HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Steaua új korszakot akar nyitni

2010.01.21. 14:46 Hblog

A tavalyi Mol Liga-szezon egyik legkellemesebb meglepetése volt a Steaua Bucuresti szereplése. Rutinos válogatottak sora mellett fiatalokból és légiósokból álló csapatuk mindvégig harcban volt a legjobb négy közé kerülésért, kulturált hokit játszottak. Catalin Geru a liga legjobb hazai játékosai közé tartozott. Komoly anyagi gondjaik lettek, a 2009/10-es idényben nem indultak a közös sorozatban, így kicsit eltűntek a szemeink elől. Most hallattak magukról, mi pedig megkerestük Gheorghe Boroi klubelnököt is.

Mint az a Steaua múlt pénteki sajtótájékoztatóján kiderült, komoly arculatváltást határoztak el a bukaresti katonacsapatnál. Január 23-án lézershow-val, tűzijátékkal, archív felvételek vetítésével és az FC Barcelona jégkoroncsapatának vendégjátékával kezdődik az új korszak, amelyhez a vezetők szerint új név is dukál. Az 1986-os sevillai labdarúgó BEK-döntő emlékmérkőzésének is szánt eseményen (a Steaua éppen a Barcelona ellen szerezte meg a BEK-serleget a tizenegyesölő Helmut Duckadam vezérletével) lép először jégre Steaua Rangers néven a hokicsapat. Az új logótervet mellékelve mutatjuk meg.

A klubvezetők célja, hogy ismét megteljenek a lelátók a csapat mérkőzésein. A Steaua szeretne a gazdag hagyományokra építve ismét előrelépni. A nyilatkozatok szerint külföldi, elsősorban amerikai befektetőket várnak, tervbe vették a Flamaropol jégcsarnok helyett egy új aréna építését, vagy a jelenlegi helyén, vagy a futballstadionnak is otthont adó Ghencea városrészben. Még merészebb ötlet, miszerint szeretnék felvenni a kapcsolatot a New York Rangersszel. Érdekesség, hogy az utóbbi hónapokban a klub emblematikus figurája, Ioan Timaru többször is nyilatkozott arról, a Steaua játékosai szeretnék magukat jobb ligában is kipróbálni. Példaképpen az EBEL-t emlegette, megjegyezve, szerinte megfelelő légiósokkal kiegészülve a jelenlegi román hokisokkal is meg tudnák ott állni a helyüket.

A játékoskeretet erre az idényre is megerősítették már. A honosított ukránok miatt lehetőség nyílt újabb légiósok igazolására, így került a gárdához a fehérorosz Valentyin Kuljonok, a fiatal kanadai–román kettős állampolgár Brian Soso és a tavalyról már jól ismert Cam Severson.

Tavalyi szereplése után kézenfekvő, hogy az új néven szereplő együttes visszatérjen a Mol Ligába, ráadásul ez a terv az EBEL-szerepléssel szemben reálisan is hangzik. Információink szerint ezt mind a magyar liga, mind az erdélyi csapatok támogatnák. Elsősorban ezért kerestük meg Gheorghe Boroi klubelnököt.

"A mostani szezon előtt nem volt meg a megfelelő anyagi háttér – magyarázta az egykori kiváló atléta, miért nem indultak el a Mol Ligában. – Ezenkívül a csapatot sem tartottuk elég értékesnek a Mol Liga színvonalához. Úgy éreztük, a játékosok nem lettek volna képesek felvenni a ritmust, átlag alatti produkcióra pedig nem akartunk vállalkozni. Nincs még döntés arról, hogy a következő szezonban visszatérünk-e, de szeretnénk. Jó sorozatnak tarjuk a Mol Ligát, amelyhez megfelelő csapattal érdemes csatlakozni. A román bajnoki és kupadöntőben kiderül, hol tartanak szakmailag a játékosaink."

Rákérdeztünk arra is, hogy az előző szezon végi aggasztó hírek után milyen állapotban van a Steaua jégkorongszakosztálya. "Stabil a klub és a szakosztály helyzete is, és ez jelentős fejlődést jelent. Azt kell mondjam, az anyagiak most már nem állhatnak a Mol Liga-indulásunk útjába. Ha mégsem csatlakoznánk, annak más oka lesz. Még egyszer nyomatékosítom: a következő szezonnal kapcsolatos döntéseink még előttünk állnak."

55 komment

Címkék: steaua mol liga boroi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szeretem a románokat ,mert mindig reálisak. Csak a volánnak telt 3 évébe,hogy a play-off meglegyen,de ők biztos az első évben kipofoznák a szart is még a gyengélkedő Ljubjanából és a Jesenicéből is a 40+ -os román játékosaikkal...
Emelné a MOl liga színvonalát,nem kicsit ,ha egy ütőképes csillag csapat beszállna.Ebel szerintem azért nem realitás,sem nekik,sem a szeredának,(még akkor is ha megfelelő anyagi háttér és játésállomány is lenne )mert borzasztó messze van ausztriától.Villachból , Klagenfurtból cirka fél óra lenne az út még űrsiklóval is.
hááát...ööö, nem akarok az önidézés vészes és ingoványos terepére térni, és persze az sem biztos, hogy minden úgy lesz, ahogy most szeretnék/álmodják/kommunikálják, de valami hasonlót vélelmeztem/írtam a pesti csapatok lehetőségei kapcsán is: a szerethetőség messze odébb van és messze nem ezen múlik, de egy jó csapatot összehozni valóban szinte csak pénzkérdés, ha a szakmai háttér és pláne az akarat megvan hozzá. nagyon kíváncsian várom, ui. a tavalyi MOL Ligában a Bukarest valóban váratlanul üde és érdekes színfolt volt - mindenesetre a vázolt tervekkel nemcsak a csíki játszódóknak, de a budapesti csapatoknak is feladták a leckét (Fehérvárnak semennyire se egyelőre, és a vidéki műhelyeknek is csak kicsit egyelőre - azt majd a pályán, jövőre) :)
en ugy olvastam hogy mar fel is vettek a kapcsolatot, es hogy a NY-i csapat scoutjai fogjak majd figyelni a csapatot. ha ez osszejon nekik akkor az a magyar ifjaknak is jol johet, hiszen igy ok is szem elott lesznek...
az hogy ebelben szerepeljenek, arra az elkovetkezo 10-15 evben nincs realis esely. a roman jatekosok nincsenek azon a szinten, es legiost se igazolhatnak amennyit akarnak.
Nagyon remelem hogy jan. 30an az uj korszakot vereseggel inditjak majd a Sportklub ellen.
Meg akarják telíteni a lelátókat... Nemrég egy kommentben be volt linkelve egy Gyergyószentmiklós-Steaua meccs összefoglalója, hát ott nem kis szurkolás volt bukaresti részről....
Hányan lehetnek az otthoni meccseiken...?
@Fradi-Mate: várjunk, várjunk, még éppen ezt is akartam írni, csak akkor még nem volt itt a komment: hogy de jó lenne elkerülni majd a fennhéjázó-lesajnáló alapállást, mert abból még igen csúnya dolgok is kisülhetnek.
@exL:1: hát ezt a távolság-dolgot nem nagyon értem, a repülőgépet elég rég feltalálták és sportágak-ligák tucatjait lehetne ellenpéldaként emlegetni, mondjuk az NHL-ben megmosolyognak - és a KHL-ben is -, ha csak 1325 km-t kell utaznod egy meccsért, márpedig egy Klagenfurt-Bukarest éppen ennyi, és most megint ne gyertek a román útviszonyokkal, mert már nagyon nem olyan rossz a helyzet, mint régen, aki nem hiszi, annak ajánlok egy Dunaújváros-Kecskemét viszonylatot fényes nappal, száraz úton, jó látási viszonyok mellett, hát kb. a Gagy-Énlaka utat idézi, vagy a libáni tetőt 2006 előtt :) a Michelin-térkép szerint az 1325 km több mint felét - 740 km - sztrádán tolod, és akkor még a repülőről nem is beszéltem.
Jellemző, tipikus román nagyszájúság. Kíváncsi vagyok, hogy miután évtízedekig megvoltak a szövetség pályaján, mikor méltóztatnak nekilátni építeni egyet.
Majd hiszem, ha látom.
@Nyuszí O_o:
Azért egy repülőgép fenntartása nem olcsó mulatság.
És az NHL-ben, KHL-ben nagyságrendekkel több pénzből gazdálkodnak. Szerintem ott egy közepes játékos bére több mint itt egy klubb egészéves költségvetése.
@Nyuszí O_o: na, mar megijedtem h rosszat fogsz irni a libani tetorol! ;)

amugy ez a Steaua Rangers sztem NAGYON butan hangzik...
Ja. Tavaly még a rezsire se volt pénzük, most meg EBEL :)
Szerintem a MOL liga és az EBEL mellett a KHL-ban és az NHL-ben is indulhatnának jövőre. 4-5 fronton is simán helytállnak.
"New Bucuresti York Rangers" vagy "Steaua Novosibirsk" néven :)
Annak azért örülök, hogy (a Stars kivételével) ez az angol klubnév mánia elkerülte a magyar csapatokat...
@lakota:
Mi bajod a Vasassal?:-)
@lakota: jaja, a Dab pl. egy német sörmárka :))@fradigy: a libáni tető volt az a kézzelfogható tapasztalat, hogy Romániában/Erdélyben/Székelyföldön minden nagyon megváltozott. a Királyhágó se volt kutya füle, de a libáni tető mindent vitt, tényleg. ott ugyanis az útfelújítás után még Daciával sem nagyon mertek/lehetett közlekedni, ami azért az ottani merészség-furfang-ügyesség háromszögének ismeretében nagy szó.
Ne törödjetek mi elintézzük öket és ha nem megy akkor mi is más nevet veszünk fel mondjuk a Csíkwings- et :)
@Szentmihály_: CSZKA Bukarest.
Reális mondjuk távolság alapján az ukrán liga lehetne, nem az EBEL.
Vazeg most látom ,hogy ezek lenyulták a turulmadaras logonkat a francba.
Elég hülyén hangzik a román és az angol együtt, de ők legalább lemerik írni románul. Nálunk a csillag szó is star, ami ugyan olyan gáz.
A Barcelona arany meze jól fog passzolni a lézershow-hoz :) Amúgy drukkolok a Steauának, jó meccseket hoztak a MOL Ligába!
az a helyzet hogy bukarest nagy varos ahol kegyetlenul sok zseton van es ha sikerult felhajtani valami utokepes szponzort esetleg a hadseregen keresztul valami kormanyzati tamogatast is kapnak akkor erhetnek mindenekit komolymeglepetesek mert nekik mar van kb 3-4 ukranjuk akik mar roman allampolgarok es ha van penzukmeg hozhatnak egy par jo legiost es akkor mar maskepp nez ki a dolog de enis azt mondom hogy inkabb varjuk ki a veget
@qx92: Igen biza ebben igazad lehet azon csidálkozom csak hogy eddig miért nem tették meg.
@qx92: Minden évben felhajtanak, lerabolják őket, aztán fut ki merre lát. Már nem is tudom hányadik feltámadás ez. Ettől még persze igazat beszélhet, bár idén is azt mondták van pénz a MOL-ligára, csak számukra nem érdekes az egész :).
@rmad: Teljes bizonyossággal nem dönthető el, hogy a turul valójában sas vagy sólyom; a mítoszok értelmezése alapján egyesek szerint sasról van szó; a nyelvi bizonyítékok a sólyom jelentés mellett szólnak. Wikipedia
@székely hokis: vagy ölyv, van egy székely írásmódja-nyelvváltozata, ülü (vö. ülő), nekem még nyelvtanilag ez van legközelebb, de könyörgöm, nehogy Mezopotámiánál kössünk ki :)
Mol-liga: reális
Ebel: jót röhögtem ezen... Vki komolyan veszi a palit? :)
Hat nem semmi amit almodoznak ezek a bocskorosok,Ebel,,hinnye azta mindenit",meg a vegen megnyerik a Stanley-kupat,azt is,az Ebel nem lessz eleg.Mar latom ,hogy sir a bukaresti edzo,hogy kar volt szovetkezni a rangersel,mert a jo jatekosokat elkapkodttak,itthon nincs eleg hazai jatekos.Ezert,remelem olvassak ezt a blogot,es megertik,hogy nem lessz ez igy jo.A fent emlitettek elkerulhetok lesznek,ha felbontjak a szerzodest,es logot valtoztatnak hokibot helyett jobban illene egy puliszka kevero,sas helyett varju,ahogy csipegeti a puliszkat.Legyen a nevuk,Steua Rangers utan,Bukaresti Varjak.Vagy ne varjak?
Hát igen, egy kicsit csiszoljuk az angolunkat és a "Mujesztjáuá" helyett "Fucking Rangers / Fucking Rangers / Hey, hey!"-re váltunk. Ezen nem fog múlni! Amúgy náluk az "egy szezon előtt sincs pénzünk" örökös sláger. Az EBEL szereplésük meg a legjobb vicc "Stan si Bran" óta.
Akármit csinálnak, náluknál jobban senkit nem fogok tudni utálni. Ja, és vagyunk így egy páran...
Megmosolygom általában az ilyen terveket, DE

1. amikor három évvel ezelőtt bevettek a magyar bajnokságba, az nem az ufó kategória volt?
2. Amikor elindult a MOL Liga a Steauaval, Volan az EBEL-ben az nem ufó szintén?
3. Szerintem megvalósítható terv nekik az EBEL, sajnos hamarabb, mint nekünk, reptér van pénz bukiban rengeteg, no meg a legnagyobb román bank szintén erste tulajdon, összeszedik a román gyökerű játékosokat pl.
ducks.nhl.com/club/player.htm?id=8470207 jü légiüsokat és kész
@terminatrix: Ó, menj el, dumálnak csak. Örvendenek ha jövőben indulhatnak a MOL ligában. Régóta ismerem a fajtájukat.
@mik vogymuk: tavaly jó sokan - köztük én is - szépen lesajnálzuk a Medvescakot, hogy mit keresnek ezek az EBEL-ben. Aztán jól meglepődtünk. Ha van pénz, valószínűleg nem a jelenlegi színvonal lesz a mérce.

A MOL liga mindenképpen realitás, főleg ha a Brassó idei harmatos eredményét vesszük alapul, az EBEL-t pedig szerintem inkább példának szánták, a megcélzott szinvonalat illetően, lehet az akár más liga is, pl. ukrán.

@Fradi-Mate: ha jól emlékszem épp a Fradi játszadozott el a szlovén bajnokság gondolatával, ne románozzunk itt olyan nagyon, nálunk is vannak meglepő ötletek.
@Sziszó Csíxeredából: nagyvonalúak, egyből a Barcát hívják ellenfélnek.Ezzel elérik hogy megtömik a jégcsarnokot szurkolókkal.Csak ott lesz a bibi, amikor rájönnek a fociszurkolók hogy a jégkorongcsapat(amit ugye ismerünk) jött és nem Messi, Xavi,Iniesta trio:))
csodálkozom,hogy nem Steaua Stars lettek :))
ja,és másnap a prosportban: Steaua kiütötte Barcelonát:)))
az egeszbol mediacirkuszt csinaltak a fovarosi sportlapok(szennylap az egesz)... a roman ujsagok mind luxus-baratsagos merkozeskent harangozzak be a merkozest, meghivjak a '86os focisokat... sajnos a romanok nem ertenek a hokihoz, annyit tudnak mikor van gol, de pl. a les szabaly mar magas...majd utana tele lesz minden hogy elvertek 10 gollal a nagy barca-t...

az Ebel szerintem nem is foltetlenul a tavolsag miatt nem realis. ugye elsosorban minden csapat el kell fogadja a steauat. es a roman hoki szintje es hire alapjan nem hiszem hogy befogadnak oket. ha esetleg be is fogadnak es ha esetleg meg is telne a csarnok, akkor is a pirotechnikai cuccokat dobalo focihuliganok miatt hamar kitiltanak oket. a fovarosban hiaba van sok penz, ha nem ismerik el a sportagat, mindenkinek akinek a penze van fociba fektet, mert igy megismeri az orszag. a sport romaniaban mar regen a beka segge alatt van 2 szinttel.
@naeztaztáneccerértemhejj: igen és kemény "szurkolók" hazamennek 2 harmad után, mert azt hiszik vége a meccsnek.
@naeztaztáneccerértemhejj: és mi lesz, ha ők is korit húznak?:)
Azert ismerjuk el, hogy mernek nagyot almodni. Ha meg tele a csarnok, akkor qrvara odateszik magukat. Sajnos ez sohasem volt jellemzo a Sportklubra.
Remelem nem csinalunk magunkra a kupadonton!!
Hajra Sportklub!
Konkrétan pl. Salzburghoz közelebb van London, Palermo, Göteborg vagy Barcelona, mint Bukarest.... tök reális terv ez az EBEL...
@lakota: A Starsnak persze a bukarestiek voltak a minták. Bukaresti sztárok meg a budapesti sztárok :)
Szép álmok, de ismerem annyira ezt a népséget, hogy tudjam, ez mit jelent náluk. Szurkolok, hogy összejöjjön, mert a térség hokijának mindenképp jót tenne, de necces. Azon se lepődtem volna meg, ha a KHL-ről beszéltek volna így.
@gabute: Ez nagyon gyenge barátom. Esetleg Újpesti vagy ? Ha igen elég ciki lehet minden szinten szívni ,fájhat ,hogy az elmúlt héten FELNŐTT, JUNIOR , IFI (KÉTSZER) ma meg Serdülőben is szívtatok.Ha meg Újvárosi akkor meg JUNIORBAN , IFI-ben is. Nyugodj meg és szokjál hozzá mert OTT munka folyik nem ROYÁL VODKA
@korongos4: biztos nincs sok barátod, ha feltételezed, hogy gabute dunaújvárosi! :))))
@korongos4: most te a sztarszról beszélsz?:) pffff
@korongos4: nem vagy kicsit frusztrált? :)
@Nyuszí O_o: nem kell magyarazd, anyam Ujfalusi, s ott a csaladi kaszalo a banya utan ;)
@Szoljanka: Ne tévesszen meg az a videó...A juhpásztort ellenző focihuligánok dacból mentek ki a jégpályára, nem a hoki szeretete miatt...Aztán addig petárdáztak és füstbombáztak, amíg látni sem lehetett a jégen. Kíváncsi vagyok, mi lesz ott jövő szombaton...Hogy hányan voltak? A Mihai Flamaropol 8000 férőhelyes...a videó alapján megbecsülheted...nem olyan sokan.
@gabute: na, ezt azért megnéztem zárójelben az autópályás km-ek, a csalagút és a szicíliai átkelés nem számít - pedig szicília busszal nagy szopás ám :)
Salzburg-Bukarest 1369 (794)
Salzburg- London 1232 (1192)
Salzburg - Palermo 1834 (1815)
Salzburg - Göteborg 1228 (1197)
Salzburg - Barcelona 1514 (1487)

Reálértékben számolva 2-2 az igaz és a tévedés, de persze a barcelonai kirándulás sokkal kellemesebb mint a London, de a Palermo tűnik messze a legnagyobb szívónak (a távolság + a komp miatt). De a szőrszálhasogatásnak vége, ígérem, ezzel együtt persze tetszik, hogy többen belátják, akarat és pénz kérdése az egész, 5 éve még nagyobbat nevettünk volna a Volán EBEL-indulásán - vagy két éve a hamvaiba hullt Zágrábon, ugye -, és én még élénken emléxem Agárdy kollégára 2002-ből, amikor a SORSDÖNTŐ magyar-dán előtt azt mondta, hogy ha "A" csoportba jut a válogatott, ő szépen hazamegy Dunaújvárosba, aztán a Városháza térről föllövi magát a Holdra.
ja, és még annyit, hogy ki tudja, melyik nagy cégnek lesz elemi érdeke betörni a román/bukaresti piacra mondjuk a hoki révén, vagy fordítva, melyik nagy bukaresti csilliárdos dönt úgy, hogy neki megérné, hogy Ausztriában és Magyarországon is pörögjön a neve és a csúszkálást választja a labdakergetés helyett, mondván, az még így is nagyságrendekkel olcsóbb (és pl. elismertség terén Fehérváron szebben is cseng). még egyszer mondom, ezek szimplán teoretikus megfontolások, abszolút lehet, hogy tévedek, de azt senki nem állíthatja, hogy nem láttunk már hasonlót mástól.
@poraszabolcs: mi, már Becali se félisten?
@Lazlee: Nem az, sőt még arról is a sajtóból értesül, hogy a csapatkapitány Ghioneát leigazolta a Rosztov...de ez legyen az ő bajuk, mi meg foglalkozzunk a világ legjobb sportjával...határokon innen és túl:-)))
Portarul hocheistilor de la Steaua vrea sa fie ca Duckadam :D:D:D:D:D
süti beállítások módosítása