HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vienna Capitals–Fehérvár 5-2

2010.02.05. 21:46 Hblog

A jegyzőkönyvek szerint roppant idegesen ért véget a Vienna Capitals–Sapa Fehérvár AV19 EBEL-meccs, pedig az eredmény alakulása a harmadik menet közepéig túl sok izgalomra nem adott okot. A bécsiek nagyjából tízpercenként ütöttek gólt, ezzel 5-0-ra elhúztak, ám az 53. percben Ladányi, majd az 56.-ban Tokaji faragott a különbségen. Bő három perccel a vége előtt Bjornlie 5+20-as szabálytalanságot követett el, még nem tudjuk, kinek a terhére, így végigtámadhattuk a maradékot, ám újabb találatot nem sikerült szereznünk. Egy jelentős konfliktus viszont kialakulhatott, erre utal, hogy a legvégén Satosaarit, Rottert és Bootlandot is durvaságért büntették jelentősen, 5-2. A további eredmények következtében két pontra csökkent a különbség az 5. és a 8. helyezett között, ebben a kvartettben jelenleg mi állunk a legrosszabbul, a Medvescak és a Klagenfurt előzött. Jesenice–Graz 4-1, Linz–Salzburg 2-4, Villach–Klagenfurt 1-5, Olimpija–Medvescak 2-7.

134 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@munkagep: félreértesz, most nem másról, csak az ausztrriai vesszőfutásunkról beszéltem, ezt mindenképpen külön kell elemezni, mert nem hiszem, hogy azért játszottunk jobban Fehérváron, esetleg nyertünk is, mert az osztrák meccsekkel eleve nem is számoltunk, azokat le sem kellett volna játszanunk....
A jégkorongtudásunkat egyébként külföldön a külföldi /jelen esetben osztrák/ szurkolóknak is be kellene mutatnunk, ahhoz,hogy igazán komolyan vegyenek minket./Ez sajnos Svájcban sem nagyon jött össze/
Egyébként jól emlékszel , bejutottunk a PO-ba, ez öröm, annak ellenére, hogy valójában a 10 csapat helyett komolyan csak 8 készült fel a sorozatra.De ez legyen a szlovén menedzserek baja...
én megmondom öszintén, én itt születtem ausztriában, burgenlandban, ott elég normálisak az emberek, de még egy olyan bunkó csürhe népet mint a bécsi még az albán népmesébe sincs......
Előre is bocsánat de mi a büdös f*xért nem védjük meg a kapusunkat?????
@soumi 1995: Kicsit személyes, hogy értsétek miért bosszant ez a negatív széria Ausztriában , és főleg a túl sok megalázó vereség. Elég sokat vagyok itt, most is innen irok, Salzburgban több meccset láttam /Volánt is, idén pl. kettőt a háromból!/ és hát nem sok okom van/volt büszkélkedésre.Erre még rátett egy lapáttal a svájci vb, ahol "csak" azt kívántam, hogy legalább az osztrákokat verjük meg, és megint csak égtünk mint a rongy, szarul is játszottunk.
Csak részben vigasztal, hogy Fehérváron megverjük őket.Verjük már meg őket itt is, legalább egy évben egyszer, olyan nagy kívánság ez???
@Henry The Navigator: a Vityazt csak ne bántsd, 3 legjobb hokis ott játszik:)
@budaijegesmedve: égni, mint a rongy talán csak egy gyengébb csapat ellen lehet!

Be kell látni, hogy jelenleg itt tartunk, nem az A csoport mezőnyébe tartozunk, de voltunk ott, sőt leszünk ott!

Az Ebel-ben meg a legkisebb költségvetéssel jutottunk a PO-ba, a szlovének, meg nem az elején csődöltek be, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy az otthoni kiváló játékkal kerültünk be a legjobb 8 közé.

Miért kell "elásni" a csapatot minden vereség után? Hányadik a Bécs? A liga 3. helyezettje? Tragédia, hogy őket nem vertük meg a saját pályájukon?

Talán majd jövőre....

Satosaari-t is mindig megtalálja valaki a bunyó miatt, persze ilyenkor nem számít a jó teljesítménye, meg az, hogy valószínűleg tőle (is) tanulhat Hetényi, a fehérvári közönségkedvenc.

Hajrá Volán!!!
www.youtube.com/watch?v=jaPiJyhbooE
azért egy régebbi Volán - Bécs összecsapáson is megtalálta egymást Tommi és Rotter....
@Pierre: totálisan igazad van.....
Tokaji kesztyut maskor dobd el ne csak az utot.Ugy jobb a fogas.Benk-rol is videot akarunk;)
Azt gondolom sokáig nem fogok belenézni sem a blogba, nemhogy elolvasni."katicabogár" azt írja felháborító volt, ahogy a bécsiek szidták a magyarokat. Akkor az nem felháborító, ahogy egyes szurkolók itt szidják a saját játékosaikat! El ment a kedvem az egésztől.
@budaijegesmedve: Biztos okod van rá, hogy miért a blogszerkesztőktől vársz erre a Te nagy keserűségedre magyarázatot, csek nem vágom, mi lenne az. Ilyen erővel akár parlamenti vitanapot is lehetne a kérdésről tartani.
@HAJNAL: hé 1.) nem katicabogár hanem kacibogár, de mind1...
2.) nem szidtam a játékosokat..... és én arról nem tehetek, hogy nekem mi a véleményem ,vagy?
ha meg itt valaki szídja a mi játékosainkat, az nem ok... mer ma télleg viszonylag jól játszottak a fiuk, de a bunyó a végen nem kellett volna....
@soumi 1995: Meg tudnád mondani, hány horvát játékos van a Medvescakban? Ne a honosítottakat számold, hanem azokat, akik idén Szlovéniában játszhatnak majd a VB-n.
@Pierre: Miről beszélsz? Jó neked, hogy ilyen szépnek látsz mindent, kerek a világ... Hát sajnos nem az! Igen, az itthoni mérlegünk, játékunk jó, de az a NAGY! probléma, hogy a meccsek felét idegenben játsszák(játsszuk!). Hmmm... 0-18 -as ausztriai mérleg mostmár sorozatban magalázó vereségekkel, hát nem éppen a jó hírünket viszi. A 0-6 -os meccs a VB-n -amire a bejegyzés utalt- a hokitársadalom szeme láttára pedig valóban megalázó, szégyenletes volt, égtünk mint a rongy, még annál is jobban! Ennél azért többet tudunk, sajnos a szép eredmények mellet ezek azok a döfések, amiket saját magunknak viszünk be (nem kellene!) és ezzel lejáratjuk magunkat és hát valljuk be ennek megfelelően kezelnek is bennünket. Mert ezt -éppen a fent leírtak miatt- senki, egyetlen egy csapat sem engedheti meg magának! Éppen a sok áldozattal, munkával kívívott rang, eredmények miatt a saját önbecsülésünk miatt! Hogy ne sajnáljanak le, hanem tiszteljenek bennünket, hogy elismerően szóljanak rólunk... Egyébként ebben a szezonban úgy november végén, decemberben már egész közel jártunk ehhez, elismerően szóltak rólunk, kezdett valami összejönni. Hát nagyon nagy kár ezt most egycsapásra lerombolni, elveszíteni. Hát csak ennyit. Ja és, hogy értsél: ezt a féltés és a szeretet mondatja el velem. Nem tudom, te hogy vagy ezzel? HAJRÁ VOLÁN, HAJRÁ MAGYAR HOKI! (Most egy kicsit pesszimista vagyok-ne legyen igazam!.
Na szép estét. Hazaértünk. A meccs maga nem ért sokat, a srácok a buszon maradtak. Már-már kezdtünk minden reményt feladni, mire jött Dani, majd utána nem sokkal Toki, egészen visszatért a jó hangulat. (Nameg persze addigra sör is igen szép számban fogyott..) Ezután Rotter úgy gondolta ő aztán kemény lesz, leállt kötekedni Tommival, ütött talán kettőt, mikor Tommi behúzott neki a botossal és földre tette a srácot, akkor már nem volt olyan kemény. (Itt jegyezném meg, szégyen, hogy Jankónak kell hátramenni verekedni...tökös védők jelentkezzetek!) Talán még 3 mp volt a meccsből, a rendkívül szimpatikus bécsi szurkolótársak (mínusz a két dobosuk, nekik maximális respect) sörrel és egyéb italokkal locsolták a kapuban várakozó Tommit, majd utána Hete is megkapta a magáét. A meccs végén flakoneső zúdult a jégre (egyik másik célzottan a játékosok felé), pesze szólt a scheiße Fehérvár is.. (Mi szépen rájuk mosolyogtunk és megtapsoltuk őket..igen, okosak vagytok..persze ment előtte a f.ck you Rotter is :D) Duda után kitört a balhé, Balu jól leverte Selmsert (aki mellesleg baromi sportszerűtlenül a bunyó előtt visszavette a kesztyűjét...biztos megijedt), Kóger Dani csak verekedni akart, de a csávó nem állt ki, ezek szerint Benk Andris is verekedett, őt nem láttam. Mindenesetre a Bécs kézfogás nélkül vonult le a jégről, a mieink nemigazán értették az eseményeket, ők várták őket a jég közepén. Mindent összefoglalva...ritkán fordul elő velem ilyesmi, de tán egy évre is kikáromkodtam magam... :D Elnézést, ha érthetetlen vagyok és kusza...kissé fáradt vagyok már :)
@kacibogár_13: Szerintem mi nem egy meccset néztük.... A játékunk jónak kicsit se volt mondható...de még közepesnek se igen.
@edudus: a védekezés nem volt a legjobb, de anyira kakik nem voltak a fiuk...
szerintem viszonylag elviselhetö volt....
@edudus: jo okés avédekezés nem voltolyan szuppi, de azért annyira nem voltak rosszak a fiuk.
szerintem viszonylag elviselhetö volt...
sorry hogy kétszer van kiirva de hülyül a gepem.... ;-)
@kacibogár_13: Háááát...tényleg nagyon szeretem őket és nagyon szurkolok nekik mindig (ugye az a bizonyos rózsaszín szemüveg :DD), de ma sehol nem voltak...
sziasztok, én is most értem haza.

a bécsi szurkolók tényleg nem voltak valami jófejek...

a bunyók nagyon komolyak voltak. a kapusunkat én úgy láttam, mentek támogatni a védők. volt is egy kis tumultus a kapuban.

a mieink a végén még maradtak a jégen, de amikor mentek le kaptak néhány flakont.

amikor az osztrák srác a végén ment emberkedni, csak azt kiabáltam a mienknek: Üsd, üsd, üsd! :-)

aműgy tényleg nagyon gyengén játszottunk ma
@Thomas_AV: hát erre ne fogadj hogy "odapiszkáltak a kis bécsi virsli szurkolóknak...."
Viszont egy kis nosztalgia visszatérhetne a pályára a szurkolás terén.
Ha egy kicsit tökösek lennének a mai szurkolóink akkor jöhetne vissza a
... azok a régi szép idők :D
@Buffalo boy: Szerinted mégis mit kellett volna tenni? Odaállni keménykedni...mégis minek???

@szundilany: Fehérváron is igen gyakran szól a f.szsz.pó labancok...szóval ezt a részét inkább nem kommentáltam :)
Na Gergő szép kis lavinát indított el :)
@kerusz: Kedves Kerusz! Mindenki tudja (szerintem), hogy a Medvescsaknál mutatóban is alig van horvát születésű játékos, az is egy nagy kérdés, hogy ezt hogyan tudták elintézni(ez egy kicsit érdekes, az EBEL vezetés sem tartja publikusnak az ezzel kapcsolatos információkat ld. játékosok pontértékszámítása stb. Kellett egy csapat az Innsbruck helyére?). Nincs is kétségem afelől, hogyan fognak szerepelni a VB-n. Ámbár ki tudja. Tökösek ezek a délszlávok, nem úgy mint mi, sajnos. Azért meg fogjuk őket verni a VB-n, ebben biztos vagyok. De az elmondottakra ez nem válasz. Nem hiszem, hogy le kell mennünk a tényleg most alakuló horvát hoki "szintjére". Gondolom te sem örülnél ennek. Mi azért (hálistennek) már bejártunk egy utat, sok munkával, áldozatokkal, szép szívet-lelket melengető eredményekkel. Miért nem pl. kézilabdában, vagy kosárban hasonlítunk hozzájuk? Azt gondolom vigyáznunk kellene az eddig elért megbecsülésre, amit kívívtunk magunknak (jogosan), büszkének lenni rá és tovább építkezni. De ezt csak úgy lehet, ha őszinték és így kritikusak vagyunk magunkhoz, mert sajnos az utóbbi időben nem mindenben úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk. Vagy nem így van? Képesnek tartom arra magunkat, hogy ezekkel a problémákkal szembe nézzünk, éppen a jövő, a továbbiak (és nem más) miatt! De ezt most meg kell tennünk, talán egy válaszúthoz érkeztünk, nem mindegy hogy merre tovább!
HAJRÁ VOLÁN, HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!
huh en is itthon, nagy elmeny volt az elso idegenbeli AV meccs!
a jatek az gyengusra sikeredett, de legalabb nem lett 0 a vege...
box meg jopofa volt :)

ezuton is koszonom a soforbacsinak h magukkal vitt :)
Mindenesetre azt nem is láttam a helyszínen, amit az egyik bécsi Tokival csinált...gusztustalan, megérne egy végleges kiállítást ez is minimum... (hányós smile...)
na akkor most én is leírom, hogy ma este mit láttam, amiket próbálok érvekkel alátámasztani:

Elöször a pozitívumok:
Ladányi játéka - nagyon jó passzokat adott, mindkét gólt ö készítette elö. Árpi és Palkó egy egy villanása, talán Árpi lötte az elsö harmadban a felsö lécet.
Tommy sok 100%-os helyzetet fogott, a gólokról szerintem nem tehet.
A csapat kiállt a kapus és a csapattársak mellett (lent részletesebben...)

A fehérvári csapat az elsö 2 harmadban csak futott az eredmeny után, mindig legalább egy fél lépéssel le voltunk maradva. Ez látszott azon, ahogy "bevittük" a korongot a piros vonaltól => csak be lett löve (dump & chase stílus), csak sajnos ehhez a mi játékosaink túl lassúak a kori terén.
A belött korongokat rendre a bécsiek szerezték meg, mi viszont 3 játékossal támadtunk le - ennek az volt a következménye, hogy egy gyors passzal ki tudtak jönni, és 2-2 vagy 3-2 arányban tudtak támadni.

A bedobásokat rendre elveszítettük, saccra 85%-15% volt az arány. Ez persze a támadásban és a védekezésben is nagy hátrány.

A csatáraink a saját harmadunkban túlzottan eltávolodnak az ellenfél bekkjeitöl, ezért ök elég könnyen bent tudják tartani a korongot a harmadunkban.

A hátvédeink sokszor ketten mennek a gólvonal mögé védekezni, ahonnal köztudottan ritkán szoktak gólt löni. Ezzel viszont feladjak a kapu elötti teret, ennek meg is van a következménye => 2 gólt kaptunk a csiku-csuki(= give 'n go) passzokból, és Tommy kb 3 ilyet meg is fogott.

Sok büntetést kaptunk bottal akasztásért, ami igazából csak a "lustaság" jele. Az emberhátrányos helyzetekben voltunk jók is, rosszak is - ha engedjük, hogy forgalom legyen Tommy elött, akkor az ellen bekkjei könnyen tudnak gólt löni (az elsö vagy második gól is ilyen volt)

Lövési pontosság: mindenki óriási gólt szeretne löni, lehetöleg a pipába. Ettöl sajnos legtöbbször még a kaput sem találjuk el, és oda a helyzet. Egy NHL-es statisztika szerint a gólok 65%-a lapos lövésekböl születik. A lapos lövések másik elönye, hogy ha nem is lesz belöle gól, az esetek nagy részében van kipattanó, amit a késöbb érkezö játékostárs tud gólra váltani.

Emberelöny: ezt is föleg a már említett dump & chase stílusban játszuk, sajnos legtöbbször nem is érjük el a korongot és az ellenfél ki tudja löni a harmadból. Nekünk az x.-dik amatör ligában ilyenkor az a feladat, hogy egy játékos vezeti be a korongot a harmadba, és ha letámadjak, akkor a kapu mögötti részre passzolva átadja a másik szárnynak. Ez minden szinten müködik (NHL-es PC játékokban ezek a stratégiák nagyon jól el vannak magyarázva, ha valakit érdekel.
Toki eberelönyös pipa gólja viszont említésre méltó!

A bunyókról pedig ennyit: az egész olyan 3 perccel a vége elött kezdödött, amikor az egyik bécsi levadászta Árpit oldalról, amiért kapott 5+20+2 perc büntit. Tehát lett volna 7 perc tiszta emberelönyünk, sajnos ebböl csak 3-at tudtunk volna végigjátszani.

19:57-kor Rotter odaállt Tommy-t cukkolni, és a fenti videó szerint oda is ütött 1-2-ször provokatívan a lábvédöjére, erre Tommy bepöccent - lehet, hogy nem kellett volna, de ez már lényegtelen (majd Rotter szemszögéböl is megtudakolom a dolgot, hogy valyon mi volt). Ez után jött a bécsi szurkolók bunkó viselkedése, repült sör meg müanyag prohár és ami undorítóbb, az aprópénz dobálás.
Szerintem itt a bírónak le kellett volna fújnia a meccset - de már ez is lényegtelen.
A bedobást követöen elszabadult a "pokol" - Kóger kihívását nem fogadta az ellen, viszont amikor Balut megláttam, tudtam, hogy nem jár jól a választottja. Talán ö is így gondolta, mert elmenekült Balu elöl, úgy kellett utána mennie. A kesztyüjét azért vette vissza, mert azt hitte akkor még, hogy meg tudja ütni Balut és féltette a kezét (ha a sisakra üt, egyböl eltörik...)
Balu szétszedte a csávót, kár, hogy nem tudott több találatot bevinni, mielött földre mentek.
Egyébként nagyon korrektül kihívta a gyereket, így szeretem.

Persze a magyar tábor egy része pillanatok alatt fel tudta venni a bunkóbb osztrákok szintjét - mutogatással és egyes ellenszurkolók nevetséges bunyóra hívásával "szurkolt a csapatnak". Pont mint öt évesen a homokozóban....
Persze amikor a csapatot kellett volna buzdítani, akkor csak sörrel a kezükben rázták a fejüket.
Megérte eljönni.

Svájcról meg annyit, hogy igenis felfigyeltek a magyar hokira, a szlovákokat megszorongattuk és volt másik szoros mecssünk is a nagy vereségek mellett. El fogunk újra jutni az A csoportba.

Amen.
Kezdödhet a flame.
ja, még valami: a csapat évröl évre jobban teljesit, és ahogy kanadában tartják a rájátszásban az elsönek és a nyolcadiknak ugyanannyi esélye van!
@canuck: Eléggé szakszerű elemzés. Valószínű, hogy eléggé közel vagy a hokihoz.

A bécsi szurkolók pályára dobálását olvasva mindig csak az jut eszembe, hogy tavaly mi nagyon nagy büntit kaptunk ilyenért.
Remélem: következetes az EBEL-vezetőség!!!
... a kézfogás elmaradása ??? ....hát érdekes belegondolni, hogy ha playoffra összejönnénk újra e szimpatikus bécsi csapattal ....
A Vienna edzője lenyilatkozta a meccs után, hogy játékosai az ellenfél provokálására reagáltak csak és meg tudja érteni. A videón is jól látható, hogy a Rotter ment oda provokálni.(szarügy, hogy van videó is a világon...nem csak nyilatkozatok.) A bécsiek 10-es játékosa pedig igazi bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor odament Tokajihoz hátulról, leszorította a fejét és ott tartotta, amíg villogott a nézőknek. Micsoda bátor gyerek...
A szurkolók meg villoghatnak, hogy külföldiek haza, mert itt svédek és finnek is akadnak, akiktől nyugodtan tanulhatnának. Az osztrákokat a németek amúgy is sűrűn feliratozzák a tv-ben, mintha nem ugyanazt a nyelvet használnák;-) Ráadásul fogalmuk sincs a németeknek, hogy mi az a Gösser:-)
Az is sok mindent elárul, hogy mennyi büntetést kaptak.
A múltkor az oroszoknál esett egymásnak a két csapat. Ilyen ez a popszakma;-)
A jegyzőkönyv alapján Benket tuti eltiltják legalább egy meccsre. Kíváncsi leszek a bécs megkapja-e a 2500€ büntetést a szurkolói rendbontások miatt... (Teljesen költői kérdés volt...) Továbbá várom P.Pagé nyilatkozatát a civilizált országok civilizált ligáiról...:)
Azért azt nehezen képzelem el, hogy az 5:2- re vezető csapat kezd el provokálni.
Azt hogy Tomminak oda- odapiszkált Rotter lehet megelőzte valami- mint múltkor Szűcs ultrabrutálkodását Vas kézreütése. A kapusoknak egyébként is oda- odapiszkálnak a kapu előtti tömörüléseknél.
A szurkerek viselkedése miatt egyértelműen megéremli a pénzbüntit a Capitals.
Az eredményről csak annyit, hogy jöjjön be a nagy számok törvénye, csak egyszer nyerjünk Ausztriában, de akkor a playoff-ban, a többit itthon, és a 4 között is vagyunk...:)
Ezek után MüSZIŐ pagé még inkább menjen ahova akar... Az általa lebalkánozott fehérvári csarnokban sokszor sportszerűbb a szurkolás, mint náluk, ezt tapasztalatból írom...
@advocatusdiaboli: Kár, hogy költői a kérdésed, ennyire következetes egy liga az EBEL...???
Igenis fa.opó labancok sáláááláááá
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
@Szoljanka: Sajnos nehezen tudom elképzelni, hogy a liga egyik kirakatcsapatát megbüntessék a magyarok elleni sportszerűtlenség miatt... Ha Salzburg ellen csinálták volna ugyanezt az persze más tészta... Meg lennék lepve, ha a liga lépne bármit. Ne legyen igazam!

HAJRÁ VOLÁN!!!
Lehet kiabálni kígyót-békát, lehet tüntetni a Capitals büntetéséért, de ettől még a Volán sajnos mindig auslander marad, akármennyire is verjük a fenekünket a földhöz. Ez egy ilyen világ, míg egyszer csak ránk fog virradni egy szebb jövő, amikor majd nem mások diktálnak mi is a jó...
Sziasztok!

5:0-ig nem sok közünk volt a játékhoz, nem koriztunk, rosszul játszottunk. Volt egy-két előnyös lövés, és Vaszjunyinnak két jó próbálkozása talán. Szerintem az 5 gólból 3ban benne volt a Tommi, leszámítva, hogy esetleg takarásból lőttek. A 2. egyértelműen a Bornhammar-Andersson párosé volt.

A balhé: gusztustalanok voltak a bécsiek, a videón is látszik, hogy Tommival se álltak le szemtől szemben, pedig megnéztem volna, ahogy a Rottert hülyére veri! A Benk féle verekedést nem láttam, csak annyit, hogy ő volt alul. Viszont a meccs lefújása után a Horváth Balu egyértelműen győzött, szépen a gyerek fejére húzta a mezt és megcsapta, aztán az gyorsan lefeküdt a jégre, nehogy sokat kapjon! A Gratton nagyon mondta a végén, hőzöngött össze-vissza: de nem bántam volna, ha Foci még itt játszik nálunk! :-) Egyébként tetszett, hogy az edző az utolsó három másodpercre olyanokat tett vissza, akik leállnak verekedni(Balu, Benk)!!!

Szurkolók: a bécsiek elkezdtek mutogatni (a tizennégy éves kislányos nagyon kemények lettek hirtelen), tőlünk meg páran vissza. Volt olyan osztrák, aki meccs után odajött, hogy menjünk ki, de senki nem ült fel ennek. Nem kéne lemenni a fociszurkolók szintjére...

Összefoglalva szarul játszottunk, remélem összeszedjük magunkat a végére! Viszont nekem úgy tűnik a nyolcadik a kib****tt Salzburgot kapja, úgyhogy hajtani kell, hogy elkerüljük!!!
@Lajos a mizse: Gondolj arra, amit Mogyi mondott! Majd 20 év múlva, talán!
@Thomas_AV: ez a Darryl Bootland (#10) nem lesz a kedvencem. Csodálom, hogy Toki nem csapta agyon, szerintem nem látta, hogy miközben leszorította a fejét még majomkodott is. Nem vagyok az a kifütyülős fajta, de ha ez a bunkó legközelebb Fehérváron játszik, remélem kap hideget meleget a lelátóról, meg a pályán is.
@szundilany: HÁT EZ NAGYON DURVA! :-))) Balu nagyon helyben hagyta!
@szundilany: Különösen a videót felrakó osztrák úriember tárgyilagos kommentje tetszik. :)))))

"A kérdés az, az ilyen miért mindig (pont) az AV 19 ellen történnek?"
@kerusz: "...az ilyen dolgok..." természetesen.
@kerusz: Ezzel csak egy baj van. 2 év múlva ezek a honosított játékosok fogják alkotni a Horvát válogatottat.
@munkagep: egyetértek, ezt torolni kell, nincs mentség, nincs érv, nincs magyarázat.
Két osztrák kolléga kint volt a tegnapi meccsen, és reggeli közben előadták, hogy nézett ki a meccs a bécsi szurkolótáborból. A bedobált cuccok közül több tényleg célzott volt, és alig néhányan nem azonosultak a dologgal a közönségből -ez némileg alátámasztja kacibogár_13 véleményét a zátlagbécsiről. A közönségről ahogy kérdezgettem őket: Bécsben nincs semmi olyan baráti vagy akár családias légkör a csarnokban, mint Fehérváron (nem is tudom ki írta, hogy elhagyta a tárcáját és minden megmaradt benne). Ahogy a két hölgy egyike fogalmazott, "a fanklubokkal nincs baj, de az ismeretlenek közé én sem szívesen állnék".

Szóval számomra nem azonosítható az egész szurkolói táboruk egy emberként, ahogy edudus is írta.
@Licsimi: Ettől még a Medvescak egy NHL-AHL-ECHL szelekció, és nem szégyen mögöttük állni a táblázaton. Szerintem. Arra próbáltam utalni, hogy attól, hogy ők újoncok és földrajzi értelemben horvát csapat, akik eddig bottal üthették a Volán nyomát, egyáltalán nem rosszak, sőt, játékosanyagban valószínűleg a Volán előtt vannak.
@munkagep: ügyes volt Balu, de azért szerintem nagyon nem bántotta, sok ütést nem kapott az okostojás. az viszont tetszett, hogy több bécsi játékos hamarabb levetkőzött, mint beért volna az öltözőbe:)
@Thomas_AV: darcy verot a legnagyobb király...
A csapat teljesítményét most nem szeretném taglalni, vendégként egy nagy 0, itthon meg egy csoda eredménye a 8.hely.
Én igazából csak azt nem értem miért a Volán a mostohagyerek még mindig. Az első évben szívatták, ok. A másodikban adódott a lehetőség h kizökkentsék, ez a húzás is bejött. De h a 3. évben se legyen egyenrangú fél, na én ezen elgondolkoznék, h miért is van ez így. Felülpontozzák a keretet, hasonló vétségért a Volántól enyhébb büntetések, még mindig nem vezethet magyar bíró( tudom jövőre igen), hazai meccsen a a vendégmezekkel is volt galiba, szankcióról nem tudok. Eddig kölcsönös utálat a RBS-al, most már a Béccsel is.... nem lesz ez így jó.
egy jo Frank Kovacs kellene:)
@canuck: Végre valaki aki ért is a jégkoronghoz! Kimondottan élveztem az elemzésedet! Írhatnál többet is, ha gyakran jársz idegenbe, a végén még visszaszokok a kommentek olvasásához!
@Thomas_AV: @Buffalo boy: Az erőszak erőszakot szül. Valószínüleg Ti is nagyon jól tudjátok, hogy miként vélekedünk erről a témáról. Nem azért építkezünk évek óta, hogy azt leromboljuk csak mert néhány labanc nem tud viselkedni a lelátón. Ha ettől függ a tökösség, hát nem voltunk azok.

A tökös legények továbbra is football meccsre járnak. A hoki viszont továbbra sem erről szól, akármi is történik a pályán. Ha ezt még mindig ragozni kell egyeseknek, akkor tényleg nagy szarban van a magyar hoki!

Azt azonban nem értem, hogy a Fehérvár tábor egy részének minek kellett mutogatnia. Csinálták a felesleges feszkót. Arra mondjuk jó volt, hogy hergeljen pár baromarcú bécsi szurkert, akik aztán frankón belénk kötöttek. A Volán szurkolók már sehol sem voltak, mi meg 4-en belekerültünk a kifelé hömpölygő helyi tömegbe. Szerencsére komolyabb dolog nem történt. Szánalmas, ami történt. Arról nem is beszélek, hogy ha így tudták egyesek feldolgozni a hazai győzelmüket, akkor hogy fognak megélni egy esetleges rájátszásbeli vereséget? Pöcs osztrákok!
@M.Lac: uhh, Laci, téged sem hallottalak még így kiakadni! Pedig azt hittem Bécs a békesség netovábbja. Nem baj, rájátszásban, ha jönnek esetleg Fehérvárra, megmutatjuk, hogy lehet barátságosan is szurkolni.
@M.Lac: hat, azert a mutogatas pontosabban visszamutogatas csak belefer meg, nem? senki nem vadult megn, nem razta a plexit, csak hat atragadt a feszko a palyarol...
@Licsimi: Leech Imikém, majd ha nem az Újváros meg Szereda hozza nektek az eredményt, akkor magyarázz.
@Lajos a mizse: Akkor írok neked pár nevet csak poénból: Roczanov, Németh Péter, stb.
Azonkívül nem tudom, hogy Fabry, Dubek, Sikorcin és a többi tót lilának született-e?
Az első szó meg fenyegetés? Ha igen, akkor ott leszek a vendégben csütörtökön...
Sziasztok!
A bunyóról nem írnék,nem ez volt a lényeg.Rosszul és hit nélkül nem lehet nyerni!Több idegenbeli mérkőzésen is ott voltam,mindig úgy érzem,mintha fejben nem lennének ott a mérkőzéseken.Az emberelőny kihasználás katasztrofális. Tegnap 8:1 volt az arány.Nem értem Tolvanent,miért nem próbálja ki a Kóger féle sort is.Rosszabb már nem lehet.Szerintem a rájátszásba kerülés nem Tolvanen érdeme,hanem Satoré.Most is úgy gondolom,Tolvanen nem jó taktikus és még most sem találta meg a megfelelő összeállítást.
@lassyka: ... na igen, bennem is felmerültek hasonló gondolatok. Ám az 'értékelés' a playoff után esedékes! Mert mi van, ha a pillanatnyi 'hiányosságok' látványosan eltűnnek. Hisz a maratonfutást az utolsó métereken is el lehet vesziteni/megnyerni, s nagyon nem számit hogy az addigi 42km-en mi is történt.... Én megvárom az utolsó 195m-et.
@Licsimi: Elhatárolódom és megvédelek!
@ReignOfdark: Én csak a körülöttünk álló osztrákokról tudok bármit is írni, korán sem az egész szurkolótáborról. Mellesleg a végén eléggé egységes scheiße Fehérvár szólt, de mint mondtam ezt inkább nem kommentálom, mert más szemében a szálkát...ugyebár. Vagy nem tudom mi alapján írtad, hogy egy emberként azonosítom az egész szurkolótábort.
@M.Lac: Komolyan belétek kötöttek kifelémenet? Azért ezt nem gondoltam volna.. :S (Inkább nem írom le, amit ide szántam, mert azt hiszem beszüntethetném a blogos hozzászólásaimat egy időre...) Én felszaladtam a dobosokhoz elköszönni, hozzám rajtuk kívül nem szólt senki...
@M.Lac: Mintha egy kicsit úgy érezném hogy beleléptem a lelkedbe.Az erőszak valóban erőszakot szül amiben egyetértünk hogy nem a jégpálya mellé való.A tökös legények továbbra is járjanak a focimeccsükre ebben is igazad van.
A tökösséget nem kell azonosítani a fizikális megvalósulásban.A tökösség ott és akkor is előfordul amikor az ellen nem számít rá.Ez pedig a szurkolás MÉG VESZTES állásnál is, ugy hogy a csapatunk büszkén veszitsen mert ilyen szurkoló tábora van!De úgy kell annak szólnia hogy az ellenfél és a szurkolótábora össze sz.rja magát.Egy csarnokban közel egy helyen egy csapatnak szurkolunk!!!
A nosztalgia: ugye írtam hogy "Viszont egy kis nosztalgia visszatérhetne a pályára a szurkolás terén." Ezzel kapcsolatban lehet hogy a régebbi rigmusokat is elő lehetne halászni mert ami a jelen szurkolásban van az olyan mint egy cd lemez hogy elindítom és tudom hogy mi után mi jön és amikor már lement 1-2 alkalommal akkor meg marad már a nagy csönd.Szóval elevenítsük fel csak azokat a régebbi dalokat is...
A BLL szokta is ezeket énekelni de nem követi sem dob sem az éneklő tömeg :P
Ennyit szerettem volna csak és bár nem akartam megbántani senkit remélem elfogadja a BB ezt a magyarázatot.
@Buffalo boy: Bár nem nekem címezted, de...
Bocs, de szerintem is elég félreérthető voltál ezzel a tökös legényezéssel.
A hozzászólásod második feléhez...komolyan nagyon kéne egy szurkolói találka, mert ezzel kapcsolatban mindenki csak a magáét fújja, egyezményes vélemény soha nem lesz. Ezerszer megbeszéltük, hogy eleve nem is mindig hallattszik el odáig, hogy jobbra-balra mit énekelnek, másrészről nem mindenki tizen-, huszonéve jár meccsre, hogy hangfoszlányokból kiderítse hogy milyen általa csak felületesen ismert dal szól. Lehet, hogy nektek nemigen tűnik fel (jöhet megint a hang terjedéséről szóló rész), de felénk is van kb. 20-30 ember, aki többnyire végigüvölti a meccseket.
Mégvalami: nagyon sokszor van az a szitu, hogy mire meghalljuk hogy máshol mit énekelnek, nálunk valaki teljesen másba kezd, folytatja a többi (ugye láncreakció) és onnantól kezdve lehetetlen átvenni a másik oldal szurkolását.
@Buffalo boy: Bocs, ha én is erősebben reagáltam volna, mint ahogy kellett volna. Nos egyet értünk mindenben. A szurkolói dal frissítéssel kapcsolatban "taktikai értekezletet" tartunk Strand Sörözőben 16:00-tól. Blue Line Legion, Ördögi Kör, Blue Brothers és ki tudja még milyen szurkolói csoportosulások részvételével. Egy sörre Te is benézhetnél... :)
@M.Lac: :D ez a taktikai értekezlet ez tetszik. A mai napon viszont nem leszek ott mert BP-re kell mennem.De egy másik alkalommal talán részt veszek majd. Viszont ha a BLL és az Ördögi Kör is képviselteti magát akkor ők majd tudnak tájékoztatni a HB-ben a vasárnapi meccs után. Ja és egy sör nem sör!!! :)
@Buffalo boy: szia! Nem ma lesz, hanem holnap. Onnan fogunk majd a meccsre menni. Gyere el, szívesen látunk!
üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Buffalo boy: ja, és majd mondd meg, hogy ki vagy, erős a gyanúm, hogy ismerjük egymást :))
@Raon: kék –fehérek ollééé ,
kék –fehérek ollééé :) ;)
@M.Lac: Hmmm...még az is lehet én is bejövök előbb.. :D
egy kis helyesbítés: a végén nem "Scheisse Fehérvár" szólt a keleti szektorból, hanem "Scheiss' Verlierer", azaz kb annyi mint "hülye/szar vesztesek"
@Rex: köszi, akkor megérte a fél órás gépelési gyakorlat..;)
A bécs elleni meccsre szoktam csak járni, meg néha Fehérvárra - majd igyekszem.
@canuck: Szerintem Fehérvár is volt...bár lehet félrehallottam. A lényegen nem változtat.
@Nyuszí O_o: mondjuk ne lesz könnyű dolga Tokinak, ha személyesen akar elégtételt venni - D. Bootland elég kemény verőlegény, bár beleszaladt pár nagy maflásba korábban. egy korrekt gyűjtemény róla itt:
www.hockeyfights.com/players/821/videos
@canuck: végre-végre, szeretem a blogot, de elég ritka vendég erre a terminus technikus. Szívesen olvasnék én is kritikát Tőled, ha jól értem Ausztriában élsz,ezért jársz kevesebbet meccsre?
@Voitih: igen, Bécsben élek meg játszom meg ha lehet kicsiket edzek (inlinehockey), de ez már sajnos több mint 2 éve abba maradt..:(

Igazából nem könnyü kritikát irni az állandó sorkeverés miatt, de vannak alap dolgok amik úgy az egész szezon során feltüntek és nem látok javulást. Kiváncsi lennék, mit szolnának a játékosok/edzök, ha ezeket olvasnák - na nem akarom itt osztani az észt, egyszerüen érdekelne, hogy ök hogy látják, hol vannak a hibák...
@edudus: Már Én is úgy vagyok vele, hogy egy kicsit előbb eljövünk Gárdonyból, és benézünk a Strandba mi is...
@edudus: Fordítva érted :-D a mondatom az volt, hogy
"Szóval számomra nem azonosítható az egész szurkolói táboruk egy emberként, ahogy edudus is írta. "
Tehát ahogyan te is írtad, nem azonosítható az egész szurkolói táboruk egy emberként :-))
elfoglaljuk Bécs városát, mint Mátyás idejében, aztán visszavesznek az arcból:)
@ReignOfdark: Igen, miközben írtam neked a választ, azon gondolkodtam lehet félreértettem.. :D Bocsi.. :D

Amúgy még mindig a tegnapi nap hatása alatt vagyok...főleg, hogy beszélgettem még emberekkel. A k.......b.......k......a......a.....f......h.......b.....g.....sípsípsíp... :S:S:S:S:S:S:S:S Elnézést!
@Szoljanka: Kíváncsi vagyok milyenek lesznek a közlekedési viszonyok holnapra... :S:S:S:S:S
@edudus: Mi jöttünk haza a Tomival Debrecenből úgy, hogy az aztán aztakurva volt:)))) Ha annál rosszabb nem lesz, akkor ott leszünk.
Én inkább a jég minőségéért aggódom...:S
@Szoljanka: Ja, holnap lesz az amatőr hoki? Hát...most jó sok ráesik..de csak megoldják a szervezők, hogy jó legyen! Múlthét szombaton borzalmas volt a jég Velencén...vasárnap be is mentünk a csarnokba korizni.
@edudus: A hó miatt vagy azért, mert recésre fagyott?
@EisHockey: Is-is. Eleve már havas volt, amikor rendesen befagyott, rá van fagyva egy réteg hó. Meg esett rá ónos eső is. Ja igen...és persze azon a szombaton 20cm hó hullott...ami tovább rontotta a korcsolyázási esélyeket.. :)
@edudus: sítalpas közlekedés kívánatos:)
@edudus: @EisHockey: Mi voltunk ma Agárdon a Sportbeach-en. A jég az elmegy kategóriában volt, egyenetlen, gödrös, ráadásul az éjszaka esett havat is csak nagyjából takarították le, helyenként. A holnapi tornára csinálták a pályát, de lesz még egy körük ahogy elnézem :D.
@Raon: Megbeszéltem a Lacival, hogy mi is tiszteletünket tesszük holnap a Strandban, szóval besegítünk a hangolásban :D. 4 körül érkezünk.
@edudus: @szurker08: Köszönöm az információkat. Akkor korcsolyát nem igazán érdemes vinni..(
úristen mennyi ember lesz holnap Strandban:) fürdőgatyát vigyek?:)
@szurker08: @kiralyfi: Akkor holnap a Strandban a BB, BLL, ÖK is több taggal képviselteti magát + jön még királyfi szabadúszó szurker társunk is:)))
@Szoljanka: ja aztán ezt a sok infót kinyomozza Págé,aztán majd beküldi a verőlegényeit a Sörözőbe :D
@Thomas_AV: naptej már be volt készítve,csak nem tudtam naturista rendezvény lesz-e vagy sem:)
@Thomas_AV: Akkor lesz aztán majd hadd el hadd, meg page down...:)
Ocskay Gábor: "Ha nagyon „fűszeresek” akarunk lenni, az nem vezet jóra"

www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2449
süti beállítások módosítása