HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Stars újra megtalálta a fonalat

2010.02.28. 21:02 Hblog

Két vereség után sikerült legyőznie a Vasas Bp. Starsnak a Miskolci Jegesmedvéket az OB I. középszakaszában. A vendégek előbb egyenlítettek, majd kétszer is felzárkóztak egy gólra, de az ötödik káposztásmegyeri találatra nem volt válaszuk, 5-3. A nap másik mérkőzésén az Újpest simán kikapott hazai jégen a Dab.Doclertől, 2-5. A tavaly még döntős, sőt ott is remekül helytállt lila-fehérek helyzete egyre nehezebb. A Fehérvár szereplését látva elképzelhető, hogy csak a legjobb három lesz rájátszásos. Most két UTE–FTC összecsapás jön, ezeknek sorsdöntő jelentőségük lesz a továbbiakra nézve.

64 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olyanok vagyunk, mint Rocky Balboa, ide a bajnoki címet!
Szemtanút keresek! Mit csinált Hajós és Ennafati??
@moszkvicssluszkulcs: Bp calling! :)
annyi történt, hogy Omar elrontott egy ziccert, Hajós valamiért odaszólt neki, amit Ennaffati nem jól viselt, odakorizott hozzá és meglökte kb. vállmagasságban. Ebből lett az, ami...
Az Újpesttel mi történt vajon, hogy ma ennyire nemment nekik? Dunaújvárosban meglepően jól pörögtek, meg is lepődtem rajta. Mára egy szoros eredményt vártam volna. Valaki aki ottvolt?
@Bpstars: és akkor hogyhogy csak Hajós kapott véglegest a 45.percben, Omar meg csak a meccs végén. Erre adj magyarázatot :)
@CTZ78: Igen, ez engem is érdekelne.:))))))
@CTZ78: ugye nem fogsz haragudni rám! :)
Nem tudom a magyarázatot, mert nem én adtam a kiállításokat, én csak indirekt módon meg lettem szólítva és erre válaszoltam. Leírtam, amit láttam.
A sporit kell megkérdezzed, aki 3 méterre volt, én meg 33-ra.
@CTZ78: Az Újpesttel az történt hogy kapus poszton még mindig nagyon gyengék vagyunk..Szőke két olyan gólt kapott ami elkerülhető lett volna,átpasszolták túloldalra ő ott ragadt és félig üres kapura csak belőtték az újvárosiak a helyzetet..Amikor már véleményem szerint át kellett volna rég csúszni a túloldalra..Utána viszont Becze derekasan helytállt a kapuban...Remélem holnap a fradit verjük és nem Szőke kezd a kapuban mert akkor megint gólokat fogunk kapni az elején. További szép estét!
Te voltál ott te láttad, én meg 90km-re voltam :)
UTE-DAB

Az első harmad az az Újpest volt, amit már annyira várt mindenki. Jól pörögtünk,VESZÉLYESEK voltak az emberelőnyök.
Második harmadban az idei UTE jött a jégre. Dekoncentráltság, rossz kapusteljesítmény.
Harmadik harmadban meg már mindenki várta a végét, néhol volt pár elborult agy is.

Tanulságok:
-Aki ma látta Becze és Szőke játékát, szerintem nem lehetne vitás, hogy Beczét kellene első számú kapusnak kinevezni. Helyenként eszméletlen amit védett.
-A DAB-nak félelmetesen jó a csapatjátéka.Főként az első gól parádésan lett kijátszva. Ezt el kell ismerni
-Baromi szar a légkör a leláton.Ilyet még nem tapasztaltam
-Újra jó az emberelőnyünk
-Egy már elveszett meccsen teljesen fölösleges kiprovokálni egy (végleges) fegyelmit. De fog ez majd hiányozni a legközelebbi meccsen

Mostantól MUSZÁJ minden meccset megnyerni, hogy miénk lehessen a harmadik hely és kiverhessen minket a Volán :P
@CTZ78: Egy nagyon pörgős első harmad volt, mi jól használtuk ki a helyzeteinket, a lilák kevésbé. Viszont az edzőváltás egyik hozománya, hogy életveszélyesek minden emberelőnyben. Nagyon jól járatták mindig a korongot. Második harmadban már nem bírták a tempót, mi továbbra is viszonylag jól használtuk ki a helyzeteket. Becze beállásával úszták meg ennyivel, jópár nagyot védett. Harmadik harmadra pedig úg ytűnt, hogy feladva jöttek ki. Teljesen meg is lepődtem ezen.
@freddyD: ÉN már kezdetektől fogva Beczét védetném és nem Szőkét..Szőkének néha olyan a helyezkedése mint Sájevicsnek...
@OliBLOOD: Fabry kit térdelt le?
@CTZ78: Szilassyt.... De semmi se volt..Szilassy eljátszotta a nagy halált és Hal bedölt neki..
@Szotyeee: figyu, írtam a blogodba. Kukksizd meg!
@Bpstars: Köszi hogy szóltál! Javítottam minden hibát!
@Szotyeee: Annyira eljátszotta, hogy a meccs végén az öltöző felé is bicegett le... Tényleg megsérült, remélem nem túl súlyos.
@OliBLOOD: Jó én most ezen nem fogok elkezdeni vitatkozni mert a végén megint engem tiltanak ki..:)
Ha már Halassy, egyszerűen nem értem ezt az embert.Saját döntéseinek mond ellent újra meg újra. Finnyásan befújt csomó szart, aztán 5 perccel később teljesen ugyanaz a szituáció és ott továbbengedte. Németh Petinek az a 2 perc "nem megengedett testjáték"-ért év vicce kategória. Irdatlan gyengus ütközés volt, ráadásul még Ő pattant le a DAB játékosról.

Na mindegy. Halacska és a UTE stadion egy külön szerelmi történet
@freddyD: Szerencsétlen hal...Sajnálom tényleg :S:S
Ja és Sikorcin és Orbán "Durva játék" páros kiállítása is röhej volt.
@freddyD: Hát de halacska nyápic ember...Neki már az is durva ha egymásnak oda szólnak valamit... :D
@freddyD: Halacskát sajnálom....hogy ilyen.......szerencsétlen...
@freddyD: Halacskát...hogy mekkora szerencsétlen :D
@freddyD: Vonalbírói azért még viccesebbek voltak. Egyik esetben egy újpesti játékos lőtte volna a palánkra a korongot, egy játékosunk botján megpattanva vágódott ki a kispadunkra. Az ott álló vonalbíró mutatta, hogy megpattant, de mégis visszavitte a bulit az Ute harmadba. Saját magának mondott ellen, a lila játékosok nem is értették. A másik az újpest 2. gólja előtti be nem fújt tilos volt. Azért azt valaki elmondhatná, hogy miért nem volt tilos. A csatárnak köze nem volt a koronghoz, mert túl hosszú volt, a védő is elég messze volt tőle és a csatárt se akadályozta abban, hogy elérje a korongot.
Az első harmadban az Újpest jobban kezdett mint mi, bár komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, a korong sokkal többet volt náluk. Aztán egy szép játék eredményeképp lőttünk lényegében minden előzmény nélkül egy gólt, utána már a harmad végén a kontrákból már veszélyesek voltunk. Az Újpest előnyben baromi veszélyes volt, többször csak a szerencse mentett meg minket a góltól.

A második harmadban már mi irányítottunk, többször nagy tűzijátékot rendeztünk, de kezdtük elszórakozni a helyzeteket, sokszor vastagon fogott a színes ceruza. Szőke nagyon lyukon volt, össze vissza pattant le róla a korong, kiejtette a lepkésből, elesett, szerencsétlenkedett rendesen. Becze sokkal jobban védett. Bár érdekes volt, amikor benézett egy késleltetett kiállítást, mi kerültünk volna előnybe és Ő kezdett lekorizni :)
Örök igazság, kapus nélkül nem lehet ezt a játékot eredményesen játszani.

A harmadik harmad már unalmas volt, a végén egy tök felesleges szabálytalansággal és feszültséggel. Szerencsére nem lett belőle baj.

Mondjuk azt nem értettem, hogy a második kapott gólunknál mi a francért nem fújták be a tilost. Rögtön utána kaptunk belőle egy kiállítást, amit az Újpest 5mp alatt ki is használt. Hal is tudta, hogy elcseszték, utána ki is nézett ránk.
@Szotyeee: Nyilván Neked nem fájt volna. És az is biztos, hogy soha nem történt még Veled olyan, hogy beütötted a könyöködet vagy a térdedet és utána fél percig totál elzsibbadt.

Hasonlóan csúnya eset volt, mint Kiss Ákosé Jánosival szemben. Reméljük nem lesz belőle nagyobb gond.
@OliBLOOD: Igen, az tilos volt. Rengeteg tévedése volt, többször megakasztották a támadásokat (főleg a tieiteket), a semmiért állított ki többször mindkét oldalon.
@a. Bárd: Szerintem nem lehet nagy a baj, simán lekorizott és még bónuszként Szikit is meg akarta verni. Azért jobbulást neki!
@forestjr: Pedig játékvezetői szempontból nem is volt egy nehéz meccs...

Nem az a baj, hogy minden sz@rt befúj, csak lenne következetes. Nem is tudták eldönteni a játékosok, hogy mit szabad és mit nem.

Nem csodálom, hogy Borbás elveszítette a fejét és mondott Neki valami kedveset. Bár le kéne szokni erről mindenkinek.
Mindenesetre nagyobb ellenállásra számítottam az Újpesttől, nem értem, miért csak egy harmadon át játszottak jól. Az első harmadban jól tolták, jobbak voltak mint mi, csak a helyzetkihasználás volt nagyon gyenge.
Viszont a másodikra teljesen szétestek.

Érdekes, jóval több van amúgy bennük.
Majd a Volán ellen :)
Bocs a három hozzászólásért zsinórban....

Valaki elmondhatná aki tudja, miért volt ennyire "fapados" a meccs ma Újpesten?

Az hogy a rolbás aludt és 14 perc alatt ért körbe a szünetekben, az még elment. De hogy nem volt se zene amikor állt a játék, nem volt rajta kívül más pályamunkás, a játékosok maguk vitték vissza a kaput a helyére, az nem lett lefúrva, és az ütővel lapátolták ki a jégkását a palánkon kívülre, már nevetségesen szánalmas volt.
@a. Bárd: Jó kérdés. Sajnos már az egész klub fapados. Kezdve a játéktól egészen a szurkolásig. ( Ilyenkor derül ki, hogy Infernora és dobjára mekkora szükség van... Tudja valaki, ő hová lett? :( )

Pedig a gondozó bácsi még megvolt a meccs elején, mert összevarrta a hálót vagy micsodát :P
@a. Bárd: Az is érdekes eset volt, valaki beszólt Halnak a kispadról, mutatta, hogy kiállítás, Borbás pedig megkérte, hogy mutasson rá a vétkesre. Ő nem tudott rámutatni, így visszavonta :) . Amúgy volt egy meg nem adott gólotok is, ami szerintünk szabályos volt, de nem azon múlt a meccs.
Az ellenállás hiányáról annyit, hogy jól játszottunk, de kaptunk két kontragólt, egy pedig elkerülhető védelmi hiba után született, és ez láthatóan megfogta a srácokat. A másik pedig az, hogy a csapat fele nem alapozott, így nem is lehet bírni ennyi mérkőzést. Ez az ad hoc módon történő csapatépítés egyik hátránya.
@freddyD: Lebetegedett :( (Há'egyenegy almát :D )
@forestjr: Tényleg. El is felejtettem a meg nem adott gólt :)

Sanszos, hogy ez az évetek már rámegy a kezdeti jégproblémákra.
Csak lehetne látni, hogy történik valami, amiért jövőre jobb lehet. Mert elkeserítő volt a meccs körítése. Lényegében nem is volt körítés.

Nem tettek semmit azért, hogy élvezetes legyen a meccs (a műkorcsolyás kislányon kívül), sőt az alapvető feladatokat sem látták el. Még jó, hogy sehol nem ugrott ki a plexi, mert akkor azt is a játékosok szerelték volna vissza.

Illetve kell egy kapus. Akár légiós is. Így, hogy Sziki és Dubek nem foglal majd helyet, akár meg is lehetne oldani.
@OliBLOOD: @a. Bárd: Mindent elmondtatok, de a poén kimaradt: a harmadik harmadban a lilák 6-an álltak fel egy bulihoz, nem vette észre senki a jégen, bedobták a korongot, amikor Fabrynak sikerült 6-ig elszámolni és rémülten kiugrott a padra - kis szépséghiba, hogy DAB padjára sikerült :)))))
Egyébként Hal szerintem nem fújt rosszul, a tilosos eesetnél a vonalbírója volt a kutyaütő, viszont a Borbás-dolognál az hiszti/komédia kezdett ciki lenni, az határozottabban kellett volna rendeznie.
@a. Bárd: Nem feltétlen a jéghiányra céloztam, hanem arra, hogy kénytelenek voltunk olyan játékosokat igazolni, akik semmilyen alapozást nem végeztek a nyáron. A jéghiány "csak" a ráadás volt.
Hogy őszinte legyek, nem is tűnt fel, hogy nem volt zene, elméletileg van egy srác, aki csinálja. Nem tudom, hogy ma miért nem volt jelen, vagy beteg lehetett, vagy egyszerűen nem volt most rá pénz. Ugyanez lehetett a pályamunkással is. Neked ez lehet, hogy nevetségesen szánalmas, nekem inkább szomorú.
@check: Milyen hiszti/komédia? Hal nem tudta megmondani, hogy kit állított ki, ezen mit rendezzen határozottabban?
Mindenesetre a hátralévő meccsek nagyon kemények lesznek. Megtippelni sem lehet, hogy ki lesz a harmadik. A legjobb sorsolása az UTE-nak van a hátralévő négy meccsre. Ők csak közvetlen riválissal játszanak. Bár arra kiváncsi leszek, hogy, ha eldől az első két hely sorsa, akkor az a két csapat mennyire lesz éles az utolsó meccsein.
@forestjr: Hát az, hogy azután is ment a tanakodás meg megbeszélés meg minden, miután bemondták, hogy Borbás fegyelmit kapott. Eltelt kb. 2 perc, miután bemondták a dolgot, hogy elkezdődhetett a játék
@check: Ne haragudj, de nem ő szólt be, az lett volna a furcsa, ha nem áll ki az igazáért. Ezért nem állja meg a helyét a minősítésed.
@forestjr: Bocs, én nem tudhatom a vendégszektorból, hogy ki kinek mit mond az UTE padján. Csak azt mondtam, hogy kiszabott a jv. egy büntetést, aminek érvényt kellett volna szerezni (mert kiszabta), ehelyett majdnem bekönyörögni kellett a játékost a padra (ill itt az öltözőbe). Nem foglalok állást abban, hogy jogos volt-e vagy nem, de ami akkor történt az kissé komolytalan volt.
@forestjr: "Ugyanez lehetett a pályamunkással is. Neked ez lehet, hogy nevetségesen szánalmas, nekem inkább szomorú"

Csűrhetjük csavarhatjuk a szavakat, de sok értelme nincs.Ha az illetékesek nem tesznek meg mindent azért, hogy élvezetes legyen a meccs, ne panaszkodjanak, ha csak az olyan megszállott jégkorong szurkolók járnak ki, mint pl mi és így bevételtől esnek el.
@check: Azt hiszem, hogy ez Halra nézve volt kellemetlenebb, és azt pedig nem minősíteném hisztinek, hogy valaki kiáll az igazáért.
@a. Bárd: Megnyugtatlak, hogy ez egyedi eset volt (legalábbis remélem), de biztosan tudod, hiszen nem először voltál nálunk meccsen. Legközelebb is gyere, remélem lesz zene és pályamunkás is, és jól fogsz szórakozni.
@forestjr: Eleve Halra irtam, hogy határozottabban kellett volna fellépnie,
@forestjr: Én ma nem voltam, de az ezt megelőzőn igen. Akkor sem volt pályamunkás, és tök sokáig csoszogott a kisöreg a géppel. A kaput akkor sem fúrták a helyére, és a játékosok tologatták. A meccs végén a mellettem álló rendező meg azon fogadkozott, hogy ez volt az utolsó csoki bedobálás, mert majd Ő tesz róla. Hozzáteszem, egy fiatal pár dobott be két csokit az újvárosiaknak. Az, hogy a túloldalon is bedobáltak az újpesti szurkolók az nem zavarta.
@forestjr: A vendégbüfét ne hagyd ki :)
@gogosz: A kaput le szokták fúrni, és nem a játékosok tolják fel illetve le, hanem egy jó ismerősöm. Ha pedig nem tetszik a kisöreg tempója, akkor ne gyere Újpestre meccsre, és megkíméled magadat a felesleges stresszhatásoktól. Ezt a sok bőgést...
@forestjr: Én nem bőgtem, hanem tényszerűen leírtam amit láttam. Nem is minősítettem senkit és semmit. Ha újra elolvasod megértheted, ha már elsőre nem sikerült.
@gogosz: Teljesen megértem a problémáidat, főleg azt, hogy a lassú kisöreget kell minden áldott Újpest-Dab meccsen figyelned, ezért tanácsoltam, hogy akkor ne gyere.
@forestjr: Jó, majd meggondolom, hogy elfogadjam-e a tanácsodat.
@moszkvicssluszkulcs: A két kiállításnak semmi köze nem volt egymáshoz. Hajós először kapott egy sima kétpercet, amit elég nehezen viselt, ezért kapott egy tízperces fegyelmit. A kispadon folytatta az anyázást és csapkodást, ezért kapta a második tíz percet, ami automatikusan végleges fegyelmit jelent. Azután még búcsúzóul szétvert az ütőjével egy neoncsövet a kijáratnál, aminek szerintem még komoly következményei lehetnek.
A másik kiállítás: A vége előtt nem sokkal Omar és Strengell akadt össze, amiért Omar két percet kapott. A lefújáskor Strengell egyből a büntetőpadról belépő Omarhoz korcsolyázott vigyorogva, aki nekiugrott, de a bírók egyből szétválasztották őket, így nem lett belőle komolyabb dolog.
@a. Bárd: Az ám... A vendég büfé! :)
De azért egy szavad nem lehet! Vittünk Neked vizet! :):):)
@ducks:
Hát több, mint 10 éve ismerve Hajós Rolandot nehezen tudom elképzelni, amit írtál. Bizonyára teljesen jogosan kapta a 2'-et, a 10'-et, majd a 20'-et. A neon szétverést meg különösen nem.
Valami nagyon nagy igazságtalanság érhette, ha így kifordult magából.
@tiriakos: jelentem, a mai nap a pénztárcámban megtaláltam a jegyet :D
(igazából most úgy fest, hogy csak akartam egy ingyen kört) :P
süti beállítások módosítása