HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jégbe zárt csoda

2010.02.18. 09:13 Hblog

A szapporói csoda és az A csoportos vb-szereplés megihlette a szegedi Boros Tamást, aki kedvenc sportágunkról 2009-ben elkészítette Jégbe zárt csoda című, 33 perces művét. Az alkotást a 2010-es filmszemlén is levetítették. Ott kevesen tudták megnézni a kisterem és a délelőtti kezdési időpont miatt, most viszont mindenki megtekintheti. Tovább után négy részben következik a dokumentumfilm, köszönet érte az alkotóknak.

;

52 komment

Címkék: film videók dokumentumfilm boros tamás jégbe zárt csoda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Látatlanban mondom: kár, hogy csak 33 perc :(
Biztos élmény lesz. Este megnézem! Örülök, hogy ilyen filmek készülnek!!!!!!
Na akkor lássuk! :-)

@Hblog! Nem tudod, DVD-n ki lesz adva?
@sutyi2: Ezt nem tudjuk, sajnos, de várjuk ide a film készítőjét, hátha ő elárulja.
Köszönjük a filmet...

Csicsó még most is megríkat... Én hülye meg persze munkaidőben nézem...
@Prenix: "Csicsó még most is megríkat..."

Ezzel nem vagy egyedül! :-(
Szintén zenész.
.
.
.
Nyugodj békében te is, Sage.
@Prenix: Szerencsémre otthon nézem... Így nem látja senki, hogy itt bőgök magamban :'(
@Lazlee: Szevasz pajtás! Jössz majd EBEL play off-ra?

Amúgy a film jó, de nem sok újdonságot hallottam benne, bár gondolom nem is az igazi vérmes hokirajongóknak készült. Nameg kicsit több játékost is megszólaltathattak volna, és többet foglalkozhattak volna a sapporo-i csodával, rövid összefoglalók, élménybeszámolók, ereklyék, ilyesmi.
Nagyon jó kis film! Persze vannak dolgok, amik hiányoznak belőle, de így is örvendetes, hogy valaki vette a fáradtságot meg nyílván némi pénzt beletolt és készített egy ilyet.

Azért a 4. rész nagyon ott van... nem csak Csicsó miatt, hanem a mondatai súlya miatt, az teszi fel a fimben a pontot az i-re. "Vér, veríték, szentély, alázat", stb. Ha a jövő nagy reménységei ennek szellemében dolgoznak keményen és nőnek fel, akkor nem lehet gond. Ezeket a mondatokat nem lehet elégszer ismételni, mivel a mai ifjaknak az ölébe hullik minden, ami kell ehhez a sporthoz..
Sőt! A mai világban nap, mint nap ismételni kell! S ez ugyanúgy vonatkozzon valamennyi játékosra, edzőre, szakvezetőre, játékvezetőre egyaránt. Minden siker a következővel kezdődik: alázat! Ha ez nincs meg, akkor felesleges pénzkidobás minden további fáradozás.
sziasztok én egy filmet keresek melynek cime YOUNBLOOD -a föszerepben ROB LOVE meg Patrick Swayze játszik ez 1986 film akinek meg szoljon már
Csicsó, te voltál a legnagyobb... Sosem feledünk!
Hblog:
Épp írni akartam ,de látom megtettétek!! Köszi!!
Levettétek amit lekellett!
Nagyon jó kis film.:))
@red wings: Az nem a "CSoda a jégen" futott itthon??
@red wings: @bakker81:

az a miracle on ice. amit red wings keres, az ez.

www.imdb.com/title/tt0092272/

egy-két éve rongyosra játszotta valamelyik tv-csatorna:
@AG 2.0: Akkor o.k.
Csak azért kérdeztem mert sok filmet más címmel futtatnak ithon,mint az eredeti.:)
Nagy-nagy köszönet, még ma est megnézem!!!
Köszönjük a feltöltést, köszönjük a filmet!
ensem birtam szaraz szemmel....'(
@Dreamliner25: Én sem! Ráadásul a munkahelyemen néztem meg!
Csodálatos és egyben szívszorító dokumentumfilm. Sok - sok olyan mentalitású ember kellene mint Kercsó, vagy a Csicsó(k). Azonban ahelyett, hogy nőne, inkább csökken az ilyen emberek száma. Pedig nekünk igenis szükségünk van ilyen siker sportágakra, mert nap mint nap többek között ezek az emberek, játékosok tartják bennünk a lelket, a reményt..
Mindenek előtt örülök, hogy van ilyen dokumentumfilm, alapvetően tetszett is, de egy két dolgot csak le kell írnom.

-
Változatlanul borzalmas a narráció. Nem igaz, hogy nem lehetett valakit találni, aki képes normálisan felmondani a szöveget.

Valószínüleg egyedül vagyok vele, de engem Máté Pál egyre inkább irritál. Ettől a bennfenteskedő, okoskodó stílusától a szőr feláll a hátamon.

Nekem kicsit hiányzott az is, hogy hangsúlyosabb legyen az ugyanolyan összetartó, családias, kicsit belterjes, ám mégis minden tiszteletet megérdemlő szurkolótábor kiemelése. Mert ugye pénz az nincs a sportágban, de a belépőket, bérleteket, szurkolói buszokat, stb. csak mi fizetjük : )

Azon beszartam, hogy a film szerint, Sapporo előtt senki még csak elképzelni sem merte a feljutást?! Ugyan már, nem volt az olyan régen...

Le lehet (és le is kell) borulni Fehérvár teljesítménye előtt, de Újváros nélkül elég hiányos a tömjénezés. Hogy még pár másik klubról ne is beszéljünk, akik pár évtizede csak sertepertélnek a jégen.

+
A problémafelvetések teljesen a helyükön vannak, főleg a Kisstadion kérdése. Hogy az micsoda egy kultikus hely lehetne, ha valóban meglenne a pénz és az akarat a felújítására (és befedésére), azt pont itt nem kell ecsetelnem.

Hatalmas pluszpont a készítőknek az ELP-ért : )

- - -
Az a loboncos gyerek kurvára idegesített : )))))
Gábor, az égi jégpályáról segíts minket mindig!
Maximális respect a készítőknek. M1-re vele, dunatv-be, sportklub-ra, Sport TV-be, lehetőleg főműsoridőben...
Bízzunk benne, hogy arra a bizonyos első NHL-ben ténylegesen bemutatkozó magyarra már nem kell sokat várni! Hári apuka, ha esetleg olvassa mostanság ezt a posztot tudna mondani néhány információt a fiával kapcsolatban? Megköszönném! Jól tudom, hogy jelentkezik az idei draftra? Ott mik lennének az esélyei? Egy-két mock draf szerint akár az első körbe is bekerülhet. Az idei svéd utánpótlás bajnoki szereplését nagyjából figyelemmel követtem. Most ugye kölcsönadták Janit egy tán harmadosztályú svéd felnőtt csapatank, amig az utánpótlásbajnokság nem kezd éleződni? Ott hogyan szerepel? (Elnézést, ha írtam néhány pontatlanágot, de aki tudja légyszí válaszolja meg! Köszönöm!).

HAJRÁ MAGYAROK!!!
Nagy köszönet a készítőnek és a feltöltőnek is.Igaza van jegib-nek ha már megszólaltak a filmben Sport TV-s kommentátorok igazán le lehetne adni egyszer kétszer a csatornán. Mondjuk a televíziós vásárlás (idióta) műsor helyett szívesen megnézném de akár egy-egy közvetítés előtt is.Nagyszerű film ez a Jégbe zárt csoda, de kiemelkedő szereplője az aki már sajnos Szívbe zárt csoda és Ö Ifj.Ocskay Gábor "Csicsó". Hiányzol!!!
@Von Siebenbuergen:
hát mondjuk mi azt írtuk, hogy _Jussunk fel, ott leszünk jó helyen_

:)
@kovacsistvan:

Jaja, télen napszemüvegben... : )

@AG 2.0:

+ a hazai rendezések alkalmával nehogy már ne az lett volna a kommunikáció, hogy nem elvárás a feljutás - mivel persze, hogy mindenki erről beszélt / álmodozott : )
@Von Siebenbuergen: Nem tudom, hogy került oda a napszemüveges hippi. Nekem azt mondta, hogy ő nem fotogén.
@kovacsistvan: Ifjabb Tonhauser Lászlóra gondolsz?
HOPPÁCSKA!

1. rész, 3:57-nél az utánpótlás(om)! :))
(Még mez nélkül..:))
Kopjetek le, de nekem nem tetszett.
Köszönet a filmért.
@kovacsistvan: Hóvakság ellen. Jégpálya közelében én is felveszem:)

@F. Kapus: Tonhauser:))
@kovacsistvan: @facsipesz: tévedés, ez nem napszemüveg, csak fotokromatikus (remélem, jól írom)
@RCH: Miért köpnénk le? Valamiért nem tetszett, de ha elmondanád miért, talán meg is értenénk.
Hullámzó hangulatú a film, még nem tudtam eldönteni, hogy optimista vagy pesszimista végkicsengése van...
Épp most látom, hogy már lehet kapni jegyeket:

icehockey.hu/index.php?pg=news_4_615

Kiderült, melyik lesz a "hangos" szektor?
@gogosz:

En kisse szedett-vedettnek ereztem, az egesz szamomra egy nagy massza. En legalabbis hianyoltam egyfajta iranyvonalat, ami menten eljutunk valahonnan valahova.

Mar az elso percekben belecsapnak a lecsoba azzal, hogy van itt ez a magyar jegkorong csak epp penz nincs. Es ezt elmondja feltucat ember, es csak utana hallani arrol, hogy miert, mire kellene penz es hogy mivel erdemelne ki a jegkorongsport a kiemeltebb tamogatast.
Jo, ezek szorvanyosan benne vannak, de valahogy az egesz olyan otletszerunek tunik.
Valahogy az egeszet jobban fel kellett volna epiteni.

Azzal kezdtem volna, hogy roviden bemutatom honnan, hova jutott el ez a sport, majd utana beszeltettem volna az embereket, hogy ez milyen viszontagsagos korulmenyek kozott sikerult. Ezt a reszt is kette lehetett volna szedni: szakmai es anyagi nehezsegek bemutatasara.
A szakmai resznel tobbet beszeltettem volna Cortianat, aki - szerintem - sokat tett a magyar hokiert, majd az anyagi resznel johettek volna azok, akiket lathattunk beszelni a penztelensegrol.

Es a legvegen egyfajta konkluziokent minden megszolitott elmondhatta volna a maga jovokepet, otletet, megoldasi javaslatat.

A technikai reszevel sem voltam elegedett. A feliratok pontatlanok (jegkorongblog.hu a jegkorong.blog.hu helyett) es az a fekete derenges a feliratok korul (ami persze kell, hogy olvashato legyen a felirat) kicsit giccses, lehetett volna izlesesebb megoldast is talalni.
A narrator holgy tobbet artott, mint hasznalt es a
felhasznalt fotok gyakran csapnivaloan rossz minoseguek voltak.
A vagas sem volt kovetkezetes: mig mondjuk az anyagi nehezsegekrol, vagy mittudomen mirol beszeltek, addig azt nezhettem, hogy nehany hokis uti egymast a jegen. (Egyaltalan: miert kellett verekedos jeleneteket beletenni?)

Ez a film ha kicsit tobb odafigyelessel keszul, akkor nem csak a hoki rajongok szamara lenne erdekes alkotas, hanem talan azoknak is, akik eddig melloztek ezt a sportot.

Szerintem.
Bocs az elgepelesekert, keso van mar...
Vajon mit fogok ezert kapni holnap a fejemre :-)
@RCH: Tudtad elfogulatlanul nézni, és értem az érveidet. Én úgy vagyok evvel a témával, mint a saját gyermekemmel: az esetleges hibáival is úgy szeretem ,ahogy van. :) De van igazság abban amit leírtál.
Köszi a filmet, jó volt! Kár, hogy a vége ilyen szomorú lett, kicsit majdhogynem meg is könnyeztem... :'(
@RCH:

Megszólalok, mint az egyik alkotó. Most RCH írására válaszolok ugyan, de azért mindet elolvastam.

Szerintem semmit nem kapsz a fejedre (tőlem legalábbis nem :D ), mert a kritikáidat építő jellegűnek gondolom, legalábbis nekem azok. Mint ahogy valamennyi itt elolvasottat annak vettem eddig. És rendkívül hasznosak nekem a jövőre nézve. Persze sok kritikára tudnék felelni, de a kifogásaimra, teljesen jogosan, a néző nem kíváncsi, ezért nem is állok velük elő.

Egy olyan dologra reagálnék, amit írtál. A film, témájában és tematikájában tudatosan felépített, nem spontán volt. Összeírtam egy több oldalas szinopszist (kvázi forgatókönyv), amitől 1-2%-os volt az eltérésem (természetsen sajnos kiscsicsó halálát leszámítva).
Viszont, ha ez neked nem jött le, ha keszekuszának láttad, az nem a te hibád, hanem az alkotóé, és erre is a jövőben oda kell figyelni. Az egyes részek közé nem tettünk kiírásokat, de a témájában úgy gondoltam, elválaszthatók. Lehet, hogy tévedtem, mint ahogy a témák sorrendjét is szubjektíve választottam meg.

Még egyszer hangsúlyozom, a kritikádat jogosnak és építőnek éreztem, ezt is köszönöm. Mint ahogy jól esett nekem személy szerint mindenki írása.

Plusz tanulság, ezután a filmem után a többit már mindig elővetítem, mert így is sok hibát ki lehet küszöbölni.
@borostom83:
Jolesik, hogy igy fogadtad a kritikat, amit valoban epito szandekkal irtam. Kulon orom, hogy sem Toled, sem mastol nem kaptam (eddig :-) "csinalj jobbat!" reakciot.
Hogy kicsit teljesebb legyen a kep, en a reklamiparban dolgozom mar tucatnyi eve, ezert akarva-akaratlanul kicsit mas szemmel nezem, latom a vilagot es ezert vagyok talan kritikusabb (magammal is!) az atlagnal.

A szandekot, erofeszitest mindenkeppen ertekelem es biztos vagyok benne, hogy a tulnyomo tobbseg nalamnal sokkal jobban ertekeli a munkadat.

Es hogy ne csak a szam jarjon: ha a kesobbiekben tehetek erted valamit, akkor szivesen segitek, ha tudok.
Köszönet az alkotóknak, a "kritikusoknak", jó dolog ez, hogy egyre többet foglalkoznak a jégkoronggal. Egyedül az nagyon igazságtalan az élettől, hogy Gábor már nem lehet közöttünk.
Örülök hogy összejött egy ilyen, de azt kell mondjam, hogy meglehetősen felületes és langyos lett
süti beállítások módosítása