HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hiába számolgatunk, nem jutunk semmire

2010.02.20. 17:30 Hblog

Máris kezdődik a csoportkör utolsó fordulója az olimpián, de a lebonyolítás sajátosságai miatt nem nagyon van esélyünk okosan megtippelni az egyenes ági negyeddöntősöket, illetve a negyeddöntőkért folytatandó párharcok beosztását. Hiszen sem az A, sem a B, sem a C csoportban nem lehet tudni, mely csapatok lesznek majd az elsők, amelyek a legjobb csoportmásodik társaságában kapásból a legjobb nyolc közé kerülnek. Ugyanígy az utolsó mérkőzések lefújása után dől el, ki kit kaphat a speciális nyolcaddöntőkben.

A besorolásról akkor írtunk utoljára, amikor kihirdették a kereteket, megismételjük a tudnivalókat, reméljük, érthetően fogalmazunk. Az alapszakasz végén rangsort állítanak fel a 12 résztvevő között, mégpedig a következő kritériumok alapján. Elsősorban a csoportban elfoglalt helyezés dönt, ha ez egyforma, a megszerzett pontok, majd a gólkülönbség, a több lőtt gól, végül a 2009-es IIHF-ranglistahelyezés rangsorol. Az így kialakult sorrend után a legjobb négy (D1, D2, D3, D4, azaz a három csoportgyőztes és a fentiek szerinti legjobb második) már negyeddöntős, míg a fennmaradó nyolc válogatott a következő párosításban játszik a negyeddöntőbe jutásért: D5-D12 (ez lesz majd az E1-es csapat), D6-D11 (E2), D7-D10 (E3), D8-D9 (E4). A negyeddöntő párosítása: D1-E4 (F1), D2-E3 (F2), D3-E2 (F3) és D4-E1 (F4), az elődöntőé pedig: F1-F4, F2-F3.

A káeurópai idő szerint ma este kilenckor kezdődő játéknapon a legnagyobb favoritok nem létnek jégre. Elsőként a norvégok és a svájciak csapnak össze, az A csoport 3. helye a tét. Utána a lettek és a szlovákok csatáznak, előbbiek győzelem esetén 3.-ak lehetnek, utóbbiak sikerükkel akár 2.-ak is. A németek és a beloruszok egyaránt 0 pontosak, mindketten a svédek ellen mutattak többet, a finnekkel szemben kevesebbet, komoly presztízscsata lesz ez is. Aztán holnap jönnek az első szuperrangadók.

105 komment

Címkék: olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

off: @csatoimi: minden meccsre mész a POban? mert akkor a jövő vasárnapot tényleg nagyon meggondolom :) aztán majd mesélek.
Sportclub-Brasso kozepszakasz merkozes:5-2
Progym-Steaua 3-4 :O:O:O
hajra Sportclub, hjra Oroszok !!!
@fradigy: Nagyon úgy néz ki, hogy nem. Ettől függetlenül fél óra múlva nekiállok keresgélni, hátha találok valamit a tévében. De holnap reggel hattól lesz az Eurosporton fehérorosz-német meccs.
@kovacsistvan: arra mar fel van huzva az ora. aztan vagy birom nezni vagy nem :) ma reggel nem volt sikeres pl :P
Erdelyben elok tudjak nezni a TVR2-on a Norveg-Svajc meccset. Most kezdodik.
@Lazlee: Jovo vasarnap ott leszek es varlak. A magyar szamom megirom neked es hivj, mielott Fehervarra ersz.
Nem értem, hogy ilyenkor miért nincsenek párhuzamos közvetítések: m1-m2, euro1-euro2, szépen lehetne nyomni a meccseket nyugodtan. Helyette több órás műsorszünet az jobb?Költői a kérdésem persze...
Itt mindent élőben közvetítenek nem akármilyen minőségben! Programnál megkeresed melyik csatornán adják melyik meccset, majd arra váltasz.
www.eurovisionsports.tv/olympics/
A Norvégia-Svájc meccs nem akármilyennek ígérkezik, 58 sec után büntetőt kapott Svájc ami kimaradt majd 5 sec-cel a korongbedobás után már vezet! Hajrá Svájc!
@Sava18: Kösz.Jó pörgős harmad volt, elég nyílt a játék.
"végül a 2009-es IIHF-ranglistahelyezés rangsorol"

Gondolom, a gyengébb helyezett javára, ugyebár..
@Sava18: koszi a linket! ha barhol barmikor osszefutunk vendeg vagy 1 korre!
Sziasztok! Köszi a linket, csak 1 kérdésem lenne, az oldalon belül hol kapom meg a csatornákat? Nem igazán találom őket
@Kreck: ott van baloldalon a tv channel live 4 kupacban
de egyszerubb megnezni a programme guide reszt (holnap a sved curlinges lanyok ajanlott :)) de sima ugy, norveg-svajc van, norveg tv.
Mekkora volt a harmadik svájci gól!
Még 1 stupid kérdés, előre elnézést kérek mindenkitől, full screenbe nem lehet rakni?:)
@nazgul: Meg a 3. norvég is. :D
Jó kis meccs, egyenlő erők küzdelme, jó iram
Szevasztok! Nem tudom mi a gond, de baszottul szaggat a kép. Csak nekem probléma vagy másnál is ez a helyzet. Mi a teendő, ha elvileg a gépem és a netem is fasza?Előre is kösz!
@Kreck: Sajnos nem,csak a HD csatornát.
Jo kis meccs ez a Norveg-Svajc.
meglepően jólt tartják magukat a norvégok. Grat nekik!
nektek hogyan múködik a fenti link? gondolom ott nézitek a svájci meccset, ugye?
@Bpstars: Én is simábbra számítottam.
Csak most kapcsolódtam be a svájci-norvégba. Hogy alakult az eredmény?
meg van, a négyes élő-csatornán megy :-)
ch-nor 3-3
a svájciak jók előnyben, szépen játszanak.
4-3!!! vezet svájc..
Úúúú mekkora volt a svájci negyedik... :)
a passz zseniális volt!
Hiller ma nincs a topon.
ezt a vikingstad nevű játékost de elfogadnám, mondjuk....palóczfalvi néven :)
Nem Hiller napja a mai, nagyon jó a meccs!
Vikingstadot Hiller nem fogja egyhamar elfelejteni.
@csatoimi: Eszméletlen jó a norvég első sor.
@Bpstars: Szuper ra kene beszelje, hogy vegye fel a Paloczfalvi nevet. :)
@Bpstars:
Köszi!
Tényleg jó kis küzdelmes, izgalmas meccs.
@forestjr: Nagyon-nagyon jol nyomjak, tenyleg.
nagyon jó a hangulat, a rendező jó zenéket ad be...
Vikingstadnak meg ment a Go Dad! Ott van az egész család, ez biztos feldobja..
@csatoimi: ha lehet y-nal! És adjunk neki egy kis földet a Karancs-Medves fensíkon :)

amúgy ilyenkor mindig eszembejut, milyen magasságba emelték válogatottjaink a magyar hokit. Fantasztikus mérkőzést látunk, gyönyörű hokival és tavaly ilyen csapatokkal szemben nemes ellenfelek voltunk!
@Henry The Navigator: ja, ez király érzés lehet neki!
a papa majdnem döntött...
@zsakfos : nincs mit! Van még pár link a tarsolyban, ha ezek lehalnak :)

tippem: SO-ban nyer Svájc
ez mekkora volt!!!!!!!!!!!!!!
Na most meg egy kicsit sajnálom a norvégokat, pedig Svájcnak drukkoltam.
Jól van, szerintem megérdemelten nyert Svájc, de le a kalappal a norvégok előtt is!
hát jó lenne a norvég szintig eljutnunk, jó kis derby volt!
@Henry The Navigator:
Na ezzel én is így voltam. Szép volt az uccsó gól.
ah, a vedo lekapja korongot loves elott, es ebbol lesz a baj. utolag bar hagyta volna, gondolja. mekkora game a hoki.
érdemes nézni, mikor Lemm elindult a kapu elé. Abban a szituban semmi jel nem utalt rá, hogy ott neki helyzet lesz. Gyönyörű játék volt!

@emu11: igen, nagyon jó lenne a norvég szint!
A német-fehérorosz is remélem lesz ilyen jó, a lettek pedig egy góllal megverik a szlovákokat.
@Henry The Navigator: a letteknek szurkolok, de nagy falat nekik a tótcsapat...
Lemm-et ki kellett volna lökni a kapu elől, szerintem ez az addig jól teljesítő Jakobsen hibája. Ezek a jó meccsek, amikor nüanszokon múlik a pontok sorsa. Bár ha Hiller jobb napot fog ki, akkor valószínű hamarabb döntésre vitte volna a dolgot Svájc.
mikor kezdik a lett meccset?
@emu11: A tótok nagyon felszívták magukat az oroszok ellen, most lehet, hogy egy kicsit nagy lesz a mellény, aztán jön Karsums és Ankipans.Szerintem nem lesz sima meccs!
@Henry The Navigator: jók a tótok is meg a lettek is. Nagyon kiegyenlített a mezőny, remek olimpia.

szerintem mind2 mai meccs döntetlen környéki eredményt fog hozni.
Rszemről, hajrá Sturm és hajrá lettek!
@Bpstars: Ez a variáció részemről is támogatva, bár a fehéroroszoknál Zakharov edző szép gesztust tett már az egész magyar hokinak.
@Henry The Navigator: ja, csak ott a másodedző csípi a szemem. Dave Lewis tönkre vágta egy teljes szezonra a bruinst 2006-2007:
en.wikipedia.org/wiki/Dave_Lewis_(ice_hockey)
@csatoimi: akkor megkérdőjelezhetetlen lenne az nemesi magyar eredet :)
Gróf Palóczfalvhy Tas, Nógrád vármegye Somoskő várának birtokosai! :)
Mikor kezdodik a Szlovak merkozes?
@Kreck: asszem 01:30 magyar idő szerint
@Bpstars: Lásd Pálffy nemes csengésű nevét,és persze magyar eredetét,nem?:)Kár, hogy nem lehetett magyar útlevele juniorként például Nagynak vagy éppen Zsigmondnak.
Nagyon könnyedén játszanak a szlovákok, gyors pp gól, egykapuzás eddig.
@Henry The Navigator: Kösz segits légyszi hogyan inditom el,a buzi tévék jég sakot adnak:))
Az EBU channel live ikonok közül a 04-re kattintasz. Előbb jön egy kis reklám, utána a meccs.
@Thomas_AV: Eddig nagyon sima, vagy a szlovákok ilyen jók vagy a lettek harmatosak.
@Henry The Navigator: Nagyon köszi egy angyal vagy jo szorakozást:))
Stumpel 3-0, hát ez a Masalskis nem egy Irbe sajnos..
@Henry The Navigator: Nagyon jok a Szlovákok!!És nagyon jo a kép ,ha igy lehetne nézzni ithon is a mecseket jo volna..........
@Zsiraf78: A volnán van a hangsúly gondolom.De mondjuk ez mégiscsak egy Olimpia.
@Henry The Navigator: Hát igen a Volánrol de ezz van ezt kel szeretni vagy hang nincs vagy kép sajnos ithon:(((
@Henry The Navigator: Igen.Nagyon belelendültek SVK kiütés lesz a vége:)
Ez kivégzés tót módra, nem is nézem tovább. Jó éjt mindenkinek!
Srácok!Már kínlódom vagy egy órája, mi a fenét csináljak, hogy én is ilyen elégedett legyek a képpel? Szaggat és a kép sem olyan jó...Segítsetek légyszi!
Köszi,már rájöttem ...
Na azért már alakul az a sorrend. Ha jól nézem:
12. Lettország
11. Németország
10. Norvégia
9. Belorusszia
8. Svájc már biztos.
A szlovákok vagy 7.ek lesznek vagy 6.-ok ( az oroszoknak min. a hosszabításban győzniük kell a csehek ellen).
A többit még felesleges számolgatni. A legjobb esélyük talán a finneknek van pihenni egy kört. A meggyőző játék mellett, az uccsó meccset játszák a svédek ellen, és a 6 pontos csapatuk közül nekik a legjobb a gólarányuk, így akár vereség esetén is továbbmehetnek legjobb másodikként.
@zsakfos : Ezek alapján már biztos egy Svájc-Belorusszia meccs a negyeddöntőért.
@zsakfos : azért a fin swe meccs nem akár mekkora pre meccs. plus a finneknek van mit törlesztenie. meg szeretik is egymást.
@spiler: pesze ugyan ez a helyzrt a másik két derbin is!!!!!!!!!!!! ppphhuuuuuu
kurva nagy meccsek jönnek és azért itt már van tét is.
@spiler:
Igazán jól összerakták ezeket a csoportokat:) a legnagyobb pre meccsek tényleg mind a 3 csoportban.
Svéd-finn, kanadai-amerikai, szláv hármas ( orosz-cseh-szlovák). Kívánni se lehet jobbat:)
süti beállítások módosítása