HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem sikerült megtörni a hazai pálya átkát

2010.02.17. 15:12 kerusz

Este hatkor a keddi mérkőzések visszavágóival folytatódik az OB I. középszakasza. Az újpestiek az utolsó percben vannak, a miskolciak a bravúr megismétlődésében bíznak.

A hét eddigi meglepetését a Miskolc szolgáltatta, hiszen idegenben szinte végig vezetve büntetőlövésekre kényszerítette, és végül le is győzte a válogatottak egész sorával kiálló Vasas Budapest Starst. Bár idén nincsenek lefutott mérkőzések, az utóbbi fordulók formája alapján nagyon kevesen vártak vendéggyőzelmet.

"Nagyon jót tett nekünk és jókor jött a tegnapi győzelem, mert a középszakaszban beleszaladtunk egy-két nem várt nagy pofonba - mondta Mayer Péter, a miskolciak fiatal szakvezetője. - Az előjelek szörnyűek voltak, hiszen kulcsjátékosok estek ki tőlünk. Szerencsénkre nem volt nagyon nagy iramú a mérkőzés, nem volt nagyon erős a fizikai játék. Ha így lett volna, lehet, hogy másképp alakul minden, hiszen ellenfelünknek sokkal nagyobb tartalékai voltak. Volt négy jó soruk, míg nekünk összesen három sorunk és még egy mezőnyjátékosunk öltözött be.

Szerencsére a mérkőzésen nem érkezett el az a nagyobb hullámvölgy, ami sajnos jellemző ránk minden meccsen. Egyenletes teljesítményt tudtunk nyújtani, fegyelmezettek voltunk, és jól védekeztünk. Nagyon nagy pozitívum az elmúlt néhány mérkőzéshez képest, hogy Duschek Dávid a kapuban nagyszerű teljesítményt nyújtott végig. Az ő jó teljesítményére tudtunk építkezni.

Elég rapszodikusan szerepel a csapat a középszakaszban, jó meccseket borzalmasok követnek. Egyelőre nem igazán tudjuk, mi lehet ennek az oka, de reméljük, ma is sikerül a jobbik arcunkat mutatni. Bízom benne, hogy a tegnapi örömteli teljesítményt nem fogja ma egy csalódás követni. Szerencsére egy játékosunk visszatér a keretbe, a tegnap egyéb elfoglaltságai miatt hiányzó Sike Zoltán ma este játszik. Kulcskérdés lesz a fegyelem és a figyelem. Igyekszünk megakadályozni, hogy a jóval erősebb kerettel játszó Stars felőröljön bennünket. Ha ez sikerül, akkor lehet reményünk egy újabb szép eredményre."

"Ilyen a jégkorong, hiába nyertük a kapuralövéseket 58-30-ra, mégsem a miénk lett a győzelem - értékel Glen Williamson Stars-edző. - Nagyon keményen dolgozott a Miskolc, és a kitűnő kapusteljesítmény is segítette őket. Éppen ettől érdekes ez a bajnokság, mindenki megverhet mindenkit. Nagyon fájó gólokat kaptunk komoly hibákból, mi pedig nagyon nehezen tudtunk gólokat szerezni. Nem voltunk elég agresszívek, és úgy érzem, az is az ellenfelünknek kedvezett, hogy a játékvezető nem engedte a kemény játékot. Több olyan test test elleni ütközést is lefújt, amelyek szerintem szabályosak voltak. Úgy érzem, ebben mindenképpen fejlődés kell, a szabályos bodicseket engedni kellene.

Ma este egy olyan Budapest Starst szeretnék látni, amelyben mindenki meg akarja mutatni, hogy az övé a jobb csapat. Van bizonyítani valónk, hiszen az utóbbi időben jól megy nekünk. Tegnap ez nem látszott a jégen, azt várom, hogy ez a tény kellően motiválja a játékosaimat ma este. Gergely Csaba a második fegyelmije miatt nem játszhat, egyébként viszont mindenki a rendelkezésünkre áll. A kapuban Jozef Ondrejka kezd."

"Nagyon jó, gyors és agresszív fizikai játékot mutatott a két csapat tegnap este - értékelt J.P. MacCallum. - Az Újpest irányította a játékot a mérkőzés nagyobb részében, de szerencsénkre nagyon rosszul használták ki a helyzeteiket. Mi nagyon jókor lőttünk gólokat emberelőnyökből, és jól védekeztünk emberhátrányban. Érzésem szerintem ez döntötte el a mérkőzést. A két visszatérő, Galanisz és Jonkl jó teljesítményt nyújtott, és azt remélem, hogy meccsről meccsre egyre jobb formába lendülnek.

Az Újpest rengeteget javult az utóbbi időben. Meggyógyultak a sérültjei és a két honosítással is lehetőségük lett újabb jó játékosok csapatba építésére. Két nagyon jó soruk van, és a többi sem rossz. Nagyon gyors és technikás jégkorongot játszanak. Elsősorban agresszív test test elleni játékkal lehet őket megállítani, remélem, hogy a játékvezető a tegnapinál jobban engedi majd ezt a stílust. Jó lenne, ha kiegyenlítettebb lenne a kiállítások aránya. Továbbra is teljes csapattal tudunk kiállni, természetesen győzni szeretnénk, bár ez nagyon nehéz lesz."

"Sajnos nem sikerült megtörni a hazai pálya átkát - mondta Baróti Zsolt. - Nagyon fájó a vereség, különösen azért, mert már rengeteg pontot vesztettünk. Nem játszottunk rosszul, irányítottuk a játékot 40 percen keresztül. A gólokat taktikai fegyelmezetlenségekből kaptuk, ezeket a hibáinkat könyörtelenül használta ki a Dunaújváros. Sajnos mi viszont még az ajtó-ablak helyzetekben is hibáztunk. A tanulság az, hogy a taktikát 60 percen keresztül be kell tartani, nem lehet kihagyni egyetlen pillanatra sem.

A sportoló azért sportoló, hogy soha ne adja fel, nekünk sincs más választásunk, ma este újult erővel meg kell próbálnunk nyerni, ahogy mostantól fogva minden egyes mérkőzésen csak a győzelem lehet a cél, ha a döntőbe szeretnénk jutni. Úgy kell játszanunk, hogy tudjunk a tükörbe nézni, a meccs végén elmondhassuk, megtettünk mindent. Ma este néhány változás lesz a csapatban a tegnapihoz képest. Becze kezd a kapuban, a harmadik sorban Roczanov játszik majd Rafaj helyén, a második sor védelmében pedig Kadlubiakot Barton váltja."

36 komment

Címkék: ob 1 williamson mayer péter baróti maccallum

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindent bele fiúk!
Hajrá Macik!!!
Kár, hogy G. Csaba nem játszik ma, még melegébe' megkaphatná a neki járót.
Pont nézegetem a táblázatot.
Ha ma megverjük az Újpestet (nagyon remélem így lesz!:)) és a Macik is nyernek (ezt is nagyon remélem! :)), akkor az Újpest nagyon-nagy bajba kerül! Nem mintha most már eleve ne lenne benne a slamasztikában...

Hajrá DAB! :)
@tiriakos: Csak aztán a ma még olyan szimpatikus Macik, nehogy pofon vágjanak minket pénteken! :) Nem az első fricska lenne Tőlük.
@tiriakos: a kárörvendőek nagyot szoktak esni a pofájukra. Ma trancsírozás lesz, Becze SO-ra hozza a meccset!
@Rock me Amadeus: azért az a nap meglepetése lenne :)
Amit a Stars (nem Vasas!) játékosa csinált a végén, az tényleg nem volt szép! Viszont az első hozzászólóé ugyanazt vetíti előre. Kár!
@CTZ78: Elvileg meg inkább papírforma lenne, ha az UTE középszakaszbeli idegenben játszott mérkőzéseit nézzük. :)
@Rock me Amadeus: Ez nem kárörvendés, csak egy lehetséges végkifejlet :)

@CTZ78: Az nem a NAP meglepetése lenne :D
@Rock me Amadeus:
Mivel nem volt szándékom kárörvendeni, ez így rám nem vonatkozik.
Pusztán egy aggódó észrevétel, féltő figyelmeztetés volt.
Erről eszembe jutott Hofi:
-------
Egyébként a sajtó szeret engem. Nézd meg! Címlapon: "Hofélia - politikai kabaré", és rögtön itt van a féltő figyelmeztetés is, ezt nézd!
Hátoldalon: "Szibéria gazdag vidék"
---------
:):):)
RmA vigyázz irány Szibéria :) ott hideg van :)
Na léptem. Megnézem a bemelegítést. Meg hát vacsorálni is kell... Természetesen zsírosdeszkát. ;)
A Népkertben egész szépen alakul a mai meglepetés.
Tartsatok ki fiúk, mindent bele!
Hajrá Macik!!!
Ugy láttom ujra égnek a csilagok:))Hajrá Macik
Az még senkiben nem merült fel, hogy az UTE bundázik?? Mert állítólag a tabella 3. játszik majd a Volánnal, őket ugyebár mindenki szeretné elkerülni. De világosítsatok fel, a tabella utolsó pl. kivel játszana? Ezzel nem nagyon vagyok tisztában...
Ebből még nagy bunyó lesz itt, ha nem változik az eredmény...:o)
@Gago: Szerintem senkivel
És milyen alapon beszélsz te bundáról? A Volán az elődöntőben csatlakozna,ha egyáltalán
@Gago: úgy emlékszem, hogy ha a Volán kiesik az Ebelből az első körben, akkor 1-2, 3-Volán párharcok lesznek, a többi csapat kiesik.
Ha továbbjut a Volán, akkor az első 4 játszik, azt nem tudom hogy ki kivel.
Ha rosszul tudom, javítsatok ki.
@Gago:ha jön a volán, akkor a tabella 3.ikkal találkozik, a tabella 4iknek pedig pechje volt hogy nem mentek tovább az ebelben, mert így a 4.ik hely annyit ér,mint az 5ik.
ez a Saluga srác megéri a pénzét. Örvendetes, hogy azért Miskolcon is egyre komolyabb légiósokra van pénz!
Ha jól tévedek, rendes játékidőben vertük a Sztárszokat!
Bravó fiúk!!!
HAJRÁ MACIK!!!
Nyertek a Macik. Óriási gratula!!!!!!!!!!!!!!!!
...és graula a Miskolcnak! 6-ból 5 pontot szereztek ellenünk.
Gratulálok a Maciknak, hogy a fene vigye el, valami megint nem működik nálunk:(
Mai játéknap erdményeit figyelve Pék mester előlépett a volán legnagyobb szurkolójává.
Mi történt a Mol liga gyöztesel?? 2nap 2 vereség egy amatör csapatol..Ez szégyen:) Gratula a Maciknak,lehet,hogy egy picit lenézzték a "Sztárok "a Miskolcot,most meg kopantak nem kicsit:))Ezek szerint jobb let volna a tiszta Magyar csapatal játszani........
Wow. Ezek szerint az új újpesti cél az utolsó hely elkerülése lesz...
@exL:1: Pék mesterel van a baj nem a csapatal,most mindenki egéséges és 4 sor is van most mi lesz az ujabb kifogás??Lehet a jég nemvolt jo:))
@Zsiraf78: Neked is mindenről Pék jut az eszedbe. :)))))
@kerusz: Én már lassan kenyeret sem szivesen veszek, mert arról is a Pék jut az eszembe.
@Zsiraf78: Ha szégyennek tartod, hogy a Stars kikapott a Miskolctól te vagy aki lenézed őket!
Én nem teszem és a csapat sem tette ebben biztos vagyok!Megint nem bírjuk belőni a helyzeteket...ők meg belőtték ennyi!
@kerusz: Nem szeretem!!!!Fojamatosan a játékosokat krtizálja és ez már sok!!!Ő sohasem hibázik... szerintem már rég lekelet volna öt cserélni.Izgatottan várom a nyilatkozatát ki a vétkes a vereség miatt:)
@xymeta: Én nem nézzem le szerintem a Stars játékosok tették azt:)Válogatot játékosoknak bekell löni a helyzeteket nemelég,a durva játék és a nagy arc tisztelez a kivétel.........
Ma reggel azt írtam, hogy 2x nem tudunk jól játszani egymás után.
Ezek szerint tegnap játszottunk rosszul?:))))
süti beállítások módosítása