HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Svájc–Fehéroroszország már biztos

2010.02.21. 15:18 Hblog

Jönnek az első szuperrangadók az olimpiai jégkorongtornán. Mindhárom csoportban az első hely a tét a mai játéknapon, és hogy legyen egy kanyar is a dologban, a B jelűben a cseh–orosz rangadó vesztese a második pozíció helyett a harmadikban találhatja magát. Ez csak akkor igaz, ha nem az oroszok nyernek. Az A-ban és a C-ben, a Kanada–USA és a Svédország–Finnország találkozókon sokkal egyszerűbb a helyzet, aki nyer, alapból negyeddöntős, de aki veszít, az is bizakodhat az egyetlen direkt továbbjutó helyben. A lebonyolítás kicsit sem egyszerű, de apránként azért összeáll a kép. Az előző játéknap után néhány pozíció fix. A csoportharmadikok beosztása a B-s nyitott kérdések ellenére is világos. Akár az oroszok harmadikak, akár a szlovákok, mindenképp jobbak, mint a másik két csoportban itt végzett csapat, tehát D7-be kerülnek. A D8-as hely ennek megfelelően Svájcé, a D9-es Fehéroroszországé. A csoportutolsók rangsorában a D10-es pozíció Norvégiáé, mert pontot szerzett, a D11-es Németországé, a D12-es Lettországé. Vagyis egy párosításunk van is: ideje jöttén Svájc Fehéroroszországgal mérkőzhet a negyeddöntőbe jutásért. Addig azonban ma még nézegessünk hatalmas csatákat.

38 komment

Címkék: olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézegetünk, nézegetünk. És HYVA SUOMI!!!
@suomi 1995: csak az a nagy baj hogy van aki nem engedheti meg maganak hogy reggel meccset nezzen sajnos naes ejjel az kerdeses!oh!!!
Na mostantol izgi ez az Olimpia ugygondolom!
@hokiszereto: Hát... El kellett volna halasztani mondjuk 2 héttel!!!
A mostani jégkorongtornának már volt két szuperrangadója, Cze-Svk, és Rus-Svk!
@Afterforever301: Bizony,márt volt.De még milyen mecsek.Remélem az oroszokat nemcsak a szlovákok,hanem a csehek is megverik.
Ovecskin es Malkin, ket geniusz.
Üdv!

Lehet -szinte biztos- hogy korábban már elhangzott, de talán gyorsabb itt megkérdezni mint átnyálazni a korábbi kommenteket: tudna valaki linket adni stream-hez a ma esti meccsekről?
köszönöm.
remek, köszönöm.
Esetleg ki lehet rakni valahogy fullscreenre? könnyen lehet hogy csak én vagyok béna...
Erre jo egy utkozes, Ovecs miutan kinyirta Jagrt, Malkin egybol betette. Remelem most mar megnyugodnak az Ovecskint blamalok.
@Dukla Trenčín: Téged tényleg csak szlovákok érdekelnek, semmi más! Csak azért szurkolsz a cseheknek, mert ha oroszok kikapnak, akkor szlovákok 2-ok. Vagy tévedek Trencsén? Egyébként grat. az oroszok elleni győzelemhez nagy volt!
@csatoimi: Ütközött egyet? Micsoda zseni...
Nyertek az oroszok, megvan a csoport végeredmény: 1./ RUS 2./CZE 3./STK 4./LAT
@suomi 1995: ő nem tudott magyarul, a szülei sem, csak azért tud, mert magyar környezetbe költözött, és ott tanult meg.

Te most fordítva, az ő helyében lennél egy szlovák oldalon, ahol a magyarokról lenne szó, téged nem csak a magyarok érdekelnének?
@suomi 1995:Eloszor a szlovákoknak,utána cseheknek.Második hazám csehország,anyám cseh szuletésu,Kladnoi mint Jágr.Utánna USA-nak,mert ott játszik Pavel Stasný,Peter Stastný fia.
he mintha bikov olvasná a kometemet. megmontam hogy felkéne cserélni a két esöszámu centert. malkin oriási volt ma. kovalcsuk ritka szarul védekezett, de minden rosszat elfeledtett ovi pofonya!

jagrnak biztos nem monták kis korában: édes fiam ne játsz a sinen ha jön a vonat!!!!!! boom!!!
Na lesz egy szlovák-norvég meccsünk is.
@derfed: Nem azert zseni mert utkozott egyet, de az egyik fontos gol abbol lett, tehat nem hiaba utkozik Ovecs. Ilyen sport ez a jegkorong, Ovi meg a legjobb ebben a sportban. Az Ovecskin-Malkin-Szjomin sor mellett, a tobbi nem sokat mutatott. Ezek harman itt is kiemelkednek.
@csatoimi: A szlovákok elleni vergődéséről nem írtál ilyen magasztos szöveget :) szép ütközés volt, szó se róla. Malkin volt a legjobb ma
@Dukla Trenčín: @2002: Kladno Prágán túl van -ha jól tudom- akkor anyukád ezek szerint cseh? Így már értem. Egyébként gratulálok egész jól megtanultál magyarul, ez dícséretes. Én a magyaron kívül csak angolul tudok, de közel sem ilyen szinten. Azt megkérdezhetem, hogy melyik az a magyar környezet, amit @2002 említett, Nyitra esetleg valami más?
Ha jól nézem az oroszok már csak a harmadik legjobb csoportelsők lehetnek és a négy közé jutásért a D6-D11 ( Németo.) győztesével játszanak. A D 6-ra pedig jó eséllyel a csehek vagy a svédek pályáznak.
@suomi 1995: Komaromban lakik Dukla. Nyitran mar nincsenek magyarok, sajnos.
@derfed: Valoban Malkin volt a legjobb, de Ovecs es Szjomin segitsegevel.
@csatoimi: Sajnos... Pedig voltak...Elköltöztek...
@suomi 1995: Az apám tudott magyarul,meg itt lent sokan tudnak.Gyerekek kozt ez gyorsan megtanulod.Az angolt tudom én is,meg ott van az orosz 8 évet tanultam,de sokat felejtetem belole.Jokaz orosz sportolok,de én a komunizmus végett soha nem drukkolok nekik.Jol emlékszek rájuk,miket csináltak az ororszok mikor még nem vonultak ki csehszlovákiábol.De magyarokat is tudom hogy aszem 56-ban lázadtak fel ellenuk.Csodálkozok hogy sokan drukolnak nekik.Biztos fiatalok,akik csak konybol tudják mi a komunizmus.Kár hogy kikaptak a csehek,de ilyen a sport.Lényeg hogy a szlovákok verték oket.De ez még nem jelent semit,mert még bárki lehet az olympia bajnok.
@Dukla Trenčín: Na látom kezdünk egy pár dologban egyetérteni... Pedig nektek az oroszok valahol testvérek, vagy nem > szláv rokonság.
Hát nagyon nagy muvészet valakinek nekimeni ugy hogy te viszed a korongot,és valaki direkt a pofádba rohan.Csodálkozom,hogy a csehek nem verték meg.Bosztonban mikor Satant faulozták,akor Chara márt rég verte a játékost.
@Dukla Trenčín: sokan drukkolunk az oroszoknak, én is, bár a szlovákok győzelmét egy csöppet sem bántam, a családból senki nem volt párttag, sőt, de apám mindig is az oroszoknak (szovjeteknek) drukkolt, anyám mindig a csehszlovákoknak. Hát... el is váltak! :))) Szóval nem ilyen egyszerű ez, szerintem inkább az a döntő, hogy nálatok már akkor is volt hoki!
@suomi 1995: erre mondta Kundera, hogy az oroszok nagyon szívesen neveznek mindent szlávnak, ami orosz, azért hogy utána mindent orosznak nevezzenek, ami szláv! :)
@suomi 1995: Igen szláv rokonság,de ez engem nem érdekel.De a komunizmus véget nemtudott sem magyarország ,sem csehszlovákia,meg atobbi komunista ország fejlodni.A sportolokat elnyomták.A csehszlovák hokisoknak csak szokés volt az ut az NHL-be.Nem lehetet menni,mert akkor hazaárulással vádoltak.
@Dukla Trenčín: na nálunk meg még el is nyomták a jégkorongot, mert úri passziónak mondták, mert pl egy egykori miniszterelnök fia válogatott volt, valamint mert a csehszlovákokra volt kiosztva a táboron belül a jégkorong.
csak hogy a múltkori "nálunk már mikor ez volt meg az volt nálatok meg nem" írásaidra is reagáljak.
@Lazlee: De az orosz hokisokat is terorizálták,a komunisták.Ott is sok orosz nem értet egyet a rendszerel és szoktek.De a kgb még most is ott mukodik.Nálunk is Sirokí a szovecség elnoke volt štb-k volt.Ezért nem tud játszani a szlovák válogatotban Pavel Stastný,Tomas Vanek,akinek szintén szlovák édesanya van.Mindent elakart intézni Peter Stasný,csak mivel náluk is még nem haltak ki az štb-kok nem tudta elintézni.
@Dukla Trenčín: Vanek szerintem beferne a szlovak valogatottba legalabbis a Buffaloban jo nyomja jol megy neki
SZiasztok mit gondoltok?:
Svájc-Fehérorosz.
Ki nyer?
Mi lehet a végeredmény??
@Clever Egg20: Az a csapat nyer, amelyikben több a KHL-es :)
@kovacsistvan: Remélem. Rájuk fogadtam vagy X-re
süti beállítások módosítása