HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ott lehet-e Szuper a világbajnokságon?

2010.02.15. 20:22 F. Kapus

Alakul a magyar válogatott kerete az áprilisi világbajnokságra, de továbbra is komoly kérdés, melyik két kapusunk utazhat Szlovéniába. Úgy tűnik, a kontingens háromról négyfősre bővült, Budai Krisztián, Hetényi Zoltán és Szuper Levente mellett mostanában Rajna Miklós neve is felbukkan a keret összeállításakor. De vajon jöhet-e Szuper a válogatottba, és ha igen, milyen esetben. Erre adjuk meg a választ tovább után.

A Hannover Scorpions alkalmazásában álló kapus a német csúcsligában, a DEL-ben vitézkedik. A németek A csoportosak, vb-t is rendeznek májusban, ezért a számunkra ideálisnál tovább húzódik el az idei DEL-szezon. Pedig még most, az olimpia alatt sem pihennek. Szuper Levente csapatából két meghatározó játékos utazott el Vancouverbe. Közben elkészült a német profibajnokság rájátszásának menetrendje.

Az alapszakasz első hat helyezettje egyből a negyeddöntőbe kerül, a 7-10.-ek március 24-28. között két győzelemig játszanak a kiadó két helyért. A legjobb nyolctól már három győzelem kell a továbbjutáshoz és a végén a bajnoki trófeához is. A negyeddöntők ötödik meccse április 7-én lesz. Ha itt elhullik a Hannover, nincs kérdés, a magyar kapus jöhet haza az edzőtáborba.

Amennyiben azonban elődöntőbe jutnak, még akkor sincs minden veszve. Abban az esetben az lesz a nagy kérdés, hogy meddig jutnak. Nagyjából azon múlik, hogy a negyedik mérkőzés után áll-e még a Hannover. Ha igen, lőttek Szuper vb-jének. Ha tehát legalább 3-1-es vereséget szenvednek a négy között, akkor odaér Ljubljanába. Minden más esetben nem. Ekkor minden bizonnyal a Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Rajna Miklós hármasból kerül ki a két vb-kerettag kapus.

Természetesen Szuper Leventét is megkérdeztük minderről. Szót ejtettünk klubon belüli pillanatnyi mellőzéséről is. "Fogalmam sincs, mi a nemzetközi szabály ilyen helyzetben, de valószínűleg úgy lesz, ahogy mindig szokott. Ha az embernek szerződése van egy rájátszásos klubnál, nem szokták elengedni a válogatotthoz. Ilyenkor az egyik szemem sír, a másik nevet. Mert persze fontos, hogy jó eredményt elérő csapatban védjek a bajnokságban, de a válogatottal vb-n játszani hatalmas élmény. Egyelőre próbálok nem erre gondolni, várom, hogy kialakuljanak a dolgok."

Amikor megérkezett Travis Scott a Scorpionshoz, még jó néhány mérkőzésen a magyar kapus védett, szinte hibátlanul. Aztán ahogy lenni szokott, a magasabban jegyzett kapus előtérbe került. "Igazából én sem értem, miért nem kapok mostanában több lehetőséget. Nagyon jó sorozatom volt, amikor kivettek a kapuból, a számokban a mai napig jobban állok, mint Scott, ennek ellenére ebben a naptári évben csak kétszer védtem. Azt gondolom, ez az üzlet része, ő drága kapus, neki kell elsősorban játszania.

Nem értem a helyzetet, de ettől nem változott semi, sem a hozzáállásom, sem az edzésmunkám. Nem vagyok már 18 éves, sok szituációt megéltem, úgyhogy nem vág földhöz az, ami most történik velem. Végül is védtem már húsz meccset a szezonban, közel 91%-os átlaggal, ez nem is rossz. Tudomásul kell venni, ilyen a sportoló élete. Sokszor nem tudjuk a dolgok miértjét, ezt le kell nyelni. Nem szabad ezen idegeskedni, mert semmi értelme. Nem mással kell foglalkozni, dolgozni kell tovább."

A csapat célja a kiemelkedő szereplés. "Az első hatban szeretnénk végezni, és aztán a rájátszásban sokáig jutni. Sajnos csapatunk teljesítménye továbbra is hullámzó, tudunk nagyon jól és nagyon rosszul is játszani. A minap is úgy nyertünk büntetőkkel, hogy a harmadik harmad közepén még 3-0-ra vezettünk, onnan kaptunk négy gólt, a végén épphogy ki tudtunk egyenlíteni. Egy komoly csapat ilyet nem csinálhat."

47 komment

Címkék: vb válogatott szuper hannover del szuper levente

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha Szuper nem tud jonni, sok eselyunk nem lesz.
@csatoimi: sztem inkább gyors és fiatal(abb) védők nélkül nincs. Ami pedig már évtizedes probléma.
Mind a kettő nagyon igaz, Szuperre is nagy szükség lenne, de a védelem összeállítása talán még nagyobb gond.
Na,lényegében már most ráfoghatjuk a védelemre ha nem jutánk fel:)
Hát igen, Hetényi + magyar védők = 9 kapott gól egy EBEL-szintű csapattól (szlovén válogatott)

Félreértés ne essék, attól még Hetényi a kedvenc kapusom...
Levi pedig maradjon a DEL-ben, és védjen minél többet, kívánom!
@csatoimi:igaz.Hete jó kapus de még nem stabil....
Budai, Hetényi párosra szavazok, ha nincs Szuper. Bármennyire tehetséges Rajna Miki, a nagy vb még nagy falat lenne neki. Remélem Krisztián megkapja a sanszot, tett már le annyit az asztalra, hogy egy felemás szezon után legalább az edzőmeccseken bizonyíthasson. Ne feledjük, hogy az idei Fradiban bármelyik kapusnak haja hullott volna az évad végére.
Ha jön Szuper, akkor legyen nyílt a verseny a második kapus posztért. De a fentiek ott is igazak. Rajna Miki még fiatal egy kicsit.
"Azt gondolom, ez az üzlet része, ő drága kapus, neki kell elsősorban játszania." - Ezt pont ő mondja :)))) vicces..

na mindegy, én remélem, hogy Hetényi fog védeni. Szuper lehet a csere! :)
Ha nem tud jonni Szuper, egyertelmu, hogy Budait is el kell vinni.
Budai, Szuper/Hetényi. Rajna nagyon jó lesz, de még egy-két szezon lefut addig.

HAJRÁ MAGYAROK!!!
@miki78: Egyetértek!!! :)
Tavaly ugyanez volt a Volánban csak akkor ő volt Hetényi Travis Scottja...
szerintem Budai meg most is jobb mint Hetenyi bar ketseg kivul o is sokat fejlodott, de azert a reutin meg a Budai oldalan van.Valamiert melloztek az utobbi idoben a valogatottnal ezt sokan megis kerdeztuk de valaszt nem kaptunk ez van.Meg mielott valaki kezdeni isteniteni Hetenyit es leszolni Budait az idei szezon miatt azert az gondoljon bele ,hogy Budait milyen vedok segitik , szerintem bar voltak nagyon gyenge meccsei es nagyon jok is azert nem olyan rossz ez a szezonja
DEL-ben is lesz 2 het szünet. Szuper nelkul nem sok esely lesz szerintem, Hannover meg sanszos a playoff-ra.
OFF, bocsi, de nem tudom hova.

Van 1, max 2 szabad hely az autóban a pénteki zágrábi meccsre. A meccs mellé bónusz buli is jár a horvát barátainkkal. Indulás fél 3, 3 körül Velence-Fehérvár M7 útvonalon, érkezés kb szombat hajnali 4-5 óra körül. Ha érdekel, írj a nevemre kattintva!
@miki78:Miről beszélsz ember?! Még az a jó, hogy ezt nem te döntöd el. Hozzáértés 0. De nem baj legalább tudjuk ki vagy. Üdv.
@nagypi: Hetenyi az egyik kedvencem, de ha Szuper Levirol kitalaljatok, hogy nem jo kapus, harakirit kovetek el.
@csatoimi: ekkora magaslabdát ne adj ellenfeleidnek! :)
Hete biologiailag nagyon ügyes, de pszichésen nem alkalmas nagy feladatokra! Hebrencs. Sajnos ezt igazából nem lehet kinőni. A vb-n nem 4 győzelemig tart majd a párharc, hanem elég lesz egy betli is a lengyel, brit, horvát, szlovén meccsen. Tudom sokan megköveznek, de Hete pszichologiailag nem erhet soha Szuper szintjere. Emlekezzetek a hazai div-1 vb-re amikor 3 meccsen a lehetetlen határát súrolta. A vb-n alapból Budait kell a kapuba tenni, Hetét csak a szlovén meccsen, ha jó napot fog ki lehozza nekünk.
@nagypi: Te mivel értesz egyet nagypipa vagy nagypapi, egyáltalán tudod? Légyszíves nézd már meg Szuper Levi mutatóit, amit a válogatottban teljesített. Esetleg, ha gondolod még nézd meg Levi és Zozó tavalyi EBEL mutatóit és az ezekhez kapcsolódó szakmai értékelést! A szomorú inkább az, hogy a számunkra nem túl izgalmas német bajnokság -DEL- miatt lehet, hogy nélkülöznünk kell a válogatott egyik meghatározó játékosát a világbajnokságon. Üdv.
Erre a kapuskérdésre én is kíváncsi leszek... Szuper helye megkérdőjelezhetetlen, nagyon sokat jelentene szerintem, ha védene. Pláne úgy, hogy komoly szerep nem is hárul rá a klubjában. Azért nagy luxus lenne, hogy kint ül a padon, mi meg Szlovéniában izzadunk...
Hetényi talán már elbírná a terhet, de a rutin mindenképp Budai mellett szól, még akkor is ha nem véd rangos bajnokságban.
A jövő meg Rajnáé lehet mindenképpen!
@F. Kapus: Bocsi, de Imivel értek egyet! Magas labda ide vagy oda (vagy amoda esetleg emide)!
@suomi 1995: Nem foglaltam állás, csak jeleztem, hogy könnyelmű volt. Szuper nyilván jó kapus, mint ahogy a másik három kerettag is az. Ezért lehetnek válogatottak.
@F. Kapus: Szuper a jelenlegi legjobb MAGYAR jatekos/kapus. O jatszik a legnivosabb bajnoksagban, szerintem a DEL-bol nem sok jatekosnak volt ajanlata a mieink kozul. Ha valaki ezzel nem ert egyet, kezdem tanulmanyozni a hasfelmetszest a jegkorong helyett.
Szuper úgy szokott védeni a válogatottban, mint amikor egy jó ló fut a Derby-n. Nem emlékszem, hogy bármikor is rajta ment el meccs. De arra igen, amikor a vállán vitte a csapatot. Szuper igazi jó versenyzőtípus. Ez is az, ami a többi fölé emeli Őt.
@F. Kapus: "@suomi 1995: Szuper nyilván jó kapus, mint ahogy a másik három kerettag is az. Ezért lehetnek válogatottak."

Szuper a legjobb magyar kapus, de ha nem tud jonni, meg van masik harom kapusunk is. Ez kb igy fedi a valosagot.
@gogosz: Ehhez még az, hogy JÓ EMBER! Egyébként helyettem szóltál, mert amiket elmondtál az mind igaz!!!
@csatoimi: Azért kellene nagyon! Én úgy gondolom.
@gogosz: @csatoimi: pont ezen gondolkodtam, de nem csak Szuper, hanem mindenki más is nagyon megbízhatóan szokott a válogatottban védeni. Nem is emlékszem, mikor volt gyenge teljesítmény az utóbbi években. Budai pl. tavaly a norvégok ellen ihletett formában nyomta. Az A csoport rázósabb meccseit most persze hagyjuk. :)
@gogosz: Helyettem is szoltal. Ezt en is igy latom. Ukrajna ellen is amit elmuvelt, le az osszes kalapokkal elotte.
@suomi 1995: Az nem is kerdes. Ha nem jon, sajnos nem sok eselyt latok. Egy jo kapus, a fel csapat hokiban.
@F. Kapus: Azokon a bizonyos razosabb meccseken, sajnos mas sem remekelt. Ha meg megis ki kell emelni valakit, akkor csak Szupert lehetett, szerintem. A kanadaiak gyakorlatilag onnan lottek, ahonnan csak akartak. Ez mar nem a Szuper hibaja volt.
@F. Kapus: Igen, mindenki megbízhatóan védett. De a mi csapatunk akkor lesz esélyes a VB-n, ha extraklasszis kapusteljesítménnyel rukkolunk ki. Ebben egyetértek Imivel.
@csatoimi: Ebben sok igazság van. Nem is vitaképpen, csak érdekességként teszem hozzá, hogy Ackeström mesélte nekem, aki ugye Levi klubjától igazolt Fehérvárra, hogy nyáron a Hannover kapusa bejelentette a visszavonulását, és a csapattól elköszönni már egy vadiúj Porschéval ment. Az egész csapat csak nézett, hogy mi van, ő meg mondta, hogy a szülei vállalkozásánál építészmérnökként fog dolgozni, és sokszorosát tudja ezzel megkeresni, mint a DEL-ben profi jégkorongozóként. Szóval eléggé begyűrűzött a válság a német hokiba is, nem csoda, hogy olcsóbb játékospiacok felé kezdtek kacsingatni az ottani klubok, illetve jópár játékos átjött az EBEL-be, és az ottani átlagfizetés helyett itt esetleg sztárgázsikat tudnak zsebre tenni - pl. Zágráb).
Szupert szeretjük itt nincs vita. De azért azt sem lehet elhallgatni, hogy soha sehol nem tudott /akart/ gyökeret ereszteni.Külföldön sokszor a lúzer szerep jutott neki, mindig jött egy Trevor Scott....Ami a konkrét Trevor Scott-ot
illeti végigböngésztem a pályafutásának állomásait, aminek nyílván csúcspontja az az 1 azaz egy NHL-es meccs amit sok éve a LA Kingsben abszolvált.
Egy orosz kitérőtöl eltekintva nagyjából hasonló szintű bajnokságokban, ligákban védett, mint Szuper....
Szóval miért ő a sztár akitől a mi sztárunk nem tud boldogulni???
Ez a story hasonlít a külföldön küzdő magyar futballzsenik történeteihez, ahol kiderűl, hogy ők k...jók, de a gonosz/hűlye/stb. edző ezt nem hajlandó tudomásulvenni!
A lényeg Levi, ne hagyd magad, küzdj, ha nem megy, gyere haza, nemsokára a mi bajnokságunkban is kezdődik a playoff, és így biztos ott lehetsz a válogatottban, ahol nem is kérdés, Te vagy az első számú kapus!!!
Na, ahogy a dolgok állnak, Sator képes lesz egy Hetényi-Rajna párossal nekivágni a VB-nek... Elvégre kapus poszton csak a fiatalság, nem pedig a tapasztalat számít...
Megkell adni az lehetöséget Hetényinek,igaz fiatal de van már rutinja,egyre megbizhatobb kapus.Fiatalitani kell kapusposzton is,Hetébe a jövö!!!
@kapusLaci: A szloveneknek szurkolsz?
Budai Sator füzetéből PIROSSAL kihúzva!!!
Érthetetlen. Még esélyt sem adtak neki!Már Fehérváron is "kispados volt" a Sator korszakban.Még egy percet sem kapott!!
A Káposztás szelek már viharrá dagadtak.Sajnos Oreskin csak oroszul tud beszélni."Glen pedig érti a Sator nyelvet", (főleg ha Kangyal a "tolmács")!
@csatoimi: Kár lenne :) Én Miki78 hozzászólásának első részére reagáltam (ez Neked is szól suomi 1995), hogy tavaly a Volánban meg Szuper volt a "drága kapus" és Hetényit elvétve engedték a ketrec közelébe, még akkor is, amikor Leventének nem igazán ment. Arra utaltam, hogy most Levente érezheti azt hogy milyen volt tavaly Zolinak.

Amellett, hogy elismerem Szuper képességeit és teljesítményét, én fenntartom magamnak a jogot hogy ne ő legyen a kedvenc kapusom.

Kedves Suomi! Levente válogatott beli teljesítményét én a hozzászólásomban nem fikáztam, szerintem. Voltak nagyon nagy meccsei, mint pl a szlovákok ellen (és még sorolhatnám).

A nagypapi jelzőt meg egyenesen kikérem magamnak, mert amikor kedvenc válogatottad VB-t nyert én még jó eséllyel egy plüssmackóval aludtam éjszakánként :)

Üdv.
Peti -> ebből talán következtetni tudsz a "pi" jelentésére :)
@csatoimi: Te ugy gondolod?
Nem blamáltam Szupert,nem is akarom,csak Hetéröl irtam pozitivat!Ez baj?
@kapusLaci: Az nem baj, Hetenyi nekem is kedvenc kapusom, de Szloveniaban egyedul meg nem birkozna meg a feladattal. Nekem Mihaly Arpi is a kedvenc hokisom, de nam allitom azt, hogy peldaul Kovalcsukra nem lenne nagyobb szuksege a Volannak. Akkor megnyugodhatok, nem fogsz szloven mezben es zaszloval szaladgalni Ljubljana utcain? :)
@suomi 1995: istenem, te is tudod ki vagyok? :))) ennyire ismert ember lennék?
Egyébként olvass és értelmezz is! A második mondatom után van egy smile, remélem tudod, hogy az mit jelent! ;)
@csatoimi: Naná,nem olyan fábol faragtak engem!
Van magyar mezem meg belépöm is néhány meccsre,igy megnyugodhatsz piros fehér zöldbe leszek beöltözve!:))
Abba viszont igazad van hogy egy kapusnak sok lenne a VB-t levédeni,teljesen mindegy kiröl van szo!
@jacint70: sztem is siman kihagyna Budait. Vagy ha valami csodaval hataros modon kivinne, kispadoztatna.
@fradigy: Rajna mögött... (Félreértés ne essék, semmi bajom Rajnával...)
A védőknek sem mindegy, hogy ki áll mögöttük. Egy sok csatát megélt rutinos Szuper Levi, vagy egy fiatal ám kétség kívül szintén nagyon tehetséges Hete. Én imádom mind a kettőt, de Levi még jobb. De szerintem a Hannover kiesik, főleg ha Szuper nem véd, aztán jöhet Levi is a szlovénokhoz.
süti beállítások módosítása