., úgy március végén három max. négy győztes meccsig.
Egyébként félreértetek, én nem az imádott Fradimat akartam leszólni, ők biztos emberfelett teljesítettek, de a realítás akkor is ez, macska-egér, ha így finomabb...És bocsánat, ha bárkit is sértenének a szövegeim, csak ma egy kicsit szúrosabb vagyok...
@edudus: Na jo, azert meg egy eselyt adjunk Nekik, hatha csak mindegyikuknek elromlott a szamitogepe. Ne gondoljunk egybol rosszra. :)

Tenyleg, Flinta mit remekelt? Fel tudta tartoztatni a fehervari csatarok rohamait?
Szerintem is be kéne fejezni azt, hogy a Volán az egész bajnokság felett van, meg a másik oldalról hogy nem kéne itt lennie a Volánnak. Mindkettő nagyon unalmas.
Grat így látatlanban is a Fradinak, remélem meg tudják még szorítani a másik két(?) meccsen is a Volánt.
@budaijegesmedve: Nyilván további menetelés az Ebel rájátszásban mindenkinek jobban megfelelt volna, de talán azért nem kell leírni a magyar rájátszást se. A végkimenetel, az eredmény mindenki számára egyértelmű úgy gondolom, viszont ilyet kijelenteni, hogy a Volán "röhög" a többi csapaton és hogy ezeknek a meccseknek nincs sportértéke igen erős túlzás. Az Ebel az Ebel, az OB 1 pedig OB 1...felesleges párhuzamot húzni jelenleg. A Volán az OB 1 résztvevője akart lenni (az most lényegtelen, hogy mi okból), akkor vegye is komolyan. Ez az én véleményem.

@csatoimi: Tudod hogy van az, ha én szurkolok, nem bírom normálisan lekövetni a meccs részleteit...ha követem, akkor nem bírok szurkolni. Szóval majd Raon kolléga kimerítően tudósít... :D
Üdv mindenkinek!

Igyekszem megfelelni a kedves kéréseknek. :)
Először is Laci, tengermély tisztelet előtted, amiért segítettél, és bevártál a kocsival, hogy ne kelljen tömegközlekednem, de hadd kérjem ki magamnak a sörözést. Világéletemben BOROS voltam - ami a geodéta valétálás, a selmeci hagyományörzők közötti ultra veteranisszimus címem mellett azért nagy szó ám! -, és ez nem volt másképp a mai nap sem. Szóval borozás, szigorúan, ha kérhetem. ;)

Az előzményekről. Majdnem lekéstem a megbeszélt találkozót, de MLac megmentett, ráadásul olyan hatékonyan vezet a srác, hogy az én késésemmel is időben értünk a többiekhez a titkos helyre. Jó volt látni az ismerős arcokat, szép nagy család lett a fanatikusokból. A nagyszerű pillanatokat még az sem árnyékolta be, hogy az OBI biztonsági személyzete némi aggodalommal ellenőrizte azt a nagy gyülekezést a parkolóban - miután kiderült, hogy nem vaygunk terroristák, és nincs nálunk kalasnyikov sem, már a "jégkorong-szurkoló" titulus sem okozott nagy megdöbbenést.
Az induláskor azután kiderült, hogy Laci GPS-ét talán a focista fradisták programozhatták át, mert hogy olyan utakon vezette a kocsikonvojt a csarnokig, amelyeken nappal sem szívesen járnék gyalog. A lényeg, hogy élve odaértünk, és egy árva terrorlélek sem várt minket a sötétben, szóval nagyon kemény helyzet volt. :)

A parkolóban kis meglepetés várt minket, mert tényleg nem lehetett hátra, az üres helyekre állni: a parkolóőr szerint ugyanis az volt a rolba helye. Sokan nem hittük el, hogy mehet ki a sárba egy rolba a szabad ég alá, de bent a jégen tényleg ott lehetett látni a kintről származó sárfoltokat. Ez mondjuk még véletlenül sem a Fradi egyesület hibája - de azon el lehetne gondolkozni, hogy 2010-ben Magyarországon miért nincs pénz leaszfaltozni a rolbának tíz négyzetmétert. Illetve szakemberként mondhatom, nem is kellene aszfalt, elég lenne egy ledöngölt, bitumennel fellocsolt zúzottkő alapágy is... Remélem egyszer ezt valaki megteszi a klubért, a csarnokért.

De ami ennél sokkal fontosabb, sokkal kellemesebb meglepetés volt a csarnokbeli fogadtatás. Korrekt biztonságiak - sőt, hiperkorrektek, de tényleg. Kint és bent is. Szóval én elég régóta járok meccsekre, és nem szívesen vallom be, de olyan focimeccseken szocializálódtam, ahol a vendégszurkoló a helyi bizonságiak szemében az a vadállat fajta volt, akiről a meccs idejére leveszik a láncot... így is kezeltek minket az ország számos pontján... Ehhez képest, lehet velem van a baj, mert még nem voltam ebben a csarnokban, de ez itt maga volt a CSODA. Segítőkész emberek, udvariasak, korrekt mosdók, külön büfé (normális árakkal!), teljesen jó minőséggel (!!!) - őszinte elismerésem a Fradinak ezért, de tényleg. Amúgy az itteni forraltbor nálam simán becsúszott a második helyre az országban - az újvárosi van annyira jó, hogy nehéz legyen letaszítani a trónról. Egyrészt borból készült (ezt az alapot pl. nálunk és egy másik helyen sajnos még véletlenül sem tartják be), nem volt ízléstelenül elfűszerezve, összecukrozva... ehhez is érteni kell, respect érte.

És akkor a mecscről. Szerintem sokféleképpen meg lehet fogalmzni azt, amit ma láttunk. Mi, Volán szurkolók a helyszínen sokan azt gondoltuk, hogy alapozás ide vagy oda, első meccs ide vagy oda, egyértelmű esélyek ide vagy oda, ez bizony a jó hírnevünk megcsúfolása volt ma. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ha "komolyan vesszük a meccset", tíz gólig meg sem álltunk volna (bár én titkon hét-tíz gólos győzelmet reméltem, mert szerintem reálisan ennyi különbség lehet a csapatok között). És ezzel egyáltalán nem a Fradit akarom leszólni, lenézni, becsmérlelni.

Arról van szó, hogy páran azért tudjuk, hogy játszottunk idén, amikor igazán jól ment, és azért voltunk csalódottak, mert ahhoz képest a töredékét nem láttuk viszont a jégen.
Szerintünk ma páran azért is kijöttek a Fradi szurkolók közül csarnokba, hogy megnézzék, "mit tud a nagy Volán". Most ezután a meccs után joggal tehetik fel a kérdést, hogy "csak ennyit? Hát erre olyan büszkék Fehérváron? Ez lenne a sokat emlegetett EBEL-szint?".
Meg kellene érteni a srácoknak, hogy a nehezen megszerzett "hírnevünket" meg is kell tartani. És igen, szerintem ez azt jelenti, hogy nem félgőzzel limonádézunk a kétgólos vezetésnél, az idén sosem látott, hülye megoldások tömkelegét gyakorolgatva, hanem megtiszteltjük az ellenfelet azzal, hogy lehetőség szerint végigpörögjük a meccset. Ha ez megvan, az eredmény tulajdonképen mindegy is. A lényeg, hogy az ellenfél megtudja, érezhesse - ilyen, amikor jók vagyunk, ehhez a szinthez kell nektek is felnőni!
Remélem ez a véleményem senkinél nem veri majd le úgy a biztosítékot, hogy ebből bármilyen, az ellenfelet negatívan érintő okosságot ki tudjon majd hozni. Ha valakinek ilyen irányú ambíciói vannak, most szólok, hogy feleslegesen fárad, erről nem fogok vitatkozni. Én tudom, hogy semmi rossz szándék nincs bennem - és bízom abban, hogy ez átmegy. Ha nem sikerült, akkor elnézést.

Ugyanis szerintem a Fradit minden tisztelet megilleti a mai meccsért. Tisztán és sportszerűen játszottak - volt pár kemény jelenet, de korrekten csinálták, és ez férfias sport, ezért szeretjük. Sőt, ezen a téren igazából nálunk kellene egy kis fejmosást tartani: volt pár felesleges, félresikerült keménykedésünk (pl. hogy Vaszjunyin mit akart kihozni abból a végén, azt senki nem értette).

Számomra a konklúzió az, hogy rossz formánk ide vagy oda, a Fradi megharcolt a becsületéért, és ilyen tekintetben győzött is. Nem omlottak össze a nyomástól (mert azért elég sokszor felálltunk öt az ötben is), a kevés lehetőségükkel jól éltek - szép gólokat ütöttek, így kell ezt csinálni!
Nálam ugyanígy elismerés jár a közönségüknek is - az mondjuk szomorú, ha ki kell emelni, hogy egy tábor csak a szurkolással foglalkozik, mert ennek valahol alapnek kellene lennie, mégis azt mondom, jegyezzük meg, hogy itt is ez ment. Ugyan tényleg volt két arc, akik a szektorunk mellett mutogattak, de ők hamar leléptek, és utána béke volt (amúgy ma tanultam egy ÓRIÁSI módszert: az ilyen önmaguk szórakoztatására mutogatókat látványosan fel kell venni videóra, le kell fényképezni, és AZONNAL abba fogják hagyni, amit csinálnak).

Szóval összességében jó túra volt, némi csalódással a mi teljesítményünket illetően. Én bízom abban, hogy holnapra jobban felpörögnek a srácok (Alpeccel értek egyet, Süti-Jankó duó különösen jó volt ma+a fiatalok, de a többiek, főleg a sztárjaink, kicsit mutatni kellene már valamit, legalább villanások szintjén, mert a vb-re tekintve nem lesz ez így jó).
Jó lenne megmutatni, hogy megy ez jobban is. Ahogy az az idei Volántól joggal elvárható!

Ezzel együtt a Fradinak azt kívánom, folytassa tovább az építkezést, ez kell a magyar jégkorongnak. Nekem úgy tűnt, hogy az itteni játékosok jó csapategységet alkottak, jó helyen vannak - csak így tovább.

Hajrá Volán!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@edudus: @csatoimi: :)))
Már látom, hogy el kell vonulnom egy kolostorba meditálni jövő szeptemberig, különben sehogy nem jövök ki jól ebből. :)

B terv
Én mondjuk elvből nem eszek lila hagymát, de ha ti igen, a vendégeim vagytok egy zsíros kenyérre!

@TheKaszi: egyes vélemények szerint nekem csak a csak sok szöveg megy, és még véletlenül sem az értékelés. :)
@budaijegesmedve: Nyegle? Ha Te mondod, bizonyosan... Szerintem meg csak az a baj, hogy Te nem tudod a helyén kezelni a Volánt az EBEL-lel és a többi magyar csapatot az OB I-gyel meg a Mol Ligával. De hátha egyszer ez is össze fog jönni. Én ehhez sok erőt és kitartást tudok csak kívánni Neked.
@Raon: Megvan a késedelem oka....a megszokottnál is jóval terjengősebb beszámoló...elnézést, hogy "leelfáradtoztalak".. :P
@edudus: egyetértek, vegye komolyan, szolgálja ki a szurkolókat, mutassa meg a valós tudását,szórakoztasson, ezt követeli a profi mentalítás...néha azonban nehéz végrehajtani, ha jól értettem az edzői nyilatkozatot ezt mások is így látták, bár régi szabály a győzelmet nem kell/ene/ megmagyarázni.
@Raon: Nekem meg mindig ketsegeim vannak, mondjuk az a zsiros kenyer jol hangzik. :) A terjedelmes beszamolora sem nagyon foghatjuk a hianyzo idot, mert azt tudjuk, hogy Te gyorsan osszedobsz egy ilyent is. Van egy hitelesebb sztori, ha ki akarsz bujni az italozas vadja alol. Mond azt, ugy elvitt es olyan utakon az MLac, hogy a meccs vegen ott bolyongtal orakig a palya korul. A masik meg az, hogy ferfiasan bevallod, hogy beboroztal. :)
@kerusz:Tisztelt Kerusz bácsi! Kérek engedélyt meghunyászkodni! Igérem megpróbálok fejlődni, és szintetikusabban gondolkozni a MOL, EBEL, OB1 és Volán négyszögben.
Kérlek ezután is kisérd figyelemmel bejegyzéseimet és jó szóval oktass, rámfér....
Előre is hálás köszönettel,
egy ledorongoltjegesmedve
@csatoimi: Az elsőt nem mondhatja, mert a saját két szememmel láttam, hogy bent ült M.Lacék kocsijában hazafelemenet is...... :P
@budaijegesmedve: Egy kis cinizmusert, Te sem kell a szomszedba menj. :)
@Raon: mar Imi is kerdezte es en is kivancsi vagyok Flintanak,hogy ment sajnos edudus nem tudott ra valaszolni ezert varom/varjuk ra a valaszt toled
@edudus: Az is lehet, a csiki utat kellett megbeszeljek, ez most jutott eszembe. Mondjuk ez Neki is eszebe juthatott volna, mielott a kolostorokat kezdi emlegetni. :)
Ejj de jó meccs volt ez. Nem gondoltam volna, hogy 3 gólt is ütni fogunk és "csak" 6-ot kapunk.

A volán szurkolóknak meg vissza respect, végre a vendégben is volt hangulat. Minket is jobban inspirált. :-)

Hajrá Fradi!
@budaijegesmedve: Jó, akkor legyen úgy, ahogy kérted.

Olyan vagy, mint elefánt a porcelánboltban.

A fradisták lélekben régóta készültek erre a meccsre, úgy várták, hogy egy igazi élmény lesz számukra, hogy Magyarország vita nélkül legjobb csapatával játszanak a play-offban. Hokiünnep volt nekik, jól szurkoltak, jó hangulat volt, fasza rendezéssel, igazán kitettek magukért, minden téren. A csapatuk is ennek megfelelően játszott, megtett mindent, amit megtehetett, szerzett három gólt, csak hatot kapott, a jegyzőkönyv szerint agyon sem lőtte őket a Volán (miközben az eredmény persze, nem volt kérdéses, de senki nem is várta, hogy az lesz). Erre Te idejöszz, és ilyeneket írogatsz:

"A magyar bajnokság pedig egy vicc az Alba Volánnak, nem is csodálkozom rajta, hogy a röhögéstől sokszor nem képesek pörögni...."

"a Volán annyival van az OB 1 felett, hogy ezeknek a meccseknek a többiek ellen alig van >>sportértéke<< akármelyik EBEL meccshez képest."

Újat nem mondtál vele, viszont kurva magas lóról osztod az észt, bicskanyitogató stílusban. Mindezt egy olyan meccs után, amely után csak az általad lesajnált helyről érkező ellenfél lehet büszke magára. A lesajnálást illetően pedig lásd még ezt a szintén szombati szösszenetedet is: "Mikor jövünk rá, hogy ez az egész erőlködés a hatcsapatos OB 1-gyel csak illuzió, felhízlalni még egy EBEL csapatot, a többiek meg játszanak amatőr bajnokságban, térítés nélkül, ők fizessenek, akkor majd meggondolják hogy kivel szórakoznak- velünk szurkerekkel biztos nem, mert senki nem lesz rájuk kiváncsi."

Rajtad kívül mindenki észrevette, hogy a Volán mai ellenfele (a csapat, a klub és a közönség) számára ünnep volt ez az este, ahogy tavaly is ünnepek voltak a Volán elleni meccsek a Dab, HC, Újpest-szurkolók számára (különösen, amikor nyert a csapatuk). Te meg jössz és a vendégségben az asztal közepére szarsz.

Kb. ennyi a probléma.
@budaijegesmedve: azért az elég gáz, hogy a fehérvári szurkolók sem neked adnak igazat, az ész osztását meg alapvetően be lehet fejezni. alighanem másnak is lehet véleménye bármiről, ami esetlegesen nem egyező a tieddel, mégsem oktató jelleggel. kerusznak igaza van, ja és csatoiminek is...húúúú , most majd jól megkapom , mennyire benyaltam:):):)
kicsit szállj le a magas lóról, kicsit szállj magadba, aztán lehet nem lesz nehéz ember módjára beszélgetni, főleg azokkal , akik kicsit szerintem többet tettek a magyar hokiért, mint te. nem akarok generálni semmilyen vitát, főleg nem ideillő témában, csak leírtam , amit gondolok az elmúlt éjszakai teljesítményedről...
@kerusz: köszönöm szépen,értettem..Amikor Téged olvaslak így kommentelés során azért az én bicskám sem marad néha behajlítva.
Csúsztatni azt nagyon tudsz, szépen összeraktad a tárgybeli blogbejegyzéseimet, csak éppen a lényegét nem tükrözted.Pl. a hatcsapatos OB1-gyel kapcsolatos bejegyzést nem a jelen témához, hanem az elmaradt Miskolc- Fradihoz írtam, abbeli, szerintem jogos felháborodásomból ami ott /nem/ történt. Sunyi módon azt már nem idézted, hogy Fradi szurker vagyok alapból és elismertem, hogy a Fradi nagyon teljesített.Afölött, is elsiklottál, hogy a blogbeli vitában többször elnézést kértem, hogy aznap kicsit érdes a stílusom,és bárkit is megsértettem.
De megértettem a leckét, ha Kerusz bácsi ír cikket, csak lelkesen, pirospozsgásan lehet hozzászólni, különben kapsz a fejedre rendesen.
Azt azonban kicsit furcsálni vagyok kénytelen, hogy az még rendben van, hogy az újság olvasói osztják egymást, úgy kell annak aki ide beszáll. De hogy a szerkesztő alázza a saját olvasóját, akiért van, illetve akiből végsősoron él, na ez
azért nagyon gáz.Vagy ahogy Te írtad /írnád/ kissé vulgáris stílusodban, rászarik annak laptopjára, akit vendégségbe hívott...Mert vendég vagyok, azt azért sikerült felismerned.
@kiralyfi: Senki, rajtatok kívül "nem osztja az észt", a kommentelés a cél, mindenki mondja el mit gondol a témában.Egyetérteni nem kötelező. Az egy más rendszer /világ/, amikor csak egy vélemény lehet, amit a nagy Vezir mond meg és "ideológiai titkárai" meg közvetítik a nép felé, a pribékjei meg üldözik , levadásszák aki "másként gondolkozik".
Arra azért kiváncsi lénnék, hogy honnan tudod, hogy mióta vagyok a hoki körül és, hogy a blogíráson kívül mennyit tettem érte
/nem mintha vitatni akarnám mások tényleges teljesítményét, mielőtt újra rámzúdulsz!/.
@csatoimi: nem tudom, illik-e ilyet megkérdezni, de a Tolvanenről alkotott véleményedet támogatóként is képviselni fogod a jövő év tervezésénél?
Én látok némi párhuzamot a tegnapi meccs és a válogatott korábbi nagy bravúrjai között...
Tehát, aki "fanyalog" a szinten, meg a Fradi teljesítményén, az ezeket az eredményeket "ralativizálja"...
Az igazat megvallva volt bennünk némi félelemérzet, mikor erzsébet felé vettük az irányt. Én például a Volán mezemet otthon is hagytam. Engem is meglepett az a kulturált fogadtatás amiben részünk volt. a biztonságiak berátságosak, a csarnok jópofa, a büfé jó. Szólnak a dobok, mindenki buzdítja a sajátját, a hangulat akár egy EBEL meccsen. Jó volt látni hogy a jégkorongszurkolók tábora - talán ennek a blognak is köszönhetően - csapatszimpátiától függetlenül mennyire egy család. A játékot hagyjuk, ilyen rosszul az idén még nem láttam játszani a Volánt. Elképesztő helyezkedési hibák és rossz megoldások, pedig ennél a sebességnél nekünk előre kelene olvasnunk a játékot. De ez tegnap nem számított, egyszerűen jól éreztük magunkat, mint egy válogatott meccsen.
Régen nem írtam, de most azt mondom, hogy abban
nagy igazság van, hogy a Volánon kívül kéne még
egy-/KÉT/Ebel szintű csapat.Lehetőleg Pesten,
persze Újváros is jó lehet.Talán szponzorálás
miatt fontos a főváros.Így lehetne tartósan az
Á csoportban gondolkodni ill. bennt maradni.
Mikor kezdődnek a VB esélylatolgatások?
Éljen a MAGYARHOKI!
@budaijegesmedve:
Kapod az ívet mi??-))d
Én nem így közelítem meg ezt az egészet de jogos a felháborodás akkor ,ha valaki lenulázza az OB1-t.
Egyvalamit tudomásul kell venni,nekünk is Volán szurkereknek és azoknak is akik kijelentik azt,hogy az OB1 nulla sportértékű.
Nekünk akik esetleg nagy gólaránnyal számolnak azért,mert hiába jövünk az EBEL-ből ettől függetlenül nem bólyák lépnek fel a pályára.
Mint minden gyengébb képességű csapat ,reflexből felszívja magát a jobb képességű ellen.Tehát igen is van sportértéke a mérkőzéseknek.Látunk erre számos példát a nagyviágban.Nem csak jégkorongban de fociban,kéziben stb.
Ott van Hegyi nyilatkozata is jó példa de ott van Flinta is akik nyílván ebelben szeretnének játszani.
Azért azt figyelembe kell venni,hogy az OB1 sportolók is keményen végig edzik az évet.Figyelembe kell venni,hogy vannak közöttük válogatott játékosok (idősebbek,fiatalok)egyaránt.
A fix válogatottak is innen kerültek ki.-)
Ne húzd fel magad én is kapom az ívet-)
De mint ahogy tegnap Vaze (már tudom "druszák vagyunk" nickben) értem írt,most teszem ezt én te érted.
Tényleg nem kioktatásból!!!
Abban igazad van,hogy azért írogatunk,hogy megvitassuk a dolgokat de nem azért ,hogy ledegradáljunk másokat!-))d
Összefoglaló a meccsről, nyilatkozatokkal:
jegkorong.tv/index.php?video_id=100313fav
Basszus rosszul érzem magam! Szimpatikusak a fehérvári hozzászólások! :)
@gogosz: Uggyann ezek a kérdések felmerültek bennem is a nyilatkozatot olvasva-)
Én ilyen kultúráltan nem tudtam volna leírni.
Vérnyomásom az egekbe szökkent!P
@budaijegesmedve: szóval csak annyit, hogy izé...khm...a stílus maga az ember
először felkelted a látszatot, hogy nagy ember vagy, már csak fel kell nőni a feladathoz
mint az OB1-nek az ebelhez
nem lehetetlen, csak nem tudom melyik fog előbb bekövetkezni:)
@csatoimi: Flinta ellőtte Rencz bokáját a koronggal, aki most nem tud játszani :( köszi Boti
@budaijegesmedve: tudod mit, igazad van...mindenben. itt mindenki csak jelenthet neked, ideológiától függetlenül, a legnagyobb magyarnak és a legnagyobb megmondónak. nem folytatok vitát, győztél:)
@bakker81: Igazad van sokmindenben, és tetszik, hogy Te /is/legalább kedvesen, szellemesen szólsz, ez tetszik Csató Iminél is. Mi ugyanazért rajongunk, tudod, nem ellene, érte....Én már akkor is rendszeresen jártam OB1-es meccsre,/leginkább Rradi -Dózsára/ amikor éppen csak három csapat volt...elég sokáig, tehát ismerem a helyzetet és én is szeretném, ha erős OB1 lenne, mint ahogy fociban is, hogy erős NB I, nagy Fradival,mint nagyon régen, csak hát más a vágy és más a realitás.
@marhahusi: Gondolom nem akarattal tette.
@Theutus: Nagynak nagy vagyok /188 cm,46-os lábméret/ de sajnos én már nem növök tovább, úgyhogy most már az OB1-en a sor:-)))))
/Mielőtt újra rámförmednétek, ez csak egy aféle szóvciccecske akart lenni..../
Szép volt fiúk, HAJRÁ VOLÁN!

tisztelet a Fradninak a tisztes helytállásért!

HAJRÁ VOLÁN
@csatoimi: a BTK szerint a gondatlanság is büntetendő :) esetleg helyrehozhatná 1 góllal :)
@kiralyfi: Nem Neked van igazad, és én is feladtam./Ördögöd van, a legnagyobb magyar sirjánál pont tegnap voltam a gyerekekkel Nagycenken, tudod ő is nekem jelent, még a túlvilágról is..:-)))))/
@marhahusi: Mar hivtam is, hogy szidjam meg, de nem vette fel. Elnezest kerek az o neveben is, atadom a megbocsajtas egyetlen lehetseges feltetelere vonatkozo uzenetet is.
@kiralyfi: bocs a vessző lemaradt, tehát elismerem igazad van Neked /is/, most azonban el kell ronanom, este tovább boncolgatjuk a már friss híreket, sziasztok, adrenalinnövelő volt Veletek,
felajzottjegesmedve
Akadjunk már le az edzőről! Na meg arról is, hogy mi a különbség az EBEL és az OBI között. Ezt egy kis óvodás is tudja, minek ezt minden meccs után felhozni.

Tiszteljük meg az ellenfelet, ne nézzük le, mert meglepetés is érhet minket, mint tavaly az Újpest ellen. A jégkorongban egyébként is bármi megtörténhet.

Azt, hogy a játékosaink komolyan veszik-e a meccseket, csak azok tudják, akik közelebbről ismerik őket, pl. tudják, hogy meccs után hova mennek stb.. de erről, nem ír senki, mert nem publikus.

Egyre inkább olyanok itt a beszélgetések, hogy nem is lehet érdemben hozzászólni, mert valami mázról van szó. Könnyű szidni az edzőt, maradjunk ennyiben.. vannak akiket ez kielégít!
Egyébként meg hatalmas gratula a Fradinak, hogy jól küzdöttek! Ma este újra meccs!

Hajrá Volán!
@csatoimi: Meg már amúgyis jól jönne egy Flinta-gól a Fradinak :) nemde? ne szidd le, csak bíztasd őt a ma estére!
nem ide tartozik de, ma, HAJRAAAAAAAAAAAAAAAAA SportClub !

yo meccs lehetett a fradi-volan megneztem volna ha tudtam volna.
A Fradi beférne az EBEL-be.
@Rock me Amadeus: persze, hogy be... A 11. hely még kiadó! :)))
@budaijegesmedve: nem mondod? én meg ma megyek Nagycenkre:) milyen véletlenek vannak? ássuk el a ki sem ásott csatabárdot:)
melyik tv kozvetiti a mai merkozest megmondana valaki?
@kiralyfi: Nem meccsre kéne menned? :D :D lesz é ma csillaghullás?
Off:
Amúgy miért egy időben kell lenni a meccsnek meg az F.1-nek???
@budaijegesmedve: Jok es frappansak a kommentjeid,van realitas alapja is es van benne tulzas is.Mint Sportklub szurkolo nem akarom osztani az eszt de ha a dontobe a Volan melle a Stars fog kerulni meg fogsz lepodni(es meg sokan).Szerintem nagyon meg fogjak szorongatni a nagy Volant 'OB 1es' modra.Sajnos a Dabot nem tartom kepesnek a Volan megszoritasara,de rovid idon belul az OB 1 csapatok is nagy falat lesznek hisz mindenhol komoly utanpotlaskepzes folyik(mar csak ezert se szabad lenezni az Ob 1es csapatokat).Persze ez attol is fugg hogy a Volan felvasaroljae a legtehetsegesebb fiatalokat vagy azok,ha nem lesznek penzugyi gondok,anyaeggyesuleteikben folytatjak.Tiszteletem es Hajra magyar jegkorong es persze Sportklub.
@Kékfehérke:
Sport 1.
12:45
Jégkorong
OBI, elődöntő, Vasas Bp. Stars-Dab.Docler - élő
Legalábbis a port.hu szerint
A tudáskülönbség nem kérdés. Örülök, hogy van egy Volánja Magyarországnak.

De az azért elismerendő, hogy a "Fradi szív" igenis létezik. Más csapatoknak ritkán adatik meg ez a "csakazértis" érzés. Erről volt szó tegnap este (is).
1. Ki kell használni a Volánosok elbizakodottságát... Hajrá Fradi!
2. A válogatott játékosoknak pedig jó felkészülés arra, hogy hogyan kell viszonyulni és felkészülni egy gyengébb tudású csapat ellen.

Szép volt fiúk! Hajrá Fradi!
@miki78:Ha ott voltál ankéton hallottad ha nem akkor elmondom, rögtön első kérdés szíven szúrta a rénszarvasvadászt-mi volt az emberelőnyős játékok impotenciájának az oka-és az utolsó mondata az volt:-Ez az edzőhibája volt!!Valahogy olyan volt az ember amikor a kérdésekre válaszolt mintha már valmi történt volna vagy történni fog vele kapcsolatban a főnökség irányából és számára nem pozitív értelemben!!Úgy gondolom Csicsó bá lehet ad neki egy évet még bár erre én nem sok esélyt látok!!Ma jön az úthenger és 9:2 ide!!:))
@Kékfehérke: nagyon szívesen, a "B" verzió a Sport Klub :D legalábbis a MOL ligát meg az adta.
Az a baj veletek, hogy legtöbben sportokat szerető, de soha nem sportoló szurkerek vagytok! ( annak viszont szuperek). Nem vagytok tisztában az alapozás fogalmával: Megfeszített tempóbann, órákon át dolgoznak szüntelenűl, napokon át. Alig megy a láb, marha fáradtak.Ez most a VB miatt viszont nagyon fontos!!! Rosszul mentek, tudják ők is. MERT ALAPOZNAK!!!! Szerintem pedig nem kell az erejüket fitogtatni! Miért kéne egy tizessel megalázni bárkit??? Mert ti ezt várnátok? Ja , az más! Ami a bajnokságban való indulást illeti: Fontos a sok szponzornak, a városnak, és a szurkereknek is! De a legfontosabb a csapatnak, a VB szempontjából, mert nem elég az pár meccs, amit enélkül játszanának!!
@Kékfehérke: Na most már biztos, hogy Sport 1, most adták le a reklámot
Nem értem, mit fanyalogtok, kurva jól ment a Volán, főleg a Kóger és Süti féle sorok, csak épp a Fradi jól összekapta magát. Arról nem is beszélve, hogy az 5 a 3 elleni előnynél én nem láttam fogást ill. a korongkilövés is véleményes ítélet volt szerintem. Mindent összevéve, nagy élmény volt a meccs, köszi, hogy láthattam az EBEL hősöket. :-)
@budaijegesmedve: azert nem irigyellek ha neked ettol all a cerka "felajzottjegesmedve " :D
@rol71: bár a Volánnak nem fekszik az egymást követő napokon a meccselés
@TheKaszi: Ez nem olyan nagy baj, szokják csak, Ljubljabában nagy-nagy szükség lesz rá!
@miki78:
Neked azért sikerül a hozzászólásaiddal kiverni a biztosítékot nálam!PPF
Elszívtam vagy 3 cigit,hogy ne menjek bunkó parasztba!:P
Inkább nézem a meccset.
@TheKaszi: Ezt hogy érted? Vagy mi alapján gondolod ezt? -->

"bár a Volánnak nem fekszik az egymást követő napokon a meccselés"
Amúgy tegnap egy kis "történelemmel" is kiegészítették tudásomat, konkrétan Ladányi becenevéről van szó :))) Nem mondom, hogy aranyoldalakra való, de azért megmosolyogtam a sztorit :)
@peterszky: Nem osztod meg? Amúgy hajrá DAB!
@kiralyfi: ok, én már nem is emlékszem a kapott jobb /bal?/ egyenesekre:-)))
@peterszky: ????? nem értem. Gondolom bennem van a hiba :( én Beckettsre gondoltam
@rol71: Üdv újra az éterben rol71!!! :) Megjavult??? :DDD Találkozunk ma meccsen? :)
@rol71: Egy korrekt ember természetes, hogy magára vállalja a hibákat! Hogy nézne már ki az, hogy elkezdje magyarázni, hogy nem azt játsszák, amit gyakorolnak. Persze, ha nagyon önkritikus az edző, akkor még erre is mondhatja, hogy az ő hibája! És ez így van rendjén! (Lásd: Pék mester pl. mindig a játékosokara húzta a vizes lepedőt, nem tudom az mennyire volt szimpi?)
Amúgy teljesen mindegy, sokkal jobbat úgysem tudunk megfizetni, egy bizonyos szint felett pedig felesleges gondolkodni, mert ebből a játékosanyagból a kanadai szöv. kap. sem tudna olimpiai bajnok csapatot gyúrni. Szálljunk már le a földre és örüljünk a sikereinknek!

@bakker81: Nézd a meccset, bár nem tudom mi a bajod?
@edudus:Szia!!Igen már múltkor is ezzel a nickel sikerült belépnem!Persze ott leszek csak még gondolkodom melyik oldalon:))Szokásos helyen állok, ha gondolod előtte dumcsizhatunk, hiszen ma már 3:0 lesz Salzburgnak!!
@miki78 1:4-nél több volt benne és láttuk is!!De ezt én lezártam és innentől OBI-re majd a vb-re figyelek!EBEL szeptembertől!!
@rol71: Ott volt, az biztos. Az ur maga Tolvonas. :) Nem hiszem, hogy az oreg ad meg egy eselyt neki, csalodnek benne.
@rol71: persze, utólag mindenki okos! Előtte azért nem volt senki ilyen optimista. Emlékezz csak Csicsóbá nyilatkozatára, amiben azt mondta, hogy a sima söprés is benne van a Play Offban. Szóval lehet itt az edzőt basztatni, de ha már ennyire ezen lovagol mindenki, akkor megkérdeznék néhány válogatott játékosunkat, h elégedett-e a saját teljesítményével?

Amúgy én is lezártam, ma este remélem kiütjük a Fradit! Hajrá Volán!
@csatoimi: nem, nagyon tévedsz! Se nem vagyok finn, se nem vagyok jégkorong edző. Sőt ott sem voltam, mert dolgoztam. Viszont az 5 PO meccsből 4-en ott voltam!
@miki78: Akkor azt az egyet nem lattad, ahol a Mester miatt elment a meccs. :)
@miki78: ha megszervezem, hogy összedobjunk neked egy extra kategóriás kurtizánra, csúszka masszázzsal, ahogy kell, és lement a feszültségoldó élmény, elképzelhető, hogy hajlandó lennél változtatni a fórumozási stílusodon? Kb. ilyen dolgok jutnak az ember eszébe a szövegeid olvasván. :)

Imi: persze, hogy boroztam tegnap, de Lacinak egyértelműen megmondtam, hogy dolgozom. A nem főállású írók ugyanis csak ilyen időpontban tudnak ügyes-bajos dolgaik mellett a munkájukra időt szakítani - tehát nem kocsmáztam, hanem egy igen hasznos szakmai konferencián voltam, azért értem olyan későn haza. :)

g92/Imi: ahogy láttam, Boti semmilyen irányban nem lógott ki a sorból. Nekem Dávid játéka jutott eszembe róla: kissé még tapasztalatlan, de sallangmentes, semmit nem kockáztató.

Na készüljünk, nemsokára meccs lesz. :)

Hajrá Volááán!!!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@sutyi2: Többször nyilatkozták régebben (persze az EBEL kapcsán), hogy legalább 2 nap kell a regenerálódáshoz.
@csatoimi: az első meccsen nem voltam kint, akkor éppen nyertünk ;)
@Raon: "elképzelhető, hogy hajlandó lennél változtatni a fórumozási stílusodon?"

Ne haragudj, de ezt nem értem? Milyen stílus az elfogadható? Soha nem szóltam be senkinek, nem anyázok senkit. Igaz nem nyalom senkinek a seggét sem itt, sem máshol. Nem keresek népszerűséget magamnak. Ez egy fórum, ahol mindenki ír, amit akar. Ha most az itt a "sikk", h szidjuk az edzőt, akkor ezt tudomásul is vehetem. De mivel én nem függök senkitől, a meccsre így is, úgy is veszek jegyet, sőt többször kimentem és jövőre is ki fogok menni saját költségen az idegenbeli meccseinkre, így nem hiszem, hogy nekem kéne magyarázkodnom.

Én drukkolok a csapatnak, ti meg "anyázzátok" az edzőt. Ez többek között a különbség. Én kritikával vagyok mindenkivel szemben (magammal is), de itt a blogon a kritikátlanság a jellemző (kivéve természetesen azt a "parasztot" ott a kispadon).. Viszont elismerem, ha jól játszanak a srácok és örülök a sikereinknek.
Én örülök az EBEL eredményeinknek, ti meg nem...
@Raon: A pénz összedobásra elsőként jelentkezem de csak ha töke van a menyasszonynak!!-))
@bakker81: Szerintem erre csak nektek van szükségetek! Szóval gyűjtögess csak! ;)
@bakker81: én sem vagyok gyenge ezen a téren, de neked extra vaskos egy humorod van :)

@miki78: ha hiszed, ha nem, az ég egy adta világon semmi bajom veled, hisz nem ismerlek, és lehet, hogy élőben jó fej vagy.
Ami a hozzászólásodat illeti, magad bizonyítottad a tételt - ha valaki csak valamivel szemben tudja meghatározni önmagát, azon már érdemes elgondolkodni.
Nincs semmilyen elvárt stílus, ha körbenézel, ezerféle ember van itt ezerféle hanggal. Én csak annyit jeleztem, hogy itt nem dívik az a nagy kötekedés, ezért talán van némi információértéke annak, ha a legkülönbözőbb emberek látják ugyanúgy egyes (!) hozzászólásaidat. Persze körbe lehet sírni a világot, hogy de te nem csináltál semmi rosszat, téged itt elnyomnak, ésatöbbi, de nem erről van szó. De ezt élőben talán egyszerűbb lenne megbeszélni - fussunk össze meccsen és hajrá. Nem harapunk, nem ütünk, csak ha nagyon muszáj. :)

És még egy. Ha valaki jelzi neked, hogy valami nem okét, azt ne vedd se kötekedésnek, se szemétkedésnek. Ez nem az a hely. Én például nem hiszek az egyik legtisztább, józan emberi norma mélyliberális bubusgatásként ható kifordításában (akkor is nézd el embertársaidnak a hibáit, ha azok már mások számára is terhesek, hisz attól vagyunk emberek, hogy nem mindig engedünk az ösztöneinknek) - én az eredeti normában hiszek (csak az igazság visz előre, teremt meg, épít fel érdemi dolgokat - és ha igazán segíteni akarsz valakinek, minden kényelmetlen konfliktust felvállalva is erkölcsi kötelességed jelezni neki, hogy szerinted mi a helyzet).

De ami a lényeg: hajrá Volááán!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: OK, fussunk össze ma! Én nem félek élőben sem beszélgetni! :) Írj egy számot mailben és megcsörgetlek szünetben.

De: nem sírom tele a világot, nem nyom el senki és nagyon jól érzem magam a bőrömben. Szeretem a hokit és a Volánt. Röviden ennyi!
Viszont nem szeretem, ha valakire rászállnak, miközben saját magunkba nem nézünk bele mélyen!

Üdv. M.
@miki78: első szünetben ott leszek fenn a kamerák mögött (középen, ahol hátul ki lehet menni vagy a Blue Brothers felőli oldalon), számot nem tudok küldeni, mert Óbudán van a méles gépem, és már Fehérváron vagyok. Keress meg, nem fogod eltéveszteni, saját készítésű (extra bénán festő, ez még a tesztpéldány) fehér papírsisak lesz a fejemen, az Ördögi Kör szent szimbólumával. :)
@Raon: "saját készítésű (extra bénán festő, ez még a tesztpéldány) fehér papírsisak"

ami már egész jó, csak még kék szín is kellene rá :)
@miki78: Ezt irtad: "Nem keresek népszerűséget magamnak."

Ebben mondjuk igazad van. :)
@csatoimi: látod van, amiben egyetértünk.. :) lehet, hogy lenne még más is!

Na, indulok!
@miki78: Lehet talalkoznunk kene, mint Te es Raon. :) De megvarom ma, hogy a Fehervar Ordogi Kor prominens vezetoje mit mond rolad, mi lesz az elso benyomas. :)
süti beállítások módosítása